ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 116



                                               

Dewan Perwakilan Rakyat

Dewan Perwakilan Rakyat iku lembaga tinggi nagara sajeroning sistem ketatanagaraan Indonésia kang dadi lembaga perwakilan rakyat lan nyekel kakuwasan gawé Undhang-Undhang. DPR duwé fungsi legislasi, anggaran, lan pengawasan. DPR dumadi saka anggo ...

                                               

Parlemèn Walanda

Parlemèn Walanda iku déwan pawakilan praja utawa rakyat kang ana ing nagara Walanda. Ing basa Walanda, parlemèn iki resminé diarani Staten-Generaal van het Koninkrijk der Nederlanden. Parlemèn Walanda kawangun saka rong pérangan utawa diarani bil ...

                                               

Kuomintang

Kuomintang utawa Parté Nasionalis China iku parté pulitik kang tuwa dhéwé sajeroning sajarah modern Tiongkok. Parté diyasa déning Sun Yat-sen mawa tujuan révolusi nglawan kamaharajan Qing lan ngadegaké Républik China minangka panganyaran ing Tion ...

                                               

Pilihan umum

Pilihan umum iku prosès pamilihan kanggo ngisi kalungguhan-kalungguhan pulitik tinamtu. Jabatan-kalungguhan mau manéka warna, wiwit saka présidhèn, wakil rakyat ing tataran pamaréntahan, nganti kepala désa. Sajeroning Pemilu, para pamilih uga kar ...

                                               

Perang Adhem

Perang Dingin iku sebutan kanggo sawijining periodhe nalika dumadi konflik, kategangan, lan kompetisi antarané Amérikah Sarékat lan Uni Sovyet kang dumadi antarané taun 1947 - 1991. Persaingan kekaroné dumadi ing manéka warna babagan: koalisi mil ...

                                               

Daniel Ortega

José Daniel Ortega Saavedra iku Présidhèn Nikaragua saiki. Daniel Ortega iku pemimpin wigati ing Front Pembebasan Nasional Sandinista. Daniel Ortega iku dadi pemimpin pamaréntahan Marxis Nikaragua nalika taun 1985 - 1990. Daniel Ortega dilantik i ...

                                               

Jerman Wétan

Jerman Wétan, utawa resminé Républik Dhémokratik Jerman, iku nagara sosialis sing tau ana ing Jerman saka taun 1949 tekan taun 1990. Diwangun tanggal 7 Oktober 1949, patang taun sawisé rampungé Perang Donya II, ing wewengkon pendhudhukan Uni Sovy ...

                                               

Konferènsi Asia-Afrika

Konferènsi Tingkat Tinggi Asia–Afrika iku konferènsi antarané nagara-nagara Asia lan Afrika, sing akèèh-akèhé nembé mardika. KAA diadani déning Indonésia, Myanmar, Sri Lanka, India lan Pakistan lan dikoordinasi déning Mantri Manca Nagara Indonési ...

                                               

Piagam Atlantik

Piagam Atlantik "basa Inggris: The Atlantic Charter) iku sawijining cithak-biru donya sawisé Perang Donya II, lan minangka pondhasi tumrap prejanjèn lan organisasi internasional liyané kaya PBB, General Agreement on Tariffs and Trade, lsp.

                                               

Pilihan umum lègislatif Indonésia 2004

Pemilu lègislatif Indonésia 2004 ya iku tahap pisanan saka rangkéan tahapan Pemilu 2004. Pemilu lègislatif iki diiloni déning 24 parté pulitik, lan wis ditindakaké tanggal 5 April 2004. Pemilu iki kanggo milih parté pulitik lan anggotané kanggo d ...

                                               

Pilihan umum lègislatif Indonésia 2009

25 Dès - Piagem Bank Invèstasi Infrastruktur Asia wis wiwit lumaku. 28 Dès - Pamréntah Jepang lan Koréa Kidul mbiwarakaké kasaguhan "pungkasan lan ora bisa diowah-owah" ngenani wadon tuna-susila. 21 Dès - Sepp Blatter lan Michel Platini, urut prè ...

                                               

Pilihan umum présidhèn Indonésia 2004

Pilihan umum Indonésia 2004 iku pemilu pisanan sing ngéntukaké rakyat milih présidhèn kanthi langsung, lan cara pamilihané nyata-nyata béda karo Pemilu sadurungé. Ing Pemilu iki, rakyat bisa milih langsung présidhèn lan wakil présidhèn. Saliyané ...

                                               

Pilihan umum présidhèn Indonésia 2009

Pilihan umum Présidhèn Indonésia 2009 iku rangkèan saka Pemilu 2009. Pilpres 2009 bakal milih Présidhèn dan Wakil Présidhèn Républik Indonésia kanggo kala kalungguhan 2009-2014. Pipres iki minangka pamilihan présidhèn kanthi langsung sing kapindh ...

                                               

Joseph Ignace Guillotin

dr. Joseph-Ignace Guillotin ya iku tokoh kang ngajukaké proposal supaya migunakaké sebuah piranti mesin kanggo nglakoni hukuman mati ning Prancis nalika tanggal 10 Oktober 1789. Dhèwèké ora nyiptakaké guillotine. Jenengé dadi eponim, lan akiré se ...

                                               

Ségolène Royal

Marie Ségolène Royal ya iku pulitikus saka Prancis. Royal ya iku présidhèn wewengkon Poitou-Charentes, anggota Dewan Nasional Prancis, lan anggota saka Parté Sosialis. Nalika tanggal 16 November 2006 anggota-anggota Partae Sosialis milih Royal ka ...

                                               

Perang Balkan

Perang Balkan iku loro prastawa perang sing kadadéan ing Éropah kidul-wétan taun 1912–1913 antara Liga Balkan nglawan Kasultanan Utsmaniyah.

                                               

Revolusi Prancis

Révolusi Prancis iku mangsa sajeroning sajarah Prancis antara taun 1789 lan 1799 nalika para dhémokrat lan pendhukung républikanisme njatuhaké monarki absolut ing Prancis lan meksa Gréja Katulik Roma ngayahi réstrukturisasi sing radikal. Sanadyan ...

                                               

Revolusi Mesir 2011

Revolusi Mesir 2011 iku dhemonstrasi gedhèn sing kadadéan ing saindhenging tlatah Mesir nuntut supaya Présidhèn Hosni Mubarak sing wis kuwasa sajeroning 30 taun supaya mudhun saka jabatané. Aksi iki wujud salah siji aksi révolusi kaya sing kadadé ...

                                               

Révolusi Rusia

Révolusi Rusia 1917 iku obahan pulitik ing Rusia sing muncak ing taun 1917 kanthi prastawa panggulingan pamaréntahan janggelan sing wis ngganti kuwasa Tsar Rusia, lan tumuju marang madegé Uni Soviet. Révolusi iki bisa dideleng saka rong fase: Fas ...

                                               

Révolusi Donghak

Revolusi Donghak utawa Revolusi Petani Donghak ya iku sawijining obahan sosial kang ditindakake déning kaum Donghak taun 1890-an ing Koréa. Ing wulan Fèbruari 1894, pemimpin radikal Tonghak kanthi aran Jeon Bong-jun nindakaké pemberontakan marang ...

                                               

Dhémokrasi

Dhémokrasi iku wangun utawa mékanisme sistem pamaréntahan sawijining nagara minangka upaya minangka kadhaulatan rakyat sadhuwuring nagara kanggo ditindakaké déning pamaréntah nagara mau. Salah siji pilar dhémokrasi ya iku prinsip trias politica k ...

                                               

Monarki

Monarki, asal saka basa Yunani monos kang tegesé siji, lan archein kang tegesé pemeréntah. Monarki iku jinis pemeréntahan kang ndadèkaké Raja dadi Kepala Nagara. Monarki utawa sistem pamaréntahan krajan iku sistem tuwa dhéwé ing donya. Ing wiwita ...

                                               

Sajarah Ostrali

Ostrali iku bawana ing donya. Ostrali iku bawana kang paling cilik. Ostrali iku ana ing bumi sisih kidul antarané Samudera Pasifik lan Samudera Hindia. Ambane mung 7.682.300 km2, dawa saka Pasisir Wétan tekan Kulon iku 3200 km lan dawa saka Tanju ...

                                               

Palaeolitikum

Palaeolitikum utawa Paleolitik - purba lan λίθος - watu) iku jaman prasajarah sing diwiwiti kira-kira 50.000 nganti 100.000 taun kapungkur. Periode jaman iki antara taun 50.000 SM - 10.000 SM. Ing jaman iki, manungsa Peking lan manungsa Jawa wis ...

                                               

Jaman wesi

Cithakan:Sajarah manungsa lan prasajarah Sajeroning arkéologi, Jaman wesi iku sawijining tahap perkembangan budaya manungsa nalika panggunaan wesi kanggo gawé piranti lan sanjata dominan banget. Panggunaan bahan anyar iki, sajeroning masarakat ke ...

                                               

Kakaisaran Byzantium

Kakaisaran Byzantium utawi Kakaisaran Romawi Wétan ya iku wewengkon wétané Kamaharajan Romawi ingkang mligine nganggo berbasa Yunani ing Abad Kuno lan Pertengahan. Warga lan tangga cedhaké Kamaharajan Romawi Wétan mènèhi jeneng nagara iki kanthi ...

                                               

Abad ping 18

Pratélan Taun-Taun Abad kaping 18 Masehi: Dasawarsa 2: 1711 – 1712 – 1713 – 1714 – 1715 – 1716 – 1717 – 1718 – 1719 – 1720 Dasawarsa 1: 1701 – 1702 – 1703 – 1704 – 1705 – 1706 – 1707 – 1708 – 1709 – 1710 Dasawarsa 4: 1731 – 1732 – 1733 – 1734 – 1 ...

                                               

Abad ping 2

Pratélan Taun-Taun Abad kaping 2 Masehi: Dasawarsa 3: 121 – 122 – 123 – 124 – 125 – 126 – 127 – 128 – 129 – 130 Dasawarsa 7: 161 – 162 – 163 – 164 – 165 – 166 – 167 – 168 – 169 – 170 Dasawarsa 9: 181 – 182 – 183 – 184 – 185 – 186 – 187 – 188 – 18 ...

                                               

Abad ping 20

1990 1989 1988 1987 1986 1985 1984 1983 1982 1981 1910 1909 1908 1907 1906 1905 1904 1903 1902 1901 1960 1959 1958 1957 1956 1955 1954 1953 1952 1951 1970 1969 1968 1967 1966 1965 1964 1963 1962 1961 1930 1929 1928 1927 1926 1925 1924 1923 1922 1 ...

                                               

Abad ping 3

Pratélan Taun-Taun Abad kaping 3 Masehi: Dasawarsa 9: 281 – 282 – 283 – 284 – 285 – 286 – 287 – 288 – 289 – 290 Dasawarsa 5: 241 – 242 – 243 – 244 – 245 – 246 – 247 – 248 – 249 – 250 Dasawarsa 3: 221 – 222 – 223 – 224 – 225 – 226 – 227 – 228 – 22 ...

                                               

Abad ping 4

Pratélan Taun-Taun Abad kaping 4 Masehi: Dasawarsa 8: 371 – 372 – 373 – 374 – 375 – 376 – 377 – 378 – 379 – 380 Dasawarsa 1: 301 – 302 – 303 – 304 – 305 – 306 – 307 – 308 – 309 – 310 Dasawarsa 5: 341 – 342 – 343 – 344 – 345 – 346 – 347 – 348 – 34 ...

                                               

Abad ping 5

Pratélan taun abad kaping 5 Masehi: Dasawarsa 8: 471 – 472 – 473 – 474 – 475 – 476 – 477 – 478 – 479 – 480 Dasawarsa 1: 401 – 402 – 403 – 404 – 405 – 406 – 407 – 408 – 409 – 410 Dasawarsa 2: 411 – 412 – 413 – 414 – 415 – 416 – 417 – 418 – 419 – 4 ...

                                               

Kadipatèn Pakualaman

Kadipatèn Pakualaman utawa kadhang ditulis Pakualaman iku laladan perdikan ing wewengkon Kasultanan Ngayogyakarta Hadiningrat. Pakualaman dibangun tanggal 22 Juni 1812, raja kang angka sepisan yaiku Pangéran Natakusuma lan kawastanan nata minangk ...

                                               

Karajan Jenggala

Karajan Jenggala, iki pecahan saka karajan Kahuripan kang dibagi loro déning prabu Airlangga taun 1042 Masehi utawa 963 Saka. Karajan Jenggala iki ngeliputi wewengkon delta kali Brantas utawa ing kiwa-tengené kabupatèn Sidoarjo saiki, dadi nguwas ...

                                               

Karajan Kahuripan

Karajan Kahuripan dibangun déning Airlangga sing brasil selamat wektu karajan Medang dihancurke karajan Sriwijaya taun 1019 M. Keturunan wangsa Isyana iki dadi raja Kahuripan wektu umuré tesih 16 taun ning Airlangga brasil nyatuake manèh sisa-sis ...

                                               

Karajan Kanjuruhan

Kanjuruhan iku karajan mawa corak Hindhu ing Jawa Wétan, sing pusaté ana ing cerak Kutha Malang saiki. Kanjuruhan dinuga wis ngadeg ing abad angka 6 Masèhi. Bukti katulis ngenani karajan iki yaiku Prasasti Dinoyo. Rajané sing misuwur yaiku Gajaya ...

                                               

Kerajaan Demak

hapus amarga wis ana kaca Kasultanan Demak Karajan Demak salah satunggaling karajan Islam paling ageng wonten ing pasisir lor tanah Jawi. Miturut adat Jawi, Demak saderengepun, minangka kadipaten saking karajan Majapahit, saha kaserat dados punje ...

                                               

Kerajaan Gowa

Kasultanan Gowa utawi wonten ugi ingkang nyerat Kasultanan Goa punika salah satunggaling kraton ageng lan paling suksès ingkang mapan wonten ing laladan Sulawesi Selatan. Rakyat ing kraton punika asalipun saking Suku Makassar ingkang mapan wonten ...

                                               

Paku Alam II

Kanjeng Gusti Pangéran Arya Adipati Paku Alam II utawi Paku Alam II utawi Radèn Tumenggung Natadiningrat inggih punika putranipun Paku Alam I ingkang lair ing Akat Pon 27 Ruwah Be 1712 Mangsa Kasa Wuku Watugunung Windu Sangara, utawi 25 Juni taun ...

                                               

Paku Alam III

Kanjeng Gusti Pangéran Arya Adipati Paku Alam III Paku Alam III utawi GBH. Sasraningrat mengku pamaréntahan wiwit taun 1829, nalika umuré 44 taun. Ing taun 1858 GBH Sasraningrat diangkat dadi KGPA Paku Alam III. Garwa padmi Paku Alam III ya iku p ...

                                               

Praja Kalingga

Karajan Kalingga iku salah siji karajan tuwa ing Nusantara tegesé ing tlatah Jawa kang saiki dadi Kacamatan Keling, Kabupatèn Jepara. Karajan iki madeg ing taun 640 Masehi, Ratune kang misuwur yaiku Ratu Sima. Karajan iki nganut agama Hindhu. Kar ...

                                               

Praja Kutai

Karajan Kutai utawa Karajan Kutai Martadipura iku karajan tuwa dhéwé ing Indonésia sing tilas sajarahé lan kalebu karajan Hindhu. Karajan iki dibangun kurang luwih taun 400 Masehi ing Kutai Kalimantan Wétan déning maharaja Kudungga. Kudungga iku ...

                                               

Pratélaning praja ing Nusantara

Pratélan karajan sing diyasa wiwit abad pertama Masehi utawa sing ana cathetan sejarahe liwat tilas-tilas sajarah kaya ta prasasti, candhi lan liyané. Sedurunge abad pertama iku utawa ing jaman prasajarah dipercaya wis ana bentuk-bentuk pamarénta ...

                                               

Mesir Kuna

Mesir Kuna ya iku kabudayan kuna ing bang lor-wétan bawana Aprikah. Kabudayan iki telengé nyrambah saka madyaning tekan iliring Kali Nil, kang mangsa jayané udakara abad angka 2 SM, ing mangsa Kraton Anyar. Laladané nyrambah wewengkon Délta Nil i ...

                                               

Abu Simbel

Abu Simbel iku situs arkéologi kang dumadi saka loro kuil watu ing kidul Mesir persisé ing ujung Tlaga Nasser utawa leté 290 kilomèter kidul-kulon kutha Aswan. Wektu iki Abu Simbel minangka Situs Warisan Donya UNESCO kang mlebu pérangan sajeronin ...

                                               

Imhotep

Imhotep iku arsitèk lan dhokter sepisanan sing dikenal ing sajarah. Minangka salah siji tangan tengené Pirngon Djosèr, panjenengané nggawé Piramida Djzosèr ing Saqqara, Mesir kurang luwih taun 2630-2611 SM, sawéné pamaréntahan dinasti katelu Mesi ...

                                               

Memphis, Mesir

Memphis iku kutha krajan kuna nome pisanan ing Mesir Ngisor, lan saka karajan kuna Mesir wiwit madegé nganti watara taun 2200 SM. lan ing sajeroning mangsa sing ora pati suwé sajeroning Karajan anyar. Kutha iki wujud pusat administrasi ing sajara ...

                                               

Nefertiti

Nefertiti punika Pramèswari Agung saking Pirngon/Pharaoh Amenhotep IV, lan wujud ibu mara sepuhipun lan mungel ibu tiri saking Pharaoh Tutankhamun. Panjenenganipun ugi mungel mréntah karajan ing wekdal ingkang cekak sanget kanthi asma Neferneferu ...

                                               

Piramida Agung Giza

Piramid Giza utawa Piramida Agung Giza iku piramida tuwa dhéwé lan gedhé dhéwé saka telu piramida sing ana ing Nekropolis Giza lan minangka siji-sijiné yasan sing isih dadi péranganing Pitu Kaajaiban Donya. Dipercaya yèn piramida iki dibangun min ...

                                               

Pirngon

Pirngon iku gelar asma Mesir Kuna kanggo kalungguhan karaton. Istilah iki mulané sajatiné tegesé "kedhaton" utawa "dalem gedhé". Nanging sairinging sajarah tegesé dadi owang lan pungkasané tegesé dadi Ratu utawa Raja. Para Ratu iki dipercayani ti ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →