ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 107



                                               

New York

New York City ya iku kutha gedhé dhéwé ing Amérikah Sarékat lan salah sawijiné kutha kang paling wigati ing donya, mligi ing babagan kauangan donya lan komunikasi. Cacahé sing ndunungi ngluwihi 8 yuta jiwa sajeroning wewengkon sing ambané 800 km² ...

                                               

New York (praja)

Kanggo artikel ngenani kutha New York, pirsani New York. New York iku salah siji saka 50 praja Amérikah Sarékat, lan siji sing dadi praja asli. Jeneng iki padha karo jeneng kutha sing dumunung ing sisih kidul-wétan ya iku kutha "New York City". P ...

                                               

Niagara

Grojogan Niagara ya iku sawijining grojogan gedhé kang dunungé ana ing Kali Niagara, ya iku ing tlatah tapel wates antara Kanada lan Amérikah Sarékat, misahaké Provinsi Ontario Kanada lan Praja New York Amérikah Sarékat. Grojogan iki dumunung kir ...

                                               

Nikaragua

Républik Nikaragua iku nagara awangun republik ing Amérika Tengah kang wewatesan karo Honduras ing sisih lor, Costa Rica ing sisih kidul, Samudra Pasifik ing sisih kulon, lan Segara Karibia ing sisih wétan. Nagara iki minangka nagara kang gedhé d ...

                                               

Novi Sad

Novi Sad iku kutha krajan Provinsi Otonom Vojvodina, ing nagara Serbia, lan minangka punjer administratif saka dhistrik Bačka Kidul. Novi Sad iku kutha Serbia kang gedhé dhéwé sawisé Beograd lan Priština. Jroing sensus resmi kang pungkasan ing ta ...

                                               

Nurwègen

Karajan Nurwègen utawa Kongeriket Norge/Noreg sajeroning basa Nurwègen yaiku nagara Nordik ing Ujung Skandinavi pérangan pucuk kulon lan wewatesan karo Swèdhen, Finlan, lan Ruslan. Pasisirné kang dumunung ing Samodra Atlantik Lor minangka lokasi ...

                                               

Oklahoma

Oklahoma iku siji praja ing Amérikah Sarékat sing dumunung ing pérangan kidul tlatah Amérikah Sarékat pérangan tengah. Sing ndunungi watara 3.617.000 jiwa ing taun 2007. Jembar wewengkon watara 68.667 sq mi. Oklahoma iku praja sing nomer 28 palin ...

                                               

Omegna

Omegna iku comune ing Provinsi Verbano-Cusio-Ossola in region Piemonte, Italia, ldumunung watara 100 km lor-wétané Torino lan watara 13 km kidul-wétané Verbania. Miturut data sensus 31 Dhésèmber 2004, kutha iki sing ndunungi kang cacahé 15.910 la ...

                                               

Oregon

Oregon iku praja ing Amérikah Sarékat. Kutha Salem minangka kutha krajané, lan kutha Portland iku kutha sing paling akèh sing ndunungi. Oregon dadi praja angka 33 ing taun 1859.

                                               

Oslo

Oslo iku kutha krajan Nurwègen ing Skandinavia. Sing ndunungi Oslo ana watara 590.041 jiwa, utawa 11.4 % saka kabèh kang ndunungi Nurwègen. Sing ndunungi laladan Oslo Agung ana watara 1.403.268.

                                               

Pagunungan Carpathian

Pagunungan Carpathian iku pagunungan sing mbentang ing sadawaning Éropah Tengah lan Wétan, adadèkaké pagunungan gedhé dhéwé ing Éropah. Pagunungan iki minangka habitat tumrap bruang, srenggala, chamois lan lynx. Pagunungan iki mbentang ing Ceko, ...

                                               

Pagunungan Wuyi

Pagunungan Wuyi ya iku komplek pagunungan kang dumunung ing kutha Wuyi, tapel wates Provinsi Jiangxi lan Fujian. Ambané kira-kira 60 km². Ing abad 1 Masèhi, akèh kutha-kutha gedhé kang dibangun cedhaké Pagunungan Wuyi déning pamaréntahan Dinasti ...

                                               

Pakunjaran Alcatraz

Pulo Alcatraz iku sawijining pulo sing dunungé ing tengah Teluk San Francisco ing California, Amérikah Sarékat. Alcatraz dumunung ing koordinat 37°49 LU 122°25 BB. Alcatraz biyèn minangka bètèng pertahanan militèr lan sabanjuré dadi pakunjaran ka ...

                                               

Pamérangan pulitik Amérika Sarékat

Cithakan:Pulitik Amérikah Sarékat Iki wujud pratélan pamérangan pulitik ing Amérikah Sarékat. Amérikah Sarékat iku nagara kang kapérang dadi sawatara pérangan. Akèh-akèhé wujud praja, nanging ora kabèh awujud praja.

                                               

Panama

Panama, jeneng resminé Républik Panama, iku nagara kang dumunung ana ing tlatah paling kidul Amérika Tengah. Lokasiné ana ing tlatah genting utawa isthmus, Panama minangka nagara antar bawana utawa transcontinental nation, kang nyambungaké Amérik ...

                                               

Paris

Paris yaiku kutha krajan Prancis lan uga minangka kutha krajan région Île-de-France, kang laladané nyakup kutha Paris sarta laladan pinggirané. Kutha iki sing ndunungi 2.144.700 jiwa. Éwadéné laladan metropolitan Paris utawa Paris Raya duwèni sin ...

                                               

Pasisir Gadhing

Pasisir Gadhing iku nagara ing Afrika Kulon kang wewatesan karo Liberia, Guinea, Mali, Burkina Faso, lan Ghana ing sisih kulon, lor lan wétan sarta karo Lempongan Guinea ing sisih kidul. Minangka salah siji nagara paling makmur ing wewengkon trop ...

                                               

Pasisir Karta

Pasisir Karta utawa Costa Rica yaiku nagara paling cilik nomer loro ing Amérika Tengah kang wewatesan karo Nikaragua ing sisih lor, Panama ing sisih kidul- kidul-wétan, Samudra Pasifik ing sisih kulon lan kidul, lan Segara Karibia ing sisih wétan ...

                                               

Pays de la Loire

Pays de la Loire iku sawijining région Prancis kang sengaja diwangun ana ing pungkasan abad ka-20 minangka laladan pedhalaman lan zona kang nduwé prabawa marang kutha krajané, Nantes ¹. Région - région gawéan liyané ya iku Rhône-Alpes lan Midi-Py ...

                                               

Perang Arab-Israèl 1948

Perang Arab-Israèl 1948 utawi saged ugi dipunsebat "Perang Kamardikan" utawi "Perang Pambebasan" déning tiyang Israèl, inggih punika konflik senjata ingkang kapisan saking kathah konflik Israèl lan nagari-nagari tangga tepalihipun. Nalika taun 19 ...

                                               

Phènesuwela

Républik Bolivar Phènesuwela iku nagara ing pucuk lor Amérika Kidul. Nagara iki wewatesan karo Segara Karibia lan Samudra Atlantik ing sisih lor, Guyana ing wétan, Brasil ing kidul, lan Kolombia ing sisih kulon. Ing lepas pasisir Phènesuwela uga ...

                                               

Piemonte

Piemonte iku regione ing kulon-lor Italia. Ambané 25.400 km 2 lan populasi watara 4.3 yuta. Kutha krajané ana ing Torino. Piemonte dikubengi déning barisan pagunungan Alpen. Region ini wewatesan karo Perancis, Swiss, lan regione Lombardia, Liguri ...

                                               

Piombino

Piombino iku sawijining kutha lan commune ing Provinsi Livorno, Italia, dumunung ana ing pasisir Segara Tyrrhenian, ing sangarepé Pulo Elba lan sisih loré Maremma.

                                               

Podolsk

Podolsk iku sawijining kutha indhustri lan pusat administrasi saka Distrik Podolsky ing Oblast Moskow, Rusia. Kutha iki dumunung ing gisiking Kali Pakhra. Kutha Podolsk minangka kutha sing gedhé dhéwé ing Oblast Moskow, kanthi populasi 180.963 ; ...

                                               

Poitou-Charentes

Poitou-Charentes iku siji région ing Perancis pérangan kulon. Siji basa regional, Poitevin-saintongeais, dipigunakaké déning sawatara sing ndunungi région iki.

                                               

Polinésia

Polinésia iku péranganing tlatah Oséania, dumadi saka grup kapuloan punjul 1.000 kapuloan sing kasebar ing Samudra Pasifik tengah lan kidul.

                                               

Polinésia Prancis

Polinesia Perancis, iku sawijiné komunitas sberang segara Perancis kang dumunung ing Samudra Pasifik pérangan kidul. Wewengkon iki ndarbèni status otonomi kang luwih dhuwur ing antarané COM-COM liyané. Kapétung wiwit Fèbruari 2004, wewengkon iki ...

                                               

Port Said

Port Said iku kutha ing lor-wétan Mesir, cedhak Terusan Suez, kanthi sing ndunungi watara 500.000 jiwa. Sumber ékonomi Port Said ya iku perikanan lan indhustri, kaya ta kimia, panganan kalèng, lan rokok. Port Said uga minangka kutha plabuhan kang ...

                                               

Prakambriyum

Prakambriyum iku jeneng informal tumrap rentang wektu sadurungé jaman Phanerozoic Eon, lan minangka siji Supereon kapérang dadi sawatara eons sajeroning skala wektu géologi. Rentang wektu Pra-Kambriyum wiwit jaman dumadiné bumi watara 4600 Ma nga ...

                                               

Prancis

Républik Prancis utawa Parangakik iku nagara gedhé ing Éropa. Kutha krajané Paris. Saliyané ing dharatan Éropa, wewengkoné uga nyakup sawatara pulo lan wewengkon ing bawana liya. Prancis Metropolitan mbentang saka Segara Tengah nganti Selat Inggr ...

                                               

Premia

Premia iku sawijining comune ing Provinsi Verbano-Cusio-Ossola ing region Piedmont, Italia, dumunung watara 140 km sisih lor-wétané kutha Torino lan watara 40 km lor-kuloné Verbania, ing tapel wates karo nagara Swiss. Miturut data sensus 31 Dhésè ...

                                               

Prijedor

Prijedor iku sawijining kutha lan munisipalitas ing lor-kulon Bosnia-Herzegovina, dumunung ing pérangan Republika Srpska. Prijedor minangka kutha gedhé dhéwé kaloro ingRepublika Srpska sawisé Banja Luka.

                                               

Provence-Alpes-Côte dAzur

Provence-Alpes-Côte dAzur iku siji région ing Perancis pérangan kidul-wétan. Région iki wewatesan karo Italia ing sisih wétan, Segara Tengah ing sisih kidul, Rhône-Alpes ing sisih lor lan Languedoc-Roussillon ing sisih kulon.

                                               

Provinsi (Periphery) Yunani

Provinsi utawa peripheries iku pamérangan administratif regional resmi ing Yunani. Ana 13 provinsi utawa peripheries, kang banjur dipérang manèh dadi 54 prefecture utawa kabupatèn. Sacara tradhisional, lan resmi nganti taun 1987, ana 10 provinsi ...

                                               

Provinsi Adana

Propinsi Adana iku propinsi kang jembar wewengkoné 14.030 km², dumunung ing Region Mediterranean sisih kidul Turki. Propinsi kang wewatesan karo propinsi iki ya iku Mersin ing sisih kulon, Hatay ing sisih kidul-wétan, Osmaniye ing sisih wétan, Ka ...

                                               

Provinsi Avellino

Provinsi Avellino iku provinsi ing Italia. Provinsi iki nduwé wewengkon kang jembaré 2.792 km&sup2. Cacahing sing ndunungi yaiku 429.073 jiwa, kanthi kapadhetan 154 jiwa/km². Provinsi iki kapérang dadi 119 komunitas. Kutha krajané yaiku Avell ...

                                               

Provinsi Belluno

Provinsi Belluno iku provinsi ing regione Veneto ing Italia. Kutha krajané ya iku kutha Belluno. Provinsi iki jembaré 3.678 km², lan sing ndunungi cacahé 209.550 2001.

                                               

Provinsi Benevento

Provinsi Benevento iku provinsi ing regione Campania, Italia. Kutha krajané ya iku Benevento. Jembar wewengkon 2.071 km², lan total populasi 289.455 2005. Ana 78 comuni singular: comune ing provinsi iki., delengen Comuni ing Provinsi Benevento.

                                               

Provinsi Carbonia-Iglesias

Provinsi Carbonia-Iglesias minangka salah siji provinsi ing Italia. Provinsi iki jembaré 1.495 km² cacahing sing ndunungi ana 131.890 jiwa, kanthi kapadhetan 88 jiwa/km². Provinsi iki kutha krajané ing kutha Carbonia lan Iglesias. Provinsi iki ka ...

                                               

Provinsi Fermo

Provinsi Fermo diyasa kanthi ukum Italia ing taun 2004 lan dadi provinsi kalima ing region Marche. Provinsi iki bakal wiwit lumaku ing taun 2009. Pusat administratif bakal dumunung ing kutha Fermo. Kutha utawa, liyané antarané Porto SantElpidio, ...

                                               

Provinsi Firenze

Firenze iku provinsi ing regione Toscana ing Italia. Kutha krajané dumunung ana ing kutha Firenze. Jembar wewengkan 3.514 km², lan populasi 933.860 2001. Ana 44 comune ing provinsi iki.

                                               

Provinsi Forlì-Cesena

Provinsi Forlì-Cesena iku provinsi ing regione Emilia-Romagna, Italia. Kutha krajané ya iku Forlì. Jembar wewengkon 2.377 km², lan total populasi 371.318 2005. Ana 30 comuni singular: comune ing provinsi iki., delengen Comuni ing Provinsi Forlì-C ...

                                               

Provinsi Imperia

Provinsi Imperia iku provinsi ing Italia. Provinsi iki jembar wewengkoné 1.156 km&sup2. Cacahing sing ndunungi 215.591 jiwa, kanthi kapadhetan 186.5 jiwa/km². Provinsi iki kapérang dadi 67 komunitas. Kutha krajané ya iku Imperia. Provinsi iki ...

                                               

Provinsi Lucca

Lucca iku provinsi ing regione Toscana ing Italia. Kutha krajané dumunung ing kutha Lucca. Jembar wewengkon ana 1.773 km², lan populasi 372.244 2001. Ana 35 comune ing provinsi iki.

                                               

Provinsi Medio Campidano

Medio Campidano iku provinsi ing region otonomi Sardinia, Italia. Diwangun ing taun 2005, péranganing provinsi Cagliari. Provinsi iki kapérang dadi 28 komunitas, sing gedhé dhéwé miturut populasi (nalika Juni 30 2005 ya iku:

                                               

Provinsi Messina

Messina iku provinsi ing region otonomi pulo Sisilia ing Italia. Kutha krajané ya iku kutha Messina.

                                               

Provinsi Novara

Novara iku provinsi ing regione Piemonte ing Italia. Kutha krajané Novara. Jembar wewengkon 1.339 km², lan populasi 343.040 2001. Ana 88 comune ing provinsi iki.

                                               

Provinsi Nuoro

Provinsi Nuoro minangka salah siji provinsi ing Italia. Provinsi iki jembaré 3.934 km² cacahing kang ndunungi 164.260 jiwa lan kapadhetan 42 jiwa/km². Provinsi iki kutha krajané ing kutha Nuoro. Provinsi iki dumadi saka 52 komunitas. Provinsi iki ...

                                               

Provinsi Ogliastra

Ogliastra iku provinsi ing Sardinia wétan, Italia. Ogliastra iku provinsi ing Sardinia kang tlatahé wujud pagunungan. Kanthi sing ndunungi mung watara 58.000, provinsi iki uga dadi provinsi kang sing ndunungi paling sithik ing Italia. Komunitas k ...

                                               

Provinsi Olbia-Tempio

Olbia-Tempio iku provinsi ing region otonomi Sardinia, Italia. Wewengkoné kalebu region historis Gallura "Gaddura", pasisir lor-wétan Sardinia "Costa Smeralda", lan pulo La Maddalena "A Madalena". Provinsi iki kapérang dadi 26 Comuni, 150.093 sin ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →