ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 120



                                               

Adobe

Adobe iku perusahaan piranti alus sing mlaku ing babagan grafis, animasi, video, lan pengembangan web. Adobe iku sawijining perusahaan piranti alus sing paling gedhr sadonya. Perusahaan iki didirikna ing taun 1982 lan pusaté ing San Jose, Califor ...

                                               

Atmel

Atmel Corporation iku manufaktur semikonduktor saka Amérika, ngadhek taun 1984. Atmel fokus ing Sistem Level Solusi kanggo nggarap flash Mikrkontroler. Produk punika kalebu mikrokontroler, piranti Gelombang Radio, EEPROM lan piranti flash memory, ...

                                               

Microsoft

Kanggo kagunaan liyané, pirsani Microsoft disambiguasi. Microsoft Corporation, kantor pusaté ing Redmond, Washington, Amérikah Sarékat, iku perusahaan piranti alus gedhé dhéwé ing donya. Microsoft ngembangaké, gawé, nglisensikaké lan njurung mané ...

                                               

Boeing

Boeing Company iku siji perusahaan panggawé montor mabur lan aeroangkasa, duwé markas ing Chicago, Illinois, kanthi fasilitas prodhuksi gedhé dhéwé ing Everett, Washington, cerak Seattle, Washington. Boeing Company uga wujud kontraktor pertahanan ...

                                               

Canon

Canon Inc., ana ing Tokyo, ya iku perusahaan Jepang kang produké iku mligi gambar lan optik, kaya ta kodhak, mesin fotokopi lan printer komputer. Perusahaan iki dibangun ing taun 1933 jenengé 精機光学研究所 Seiki-kougaku-kenkyuujo utawa Laborator ...

                                               

Fujifilm

Fujifilm Holdings Corporation utawi Fujifilm punika sebuah perusahaan Jepang ingkang ngususake ing babagan optik lan gambar. Produkipun kalebet kodhak, teropong, mikroskop, piranti pengukur. Fujifilm punika perusahaan fotografi ingkang ageng ing ...

                                               

Honda

Honda Motor Company, Ltd. pirengaken inggih punika prodhusèn montor, trek, motor, lan skuter ingkang asalipun saking negri Jepang. Honda wiwit wonten ing tanggal 24 September 1948, déning Soichiro Honda. Honda dados prodhusen montor ingkang palin ...

                                               

KFC

KFC minangka rantai restoran panganan cepat saji Amerika sing bermarkas ing Louisville, Kentucky, sing duwe spesialisasi pitik goreng. Iki minangka rantai restoran paling gedhe nomer loro ing donya sawise McDonalds, kanthi 22.621 lokasi global in ...

                                               

Nexon Co. Ltd.

Nexon Co. Ltd. ya iku pangembang lan panerbit video game Koréa Kidul. Diadegake ing Seoul taun 1994, markas Nexon saiki dumunung ing Tokyo, Jepang.

                                               

Square Enix

Square Enix inggih punika sawijining produsen permainan video lan manga Jepang. Square Enix sangat misuwur kanggé seri permainan role-playing gamenya, kalebet seri Final Fantasy lan seri Dragon Quest. Square Enix inggih punika hasil saking gègayu ...

                                               

Toyota

Toyota Motor Corporation TYO: 7203.T, NYSE: TM, LSE: TYT) ya iku salah siji perusahaan montor saka Jepang, pusate ning Toyota, Aichi. Toyota misuwur amarga nyiptakaké montor kang paling akèh ning dunya. Saliyané gawé montor Toyota uga mènèhi laya ...

                                               

Alcatel-Lucent

Alcatel-Lucent iku perusahaan dunya piranti telekomunikasi, duwé kantor punjer ing Distrik 7 ning Paris, Prancis. Perusahaan ini nyediakake solusi komunikasi kanggo penyedia layanan, pengusaha, lan pamaréntah ing dunya, kapabel pelanggan nampa pa ...

                                               

Burger King

Burger King Corporation minangka ranté restoran panganan cepat saji internasional sing adol burger, kentang goreng lan minuman ringan. Kajaba iku, dheweke uga ngatur udakara 200 restoran ing Australia kanthi jeneng Hungry Jacks.

                                               

General Motors

General Motors Corporation, uga dikenal minangka GM, iku produsèn montor sing markasé ing Amérikah Sarékat lan operasi ing saindhenging donya kalebu Buick, Cadillac, Chevrolet, Daewoo, GMC, Holden, Hummer, Oldsmobile, Opel, Pontiac, Saturn, Saab, ...

                                               

The Walt Disney Company

The Walt Disney Company utawa kondhang kang jenengé Disney yaiku perusahaan konglomerat ing babagan hiburan lan médhia kang gedhé dhéwé ing donya. Diadegaké ing tanggal 16 Oktober 1923, perusahaan iki diadegaké déning Walt Disney lan Roy Oliver D ...

                                               

MG Cars

MG Cars punika sebuah perusahaan mobil Inggris ingkang dipundiriaken ing taun 1924 déning William Morris lan Cecil Kimber. Perusahaan punika kalebet pérangan saking Nanjing Automobile Corporation. Pusat industrinipun wonten ing Longbridge, Inggris.

                                               

Shell

Shell ya iku siji perusahaan energi sing diduweni déning nagara Walandi.Markas utama perusahaan iki ana ing kutha Den Haag, Walandi, lan London, Britania Raya. Ing Indonésia Shell uga aktif ing panambangan minyak bumi lan pompa bènsin.

                                               

ANTV

ANTV iku salah siji stasiun televisi swasta nasional ing Indonésia. ANTV didarbeni déning konglomerat Aburizal Bakrie lan saiki dikelola déning Anindya N. Bakrie, sing dadi Présidhèn Direktur saka stasiun televisi iki. Konglomerat médhia asal Amé ...

                                               

Dhaptar badan usaha milik negara Indonésia

Perjan RS Dr. Wahidin Perjan RS Cipto Mangunkusumo Perjan RS Fatmawati Perjan RS AB Harapan Kita

                                               

First Media

PT First Media Tbk, sadurungé jenengé PT Broadband Multimedia Tbk, ya iku perusahaan publik Indonésia kang kadaftar ing Bursa Efek Indonésia. First Media nyediakaké jasa layanan internet pita lebar, televisi kabel, lan komunikasi data, kang kanth ...

                                               

Global Mediacom

PT Global Mediacom Tbk, sadèrèngipun namanipun PT Bimantara Citra Tbk, punika sawijining perusahaan ingkang bèrgèrak ing babagan investasi ing perusahaan-perusahaan ingkang bergerak ing babagan usaha médhia lan telekomunikasi. Global Mediacom ber ...

                                               

Indosiar TV

Indosiar iku salah siji stasiun télévisi swasta nasional ing Indonésia. Stasiun télévisi iki operasi saka Daan Mogot, Jakarta Kulon wiwit taun 1994. Indosiar diadegaké lan dikuwasani déning Grup Salim liwat PT Indosiar Karya Media Tbk kang kacath ...

                                               

Kertas Kraft Aceh

PT Kertas Kraft Acèh utawi ingkang limrahipun dipuncekak kaliyan PT. KKA inggih punika sawijining perusahaan BUMN pènghasil kertas kantong semen jènisipun Kraft. Perusahaan punika panggènanipun ing désa Jamuan, kècamatan Banda Baro, kabupatèn Acè ...

                                               

Mahaka Media

PT Mahaka Media Tbk, sebelumnya PT Abdi Bangsa Tbk ya iku sebuah grup médhia yang berdiri sejak taun 1992. Di babagan médhia cetak, Mahaka Media memiliki majalah Golf Digest Indonésia, majalah Parents Indonésia, dan harian Republika. Di babagan m ...

                                               

MetroTV

Stasiun TV iki wiwitané duwé konsèp rada béda karo liyané, sabab saliyané ngangkasa sajeroning 24 jam saben dina, stasiun TV iki mung munjeraké acara marang giyaran warta waé. Nanging sajeroning perkembangan sabanjuré, stasiun iki uga nglebokaké ...

                                               

PT Pupuk Indonesia Holding Company

PT Pupuk Indonésia Holding Company, disingkat PIHC, wujud perusahaan induk kanggo badan usaha milik nagara sajeroning babagan pupuk ing Indonésia. Perusahaan iki mapan ing Jakarta. Perusahaan iki mbiyèn jenengé PT Pupuk Sriwidjaja kang wujud peru ...

                                               

Pupuk Sriwidjaja Palembang

PT Pupuk Sriwidjaja Palembang, kang kondhang minangka PT Pusri, wujud anak perusahaan saka PT Pupuk Indonésia kang bergerak ing babagan produksi lan pemasaran pupuk.

                                               

RCTI

RCTI iku sawijining stasiun télévisi swasta Indonésia kang kapisan. RCTI sepisanan ngangkasa tanggal 13 November 1988 lan diresmèkaké 24 Agustus 1989. Ing wektu semana, giyaran RCTI mung bisa ditampa déning pelanggan kang duwé dékodher lan mbayar ...

                                               

SCTV

Tahun 1993, SCTV ngangkasa kanthi nasional. Mbaka sethithik, ing sajeroning taun 1993-1998 SCTV mindhahaké basis operasi giyaran nasionalé saka Surabaya menyang Jakarta. Saiki, kantor punjeré dumunung ing Senayan City Jalan Asia Afrika Lot 19, Ja ...

                                               

Semen Indonesia

PT Semèn Indonésia Tbk Tbk) ya iku pabrik semen kang gedhé dhéwé ing Indonésia. Diresmikaké ing Gresik nalika tanggal 7 Agustus 1957 déning Présidhèn RI pertama kanti kapasitas terpasang 250.000 ton semèn per taun. Nalika tanggal 8 Juli 1991 Semè ...

                                               

Semen Padang (perusahaan)

mantaappp. PT Semen Padang ya iku produsen semen tuwa dhéwé ing Indonésia kang diyasa nalika 18 Maret 1910 kanti jeneng NV Nederlandsch-Indische Portland Cement Maatschappij utawa NIPCM.

                                               

Telkom Group

PT Administrasi Medika didegake ing taun 2002 lan wujud perusahaan Third Party Administrator TPA pertama ing Indonésia kang ngombinasikake aplikasi prosès klaim keséhatan kanthi online karo layanan administrasi asuransi/jaminan keséhatan. Awit ta ...

                                               

Adidas

Adidas-Salomon AG, ugi dipunkenal minangka adidas, inggih punika satunggaling perusahaan sepatu Jerman. Perusahaan punika dipunparingi nama Adidas amargi pamadegipun, Adolf Das sler, ingkang miwiti mroduksi sepatu ing taun 1920-an ing Herzogenaur ...

                                               

Volkswagen

Volkswagen AG utawa dicekak VW AG iku sawijining perusahaan otomotif kang ana ing tlatah Wolfsburg, Lower Saxony, Jerman. Perusahaan iki mligi prodhuksi montor. Perusahaan iki diyasa ing taun 1937 déning kaum Nazi.Volkswagen wujud salah sijiné me ...

                                               

Pratélan perusahaan sepur ing jaman Hindhia Walanda

Ngisor iki njlentrèhaké babagan pratélan perusahaan sepur ing jaman Hindia Walanda sing pernah ana. Sawenèh perusahaan wiwitané lumaku kanthi rèl kang sempit lan uga disebut perusahaan trèm. Taun 1945, sawisé Proklamasi Kamardikan Indonésia, diya ...

                                               

Janganan

Janganan utawa sayuran iku jeneng tetuwuhan utawa pérangan-pérangané sing dipangan manungsa nanging ora kagolong kategori woh-wohan, kekacang, herba, rempah utawa wijèn. Tembung sayuran iku luwih umum dienggo ing basa Melayu.

                                               

Acar

Acar yaiku cara ngawétake panganan kanthi nggunakaké cuka lan banyu uyah. Bahan sing biasa digawé acar yaiku timun, bawang, tomat, lan liyané. Acar disajikake kanggo panganan sampingan, dipangan bebarengan karo panganan utama. Acar duwé rasa remp ...

                                               

Asparagus

Asparagus inggih punika salah satunggaling nama janganan ingkang taksih kalebet satunggal spésies jinis tetaneman génus Asparagus mliginipun saking pang ingkang taksih enèm saking Asparagus officinalis. Asparagus kathah dipuntanem ing Amérika, ml ...

                                               

Bawang godhong

Delengen uga: Scallion Bawang godhong inggih punika salah satunggalipun bawang perennial. Aran sanès wonten basa manca kanggé wit-witan punika kalebet green onion, spring onion, scallion, escallion, lan salad onion, ingkang saget gadhah teges jam ...

                                               

Bayem

Bayem wujud tetuwuhan kang biyasa ditandur kanggo dikonsumsi godhongé minangka janganan ijo. Bayem asalé saka Amérika tropik nanging saiki kasebar ing saindhenging donya. Bayem ditepungi minangka janganan sumber dat wesi kang wigati.

                                               

Bengkowang

Bengkuang utawa bengkoang ya iku tuwuhan kang ngasilaké dhangkèl kang énak dipangan. Woh-wohan saka Amérika tropis iki klebu golongan suku polong-polongan atau Fabaceae. Ing panggonan asalé, woh-wohan iki dikenal minangka xicama utawa jícama. Won ...

                                               

Blimbing wuluh

Blimbing wuluh iku sajinising blimbing sing dikira asalé saka kapuloan Maluku, lan ditangkarake sarta thukul bébas ing Indonésia, Filipina, Sri Lanka lan Myanmar. Wohé sing rasané asem asring dipigunakaké kanggo bumbu masakan, campuran ramuan jam ...

                                               

Brokoli

Brokoli inggih punika tetuwuhan janganan ingkang mlebet suku kubis-kubisan utawi Brassicaceae. Asalipun Brokoli punika saking laladan Seganten Tengah lan sampun dipunbudidhayakaken wiwit jaman Yunani Kuna. Janganan punika mlebet dhateng Indonésia ...

                                               

Gambas

Gambas utawa oyong wonten ingkang mastani cemé, cememes, termemes, trememes, butru, blutru, langkir ing basa latiné Luffa acutangula, suku tetuwuhan labu-labuan utawa Cucurbitaceae, ya iku kagolong jinising janganan kang utama. Asring ditandur an ...

                                               

Gènjèr

Gènjèr iku sawijining tuwuhanrawa sing akèh tinemu ing sawah utawa embengan cethèk. Lumrahé tinemu bebarengan karo ècèng gondhok. Gènjèr iku sumber sayuran "wong ora nduwé", sing dipangan wong ndesa nalika ora ana panènan sayuran liya. Tuwuhan ik ...

                                               

Jagung manis

Jagung Manis menika salah satunggal jinis-jinis jagung komersil ingkang langkung utami, lajeng jagung sejatosipun. Kautaman kasebat inggih menika kandutan gendhis ingkang inggil rikala dipunpanen. Panen kangge produksi tansah cekap rikala tasih n ...

                                               

Jangan mrica

Jangan mrica Utawa sajeroning basa Indonésia sayur mric. Jangan mrica inggih punika panganan asli saking Kabupatèn Rembang.Migunakake bahan utama iwak manyun utawa iwak sanèsipun ingkang dipunolah kanthi berkuah. Bahan punika namung iwak anyaran ...

                                               

Jéngkol

Jéngkol ya iku wit kang racaké tukul ana ing wewengkon Asia Tenggara. Jéngkol ngasilaké ambu kang ora énak pada kaya peté, nanging luwih nyengat. Jéngkol wijiné empuk, tekstur iku kang gawé jéngkol disenengi wong akèh. Kang marakaké jéngkol duwé ...

                                               

Kacang

Kacang ya iku istilah non-botani kang biyasa dianggo nyebutaké wiji tetuwuhan polong-polongan. Kacang uga kanggo nyebutaké jeneng woh-wohan utawa tuwuhan kang bisa ngasilaké. Ing Jakarta, tembung "kacang" racaké kanggo nyebut ing sesebutan kacang ...

                                               

Kacang lanjaran

Kacang lanjaran utawa kacang janganan utawa Kacang gléyor iku tetuwuhan kang dianggo janganan kanthi dimasak utawa dipangan mentahan lalapan. Kacang lanjaran iki tuwuh kanthi cara mrambat. Pérangan kang didadèkaké jangan utawa lalapan ya iku wohé ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →