ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 109



                                               

Segara wedhi

Sajeroning istilah géografi, segara wedhi utawa ara-ara ya iku palemahan kang ora ana tetuwuhan lan arang udan. Curahé kurang saka 250 mm per taun. Segara wedhi dianggep duwé kabisan sithik kanggo mulasara kauripan. Yèn dibandhingaké karo wewengk ...

                                               

Selat Sundha

Selat Sundha iku sawijining selat sing ngubungaké Pulo Jawa lan Sumatra ing Indonésia, sarta ngubungaké Segara Jawa karo Samudra Hindhia. Ing titik paling ciut, jembaré selat Sundha mung watara 30 km. Sawetara pulo cilik dumunung ana ing selat ik ...

                                               

Selat Tiran

Selat Tiran, iku jalur segara kang ciut, jembaré kira-kira 13 km, antarané Ujung Sinai lan Jazirah Arab, misahaké Teluk Aqabah karo Segara Abang. Jeneng selat iki dijupuk saka Pulo Tiran kang dumunung ing aliran selat iki. Ing pulo iki ana wadyab ...

                                               

Semporna

Semporna inggih punika nama salah satunggalipun kutha ingkang wonten ing Divisi Tawau, ing sawètanipun Sabah, Malaysia, ing Pulo Bornéo. Kutha Semporna gadhah populasi padunung kinten-kinten 133.000 ing taun 2006. Semporna kapanggih déning Inggri ...

                                               

Serbia tengah

Serbia Tengah, uga karan Serbia Sejati utawa Serbia Ciut, iku tlatah ing Serbia sing dumunung ing sajabané provinsi otonom Vojvodina lan kawasan tilas provinsi otnom Kosovo.

                                               

Seriate

Seriate iku sawijining comune ing Provinsi Bergamo ing region Lombardia, Italia, dumunung watara 50 km lor-wétané Milan lan watara 4 km kidul-wétané Bergamo. Miturut data tanggal 31 Dhésèmber 2004, kutha iki kang ndunungi cacahé 21.628 lan jembar ...

                                               

Sevilla

Sevilla minangka kutha gedhé dhéwé nomer papat lan dumunung ing pérangan kidul Spanyol. Sing ndunungi ana 704.154 jiwa. Kutha iki minangka kutha krajan wewengkon otonomi Andalusia, lan kutha krajan Provinsi Sevilla. Kutha iki jembar wewengkoné 14 ...

                                               

Shabeellaha Hoose

Shabele Ngisor iku siji laladan administratif ing Somalia Kidul. Nganti taun 1984, nalika laladan iku diwangun manèh, tlatah iki péranganing laladan Benadir lan kutha krajané ya iku Mogadishu, nanging saiki kutha krajané Marka. Shabeellaha Hoose ...

                                               

Siderno

Siderno iku sawijining kutha kang dumunung ing Calabria, Italia kira-kira 3 kilomèter saka kutha Locri, Calabria. Jembar wewengkon 31 km 2 lan cacahing sing ndunungi 17.734 jiwa kanthi kapadhetan 570.4 jiwa/km 2. Komunitas kang wewatesan ya iku: ...

                                               

Siprus

Républik Siprus yaiku nagara pulo ing Segara Tengah pérangan wétan, udakara 113 km kidulé Turki lan 120 km kuloné Suriah. Kutha krajané yaiku Nikosia. Kutha wigati liyané antarané Limassol, Larnaca, Paphos, Famagusta, lan Kyrenia. Wiwit taun 1974 ...

                                               

Sisilia

Sisilia iku laladan otonomi Italia lan pulo gedhé dhéwé ing Segara Tengah, kanthi jembar wewengkon 25.703 km² lan 4.968.991 sing ndunungi.

                                               

Skandinavia

Skandinavia iku tegesé rong nagara yaiku kang dumunung ing Tanjung Skandinavia, ditambah Dhénemarken. Tanjung Skandinavia duwé populasi sithik lan tlatahé katutup déning alas pinus, birch lan, cemara. Ing sisih kulon lan lor ana sawijining pagunu ...

                                               

Smederevo

Smederevo iku siji kutha lan munisipalitas ing Serbia ing gisiking Kali Danube kanthi koordinat 44°40 Lor, 20°55 Wétan. Ing taun 2002 kutha iki nduwèni padunung 77.808 jiwa, karo munisipalitas saubengé gunggung 109.809 jiwa. Kutha iki minangka pu ...

                                               

Sodo

Sodo utawa Wolaita Sodo iku siji kutha ing kidul-tengah Ethiopia. Dumunung ing zona Wolaita saka region Southern Nations, Nationalities, and Peoples, Sodo dumunung ana ing koordinat 8 o 35 N, 35 o 49 E kanthi elevasi antara 1600 lan 2100 mèter sa ...

                                               

Sofia

Sofia punika ibu kitha lan kitha ingkang paling ageng ing Bulgaria. Kitha punika boten dados péranganing Oblast Sofia. Wiyaripun watawis 1.310 km² kanthi populasi 1.208.930 jiwa. Nami Sofia asalipun saking tembung Yunani ingkang tegesipun wicaksana.

                                               

Sokhumi

Sukhum iku kutha krajan Abkhazia, sawijining nagara pecahan Georgia kang ora diakoni kanthi internasional. Ing taun 1989, Sukhum sing ndunungi 121.406 jiwa. Sukhum dumunung ing pinggir Segara Ireng sisih kulon Georgia. Kutha iki misuwur kanthi ré ...

                                               

Somalia

Somalia, biyèn jenengé Républik Dhémokratik Somali, iku nagara ing pasisir Afrika Wétan kang ana kanthi de jure. Somalia ora ndarbèni otoritas pamaréntah pusat kang diakoni, ora ana mata uang nasional utawa ciri-ciri liya kang magepokan karo siji ...

                                               

Sool

Cithakan:Otherplaces Sool iku provinsi dumunung ing lor-wétan Afrika. Kutha krajané ya iku Las Anod lan miturut sajarah tlatah mau misuwur kanthi obahan anti-kolonial kang diarani Darwiish.

                                               

Spanyol

Karajan Spanyol yaiku nagara ing Éropah kidul-kulon, kang bebarengan karo Portugal, dumunung ana ing Ujung Iberia. Wates dharat Spanyol karo Éropah yaiku Pegunungan Pyrenia wewatesan karo Prancis lan Andorra. Wewengkoné uga nglingkupi kutha Ceuta ...

                                               

Srebrenica

Srebrenica iku sawijining kutha lan munisipalitas ing wétan Bosnia-Herzegovina, dumunung ing èntitas Republika Srpska. Srebrenica iku kutha cilik ing pagunungan, kanthi indhustri utama pertambangan uyah lan papan adus banyu panas. Sajeroning Pera ...

                                               

Sudan Kidul

Sudan Kidul iku laladan ing sakiduling Sudan lan katata saka sapuluh praja. Kutha krajan tlatah iki ya iku Juba. Ing tanggal 9 Januari 2011 ana referèndum ngenani kamardikan laladan iki. Manawa mayoritas pamilih sarujuk, talatah iki bakal mardika ...

                                               

Sungu Afrika

Sungu Afrika utawa Horn of Africa iku siji jasirah utawa ujung ing Afrika Wétan sing nonjol atusan kilomèter menyang Segara Arabia, lan dumunung ing sadawané Teluk Aden sisih kidul. Tlatah iki minangka tlatah sing dumunung ing bawana Afrika sisih ...

                                               

Suriah

Républik Arab Suriah, yaiku nagara ing Wétan Tengah, minangka nagara Turki dumunung ana ing sisih lor, Irak ing Wétan, Segara Tengah ing kulona lan Yordania ana ing sisih kidul.Suriah Kutha krajan Damaskus.

                                               

Suriname

Républik Suriname iku nagara kang dumunung ana ing pérangan lor Amérika Kidul. Nagara iki diwatesi karo Guyana Prancis ing wétan, Guyana ing kulon, Nagara Brazil ing kidul, lan Samudra Atlantik ing lor. Nagara iki salah sijining panggonan kang ak ...

                                               

Suèz

Suèz iku kutha palabuhan ing sisih lor wétan Mesir, dumunung ing pasisir lor Lempongan Suèz, cedhak titik paling kidul saka Terusan Suèz. Kutha iki duwé loro palabuhan, Port Ibrahim lan Port Tawfiq, lan fasilitas palabuhan kang manéka warna. Ril ...

                                               

Switserlan

Konfèdherasi Switserlan utawa sajeroning basa Latin Confoederatio Helvetica, yaiku nagara fèdheral ing Éropah Tengah kang wewatesan karo Jerman, Prancis, Itali, Liechtenstein lan Ostenrik. Switserlan iku nagara kang sapérangan gedhé wewengkoné du ...

                                               

Swèdhen

Krajan Swèdhen utawa Konungariket Sverige sajeroning Basa Swèdhen yaiku nagara Nordik ing Skandinavia, Éropah kang kutha krajané Stockholm. Nagara iki wewatesan karo Nurwègen ing sisih kulan lan Finlan ing sisih lor-wétan, Selat Skagerrak lan Sel ...

                                               

São Paulo

São Paulo yaiku kutha gedhé dhéwé ing Brasil, kutha krajan São Paulo. Cacahé sing ndunungi ngluwihi 11 yuta jiwa sajeroning wewengkon sing ambané 1.522.986 km².

                                               

Tagliacozzo

Tagliacozzo iku sawjining kutha lan commune ing Italia, ing region Abruzzo. Jembar wewengkon 89.41 km 2 lan cacahing sing ndunungi 6.814 jiwa kanthi kapadhetan 76.21 jiwa/km 2. Kutha utawa komunitas kang wewatesan ya iku: Capistrello, Cappadocia, ...

                                               

Taman Nasional Cat Tien

Taman Nasional Cat Tien iku taman nasional wigati sing bisa tinemu ing Vietnam kidul, kurang luwih 150 km sisih lor saka kutha Ho Chi Minh. Taman Nasional iki ngreksa salah siji tlatah gedhé dhéwé alas udan tropis dhataran ngisor sing kasisa ing ...

                                               

Taman Nasional Ujung Kulon

Taman Nasional Ujung Kulon iku dunungé ana ing pucuk kulon Pulo Jawa, Indonésia. Sajeroning taman iki kalebu pulo vulkanik Krakatau lan pulo liyané kaya ta Pulo Handeuleum lan Pulo Peucang. Taman iki nglimputi wewengkon kang jembaré 1.206 km², ak ...

                                               

Tanah Ijo

Tanah Ijo: Kalaallit Nunaat, cara Dhénemarken: Gronland, cara Inggris: Greenland) iku pulo ing Samudra Atlantik pérangan lor ing arah wétan-lor Kanada. Jembar wewengkoné 2.166.086 km² lan yaiku pulo gedhé dhéwé ing donya. Pulo iki kalebu wewengko ...

                                               

Tel Aviv

Tel Aviv iku satunggiling kutha ing Israèl. Tel Aviv pernahé ing pasisir Segara Tengah. Sing ndunungi kurang luwih 405.000 jiwa, nanging ing laladan Tel Aviv Raya kurang luwih 3.850.100 jiwa. Kutha iki saiki dadi siji karo Jaffa dadi kutha kembar ...

                                               

Terusan Suèz

Terusan Suèz, ing sisih kulon Ujung Sinai, minangka terusan kapal kang dawané 163 km kang dumunung ing Mesir, ngubungaké Port Said ing Segara Tengah karo Suèz ing Segara Abang. Terusan Suèz dibukak taun 1870 lan dibangun dhedhasar prakarsa insiny ...

                                               

Tivoli, Italia

Tivoli, cara klasik Tibur, iku sawijining kutha kuna kang dumunung ing Provinsi Roma, region Lazio, Italia, watara 30 km saka kutha Roma. Jembar wewengkon 68 km 2 lan cacahing sing ndunungi 65.999 jiwa kanthi kapadhetan 971 jiwa/km 2.

                                               

Tlaga Titicaca

Tlaga Titicaca iku tlaga paling dhuwur ing donya kanthi kadhuwuran 3821 m dpl. Tlaga Titicaca uga wujud tlaga gedhé dhéwé ing Amérika Kidul. Tlaga kang ana ing pagunungan Andes iki wiyaré 8300 kilomèter persegi. Nagara ing wétané tlaga Titicaca y ...

                                               

Togo

Républik Togo iku sawijiné nagara ing Afrika Kulon, wewatesan karo Ghana ing sisih kulon, Benin ing sisih wétan lan Burkina Faso ing sisih lor. Ing sisih kidul, Togo nduwé pasisir Lempongan Guinea kang cilik, minangka dunungé kutha krajan Togo, Lomé.

                                               

Tokyo

Tokyo punika kitha krajan Jepang dalah tlatah ingkang padhet piyambak ing Jepang, sarta laladan metropolitan ingkang ageng piyambak ing donya dipuntingal saking cacah tiyang ingkang ndunungi. Watawis 12 yuta tiyang ingkang ndunungi manggèn ing To ...

                                               

Tollo

Tollo iku commune lan kutha ing Provinsi Chieti, ing region Abruzzo, nagara Italia. Tollo misuwur kanthi perkebunan anggur lan kebun zaitun kang ngebaki tlatah iki. Jembar wewengkon 14 km 2 lan cacahing sing ndunungi 4.241 jiwa. Kapadhetan sing n ...

                                               

Tonga

Karajan Tonga iku siji nagara kapuloan ing Samudra Pasifik pérangan kidul, watara saprotelon let antara Niu Selan lan Hawaii. Tonga dumunung ing sisih kidul Samoa lan wétané Fiji. Nagara iki dumadi saka 176 pulo, 36 ing antarané ana kang ndunungi ...

                                               

Torino

Torino iku kutha perindustrian, kalebu pusat bisnis lan kabudayan ing pérangan kulon-lor Italia, kutha krajan region Piemonte lan dumunung ing pinggir kulon Kali Po. Populasi kutha ya iku 908.000, banjur nambah dadi 1.7 yuta sing ndunungi, nangin ...

                                               

Toronto

Toronto punika kitha paling ageng ing Kanada lan minangka kitha krajan provinsi Ontario. Populasi Toronto watawis 2.518.772 ; lan ingkang wonten ing Tlatah Toronto Raya inggih punika 5.715.386. Padunung Toronto dipunwastani Torontonian. Toronto p ...

                                               

Toscana

Toscana iku laladan ing Italia tengah kang wewatesan karo Latium ing kidul, Umbria ing wétan, Emilia-Romagna lan Linguria ing lor, lan Segara Tyrrhenia ing sisih kulon. Toscana kerep dianggep salah siji pérangan Italia kang paling éndah. Kutha kr ...

                                               

Transnistria

Transnistria, uga karan Transdniestria utawa Trans-Dniester, iku siji entitas pulitik kang misahaké dhiri saka Moldavia. Transnistria dumunung antarané Moldavia lan Ukraina ing Éropah Wétan. Jeneng "Transnistria" kainspirasi saka dunungé ing sisi ...

                                               

Trentino-Alto Adige

Trentino-Alto Adige iku laladan ing Italia lor. Kaloro kutha krajané yaiku Bolzano-Bozen lan Trento. Saiki laladan iki mardika wiwit 1948 kapérang dadi 2 propinsi: Bolzano-Bozen ing sisih lor kanthi kutha krajané Bolzano lan Trento ing sisih kidu ...

                                               

Trinidad lan Tobago

Républik Trinidad lan Tobago iku nagara kapuloan ing Segara Karibia pérangan kidul, 11 km saka pasisir Venezuela. Nagara iki dumadi saka loro pulo utama, yaiku Trinidad lan Tobago, lan 21 pulo liyané.

                                               

Tripoli

Tripoli iku kutha gedhé dhéwé lan kutha krajan Nagara Libia. Tripoli sing ndunungi 1.69 yuta jiwa. Kutha iki dumunung ing sisih lor-kulon ana ing pinggir ara-ara pasir, lan pinggir Segara Mediterania. Tripoli diadegaké ing abad kaping-7 SM déning ...

                                               

Tuzla

Tuzla iku siji kutha lan munisipalitas ing Bosnia-Herzegovina. Kutha iki dumunung ing pérangan wétan-lor Bosnia. Kutha iki minangka kutha gedhé dhéwé katelu sawisé Sarajevo lan Banja Luka. Kutha iki jembaré 30 km² lan cacahing sing ndunungi watar ...

                                               

Ujung Arab

Ujung Arab utawa Jazirah Arab iku jazirah ing Asia Kidul-kulon ana ing simpangan antarané Afrika lan Asia. Tapel wates pasisir jazirah iki yaiku: ing sisih kidul-kulon Segara Abang lan Lempongan Aqabah; ing kidul-wétan Segara Arab; lan ing sisih ...

                                               

Ujung Sinai

Ujung Sinai iku ujung awangun segi telu kang dumunung ing Asia Kulon nanging dadi péranganing Mesir ing Afrika. Dharatan sing ambané 60.000 km² iki diwatesi déning Segara Tengah ing sisih lor, Segara Abang ing sisih kidul, Terusan Suez ing sisih ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →