ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 12



                                               

Balap Jaran

Balap jaran utawa misuwur kanthi jeneng pacuan jaran ing Basa Indonésia ya iku ulah raga kang migunakaké jaran kanthi asal usul wiwit jaman kuna. Jaran dilatih kanggo balapan tumuju ing garis pungkasan utawa kang memusuhan karo peserta liyané. Th ...

                                               

Boaz Solossa

Boaz Solossa ya iku juru main bal-balan saka Persipura, kelompok bal-balan ing Indonésia. Boaz ing Persipura dadi penyerang tengah utawa penyerang sayap. Boaz nalika bal-balan manggon ana ing pérangan kiwa-lapangan tengah. Kangmase, Ortizan, uga ...

                                               

Christian Vieri

Christian Vieri yaiku mantan juru main bal-balan saka Italia. Vieri posisiné ana ing bal-balan dadi penyerang. Sadurungé pensiun dhèwèké main kanggo klub kaya ta Inter Milan, AC Milan, lan AS Monaco sawisé iku dhèwèké pindah menyang Sampdoria nal ...

                                               

Curling

Curling inggih punika ulah raga ngluncurakè watu ing inggil lumah es ngantos ing laladan sasaran. Ulah raga punika kanthi resmi sampun dados cabang ulah raga Olimpiade ngantos 1998. Permainan curling taksih gègayutan kaliyan boling, boules, lan s ...

                                               

Djohar Arifin Husin

Djohar Arifin Husin ya iku panjenengané Ketua Umum PSSI, wiwit 9 Juli 2011 ing periode 2011-2015 minangka gantiné Nurdin Halid. Sabanjuré panjenengané njabat dadi Sekretaris Jenderal Komite Ulah raga Nasional Indonesia ing ngisor pimpinan Agum Gu ...

                                               

Doping

Doping ya iku saka tembung dope, duwehi makna campuran candu lan narkotika dhisik dianggo pacuan jaran ing Inggris. Miturut UU No.3 taun 2005 tentang Sistem Keulah ragaan Nasional, Bab I Ketentuan Umum Pasal 1 ayat 22, Doping ya iku panganggoan z ...

                                               

Gawang

Hurdles iku sawijining alangan digawé déning manungsa utawa alam. Ing donya ulah raga lan atletik utawa equestrian game iki racaké hurdles kudu liwati karo mlumpat. Ing game bal-balan bal, ing nggunakaké gol wigati banget ing game, amarga goal pu ...

                                               

George Weah

George Manneh Oppong Ousman Weah ya iku mantan juru main Bal-balan saka Liberia kang saiki dadi pulitikus. Weah lair nalika taun 1966 ana ing kulawarga kang duwé sadulur cacahé 12 lan ana ing panggon kang kumuh kutha Monrovia. Nalika taun 1995, d ...

                                               

Georgetown Hoyas

Georgetown Hoyas ya iku tim atletik pawiyatan luhur kang sacara resmi makili Universitas Georgetown, Washington, D.C. Dhépartemèn Atletik Georgetown dumadi saka 23 tim tingkat universitas priya wanita lan padha tetandhingan ing tingkat Dhivisi I ...

                                               

Hong Myung-Bo

Hong Myung-Bo yaiku manten juru main bal-balan Koréa Kidul kang bebarengan karo Cha Bum Kun, kerep dianggep dadi salah siji juru main kang misuwur ana ing Banawa Asia. Hong yaiku anggota saka tim nasional Koréa ana ing Piala Dunia, lan dadi juru ...

                                               

Indonesia Warriors

Indonesia Warriors yaiku salah sawijining klub baskèt saka Indonésia. Tim iki dudu mung samubarang tim, ananging mèlu ing kompetisi Liga Baskèt Asean utawa Asean Basketball League kang debut ing mangsa 2009-10. Sadurungé Indonésia disulihi déning ...

                                               

Jacksen Tiago

Jacksen Ferreira Tiago yaiko sawijining juru main bal-balan saka Brasil kang saiki dadi pelatih ana ing tim Persipura. Dhèwèké uga sawijining penyarang asing kang misuwur lan uga duwé karier kepelatihan ing indonesia kang sukses. Mangsa pisanane ...

                                               

John Walton

John Walton 8 April 1957, mati ing London 9 Juli 2004) ya iku sawijining chief mekanik lan team manager tim Formula 1 saka Irlandia. Dhèwèké akèh makarya kanggo tim F1 kaya ta Toleman, Benetton, Jordan, Arrows, Prost, lan Minardi. Walton nglakoni ...

                                               

Kenny Anderson

Kenny Anderson iku pamain bal sépak utawa footbal katurunan Walanda-Sekotlan-Indonésia kang main minangka glandhang kanggo ASWH sajroning liga Tweede Divisie Walanda. Anderson sadurungé uga main kanggo tim Geart of Midlothian sadurungé bali menya ...

                                               

Miloš Krasić

Miloš Krasić lair ana ing kutha kang jenengé Kosovska Mitrovica tanggal 1 November 1984 ya iku juru main bal-balan kang mbéla tim juventus. Kosovska Mitrovica ya iku kutha kang panggoné ana ing sisih lor kutha Kosovo. Krasic miwiti karir bal-bala ...

                                               

Minggu Olahraga Nasional 2020

Minggu Olahraga Nasional 2020 yaiku adicara ulahraga nasional sung ditindakake ing Papua wiwit tanggal 20 Oktober nganti 2 Novèmber 2020, nanging diundhur nganti 20 Oktober nganti 4 November 2021 amarga Pandhémi koronavirus.

                                               

Nike, Inc.

Nike, Inc. Ya iku salah sawijining prusahaan sepatu, sandhangan lan piranti-piranti ulah raga saka Amérikah Sarékat kang dadi salah sawajining prusahaan kang gedhé dhéwé ing donya. Dehewek bisa misuwur amarga nyeponsori atlet-atlet kang wis misuw ...

                                               

Paul London

Paul Michael London iku pamain gulet profésional kang asalé saka Amérikah Sarékat. Dhèwèké misuwur awit main ing World Wrestling Entertainment.

                                               

Peter Schmeichel

Peter Bolesław Schmeichel MBE yaiku salah siji mantan juru main bal-balan saka Denmark. Pemain iki misuwur nalika mèlu gabung ing Manchester United. Schmechel dadi kiper nomer siji MU nalika taun 90-an, lan kapilih dadi kiper paling apik ing dony ...

                                               

Rodrigo Koxa

Rodrigo Koxa Augusto do Espírito Santo iku paselancar ombak gedhé lan ulah ragawan banyu saka negara Brasil. Rodrigo minangka sing nyitak rekor gelombang paling gedhe sing tau diselancari ing Nazaré, Portugal, tanggal 8 November 2017.

                                               

Sempritan

Sempritan ya iku piranti cilik saka kayu, plastik, logam utawa kang sejenis, kang bisa muni nalika disebul. Lumrahé sempritan wujudé lonjong lan duwé bolongan cilik ing sisih ndhuwur kanggo ngobahake hawa nalika sempritan disebul. Piranti iki bis ...

                                               

Shevon Jemie Lai

Shevon Jemie Lai yaiku salah sawijining atlét badminton wadon aguna kang asalé saka Malésia. Shèvon lair ing Selangor surya ping 8 wulan Agustus taun 1993, saiki ngancik umur 26 taun lungguh ana Kuala Lumpur. Shevon miwiti main badminton ing ting ...

                                               

Sirkuit Sentul

Sirkuit Internasional Sentul ya iku sirkuit balap kang mapan ana ing désa Sentul, kacamatan Babakan Madang, kabupatèn Bogor, Jawa Kulon, Indonésia. Sirkuit iki sok minangka balap motor lan uga ajang Asian F3 lan uga wis tau kacathet dadi penyelen ...

                                               

Soeratin Sosrosoegondo

Ir. Soeratin Sosrosoegondo ya iku siji insinyur saka Indonésia. Dhèwèké uga dadi ketua umum PSSI periode 1930-1940. Soeratin dadi salah siji kang ngadegaké lan uga dadi ketua umum PSSI kang pisanan.

                                               

Surabaya Samator

Surabaya Samator utawa saiki jenengé Surabaya Bhayangkara Samator yaiku salah sawijining tim voli sing main ana ing liga voli Indonésia utawa asring kasebut proliga, tim iki nduwèni markas ana ing Jl. Raya Kedung Baruk No 25-28. Kedung Baruk, Run ...

                                               

Carlos Valderrama

Carlos Alberto Valderrama Palacio ya iku sawijining mantan juru main bal-balan saka Kolombia. Dhèwèké paisisne dadi glandhang. Dhèwèké uga tau dadi juru main paling apik saka Kolombia sadawané wektu. Dhèwèké olèh jejuluk El Pibe. Valderrama mbela ...

                                               

Ada-ada

Sajeroning gelaran wayang, ada-ada iku swaraning dhalang kanggo mbiyantu para miyarsa mbayangaké swasananing carita sing garang utawa greget. Ana sing ngarani ada-ada iku jinis suluk, nanging uga ana sing ngarani mung gebyug suluk. Ing Bauwarna a ...

                                               

Amba

Dewi Amba iku putri pambayune Prabu Dasamuka, saka nagara Giyantipura utawa Sruwantipura. ing kitab Mahabarata nagara iki sinebut nagara Kasi. Dewi Amba duwé sedulur yaiku Wahmuka, Arimuka, Dewi Ambika lan Dewi Ambalika. Dewi Amba duwé rasa tresn ...

                                               

Ambalika

Dèwi Ambalika utawa Dèwi Ambiki ing wiracarita Mahabharata iku putri mbarepé Prabu Darmahambara, raja saka Krajan Giyantipura karo Dèwi Swargandini. Dèwi Ambalika duwé sadulur cacahé loro, yaiku Dèwi Amba lan Dèwi Ambika utawa Dèwi Ambaliki. Sedu ...

                                               

Anggraini

Anggraeni utawa diarani Dèwi Anggraini iku paraga wayang kulit kang dadi garwané Prabu Ekalaya/ Palgunadi, Raja Nagara Paranggelung. Dewi Anggraini iku putri widodari Warsiki, ora gumun yèn dhèwèké ayu. Prabu Ékalaya duwé kemahiran bisa manah, si ...

                                               

Anom Suroto

Ki Anom Suroto iku dhalang wayang kulit saka Jawa Tengah. Anom Suroto wis sinau ndhalang wiwit umur 6 taun saka bapaké dhéwé ya iku Ki Sadiyun Harjadarsana. Saliyané iku uga sinau saka sawatara dhalang senior liyané. Naté mèlu kursus padhalangan ...

                                               

Arjuna Sasrabahu

Arjuna Sasrabahu iku salah siji paraga ing carita wayang kang dadi raja Maespati. Arjuna Sasrabahu uga duwé jeneng liya, ya iku Arjunawijaya nalika isih enom. Ing carita pawayangan Arjuna Sasrabahu iku titisan saka Bathara Wisnu. Dhèwèké iku putr ...

                                               

Ayodhyakanda

Ayodhyakanda iku kitab kaloro epos Ramayana kang critakake sang Dasarata kang nyerahake karajan déning sang Rama, uga diperangi déning Dèwi Kekayi.Asebab janji warisan karajan kang dijanjikake déning putrane ora bisa di sanggupi.Saha Sang Rama la ...

                                               

Bagong

Bagong iku dicipta saka wewayangané Semar. Mula saka iku, prejengané ora béda adoh. kaya déné wewayangan, Bagong awaké ireng. Tinimbang anaké Semar liyané, Bagong paling kurang ajar. Basa Jawané ora karuwan. Dhèwèké seneng ngritik apa waé. Bagong ...

                                               

Bathara Surya

Kanggé kagunan sanès saking Surya, mangga mriksani Surya Bathara Surya iku paraga ing jagad wayang kang uga diarani Dewane Srengenge. Amarga jejibahane njaga lakuné srengéngé. Bathara Surya minangka putra saka Sanghyang Ismaya dhaup laro Dewi Sen ...

                                               

Bawor

Bawor ya iku salah sijiné jeneng punakawan ing wayang gagrag Banyumasan. Wayang gagrag Surakarta utawa Yogyakarta jenenge Bagong. Bawor iku ndadekaki ciri kusus kanggo masarakat Banyumas. Sifaté kang cablaka, jujur lan ora bisa basa nggambaraké m ...

                                               

Bharata

Bharata utawa asring kasebat Prabu Bharata punika putranipun Prabu Duswanto utawi Prabu Dusyanto patutan lan Sakuntala. Prabu Duswanta punika Ratu ingkang misuwur saking darah Kuru, Sakuntala punika putra widadari Dewi Menaka ingkang dipunmong dé ...

                                               

Buta Térong

Buta Térong iku kalebu jinis wayang srambahan. Uga bisa diarani Buta Rucah. Jenéng Buta Terong digayutaké karo irung raksasa kang kaya woh terong. Irung kang gedhé banget iki ndadèkaké suarané sengau kaya wong kang irungé kasumbet. Metuné buta té ...

                                               

Cingkarabala saha Upatabala

Cingkarabala saha Upatabala inggíh menikå sadulur ingkang gadhah rupå sami utawi kembar. menikå kålawåu gadhah sadulur sepuh ingkang ujudipun Lembu Gumarang ingkang gadhah nåmå Nåndhå/Nandhi/Nandhini utawi dipunsebat ugi Handhini. Lembu menikå da ...

                                               

Cépot

Cépot ya iku salah siji paraga kang misuwur ana ing wayang golèk saka Jawa Kulon. Jeneng liya saka Cépot ya iku Sastra Jingga utawa Astrajingga. Jeneng sastra jingga olèh amarga sifatè Cépot kang nakal nanging uga bijaksana. Cépot utawa Astrajing ...

                                               

Dasarata

Prabu Dasarata iku paraga ing wiracarita Ramayana. Dasarata iku raja ing karajan Kosala, kanthi pusat pamaréntahan ing kutha Ayodya. Angkatan perang kraton Kosala ora pernah kalah ing perang. Dhèwèké iku raja putra Aja, katurunan Ikswaku lan kago ...

                                               

De schending van Soebadra

De schending van Soebadra. Javaans schimmenspel iku buku sing ditulis déning J.J. Ras ing taun 1976. Buku iki ngamot sawijning lakon wayang kulit sing dipentasaké déning dhalang Ki Kodiron saka Surakarta banjur ditranskripsi lan banjur diterjemah ...

                                               

Dewi Citrawati

Dèwi Citrawati inggih punika putri Prabu Citradarma, raja Magada. Ingkang njejawah sonten Dèwi Citrawati inggih punika Prabu Arjuna Sasrabahu, inggih punika Patih Suwanda alias Bambang Sumantri. Pinanganipun saged katampi menawi Sumantri saged ng ...

                                               

Dèwi Kekayi

Dèwi Kekayi utawa Dèwi Kaikeyi iku permaisuri nomer katelu saka Raja Dasarata sajeroning Ramayana.Panjenengn dadi salah sijiné wanita kang dikawini Dasarata sawisé nglakoni kekawinan kaping loro déning Saloka lan Sumitra lan duwé katurunan minang ...

                                               

Déwi Sukèsi

Dèwi Sukèsi inggih punika salah satunggaling paraga wayang saking cariyos Ramayana. Dèwi Sukèsi putrinipun Prabu Sumali, ratu ing Alengka, ingkang gadhah pasuryan ayu lan éndah sinaosa ramanipun awujud raseksa. Piyambakipun gadhah setunggal rayi ...

                                               

E-wayang

E-wayang punika wayang kang sadaya prosès pendamelanipun ngginakan sarana lan fasilitas dhigital kanggé yasa pérangan ingkang minangka wujud e-wayang, kalebet ugi ing sajeroning pagelaran wayang ngginakaken sarana komputer. Sedaya prosès punika m ...

                                               

Gunungan

Gunungan inggih punika gambar wayang ingkang wujudipun kados gunung. Salebetipun gunungan wonten gambar lawang kados déné gerbang, ingkang dipunjagi déning buta cacah kalih cepengan gada lan tébéng. Gunungan ing pawayangan ugi asring sinebat Kayo ...

                                               

Kalpataru

Kalpataru inggih punika pralambang pangayoman. Dumadi saking tembung kalpa ingkang ateges urip/gesang saha tembung taru ingkang ateges wit. Dados Kalpataru punika tegesipun wit panguripan. Déning pamaréntah Indonésia, Kalpataru punika dipundadosa ...

                                               

Kekayi

Kekayi utawa Kaikeyi yaiku putriné Prabu Kékaya, raja nagara Padnapura. Semesthiné, Kekayi putriné Prabu Samresi, raja Wangsa Hehaya. Prabu Samresi nekani pati nalika ing palagan mungsuh Ramaparasu lan Kekayi isih cilik, banjur dirumat lan diangk ...

                                               

Kelir

Artikel ini bab layar pawayangan. Kanggo panrapan liya delengen warna. Kelir iku layar pawayangan. Lumrahé digawé saka bahan motha putih kang pinggiré diwènèhi plisir warna abang. Sakubengé kelir diwènèhi bolongan kanggo ngubetké tali nalika masa ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →