ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 139




                                               

Isopoda

Isopoda inggih menika ordo saking krustasea ingkang kalebet kutu kayu, Ligia lan krabatipun. Isopoda menika urip wonten ing segara, wonten ing toya ingkang tawar, utawi wonten ing dharat lan sapérangan ageng menika kéwan warni radi klawu utawi ra ...

                                               

Deputi Bidang Ekonomi

Deputi Babagan Ékonomi inggih punika unsur pelaksana sapérangan tugas lan fungsi saking Badan Perencanaan Pembangunan Nasional ingkang mapan wonten ing sak ngandhapipun lan gadhah tanggel jwab dhateng Kepala Badan Perencanaan Pembangunan Nasional ...

                                               

Badan Standardisasi Nasional

Badan Standardisasi Nasional ya iku Lembaga pamaréntah Non Departemen kang ndarbèni jejibahan pokok ngrembakaké lan mbina kagiyatan standardisasi ing Indonésia. Badan iki nggantèkaké kagunan saka Dewan Standardisasi Nasional. Nilka nindakaké jeji ...

                                               

Lembaga Pembiayaan Ekspor Indonésia

Lembaga Pembiayaan Ekspor Indonésia utawi ingkang asring dipuncekak LPEI sadèrenginpun inggih nama Bank Ekspor Indonésia, inggih punika salah satunggaling lembaga kauangan sanès bank ing Indonésia ingkang namung ngurusi kanggé béya ekspor. Nalika ...

                                               

Lembaga nonstruktural

Cithakan:Politics of Indonésia Lembaga nonstruktural utawi ingkang asring dipuncekak LNS inggih punika lembaga nagara ing Indonésia ingkang dipunbentuk kanggé nindakaken fungsi sektoral saking lembaga pamaréntahan ingkang sampun wonten. LNS gadha ...

                                               

Lembaga Penjamin Simpanan

Lembaga Penjamin Simpanan utawi ingkang asring dipuncekak LPS inggih punika salah satunggaling lembaga independen ing Indonésia ingkang kedhudhukanipun sak tingat kaliyan Komisi Nagara ingkang dipunbentuk dhedhasar Undhang-undhang Républik Indoné ...

                                               

Lembaga Sensor Film

Lembaga Sensor Film utawi ingkang asring dipuncekak LSF inggih punika salah satunggaling lembaga ingkang gadhah tugas kanggé netepaken status saged dipuntayangaken punapa boten filem-filem ing Indonésia. Satunggaling filem namung saged dipuntayan ...

                                               

Badan Pengawas Pasar Modal dan Lembaga Keuangan

Badan Pengawas Pasar Modal dan Lembaga Keuangan inggih satunggaling lembaga ingkang madeg ing sangandhapipun Kementerian Keuangan Indonesia ingkang gadhah tugas kanggé mbina, ngatur, saha ngawasi kegiyatan padintenanipun ing kegiyatan pasar modal ...

                                               

Smithsonian Institution

Smithsonian Institution, dipunyasa nalika taun 1846 "kanggé ningkatake sarta kanggé difusi pangetahuan", inggih punika sekelompok musiyum sarta pusat panelitian ingkang dikelola déning pamaréntah Amérikah Sarékat. Disebut "loteng bangsa" wonten e ...

                                               

Dewan Perwakilan Rakyat Daerah

Dewan Perwakilan Rakyat Laladan iku unsur penyelenggara Pamaréntahan Laladan minangka lembaga perwakilan rakyat laladan ing Indonésia. Ing undang-undang dhasar 45, DPRD kui lembaga Legislatif.

                                               

Komisi Penyiaran Indonésia

Komisi Penyiaran Indonésia utawi ingkang asring dipuncekak KPI inggih punika salah satunggaling lembaga independen ing Indonésia ingkang kedhudhukanipun sak tingkat kaliyan lembaga nagara sanèsipun ingkang gadhah fungsi dados regulator ingakng ng ...

                                               

Badan Tenaga Nuklir Nasional

Cithakan:Infobox lembaga nonstruktural Indonésia Badan Tenaga Nuklir Nasional, ingkang asring dipuncekak kanthi nama BATAN, inggih punika Lembaga Pamarentah Non Kamentrian Indonésia ingkang gadhah jejibahan nindakaken tugas pamaréntahan ing babag ...

                                               

Badan Pengawas Tenaga Nuklir

Cithakan:Infobox lembaga nonstruktural Indonésia Badan Pengawas Tenaga Nuklir BAPETEN inggih punika salah satunggaling Lembaga Pamaréntah Non Kementerian LPNK ingkang mapan wonten ing sak ngandhapipun lan gadhah tanggel jawab dhateng Présidhèn. B ...

                                               

Badan Pusat Statistik

Cithakan:Infobox lembaga nonstruktural Indonésia Badan Pusat Statistik BPS yaiku Lembaga pamaréntah Non Departemen kang tanggung jawab langsung marang présidhèn. Sadurungé, BPS yaiku Biro Pusat Statistik kang diwangun miturut UU Nomor 6 Taun 1960 ...

                                               

Gendon Subandono

Gendon Subandono, ya iku salah setunggaling pelopor Paralayang ing Indonesia lan pelatih Kepala Timnas Paralayang Indonesia. Gendon kondhang minangka tokoh pelopor berkembange wisata paralayang ing Indonesia. Saliyané iku, dhèwèké uga kondhang mi ...

                                               

Taekwondo

Taékwondo inggih menika salah satunggaling cabang olahrga ingkang ngginakaken tangan, samparan kanthi disiplin diri, saéngga Taékwondo nggadhahi manpangat ingkang ageng kanggé masyarakat kathah. Taékwondo menika asalipun saking Koréa, ingkang mar ...

                                               

Sizzle sosis

A sizzle sosis iku panggang utawa barbecued item pangan lan masyarakat acara dianakaké ing Australia lan Selandia Anyar. Sosis umume daging sapi utawa daging babi disajikake ing roti sing diiris karo bawang panggang lan macem-macem bumbu, umume s ...

                                               

Komite Olahraga Nasional Indonesia

Komite Ulah raga Nasional Indonésia utawa Komite Ulah raga Nasional ya iku lembaga otoritas keulah ragaan kang ana ing Indonésia. Polemik ngenani jeneng KONI/KON ana amarga wetuné Undang-Undang Nomer 3 Taun 2005 ngenani Sistem Keulah ragaan Nasio ...

                                               

I Gusti Made Putra Astaman

I Gusti Made Putra Astaman ya iku purnawirawan Mayor Jendral Polisi sing ngupaya supaya narkoba bisa ilang ing Indonesia. Piyambake lair 10 Juni 1938 ing Denpasar. Senadyan wis purna saka dinas Polri wiwit pertengahan taun 1992 kapungkur, Mayjen ...

                                               

Ahmad Arif

Ahmad Arif ya iku salah sawijining rélawan gerakan literasi saka Acèh. Wektu isih kuliah ana ing Universitas Islam Negeri Syarif Hidayatullah Jakarta taun 2000-2004, dhèwèké ora tau kèri mèlu acara pambabaran lan bedhah buku. Ancas sepisan supaya ...

                                               

Direktorat Jenderal Imigrasi Kamentrian Hukum dan HAM Indonesia

Cithakan:Infobox kementerian Direktorat Jenderal Imigrasi Kamentrian Hukum dan HAM Indonésia inggih punika salah satunggaling struktur péranganing Kamentrian Hukum dan Hak Asasi Manungsa Indonésia ingkang gadhah tugas pokok kanggé ngrumusaken lan ...

                                               

Ibu Ruswa

Ibu Ruswa utawi Nyi Kusnah inggih menika tokoh wanita ingkang dados Koordinator umum nalika perang kamardikan mungsuh walanda ing tlatah Ngayogyakarta. Nyi Kusnah miyos ing Ngayogyakarta rikala tanggal 29 Bakda Mulud warsa 1835 Jawi utawi warsa 1 ...

                                               

Deputi Bidang Sarana lan Prasarana

Deputi Babagan Sarana lan Prasarana inggih punika unsur pelaksana sapérangan tugas lan fungsi saking Badan Perencanaan Pembangunan Nasional ingkang mapan wonten ing sak ngandhapipun lan gadhah tanggel jwab dhateng Kepala Badan Perencanaan Pembang ...

                                               

Tentara Nasional Indonesia

Tentara Nasional Indonesia dumadi saka telu angkatan bersenjata, yaiku TNI Angkatan Dharat, TNI Angkatan Laut, lan TNI Angkatan Udara. Saben Angkatan dipanggedhèni déning Kepala Staf Angkatan. Sajeroning sajarah, TNI naté digabungaké karo Kapulis ...

                                               

Wong Dayak Punan

Rumpun Punan utawi Wong Punan inggih punika salah satunggaling rumpun suku Dayak ingkang dumunung ing Kalimantan Barat, Kalimantan Tengah, lan Kalimantan Timur. Ing 6 kabupatèn ing Kalimantan Timur wonten 8.956 jiwa suku Punan ingkang kasebar won ...

                                               

Kings College London

Kings College London iku pawiyatan luhur sing ana ing kutha London Inggris lan dadi salah siji universitas sing paling tuwa nomer 4 ing negara Inggris. Pawiyatan iki diadhegaké taun 1829 déning raja Inggris sing jenengé George IV lan para anggota ...

                                               

Sajarah Batur Tukon

Sajarah Batur Tukon ya iku sajarah anané batur tukon kang nyrambahi budaya, bangsa, lan kapitayan, saka jaman kuna nganti wektu saiki. Sanajan mangkono, posisi batur tukon sacara legal, sosial, lan ékonomi iku béda-béda miturut sistemé, papané la ...

                                               

Abdul Somad

Abdul Somad Ustaz Abdul Somad Lc.,M.A. Nama lan Gelar Kabèh Gelar Gelar akademik: Lc., M.A. Gelar Islam/Soaial: Ustaz Gelar Adat: Datuk Seri Ulama Setia Negara NamaCithakan:Infobox Muslim scholar Nama: Abdul Somad Kelairané Tanggal lair: 18 Mei 1 ...

                                               

Sri mulih

MEGURU SAKA CERITA WAYANG "SRI MULIH" LAMBANG KEPEMIMPINAN DAN KESEJAHTERAAN MASYARAKAT JAWA Abstrak Artikel iki dimaksudake kanggo menehi pangerten marang saben wong pentinge sinau saka crita-crita "sri mulih" minangka simbol kepemimpinan masyar ...

                                               

Pastry

kue yaiku adonan glepung, banyu lan shortening sing bisa gurih utawa legi. Kue manis sing asring digawe roti manis yaiku roti panggang. Tembung "kue-kue" nuduhake pirang-pirang jinis produk panggang sing digawe saka bahan kaya ta tepung, gula, su ...

                                               

Trdelník

Trdelník kalebu jinis jajan. Iki digawe saka adonan sing digulung sing dibungkus nganggo tongkat, banjur dipanggang lan dicampur karo campuran gula lan walnut. Produksi trdelník duwe tradhisi dawa ing kutha Skalica Slowakia cedhak tapel wates kar ...

                                               

Madubranta

Madubranta ya iku motif bathik kraton sing adate dinggo nalika sasrahan pengantèn jaler marang pengantèn éstri ing upacara sasrahan. Madubranta asal tembunge saka tembung madu lan branta. Ing basa Jawi madu iku tegesé legi, menis, lan brata saged ...

                                               

Columbia Pictures

Columbia Pictures Industries, Inc. yaiku perusahaan saka Amérikah Sarékat kang mrodhuksi filem lan acara tivi. yaiku pérangan Columbia TriStar Motion Picture Group, kang diduwèni Sony Pictures Entertainment. Sony Pictures yaiku pérangan perusahaa ...

                                               

1982

Piala Donya FIFA 1982 ing Spanyol. 9 Juni-Insiden Lembah Bekaa. 18 September-Ir. Mario Viegas Carascalao dilantik Mendagri dadi Gubernur Timor-Timur. Pisanané Majalah Tempo dibredhel. 14 Juni-Prejurit Argentina nyerah marang wadyabala Inggris nal ...

                                               

Persatuan Islam Tionghoa Indonesia

Persatuan Islam Tionghoa Indonesia, sadurunge Pembina Iman Tauhid Islam. minangka organisasi Islam ing Indonesia. Organisasi iki diadegaké ing Jakarta tanggal 14 April 1961. PITI ora ana hubungane karo organisasi sosial politik apa wae. Ketua PIT ...

                                               

Kebatinan 09 Pambuka Jiwa

Kebatinan 09 Pambuka Jiwa yaiku organisasi sing ngadeg taun 1945 ing Blitar, Jawa Wétan, Organisasi iki didiriake dening Ibu Dasingah Harjosentono sing diceluk Ibu Sri Nang Ning.

                                               

Universitas Pattimura

Universitas Pattimura yaiku perguruan tinggi negri ing Ambon, Maluku, Indonésia, kang diadhekaké ing 8 Agustus 1962. Rektor ing taun 2016 yaiku Prof. Dr. Marthinus Johanes Saptenno, SH., M.Hum.

                                               

Satyalancana Bhakti

Satyalancana Bhakti utawi ugi dipunsebat Satyalancana Kebhaktian Sosial inggih punika salah satunggaling tandha pangaji-aji ingkang dipunwedalaken lan dipunparingaken dhateng anggota angkatan perang ingkang kénging luka utawi cidra amargi musuhip ...

                                               

Ezra

Ezra iku sang nabi kang mimpin wong-wong buwangan kang padha bali saka Babel menyang Yerusalem ing taun 459 SM. Kitab Ezra iku terusané kitab Babad, lan bisa dibagi kaya mengkéné: Pirang taun manèh, ana grup ping pindho wong Yahudi liyané kang ba ...

                                               

Flixster

Flixster punika salah satunggaling situs jejaring sosial kanggé penggemar filem ing donya. Ing jejaring sosial punika, pengguna saged ngèlampahi pintén-pintén hal, ing antawisipun ndamél profil piyambak, ngundang kanca, ningali peringkat filem be ...

                                               

Romantisisme

Romantisisme punika wangun pangowahan seni, sastra lan intelektual ingkang gadhah asal usul saking Éropah Kulon abad angka 18 minangka jaman Revolusi Industri. Pangowahan punika dadi salah siji révolusi musuhi norma-norma kabangsaan, sosial lan p ...

                                               

Pratélan pawiyatan luhur swasta ing Kapuloan Riau

Ing ngisor iki kapacak Pratélan pawiyatan luhur swasta ing Kapuloan Riau sing kabawah Kementerian Pendidikan Nasional Indonesia. Pratélan iki ora kalebu pawiyatan luhur Islam swasta sing kabawah Kementerian Agama Indonesia.

                                               

Satyalancana Karya Satya

Satyalancana Karya Satya inggih punika salah satunggaling tandha penghargaan ingkang dipunwedalaken lan dipunparingaken dhateng pegawé nagari sipil ingkang masa bhaktinipun sampun ngantos 10 utawi 20 utawi 30 taun langkung kanthi terus - terusan ...

                                               

Satyalancana Wira Karya

Satyalancana Wira Karya inggih punika salah satunggaling tandha pangaji-aji ingkang dipunwedalaken lan dipunparingaken dhateng warga nagara Indonésia ingkang sampun gadhah jasa ageng ingkang kathah lan sampun bekti dhateng bangsa lan nagara. Pang ...

                                               

Barbecue

Barbecue utawa barbeque minangka cara masak, piranti masak, gaya panganan, lan jeneng kanggo panganan utawa pakumpulan panganan sing dimasak lan disajikake. Barbekyu bisa nuduhake cara masak dhewe, daging sing dimasak kanthi cara iki, utawa kangg ...

                                               

Suku Lematang

Sukuwangsa Lematang yaiku sukuwangsa sing mayoritas pendhudhuk sing ana ing pinggir Kali Lematang lan dhaerah sakiwatengene, wiwit saka Kabupaten Lahat menyang Kabupaten Muara Enim. Ing Kabupaten Lahat, dheweke manggon ing wilayah Pulau Pinang, L ...

                                               

Satyalancana Kabudayan

Satyalancana Kabudayan inggih punika salah satunggaling wujud tandha bebungah ingkang dipunwedalaken lan dipunparingaken dhateng warga nagara Republik Indonesia ingkang sampun gadhah jasa ing babagan kabudayan. Satyalancana Kabudayan inggih punik ...

                                               

Pratélan pawiyatan luhur swasta ing Jawa Tengah

Ing ngisor iki kapacak Pratélan pawiyatan luhur swasta ing Jawa Tengah sing kabawah Kementerian Pendidikan Nasional Indonesia. Pratélan iki ora kalebu pawiyatan luhur Islam swasta sing kabawah Kementerian Agama Indonesia.

                                               

Sepur Gaya Baru Malam Selatan

Sepur Gaya Baru Malam Selatan utawa umum disingkat GBM utawa GBMS - kanggo mbedakaké karo Gaya Baru Malam Utara - sepur kelas ékonomi Plus PSO karo gayutan saka Setatsiyun Pasar Senèn - Surabaya Setatsiyun Gubeng. Sepur iki mung sepur Ékonomi Jak ...

                                               

Pratélan pawiyatan luhur swasta ing Yogyakarta

Ing ngisor iki kapacak Pratélan pawiyatan luhur swasta ing Yogyakarta sing kabawah Kementerian Pendidikan Nasional Indonesia. Pratélan iki ora kalebu pawiyatan luhur Islam swasta sing kabawah Kementerian Agama Indonesia.