ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 137



                                               

Cut Nyak Dhien

Cut Nyak Dhien, iku Pahlawan Nasional Indonésia saka Acèh kang berjuang nglawan Walanda ing mangsa Perang Acèh. Sawisé wewengkon VI Mukim diserang, panjenengané ngungsi, sauntara garwané, Ibrahim Lamnga mèlu perang nglawan Walanda. Ibrahim Lamnga ...

                                               

Teungku Chik di Tiro

Teungku Chik di Tiro utawa ajeneng dawa Muhammad Saman, iku wira nasiyonal Indonésia saka Acèh. Teungku Muhammad Saman iku putra saka Teungku Syekh Ubaidillah. Biyungé iku Siti Aisyah, putri Teungku Syekh Abdussalam Muda Tiro. Dhèwèké lair taun 1 ...

                                               

Muhammad Hasbi

Bapake Teungku Qadhi Chik Maharaja Mangkubumi Husien ibn Muhammad Su’ud, ya iku seorang ulama’ kaloka ing kampungne lan duwé sebuah pondok. Ibunya Teungku Amrah binti Teungku Chik Maharaja Mangkubumi Abdul Aziz, wujud anak saka Qadi Kesultanan Ac ...

                                               

Cut Nyak Meutia

Cut Nyak Meutia iku pahlawan nasional Indonésia saka laladan Acèh. Panjenengané disarèkaké ing Alue Kurieng, Acèh Wiwitané Cut Meutia berjuang nglawan Walanda bebarengan karo garwané, ya iku Teuku Muhammad, utawa Teuku Cik Tunong. Nanging ing sas ...

                                               

Teuku Mohammad Hasan

Teuku Muhammad Hasan yaiku Gubernur Wewengkon Sumatra sing kapisan sawisé Indonésia merdeka, Mantri Pendhidhikan lan Kebudayaan Indonésia ing taun 1948 tekan taun 1949 dalam Kabinet Darurat. Saliyané iku panjenengané yaiku pejuang kamardikan lan ...

                                               

Balawan

I Wayan Balawan inggih punika salah satunggalipun pemusik Jazz Indonésia. Balawan punika dados gitaris Jazz ingkang namanipun dados misuwur lan dipunfavoritaken ing Indonésia kanthi teknik main Touch Tapping Style. Balawan damel Batuan Ethnic Fus ...

                                               

Benyamin Yosef Bria

Mgr. Benyamin Yosef Bria yaiku ing Keuskupan Denpasar saka 14 April 2000 tumeka 18 Sèptèmber 2007. Sabanjuré, Keuskupan Denpasar kapimpin déning Mgr. Silvester TUng Kiem San.

                                               

Dewa Budjana

Déwa Budjana utawa racaké diundhang Budjana, anggota saka Band Gigi, lair ning Waikabukak, Kabupatèn Sumba Kulon, Nusa Tenggara Wétan, Indonésia, ing tanggal 30 Agustus 1963. kaloka dadi gitaris saka band Gigi. wong kang duwé jeneng asli I Déwa G ...

                                               

Untung Surapati

Untung Suropati ya iku pahlawan nasional Indonésia ing Pulo Jawa. Panjenengané diresmèkaké dadi pahlawan nasional Indonésia adhedasar S.K. Presiden No. 106/TK/1975 tanggal 3 November 1975.

                                               

HIM Damsyik

Haji Incik Muhammad Damsyik, lan misuwur kanthi asma HIM Damsyik, inggih punika aktor senior Indonésia lan ugi dados penari. Donya entertainment panci sampun mbalung sungsum tumrap HIM Damsyik. Ngantos ing yuswanipun ingkang sampun sepuh, panjene ...

                                               

Mario Maulana

Mario Maulana Azhar. iku salah sijiné aktor kang asalé saka Indonésia. Mario Maulana iku lulusan Institut Kesenian Jakarta angkatan taun 1999. Mario ngrampungaké kuliyah kanthi jenjang sarjana nalika taun 2003. Mario Maulana luwih seneng éntuk in ...

                                               

Adipati Koesmadji

Adipati Koesmadji utawi asring dipuntepangi mawi asma Adipati Dolken inggih punika aktor saking Indonésia. Adipati Koesmadji dipuntepangi wiwit dados paraga minangka Virgo ing sinétron Kepompong ing SCTV.

                                               

Armida Alisjahbana

Prof. Dr. Armida Salsiah Alisjahbana, S.E., M.A. Armida Salsiah Kusumaatmaja iku Mantri Negara Perencanaan Pembangunan Nasional Républik Indonésia/Kepala Badan Perencanaan Pembangunan Nasional ing Kabinet Indonésia Bersatu II. Armida Salsiah uga ...

                                               

Asep Dimyati

Asep Dimyati yaiku salah sawijining warga Bandung kang bisa migunaaké uwuh dadi miguna. Saben-saben lèwat gang sing ana ing daérahé, swara motor sing dinggo njupuki uwuh kaya ta alarem kanggo masarakat sekitaré. Para warga pada metu karo nggawani ...

                                               

Deasy Novianti

Deasy Novianti ya iku panatacara télévisi saka Indonésia, dhèwèké nyambut gawé dadi panatacara ing acara Insert Investigasi. Dhèwèké kang lair ning tanggal 11 November taun 1979 Bandung iku nyambut gawé dadi pambawa acara ning télévisi Indonésia. ...

                                               

Dwi Andhika

Muhammad Dwi Andhika akrab diundang kanthi jeneng Dwi Andhika. Dwi Andhika iku salah sijiné juru main sinétron lan juru main filem Indonésia.

                                               

Farah Quinn

Farah Fauzan Quinn ya iku model, koki lan selebritis Indonésia, Farah Quinn, utawa sok uga diundhang karo jeneng Sexy Chef. Dhèwèké iku pambawa acara ning acara Ala Chef ning salah sawijining televisi swasta. Awit cilik, Farah wis seneng babagan ...

                                               

Irfan Hakim

Irfan Hakim Firmansyah. Irfan Hakim ya iku salah sijiné modhel, pelawak, juru main sinétron, lan presenter kang asalé saka Indonésia.

                                               

Linda Amalia Sari

Linda Amalia Sari. Linda Amalia Sari iku Mantri Nagara Pemberdayaan Perempuan dan Perlindungan Anak Républik Indonésia ing Kabinet Indonésia Bersatu II. Saliyané iku, Linda uga dadi ketuwa umum Konggrès Wanita Indonésia periode 2004-2009.

                                               

Marty Natalegawa

Dr. Raden Mohammad Marty Muliana Natalegawa, M.Phil, B.Sc. Marty Natalegawa iku Mantri Luar Negeri Indonésia wiwit 22 Oktober 2009. Marty wis ngerti donyaning internasional wiwit umur sangang taun. Marty Natalegawa sekolah ing Singapura sawisé lu ...

                                               

Mohammad Kautsar Hikmat

Mohammad Kautsar Hikmat lair ing Bandung, Jawa Kulon, 5 Oktober 1981; umur 39 taun, misuwur kanthi jeneng akrab Uki ya iku gitaris grup band Peterpan. Musisi kelahiran Bandung, 5 Oktober 1981 kapungkur mau main gitar awit cilik. Meski wektu iku d ...

                                               

Restu Triandy

Restu Triandy kondhang mawa celukan Andi ya iku vokalis grup band /rif, mula dhèwèké kerep diundang Andi /rif. Dhèwèké kang dadi Vokalis ning grup band rock Indonésia, /rif wiwit seneng anggoné nembang lan wiwit nyanyi awit dhèwèké esih sinau nin ...

                                               

Ricky Harun

Ricky Chilnady Pratama Harun kondhang kanthi jeneng Ricky Harun. Ricky Harun iki salah sijiné juru main sinétron lan bintang filem kang asalé saka Indonésia. Ricky dadi anak pambarep saka sadulur kang cacahé loro. Ricky Harun iku anak saka pasang ...

                                               

Robby Tumewu

Robby Tumewu ya iku salah sijiné perancang busana lan juru main filem lan sinétron kang asalé saka Indonésia. Robby Tumewu dikenal dadi perancang busana kang kerep nggawé désain, corak, lan wujud kang unik lan funky.

                                               

Teuku Zacky

Teuku Zacky Azwar (lair ing Bandung, Jawa Barat, 23 Januari 1983; umur 38 taun. Teuku Zacky iku artis sineron Indonésia. Wong lanang katurunan Acèh iki nduwé awak kang dhuwuré 187 cm. Teuku Zacky kerep main ing filem lan sinétron ing Malaysia.

                                               

Thomas Ramdhan

Tubagus Omas Ramdhan iku anggota saka grup musik Gigi kang nyekel pérangan bass. Thomas bebarengan karo Armand Maulana, Déwa Budjana lan Gusti Hendy nganti saiki tetep èksis dadi musisi ing Indonésia ya iku ing Gigi Band. Bojoné jenengé Intan Kar ...

                                               

Trie Utami

Trie Utami Sari, kang biyasa diundang kanthi jeneng Iie. Trie Utami iku penyanyi lan pengarang lagu Indonésia. Trie Utami iku anak pasangan Kolonel H. Soedjono Atmotenojo lan Hj. Soejarni Oesoep. Trie Utami iku anak kang wuragil saka sadulur kang ...

                                               

Winky Wiryawan

Winky Wiryawan kang jeneng asline, Nurayendra Irwindo aktor utawa pemeran ning Indonésia uga dikenal dadi DJ ning kutha Jakarta lan duwé jejuluk DJ Winky. Pria kang awalé dadi disc jokey kondhang mau dikenal dadi seorang aktris filem lan sinétron ...

                                               

Yovie Widianto

Yovie Widianto dikenak dadi anggota saka grup musik Kahitna kang nyekel posisi keyboard, Yovie Widianto kang lair ana ing kutha krajan Jakarta, 21 Januari 1968. Saliyané dadi kang ngréka lagu, Yovie iku salah sijiné personel lan pendiri grup musi ...

                                               

Djazouly Seman

K.H.M. Djazouly Seman atawa biyasa dikiau Abah Anang ya iku saurang ulama Banjar asal Martapura. Sidin ana ing baisi ngaran asli Muhamad Fadhil Camali bin KH M Seman bin H Abdul Kholil ini ya iku putera Tuan Guru K.H. Seman Kadir dan cucu katurun ...

                                               

Djohan Effendi

Djohan Effendi inggih punika mantri sekretariat nagara Kabinèt Persatuan Nasional wekdal pamaréntahanipun Présidhén Abdurrahman Wahid. Sasampunipun lulus saking pendidikan dhasar, kanthi beaya ikatan dhinas pamaréntah, Djohan nglajengaken pendidi ...

                                               

Gusti Muhammad Hatta

Gusti Muhammad Hatta. Gusti Muhammad Hatta iku guru besar Universitas Lambung Mangkurat kang dadi Mantri Nagara Lingkungan Hidup Républik Indonésia ing Kabinet Indonésia Bersatu II. Gusti Muhammad hatta iku lulusan Fakultas Kehutanan Universitas ...

                                               

Noorhaidi Hasan

Noorhaidi Hasan MA, M Phil, PhD ya iku nimpuna ing bidhang pulitik Islam lan guru Indonésia. Piyambaké uga Dekan Fakultas Syariah dan Hukum UIN Sunan Kalijaga.

                                               

Pangeran Antasari

Pangeran Antasari yaiku kagolong piyantun pajuang Pahlawan Nasional Indonésia. Panjenengané misuwur karan jeneng Sultan Banjar. Pada 14 Maret 1862, uga dinobatake kanggo mandhegani pamrèntahan Ndhuwur ing Kasultanan Banjar Sultan Banjar kanthi ny ...

                                               

Saadillah Mursjid

Saadillah Mursjid inggih punika tilas Mantri Enem/Sekretaris Kabinet Indonésia ing Kabinét Pembangunan V, Mantri Sekretaris Kabinét ing Kabinet Pembangunan VI, lan Mantri Sekretaris Nagara ing Kabinét Pembangunan VII. Sadèrèngipun njabat dados ma ...

                                               

Ahmad Tohari

Ahmad Tohari inggih punika salah satunggalipun sastrawan ingkang sampun misuwur. Kreativitas lan prodhuktivitasipun wonten ing bab ngripta karya sastra sampun kathah buktosipun. Panjenenganipun miyos 13 Juni 1948 ing désa Tinggarjaya, Kacamatan J ...

                                               

Anjasmara

Anjasmara Prasetya ya iku juru main filem Indonésia. Anjasmara miwiti kariré dadi modhèl. Sawisé iku dhèwèké banjur main ing sinétron. Jeneng Anjasamara sangsaya misuwur nalika Anjasmara main sinétron kang judhulé Romi dan Juli. Anjasmara main in ...

                                               

Boediono

Prof. Dr. Boediono, M.Ec. iku Gubernur Bank Indonésia wiwit 17 Mèi 2008 nganti 17 Mèi 2009. Panjenengané mundur saka kalungguhan Gubernur Bank Indonésia amarga dicalonaké minangka Wakil Présidhèn déning Calon Présidhèn Susilo Bambang Yudhoyono sa ...

                                               

Hardi (pelukis)

Hardi iku pelukis Indonésia. Jeneng asliné ya iku R. Soehardi. Dikenal minangka seniman pelukis lan budayawan. Lair ing kutha Blitar, Jawa Wétan, 26 Mèi 1951, minangka pelukis ekspresionis misuwur lan aktivis lintas seni lan kabudayan ing Indonés ...

                                               

Putri Raemawasti

Putri Raemawasti ya iku pemenang Puteri Indonésia 2007 wakil saka provinsi Jawa Timur. Nalika iku Duma Riris Silalahi, ana ing posisi Runner Up 1 lan Ika Fiyonda Putri ing posisi Runner Up 2. Dhèwèké lair ing Blitar, Jawa Timur, 5 Dhésèmber 1986. ...

                                               

Agus Suhartono

Laksamana TNI Agus Suhartono iku Panglima Tentara Nasional Indonésia wiwit 28 September 2010 nganti 30 Agustus 2013. Sadurungé njabat minangka Kepala Staf TNI Angkatan Laut wiwit tanggal 9 November 2009 nganti 28 September 2010 nggantèkaké Laksam ...

                                               

Nasri Cheppy

Nasri Cheppy ya iku sutradara Indonésia. Panjenengané duwé getih Minangkabau saka waongtuané ya iku asalé saka Sumatra Kulon kang merantau ing Acèh minangka mangsa enom. Minangka sutradara, piyambake wis akèh nyutradarai filem-filem drama kanthi ...

                                               

Rudi Sudjarwo

Rudianto Soedjarwo iku salah sijiné sutradara kang asalé saka Indonésia. Rudi Sudjarwo iku anaké Anton Soedjarwo.

                                               

Abas Sutan Pamuntjak Nan Sati

Abas Sutan Pamuntjak Nan Sati ya iku sawijining sastrawan Indonesia. Ing karyané, Abas kerep nggunakaké jeneng sesinglon kaya ta Antares lan Rinaldo. Saliyané iku, dhèwèké uga tau nyingkat nynkat jeneng kaya ta Abas St Pamuntjak Nan Sati, A St Pa ...

                                               

Usmar Ismail

Usmar Ismail lair ing Bukittinggi, Sumatra Kulon, 20 Maret 1921 – pati 2 Januari 1971 ing umur 49 taun ya iku sutradara Indonésia. Kariré diwiwiti minangka asistèn sutradara ing Perfini kang digawé ing taun 1950. Ing taun 1952-1953 nutukaké studi ...

                                               

Dyah Pitaloka Citraresmi

Dyah Pitaloka Citraresmi utawa Citra Rashmi yaiku putri saka Kraton Sundha. Miturut kitab Pararaton, dhèwèké dikawinké karo Hayam Wuruk, raja ing Majapahit sing péngin dadèkaé dhèwèké dadi permaisuri. Nanging, ing tragèdi Perang Bubat dhèwèké ngl ...

                                               

I Gusti Ngurah Rai

Kolonel TNI Anumerta I Gusti Ngurah Rai yaiku pahlawan Indonésia saka Kabupatèn Badung, Bali. Ngurah Rai duwé wadyabala kang jenengé "Ciung Wenara" perang kang kèri dhéwé diarani Puputan Margarana. Bareng 1.372 anggotané pejuang MBO Markas Besar ...

                                               

Sri Baduga Maharaja

Sri Baduga Maharaja utawa Ratu Jayadewata ya iku salah sijiné Prabu kang bisa miwiwiti pamaréntahan ing mangsa Pajajaran, minangka prabu kang mrèntah suwené 39 taun.Ing mangsa iki Pakuan kasil mimpin kanthi parkembangan kang apik uga dadi salah s ...

                                               

Bagir Manan

Prof. Dr. Bagir Manan, SH, MCL. inggih punika tilas Ketua Dewan Pers Indonésia, ingkang sadèrèngipun naté njabat dados Ketua Mahkamah Agung Républik Indonésia periodhe 2001 - 2008. Bagir Manan naté njabat dados Dhirektur Perundang-undangan Dhepar ...

                                               

Bambang Sudibyo

Bambang Sudibyo iku pulitikus, ékonom, lan akadhemisi Indonésia. Bambang Sudibyo tau njabat dadi Mantri Kauangan ing Kabinèt Persatuan Nasional lan Mantri Pendhidhikan Nasional Indonésia. Sanajan dadi Dhosen Teladan II taun 1989 nanging Bambang S ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →