ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 100




                                               

Iddah

Iddah, miturut basa, iku asalé saka tembung adad, tiyang èstri ingkang ngétang lan njumlah dina lan masa haid utawa wanci suci. Miturut istilah, tembung iddah iku istilah kanggo wanita kang ngentèni kawiné sawisé dhèwèké ditinggal mati bojoné uta ...

                                               

Topeng malangan

Topeng Malangan punika jogèd ingkang pinangka saking padu padan kabudayan Jawa Tengah, Jawa Kulon, lan Jawa Wétan inggih punika Blambangan lan Osingan. Jogèd punika pigiunane dados pambika adicara utawi ing Malang diwastani Jogèd Besakalan. Jogèd ...

                                               

Asuransi Jasa Indonesia

Diwiwiti ing periode transisi kadhaulatan saka pamaréntahan kolonial Walanda menyang Pamaréntahan Républik Indonésia, dianakake nasionalisasi sawatara parusahan asuransi duwéke kolonial Walanda kalebu NV Assurantie Maatshappij De Nederlandern lan ...

                                               

Batu Secret Zoo

Batu Secret Zoo ya iku papan wisata lan kebon binatang modhèren kang ana ing Kitha Batu, Jawa Wétan. Batu Secret Zoo kang ana ing lahan kan jembare 14 hèktar iku ya iku kalebu ing Jatim Park 2, saliyané Pohon Inn lan Museum Satwa. Batu Secret Zoo ...

                                               

Borough (New York City)

New York City, salah satunggaling kutha terbesar di donya, kapérang dados gangsal borough. Sebuah borough inggih punika suatu wujud pamaréntahan mliginipun ingkang mimpin gangsal pérangan konstituén punika saking kutha terkonsolidasi. Secara tekn ...

                                               

Kalanjana

Suket kalanjana araning suket kang akèh ditandur déning tani kanggo pakan sato kéwan rajakaya, mligi kanggo pakan sapi. Tuwuhan iki duwé jeneng elmiyah Pennisetum purpureum, ing basa Inggris ingaran Napier Grass utawa Uganda Grass, jinis suket as ...

                                               

Komputer

Komputer iku piranti kanggo ngolah informasi miturut prosedur kang wis katemtokaké. Tembung computer wiwitané kanggo nggambaraké manungsa kang gawéané ngitung aritmatika, kanthi utawa tanpa piranti bantu, nanging tegesé tembung iki banjur pindhah ...

                                               

Olahan Okinawa

Masakan Okinawa |沖縄料理|Okinawa ryōri}} inggih punika masakan règional ingkang dipunmasak kaliyan cara masak ingkang ngèrèmbag kanthi unik ing KapuloanOkinawa, Jepang, lan ginaakén bahan makanan khas Okinawa. Masakan Okinawa ugi dipunsébat masa ...

                                               

Olahan Viètnam

Masakan Viètnam inggih punika cara masak lan ngidangakén panganan miturut tiyang Vietnam. Bumbu utami ing masakan Vietnam inggih punika kècap iwak kasil fermentasi ingkang dipunsebathoa", ing antawis menumis, menggoreng, mengukus, lan merebus. Sa ...

                                               

Paprangan Kadesh

Paprangan Kadésh, ya iku paprangan antarané prajurit Kamaharajan Mesir kang dipanggedhèni déning Pirngon Ramesses II ngelawan Kamaharajan Het kang dipanggedhèni déning Muwatalli II. Pertempuran iki ana ning kutha Kadesh ning kali Orontes, panggon ...

                                               

Prau silem

Kapal silem ya iku wangun kapal kang bisa silem ana ing sangisoré parmukaan banyu, lumrahé dimigunakake tumuju ing kapentingan militèr. Sabageyan Angkatan Segara duwé lan ngelakokake kapal silem déning cacah lan jinisé ing saben nagara aneka rupa ...

                                               

Godhong Mint

Godhong mint saged kanggé diét Miturut ahli diét lan ahli gizi Cynthia Sass, godhong mint nggadhahi éfék neken napsu dhahar ingkang sami kaliyan obat diét ingkang dipunsadé ing pasaran. Kita saged nambahaken godhong mint ing sakcangkir téh, peres ...

                                               

Dhataran Kedhu

Dhataran Kedhu iku dhataran vulkanik subur kang diubengi gunung-gunung geni ing Jawa Tengah, Indonésia; ya iku Gunung Sumbing lan Gunung Sindara ing sisih kulon, Gunung Merbabu lan Gunung Merapi ing sisih wétan, lan Paredèn Menorèh ing sisih kidu ...

                                               

Dhistrik Haeundae

Dhistrik Haeundae inggih menikas satunggaling gu utawi dhistrik wonten ing sisih wetan Busan, Korea Kidul. Wiyaripun ditrik menika 51.44 km², kanthi cacahing penduduk kirang langkung wonten 423.000. Cacah ingkang menika nedahaken bilih 11.6% saki ...

                                               

Alexandria (disambiguasi)

Alexandria bisa nunjuk: ing bidang géografi Alexandria - jeneng laladan ing Indiana, Amérikah Sarékat. Alexandria - jeneng laladan ing Sydney, Australia. Alexandria - jeneng laladan ing Jamaika. Alexandria - jeneng laladan ing Ontario, Kanada. Al ...

                                               

Amazon

Tembung Amazon bisa tegesé sawatara konsèp: Region Amazonas, Peru. légenda suku Amazon, wanita ing jaman biyèn sing sekti sajeroning pertempuran. Praja Amazonas, Brasil. Amazonas, jeneng sawatara provinsi ing Amérika Kidul, kalebu Kali Amazon, Al ...

                                               

Ambarawa (disambiguasi)

Ambarawa bisa tegesé: Ambarawa, Semarang, kacamatan ing Kabupatèn Semarang, Jawa Tengah Ambarawa Kulon, Ambarawa, Pringsèwu, pekon ing Kabupatèn Pringsèwu, Lampung Ambarawa, Batu Ampar, Kubu Raya, désa ing Kabupatèn Kubu Raya, Kalimantan Kulon Am ...

                                               

Bangsa Cina

Bangsa Cina bisa tegesé wong saka ètnis lan/utawa kabangsan Cina: Etnis minoritas di Cina, penduduk non-Suku Han di Cina daratan dan Taiwan Zhonghua Minzu, pangertèn modhèren kabangsan Cina sing ngungkuli pamérangan ètnis, kanthi idhèntitas inti ...

                                               

Bintaro (disambiguasi)

Bintaro iku jeneng tuwuhan pasisir tropis Indo-Pasifik. Jenengé kanggo jeneng-jeneng panggonan ing ngisor iki: Villa Bintaro Regency, Pomahan ing tapel wates Bintaro Jaya. Green Bintaro Residence, Pomahan kanthi swasana tuwuhan Bintaro Cerbera ma ...

                                               

Brexit (disambiguasi)

Brexit iku cekakan saka ukara Inggris Britain exit sing tegesé Britania metu ing basa Jawa. Tembung iki ngrujuk marang wetuné Britania Raya saka Uni Éropah. Saliyané iku Brexit bisa ngrujuk:

                                               

Charles Taylor

Charles McArthur Ghankay Taylor lair ing 1948, manten sénapati lan Présidhèn Liberia Charles Keith Taylor lair ing 1931, pulitikus Kanada Charles John Taylor 1826–1897, pulitikus Sélandia Anyar ing dasawarsa 1850-an Charles "Chuckie" Taylor, Jr., ...

                                               

Damar (disambiguasi)

Damar utawa ki damar, jeneng sajinis uwit saka marga Agathis. Damar, jeneng dagang kayu-kayu saka marga Araucaria. Damar, dhadhak utawa resin sing mbeku; ing jaman biyèn biyasa kanggo bahan bakar lampu. Damar laut, jeneng liya saka sajinis uwit u ...

                                               

Dhinamisme

Dinamisme iku siji konsèp kang nduwé sawatara arti. Dinamisme metafisika, udaran kosmologi tumrap donya material miturut filosofi prosès. Keaktifan kepribadian energetik. "Dinamisme plastik", sebutan kang digunakaké déning obahan seni futuris Ita ...

                                               

Discovery

Discovery bisa ateges:panemuan unsur kabudayan anyar, wujud piranti utawa gagasan sing diciptakaké manungsa utawa serangkaéan ciptaan sawatara indovidu. Pesawat ulang-alik Discovery Discovery Electric Light Orchestra Discovery Indonésia, sawijini ...

                                               

Ganggang

Ganggang utawa ganggeng tegesé kabèh vegetasi kang tuwuh ing banyu, mligi kang ukurané cukup gedhé, kerep mbentuk massa kang gedhé awangun berkas. Istilah ganggang iki ora duwé makna biologi nanging biyasa dipigunakaké ing babagan transportasi ba ...

                                               

Karanganyar

Kacamatan Karanganyar, Kabupatèn Pekalongan Kacamatan Karanganyar, Kabupatèn Kebumèn Kacamatan Karanganyar Kabupatèn Karanganyar Kacamatan Karanganyar, Kabupatèn Demak Kacamatan Karanganyar, Kabupatèn Purbalingga

                                               

Komuni

Komuni sajeroning kakristenan duwé sapérangan makna. Istilah iki bisa ngrujuk marang: Komuni Kristen, gegandhèngan antarané kaum Kristen minangka indhividhu uga Gréja. Riyaya Ékaristi Katulik utawa Bujana Suci Protèstan. Sawijining pèngetan ritus ...

                                               

Krajan (disambiguasi)

Krajan bisa tegesé: Krajan, kecamatan Gatak, Kabupatèn Sukaharja Biologi: Krajan tataran sajeroning klasifikasi biologi Kingdom Krajan, kecamatan Tembarak, Kabupatèn Temanggung Krajan, kecamatan Kalikotès, Kabupatèn Klathèn Negara ing donya peway ...

                                               

Melayu

Melayu Tamiang Acèh Suku Melayu muslim ing Indonésia dumadi saka Melayu Bengkulu Melayu Riau Melayu Jambi Melayu Palembang Melayu Pontianak Melayu Deli Sumatra Lor Wong Minangkabau muslim Orang Laut/loncong Suku bangsa serumpun ing Sumatra Wong T ...

                                               

Mongol

Mongol iku siji utawa sapérangan golongan ètnis paling akèh, kang manggon ing dharatan Mongolia, Cina, lan Rusia. Mongol bisa ateges: Kakaisaran Mongol, salah siji kakaisaran gedhé dhéwé sajeroning sajarah. Bangsa Mongol Mongol filem, siji filem ...

                                               

Ngawen

Désa/Kalurahan Ngawen, kacamatan Wedhung, Kabupatèn Demak Désa/Kalurahan Ngawen, kacamatan Sidayu, Kabupatèn Gresik Désa/Kalurahan Ngawen, kacamatan Cluwak, Kabupatèn Pathi Désa/Kalurahan Karangawen, kacamatan Girisuba, Kabupatèn Gunungkidul Désa ...

                                               

Operator

Operator iku bisa tegesé: Operator IRC, modherator komunikasi ing Internet Relay Chat Operator biologi, pérangan DNA sing ngatur aktivitasé gèn Operator jaringan, sing nggawa telepon. "Operator", lagu karya The Manhattan Transfer sekang album tau ...

                                               

Tanjungsari

Tanjungsari atau Tanjung Sari dapat berarti: Tanjungsari -kalurahan ing Salopa, Tasikmalaya. Tanjungsari -kalurahan ing Leuwimunding, Majalengka. Tanjungsari -kalurahan ing Lampung Selatan. Tanjugsari Barat -kalurahan ing Cikaum, Subang. Tanjung ...

                                               

Tari

Papan Tari-Pori District ing Papua New Guinea Tari Mahalleh, sawijining desa ing Iran Tari Mangal, sawijining kutha ing Pakistan Tari, Papua New Guinea, sawijining kutha ing Provinsi Hela, Papua New Guinea Tari Kola, sawijining desa ing Iran Papa ...

                                               

Tarsus

Tarsus bisa ngrujuk marang: Kanggo jeneng panggonan: Drojogan Tarsus, ing saubengé kutha Tarsus, Mersin, kutha modern lan kuna ing Turki Kali Berdan, uga kaloka kanthi sebutan Kali Tarsus Tarsus Keuskupan Siria Kulon, Keuskupan Siria Ortodoks Ing ...

                                               

Wanasaba

Wanasaba bisa tegesé: Désa Wanasaba Wonosobo, dhistrik Salawati, kabupatèn Sorong, provinsi Papua Kacamatan Wanasaba Wonosobo, kabupatèn Tanggamus, provinsi Lampung Désa Wanasaba Wonosobo, kacamatan Srana, kabupatèn Banyuwangi, Provinsi Jawa Wéta ...

                                               

Alexandre Lacazette

Alexandre Lacazette inggih punika juru main bal-balan profèsional saking Perancis ingkang main ing posisi striker kanggé Liga Primèr Inggris klub Arsenal lan Tim Nasional Bal-balan Perancis. Lacazette kalebet satunggaling striker prodhuktif ingka ...

                                               

Anggora turki

Anggora turki ya iku salah siji saka turunan kucing lokal alami tuwa dhéwé. Turunan iki saka Ankara, Turkey. kucing iki misuwur banget ing Indonésia. Kanthi prasaja bisa disebutaké menawa turunan kucing iki uga ditepungi minangka anggora utawa ku ...

                                               

Antonio Rüdiger

Antonio Rüdiger ya iku juru main bal-balan profésional Jerman sing main minangka bèg kanggo Chelsea F.C. lan tim nasional Jerman. Dhèwèké miwiti kariré ing klub VfB Stuttgart, diwiwiti dadi juru main cadhangan ing klub iki. Sabanjuré mlebu ing ti ...

                                               

Babi guling

Babi guling iku sawijining panganan kang digawé saka anak babi, kang wetengé diisi bumbu lan janganan kaya déné godhong ketéla pohung lan dipanggang sinambi diputer-puter nganti mateng. Babi guling biyasa digunakaké ing upacara adat lan kaagamaan ...

                                               

Badan Pengkajian lan Penerapan Teknologi

Badan Pengkajian lan Penerapan Teknologi ingkang asring dipuncekak kanthi nama BPPT inggih punika Lembaga Pamaréntah Non Departemen Indonésia Badan Pengkajian lan Penerapan Teknologi inggih punika lembaga pamaréntah non-departemen ingkang mapan w ...

                                               

Bondho Nekat

Cithakan:Infobox suporter sepakbola Istilah Bonèk yaiku akronim basa Jawa saka Bondho Nékat diutus kanggo panyengkuyung tim Persébaya. Ing awal 2017 manajemen anyar Persébaya Surabaya liwat présiden klub Azrul Ananda nyoba ngilangi stigma nègatif ...

                                               

Bubur ketan ireng

Bubur ketan ireng yaiku panganan penutup, digawé saka beras ketan sing digodhog nganggo banyu sing akèh nganti empuk, lan biasané disaoni karo santen. Bubur ketan ireng yaiku istilah sing digunakaké ing Indonesia, utamane ing tanah Jawa. Ing wila ...

                                               

Bubur Ketan Ireng

Bubur ketan ireng yaiku panganan penutup, digawé saka beras ketan sing digodhog nganggo banyu sing akèh nganti empuk, lan biasané disajiké karo santen. Bubur ketan ireng yaiku istilah sing digunakaké ing Indonesia, utamané ing tanah Jawa. Ing wil ...

                                               

Daihatsu

Daihatsu Motor Co, Ltd minangka perusahaan mobil Jepang paling tuwa, dikenal kanthi mobil cilik / kompak. Daihatsu minangka kantor pusat ing Ikeda, Prefektur Osaka. Kanthi slogan anyar kasebut, "Light You Up", produk lawas sing misuwur, kalebu Ta ...

                                               

Dhemit

Dhemit utawa memedi biasané nuduhaké menyang roh utawa roh sing ninggalaké agensi amarga tumekaning pati. Pangértenan Memedi biasané beda kanggo saben agama, peradaban, lan adat. Ing manéka budaya, sètan ora ditetepaké minangka bahan sing apik ut ...

                                               

Ecka Monic

Sing ora ngerti penyanyi dangdut iki saka Lumajang. Ecka Monic sing dadi penyanyi dangdut sing kasengsem ing lagu-lagune macem-macem lagu sing dheweke nyanyi dadi pimpinan sukses kanggo penyanyi dangdut. Penyanyi sing ayu iki dadi salah sawijinin ...

                                               

Edinson Cavani

Edinson Roberto Cavani Gómez inggih punika satunggaling juru main bal-balan profésional saking Uruguay ingkang main ing posisi striker, lan samenika main ing Prancis Ligue 1 klub Paris Saint-Germain lan Tim Nasional Bal Uruguay. Piyambakipun kawe ...

                                               

Gandapura

Gandapura minangka salah sawijining jinis tanduran jamu sing godhonge digunakake minangka campuran obat / liniment. Tanduran iki biasane urip ing dataran tinggi antara 1500 meter nganti 2700 meter ing sadhuwure segara. Tanduran iki duwe godhong- ...

                                               

Setatsiyun Gawok

Setatsiyun Gawok punika setatsiyun sepur kelas III/alit ingkang dumunung ing Luwang, Gatak, Sukaharja. Setatsiyun ingkang dumunung ing dhuwur +118 meter menika kalebu ing Laladan Operasi VI Yogyakarta lan lokasinipun celak saking Peken Gawok. Wan ...