ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 105



                                               

Herm

Herm iku pulo paling cilik ing Kapuloan Channel kang kabuka kanggo publik. Montor dilarang dipigunakaké ing pulo iki, kaya déné ing pulo tanggané, Sark. Nanging, ora kaya ing Sark, pit uga dilarang ing kéné. Nanging, Herm ngidinaké quad bike saji ...

                                               

Hindu Kush

Hindu Kush iku pagunungan sing mujur wiwit saja tlatah cedhak Pamir ing saloring Gilgit mangidul-kulon tumuju Khyber Pakhtunkhwa ing Pakistan. Pucuk gunung Tirich Mir dumunung ing pagunungan iki. Ing sisih kulon pagunungan iki ana lemah utawa tla ...

                                               

Honduras

Honduras iku nagara ing Amérika Kidul. Kutha krajané yaiku Tegucigalpa. Nagara iki sing ndunungi kurang luwih 7.848.148 jiwa lan jembaré ana 112.090 km². Républik Honduras, iku nagara penghasil gedhang gedhé dhéwé ing donya, saéngga dijuluki mina ...

                                               

Hong Kong

Hong Kong iku Laladan Administratif Astamiwa Républik Rakyat Cina. Ing China ana loro Laladan Administratif Astamiwa. Sing sijiné ya iku Makau. Hong Kong diserahaké ing RRC déning Britania Raya ing tanggal 1 Juli 1997. Hong Kong sing ndunungi 6.8 ...

                                               

Honggari

Républik Honggari iku nagara ing bawana Éropah. Sing ndunungi cacahé kira-kira ana 11 yuta. Kutha krajané iku Budapest. Nagara iki wewatesan karo Ostenrik ing sisih kulon, Slowakia ing sisih lor, Ukraina ing sisih wétan, Rumeni ing sisih kidul-wé ...

                                               

Indiana

Indiana iku praja ing Amérikah Sarékat. Kutha krajané yaiku Indianapolis. Kutha gedhé liyané antarané Bloomington, Gary, Ft. Wayne, South Bend, Evansville, Muncie, and Marion. Padunung Indiana utawa wong saka kana ingaran Hoosiers. Indiana wewate ...

                                               

Inggris

Kanggo nagara Britania Raya kang uga kerep diarani Inggris, delengen Britania Raya. Inggris iku praja gedhé dhéwé lan paling padhet sing ndunungi saka praja-praja kang amangun Karajan Manunggal Britania Agung lan Irlan Lor. Nagara-nagara liyané y ...

                                               

Irak

Républik Irak, iku nagara ing Wétan Tengah utawa Asia Kidul-kulon, sing ngambah sapérangan gedhé dhéwé laladan Mesopotamia sarta pojok lor-kulon saka Pagunungan Zagros lan pérangan wétan saka Ara-ara Suriah. Nagara iki wewatesan karo Kuwait lan A ...

                                               

Iran

Iran iku nagara Wétan Tengah sing papané ing Asia kidul-kulon. Sanadyan ing njero negri nagara iki wis ditepungi minangka Iran wiwit jaman kuna, tekan taun 1935 Iran isih diarani Pèrsi ing donya Kulon. Ing taun 1959, Mohammad Reza Shah Pahlavi ng ...

                                               

Irlan Lor

Irlan Lor minangka sawijiné praja Britania Raya lan dumunung ing sisih wétan-lor pulo Irlandia. Jembar wewengkoné ya iku 14.139 km² lan kang ndunungi cacah 1.685.267 jiwa. Irlandia Lor ndarbèni kutha krajan Belfast. Irlandia Lor wewatesan karo Ré ...

                                               

Itali

Itali resminé Républik Itali iku nagara ing Bawana Éropa lan pulo gedhé loro ing Segara Tengah, ya iku Sisili lan Sardinia. Kang ndunungi cacahé kira-kira ana wong 60 yuta. Kutha krajané iku Roma. Itali wewatesan ing sisih lor karo Pagunungan Alp ...

                                               

Jan Mayen

Pulo Jan Mayen minangka péranganing Nurwègen kang dumunung antarané Lemah Ijo lan Nurwègen Dharatan. Kanthi jembar wewengkon udakara 373 km², sapérangan tlatah pulo vulkanik iki wujud pagunungan kang dislimuti déning gletser. Titik paling djuwur ...

                                               

Jerman

Jerman, Jérman, utawi Dhitslan iku nagara gedhé ing Éropa. Kutha krajané Berlin. Sing ndunungi ana kurang luwih 82.521.653 jiwa. Nagara iki minangka nagara kanthi posisi ékonomi lan pulitik kang wigati ing Éropa lan kanthi winates ing tataran don ...

                                               

Jersey

Jersey iku siji dependensi makutha Britania Raya kang duwé status bailiwick ing lepas pasisir Normandia, Perancis. Saliyané Pulo Jersey, bailiwick iki uga dumadi saka pulo ora ana kang ndunungi Minquiers lan Ecrehous. Jersey, bebarengan karo Bail ...

                                               

Kabupatèn Gresik

Kabupatèn Gresik, iku kabupatèn ing Jawa Wétan, kutha Gresik iku kutha krajan kabupatèné, kutha-kutha liyané, lan liya-liyané. Jembar wewengkon Kabupatèn iki ± 1.191.25 km² utawa hèktar.

                                               

Kairo

Kairo, ing basa Arab: "القاهرة", lan dialihaksarakaké kaya al-Qāhirah, iku kutha krajan Mesir. Tlatah Kairo Raya kang ndunungi kurang luwih 16 yuta jiwa. Kairo iku kutha metropolitan kang paling akèh kang ndunungi nomer 16 ing donya, lan paling a ...

                                               

Kali Brantas

Kali Brantas ya iku kali sing mili ana ing Jawa Wétan, Indonésia. Kali iki gedhé dhéwé lan paling dawa kapindho ing tanah Jawa sauwise Bengawan Sala. Kali iki sumbere ana ing Kabupatèn Malang, lan mecah dadi loro ing Majakerta: Kali Porong mili a ...

                                               

Kali Cikapundung

Kali Cikapundung iku lepen kang nyigar kutha Bandung, wiwit saka kawasan sisih lor parané mangidul lang nyawiji karo Kali Citarum banjur tumuju muara ing Ujung Karawang. Kali iki wiwitané saka loré Kutha Bandung ya iku ing laladan Lembang kang ba ...

                                               

Kali Citarum

Sungai Citarum iku kali paling dawa lan gedhé dhéwé ing provinsi Jawa Barat, Indonésia. Muara Citarum dumunung ing Ujung Karawang. Awit akèhé debit banyu kang diilèkaké déning kali iki, pamaréntah gawé telu wadhuk lan Pembangkit Listrik Tenaga Ba ...

                                               

Kali Codé

Kali Codé utawa Kali Boyong iku kali ing Daerah Istimewa Yogyakarta sing tuké ana ing pèrèngé Gunung Merapi. Kali iki kapétung wigati tumrapé warga sing urip ing sakiwa-tengené awit banyuné kanggo ing ilèn-ilèné sawah ing Sléman lan Bantul. Polus ...

                                               

Kali Huangpu

Kali Huangpu River iku sawijining kali kang dawané 97 km ing nagaraCina kang mili ngliwati kutha Shanghai. Kali Huangpu sajatiné minangka cawang saka Kali Suzhou. Nanging, banjur dadi kali kang gedhé dhéwé ing Shanghai, lan Kali Suzhou River dadi ...

                                               

Kali Hudson

Kanggo informasi ngenani kacilakan pesawat tanggal 15 Januari 2009 ing kali iki, pirsani US Airways pamaburan 1549. Kali Hudson, uga diarani Muh-he-kun-ne-tuk, tegesé Great Mohegan déning Iroquois, utawa Lenape pribumi Amérika ngarani Unami, Muhh ...

                                               

Kali Mississippi

Kali Mississippi iku kali di nagara Amérikah Sarékat. Minangka salah sijining kali kang paling dawa ing donya. Jeneng "Mississippi" asalé saka basa sing ndunungi asli Amérika kang jarwané "bapak banyu". Asal banyu Kali Mississippi saka praja Minn ...

                                               

Kali Praga

Kali Progo iku kali kang ngilèni Jawa Tengah lan Daerah Istimewa Yogyakarta ing Indonésia. Kali iki sumberé saka èrèngé Gunung Sumbing ing Kabupatèn Temanggung kang mili tumuju arah kidul wétan. Ing laladan Ngluwar, Kabupatèn Magelang, Kali Progo ...

                                               

Kali Volga

Volga iku Kali paling dawa ing Éropah. Kali iki mili saka Rusia mangulon, lan dianggep kalin nasional Rusia. Sewelas saka rongpuluh kutha gedhé dhéwé Rusia, kalebu ibukuthané, Moskwa, dumunung ing gisiking kali Volga.

                                               

Kali Yangtze

Kali Yangtze utawa Chang Jiang iku kali kang paling dawa ing Asia lan nomer telu paling dawa ing donya, sawisé Kali Nil ing Afrika, lan Amazon ing Amérika Kidul. Kali iki dawané watara 6.300 km lan mili saka sumberé ing Provinsi Qinghai, mangétan ...

                                               

Kalédonia Anyar

Kalédonia Anyar iku pulo sing panggonané ana ing kiduling Samudera Pasifik. Uga diarani Kanaki sing njupuk saka jeneng warga asliné kapuloan iku. Nagara kapuloan iki tansah kalebu panguwasaning nagara Prancis saliyaning Polinésia Prancis. Tlatah ...

                                               

Kamboja

Kamboja iku nagara ing Asia Kidul-Wétan. Kutha krajané yaiku Pnom Penh Nagara iki sing ndunungi kurang luwih 14 yuta jiwa lan jembaré ana 181.040 km².

                                               

Kaokasus

Kaokasus utawa Kaukasia iku tlatah ing Éropah Wétan lan Asia Kulon ing antarané Segara Ireng lan Segara Kaspi kang kalebu Pagunungan Kaokasus lan laladan-laladan cendhèk liyané. Kaokasus kadhangkala dianggep péranganing Asia Tengah. Gigir ing tla ...

                                               

Kapuloan Falkland

Kapuloan Falkland iku jajahan Britania Raya ing bawana Amérika Kidul. Kapuloan iki ana ing wewengkon sebrang laut Britania Raya ing Samodra Atlantik Kidul sing kapérang saka loro pulo utama, Falkland Wétan lan Falkland Kulon, sarta sapérangan pul ...

                                               

Kapuloan Ionia

Kapuloan Ionian iku sakumpulan pulo ing Yunani. Sacara tradhisional diarani "Pulo Pitu", nanging sajeroning golongan iki saliyané pitu pulo gedhé uga kalebu pulo-pulo cilik ing saubengé. Pitu pulo gedhé mau saka lor mengidul ya iku: Paxi Παξοί ug ...

                                               

Kapuloan Mariana Lor

Persemakmuran Kapuloan Mariana Lor iku siji persemakmuran duwèké Amérikah Sarékat ing Samudra Pasifik kulon. Kapuloan iki dumadi saka 15 pulo sing dumunung antarané Hawaii lan Filipina.

                                               

Kapuloan Marshall

Républik Kapuloan Marshall iku nagara kapuloan kang dumunung ing Samudra Pasifik pérangan kulon. Nagara iki wewatesan karo Nauru lan Kiribati ing sisih kidul, Mikronesia ing kulon, lan Pulo Wake ing sisih lor.

                                               

Kapuloan Pitcairn

Kapuloan Pitcairn iku wujud kumpulan saka limang pulo, mung Pulo Pitcairn kang dipamggoni, dumunung ing kidul Samudra Pasifik, siji-sijiné koloni Inggris ing Pasifik. Kapuloan iki misuwur mligi amarga kang ndunungi asliné para bajak kapal HMAV Bo ...

                                               

Kapuloan Solomon

Kapuloan Solomon iku siji nagara kapuloan ing Samudra Pasifik pérangan kidul kang dumunung ing sisih wétané Papua Nugini lan minangka péranganing Persemakmuran. Nagara iki dumadi saka 992 pulo kang sakabèhané awujud wewengkon kang ambané 28.450 km².

                                               

Karyes

Karyes iku panggonan ing Mount Athos. Kutha iki minangka papan panggonan administrasi klèrikal lan sekulêr kanggoné nagara monastik Athonite kang dumunung ing Mount Athos, Républik Yunani. Sensus taun 2001 mratélakaké yèn kang ndunungi ana 233 ji ...

                                               

Kecskemét

Kecskemét, iku kutha ing tlatah tengah nagara Hongaria. Kutha iki minangka kutha gedhé dhéwé nomer wolu ing Hongaria, lan minangka papan pamaréntahan county Bács-Kiskun.

                                               

Kentucky

Kentucky iku sawijining praja ing Amérikah Sarékat. Kutha krajané yaiku Frankfort. Sawetara pawongan ana sing ngarani praja iki Bluegrass State, amarga anané sajinis suket sing tuwuh ing tlatah iki. Praja iki misuwur peternakan jaran. Kentucky De ...

                                               

Khanty-Mansiysk

Khanty-Mansiysk wujud sawijining kutha ing Rusia. Kutha iki ana ing pérangan tengah nagara iku. Kutha iki duwé wiyar wewengkon 250.1 km² lan duwé gunggung sing ndunungi 71.829 jiwa. Kepadhetan sing ndunungi ya iku 287 jiwa/km². Kutha iki wujud pu ...

                                               

Klagenfurt

Klagenfurt iku kutha krajan praja Karintia, ing Austria, dumunung ing bantaran Glan, ing koordinat 46°37′N 14°19′E. Pisanan dipanggoni ing abad angka 12, saiki kang ndunungi watara 90.000 jiwa. Minangka papan kanggo liburan kanthi pagunungan ing ...

                                               

Kolombia

Républik Kolombia iku nagara ing lor-kulon Amérika Kidul kang alasé ketel. Watara 72% wewengkoné wujud kawasan alas. Kolombia wewatesan karo Segara Karibia ing sisih lor lan kulon-lor; Venezuela lan Brasil ing sisih wétan; Peru lan Ekuador ing ki ...

                                               

Komoro

Perserikatan Komoro iku nagara kapuloan ing Samudra Hindia kang mayoritas sing ndunungi meluk agama Islam. Komoro dumunung ing pucuk lor Selat Mozambik, ing antarané Madagaskar lan Mozambik. Wewengkoné dumadi saka 3 pulo utama: Grande Komoro, Anj ...

                                               

Korsika

Korsika iku siji pulo gedhé dhéwé kapapat ing Segara Tengah. Korsika dumunung ing sisih kulon Italia, 160 km sisih kidul-wétan Perancis Dharatan, lan sisih lor Sardinia. Korsika minangka salah siji saka 26 région Perancis, sanadyan kanthi de jure ...

                                               

Koréa Kidul

Républik Koréa ; basa Inggris: Republic of Koréa /ROK) biyasa dikenal minangka Koréa Kidul, iku nagara ing Asia Wétan sing nyakup pérangan kidul Ujung Koréa. Ing sisih lor, Républik Koréa wewatesan karo Koréa Lor, lan kaloroné nyawiji dadi siji n ...

                                               

Kosovo

Kosovo iku wewengkon kang dumunung ing Éropah sisih kidul-wétan. Kosovo wewatesan karo nagara Serbia ing sisih lor, Montenegro ing sisih kulon, sarta Albania lan Makedonia ing sisih kidul. Sadurungé, Kosovo minangka sawijining provinsi otonom ing ...

                                               

Kreta

Crete iku sawijiné saka telulas periphery ing Yunani. Kreta uga minangka pulo kang gedhé dhéwé ing Yunani kang jembaré 8.336 km² lan pulo gedhé dhéwé kalima ing Segara Mediteran. Kreta iku panggonan sajarah kuna lan panggonan jujugan plesiran kan ...

                                               

Kroasia

Kroasia iku nagara ing banawa Éropah kang tlatahé awujud tapel jaran kang dumunung ana ing tapel wates déning Segara Tengah ing sisih Kidul, Éropah Tengah ing sisih lor lan Balkan ing tenggara. Kutha krajané yaiku Zagreb. Sajeroning sajarah, naga ...

                                               

Kuba

Républik Kuba dumadi saka Pulo Kuba, Pulo Pemuda lan sawatara pulo cilik ing saubengé. Jeneng "Kuba" kabaré asal saka tembung sajeroning basa Taíno, cubanacán, kang tegesé panggonan kang sentral. Nagara iki dumunung ana ing Karibia Lor, ana ing p ...

                                               

Kutha Kinabalu

Kutha Kinabalu ya iku kutha krajan praja Sabah, Malaysia. Panggone ana ing Keresidenan Pasisir Kulon Sabah, wujud punjer dagang, lan indhustri kang utama ing nagari Sabah. Kutha Kinabalu duwé status dadi siji kuta ing tanggal 2 Fèbruari 2000.

                                               

Kutha lawas Yerusalem

Kutha lawas Yerusalem iku kutha tuwa Yerusalem kang dikubengi témbok kang dumunung ing sajeroné kawasan Yerusalem Wétan, ing kutha Yerusalem. Tlatah iki ambané 0.9 kilomèter pasagi. Distrik kutha tuwa Yerusalem kapérang dadi patang tlatah ya iku ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →