ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 101




                                               

Hangout (filem)

Hangout ya iku filem komedi horror Indonesia taun 2016. Filem iki tayang ing tanggal 22 Dhésèmber 2016. Filem iki disutradarai déning Raditya Dika. Filem iki diparagakaké déning Raditya Dika, Prilly Latuconsina, Soleh Solihun, Titi Kamal, Mathias ...

                                               

Indomie

Indomie iku merek prodhuk mi instan kang misuwur banget ing Indonésia. Indomie diprodhuksi déning PT. Indofood CBP Sukses Makmur Tbk. Produk paling sukses saka perusahaan duwéké Sudono Salim iki wiwit dibabarake menyang pasar wiwit taun 1972. Sal ...

                                               

Jack Wilshere

Jack Andrew Garry Wilshere inggih punika satunggaling juru main bal-balan profèsional saking Inggris ingkang main minangka gelandhang, lan samenika main ing klub West Ham United lan Tim Nasional Bal-balan Inggris. Wilshere ngudi ngèlmu bal ing Ak ...

                                               

Jesús Navas

Jesús Navas González utawi Jesús Navas inggih punika satunggaling juru main bal-balan profésional ingkang main ing posisi gelandhang utawi sayap, ingkang samenika main ing klub Sevilla lan Tim Nasional Spanyol. Asèt utamanipun inggih punika dribl ...

                                               

Kabupatèn Bandawasa

Kabupatèn Bandhawasa, iku kabupatèn ing Jawa Wétan, kutha Bandhawasa iku kutha krajan kabupatèné, kutha-kutha liyané, lan liya-liyané. Jembar wewengkon kabupatèn iki ± 1.560.10 km², kanthi sing ndunungi 736.772.

                                               

Kabupatèn Bangkalan

Kabupatèn Bangkalan iku kabupatèn ing Jawa Wétan tegesé ing Pulo Madura, kutha Bangkalan iku kutha krajan kabupatèné, kutha-kutha liyané, lan liya-liyané. Jembar wewengkon kabupatèn iki ± 1.260.14 m2, kanthi sing ndunungi 945.425 jiwa.

                                               

Kabupatèn Banjarnegara

Kabupatèn Banjarnegara, iku kabupatèn ing Provinsi Jawa Tengah, Indonésia, pernahé ing wewengkon Tengah, kutha Banjarnegara iku kutha krajan kabupatèné, kutha-kutha liyané: Khuta Mandiraja, Purwanagara, Wanadadi, Klampok, Karangkobar, Wanayasa la ...

                                               

Kabupatèn Banyumas

Kabupatèn Banyumas, iku kabupatèn ing Jawa Tengah sing pernahé ing sisih kidul Gunung Slamet, Kutha Purwokerto iku kutha krajan kabupatèné, kutha-kutha liyané: Wangon, Ajibarang, Banyumas, Sokaraja, Patikraja, Tambak lan liya-liyané. Jembar wewen ...

                                               

Kabupatèn Bojanegara

Kabupatèn Bojonegoro, iku kabupatèn ing Jawa Wétan, kutha Bojanegara iku kutha krajan kabupatèné, kutha-kutha liyané: Padangan, Kalitidu lan liya-liyané. Jembar wewengkon kabupatèn iki ± 2.384.02 km² utawa hèktar. Kabupatèn iki wewatesan karo Kab ...

                                               

Kabupatèn Boyalali

Kabupatèn Boyalali, iku Kabupatén ing Jawa Tengah, pernahé ing sisih wétan, kutha Boyalali iku kutha krajan kabupaténe. Boyalali saka sasanti boya lan lali, kang ateges aja lali. Bisa uga Boyalali saka tembung bhaya lan lali, kang ateges bebaya l ...

                                               

Kabupatèn Brebes

Kabupatèn Brebes, punika salah satunggaling kabupatèn ingkang wonten ing tlatah Jawa Tengah, Indonésia. Kabupatèn punika dumunung ing laladan pantura saha wewatesan langsung kaliyan provinsi Jawa Kulon, caket kaliyan kutha Cirebon. Jembar wewengk ...

                                               

Kabupatèn Jember

Kabupatèn Jember, iku kabupatèn ing Jawa Wétan, kutha Jember iku kutha krajan kabupatèné, kutha-kutha liyané, lan liya-liyané. Jembar wewengkon kabupatèn iki ± km2 utawa hèktar. Kabupatèn iki wewatesan karo Kabupatèn Prabalingga lan Kabupatèn Ban ...

                                               

Kabupatèn Jombang

Kabupatèn Jombang, iku kabupatèn ing Provinsi Jawa Wétan. Kutha krajané Jombang. Jembar wewengkon kabupatèn iki 1.150 km². Jombang iku ana ing tengah-tengah wewengkoné Provinsi Jawa Wétan, kira-kira 80 km saka Surabaya. Jombang misuwur diarani Ku ...

                                               

Kabupatèn Kadhiri

Kabupatèn Kadhiri, iku kabupatèn ing Jawa Wétan, Indonésia. Pare iku kutha krajané. Jembar wewengkon kabupatèn iki ± 1368.05 km². Kabupatèn Kadhiri minangka lokasi punjer krajan wigati Nusantara ing wiwitan milenium kapindho, Krajan Kadhiri. Ing ...

                                               

Kabupatèn Lamongan

Kabupatèn Lamongan, mujudaken satunggaling kabupatèn ingkang dumunung wonten Provinsi Jawi Wétan, Indonésia. Ibukithanipun inggih punika Lamongan. Kabupatèn punika ugi wewatesan kaliyan Seganten Jawi wonten sisih lèr, Kabupatèn Gresik wonten sisi ...

                                               

Kabupatèn Madiun

Kabupatèn Madiun, iku kabupatèn ing Jawa Wétan, Kutha Caruban, iku kutha krajan kabupatèné, kutha-kutha liyané, lan liya-liyané. Jembar wewengkon kabupatèn iki ± 1.010.86 km² utawa hèktar.

                                               

Kabupatèn Malang

Kabupatèn Malang, iku kabupatèn ing Provinsi Jawa Wétan, Indonésia. Kutha krajané Kepanjen. Kabupatèn iki wewatesan karo Kabupatèn Jombang, Kabupatèn Majakerta, Kutha Batu, lan Kabupatèn Pasuruan ing sisih lor, Kabupatèn Lumajang ing sisih wétan, ...

                                               

Kabupatèn Nganjuk

kabupatèn Nganjuk, iku kabupatèn ing Jawa Wétan, kutha Nganjuk iku kutha krajan kabupatèné, kutha-kutha liyané:---, lan liya-liyané. Jembar wewengkon kabupatèn iki ± 1.182.64 km2 utawa---hèktar.

                                               

Kabupatèn Ngawi

Kabupatèn Ngawi, iku kabupatèn ing Jawa Wétan, kutha Ngawi iku kutha krajan kabupatèné, kutha-kutha liyané, lan liya-liyané. Jembar wewengkon kabupatèn iki ± 1.245.70 km² utawa hèktar.

                                               

Kabupatèn Pacitan

Pacitan, yaiku kabupatèn kang ana ing Provinsi Jawa Wétan, Indonésia. Kutha krajané yaiku kutha Pacitan. Geographical coordinates kutha Pacitan ana: 8° 12 0" lintang kidul, 111° 7 0" bujur wétan. Kabupatèn iki duwé jembar wewengkon sakiwa-tengené ...

                                               

Kabupatèn Sidaarja

Kabupatèn Sidaharja, iku kabupatèn ing Jawa Wétan, kutha Sidaarja iku kutha krajan kabupatèné, kutha-kutha liyané: Taman, Krian, Waru lan liya-liyané. Jembar wewengkon kabupatèn iki ± 719.63 km².

                                               

Kasultanan Banjar

|-valign=top | Basa | Banjar |-valign=top | Agama | Islam Sunni madahab Syafii resmi Kaharingan Konghucu Nasrani |-valign=top | | Pamaréntahan -Sultan kapisan -Sultan terakhir | | Monarki Sultan Suriansyah 1526-1550 Sultan Muhammad Seman 1862-190 ...

                                               

Kekristenan ing Jepang

Agama Kristen ing Jepang mlebu liwat rute perdagangan ing abad kaping 19. Wong Jepang seneng karo ilmu lan teknologi saka Kulon, dadi luwih terbuka nalika agama Kristen mlebu. Malah, pamrentah Jepang dhewe milih wong Kristen dadi guru ing univers ...

                                               

Kuwawung

Kuwawung, utawa wawung ya iku jinis kumbang kang dikenal dadi ama tumrap tuwuhan klapa, saka génus Rhynchophorus. Ukurané kalebu gedhé tumrap lumrahé kumbang, watara 2–5 cm lan lumrahé warna soklat tuwa gumantung saka spésièsé. Ing basa Indonésia ...

                                               

Kuwé rembulan

Kue bulan jajanan tradisional Tiongkok minangka sajian wajib ing Festival musim gugur saben taun. Ing Indonesia, jajan rembulan biasané dikenal kanthi jeneng ing Inggris Hokkien yaiku Gwee Pia utawa Tiong Chiu. Ing Hakka / Khek, kuwé bulan diaran ...

                                               

Laskar Pelangi (filem)

Laskar Pelangi ya iku filem garapan sutradhara Riri Riza kang dirilis ing 26 September 2008. Filem Laskar Pelangi ya iku karya adaptasi saka buku Laskar Pelangi kang ditulis déning Andrea Hirata. Crita filem ditulis déning Salman Aristo, kang uga ...

                                               

Lonthong tuyuhan

Lonthong Tuyuhan kalebu salah siwijining panganan kang khas saka Kabupatèn Rembang. Diwènèhi jeneng lonthong tuyuhan amarga sing gawè lan sing dodolan lonthong tuyuhan iku saka Désa Tuyuhan Kacamatan Pancur. Panganan khas lonthong tuyuhan iku awu ...

                                               

Mardani Ali Sera

Pak Dr. H. Mardani Ali Sera, M.Eng. utawa umumé ditepang Mardani ya iku salah sawijining akademisi lan politikus Indonésia. Saiki, dhèwèké dadi anggota DPR-RI lan dosen ing Universitas Mercu Buana Jakarta. Saka kulawarga Betawi, Mardani ngliwati ...

                                               

Michy Batshuayi

Michy Batshuayi-Atunga ya iku juru main bal-balan profésional Bèlgi sing main minangka striker kanggo klub bal-balan Chelsea F.C. lan timnas Bèlgi. Dhèwèké wiwit karièr profésional ing Liège Standard taun 2011, nyithak 44 gol ing 120 tetandhingan ...

                                               

Olahan Jerman

Masakan Jerman iku pawon utawa masakan saka nagara Jerman. Sanajan mangkono, masakan Jerman iku ndarbèni variasi akèh sajeroning tlatah ing wewengkon nagarané. Wewengkon Bayern lan Swabia gadhah tradisi kulinèr ingkang sami kaliyan tangga ing kid ...

                                               

Om télolèt om

Om télolèt om iku kedadéan nalika bocah-bocah Indonésia njaluk marang sopir bus kanggo ngonékaké klakson bus, sing swarané wis dimodifikasi, awujud irama. Ukara télolèt iku, saka uniné swara klakson. Kedadéan iki ngrambah internèt liwat medhia so ...

                                               

Pallubasa

Pallubasa ing pangan padatan saka Makassar, Sulawesi Kidul. Kaya ta Coto Mangkasara. Panganan iki digawé saka jeroan sapi utawa kebo. Cara ngolahé iki padha Coto Makassar; jeroané digodhog kanthi suwé. Sawisé digodhog, jeroané ditambahké menyang ...

                                               

Setatsiyun Purwasari

Setatsiyun Purwosari menika salah satynggaling setatsiyun sepur kelas I ing Purwosari, Laweyan, Surakarta. Setatsiyun ingkang dumunung ing dhuwur +98 m punika kalebu ing Laladan Operasi VI Yogyakarta lan naming nglayani sepur kelas ékonomi lintas ...

                                               

Raphaël Guerreiro

Raphael Adelino José Guerreiro, ComM inggih menika satunggaling pemain bal-balan profésional saking Portugal ingkang main bal ing klub Jerman Borussia Dortmund utaminipun dados bék ugi dados glandhang kiwa. Miyos ing Prancis, piyambakipun miwiti ...

                                               

Ratapan Anak Tiri (sinetron)

Ratapan Anak Tiri iku sinetron kang ditayangke ing TVRI diprodhuksi MD Entertainment ing saben dina Jumat, 10 Februari 2006 nganti 22 September 2006 gunggung episode cacah 33.

                                               

Rob Holding

Robert Samuel Holding inggih punika satunggaling juru main bal-balan saking Inggris ingkang main minangka bék ing Liga Primér Inggris klub Arsenal. Sadéréngipun ing klub Arsenal, piyambakipun main ing klub Bolton Wanderers lan ugi dados angguta t ...

                                               

Roti baya

Wujudé roti baya ing mantènan tradisional Betawi didayani dening tumekaning wong Eropa menyang Indonesia. Wong Eropa iku nuduhaké katresnan kanthi menehi kembang, mula padunung Betawi ngrumangsani kudu ana simbol liyané kanggo nuduhaké katresnan. ...

                                               

Shinji Okazaki

Shinji Okazaki ya iku pamain bal-balan Jepang sing main kanggo Leicester City C.F. lan timnas Jepang minangka gelandhang maju utawa serang. Ing tingkat Internasional, dhèwèké saiki dadi panyithak gol ing timnas Jepang lan paling akèh kaping telu ...

                                               

Tukang Bubur Naik Haji: The Series

Tukang Bubur Naik Haji The Series yaiku sinetron saka Indonesia sing digiyaraké ing stasiyun RCTI saka 28 Mei 2012 tumeka 7 Februari 2017. Sinetron iki digawé minangka pangembangan saka serial filem televisi Maha Kasih dengan episode Tukang Bubur ...

                                               

Victor Moses

Victor Moses ya iku juru main bal-balan profésional Nigeria sing main minangka juru main sayap ing salah siji klub bal-balan Liga Primér Inggris klub Chelsea F.C. lan timnas Nigeria. Moses miwiti kariré ing Kejuaraan kanthi nggabung ing klub Crys ...

                                               

Salems Lot

Salems Lot iku novèl horor fiksi taun 1975 sing dianggit Stephen King. Novèl iki minangka novèl angka 2 sing ditulis King. Salems Lot nyaritaaké panulis ajeneng Ben Mears sing mbalik menyang kutha Jerusalems Lot ing Maine, papan kanggo dhèwèké ur ...

                                               

3 Hati Dua Dunia, Satu Cinta

Cithakan:Penghargaan filem 3 Hati Dua Dunia, Satu Cinta ya iku filem drama Indonesia sing dirilis 1 Juli 2010 disutradarai karo Benni Setiawan lan dibintangi antara liyané karo Reza Rahadian, Laura Basuki, lan Arumi Bachsin. Film iki diangkat sak ...

                                               

A Childs History of England

A Childs History of England iku buku sing dianggit Charles Dickens. Carita iki muncul pisanan kanthi wujud serial ing Household Words, saka 25 Januari 1851 nganti 10 Dhésèmber 1853. Dickens uga nerbitaké caritané awujud buku kanthi telung jilid: ...

                                               

Aborsi

Aborsi ya iku rampunging metengé wong déning ngilangi sawiji janin utawa èmbrio sadurungé janin iku mau panggah bisa urip ing njaba rahim. Sawiji aborsi kang kedadéan kanthi spontan uga diarani keluron. Aborsi bisa sengaja kedadéan lan banjur dia ...

                                               

Abul-Hasan Mihyar al-Daylami

Abul-Hasan Mihyar al-Daylami ya iku pujangga basa Arab saka Daylamite nalika periode Buyid. Puisi-puisi Mihyar didominasi metafor lan dhèwèké uga nulis ing jènre warna-warna, salah sawijining jènre ya iku ghazal, Dhéwéké uga nulis elegi kanggo Al ...

                                               

Adibusana

Adibusana utawa haute couture ateges kreasi busana-busana kang ekslusif lan ukurane bisa mathuk pesenan. Haute couture kuwi busana fèsyen kang inggil kang digawé nganggo tangan saka wiwit tekan pungkasan, kagawe saka kain kang kwalitèdé apik, lar ...

                                               

Afrodhisiak

Afrodhisiak ya iku dat kang ngundhakaké libido nalika dikonsumsi. Afrodhisiak iku béda karo dat-dat kang ana hubungane karo prakara-prakara fertilitas kaya ta impotensi utawa dhisfungsi sèksual kapindho kaya ta dhisfungsi ereksi. Istilah iki diju ...

                                               

Agama Krambil

Agama Krambil ya iku agama pribumi saka Viètnam kidul sing saiki wis dimandhegaké karan "Praja Krambil", Agama sing diyasa taun 1963. Agama sing akèh dhasaré dijupuk saka agama Buda lan Kristen, karo ditambah ajaran juru yasané Nguyễn Thành Nam, ...

                                               

Albrecht Dürer

Albrecht Dürer iku sawijining pelukis saka Jerman, juru pahat lan ahli matematika. Dhèwèké lair lan tinggal donya ana ing Nuremberg, Jerman, lan kondhang awit dadi kang nggawé karya cithak kuna. Cithakané asringé digawé ana séri, dadi ana sawenèh ...

                                               

Alkimiya ing seni lan kelangenan

Alkimiya iku duwèni gegayutan raket karo seni, kadelok saka tulisan lan kelangenan utama alkimiya. Alkimia barès kétok bengkeleng saka sujarah kapustakan inggris saka shakespeare tekan panganggit fantasi modèren. Kéné, karakter utawa susunan jeje ...