ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 131




                                               

Ganmodoki

Ganmodoki ya iku panganan olahan saka Jepang kang digawé saka tahu. Jenenge panganan iki kerep dicekak dadi ganmo. Panganan iki digawé kanthi cara meres tahu nganti banyune metu. Sawisé iku, tahu dicampur karo umbi yamaimo, wortel, gobo, jamur, r ...

                                               

Gluten gandum

Gluten gandum minangka panganan sing digawe saka lem, protein utama gandum. Iki digawe kanthi ngumbah adonan tepung gandum nganggo banyu nganti kabeh butiran pati wis dicopot, nganti gluten sing ora larut minangka massa elastis, sing banjur dimas ...

                                               

Hisimochi

Hishimochi ya iku mochi lapis telu kang wujudé belah kupat, warnane jambon, putih, lan ijo. Kuweh iki minangka panganan istimewa kanggo Hinamatsuri saben tanggal 3 Maret ing Jepang. Saliyané dipajang bareng bonékah, hisimochi dipangan sawisé dipa ...

                                               

Hot pot

Rèngkot panas utawa hotpot, uga dikenal minangka panganan sup utawa steamboat, yaiku metode masak Cina, sing disiapake karo panci sup ing meja makan, ngemot macem-macem panganan lan bahan-bahan panganan ing Asia Wétan.

                                               

Ikizukuri

Ikizukuri punika ugi dipunsebat ikezukuri punika satunggaling dhaharan sashimi ingkang khas saking nagari Jepang. Dhaharan punika awujud iwak utawi ulam ingkang tasih seger ingkang tasih urip. Wonten ing saknjawinipun masyarakat Jepang, dhaharan ...

                                               

Kabayaki

Kabayaki ya iku sawijining cara masak iwak ing masakan Jepang. Sawisé disigar lan dibuwang isi weteng lan balung, iwak disundhuk nganggo sundhukan wesi utawa sujèn, lan diwènèhi saus kang digawé saka campuran kecap asin, mirin, gula pasir, lan sa ...

                                               

Kaiseki

Ana ing karakter kanji sing digunakake kanggo nulis "kaiseki" secara harfiah tegese "watu saku dhadha". Kanji iki dikira Sen no Rikyū, kanggo nunjukake panganan sing apik sing disedhiyakake ing gaya chanoyu. Idea kasebut diwiwiti saka praktik ing ...

                                               

Kakiage

Kakiage minangka jinis tempura sing nggunakake panganan segara cilik, utawa sayuran utawa kalorone. Kadhangkala bahan utamane yaiku gumpalan iwak utawa kerang sing ukurane cilik-cilik, utawa disigar cilik-cilik. Macem-macem panganan laut sing dig ...

                                               

Kamaboko

Kamaboko ya iku jenengan kanggo manéka warna panganan olahan saka iwak kang dialusake, dicithak ing ndhuwur kayu, lan dikukus nganti mateng. Irisan kamaboko bisa langsung dipangan utawa dianggo gegenep lan rerenggan panganan mawa duduh kaya ta ra ...

                                               

Kari Jepang

Kari Jepang minangka salah sawijining olahan kari saka jepang. Bebarengan karo saos, macem-macem sayuran lan daging digunakake kanggo nggawe kari Jepang. Sayuran dhasar yaiku bawang, wortel, lan kentang. Daging sapi, daging babi, lan pitik minang ...

                                               

Katsuobushi

Katsuobushi ya iku panganan awetan kang bahan bakune iwak cakalang. Katsuobushi diserut dadi kaya serutan kayu kanggo dijupuk kaldune kang minangka bahan dhasar masakan Jepang, diwènèhake ing ndhuwur panganan kanggo panyedhep rasa, utawa digadho ...

                                               

Kintsuba

Kintsuba utawi kintsubayaki inggih punika kue Jepang ingkang kalebet dhateng golongan wagashi ingkang wujud selai kacang abang ingkang dipunbungkus terigu. Adonan ingkang dipunginakaken kanggé mbungkus selai kacang abang punika dipundamel saking ...

                                               

Kipper

Kipper minangka herring, iwak cilik berminyak, sing dipisahake nganggo gaya -kupu saka buntut nganti endhas ing punggung punggung, gosong, asin utawa asinan, lan asap liwat kayu sing lagi asep. Ing Inggris, Irlandia lan sawetara wilayah ing Ameri ...

                                               

Kuromitsu

Kuromitsu minangka salah sawijining jinis olahan Jepang. Biasane digawe saka kokutō sing ora ditapis, lan bahan utama ing pirang-pirang permen Jepang. Iki minangka salah sawijining bahan sing digunakake kanggo nggawe wagashi, lan uga cocog karo k ...

                                               

Kushikatsu

Kushikatsu punika dhaharan ingkang asalipun saking wewengkon Kansai wonten ing Jepang wujud tugelan alit-alit dhaharan segara, daging lan sayuran ingkang dipuntusuk kaliyan tusukan bumbu ingkang dipuncelupaken dhateng adonan tepung terigu lajeng ...

                                               

Kuwé kéju Jepang

Cheesecake Jepang yaiku macem-macem cheesecake sing biasane tekstur luwih entheng lan kurang legi tinimbang cheesecakes gaya Amerika Utara. Iki nduweni tekstur sing goyah lan hawa sing padha karo soufflé nalika seger metu saka oven lan kue sifon ...

                                               

Kyaraben

Kyaraben utawi charaben inggih punika bénto ingkang isinipun dhaharan ingkang dipunsusun kados mekaten kados déné karakter wonten ing anime lan manga, selebritas utawi tokoh sanesipun. Ibu-ibu wonten ing Jepang punika asring ngisi kalodhangan kan ...

                                               

Makunouchi

Makunouchi inggih punika salah satunggaling jinis bénto Jepang ingkang kondhang. Dhaharan punika kapérang saking ulam, daging, asinan, tigan lan sayuran dipuntambah kaliyan sekul lan ugi umeboshi. Wonten ugi jinis sanèsipun kados déné sekul-kacan ...

                                               

Masakan Jepang

Masakan Jepang ya iku panganan kang dimasak nganggo cara masak kang tuwuh ngrembaka kanthi unik ing Jepang lan migunakaké bahan pangan saka Jepang lan saubengé. Ing basa Jepang, panganan jepang diarani nihonshoku utawa washoku. Sushi, tempura, sh ...

                                               

Masakan Nabe

Masakan nabe utawa mung diarani Nabe, ya iku sawijining masakan Jepang kang dimasak lan disuguhake ing panci gedhé. Ing basa Jepang, nabe tegesé panci. Panci diselehake ing ndhuwur kompor cilik utawa plat kang panas kang ana ing meja. Sinambi dim ...

                                               

Mitsumame

Mitsumame inggih punika dhaharan panutup wonten ing Jepang ingkang wujud ager-ager wujudipun kados kubus ingkang dipuncawisaken wonten ing mangkuk sareng kaliyan setup kacang ercis abang lan woh kaleng. Wonten ugi mitsumame ingkang dipuntambah bo ...

                                               

Monjayaki

Monjayaki utawa monja ya iku panganan Jepang kang digawé saka adonan glepung cewer lan digoreng ing sandhuwure plat wesi kang diarani teppan. Isiné janganan, daging, utawa panganan laut. Sanajan racaké ditemoni ing Kanto, monjayaki uga misuwur mi ...

                                               

Nabemono

Nabemono, utawa mung nabe, yaiku maneka warna olahan panci panas Jepang, uga dikenal minangka salah sawijine pot lan "sing ana ing pot".

                                               

Narutomaki

Narutomaki utawi naruto inggih punika jinising kamaboko, utawi surimi ingkang dipunproduksi wonten ing Jepang. Saben tugelan naruto punika gadhah pola spiral warni abang/ abrit utawi jambon kadosdene pusaran toya naruto wonten ing Selat Naruto in ...

                                               

Nattō

Nattō ya iku panganan tradhisional Jepang kang digawé saka wiji kedhelé kang difermentasi. Nattō padatan kanggo sarapan. Nattō kalebu panganan kan ngandhut protéin akèh nanging uga duwé ambu kang kuwat. Ing Jepang, nattō paling kawentar iku ing t ...

                                               

Nikujaga

Nikujaga inggih punika dhaharan masakan Jepang ingkang dipundamel saking daging, kentang lan bawang bombay ingkang dipungodhog supados raosipun legi kaliyan gula, kecap asin, lan ugi mirin. Wonten ing Jepang sisih kilen, daging ingkang dipunginak ...

                                               

Nori

Nori ya iku basa Jepange bahan pangan awujud rumput laut kang digaringaké. Nori akèh dianggo minangka rerenggan lan panyedhep masakan Jepang, lawuh nalika mangan sega, lan bahan jajan kaya senbei. Bahan bakune alga jinis Porphyra kaya Porphyra ps ...

                                               

Ochazuke

Ochazuke utawa chazuke ya iku jeneng masakan Jepang utawa cara mangan awujud sega lan lawuh saanane kang disoki banyu tèh ijo, dashi, utawa jarang. Yūzuke ya iku jeneng liya kanggo sega kang disoki jarang. Lawuh ditata ing ndhuwur sega banjur dis ...

                                               

Oden

Oden ya iku sakabehing bahan kang digodhog ing duduh kang digawé saka katsuobushi, kombu, lan kecap asin. Bahan pangan kang dilebokake bisa manéka warna lan ora winates mung lobak, konnyaku, endhog godhog, lan chikuwa. Oden minangka panganan kang ...

                                               

Ogura roti panggang

Roti bakar Ogura kalebu irisan roti panggang sing irisan kenthel, diiseni jamur ogura, nyebar utawa diisi amis ing Jepang. Penyebaran ogura biasane dipasang karo mentega utawa margarin. Kadhangkala, ogura lan mentega bisa disedhiyakake ing sisih, ...

                                               

Okowa

Okowa お こ わ yaiku panganan beras kukus Jepang sing digawé saka beras ketan dicampur daging utawa janganan. Kadhangkala digabung karo ramuan liya lan buah berangan. olahan beras ketan umume dicampur karo kacang Azuki supaya diwenehi warna abang ...

                                               

Olahan Nagoya

Masakan Nagoya biasane dibumbui karo mame miso utawa tamari, jinis kecap sing digawe utamane ing wilayah Chūbu. Bumbu kasebut menehi rasa sing kuwat kanggo masakan Nagoya. Piring sing diilhami panganan asing, kayata macem-macem masakan spaghetti ...

                                               

Onigiri

Onigiri ya iku panganan saka Jepang wujud sega kang dikepel-kepel nalika isih anget, digawé wujud segitiga, bunder, utawa kaya karung beras. Panganan iki uga misuwur kanthi jeneng Omusubi. Miturut kabaré, iku sesebutan saka para wanodya ing pura ...

                                               

Osechi

Osechi-ryōri inggih punika masakan Jepang ingkang dipunsiapaken minangka pratandha gantosipun mangsa, lan sapunika dipun-ginakaken kanggé nyebut sadaya dhaharan istimewa kanggé pahargyan warsa énggal ing Jepang. Padatan namung dipunwastani osechi ...

                                               

Pakis enom gulung

Fiddleheads utawa sayuran ijo yaiku wulu saka pakis enom, dipanen kanggo digunakake minangka sayuran. Yen ditinggalake ing tanduran, saben rebab bakal mbukak frond anyar vernasi sirkulasi. Nalika kepala rebab dipanen ing wiwitan musim sadurunge f ...

                                               

Pitik katsu

Pitik Katsu chicken cutlet), uga dikenal minangka pitik panko, utawa tori katsu) yaiku sajian pitik goreng Jepang sing digawe karo remah roti panko sing uga kawentar ing Australia, Hawaii, London, California, lan wilayah liyane ing jagad iki.

                                               

Rafuté

Rafute minangka sajian iga babi ing masakan Okinawan ing pulo Okinawa, Jepang. Rafute minangka iga babi ing kulit sing diolah nganggo kecap lan gula coklat. Cara tradisional dianggep bisa mbantu umur dawa. Rafute iku asline wujud Masakan Kraton O ...

                                               

Ramèn

Ramèn ya iku masakan mi duduh Jepang kang asalé saka Cina. Wong Jepang uga ngarani ramèn minangka chuka soba utawa shina (soba utawa o-soba ing basa Jepang tegesé mi.

                                               

Roti isi spaghétti

Sandwich spaghetti utawa spaghetti jaffle ing Australia minangka sandwich sing disiapake nggunakake spaghetti masak, saos lan roti minangka bahan utama. Didol ing sawetara wilayah konsesi lemah cedhak stasiun kereta bawah tanah ing Tokyo, Jepang, ...

                                               

Sakana

Ing Jepang, iku umume kanggo ngawula ombenan alkohol karo cemilan disebut sakana shukō utawa otsumami Biasane umume uyah lan disedhiyakake ing bagean sing cukup cilik. Sakana biasane luwih akeh tinimbang tapas, sanajan ora dianggep panganan amarg ...

                                               

Sake

Sake ya iku siji ombèn-ombènan kang ngandhut alkohol saka Jepang kang minangka asil fermentasi beras. Cara nggawé sake tinulis ing buku wiwitan watara taun 700 sawisé Masehi. Ing Jepang, tembung "sake" tegesé "ombèn-ombèn". Ing sapérangan laladan ...

                                               

Sashimi

Sashimi ya iku panganan Jepang wujud panganan asal segara kanthi kaanan kang isih seger lan langsung dipangan nalika mentah bebarengan karo bumbu kaya déné kecap asin, parutan jaé, lan wasabi. Panganan saka segara kaya seperti iwak, kerang, lan u ...

                                               

Senbei

Senbei ya iku jajanan kang digawé saka glepung beras utawa glepung serealia liyané. Jajanan iki wujudé bisa bunder, pesagi, utawa pesagi dawa kang trepes, lan dimatengake kanthi cara dipanggang nganti wernane malih dadi kuning kaya emas. Senbei l ...

                                               

Shogayaki babi

Pork Shogayaki minangka panganan khas Jepang. Shōga tegese jahe, lan yaki tegese panggangan utawa nggoreng. Iki uga bisa digawe nganggo daging sapi, nanging versi daging babi luwih populer nganti tembung "shōgayaki" umume mung nuduhake daging bab ...

                                               

Soba

Soba ya iku sawijining mi Jepang kang digawé saka glepung buckwheat. Ing basa Jepang, tuwuhan sereal buckwheat uga diarani soba. Saliyané iku, istilah soba uga bisa ditegesi minangka mi endhog kang asalé saka Tiongkok kang dimasak dadi yakisoba u ...

                                               

Sop endhog

Sup endhog yaiku salah sawijining olahan sup Cina endhog sing wis diantemi ing kaldu pitik rebus. Bumbu kayata mrica ireng utawa putih, lan daun bawang lan tahu sing dicincang iku opsional, nanging umume ditambahake ing sup. Sup rampung kanthi ...

                                               

Suimono

Suimono punika satunggaling sop duduh bening wonten ing masakan Jepang. Sup punika ngginakaken bahan-bahan ingkang nembé musiman. Rasa suimono ingkang boten patos katingal punika asring dipun-ginakaken wonten ing jamuan dhaharan resmi wonten ing ...

                                               

Suiton

Suiton yaiku panganan Jepang sing digawe nganggo irisan tepung nganggo tangan, digulung nganggo tangan, lan dicedok cilik-cilik, banjur digodhog ing sup. Iki kalebu jinis pangsit, lan minangka resep masak, "suiton" digawe saka biji-bijian lan kac ...

                                               

Sukiyaki

Sukiyaki ya iku irisan tipis daging sapi, janganan, lan tahu ing sajeroning panci wesi kang dimasak ing ndhuwur meja mangan kanthi cara digodhog. Sukiyaki dipangan kanthi nyelupake irisan daging ing kopyokan endhog pitik. Janganan kanggo sukiyaki ...

                                               

Sup miso

Sup miso ya iku masakan Jepang wujud sup nganggo bahan dhasar dashi, isiné panganan laut utawa janganan sithik lan diwènèhi miso minangka panyedhep. Sup miso dipangan kanthi cara ngangkat mangkok sup lan ngombé duduhe, déné isiné sup dipangan nga ...