ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 114




                                               

Kabupatèn Jembrana

Kabupatèn Jembrana iku kabupatèn ing Provinsi Bali, pernahé ing sisih kulon pulo Bali, kutha Nagara iku kutha krajan kabupatèné. Jembar wewengkon Kabupatèn iki ± 841.80 km² utawa 36.800 hèktar.

                                               

Somba Opu, Gowa

Somba Opu iku kacamatan ing Kabupatèn Gowa Provinsi Sulawesi Kidul Indonésia. Kacamatan iki jembaré 28.09 km2. Kutha krajan kacamatan dumunung ing Sungguminasa. Jeneng Somba Opu uga dadi jeneng dalan gedhé ing kutha Makassar. Kalurahan Samata Kal ...

                                               

Kabupatèn Lima Puluh Kota

Kabupatèn Lima Puluh Kota utawa jeneng lokal Lima Puluh Koto, iku siji kabupatèn ing Provinsi Sumatra Kulon, Indonésia. Kutha krajan kabupatèn iki dumunung ing Sarilamak. Kabupatèn iki jembaré 3.354.30 km 2 lan sing ndunungi cacahé 311.773 jiwa. ...

                                               

Kikim Wétan, Lahat

Bunga Mas, kodhe désa Binjai, kodhe désa: 16.04.17.2025 Marga Mulya, kodhe désa: 16.04.17.2029 Gedung Agung, kodhe désa Lubuk Layang Ulu, kodhe désa: 16.04.17.2026 Lubuk Layang Ilir, kodhe désa: 16.04.17.2024 Suka Makmur, kodhe désa: 16.04.17.203 ...

                                               

Takerharjo, Solokuro, Lamongan

Dusun Takerharjo wewatesan karo dhusun Banyubang sisih lor, Kabupatèn Gresik ing sisih wétan lan sisih kidul, déné ing sisih kulon wewatesan karo dhusun Solokuro, Kacamatan Solokuro. Déning masarakat saindenging dhusun, Takerharjo mau Takeran uta ...

                                               

Pulo Pamana

Pulo Pamana inggih salah satunggaling pulo alit ing Indonèsia ingkang dumunung ing sisih kilèn radi kidul saking Pulo Rote. Ing cathetan administratipipun, Pulo Pamana kalebet wewengkon Kacamatan Rote Kidul-kulon, Kabupatèn Rote Ndao, Provinsi Nu ...

                                               

Wong Bidayuh

Suku Dayak Bidayuh minangka sub-suku saking suku Dayak rumpun Klemantan ingkang minangka sub-péranganing kelompok Ribunic/Jangkang ingkang kasungsun saking suku Dayak Ribun, suku Dayak Pandu, suku Dayak Pompakng, suku Dayak Lintang, suku Dayak Pa ...

                                               

Masjid Jamik Sultan Nata

Masjid Jamik Sultan Nata ya iku sawijining masjid bersejarah ing Provinsi Kalimantan Barat, Indonesia, kang pernahé ana ing kompleks Pura Al Mukarrammah Sintang, pernahé persis ana ing Kampung Kapuas Kiri Hilir, Kabupatèn Sintang. Pangadhekan mas ...

                                               

Aria Wiraraja

Aria Wiraraja inggih punika adipati ing Sumenep. Raden Wijaya dumugi Sumenep kanggé kepanggih kaliyan Aria Wiraraja. Raden Wijaya dipunladosi kados déné raja, keiklasan Aria Wiraraja ndadosaken sadaya dhayoh lan Raden Wijaya ngraos trenyuh. Ing p ...

                                               

Kabupatèn Balangan

Kabupatèn Balangan iku kabupatèn ing Provinsi Kalimantan Kidul, Indonésia. Kutha krajané ana ing Paringin, adohé kurang luwih 199 km saka Banjarmasin kutha krajan Provinsi Kalimantan Kidul.

                                               

Kabupatèn Banjar

Kabupatèn Banjar iku Kabupatèn ing provinsi Kalimantan Kidul, Indonésia. Kutha krajan kabupatèn iki dumunung ing Kutha Martapura. Kabupatèn iki duwé jembar wewengkon ±4.688 km² lan sing ndunungi cacahé 464.148 jiwa. Sesanti laladan "Barakat" tege ...

                                               

Kabupatèn Barito Kuala

Kabupatèn Barito Kuala iku Kabupatèn ing provinsi Kalimantan Kidul, Indonésia. Kutha krajan kabupatèn iki dumunung ing Marabahan. Kabupatèn iki duwé jembar wewengkon 3.284 km² lan sing ndunungi 245.914 jiwa. Kabupatèn Barito Kuala minangka pameka ...

                                               

Kabupatèn Hulu Sungai Lor

Kabupatèn Hulu Sungai Lor iku kabupatèn ing Provinsi Kalimantan Kidul, Indonésia. Kutha krajan kabupatèn iki dumunung ing Amuntai, kurang luwih 190 km saka Banjarmasin kutha krajan Provinsi Kalimantan Kidul. Kabupatèn iki duwé jembar wewengkon 91 ...

                                               

Kabupatèn Kotabaru

Kabupatèn Kotabaru iku kabupatèn ing Provinsi Kalimantan Kidul, Indonésia. Kutha krajan kabupatèn iki dumunung ing Kotabaru kang mlebu Kacamatan Pulau Laut Lor. Kabupatèn iki uga salah siji kabupatèn kang wis ana ing jaman provinsi Kalimantan dhi ...

                                               

Kabupatèn Tabalong

Kabupatèn Tabalong iku kabupatèn ing Provinsi Kalimantan Kidul, Indonésia. Kutha krajan kabupatèn iki dumunung ing Kutha Tanjung, kurang luwih 235 km saka Banjarmasin kutha krajan Provinsi Kalimantan Kidul. Adohé iki yèn lumantar menyang Kutha Am ...

                                               

Kabupatèn Tanah Bumbu

Kabupatèn Tanah Bumbu iku kabupatèn ing Provinsi Kalimantan Kidul, Indonésia. Kutha krajan kabupatèn iki dumunung ing Batulicin, kurang luwih 270 km saka Banjarmasin kutha krajan Provinsi Kalimantan Kidul. Kabupatèn iki nduwè sesanti Bersujud art ...

                                               

Kabupatèn Tanah Laut

Kabupatèn Tanah Laut iku kabupatèn ing Provinsi Kalimantan Kidul, Indonésia. Kutha krajan kabupatèn iki dumunung ing Pelaihari, kurang luwih 65 km saka Banjarmasin kutha krajan Provinsi Kalimantan Kidul. Kabupatèn iki nduwè sesanti Tuntung Pandan ...

                                               

Kabupatèn Tapin

Kabupatèn Tapin iku kabupatèn ing Provinsi Kalimantan Kidul, Indonésia. Kutha krajan kabupatèn iki dumunung ing Rantau, kurang luwih 113 km saka Banjarmasin kutha krajan Provinsi Kalimantan Kidul. Kabupatèn iki nduwè sesanti Ruhui Rahayu artiné m ...

                                               

Kabupatèn Barito Kidul

Kabupatèn Barito Kidul iku kabupatèn ing Provinsi Kalimantan Tengah, Indonésia. Kutha krajan kabupatèn iki dumunung ing Buntok, kabupatèn iki nduwè sesanti Dahani Dahanai Tuntung Tulus, kang artiné: slamet, santosa, adil lan makmur nganti sak terusé.

                                               

Kabupatèn Barito Wétan

Kabupatèn Barito Wétan iku kabupatèn ing Provinsi Kalimantan Tengah, Indonésia. Kutha krajan kabupatèn iki dumunung ing Tamiyang Layang, kabupatèn iki nduwè sesanti Menjadi Jaya Selamanya.

                                               

Kabupatèn Gunung Mas

Kabupatèn Gunung Mas iku kabupatèn ing Provinsi Kalimantan Tengah, Indonésia, pamekaran saka Kabupatèn Kapuas miturut UU Nomor 5 taun 2002. Kutha krajan kabupatèn iki dumunung ing Kuala Kurun, kabupatèn iki nduwè sesanti Habangkalan Penyang Karuh ...

                                               

Kabupatèn Barito Lor

Kabupatèn iki nduwè 6 kacamatan, yaiku: Teweh Wétan Montallat Teweh Tengah Gunung Timang Lahei Gunung Purei

                                               

Kabupatèn Kapuas

Kabupatèn Kapuas iku kabupatèn ing Provinsi Kalimantan Tengah, Indonésia. Kutha krajan kabupatèn iki dumunung ing Kuala Kapuas, kurang luwih 142 km saka Kutha Palangka Raya kutha krajan Provinsi Kalimantan Tengah. Kabupatèn iki nduwè sesanti "Tin ...

                                               

Kabupatèn Kotawaringin Kulon

Kabupatèn Kotawaringin Kulon iku kabupatèn ing Provinsi Kalimantan Tengah, Indonésia. Kutha krajan kabupatèn iki dumunung ing Pangkalan Bun, kurang luwih 450 km saka Kutha Palangka Raya kutha krajan Provinsi Kalimantan Tengah. Kabupatèn iki nduwè ...

                                               

Kabupatèn Kotawaringin Wétan

Kabupatèn Kotawaringin Wétan iku kabupatèn ing Provinsi Kalimantan Tengah, Indonésia. Kutha krajan kabupatèn iki dumunung ing Sampit, kurang luwih 227 km saka Kutha Palangka Raya kutha krajan Provinsi Kalimantan Tengah. Kabupatèn iki nduwè sesant ...

                                               

Kabupatèn Lamandau

Kabupatèn Lamandau iku kabupatèn ing Provinsi Kalimantan Tengah, Indonésia, pamekaran saka Kabupatèn Kotawaringin Kulon miturut UU Nomor 5 taun 2002. Kutha krajan kabupatèn iki dumunung ing Nanga Bulik, kabupatèn iki nduwè sesanti Bahaum Bakuba, ...

                                               

Kabupatèn Murung Raya

Kabupatèn Murung Raya iku kabupatèn ing Provinsi Kalimantan Tengah, Indonésia. Kutha krajan kabupatèn iki dumunung ing Puruk Cahu.Kabupatèn iki pamekaran saka Kabupatèn Barito Lor ing taun 2002. Kabupatèn iki nduwè sesanti Tira Tangka Balang, sin ...

                                               

Kabupatèn Pulang Pisau

Kabupatèn Pulang Pisau iku kabupatèn ing Provinsi Kalimantan Tengah, Indonésia, pamekaran saka Kabupatèn Kapuas miturut UU Nomor 5 taun 2002. Kutha krajan kabupatèn iki dumunung ing Pulang Pisau, adohé kutha krajan kabupatèn saka Kutha Palangka R ...

                                               

Kabupatèn Seruyan

Kabupatèn Seruyan iku kabupatèn ing Provinsi Kalimantan Tengah, Indonésia. Kutha krajan kabupatèn iki dumunung ing Kuala Pembuang, kurang luwih 375 km saka Kutha Palangka Raya kutha krajan Provinsi Kalimantan Tengah. Kabupatèn iki nduwè sesanti " ...

                                               

Kabupatèn Sukamara

Kabupatèn Sukamara iku kabupatèn ing Provinsi Kalimantan Tengah, Indonésia, pamekaran saka Kabupatèn Kotawaringin Kulon miturut UU Nomor 5 taun 2002. Kutha krajan kabupatèn iki dumunung ing Sukamara, adohé saka Kutha Palangka Raya kutha krajan Pr ...

                                               

Saté ambal

Saté Ambal ya iku saté ayam khas saka Kebumèn Saté Ambal iki béda karo saté ayam liyané, sanajan padha-padha saté ayam nanging bumbuné kang béda. Saté iki bumbuné digawé saka témpé mula duwé rasa kang béda katimbang saté ayam liyané. Satiki bisa ...

                                               

Makam Sunan Pandanaran

Ing babagan punika kawula badhé caos uningo bilih kathah piyantun ingkang péngin rawuh ing pesarean ingkang sohor punika nanging dèrèng mangertos panggènipun monggo dipunwaos.

                                               

Bendhungan Wilalung

Bendhungan Wilalung uga dikenal minangka Bendhungan Lawang 9 minangka salah sijiné wewangunan bersejarah.Bendhungan Wilalung utawa Bendhungan Lawang 9 ya iku wewangunan tinggalan Kolonial Walanda. Bendhungan Wilalung mapan ing Dukuh Babalan Désa ...

                                               

Kabupatèn Adikarta

Kabupatèn Adikarta iku salah siji kabupatèn jaman mbiyèn sing saiki laladane digabung karo Kabupatèn Kulon Praga, Yogyakarta. Kabupatèn iki sejatine wewengkon kakuasaan Kadipaten Pakualaman ing sisih kulon Yogyakarta. Sajatiné, laladan iki diaran ...

                                               

Candhi Umbul

Candhi Umbul inggih punika warisan purbakala awujud patirtan lelangén ingkang dumunung wonten ing Kabupatèn Magelang, Jawi Tengah, Indonésia. Candhi punika dipunadegaken nalika Wangsa Syailendra, lan dumugi saniki tirahanipun taksih lestantun, la ...

                                               

Grojogan Sekar Langit

Air Terjun Sekar Langit ya iku salah sijiné tlatah plesiran alam sing dumunung ana ing Désa Telogorejo, Kacamatan Grabag, Kabupatèn Magelang, Jawa Tengah. Grojogan iki ana ing èrèng-èrèngé Gunung Telomoyo, winatesan karo tlatah Kabupatèn Semarang ...

                                               

Tlaga Bleder

Telaga Bleder ya iku salah sawijiné papan wisata alam awujud tlaga sing dumunung ing Désa Ngasinan, Kacamatan Grabag, Kabupatèn Magelang, Jawa Tengah. Tlaga alam iki wujudé mbalong kanthi tuk ing saindhengé. Pamarintah Kabupatèn Magelang ngrembak ...

                                               

Asal Usul Keraton Pati Pesantenan

Kawiwitan saka pamaréntahan R. Kembangjoyo, kang bisa nggatukaké telung pamaréntahan wektu iku ya iku pamaréntahan Paranggaruda, Carangsoka, lan Mojosemi. Kadipatèn Paranggaruda wewengkoné ana ing kidul kali Juwana. Panguasa kadipatèn Paranggarud ...

                                               

Meron

Meron ya iku tradisi mengeti kelahiran Muhammad ing di kacamatan Sukalila, Pathi, 27 km arah kidul saka kuthaPathi. Ing acara iki dianakake arak-arakan sega tumpeng kang miturut masarakat kono ingaran Meron. Sega tumpeng iku diawa ing masjid Suka ...

                                               

Bedhug Kyai Bagelèn

Bedhug Kyai Bagelén ya iku dadi siji-sijining bedhug gedhé dhéwé ana ing saindenging donya. Bedhug Kyai Bagelén dumunung ing tlatah Kabupatèn Purwareja, Jawa Tengah. Bedhug iki uga dadi idhéntitasé kutha Purwareja. Bedhug Kyai Bagelèn iki ditabuh ...

                                               

Dampo Awang Beach

Dampo Awang Beach utawa kerep dicekak dadi DAB iku sawijining papan atraksi ing Kabupatèn Rembang. Kala mbiyèn papan iki dijenengi Taman Kartini, nanging saiki diarani Dampo Awang Beach. DAB ana ing Rembang. Nalika mlebu kutha Rembang, luwih kura ...

                                               

Sirup kawis

Sirup Kawis ya iku salah sijining sirup kang khas saking Kabupatèn Rembang. Sirup kawis digawè saking buah Kawis kang wujudè kaya jeruk. Ukuran wohè luwih gedhé saka jeruk umumè. Wujudè berkerut warna kulit wohè coklat rada klawuan lan isinè berb ...

                                               

Wana Wisata Kartini Mantingan

Wana Wisata Kartini Mantingan ya iku Obyek wisata kang ana ing désa Mantingan, kacamatan Bulu, kabupatèn Rembang, atawis 24 km saka kutha Rembang tumuju kidul jurusan Blora. Ing kiwa tengene obyek wisata mau uga ana bumi perkemahan kanthi tuwuhan ...

                                               

Tlaga Rawa Pening

Rawa Pening ya iku tlaga kang uga dadi papan plesiran kang ana ing Kabupatèn Semarang, Jawa Tengah. Ambane 2.670 hektare, panggonane ana ing wewengkon Kacamatan Ambarawa, Bawen, Tuntang, lan Banyubiru. Rawa Pening panggone ing cekungan paling ngi ...

                                               

Taman Dayu

Taman Dayu ya iku salah siji papan wisata ing Kabupatèn Sragèn, Jawa Tengah, Indonésia. Taman Dayu iku papan wisata kang wujudé taman. Papan wisata iki mapan ing Désa Dayu,kanthi amba kurang luwih 5 Ha. Papan iki krasa asri amarga akèh tetuwuhan ...

                                               

Kabupatèn Musi Rawas

Kabupatèn Musi Rawas iku kabupatèn ing propinsi Sumatra Kidul, kutha Muara Beliti iku kutha krajan kabupatèné, kutha-kutha liyané: --- lan liya-yané. Jembar wewengkon kabupatèn iki ± 12.365.8 km² utawa --- hèktar.

                                               

Kabupatèn Ogan Ilir

Kabupatèn Ogan Ilir iku kabupatn ing provinsi Sumatra Kidul, kutha Indralaya iku kutha krajan kabupatèné, kutha-kutha liyané: --- lan liya-liyané. Jembar wewengkon kabupatèn iki ± --- km² utawa --- hèktar.

                                               

Kabupatèn Ogan Komering Ulu

Kabupatèn Ogan Komering Ulu iku kabupatèn ing propinsi Sumatra Kidul, kutha Baturaja iku kutha krajan kabupatèné, kutha-kutha liyané: --- lan liya-liyané. Jembar wewengkon kabupatèn iki ± 10.408 km² utawa --- hèktar.

                                               

Kabupatèn Ogan Komering Ulu Wétan

Kabupatèn Ogan Komering Ulu Wétan iku kabupatèn ing propinsi Sumatra Kidul, kutha Martapura iku kutha krajan kabupatèné, kutha-kutha liyané: --- lan liya-liyané. Jembar wewengkon kabupatèn iki ± 3.597 km² utawa --- hèktar. Kabupatèn iki sejatine ...

                                               

Kabupatèn Asahan

Kabupatèn Asahan iku kabupatèn ing Provinsi Sumatra Lor, kutha Kisaran iku kutha krajan kabupatèné, kutha-kutha liyané: ---, --- lan liya-liyané. Jembar wewengkon Kabupatèn iki ± 4.581 km² utawa---hèktar.