ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 104



                                               

Chicago, Illinois

Kanggo Chicago minangka grup musik, pirsani: Chicago grup musik. Chicago iku kutha gedhé dhéwé ing praja Amérikah Sarékat Illinois, diyasa tanggal 12 Agustus 1833. Misuwur kanggo peternakan lan area indhustriné kang kasebar, pelabuhané kang strat ...

                                               

Christchurch

Christchurch iku kutha ing pasisir wétan Pulo Kidul ing Niu Selan. Kutha iki éntuk jenengé saka kolese katedral Christ Church ing Univèrsitas Oxford. Jenengé sajeroning basa Maori ya iku Otautahi. Christchurch ana ing 43°32 LS, 172°40 BT -43.5333 ...

                                               

Colorado

Colorado iku sawijining praja ing Amérika sarékat sing dumunung ing tlatah pagunungan Rocky Mountain. Biro sènsus Amérika sarékat duwé èstimasi yèn sing ndunungi Colorado watara 4.861.515 ing taun 2007, utawa 13.03% mundhak wiwit sènsus taun 2000 ...

                                               

Connecticut

Connecticut iku sawijining praja ing Amérikah Sarékat sing dumunung ing wewengkon New England ing sisih lor-wétan. Praja iki wewatesan karo New York ing sisih kulon lan kidul, karo, Massachusetts ing sisih lor, lan Rhode Island ing sisih wétan.

                                               

Crecchio

Crecchio iku kutha lan commune ing Provinsi Chieti, péranganing region Abruzzo ing Italia kidul. Jembar wewengkon 19.36 km 2 lan cacahing kang ndunungi 3.153 jiwa. Pérangan tlatah iki: Cardetola, Casino Vezzani, Consalvi, Contrada Marcone, Mucchi ...

                                               

Cuneo

Cuneo iku kutha kang dumunung ing pérangan kulon Italia. Sing ndunungi watara 50.000 jiwa. Kutha Cuneo iki uga dadi kutha krajané Provinsi Cuneo, sawijining provinsi kang jembaré gedhé dhéwé katelu ing Italia.

                                               

Cusco

Cusco iku kutha ing pérangan kidul-wétan Peru, ing cerak lembah Urubamba ing pagunungan Andes. Kutha iki wujud kutha krajan saka departemento Cusco lan uga propinsi Cusco. Cusco duwé gunggung pendhudhuk watara 300.000 jiwa lan manggon ing kadhuwu ...

                                               

Córdoba, Spanyol

Córdoba iku sawuijining kutha ing Andalusía, sish kidul Spanyol, lan minangka kutha krajan provinsi Córdoba. Dumunung ing 37.88° N, 4.77° W, ing pinggir Kali Guadalquivir, wis ana wiwit jaman Romawi kuna minagka Corduba diyasa déning Claudius Mar ...

                                               

Dalan Orchard

Dalan Orchard sing tegesé dalan kebun woh iku sawijining dalan ing Singapura sing dadi pusat retail lan hiburan. Dalan iki minangka papan sing narik kawigatèn. Kerep uga dicekak dadi mung Orchard waé.

                                               

Dalmine

Dalmine iku sawijining comune ing Provinsi Bergamo ing region Lombardia, Italia, dumunug watara 40 km lor-wétané Milan lan watara 8 km kidul-wétané kutha Bergamo. Miturut dasta tanggal 31 Dhésèmber 2004, kutha iki kang ndunungi cacahé 22.326 lan ...

                                               

Dataran Dhuwur Golan

Wiwitané wewengkon iki minangka wewengkon Suriah, nanging Israèl ngrebut Dataran Dhuwur Golan iki saka tangan Suriah ing taun 1967 sajeroning Perang Enem Dina. Ing wiwitan Perang Yom Kippur 1973, Suriah kasil ngrebut manèh, nanging serangan balik ...

                                               

Delaware

Delaware iku praja ing Amérikah Sarékat sing dumunung ing pasisir wétan ya iku ong pasisir Samudra Atlantik. Populasiné miturut sènsus taun 2005 watara 843.524 jiwa. Delaware iku praja paling padhet nomer pitu, kanthi kapadhetan 320 per mil luwih ...

                                               

Djibouti

Djibouti iku nagara cilik ing Afrika Wétan kang dumunung ana ing Lempongan Aden,ing tapel wates Sedara Tengah.Kamardhikan Djibouti ing tanggal 27 Juni 1977. Djibouti misuwur minangka Lemah Somalia Prancis utawa Afar lan Assa banjur arubah dadi Dj ...

                                               

Eilat

Cithakan:Infobox Israèl municipality Eilat Ibrani: אֵילַת iku kutha kang dumunung ing Israèl sisih kidul. Kutha iki diapit déning Taba, Mesir lan Aqaba, Yordania. Eilat dumunung ing pérangan lor Lempongan Aqaba, sisih wétan Segara Abang. Kutha ik ...

                                               

El Alamein

Alamain, al-Alamain, utawa El Alamein iku sawiining kutha ing Mesir kulon-lor, ing pasisir Segara Tengah. Saiki kutha iki dadi plabuhan gedhé kanggo ngapalaké lenga.

                                               

Emilia-Romagna

Emilia-Romagna iku region ing sisih lorItalia dumadi saka rong region kang kebak sajarah Emilia lan Romagna. Region iki wujud segitiga kasar, diwatesi ing wétan déningSegara Adriatik, ing lor déning Kali Po, lan ing kidul déning Pegunungan Apenni ...

                                               

Es Samu

as-Samu utawa es-Samu iku sawijining kutha ing Governorate Hebron ing gisik Kulon, sisih kidul kutha Hebron. Miturut Biro Pusat Statistik Palestina kutha iki sing ndunungi 18.000 jiwa ing taun 2006. Kutha iki didhaku minangka kutha kang miturut I ...

                                               

Finlan

Républik Finlan iku nagara Skandinavia sing uga kalebu nagara Nordik. Amarga dumunung ing bawana Éropa Lor, Finlandia dadi anggota Uni Éropa. Finlandia duwé tapel wates dharat karo Swèdhen, Nurwègen, lan Rusia déné tapel wates segara yaiku Segara ...

                                               

Firenze

Firenze iku kutha ing jantung region Toscana, ing punjer Italia lan ana pinggiré Kali Arno. Kutha iki nduwé populasi cacahé watara 400.000 ditambah populasi jaba kutha kang ngluwihi 200.000. Firenze iku kutha krajan regione Toscana, kutha krajan ...

                                               

Fiumicino

Fiumicino iku kutha ing Provinsi Roma, region Lazio, nagara Italia pérangan tengah, papan dumunungé airport Leonardo da Vinci kang nglayani kutha krajan nagara Roma. Jembar wewengkon 222 km 2 lan cacahing padunung 61.722 jiwa, kanthi kapadhetan 2 ...

                                               

Fossacesia

Fossacesia iku sawijining comune lan kutha ing Provinsi Chieti ing region Abruzzo, nagara Italia. Jembar wewengkon watara 30 km 2 lan sing ndunungi cacahé 5.740 jiwa. Pérangan tlatah kutha iki antarané:Campidoglio, Colle Cannizza,Colle Castagna, ...

                                               

Francavilla al Mare

Francavilla al Mare iku jeneng kutha ing nagara Italia. Dunungé ana ing Provinsi Chieti. Jembar wewengkon 22 km 2. Cacahing sing ndunungi 23.570 jiwa. Pembagéan ing kutha iki antarané: Arenaro, Cese, Cetti San Biagio, Coderuto, Fontechiaro, Piane ...

                                               

Franche-Comté

Franche-Comté iku siji région ing Perancis pérangan wétan. Kutha mligi yaiku Besançon, Belfort lan Montbéliard. Basa Franc-comtois dianggo déning sapérangan padunung région iki. Wates nasional Franche-Comté yaiku karo région Alsace, Champagne-Ard ...

                                               

Friuli-Venezia Giulia

Friuli-Venezia Giulia iku laladan, kang dumunung ing wétan-lor Italia kanthi 1.2 yuta jiwa sing ndunungi. Jembaré wewengkon ana 7844 km² lan kutha krajané dumunung ing kutha Trieste. Laladan iki minangka laladan otonomi kang kawangun saka wewengk ...

                                               

Fyord

Fyord ya iku lempongan kang asalé saka lelehan gletsjer utawa glaciar ya iku tumpukan es kang kandel lan abot. Sawijining fyord saka iku bisa dadi jero lan dawa banget. Fyord akèh ditmokake ing nagara Skandinavia lan ing Amérika Utara, Alaska lan ...

                                               

Galguduud

Galguduud iku sawijining laladan administratif ing Somalia tengah. Tlatah iki wewatesan karo Ethiopia, laladan Mudug, Hiiraan, Shabele tengah, lan Samudra Hindia. Kutha krajané ya iku Dhusa Mareb nanging kutha kang gedhé dhéwé lan kutha komersil ...

                                               

Gela

Gela iku sawijining kutha ing Provinsi Caltanissetta, Sisilia, nagara Italia kanthi sing ndunungi cacahé 77.261 jiwa. Gela iku koloni Yunani, diyasa ing 689 SM déning wong-wong sing teka ing Pulo Rhodes lan Yunani. Iku dirusak ing 282 SM déning M ...

                                               

Gessopalena

Gessopalena iku comune lan kutha ing Provinsi Chieti ing region Abruzzo nagara Italia. Jembar wewengkon 31 km 2 lan cacahing sing ndunungi 1.702 jiwa kanthi kapadhetan 55.9 jiwa/km 2. Pérangan saka kutha iki: Castellana, Coccioli, Colle Mazzetta, ...

                                               

Getsemani

Getsemani iku sawijining taman ing sikil bukit Zaitun ing Yerusalem, Israèl lan dipercaya minangka papan Yésus sembayang kang pungkasan dhéwé sadurungé kakisas.

                                               

Ghana

Ghana, kanthi resmi disebut Républik Ghana iku nagara ing Afrika. Ghana diwatesi karo Panté Gadhing ing sisih kulon, Burkina Faso ing sisih lor, Togo ing sisih wétan, lan teluk Guinea lan Samudra Atlantik ing sisih kidul. Kutha krajané yaiku Accr ...

                                               

Giri Sima

Républik Giri Sima iku nagara ing Afrika Kulon, yaiku ing pasisir Samudra Atlantik. Negeri iki wewatesan karo Guinea ing sisih lor, Liberia ing kidul-wétan, lan Samudra Atlantik ing kidul-kulon.

                                               

Gisik Kulon

Gisik Kulon utawa West Bank, uga dikenal ing Israèl minangka "Judea lan Samaria", iku tlatah ing gisiking Kali Yordania. Ing sisih kulon, lor lan kidul tlatah iki wewatesan karo Israèl. Ing sisih wétan, ing sebrangé Kali Yordania, dumunung nagara ...

                                               

Giuliano Teatino

Giuliano Teatino iku comune lan kutha ing Provinsi Chieti ing region Abruzzo nagara Italia. Jembar wewengkon 9 km 2 lan cacahing sing ndunungi 1.366 jiwa kanthi kapadhetan 146 jiwa/km 2. Pérangan kutha iki yaiku: Madonna della Neve, San Cataldo, ...

                                               

Glètser

Glètser utawa glasier utawa glesyer iku lapisan ès kang wiwit obah mudhun ing èrènging gunung utawa dharatan. Glètser iku uga siji prongkalan ès kang gedhé kang kadhapur ing sadhuwuré lumahing lemah. Gletser wujud akumulasi endhapan salju kang da ...

                                               

Grikenlan

Grikenlan, kanthi resmi diarani Républik Hellenik, ya iku panggonan lairé budaya Donya Kulon kang dunungé ana ing Éropah sisih kidul. Warga Grikenlan ngarani nagarané dhéwé Hellas, lan ing abjad modhèren diarani Ellas. Sajeroning basa sadina-dina ...

                                               

Guantánamo

Guantánamo ya iku sawijining kutha ing Kuba. Kutha kang dumunung ana ing sisih kidul.Kang tepat ana ing Provinsi Guantánamo. Ing taun 2004, kutha punika nduwèni cacah pendhudhuk kang paling akèh ya iku 244.603 jiwa uga nduwèni jembar wewengkon ku ...

                                               

Gunung

Gunung iku salah sawijiné wangun lemah sing methungul luwih dhuwur tinimbang wewengkon saubengé. Gunung lumrahé luwih dhuwur lan njulek tinimbang bukit. Nanging ana padhané ing pigunané gumantung saka adat lokal. Sapérangan pangrèh ndhèfinisikaké ...

                                               

Gunung Agung

Gunung Agung iku gunung paling dhuwur ing pulo Bali dhuwuré 3.142 msls. Gunung iki dumunung ing kacamatan Rendang, Kabupatèn Karangasem-Bali. Gunung Agung iku gunung geni tipe stratovolcano, gunung iki duwé kawah kang gedhé banget lan jero banget ...

                                               

Gunung Argapura

Gunung Argapura iku gunung kang dumunung ing Pulo Jawa, Indonésia. Gunung Argapura dhuwuré 3.088 mèter. Gunung iki kerep uga karan Argopuro. Gunung Argapura minangka tilas gunung geni kang wis ora aktif manèh. Gunung iki kalebu péranganing pagunu ...

                                               

Gunung Asama

Gunung Asama iku gunung geni aktif sing dumunung watara 145 km kulon-lor-é pusat kutha Tokyo. Gunung ikui minangka salah siji saka 108 gunung geni sing ana ing Jepang. Gunung iki tipe strato lan duwé cathetan jeblgan sing suwé. Jeblugan pungkasan ...

                                               

Gunung Fuji

Gunung Fuji iku siji gunung paling dhuwur ing Jepang, dumunung ing tapel wates Prefektur Shizuoka lan Yamanashi, ing sisih kulon Tokyo. Gunung Fuji dumunung cedhak pasisir Pasifik ing pusat Honshu. Fuji dikubengi déning telung kutha ya iku Gotemb ...

                                               

Gunung Kilimanjaro

Kanggo album grup The Teardrop Explodes, pirsani Kilimanjaro album. Kilimanjaro utawa biyèn diarani Kaiser-Wilhelm-Spitze iku gunung ing lor-wétan Tanzania. Gunung iki gunung paling dhuwur ing donya kang ngadeg bébas, dhuwuré 4.600 m yèn diukur s ...

                                               

Gunung Lawu

Gunung Lawu dumunung ing Pulo Jawa, Indonésia, persisé ing wates Provinsi Jawa Tengah lan Jawa Wétan. Status gunung iki ya iku gunung geni "istirahat" lan wis suwé ora aktif, katon saka rapeté vegetasi sarta pucuké kang kena érosi. Ing lerengé an ...

                                               

Gunung Malabar

Gunung Malabar iku gunung geni kang ana ing Pulo Jawa, Indonésia. Gunung iki dumunung ing pérangan kidul Kabupatèn Bandung kanthi titik paling dhuwur 2.343 mèter sadhuwuré segara. Malabar miangka salah siji pucuk kang diduwèni déning Pagunungan M ...

                                               

Gunung McKinley

Gunung McKinley utawa Denali iku siji pucuk gunung paling dhuwur ing Amérika Lor. Dhuwuré watara 20.320 feet utawa 6.193.6 m. Gunung iki minangka pérangan utama saka pagunungan Alaska. Gunung iki uga dijenengaké Denali sing tegesé "dhuwur" ing Ba ...

                                               

Gunung Wilis

Gunung Wilis iku gunung non-aktif kang dumunung ing Pulo Jawa, Provinsi Jawa Wétan, Indonésia. Gunung Wilis dumunung ing elevasi 2552 mèter, sarta pucuké ana ing tapel wates antara enem kabupatèn yaiku Kadhiri, Tulungagung, Nganjuk, Madiun, Ponor ...

                                               

Guyana Prancis

Guyana Prancis iku siji département jaban rangkah Perancis ing pasisir Karibia, Amérika Kidul. Guyana Perancis wewatesan karo Samudra Atlantik ing sisih lor, Brasil ing sisih wétan lan kidul, lan Suriname ing kulon. Badan Antariksa Éropah ngluncu ...

                                               

Gyeongsan

Gyeongsan inggih menika satunggaling Kutha wonten ing Provinsi Gyeongsang Lor, Korea Kidul. Watesipun wonten ing sisih kulon menika winatesan kaliyan kutha metropolitan Daegu, lan sapérangan ageng wewengkon Gyeongsan menika mapan wonten ing wewen ...

                                               

Halabja

Halabja iku sawijining kutha ing Irak, papané watara 240 km saka Bagdad, kutha krajan Irak. Halabja papané watara 14 km saka wewatesan Iran lan wujud lokasi wigati kanggo Gerakan Pambébasan Kurdistan. Nalika taun 1988 nalika Perang Iran-Irak duma ...

                                               

Halle, Belgia

Halle iku sawijining kotamadya ing kawasan Flandria ing distrik Halle-Vilvoorde ing Provinsi Brabant Flandria. Kutha iki ana ing Kanal Brussels-Charleroi lan ing sisih Flandria ing wewatesan kawasan basa Flandria lan Wallonia. Sacara géografis, H ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →