ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 104




                                               

Maskulinitas

Maskulinitas. ya iku salah siji tataran sosial babagan pandangané masarakat kalebu hal sing sifaté kelanangan becik ketok saka pawakan arepa sifaté. Konstruk iki timbul amarga siji pranata lan ditampa bareng kanggo masarakat akèh, ora namung ing ...

                                               

Matrik Pimpinan

Matrik Pimpinan ya iku artéfak fiksi sing ana ing dolanan Transformers lan mèdia waralaba sing digawé déning Hasbro. Wujudé Matrik Pimpinan ya iku jimat lègendharis sing turun-temurun kanggo pimpinané Autobot, Autobot dadi karakter protagonis ing ...

                                               

Mayon Soetrisno

Mayon Soetrisno punika satrawan ingkang lair wonten ing Kenalan, Kranggan, Temanggung, Jawa Tengah 25 Maret 1958. Sanajan dilairaken wonten Temanggung, tiyangipun ngentosakén ayah wonten Klaten lan Yogyakarta. Panjenenganipun duwé karya-karya mon ...

                                               

Menungsa Hominid

Manungsa hominid ngerupaake manungsa purba kang mlebu ing perkembangan modern. Menungso Hominid iki kalebu jinis bipedal utawa duwé rong sikil. Maksude ya iku ing jerone ngelakoake aktivitas sadina-dina manungsa jinis iki wis bisa nggunakaké rong ...

                                               

Menzano

Menzano iku lulusan Akadhemi Téater Nasional Indonésia. Samardikané Indonésia taun 1945, dhèwèké mèlu Kesatuan Penerangan Divisi VIII. Dhèwèké kondhang minangka vètéran mawa pangkat sersan mayor lan dadi salah siji Seniman Senèn. Filem Ch Ibuku 1 ...

                                               

Mi Ing

Tubagus Dedi Suwandi Gumelar utawa kondhang mawa celukan Mi Ing iku juru banyol lan pamaraga Indonésia. Dhèwèké nggawé grup banyol Bagito sing tau menangi lelumban banyol Srimulat taun 1985. Masiya mangkono, jeneng grupé tembé kondhang awit ngisi ...

                                               

Misery (novel)

Misery iku novèl ajènre psikologi horor taun 1987 anggitané Stephen King. Novèl iki dinominasiaké ing World Fantasy Award dadi Novèl Paling Apik taun 1988, lan digawé kanthi wujud filem lan lakon Broadway sing nunggal jeneng. Nalika King nulis Mi ...

                                               

Mobile Suit Gundam Thunderbolt

Mobile Suit Gundam Thunderbolt is ya iku sèri manga saka Jepang sing ditulis lan digambar déning Yasuo Ohtagaki. Manga iki jupuk latar ana ing Universal Century linimasa sajeroné carita Mobile Suit Gundam. Viz Media sing duwé palilah sèri gundam ...

                                               

Mobile Suit SD Gundam

Mobile Suit SD Gundam ya iku sèri animasi cekak kang digebyakaké ing téater lan minangka asliné animasi vidéo antarané taun 1988 lan 1993 kang digawé déning Sunrise. Bagéyané saka waralaba médhia SD Gundam, anime iki dhedhasar dolanan kapsul Gash ...

                                               

Monster Pope Lick

Monster Pope Lick iku sawijining makluk légéndharis awujud separo wong separo wedhus and part-sheep sing dilapuraké dedunung ana ing kreteg trestel ril sepur sing ngliwati sandhuwuré Kali Pope Lick, ing pamukiman Fisherville, ing Louisville, Kent ...

                                               

Morality (novela)

"Morality" iku novela anggitané Stephen King sing diterbitaké ing terbitan Juli 2009 majalah Esquire. Morality dilebokaké ning bonus carita ing Blockade Billy, novela sing diterbitaké tanggal 25 Mai 2010. Sabanjuré, Morality dilebokaké lan ditepa ...

                                               

Motorola

Motorola, Inc. yaiku kumpeni tèlèkomunikasi multinasional saka Amérikah Sarékat, sing manggon ana ing Schaumburg, Illinois, Amérikah Sarékat. Sawisé nampa karugian.3 milyar saka taun 2007 tekan taun 2009, banjur kumpeni iki dipérang dadi loro kum ...

                                               

Moussa Sissoko

Moussa Sissoko ya iku salahsijiné juru main bal-balan profèsional teka Perancis sing main kanggo klub Newcastle United. Piyambaké bisa main ndhik posisi glandhang. Sissoko miwiti karir junioré karo klub Espérance Aulnay, Red Star FC lan ndhik tau ...

                                               

Mr. Mercedes

Mr. Mercedes iku novèl sing dianggit Stephen King. Dhéwéké nyebut buku iki dadi novèl angka 1 ngenani detektif mèntèr. Mr. Mercedes diterbitaké 3 Juni 2014. Nalika 10 Juni 2014 panulis ngambaraké Mr. Mercedes ing Twitter minangka volume angka 1 s ...

                                               

Muhammad Diponegoro

Muhammad Diponegoro ya iku sastrawan, dramawan, wartawan, juru lukis, sarta pangripta lagu sura Indonésia. Kanthi sesinglon Ben Hashem, dhèwèké nulis carkak lan geguritan wiwit taun 50an. Carkak kang dhèwèké tulis kaya ta Kèdatangan, Kèbohongan Y ...

                                               

Ngrokok

Ngrokok ya iku sawiji kegiyatan nalika sawiji dat diobong lan kasil asepé disedhot supaya bisa dirasakaké lan diingsep ing jero aliran getih. Lumrahé, dat iku mau ya iku godhongé wit bako sing uwis diaringaké, dilinting nganggo kertas kagawé saka ...

                                               

Ngrénda

Ngrenda inggih punika kagiyatan ingkang dipunremeni kaliyan tiyang èstri. Ngrénda inggih punika metode ndamel tas, sepatu, bros, klambi lan liya-liyané. Ngrenda inggih punika ngerangkai benang ngginakaken piranti kados ta jarum kaaran hakpen utaw ...

                                               

Nice

Nice kuwi kutha paling padet kalima ing Perancis lan kutha prajane departemén Alpes Maritimes. Laladan kuthané Nice ngluwihi bates kutha administratifé, sing cacah jiwane udakara wong seyuta ing laladan sakamba 721 km 2. Kaprenah ing laladan Côte ...

                                               

Nut (déwi)

Ing Mitologi Mesir, Nut iku déwi akasa. Ragané mujdaké lapisan pangreksaning Bumi. Nut iku sadulur wédok sing uga bojoné Geb, lan ibuné Isis, Osiris, Nephthys, Horus lan Seth. Wong-wong Mesir Kuna pitaya yèn Nut nguloni déwa srengéngé, Ra, saben ...

                                               

Oliver Twist

Oliver Twist, utawa The Parish Boys Progress, iku novèl angka 2 saka Charles Dickens, lan dibabar pisanan minangka serial nalika 1837–39. Novèl iki nyaritaké piyatu ajénéng Oliver Twist, kang miwiti urip ing panti tunawisma. Dhèwèké banjur didol ...

                                               

Omar Abdalla

Omar Siregar Abdalla utawa kawentar mawa jeneng Omar Abdalla ya iku dhiréktur utama Bank Bumi Daya taun 1967-1977. Dhèwèké misuwur lantaran ing mangsané njabat, Bank Bumi Daya ngalami krisis lan rugi milyaran. Dhèwèké minangka dhiréktur nggatèni ...

                                               

Operasi plastik

Operasi Plastik iku operasi kang mligi nyakup prosès restorasi, rekonstruksi, utawa parobahané awak manungsa. Iku mau kalebu operasi kosmetik utawa estetik, operasi restruktif, operasi kraniofasial, operasi tangan, microsurgery, lan perawatan kan ...

                                               

Orgasme

Orgasme ya iku uculing kabagyan sèksual sing katumpuk sing ujug-ujug nalika siklus réspon sèksual, sing ngasilaké ing kontraksi otot sing ritmis ing panggul sing dadi ciri khas kanggo kepénaking sèks. Iki dialami déning wong lanang lan wong wadho ...

                                               

Pabrik gula Pesantren Baru

Pabrik gendhis Pesantren Baru Kutha Kediri ya iku pabrik gula tinggalané Landa. Nanging saiki pabrik gula iki wus dadi wewengkon kerja PT PN X. Panggoné ana ing Kacamatan Pesantrèn Kutha Kediri. Pabrik gula iki wiwit ana ing salah sijining désa t ...

                                               

Paella

Paella ya iku panganan beras saka Valencia sing duwé oyot sing baka mulané ing tengah-tengahé abad angka 19 cedhak laguna Albufera ing pasisir wétané Spanyol cedhaké kutha Valencia. Akèh wong-wong sing dudu saka Spanyol nganggep paella minangka h ...

                                               

Palpatine

Sheev Palpatine iku karakter fiksi kang ana ing jagad Star Wars, Sing diparagani déning Ian McDiarmid. Ing trilogi asline, dhèwèké digambaraké dadi wong tuwa, rainé lutèh lan nganggo jubah ratu saka praja galaksi. Ing prequel trilogi filem Star T ...

                                               

Pasisir Guwa Cemara

Pasisir Guwa Cemara ya iku pasisir lan objèk wisata ing tlatah Kabupatèn Bantul. Pasisir iki diarani Guwa Cemara amarga kathah wit-wit cemara urang ing sakiwa tengené pasisir. Cemara urang iku ingkang mbentuk guwa, mulané diarani Pasisir Guwa Cem ...

                                               

Pasisir Papuma

Pantai Papuma ya iku salah sawijiné pantai dumunung ing kutha Jember. Jejuluk pasisir Cape Papuma amarga ana pérangan segara lan minangka Cape. Lokasi Tanjung Papuma Jember dumunung ing sisih kidul, ing désa kecamatan Lojejer Wuluhan. Ing saka te ...

                                               

Pasisir Pulau Merah

Pantai Pulau Merah ya iku salah sawijine pantai ing pesisir Banyuwangi. Pantai kagugang jenèng bukit cilik ijo iku dumugung cedhak pantai. Lokasi Pantai ing désa Sumberagung, Pesanggaran, Banyuwangi, Jawa Wétan. Saka kadohan menyang tengah kutha ...

                                               

Pedati Gedé Pekalangan

Pedati Gedé Pekalangan kuwen pedati historis kang disimpen ning Kalurahan Pekalangan, Kota Cirebon. Ning taun 1480, pedati kiyen dinggo ngangkud bahan-bahan bangunané Masjid Sang Cipta Rasa. Pedati kiyen dinggo ning jamané Sunan Gunung Jati lan d ...

                                               

Pelita Bandung Raya mangsa 2014

Pelita Bandung Raya taun 2014 iku dadi mangsa ka-25 kanggo sujarah club bal-balan iki lan mangsa ka-2 mèlu kompetisi Indonesia Super League minangka jeneng Pelita Bandung Raya.

                                               

Persatuan Wartawan Indonésia

Persatuan Wartawan Indonésia ya iku salah sijiné organisasi profesi kanggo para wartawan ing nagara Indonésia. Organisasi iki lair ing kutha Sala, Jawa Tengah. Nalika wanci lair, organisasi iki setaun sabanjuré Indonesia mengeti kamardikan. Nalik ...

                                               

Persebaya Surabaya

Persatuan Sepak Bola Surabaya, racaké kawentar kanthi jeneng Persebaya Surabaya, utawa Persebaya, klub bal-balan profèsional sing manggoné ana ing Surabaya, Jawa Wétan, Indonesia. Klub iki main ana ing Indonesia Super League.

                                               

Persik

Persik ya iku sawiji wit kang sifaté ngganti godhongé nalika usum tartemtu kang asliné saka tlatah Cina sisih kulon lor antarané Tarim Basin lan pèrèng loré Pagunungan Kunlun, kana wit iku mau sepisané dijinakaké lan ditanduri kanthi sengaja. Wit ...

                                               

Persikabo Bogor

Persikabo ya iku satunggal klub sapak bola Indonesia ingkang bermarkas wonten ing Kabupatèn Bogor. Tim kaliyan jejuluk Laskar Pajajaran punika gadhah pangutus Kabupatèn Bogor, ngrupikaken salah satunggal kontestan Divisi utami Liga Indonesia mang ...

                                               

Pirantine basa

Piranti basa iku gadhah arti babagan omong-omongan nganggo basa verbal kang duwé sistem jenengè basa. Mula saka kui, basa duwé lakon kang wigati sajeroning omong-omongan verbal. Mulyana uga maparno yèn basa iku dadi piranti simbol, kanthi aturan ...

                                               

Pratélan bang ing Indonésia

Miturut Nomor 7 Tahun 1992 Undang-Undang Nomor 7 Tahun 1992 bab Perbankan kang wus diganti dadi Nomor 10 Tahun 1998 Undang-Undang Nomor 10 Tahun 1998, bank ya iku badan usaha kang gunané ngumpulké dana saka masarakat kanthi wujud simpenan, lan ny ...

                                               

Pringles

Pringles ya iku mèrek panganan ringan awujud keripik saka kentang lan gandum sing bisa ditumpuk didhuwèni déning Kellogg Company. Awalé dipasaraké minangka "Pringles Newfangled Potato Chips", Pringles iku didhol ing punjul saka 140 nagara, lan da ...

                                               

Probe

Probe iku piranti pikantuk kanggo waja lan restorasi supaya manawa wonten karies lan kotoran ing waja saged dirésiki. Probe iku wujudé wujud pen lan mesin dinamo cara kanggoné iku ing waja. Rancangan saka piranti iki uga digawé kaya ta awujud dré ...

                                               

PS Barito Putera

Persatuan Sepak Bola Barito Putera ya iku klub bal-balan indonésia saka tlatah Banjarmasin, Kalimantan kidul. Klub iki main ana ing Liga 1 Indonesia. Klub jejuluk kanthi jeneng Laskar Antasari.

                                               

Pulo Liberty

Pulo Liberty ya iku pulo dhuwéné nagara ing Upper New York Bay ing Amérikah Sarékat, luwih kaloka minangka laladané Reca Liberty. Pulo iku sawiji eksklave kanggo borough Manhattan ing New York City, surrounded déning segarané kutha Jersey City, n ...

                                               

Pusisi cumbana

Pusisi cumbana ya iku pusisiné awak kang sawiji uwong utawa wong loro kang bisa dipraktekaké kanggo cumbana utawa kegiyatan cumbana liyané. Tumindak cumbana lumrahé dijarwakaké déning pusisi-pusisi kang ngelauaké kanggo supaya bisa tindakan iku m ...

                                               

Pénné

Pénné ya iku sawiji jinisé pasta sing wujudé sillinder. Pénné iku wujud jamaké tembung saka basa italia penna, nurun saka tembung basa Latin penna, lan sarumpun karu tembung basa Inggris ya iku pen.

                                               

Quesadilla

Sawiji quesadilla ya iku sawiji tortilla, lumrahé tortilla jagung -nanging uga kadang kala kagawé saka tortilla gandum, sing njeroné diisi nganggo kèju banjur dibakar. Karo panganan liyané, kaya ta campuraning bumbu-bumbu lan jangan-janganan sing ...

                                               

Ra

In Mitologi Mesir, Ra iku minangka déwa srengéngé. Dhèwèké uga diarani Re, Amun-Ra, Ra-Horakhty lan manéka warna jeneng liyané. Dhèwèké iku déwa sing paling gatèn ana ing Mesir kuna. Disebutaké yèn dhèwèké lair saben isuk ing Wétan lan tinggal do ...

                                               

Ratih TV

Ratih TV ya iku stasiun télévisi duwé pamarentah Kabupatèn Kebumèn, Jawa Tengah, Indonésia. Transmisi anyar televisine manggon ing Désa Bumiagung, Kacamatan Rowokele kanthi kekuwatan pemancar sagedhe 5000 KW. Teknis siarane tandhang gawé padha ka ...

                                               

Rendra Perampok

Rendra Perampok iku novèl ingkang diserat kaliyan Mayon Soetrisno. Novèl punika diadaptasi saking naskah dramanipun W.S. Rendra ingkang irah-irahané Perampok lan asru kondhang. Olahipun saking naskah drama dados novèl boten gampil amargi panyerat ...

                                               

Restorasi Meiji

Restorasi Meiji dilakoake karo Kaisar Meiji ing taun 1852-1912. Kaisar Meiji iki ugi olèh bantuan saking pira-pira penasehate kanggo gawé dhasar pangyasa ing Jepang ing arah modhèren. Pas wektu iku, Kaisar Meiji 16 taun yuswane, nanging wis olèh ...

                                               

Rigatoni

Rigatoni palafalan jroning basa Italia: iku sawiji wujud pasta kang kaya tabung lan dawa karo diamèteré warna-warna. Rigatoni ku ukurané luwih gedhé tinimbangé penne lan ziti, lan kadang kala rada bengkok, sanajan ora bengkok banget kaya macaroni ...

                                               

Risotto

Risotto / r ᵻ ˈ z ɒ t oʊ, r ᵻ ˈ z oʊ t oʊ / ya iku sawiji masakan saka italia sisih lor sing bahan dasaré beras sing dimasak ing kaldhu nganti konsisténsiné kaya krim. Kaldhuné iku mau bisa pikantuk saka daging sapi, iwak, utawa sayur. Akèh jinis ...