ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 112



                                               

Gunung Pulasari

Gunung Pulasari inggih punika gunung geni ingkang gadhah kainggilan 1346 Mdpl ingkang mapan wonten ing Pandeglang Banten. Kaéndahan alam ingkang wonten ing Gunung Pulosari, inggih punika Curug Putri saha Kawah Gunung ingkang medalaken kukus wlira ...

                                               

Rakaposhi

Rakhaposhi utawi inggih punika salah satunggaling gunung ingkang wonten ing karakoram, Pakistan. Gunung punika dumunung wonten ing Lembah nagar kirang langkung 100 kilomèter sisih leripun Kutha Gilgit, Provinsi Pakistan. Manawi dipuntegesi kanthi ...

                                               

Rakhiot Peak

Rokhiot Peak ingkang basa jawanipun pucuk Rokhiot inggih punika salah satunggaling puncak sanèsipun ingkang manggèn wonten ing Gilgit, Baltistan, Pakistan. Pucuk ingkang manggèn wonten ing sacelakipun Rokhiot Peak inggih punika North Peak ingkang ...

                                               

Saltoro Kangri

Saltoro Kangri inggih punika pucuk gunung ingkang paling inggil wonten ing pagunungan Saltoro, gunung punika langkung dipuntepang minangka range saking Saltoro. Gunung Saltoro Kangri punika saperanganipun saking Karakoram. Gunung punika salah sat ...

                                               

Saraghrar

Saraghrar inggih punika salah satunggaling nama gunung ingkang inggilipun 7349 mèter utawi 24.110 kaki. Gunung punika manggèn wonten ing Pakistan, minangka dados salah satunggaling saperanganipun Hindukush. Gunung Saraghrar dados gunung ingkang p ...

                                               

Shishapangma

Shisapangma ugi dipunsebat Gosainthan inggih punika urutan gunung ingkang inggil nomer sekawan welas wonten ing donya. Inggilipun ngantos dumugi 8013 mèter, punika kalebet gunung ingkang paling cendek manawi dipuntandhingaken kaliyan wolu thousan ...

                                               

Sia Kangri

Sia Kangri inggih punika salah satunggaling nama gunung ingkang wonten ing Muztagh Baltoro, Pakistan. Pucukipun gunung punika wonten ing Tibet, China kaliyan watesanipun Pakistan. Punika kalebet gunung ingkang inggil wonten ing donya, inggilipun ...

                                               

Skil Brum

Skil Brum utawi Skilbrum inggih punika salh satunggaling nama gunung ingkang wonten ing karakoram sisih leripun PAkistan, kirang langkung 9 kilomèter utawi 5 mil sisih kilenipun K2. Kutha punika manggèn wonten ing siish kilenipun Godwin Austen-Gl ...

                                               

Tirich Mir

Tirich Mir inggih punika salah satunggaling puncak saking sewelas puncak. Mir Tirich inggilipun 7.708 mèter, gunung punika minangka gunung ingkang paling inggil ingkang wonten ing pegunungang Hindukush. Gunung punika dipunminggahi nalika taun 195 ...

                                               

Trango Towers

Trango Towers inggih punika salah satunggaling towers ingkang wonten ing sisih leripun Glacier Baltoro, wonten ing Baltistan, distrik saking Gilgit-Baltistan. Trango towers punika saperanganipun Muztagh Baltoro, minangka subrange-ipun saking kara ...

                                               

Ultar Peak

Ultar Peak utawi asring dipunsebat ultar sar, Ultar, Ultar II, Bojohagur Duanasir inggih punika salah satunggaling pucuk ingkang utani saking southeasternmost, Muztagh Batura. Gunung punika kalebet peranganipun saking karakoram. Gunung punika man ...

                                               

Vocan Santa Maria

Vokan Santa Maria inggih punika salah satunggaling nama gunung geni ingkang taksih aktif ingkang manggèn wonten ing Guatemala, celak kaliyan kutha Quetzaltenago. Wonten ing taun 1902 wonten salah satunggaling jeblugan gunung ingkang paling ageng ...

                                               

Banjir

Banjir utawa Bena ya iku prastawa kang kadadéan minangka miline banyu muntah/luber ana ing daratan kang luwih endek. Pangarahan banjir Uni Éropah ngartekake banjir minangka parendeman sawatara déning banyu ing daratan sawatara lan bisa ngerusak l ...

                                               

Saluran banyu

Tujuane pembuangan yaiku supaya banyu ing lemah sing rawa utawa rawa bakal cepet metu utawa kanggo ngatasi tekanan hidrostatik. Iki minangka struktur linier lemah sing dipasang nganti tiba sing kudu landhep kaya sing bisa ditindakake. Iki digunak ...

                                               

Tuk

Tuk ya iku siji titik kang ing papan iku muncar banyu saka sakjeroning lemah, kang duwé teges uga ing papan iku dhuwure simpenyan banyu lemah ketemu njabaning lemah. Anane tuk bisa mung sawatara umpane mung ana nalika mangsa rendheng lan ora metu ...

                                               

Ara-ara

Ara-ara yaiku palemahan jembar kang ora tinanduran tur ora digarap kanggo sawah lan tegal. Ing karang padésan, ara-ara iki kerep dadi panggon angon sapi utawa panggon dolan bocah angon kaya ta dolanan bal-balan, manjer layangan, golèk jangkrik la ...

                                               

Spéléologi

Spéléologi iku ngèlmu kanggo nyinau guwa-guwa lan fitur-fitur karst liyané. Ya iku ngèlmu iki nyinau wanguné, strukturé, sipat-sipat fisiké, sajarah, kaanékaragaman hayatiné lan prosès dumadiné guwa. Tembung spéléologi iku uga bisa ngrujuk marang ...

                                               

Giok

Giok utawi jade inggih punika jinising watu "permata ijo" salah satunggal saking jinis watu permata ingkang wonten ing jeronipun kathah unsur mineral ingkang sampun kapanggihaken lan dipun-ginakaken déning bongso wétan èwunan taun kepengker. Ing ...

                                               

Marmer Ireng Ashford

Marmer Ireng Ashford inggih punika nama ingkang dipuncaosaken kanggé watu kapur ireng, dipunkedhuk saking tambang celak kaliyan Ashford-in-the-Water, ing Derbyshire, Inggris. Bibar dipuntugel, dipunwalik lan dipunpolès, piranti mau katingal mengk ...

                                               

Topaz

Topaz ya iku mineral silikat kang kasusun saka aluminium lan fluorin kanthi formula kimia Al 2 SiO 4 2. Topaz ngristal ana ing wujud ortorombik lan sapérangan kristale wujudé prisma kang pucuke piramida utawa wujud liyané. Topaz murni ora ana wer ...

                                               

Wungkal

Wungkal ya iku sijining piranti kanggo ngasah gegaman kang kagawé saka wesi lan waja, supaya luwih landhep. Wungkal duwé wujud lan asal bahan kang manéka warna, mligi saka watu alam lan material gawéan. Lumrahé wungkal duwé reraèn kang rata kangg ...

                                               

Hak cipta

Hak cipta iku nyawisaké pangagem hak kanggo mbatesi panikelan ora sah saka èksprèsi asli, topeng, lan liya-liyané. Hak cipta iku béda akèh karo wujud liya saka properti intelektual, upamané patèn kang mènèhi hak monopoli kanggo invensi. Hak cipta ...

                                               

Genosida

Genosida iku tindakan pambantaian gedhèn-gedhènan kanthi sistematis marang sawijining bebrayan utawa golongan kanthi maksud numpes bangsa mau. Tembung iki pisanan digunakaké déning siji ahli ukum Polen, Raphael Lemkin, ing taun 1944 sajeroning bu ...

                                               

Copèt

Nyopet ya iku tumindak colong-jupuk barang duweke liyan, kanthi njupuk barang kang duwé aji kang digawa wong liya, nanging tanpa dimangerteni wong sakiwa tengene. Lumrahé copet nindakaké lelakone ing papan kang rame lan akèh wong, kaya ta ing ten ...

                                               

Colong-jupuk kolèksi Musiyum Sanabudaya

Colong-jupuk kolèksi Musiyum Sanabudaya iku kasus colong-jupuk puluhan barang cagar budaya ing Musiyum Sanabudaya, Ngayogyakarta nalika 11 Agustus 2010. Kolèksi kang ilang cacah 87 iji, racaké wujud tinggalaning Mataram Kuna lan Majapait kang bah ...

                                               

Pelécéhan sèksual

Pelécéhan sèksual yaiku tindak-tanduk pendekatan-pendekatan kang ana gegayutane karo seks kang ora dikarepake, kalebu panjalukan kanggo nindakaké seks, lan tindak tanduk liyané kang kanthi verbal utawa fisik ngrujuk ing seks. Pelecehan sèksual bi ...

                                               

Prajanjèn Schengen 1985

Prejanjèn Schengen 1985 Iku sawijiking prejanjen sing digawé déning sawatara nagara Éropah kanggo ngurangi pangawasan tapel wates antar nagara. Sajeroning prejanjen iki kacakup manéka aturan kawicaksanan bebarengan bab idin mlebu mansa cedhak, pa ...

                                               

Tahanan omah

Tahanan omah sajeroning keadilan lan hukum, iku sawijining jinis ukuman déning pihak sing duwé wewenang, kanthi mbatesi ruang gerak mung sajeroning lingkup papan padunungané. Lelungan diwatesi, malah ana sing ora diidinaké babar pisan. Tahanan om ...

                                               

Telik sandhi

Telik sandhi, ya iku tumindak ngumpulake informasi kang dianggep rahasia magayutan sawijining organisasi tanpa idin kang sah saka kang duwé informasi mau. Kang mbedakakae telik sandhi dibandhing laku intèlejèn liyané ya iku telik sandhi golèk inf ...

                                               

Konvènsi Jenéwa

Konvènsi Jenewa iku konvènsi sing lumangsung ing Jenewa, Swiss. Pasal 3 Konvènsi Jenewa taun 1949 masang dhasar Hukum Humanitèr kanthi ngrumusake aturan ing sajeroning mangsa konflik mawa gaman.

                                               

Supremasi putih

Supremasi putih utawa supremasisme putih iku pangandel kang rasis kang pitaya yèn wong kulit putih iku unggul lan kudu dianggep luwih wigati, kuwasa, lan mrabawani tinimbang ras liyané. Supremasi putih mulabukané saka rasisme ing jagat kawruh kan ...

                                               

Amerisium

Americium iku unsur kimia kanthi simbul Am lan nomer atom 95. Minangka siji èlemèn logam radioaktif, amerisium iku aktinida kang tinemu ing taun 1944 kanthi ngebom plutonium nganggo neutron lan minangka èlemèn transuranik kapapat kang tinemu. Uns ...

                                               

Kurium

Curium iku èlemèn sintètis kanthi simbul Cm lan nomer atom 96. Minangka unsur logam radioaktifradioaktif transuraniktransuranik saka sèri aktinisaaktinisa, Kurium digawé kanthi ngebom plutoniumPlutonium nganggo ion heliumHelium partikel alphaalph ...

                                               

Neptunium

Guide to the Elements - Revised Edition, Albert Stwertka, Oxford University Press; 1998 ISBN 0-19-508083-1 Los Alamos National Laboratorys Chemistry Division: Periodic Table - Neptunium

                                               

Plutonium

Plutonium yakuwi sawijining unsur kimia jroning tabel périodik kang nduwèni lambang Pu lan nomer atom 94. Piyambakipun punika unsur radioaktif transuranium ingkang langka lan punika logam aktinida kaliyan penampilan ingkang gadhah warni pèthak ke ...

                                               

Uranium

Uranium yakuwi sawijining unsur kimia jroning tabel périodik kang nduwèni lambang U lan nomer atom 92. yaiku wujud salah sijiné unsur kimia sajeroning tabel periodik kang duwèni lambang U lan nomer atom 92. Salah sijiné logam abot, beracun, werna ...

                                               

Boksit

Boksit utawa bauksit, iku wiji alumunium sing paling wigati. Dat iki dumadi akèh-akèhé saka bahan logam gibbsite Al 3, boehmite γ-AlO, lan alumunium dioksida hidroksida α-AlO, bebarengan karo oksida wesi goethite lan hematite, lempung mineral kao ...

                                               

Melamina

Artikel iki ngenani senyawa kimia sing jenengé melamina. Istilah "melamina" uga dipigunakaké kanggo ngrujuk marang resin melamina, ya iku plastik sing digawé saka melamina lan formaldehida. Bedakna uga karo melanin, pigmen sing tinemu ing kulit l ...

                                               

Kristalisasi

Kristalisasi inggih punika prosés pémbentukan kristal padat saking suatu larutan induk ingkang homogén. Prosés punika salah satunggaling tèknik pémisahan padat cair ingkang sangèt wigati ing indhustri, amèrgi saged ngasilaken aslinipun produk. Tu ...

                                               

Asem nukléyat

Asam nukleat iku makromolekul biokimia sing komplèks, kanthi bobot molekul dhuwur, lan kasusun mawa ranté nukleotida sing ngandhut informasi genetik. Asam nukleat sing paling umum ya iku Asam deoksiribonukleat lan Asam ribonukleat. Asam nukleat t ...

                                               

Nukleotida

Nukleotida iku molekul sing kasusun saka gugus basa heterosiklik, gula, lan siji utawa luwih gugus fosfat. Basa panyusun nukleotida racaké iku wujud purin utawa pirimidin sauntara gulané ya iku pentosa, wujud deoksiribosa utawa ribosa. Nukleotida ...

                                               

Banyu geni

Banyu geni utawi air keras yaiku banyu sing gampang diobong kaya ta asam nitrat; istilah ing basa Indonesia lan basa Nusantara liyane nuduhake obyek kanthi bentuk larutan asam sing cukup pekat. Yen banyu keras kena kulit, lara abot bakal kedadeya ...

                                               

Udan asam

Udan asem tegesè kabèh jinis udan karo pH ing ngisor iki 5.6. udan asipat alami amarga karbon dioksida ing udara kang larut karo banyu udan kanthi bentuk asam lemah. Asam jinis iki ing udan migunani amarga bisa mbantu mbubarakè banyu ing lemah ka ...

                                               

Bahan

Bahan utawa material iku dat utawa barang kang dianggo gawé sadéngah barang. Istilah bahan kadhangkala uga dianggo nyebut barang kang awujud kain. Saliyané iku bahan uga tegesé lebon saka siji prosès prodhuksi.

                                               

Cèt

Cèt iku istilah umum sing dipigunakaké tumrap kulawarga prodhuk kanggo nglindhungi lan mènèhi warna marang siji objèk kanthi lapisan pigmen. Cèt bisa dipigunakaké ing sadhengah objèk, antarané kanggo ngasilaké karya seni, salutan indhustri, pitul ...

                                               

Dluwang

Dluwang utawa kertas, iku bahan kang tipis lan rata, kang diasilaké nganggo komprèsi serat kang asalé saka pulp. Serat kang dipigunakaké racaké alami, lan ngandhut selulosa lan hemiselulosa. Dluwang dikenal minangka médhia utama kanggo nulis, nyi ...

                                               

Latèks

Latèks yiku tlutuh kentél, mèh kaya susu, kang dikasilaké akèh wit-wita lan mbeku nalika kena angin bèbas. saliyané wit-witan, pira-pira hifa jamur uga dingertèni bisa ngasilaké cuwèran kenthél kaya latèks. Pada wit-witan, latèks diprodhuksi déni ...

                                               

Lenga patra

Lenga patra utawa Basa Indonésia: Minyak bumi, dijuluki uga minangka emas ireng, iku cuwèran kenthel, coklat peteng, utawa semu ijo kang gampang kobong, kang ana ing lapisan dhuwur saka sawatara aréa ing kerak Bumi. Lenga atra dumadi saka campura ...

                                               

Lém

Lim iku barang pliket kang lumrahé wujud cuwèran kang bisa nempelake 2 barang utawa luwih. Lim bisa digawé saka kéwan utawa tuwuhan, utawa bahan kimia saka lenga. Lim pisanan dinyana cuwèran alami saka wit kang ditebas. Banjur wong gawé lim kanth ...

                                               

Nilon

Nilon wujud sawijining kulawarga polimer sintetik kang diripta taun 1935 déning Wallace Carothers ing DuPont. Prodhuk pisanan ya iku sikat untu mawa wulu nilon, diterusaké karo prodhuk kang luwih ditepungi: stoking kanggo wanita taun 1940. Nilon ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →