ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 105




                                               

Situs Watu Tulis

Situs iki manggon ana ing komplèk pasawahan udakara 200 mèter saka dalan désa Watu Tulis lan Krian. Situs iki awujud tumpukan watu-watu candhi, kang di temokaké ing sak sandhingé lokasi. Watu-watu disusun kanthi ora nggawé paugeran kaya wujud asl ...

                                               

Skeleton Crew

Skeleton Crew iku koleksi angka 2 saka fiksi cekak anggitané Stephen King, diterbitaké déning Putnam kala Juni 1985. Edisi cumpèn saka atusan kopi dibabar déning Scream/Press wulan Oktober 1985. Kanthi pangilustrasi ya iku J. K. Potter. Skeleton ...

                                               

Slender Man

Slender Man, uga kondhang ajejuluk Slenderman, iku karakter adikodrati fiksi asal saka mémé Internèt kang dicipta taun 2009 déning Eric Knudsen minangka naraguna forum Something Awful. Slender Man iku makluk kang digambaraké duwé paawakan mèmper ...

                                               

Soto Lamongan

Soto Lamongan ya iku salah sawijiné panganan khas saka Kabupatèn Lamongan, Jawa Wétan. Soto modhel saka kutha pasisir iki diparingi rajangan krupuk utawa diarani koya. Ing sisih dhuwur saka panganan iki, lumrahé diparingi tigan separo, mihun, kob ...

                                               

Starvision Plus

PT Kharisma Starvision Plus utawa luwih misuwur duwé jéneng Starvision Plus ya iku salah sijiné perusahaan griya produksi filem utawa gambar obah saka Indonésia sing diwiwiti ngadèg taun 1995 karo Chand Parwez Servia. Starvision Plus misuwur ing ...

                                               

Studio 54

Studio 54 iku kelab malem sing tau kondhang sadonya mapan ing New York. Kelab iki bukak saka taun 1977 tekan 1980, nalika kelab iku didol marang Mark Fleischman déning narayasane, Steve Rubell lan Ian Schrager. Fleischman ngoperasekaké kelab kuwi ...

                                               

Sudjarwadi

Prof. Ir. Sudjarwadi, M.Eng.,Ph.D. ya iku salah sawijing tilas Rektor Universitas Gadjah Mada wektu 2007-2012. Sudjarwadi nggantèni Rektor UGM sadurungé ya iku Prof. Dr. Sofian Effendi, MPIA. Sadurungé dadi Rektor UGM dhèwèké tau njabat dadi Waki ...

                                               

Suicide Squad (lagu latar)

Suicide Squad: The Album ya iku album lagu latar saka filem sing judhulé mèmper. Suicide Squad: The Album iku digebyakaké ing tanggal 5 Agustus taun 2016 déning Atlantic Records lan Warner Bros. Records. Album Suicide Squad liyané sing kapisah, d ...

                                               

Sujarah Facebook

Facebook ya iku paladi jaringan sosial sing digebyakaké tanggal 4 Fèbruari taun 2004. Paladi iki diyasa déning Mark Zuckerberg karo kanca sakamaré nalika kuliah lan padha-padhané mahasiswa saka Universitas Harvard jenengé Eduardo Saverin. Kaanggo ...

                                               

Sunrise (kumpeni)

Sunrise Inc. ya iku studio animasi Jepang lan kumpeni prodhuksi. Kumpeni salah sijiné cabang saka Bandai Namco Holdings. Jeneng wiwitané kumpeni iki ya iku Nippon Sunrise, lan diganti dadi Sunrise Studios. Kantor cabang kumpeni iki manggon ana in ...

                                               

Surat Dahlan

Surat Dahlan ya iku novèl sing ditulis karo Khrisna Pabichara lan diterbitké Noura Books taun 2013. Ing jero novèl iki Khrisna Pabhicara bali ngangkat carita inspirasi saka tokoh Dahlan Iskan lan ngerupkné lanjutan saka novèl kawitan sing judhulé ...

                                               

Surat Kecil Untuk Tuhan (film)

Surat Kecil Untuk Tuhan iku filem drama lan biografikal Indonesia sing rilis 7 Juli 2011, disutradarai déning Harris Nizam lan dibintangi karo Dinda Hauw lan Alex Komang. Film iki diangkat saka kisah nyata saka novèl best-seller sing nganggo judh ...

                                               

Suwar-suwir

Suwar-suwir ya iku panganan cilik wujud kaya permen karo rasané manis. Panganan iki asalé khas saka Kabupatèn Jember, Jawa Wétan. Bahan dasaré ya iku tape, gula, lan susu, banjur diolah dadi adonan. Sakmenika dicampur wis digawé panas kanthi telu ...

                                               

Taco

Taco ya iku panganan tradhisional Mèksiko dumadi tortilla kagawé saka jagung utawa gandum kang dilempit utawa digulung ing njaba sakumpulan isèn-isènan. Sawiji taco bisa kagawé kanthi isèn-isèn kang warna-warna, kalebu daging sapi, daging babi, d ...

                                               

Tahu tèk

Tahu Tek ya iku salah siji saka panganan khas saka Kutha Surabaya. Tek iku jeneng asalé saka swara gunting nalika nglereni bakul pangan maos. tek tek. Panganan iku asalé saka tahu lan lonthong. Tahu sing digawé setengah matheng diiris menyang cil ...

                                               

Tere Liye (penulis)

Tere Liye, kaloka dadi juru nulis novèl. sawètara karyané ana sing didadèkne filem layar amba kaya Hafalan Salat Delisa lan Moga Bunda Disayang Allah. Sanadyan bisa éntuk sukses ing donya kesusastraan Indonésia, aktivitas nulis carita menyang hob ...

                                               

The BFG (filem 2016)

The BFG ya iku filem petualangan fantasi saka Amèrikah taun2016 kang disutradharai lan ko-prodhuser déning Steven Spielberg, naskah filem iki ditulis déning Melissa Mathison lan dhedhasar saka novèl taun 1982 kang irah-irahané padha, novèl iki di ...

                                               

The Cricket on the Hearth

The Cricket on the Hearth: A Fairy Tale of Home iku novèla sing dianggit Charles Dickens, diterbitaké Bradbury lan Evans, lan dibabar nalika 20 Dhésèmber 1845 mawa ilustrasi gubahan Daniel Maclise, John Leech, Richard Doyle, Clarkson Stanfield la ...

                                               

The Life of Our Lord

The Life of Our Lord iku buku anggitané Charles Dickens sing nyaritaké uripé Yesus Kristus, kanggo anaké, antara taun 1846 lan 1849, nalika dhèwèké uga nganggit David Copperfield. The Life of Our Lord diterbitaké taun 1934, 64 taun sawisé Dickens ...

                                               

The Mudfog Papers

The Mudfog Papers dianggit déning Charles Dickens lan dibabar saka 1837 nganti 1838 ing jurnal sastra wulanan, Bentleys Miscellany, kang uga dibesut dhèwèké. The Mudfog Papers magepokan kauripan bebrayan fiktif, Bebrayan Mudfog kanggo kemajuan ka ...

                                               

The Mystery of Edwin Drood

The Mystery of Edwin Drood iku novèl terakir sing ditulis Charles Dickens. Nalika Dickens mati tanggal 9 Juni 1870, novèl iki durung rampung lan ora ana sing ngerti akir caritané. Novèl iki dijenengi padha karo salah sawijining karakter, Edwin Dr ...

                                               

The Old Curiosity Shop

The Old Curiosity Shop iku novèl sing ditulis Charles Dickens. Jejeré nyaritaké uripé Nell Trent lan simbah kakungé, para résidhèn saka The Old Curiosity Shop ing London. The Old Curiosity Shop iku salah sawijining novèl saka rong novèl sijiné Ba ...

                                               

THSR 700T

THSR 700T inggih punika sepur gancang ingkang tumurun saking sepur Jepang, Shinkansèn, ingkang dipunanggé ing Taiwan High Speed Rail, minangka lajur ril gancang ing Taiwan. THSR 700T punika dhasaripun sepur Shinkansèn Sèri 700 kanthi kurup "T" at ...

                                               

Universal Music Group

Universal Music Group ngerupakne perusahaan grup bisnis gedhé lan sak jeroning kulawarga label rekaman nang industri rekaman. Pusate Perusahaan iki ing Santa Monica, California lan Broadway, New York City, Amérikah Sarékat. Perusahaan rekaman iki ...

                                               

Vodka

Vodka yaiku sawiji ombèn kasiling penyulingan mligi dumadi banyu lan ethanol, kala-kala digawé karo bekas-bekas regetan lan dat perasa. Ing cara tradhisionall, vodka iku digawé kanthi nyuling séréalia utawa kenthang kang uwis difermentasi, sanaja ...

                                               

Wanita rai babi

Dongèng legéndharis bab wanita rai babi asal mulané iku bebarengan muncul ana ing Walanda, Inggris, lan Prancis ing pungkasaning taun 1630-an. Dongèng mau nyaritakaké bab artawan wadon kang praèné kaya salumrahé manungsa nanging rainé wujud rai b ...

                                               

Warigaluh

Warigaluh utawi tiyang belahan inggih punika istilah kanggé tiyang ingkang padintenipun misaya ulam utawi sato bangsa kerang wonten ing angga tirta. Ing saindenging donya, wonten udakawis 38 yuta warigaluh dagang lan warigaluh rakyat, sarta wong ...

                                               

Watu Semar

Watu Semar ya iku watu sing tinemu ing laladan Dusun Bendotan, Désa Krondonan, Kacamatan Gondang, Kabupatèn Bojanegara. Miwiti taun 2015, Watu Semar dipindhah ing Alun-Alun Kuta Bojonegoro gawé didadekno prasasti. Watu seng duwé abot 80 ton, dhuw ...

                                               

Wong Ashkali lan Mesir Balkan

Para Ashkali lan Mesir Balkan ya iku golongan étnik lan budaya minoritas abasa Albania kang mligi ndunungi Kosovo. Wong-wong iki kala-kala dianggep Romani Albani, nanging wong-wong iki malah ora nganggep awaké minangka Romani Albani, lan amarga w ...

                                               

Wong Boyko

Wong Boyko, utawa Wong Gunung ya iku sawijining golongan étnografis Ukraina sing dumunung ana ing Pagunungan Karpathia ing Ukraina lan Polen. Bebarengan karo tanggané, wong Lémko lan wong Hutsul, wong Boyko minangka sub-golongan saka wong Ukraina ...

                                               

Wong Bungku

Suku Bungku atawa karan To Bungku yaiku salah siji bebrayan kang ana ning Kabupatèn Morowali, Sulawesi Tengah. Suku kien ana ning Kacamatan Bungku Utara, Bungku Selatan, Bungku Tengah, lan Menui. Wong Bungku kebagi ning sub-subsuku yaiku Lambatu, ...

                                               

Wong Janjévo

Wong Kroasia Kosovo, sing karan Janjévo ing basa Jawa utawa Janjevci ya iku sawijining brayan agung wong-wong Kroasia ing Kosovo, sing ndunungi kutha Janjévo lan désa-désa ing sakupenge sacedhaké Pristina, uga désa-désa sing sentralé ana ing Letn ...

                                               

Wong Lémko

Wong Lémko salah siji subètnis kang laladané cilik lan cacah jiwané sithik. kang ndunungi wewengkon kang nyrambahi Pagunungan Karpathia kang karan Lemkivshchyna. Akèh wong Lemkos nganggep golongané iku cawang wong Ukrainia. Basa tuturé kang durun ...

                                               

Wong Mori

Wong Mori utawa étnis Mori yaiku salah siji étnis kang ana ning Provinsi Sulawesi Tengah. Wong Mori meneng ning Kacamatan Mori Atas, Lémbo, lan Pétasia ning Kabupatèn Morowali Utara, Sulawesi Tengah. Kacamatan Pétasia ana ning laladan pasisir nga ...

                                               

Wong Olmec

Masarakat Olmec ya iku salah setunggale masarakat kang wonten ing daerah Mesoamerika, masarakat niki urip wonten ing taun 1500 SM. Désa-désa kang diyasa masarakat Olmec dados désa kang saé lan gadah struktur kang ugi saé, sakwayah punika, désa ma ...

                                               

Wong Ruténia

Wong Ruténia lan wong Ruténé ya iku éksonim abasa Inggris kuna kanggo wong-wong kang ing jaman tengahan karan para Rus ing manéka warna péranganing Éropah Wétan. Saka Abad angka 9, prajaing, kang sawisé karan Kievan Rus diapali ing Éropah Kulon k ...

                                               

Wong Sokci

Wong Sokci ya iku golongan étnis ing Slav Kidul mligi dianggep wong Kroasia. Wong-wong iki ora dianggep golongan étnis kang kapisah ing Kroasia lan ing papan liya, déné ing Sèrbi wong-wong iki kacathet minangka golongan étnis séjé sajeroning caca ...

                                               

Basa Afrikaans

Afrikaans iku salah sawijining basa Jermanik Kulon kang dipituturaké ing nagara Afrika Kidul, Namibia lan, kanthi cacah panyatur luwih sithik, ing nagara Botswana lan Zimbabwé. Basa iki asal mulané saka cangkriman basa Walanda cara Hollandik Kidu ...

                                               

Basa Papiamento

Basa Papiaméntu utawa Papiaménto utawa Curaçuleno utawa Curassese iku basa kang dipituturaké ing Kapuloan ABC ing tlatah Karibia. Basa iki duwé status resmi ing laladan Aruba lan Curaçao lan dadi salah sawijining basa kang diakoni ing laladan Bon ...

                                               

Basa Sranan Tongo

Basa Sranang, uga diarani Sranangtongo, Sranan, Taki-Taki, Kréol Suriname lan sapanunggalé iku basa kréol dhedhasar saka basa Inggris kang dipituturaké minangka lingua franca ing nagara Suriname déning udakara wong 500.000. Basa iki dadi basa pad ...

                                               

Misery (novèl)

Misery iku novèl agènre horor psikologis taun 1987 anggitané Stephen King. Novèl iki dinominasi ing World Fantasy Award dadi Novèl Paling Apik taun 1988, lan digawé filem lan lakon Broadway sing nunggal jeneng. Nalika King nulis Misery taun 1985, ...

                                               

Di Bawah Lindungan Kabah (Novel)

Di Bawah Lindungan Kabah ya iku novèl kang uga karya sastra klasik Indonesia kang ditulis déning Haji Abdul Malik Karim Amrullah, utawa kondhang kanthi jeneng Hamka. Novèl iki dibabar taun 1938 déning Balai Pustaka, penerbit nasional Hindia-Walan ...

                                               

Negeri 5 Menara

Negeri 5 Menara inggih punika roman karya Ahmad Fuadi ingkang dipunbabar déning Gramedia wonten ing taun 2009. Novèl punika nyariosaken babagan pagesangan 6 santri saking 6 tlatah ingkang bénten, sedayanipun nuntut ngèlmu ing Pondok Madani Ponoro ...

                                               

Edensor

Edensor iku buku katelu sajeroning Tetralogi Laskar Pelangi anggitan Andrea Hirata sing diterbitké déning Bentang Pustaka ing wulan Mèi taun 2007. Novèl iki nyritakaké pengalamané bocah enom kang asalé saka désa mlarat ing Belitong. Urip kang sen ...

                                               

Laskar Pelangi

Laskar Pelangi iku siji novèl pisanan karya Andrea Hirata kang diterbitaké déning Bentang Pustaka taun 2005. Novèl iki carita bab kauripan 10 bocah saka kulawarga prasaja kang sekolah ing siji sekolah Muhammadiyah ing pulo Belitong kang sarwa cum ...

                                               

Maryamah Karpov

Maryamah Karpov iku novèl kapapat karya Andrea Hirata sing dibabar déning Bentang Pustaka sasi November 2008. Maryamah Karpov minangka buku pungkasan saka Tetralogi Laskar Pelangi lan dumadi saka rong buku, pérangan pisanan kanthi sub judhul: Mim ...

                                               

Sang Pemimpi

Sang Pemimpi iku buku kapindho sajeroning Tetralogi Laskar Pelangi anggitan Andrea Hirata. Sawijining carita bab kauripan, tresna, impèn lan pangurbanan. Perjuangan tokoh Ikal lan Arai kang kasrimpet sajeroning kamlaratan sadina-dina nanging duwé ...

                                               

Belenggu

Belenggu iku sawijining novèl roman klasik modhèren anggitan Armijn Pane lan diterbitaké déning Dian Rakyat ing taun 1940. Cithakan ka rongpuluh ing taun 2006. Buku iki naté ditulak déning Balai Pustaka, nanging liyané dicacad uga dialem déning p ...

                                               

Saman

Saman iku novèl kang ditulis déning Ayu Utami. Novèl iki dadi salah sawijining panggerak ide feminisme ing Indonesia. Saman dibabar taun 1998, lan ing taun iku dadi pamenang sayembara novèl DKJ utawa Dewan Kesenian Jakarta

                                               

Ayat Cinta

Ayat Cinta iku sawijining novèl abasa Indonesia karangan Habiburrahman El Shirazy kang dibabaraké pisanan ing taun 2004 déning penerbit Basmala lan Republika. Novèl iki isi 418 kaca lan suksès dadi salah siji novèl fiksi paling laris ing Indonési ...