ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 119




                                               

Rochefort

Rochefort iku jeneng sapérangan komune ing Prancis, kuthamadya ing Bèlgi, lan kuthamadya ing Swiss: Rochefort, Swiss Rochefort, Côte-dOr Rochefort, Bèlgi Rochefort, Savoie Rochefort, Charente-Maritime Uga pérangan jeneng sapérangan komune ing Pra ...

                                               

Vincennes

Vincennes bisa ngrujuk marang: Benteng Vincennes, pos militèr Prancis ing provinsi Louisiana. Jean Baptiste Bissot, Sieur de Vincennes, prajurit Kanada lan panjlajah Amérika Lor abad angka 17 lan 18 Vincennes, Prancis, siji kotamadya ing départem ...

                                               

Prajanjian Paris

Akèh prajanjian kang ditandhatangani ing Paris, Prancis, ing antarané: Prajanjian Paris 1919, mungkasi Perang Donya I Prajanjian Paris 1920, manunggalaké Bessarabia lan Romania Prajanjian Paris 1815, nyusul kakalahan Napoleon ing Waterloo Prajanj ...

                                               

Am

Am utawa AM bisa ngurujuk: Amerisium, unsur kimia sintetik sajeroning sistem periodik unsur kang duwé lambang Am lan nomer atom 95. Amplitudo Modulation ", utawa "modulasi amplitudo" sajeroning basa Indonésia, uga mau cekakan kang asring diginaka ...

                                               

SR (disambiguasi)

Akronim saka Sveriges Radio, radhio nasional Swèdhen Akronim saka Skala Richter, ékan sing asring dipigunakaké sajeroning lindhu. Basa pamrograman SR Akronim saka stochastic resonance utawa résonansi stokastik Akronim saka Sekolah Rakyat Akronim ...

                                               

Dharma

Dharma utawa darma iku istilah kang dijupuk saka basa Sansekerta lan teges dhasaré ya iku kewajiban, aturan lan kabeneran. Saliyané ing basa Melayu utawa basa Indonésia ditepungi uga tembung derma kang dhedhasar tembung iki uga. Tembung dharma bi ...

                                               

Franz Ferdinand

Franz Ferdinand iku jeneng saka: Franz Ferdinand saka Austria, pawaris tahta Austria-Hongaria. Diperjaya déning Gavrilo Princip nalika tanggal 28 Juni 1914 ing Sarajevo kang nebabaké Perang Donya I. Franz Ferdinand Grup Musik, band rock indie sak ...

                                               

David Jacobs

David Jacobs bisa ngrujuk: Dian David Michael Jacobs lair 1977, juru main ténis méja Indonésia. Pamenang medhali prunggu ing Paralimpiade Mangsa Panas 2012 ing London David Jacobs disc jockey lair 1926, aktor lan pangasta acara radhio BBC dasawar ...

                                               

Jesse James

Akèh wong kang jenengé Jesse James kalebu: Jesse Gregory James, perancang motor pesenan, lan garwané aktris Sandra Bullock Jesse James aktor, sawijining aktor Jesse Woodson James, durjana saka Amérikah Sarékat nalika abad kaping-19 Jesse James bi ...

                                               

Malaka

Malaka utawa Melaka bisa ngrujuk marang: Melaka praja - siji praja ing Malaysia Kutha Melaka - siji kutha ing Malaysia Selat Malaka - jeneng selat kang misahaké pulo Sumatra karo Ujung Malaysia Tan Malaka - siji pulitikus pandhiri parté Murba Kas ...

                                               

Michiko

Michiko iku jeneng Jepang kang dipigunakaké kanggo wanita. Wong kang jenengé Michiko: Michiko Hada 羽田 美智子, aktris Michiko, kartunis Michiko Nishiwaki, aktris Michiko Kakutani, kritikus sastra Michiko Neya 根谷 美智子, pangisi swara Michiko N ...

                                               

Napoleon (disambiguasi)

Napoleon bisa ngrujuk marang: Napoleon III saka Prancis 1852-1870 Perang Napoleon Hukum Napoleon Code Napoléon Napoleon I saka Prancis Napoléon Bonaparte; 1769-1821 Napoleon II saka Prancis - putrané Napoleon Bonaparte

                                               

Paulus

Paul utawa Paulus iku jeneng pisanan kang populèr. Jeneng iki asalé saka Paulos. Sajeroning basa Latin, Paulus iku jeneng mburi kulawarga, ora tau dadi jeneng ngarep. Sajeroning basa Inggris, Paulus karan Paul. Sapérangan tokoh wigati kang miguna ...

                                               

Paus Stephanus

Stephanus punika nama saking sanga Paus Gréja Katulik Roma: Paus Santo Stephanus I 254-257 Paus Stephanus VIII 939-942 Paus Stephanus VII 929-931 Paus Stephanus V 885-891 Paus Stephanus IV 816-817 Paus Stephanus VI 896-897 Paus Stephanus III 767- ...

                                               

Paus Yohanes

Paus Yohanes punika nama Paus ingkang paling umum ing Gréja Katulik Roma lan Gréja Koptik Aleksandria ingkang dipun-ginakaken déning 21 Paus Roma lan 19 Paus Aleksandria.

                                               

Petrus

Petrus bisa ateges: Simon Petrus - salah siji saka karolas rasul Yésus. Jeneng asliné ya iku Simon Layang Petrus kang kaping kisan - siji kitab sajeroning Alkitab kang ditulis déning Simon Petrus Layang Petrus kang kaping pindho - siji kitab saje ...

                                               

Yohanes (disambiguasi)

Yohanes bisa ateges: I Yohanes - satunggaling serat salebetipun Alkitab ingkang dipunserat déning Rasul Yohanes Wahyu dhumateng Yohanes - dipunserat déning Yohanes saking Patmos, ingkang dipunpitados inggih punika tiyang ingkang sami kaliyan Rasu ...

                                               

Yudas (disambiguasi)

Yudas bisa ateges: Yudas bin Yusuf, seduluré Yesus Kristus. delengen Matius 13:55 Yudas Makabe-panulis kitab I Makabe lan II Makabe Yudas Iskariot sajeroning basa Inggris karan kanthi Judas-salah siji saka rolas Rasul pisanan Yesus Kristus Yudas ...

                                               

Yustinus

Iustinus, Yustinus, utawa Yustinus bisa ateges: Yustinus Darmojuwono - kardinal Indonésia Yustinus van Nassau - putrané William saka Orange Yustinus van der Brugghen - pulitikus Walanda Sebald Yustinus Brugmans - ahli botani Walanda Yustinus II c ...

                                               

Tentara Nasional Indonésia Angkatan Laut

Tentara Nasional Indonesia Angkatan Laut iku péranganing Tentara Nasional Indonesia sing tanggung jawab ngenani operasi laut, dipanggedhèni déning Kepala Staf TNI Angkatan Laut, sing wektu iki diwengku déning Laksamana Tedjo Edy Purdiyatno, SH. K ...

                                               

Ayat Sajdah

Ayat Sajdah iku ayat-ayat tartamtu sajeroning Kuran kang yèn diwaca disunnahaké kanggo kang maca lan krungu supaya nglakoni sujud tilawah.

                                               

Aksara Thai

Aksara Thai dipigunakaké kanggo nulis basa Thai lan basa minoritas liyané ing Thailand. Aksara iki duwé patang puluh papat konsonan. Aksara Thailand asal saka aksara Khmer kuna Thai: อักขระเขมร, akchara khamen.

                                               

Basa Hawaii

Basa Hawaii ya iku salah satunggaling basa kang digunakaké déning masarakat kapuloan Hawaii. Masarakat Hawaii, mau uga masarakat Polinesia. Basa Hawaii kagolong sajeroning basa resmi saka praja Hawaii ana ing tlatah Amérikah Sarékat.

                                               

Trilogi

Trilogi ya iku kamanunggalan pamikiran kang diwujudaké ing telung pérangan kang ana sambung-raketé siji lan sijiné. Ing ranah kasusastran, tembung iki ngemu teges karya kang sinambungan isiné ing telung kamanunggalan karya kang ana sambung-raketé ...

                                               

Ca-Bau-Kan: Hanya Sebuah Dosa

Artikel iki ngenani novèl taun 1999. Filme, deleng Ca-bau-kan filem. Ca-Bau-Kan: Hanya Sebuah Dosa yaiku sawining novèl kang katulis déning juru nulis Indonésia Remy Sylado, diterbitaké taun 1999. Critané buku iki ngenani katresnan antarané Tinun ...

                                               

Kuda Terbang Maria Pinto

Kuda Terbang Maria Pinto nggih punika sesirah buku kempalan cerita cekak anggitanipun Linda Christanty ingkang dipunbabar taun 2004 déning KataKita Jakarta. Buku ingkang kandelipun 134 kaca, kanthi ISBN 979-98302-0-6, punika nglantaraken Linda Ch ...

                                               

Supernova (novel)

Supernova ya iku jeneng seri novèl fiksi ilmiah populer karya novelis Dewi Lestari. Dewi Lestari utawa kang akrab kanthi jejuluk Dee iki minangka salah sijiné personel grup musik Rida Sita Dewi. Sepisanan diterbitake ing taun 2001, seri Supernova ...

                                               

Supernova: Ksatria, Puteri, dan Bintang Jatuh

Supernova: Ksatria, Puteri dan Bintang Jatuh ya iku novèl fiksi ilmiah karangan Dee kang diterbitake taun 2000. Novèl iki minangka pérangan sepisanan saka tetralogi Supernova.

                                               

Surat Kopi

Surat Kopi inggih punika buku kempalan geguritan anggitanipun sastrawan Joko Pinurbo ingkang kaserat nalika taun 2011 dumugi taun 2014. Buku ingkang kandelipun pitung dasa sekawan kaca, punika kababar déning Motion Publishing ing taun 2014 kanthi ...

                                               

Aliansi Jurnalis Independen

Aliansi Jurnalis Independen ya iku salah sawijiné organisasi pakarya para wartawan ing nagara Indonésia. AJI iku uga didhamel nalika 21 Juni 1994 kaliyan Satrio Arismunandar, Ahmad Taufik, lan Goenawan Mohamad saka Tempo. Ikatan prakarya para jur ...

                                               

Rélik

Rélik utawa relikwi iku barang-barang paninggalan utawa sisa-sisa awak saka wong suci sing wis kapundhut. Rélik utawa Relikwi iku ana warna-warna, bisa wujud kethokan rambut, balung, sandhangan, lsp. Tumrap Gréja Katulik Roma, rélik duwé loro fun ...

                                               

Masjid Agung Manonjaya

Masjid Agung Manonjaya iku masjid tuwa dhéwé ing Kabupatèn Tasikmalaya sing diadegaké ing taun 1837. Masjid iku umuré punjul 170 taun. Masjid kebanggaan warga Tasikmalaya, Jawa Kulon, iki dunungé ana ing Dhusun Kaum Tengah, Désa Manonjaya, Manonj ...

                                               

Masjid Agung Tanara

Masjid Agung Tanara yaiku masjid kang dumunung ana ing Kampung Tanara, kacamatan Tanara, kabupatèn Serang, Banten. Masjid paninggalané Raja Banten Pisnanan, yaiku panjenengané Sultan Maulana Hasanuddin, kang mréntah ing kesultanan Banten taun 155 ...

                                               

Masjid Al-Ittihad Brebes

Masjid Al-Ittihad ya iku salah sawiji papan panggonan ngibadah umat Islam ngadeg ana ing Jatibarang, Brebes, Jawa Tengah. Masjid iki uga misuwur lan gedhé amarga taksih kerep digawé sinau para santri saka pondok-pondok pesantren ana ing Brebes.

                                               

Masjid Saka Tunggal

Masjid Saka Tunggal iku masjid kang mapan ing désa Cikakak kecamatan Wangon, Kabupatèn Banyumas, Provinsi Jawa Tengah. Masjid iki dibangun ing taun 1288 kaya kang katulis ing Saka Guru masjid iki. Nanging, taun panggawéné kang luwih cetha tinulis ...

                                               

Aljabar dhasar

Aljabar dhasar utawa èlemèntèr iku wangun fundamental lan dhasar saka aljabar, sing dipiwulangaké marang murid sing dianggep mung sethithik utawa ora duwé kawruh ngenani matematika ing tataran sing ora adoh saka aritmetika. Yèn sajeroning aritmet ...

                                               

Penyakit nular

Lelara nular utawa lelara infèksi ya iku siji lelara sing disebabaké déning siji agen biologi, dudu disebabaké faktor fisik utawa kimia. cara panularan lelara ya iku sepisanan liwat médhia langsung saka wong menyang wong. Jinis lelara sing ditula ...

                                               

Semaput

Semaput ya iku kaanan ilange eksadharan kanthi dumadakan lan racaké mung sawatara, kang disebabake kurange aliran getih lan oksigèn menyang utek. kang dirasakake wong kang nuju semaput ya iku rasa mumet, pandeleng kepyur, tinitus, lan krasa panas ...

                                               

Bell AH-1 SuperCobra

AH-1 SuperCobra ya iku jinis helikopter serang kanti mesin ganda kang dirancang lan diprodhuksi déning perusahaan Bell Helicopter. Pabrikan pesawat helikopter kang mapan ing Hurst, Texas, USA iki meh gawé pira-pira versi helikopter kang dadi anda ...

                                               

BGM-109 Tomahawk

Tomahawk inggih punika peluru kendali jelajah jarak tèbih ing sedaya kaanan cuaca lan gadhah kècepatan subsonik. ingkang wiwitan dipuntepangaken ing taun 1970 déning General Dynamics, pèluru kèndali punika dipundèsain kanggé jarak nèngah lan tebi ...

                                               

Brigade

Bregada iku tataran ékan militèr sangisoré divisi, kang dumadi saka 1.500 nganti 5000 personil, kang dibawahi Bregadir utawa Kolonèl. Sawijining bregada kawangun saka loro nganti papat batalyon, kang racaké wujud telu batalyon unsur tempur, unsur ...

                                               

Kompi

Kompi iku tataran ékan militèr kang dumadi saka 100 nganti 250 prajurit. Lumrahé kompi kapérang dadi telu utawa papat peleton, nanging bab iki béda-béda gumantung nagara lan jinis ékan anggota kompi. Loro nganti enem kompi lumrahé diwadhahi sajer ...

                                               

Laksamana

Laksamana iku istilah sajeroning Basa Indonésia asal saka Basa Melayu, ya iku panglima tertinggi ing segara’’. Kayadéné nalika dianggo ing mangsa Sultan Iskandar Muda ing Kasultanan Acèh sing duwé panglima angkatan segara wanita Laksamana Malahay ...

                                               

Lètnan Dua

Lètnan Dua iku pangkat paling endhèk ing jenjang perwira pertama sajeroning kemiliteran Indonésia. Pangkat iki dianugerahaké marang: Patang sasi ing Lembaga Pendidikan Angkatan. Taruna Akademi Militèr Akmil, Akademi Angkatan Laut AAL lan Akademi ...

                                               

Lètnan Jéndral

Lètnan Jènderal iku siji pangkat perwira tinggi militèr sing dipigunakaké ing akèh nagara minangka pangkat jènderal mawa bintang telu. Istilah lètnan jènderal asal saka Abad pertengahan nalika pangkat Lètnan Jènderal minangka wong kaloro sing nye ...

                                               

Militèr

Militèr yakuwi angkatan bersenjata saka sawjining nagara lan sakabèhané kang magepokan karo angkatan bersenjata. Padanan kata liyané yakuwi bala utawa angkatan bersenjata. Militèr racaké dumadi saka para prajurit utawa saradhadhu. Tembung liya ka ...

                                               

Panglima Tentara Nasional Indonésia

Panglima Tentara Nasional Indonésia iku kalungguhan pemimpin Tentara Nasional Indonésia. Panglima TNI diangkat lan dipungkasi déning Présidhèn kanthi pasetujon DPR. Jabatan Panglima TNI bisa diwengku kanthi genti-gentèn déning Perwira Tinggi akti ...

                                               

Peleton

Peleton iku ékan militèr kang dmadi saka 30 nganti 50 personil, lan racaké dibawahi personil militèr kanthi pangkat letnan. Peleton dumadi saka loro nganti papat regu, lan béda-béda saka jinis ékan, lan uga gumantung marang negarané. Telu nganti ...

                                               

Prajurit

Prajurit utawa kerep diarani saradhadhu utawa bala tegesé anggota angkatan perang siji bangsa; déné, prajurit kang dibayar kanggo ngabdi marang angkatan perang liya diarani prajurit bayaran. Sajeroning basa-basa liya prajurit nyakup perwira, bint ...

                                               

Prajurit Dua

Prajurit Dua iku pangkat militèr kanggo: Tamtama TNI-AL kang mlebu jurusan Korps Marinir. Saliyané Korps Marinir, tamtama TNI-AL nyandang pangkat Kelasi Dua. Sadurungé, calon tamtama kudu lulus Pendidikan Dasar Kemiliteran sajeroning telung sasi ...