ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 119



                                               

Serge Tisseron

Serge Tisseron inggih punika satunggaling psikiater, psikoanalisis, dhokter lan ahli psikolog ingkang kebangsaan Perancis ingkang naté nganalisa pagesangan kulawarga Herge pengarang saking serial komik kondhang Petualangan Tintin

                                               

Sindrom Stockholm

Sindrom Stockholm ya iku respon psikologis ing ngendi sajrone kasus-kasus tertentu para sandera penculikan nuduhaké tanda-tanda kesetiaan marang penyanderane tanpa merdulikake bahaya utawa risiko kang wis dialami déning sandera iku. Sindrom iki d ...

                                               

Skizofrenia paranoida

Skizofrenia paranoida jinis kang paling umum saka skizofrenia. Wong lara kang kena penyakit iki asring pengalaman wedi, dèlusi lan biyasané karo ngrasakaké halusinasi. korban uga krasa kaya ana wong kang bakal babras wong-wong mau. Iku angel kang ...

                                               

DAP (software)

Dap iku siji program komputerpiranri alus statistika lan grafik, kanggo manajemen data, analisis, lan visualissi grafis sig lumrahé dibutuhaké sajeroning praktèk konsultasi statistika. Dap digawé kanggo ngganti SAS.

                                               

SPSS

SPSS iku program komputer sing dianggo analisis statistika. Wiwit tanggal 28 Juli 2009, SPSS sinebut PASW, amarga parusahan iki wis dituku déning parusahan IBM kanthi rega US SPSS iku program komputer sing dianggo analisis statistika. Wiwit tangg ...

                                               

UNISTAT

Unistat iku program komputer kanggo analisis data statistika sing duwé rong warna moda aplikasi: antar muka panganggo stand-alone, lan perkakas tambahan kanggo piranti alus Microsoft-Excel. Wiwit dikembangaké sepisanan ing taun 1984, Unistat akèh ...

                                               

Origenes

Origenes lair ing Alexandria watara taun 185. Dhèwèké asalé saka kulawarga Kristen kang salèh. Kira-kira ing taun 201, bapak saka salah sijiné tokoh gréja kang misuwur iku, Leonidas, dikunjara ing sapanggonan disiksa déning Septimus Severus. Orig ...

                                               

Annelida

Annelida utawa cacing gelang yaiku golongan cacing kanthi awak awujud sègmèn-sègmèn. Annelida iku kéwan kang wis duwé gronggongan awak sajati kang struktur awaké paling prasaja. Tembung Annelida asalé saka basa Yunani, yaiku tembung annulus kang ...

                                               

Arachnida

Arachnida yaiku salah sawijiné kelas kéwan invertebrata Arthropoda subfilum Chelicerata. Tuladha saka Arachnida yaiku mangga, kalajengking, lan tungau. Luwih saka 75.000 spésies Arachnida kang bisa tinemu déning para èlmuwan yaiku jinis mangga. A ...

                                               

Chelicerata

Chelicerata inggih punika salah satunggaling subfilum saking kéwan avertebrata ingkang kalebet ing filum Rrthropoda. Subfilum Chelicerata kawangun saking arachnida, eurypterids ingkang sampun cures, kaliyan kepiting tapal jaran ingkang taksih dia ...

                                               

Eumetazoa

Eumetazoa iku clade kang saka kabèh golongan kéwan utama sanèsipun spons, placozoa lan sapérangan bentuk keuripan ora jelas utawa cures liyané, kaya Dickinsonia. Karakteristiké eumetazoans saka jaringan kang disusun ing lapisan kuman, ketekaané n ...

                                               

Kulit eri

Kulit-eri inggih punika salah satunggaling filum saking kéwan avertebrata. Echinodermata asalipun saking basa Yunani inggih punika kawangun saking tembung echin ingkang tegesipun eri kaliyan derma ingkang tegesipun kulit. Dados, Echinodermata pun ...

                                               

Myriapoda

Myriapoda yaiku salah sawijiné kelas saka filum Arthropoda. Tuladha kéwan kang kalebu Myriapoda yaiku klabang lan luwing. Tembung Myriapoda asalé saka basa Yunani, yaiku myriad kang tegesé akèh lan podos kang tegesé sikil. Dadi Myriapoda yaiku ké ...

                                               

Algoritma panggolèkan string

Algoritma panggolèkan string utawa asring karan uga panyocokan string ya iku algoritma kanggo nggolèki kabèh kamunculan string cendhak p a t e r n } sing karan tèks. Panyocokkan string wujud pamasalahan paling prasaja saka kabèh pamasalahan strin ...

                                               

Amien Rais

Dr. H. Muhammad Amien Rais ya iku pulitikus Indonésia kang wis tau dadi ketua MPR période 1999–2004. Amin Rais dipilih déning MPR asil Pemilu 1999 ing sasi Oktober 1999. Amin Rais wiwit misuwur ing perpulitikan Indonésia nalika akir pamaréntahan ...

                                               

Angkatan Dharat

Angkatan darat ya iku péranganing angkatan bersenjata siji nagara kang dipigunaaké kanggo ngayahi peperangan ing daratan. Angkatan darat mligi madeg saka prajurit, lan kendaraan tempur darat kaya déné kendaraan tempur lapis waja lan kendaraan ang ...

                                               

Tentara Nasional Indonésia Angkatan Dharat

Tentara Nasional Indonesia Angkatan Dharat iku péranganing Tentara Nasional Indonésia, kang dibawahi Kepala Staf TNI Angkatan Dharat. Jabatan KSAD wektu iki diwengku déning Jenderal Andika Perkasa kang dilantik tanggal 22 November 2018 nggantèkak ...

                                               

Pangidhèntifikasi Obyèk Digital

Pangidhèntifikasi Obyèk Digital iku pangidhèntifikasi permanèn kang dipigunakaké kanggo siji dhokumèn èlèktronik, kang ora magepokan karo lokasi barang mau saiki. Panggunaan khas DOI yakuwi mènèhi caheatan èlmiah utawa artikel kang ngidhèntifikas ...

                                               

Gelombang mikro

Gelombang mikro utawa Mikrogelombang iku gelombang elektromagnetik kanthi frekuensi super dhuwur, ya iku frekuensi sakdhuwuring 3 GHz. Yèn gelombang mikro diserap déning siji barang, bakal muncul èfèk pamanasan sajeroning barang mau. Yèn panganan ...

                                               

Spektrum elektromagnetik

Spektrum elektromagnetik iku rentang kabèh radhiasi elektromagnetik sing ana. Spektrum elektromagnetik bisa dijelasaké sajeroning dawa gelombang, frekuensi, utawa tenaga per foton. Spektrum iki kanthi langsung gegandhèngan: Dawa gelombang dipinga ...

                                               

MD Entertainment

MD Entertainment iku salah siji omah produksi kang ana ing Indonésia. Wong kang ngadegaké MD Entertaiment iku Dhamoo Punjabi dan dhèwèké anaké Manoj Punjabi. Dhamoo ngadegaké MD Entertaiment nalika taun 2003. MD Entertainment wis akèh ngetokaké s ...

                                               

Spesies cures ing alam bébas

Spesies cures ing alam bébas iku status konsèrvasi sing dicakaké marang spésies sing mung diweruhi ana ing papan penangkaran utawa sajabaning habitat alami é. Conto spésies sing cures ing alam bébas antarané: Red-tailed Black Shark Hawaiian Crow ...

                                               

Bandai Visual

Bandai Visual Co., Ltd., ya iku kumpeni sing produksi lan distribusi anime, filem saka Jepang. Kumpeni diyasa kanthi jeneng Bandai Company, Limited minangka cabangé saka Bandai Namco Holdings, Inc., sing kantoré manggon ana ing tlatah Minato, Tok ...

                                               

Bank OCBC NISP

Bank OCBC NISP ya iku sawijining bank swasta ing Indonesia. Kang madeg ing tanggal 4 April 1941 ana ing kutha Bandung kanthi jeneng NV Nederlandsch-Indische Spaar en Deposito Bank. Sajeroning taun 1981, Bank iki ganti nama NV. Spaar En Deposito k ...

                                               

Bank Invèstasi Infrastruktur Asia

Bank Invèstasi Infrastruktur Asia utawa Asian Infrastructure Investment Bank iku bebadan kahartakan internasional sing nduwé kawigatèn nyengkuyung binanguné infrastruktur ing wewengkon Asia-Pasifik. Bank iki diprakarsani pamaréntah Cina lan disen ...

                                               

Gula

Gula utawa gendhis iku ing basa Latin diarani sacharose / sucrose. Gula iku bahan sing dienggo nggawé legi utawa ngawètaké panganan. Gula iku lumrahé ana telung warna: gula bit gula Jawa gula tebu

                                               

Gula abang

Jaggery minangka gula tebu non-sentrifugal tradisional dikonsumsi ing Asia. Iki minangka produk jus tebu lan asring tanggal utawa getah aren tanpa misahake molase lan kristal, lan bisa beda-beda saka coklat emas nganti coklat tuwa, lan padha karo ...

                                               

Gula alus

Gula bubuk, gula iki uga disebut confectioners, 10X gula utawa diabétes, punika sacoro apik bubuk gula diprodhuksi dening panggilingan gula granulated menyang negara powdered. Biasane ngemot antara 2% lan 5% agen anti-kue – kaya ta pati jagung, p ...

                                               

Gula jawa

Gula Jawa diarani uga gula klapa, gula krambil, gula abang, gula arèn, atawa gula melaka ing Malaysia, iku gula sing digawé saka nira, legèn utawa tlutuh sing tumétès saka manggar klapa. Gula jawa wernané coklat lan wanguné manut karo cithakané. ...

                                               

Gula kayu legi

Gula kayu manis minangka campuran kayu manis lan gula pasir sing digunakake minangka salah sawijining rempah-rempah kanggo panganan rasa kayata wafel Belgia, cookie Snickerdoodle, tortilla, kue kopi, roti panggang Prancis, lan churros. Iki uga di ...

                                               

Gula klapa

Gula klapa yaiku gula aren sing diprodhuksi saka tlutuh galih ing kuncup kembang klapa. Jinis gula aren liyane digawe saka klapa Kithul urat Caryota, palmara, kurma, kurma, gula aren, aren utawa aren.Digunakake minangka pemanis ing pirang-pirang ...

                                               

Gula putih

Gula putih, uga diarani gula meja, gula pasir utawa gula biasa, minangka salah sawijining jinis gula sing umume digunakake, digawe saka gula bit utawa gula tebu, sing ngalami proses penyulian.

                                               

Gula soklat

Gula coklat minangka salah sawijining produk gula sukrosa kanthi warna coklat khas amarga anane molase. Iki minangka gula alus sing ora ditapis utawa ditapis sebagian sing kalebu kristal gula kanthi isi molase residu, utawa diprodhuksi kanthi tam ...

                                               

Molase

Treacle iku salah sawijining olahan jinis sirup digawe sak panyulingan saka gula. Wangun treacle sing paling umum yaiku sirup emas, macem-macem pucat, lan macem-macem sing luwih peteng sing diarani treacle ireng. Treacle ireng, utawa molase, nduw ...

                                               

Muscovado

Muscovado, uga khandsari lan khand, minangka jinis gula sing ditapis nganti emping tanpa empiris kanthi isi lan rasa molase sing kuat. Secara teknis dianggep minangka gula tebu sing dudu sentrifugal utawa gula olahan sebagian empar miturut proses ...

                                               

Panela

Panela utawa rapadura minangka gula tebu sing ora, khas Tengah, lan Amerika Latin, yaiku bentuk sukrosa solid sing asale saka godhok lan penguapan jus tebu. Panela dikenal kanthi jeneng liya ing Amerika Latin, kayata chancaca ing Chili lan Peru, ...

                                               

Permèn watu

Permen rock utawa permen gula, uga diarani gula batu, utawa gula kristal, minangka jinis penganan sing digawe saka kristal gula sing cukup gedhe. Permen iki dibentuk kanthi ngidini solusi gula lan banyu sing paling jenuh kanggo kristalisasi ing p ...

                                               

Sari tebu

Jus tebu minangka cuweran kang diekstrak saka tebu ditekan. Dikonsumsi minangka omben-omben ing pirang-pirang panggonan, utamané ing endi tebu ditandur kanthi komersial, kayata Asia Tenggara, Benua India, Afrika Lor, lan Amerika Latin. Jus tebu d ...

                                               

Tètès

Tètès utawa molasses iku prodhuk sisa prosès nalika gawé gula saka tebu utawa gula bit. Tembung molasses asal saka Basa Portugis melaço, sing dijupuk saka mel, tembung Latin sing tegesé "madu". Kualitas molasses gumantung marang tuwa enomé tebu u ...

                                               

Bolah

Bolah iku sawijiné serat kang dawa, dipigunakaké kanggo nggawé kain, kanggo njait, crochering, knitting utawa rajutan, kanggo nenun, lan nggawé tali. Bolah digawé saka fiber sintètik utawa bahan kang alami. Bolah digawé saka warni-warni fiber ala ...

                                               

Dom jait

Dom jait ya iku piranti wujud dom kanggo jait kang wujudé lenceng lan pucuké lancip, kang duwé mata dom kanggo bolongan lumebuné bolah. Dom jait ana kang nggunakaké karo tangan lan uga ana kang karo mesin. Dom jait uga ana manéka ukuran lan warna ...

                                               

Kosmètik

Kosmètik iku dat kang dipigunakaké kanggo ngundhakaké tampilan utawa ambu awaké manungsa. Kosmètik kalebu krim perawatan kulit, lotion, wedhak, parfum, lipstik, cet kuku tangan lan sikil, mata lan riasan rai, lensa kontak warna, pawerna rambut, h ...

                                               

Cèt kuku

Cèt kuku iya iku sawiji dat pernis sing nguparengga lan nglindungi lèmpèng kuku. Campuran dat-dat supaya dadi cèt kuku uwis digonta-ganti ping pirang-pirang kanggo mungghaké èfèk-èfèk dekoratif lan neken résiko mlekah utawa ngelothok. Cèt kuku du ...

                                               

Lenga endhog

Minyak endhog, uga dikenal minangka lenga kuning telur utawa lenga ovum, asale saka kuning telur endhog pitik sing umume kalebu trigliserida kanthi jejak lecithin, kolesterol, biotin, xanthofil lutein & zeaxanthin lan immunoglobulin. Bebas saka p ...

                                               

Palembab lambé

Balm lambe utawa salve lambe minangka zat kaya lilin sing ditrapake ing ndhuwur lambe kanggo moisturize lan ngatasi lambe sing garing utawa garing, cheilitis sudut, stomatitis, utawa lara adhem. Lip balm asring ngemot lilin lebah utawa carnauba, ...

                                               

Parfum

Parfum minangka campuran minyak esensial wangi utawa senyawa aroma, fixatif lan pelarut, biasane wujud cair, kanggo menehi aroma awak sing sarujuk karo awak manungsa, panganan, obyek, lan papan urip. Teks kuno lan penggalian arkeologi nuduhake pa ...

                                               

Parona mata

Bayangan mripat minangka kosmetik sing ditrapake ing kelopak mata lan ing ngisor mripat. Biasane digunakake kanggo nggawe mripat panganggo sing katon luwih menarik. Bayangan mripat bisa nambah ambane lan ukuran ing mripat, nglengkapi warna mripat ...

                                               

Aer Lingus

Aer Lingus inggih punika asma maskapé penerbangan nasional Républik Irlandia. kaliyan kodè IATA EI lan kodhe ICAO EIN. Maskapé punika madhèg ing taun 1936. Aer Lingus punika pengejaan saking Aer Loingeas ingkang wonten ing basa Irlandia punika "a ...

                                               

Google

Jeneng Google iku sakbeneré amarga salah éja. Sajatiné googol kang artiné wilangan kang akèh. Perusahaan Google didhiriakna déning Larry Page lan Sergey Brin nalika isih kuliah ing Stanford University. Google Inc. duwé kantor ing Googleplex. Ing ...

                                               

Telkom Indonesia

PT Telekomunikasi Indonésia Tbk biyasa karan Telkom Indonésia utawa Telkom waé. ya iku perusahaan informasi lan komunikasi sarta panyedia jasa lan jaringan telekomunikasi kanthi lengkap ing Indonésia. Telkom ngaklaim minangka perusahaan telekomun ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →