ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 111




                                               

Setatsiyun Semarang Poncol

Setatsiyun Semarang Poncol iku salah siji saka loro setatsiyun sepur ing kutha Semarang. Loro setatsiyun sepur ing kutha Semarang ya iku Setatsiyun Semarang Poncol lan Stasiun Semarang Tawang. Setatsiyun sepur Poncol dumunung ing Purwasari, Semar ...

                                               

Setatsiyun Samarang

Semarang NIS - uga diarani Stasiun Kemijèn NIS lan ing cathetan kang liya uga diarani Semarang Goederenstation - ya iku stasiun sepur pisanan ing Hindhia Walanda. Miturut panlusuran sajarah saka komunitas Indonesia Railway Preservation Society Se ...

                                               

Pesanggaran, Banyuwangi

Dhek jaman biyèn Pasanggaran iku sejatiné Alas Gung Liwang-Liwung. Sabanjuré ana wong lelana saka Tlatah Mentaram kang mbabad Tlatah iku lan mbudidaya mbangun Pasanggrahan. Pasanggrahan iku dadi panggonan kanggo para lelana saka Kulon, mula saka ...

                                               

Setatsiyun Babat

Setatsiyun Babat minangka stasiun sepur kelas I sing dununge ing Babat, Babat, Lamongan. Stasiun sing dununge ana ing ketinggian +7 meter, kalebu ing Area Operasi VIII Surabaya lan minangka stasiun sepur sing dununge ana ing sisih paling kulon in ...

                                               

Setatsiyun Blitar

Setatsiyun Blitar yaiku setatsiyun sepur kelas gedhe sing dununge ana ing Kepanjenkidul, Kepanjenkidul, Blitar ; ing dhuwur +167 meter; kalebet ing Kawasan Operasi VII Madiun. Setatsiyun iki nyedhiyakake kabeh layanan sepur penumpang sing nyebran ...

                                               

Setatsiyun Bajanegara

Setatsiyun Bojonegoro iku minangka stasiun sepur sing dumunung ing Sukareja, Bojanegara, Bojanegara. Setatsiyun sing dumunung ing èlevasi +15 m dpl iki ana ing sangisoré Laladan Operasi 4 Semarang. Setatsiyun iki dumunung ing Jalan Gajah Mada 65, ...

                                               

Setatsiyun Kertasana

Setatsiyun Kertosono minangka setatsiyun sepur kang mapan ing Banaran, Kertosono, Nganjuk. Setatsiyun kang mapan ing ketinggian +43 m iki mapan ing Laladan Operasi VII Madiun. Sanajan mung mapan ing kecamatan, Setatsiyun Kertosono kagolong gedhé, ...

                                               

Setatsiyun Sembung

Setatsiyun Sembung ya iku setatsiyun kang mapan ing Sembung, Perak, Jombang. Setatsiyun kang mapan ing Daerah Operasi VII Madiun, kang minangka setatsiyun sepur paling kulon ing Kabupatèn Jombang. Setatsiyun iki ora adoh saka jalan raya Kertosono ...

                                               

Sasramenduran, Gedhongtengen, Kutha Ngayogyakarta

Sasramenduran iku kalurahan ing Kacamatan Gedhongtengen, Kutha Ngayogyakarta, Daerah Istimewa Yogyakarta. Sasramenduran minangka wewengkon ing pusat kutha kanthi wates lokasi sing misuwur ya iku Dalan Maliyabara ing sisih wétan, Dalan Gandhèkan i ...

                                               

Hamengkubuwana III

Sri Sultan Hamengkubuwana III iku raja Kasultanan Ngayogyakarta sing jumeneng nata sajeroning rong périodhe, yaiku taun 1810 – 1811 lan 1812 – 1814.

                                               

Muhammad Bagus Febriyanto

Muhammad Bagus Febriyanto, S.S.,M.Hum., kagungan asma julukan Bagus ingkang lair wonten ing Bantul, 15 Rejeb Jimakir 1922 utawi 15 Fèbruari 1990 saking pasangan Baedlowi kaliyan Marsilah. Samenika piyambakipun dados Panghageng Urusan Macapat wont ...

                                               

Whani Darmawan

Whani Darmawan inggih punika salah satunggalipun tokoh teater saking Indonesia. Namanipun misuwur ing jagat teater Indonesia jalaran sawenèh pakaryanipun, antawisipun minangka sutradara, juru paraga, panganggit lakon, ugi proyek-proyek sanèsipun. ...

                                               

Gapura Supit Urang

Gapura Supit Urang iku salah siji yasan kang dadi péranganing gugusan kompleks makam Imogiri. Wangunan iki ana ing tlatah Désa Darung, Kacamatan Imogiri, Kabupatèn Bantul, Provinsi Yogyakarta. Gapura iki sajatiné pintu gerbang utama kang uga dadi ...

                                               

Pura Pakualaman

Pura Pakualaman iku pura kang madeg ana ing kompleks Pakualaman, Kutha Ngayogyakarta. Bangunan iki ngadeg ana ing lemah kang jembaré 5.4328 ha. Ing pérangan ngarep ana taman pintu gerbang kang digawé saka wesi gligèn kanthi dawa 7 m lan jembar 5 ...

                                               

G.K.R. Mangkubumi

Gusti Kanjeng Ratu Mangkubumi Ratu Mangkubumi inggih menika putra mbarep saking Sri Sultan Hamengkubuwana X kaliyan Gusti Kanjeng Ratu Hemas saking Kesultanan Ngayogyakarta Hadiningrat.

                                               

Gedhong Agung

Gedhong Agung utawa Pura Kaprésidhènan Yogyakarta utawa Gedung Agung ya iku salah sawijining Pura Kaprésidenan Indonésia kang gunggungé ana enem, saliyané ya iku Pura Nagara lan Istana Merdeka Jakarta, Pura Bogor ing Bogor, Pura Cipanas ing Cipan ...

                                               

Terminal Giwangan

Terminal Giwangan 7.834683°S 110.392400°E  / -7.834683; 110.392400, yaiku terminal angkutan umum kang mapan ing Kutha Ngayogyakarta. terminal iki madeg ana ing Dhésa Giwangan, Umbulharja, Ngayogyakarta, pasé ing Dalan Imogiri TWétan Km 6, ing ce ...

                                               

Tugu Yogyakarta

Tugu Yogyakarta inggih punika salah satunggalipun monumèn utawi tugu ingkang wonten ing Yogyakarta. Tugu Yogyakarta dados simbul Kutha Ngayogyakarta ingkang paling misuwur. Yuswanipun tugu punika sampun langkung saking tigang abad lan gadhah makn ...

                                               

Setatsiyun Lempuyangan

Setatsiyun Lempuyangan iku setatsiyun sepur sing dumunung ing Kutha Ngayogyakarta, leté watara 1 km ing sisih wétan setatsiyun utama ing kutha iki, yaiku Stasiun Yogyakarta. Setatsiyun sing diadegaké tanggal 2 Maret 1872 iki nglayani kabèh sepur ...

                                               

Setasiyun Yogyakarta

Setatsiyun Tugu utawi Setatsiyun Yogyakarta inggih salah satunggaling setatsiyun wonten ing Yogyakarta. Setatsiyun Tugu punika dumados papan mandheging sepur awit taun 1887 dumugi sapunika. Setatsiyun punika kagolong setatsiyun ingkang papanipun ...

                                               

Olah-olahan Prancis

Masakan Prancis inggih punika jénis masakan ingkang asalipun saking nagari Prancis lan pintén-pintén nagari sanès ingkang angsal prabawa budaya Parancis. Masakan Prancis ingkang sampun berevolusi sami kaliyan owahan sosial lan pulitik dipuntingal ...

                                               

Aligot

Aligot yaiku panganan sing digawe saka keju sing dicampur dadi kentang uleg sing digawe ing wilayah LAubrac ing Massif Prancis sisih kidul. Panganan kaya fondue saka departemen Aveyron iki umum ing restoran Auvergne. Cara tradisional digawe karo ...

                                               

Blancmange

Blancmange minangka panganan cuci mulut legi sing umume digawe karo susu utawa krim lan gula kenthel karo glepung beras, gelatin, pati jagung utawa lumut Irlandia, lan asring dibumboni karo almond. Sanajan wis mesthi manawa etimologi pancen "saji ...

                                               

Confit byaldi

Confit byaldi minangka variasi ing sajian tradisional Prancis ratatouille dening koki Prancis, Michel Guérard. Per resep Thomas Keller kang, a pipérade digawe saka peeled, sacoro apik disigar, lan suda mrico, bawang kuning, tomat, papak, lan Jamu ...

                                               

Crème fraîche

Creme fraîche, surem "krim seger") minangka produk susu, krim sing asem ngemot butterfat 10-45%, kanthi pH udakara 4.5. Asam karo budaya bakteri. Aturan label Eropa negesake rong bahan kasebut kudu kalebu budaya krim lan bakteri. Dadi luwih saka ...

                                               

Daging babi

Daging babi minangka jeneng kuliner daging saka kewan babi. Iki minangka daging sing paling umum digunakaké ing saindenging jagad, kanthi bukti peternakan babi wiwit taun 5000 SM. Daging babi bisa dipangan kanthi dimasak lan diawetaké. Pangolahan ...

                                               

Escabéché

Escabeche minangka jeneng kanggo sawetara masakan ing masakan Amérika Tengah lan Latin sing bisa ngrujuk menyang sajian iwak utawa daging marinake lan dimasak ing campuran asam lan diwadhahi nganggo pimenton utawa saffron. Ing Amérika Tengah utaw ...

                                               

Foie gras

Foie gras ya iku masakan khas Perancis kang digawé saka ati banyak utawa ati bèbèk. Masakan iki mung bisa ditemoni ing papan panginepan berbintang. Masakan iki tansah dadi masakan kusus nalika natal lan Tahun Baru ing Perancis. Jinising foie gras ...

                                               

Ganaché

Ganache iku glaze, kebentuk, sauce, utawa Isi kanggo pastries, digawe saka coklat lan krim. Ganache biasane digawe kanthi panas bagean sing padha karo bobot krim lan coklat sing dicincang, luwih dhisik anget krim, banjur diwutahake ing coklat. Ca ...

                                               

Gratin dauphinois

Gratin dauphinois minangka sajian kentang iris sing dipanggang ing susu utawa krim, nggunakake teknik gratin, saka wilayah Dauphiné ing sisih kidul-wétan Prancis. Ana macem-macem varian saka jeneng panganan, kalebu pommes de terre dauphinoise, ke ...

                                               

Iwak bèbèk

Ing masak lan gastronomi, bebek utawa bebek minangka daging saka pirang-pirang spesies manuk ing kulawarga Anatidae, sing ditemokake ing banyu seger lan uyah. Bebek dipangan ing akeh masakan ing saindenging jagad. Iki minangka daging protein sing ...

                                               

Jeroan

Jeroan, uga disebut macem-macem daging, pluck utawa daging organ, punika organ saka butchered kewan. Minangka kata benda inggris, istilah "offal" ora duwe bentuk jamak. Tembung kasebut ora nuduhake dhaptar tartamtu saka organ sing bisa dipangan, ...

                                               

Kenthang gorèng

Kenthang gorèng Perancis, utawa mung sinebut kentang gorèng, kripik, Kripik driji, utawa kenthang goreng Prancis, batonnet utawa allumette -rajangan jero kentang goreng. Kenthang gorèng disuguhake panas, empuk utawa garing, lan umume didhahar min ...

                                               

Meringue

Meringue iku jinis panganan cuci mulut utawa permen, asring gadhah Swiss, Prancis, Polandia lan Italia masakan, tradisional saka ngalahake udakan pethak endhog lan gula, lan sok-sok an bakal ngandhut asam kaya ta linglang, cuka, utawa krim saka t ...

                                               

Mirepoix

A mirepoix minangka basis rasa sing digawe saka sayuran dadu sing dimasak - umume nganggo mentega, minyak, utawa lemak liyane - suwe saya asor tanpa diwarnani utawa ora kecoklatan, minangka masak maneh, asring ditambah karo tomat tomat, nggawe ca ...

                                               

Moules frites

Moules-frites or moules et frites minangka sajian utama kerang lan kentang sing asale saka Belgia. Judhul sajian Prancis, moules meaning mussels lan frites goreng, karo jeneng Dutch kanggo sajian teges sami. Iki dianggep minangka panganan nasiona ...

                                               

Pai gula

Pai gula minangka panganan cuci mulut khas negara-negara Eropa sisih kulon Prancis Lor lan Belgia ; ing provinsi Quebec lan komunitas Prancis-Kanada ing saindenging Kanada lan New England, ing endi diarani tarte au sucre ; lan Amérika Sarékat Kul ...

                                               

Pai pondhok

Pai Shepherds, pai pondokan, utawa hachis Parmentier minangka pie daging ing lemah kanthi kerak utawa topping kentang tumbuk sing asale saka basa Inggris. Resep kasebut duwe macem-macem variasi, nanging bahan sing ditemtokake yaiku daging abang s ...

                                               

Pâtisserie

A pâtisserie iku jinis Italia, Prancis utawa Belgian bakery sing duwe spesialisasi ing pastries lan gulali, uga istilah kanggo jinis iki pangan; ing basa Inggris digunakake tanpa aksen kajaba digunakake ing aksen dudu asli adhedhasar basa Prancis ...

                                               

Pâté aux pommes de terre

The aux pommes de terre, diucapaké, utawa pâté de pommes de terre minangka spesialisasi wilayah Limousin lan Allier ing Prancis Tengah. Bisa disajikake minangka sajian utawa sajian utama. Dina iki asring dipangan nganggo salad ijo. Bahan-bahan ut ...

                                               

Quenelle

A quenelle yaiku campuran saka creamed iwak utawa daging, kadang-kadang digabung karo breadcrumbs, karo endhog cahya naleni, kawangun menyang endhog-kaya wangun, lan banjur dimasak. Persiyapan biasane yaiku nyajak. Biyen, quenelles asring digunak ...

                                               

Sablé

Sablé minangka salah sawijining jinis olahan cookie roti bunder Prancis sing asale ing Sablé-sur-Sarthe, ing Sarthe. Antarane resep Sablé sing paling misuwur yaiku resep saka La Mère Poulard, lan cookie Saint-Michel lan Pont-Aven.

                                               

Waggonbau Bautzen

Waggonbau Bautzen iku sawijining pabrik wahana ril darbèné firma Bombardier Transportation ing kutha Bautzen, Sachsen, Jerman sisih wétan. Pabrik iki sajarahé wis punjul 165 taun. Sajeroning firma Bombardier, pabrik iki mligi nggawé wahana trèm l ...

                                               

Waggonbau Görlitz

Waggonbau Görlitz iku sawijining firma sing wis nggawé lokomotif lan gerbong sepur wiwit taun 1849. Firma iki misuwur déné gerbong tingkat loro sing wis diprodhuksi ing kutha Görlitz, Jerman wiwit taun 1935. Pabrik-pabriké Görlitz wis didol maran ...

                                               

Kebon Anggur Alsace

Kebon anggur Alsace iku sawijining kebon anggur kang gumelar amba ing Alsace, ing loré Strasbourg, Departemen Bas-Rhin lan ing kidulé Mulhouse Departemen Haut-Rhin. Laladan kang ngasilaké anggur iki duwé amba watara 14.800 hektar kang kasebar ing ...

                                               

Lufthansa

Deutche Lufthansa AG wujud maskapé penerbangan terbesar Ing Éropah andhedhasar jumlah penumpang kang diangkud, lan maskapé penerbangan nasional Jerman. Jeneng perusahaan asalé saka tembung Luft, lan Hansa.

                                               

Antonov An-148

Antonov An-148 iku sawijining montor mabur sipil jèt régional gawéan Antonov ing Ukraina. Nganti taun 2017, montor mabur iki uga digawé déning Voronezh Aircraft Production Association ing Ruslan. Pangembangan montor mabur iki diwiwiti ing dasawar ...

                                               

Sukhoi Superjet 100

Sukhoi Superjet 100 iku montor mabur gawéan perusahaan dirgantara Ruslan, Sukhoi. Montor mabur iki kalebu montor mabur jèt régional mawa kendhali kanthi kabel sing ndarbèni 75-nganti 95 kursi. Montor mabur iki wiwit didésain saka taun 2000. Pamab ...

                                               

Prambors

Prambors ya iku stasiun radhio kang sasarané kaum mudha Ing Indonésia. Jeneng jangkep Prambors ya iku Prambors Rasisonia singkatan saka Prambanan, Mendut, Borobudur dan sekitarnya lan Radhio Siaran Sosial Niaga.

                                               

De Stem des Bloeds

De Stem des Bloeds, uga aran Njai Siti, iku filem taun 1930 saka Indhiya-Nèderlan. Filem iki disutradarani Ph. Carli lan dibintangi Annie Krohn, Sylvain Boekebinder, Vally Lank, lan Jan Kruyt. Filemé nyaritakaké wong lanang lan nyainé kang temu m ...