ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 14




                                               

Darwin

Darwin iku kutha krajan Northern Territory, Australia. Dumunung ing pasisir Segara Timor, Darwin duwé populasi 114.368 jiwa, ndadèkaké kutha iki dadi kutha kang paling sithik sing ndunungi antarané kutha krajan-kutha krajan praja ing Australia. S ...

                                               

Hobart

Hobart iku ibukutha praja Tasmania, Australia. Diadegaké ing taun 1804 minangka koloni ukuman, Hobart minangka kutha tuwa dhéwé kaloro sisan kutha gedhé dhéwé angka 12 ing Australia, kanthi sing ndunungi metropolitan watara 200.000. Kutha iki min ...

                                               

Perth

Perth iku kutha krajan Praja Australia Kulon, praja gedhé dhéwé ing Australia. Sasi Juni 2003, Laladan Metropolitan Perth duwé populasi watara 1.433.217 jiwa, ndadèkaké kutha gedhé dhéwé kapapat ing Australia.

                                               

Queensland

Queensland iku praja gedhé dhéwé kaloro ing Australia sawisé Australia Kulon, lan manggon laladan lor-wétan ing bawana iki. Praja iki wewatesan karo Northern Territory ing sisih kulon, Australia Kidul ing sisih kidul-kulon lan New South Wales ing ...

                                               

Sydney

Sydney iku kutha gedhé dhéwé ing Australia lan kutha krajan saka New South Wales. Sydney uga minangka kutha kang maju sajeroning warna-warna babagan saingan karo Melbourne kang dumunung ing Victoria. Sydney uga minangka kutha tuwa dhéwé ing Austr ...

                                               

Abad Tengahan

Ing sajarah Éropah, Abad Tengahan utawa Jaman Tengahan ya iku jaman wiwit saka abad angka 5 nganti angka 15. Abad Tengahan dilekasi déning bubaré Kakaisaran Romawi Kulon lan nuli manunggal karo Jaman Rénaisans lan Jaman Tetemon. Abad Tengahan iku ...

                                               

Chèchnya

Républik Chechnya, utawa mung Chechnya, Chechnia utawa Chechenia, iku konstituèn Federasi Rusia. Wewatesan karo Stavropol Krai ing lor-kulon, republik Dagestan ing lor-wétan lan wétan, Georgia ing sisih kidul, lan republik Ingushetia lan Ossetia ...

                                               

Leicestershire

Leicestershire wujud sawijining county ing Inggris sing wiyar wilayahé 2.156 km² lan populasiné 915.800 jiwa. Kutha krajané ya iku Glenfield. Jenengé dijupuk saka papan sing wis padhet pendhudhuk, Leicester, sing kanthi tradhisional iku pusat adm ...

                                               

Normandia

Normandia iku siji wewengkon géografis ing Prancis pérangan lor kang wewatesan karo Selat Inggris ing sisih lor. Pérangan Haute-Normandie kapérang saka département Seine-Maritime lan Eure, sauntara pérangan Basse-Normandie kapérang saka Orne, Cal ...

                                               

Republik Otonom Kriméa

Républik Otonom Kriméa, punika satunggaling laladan otonom utawi republik otonom ing Ukraina ingkang gadhah luas wewengkon 26.200 km² lan populasi 1.994.300 jiwa. Kutha krajanipun inggih punika Simferopol. Républik Otonom Kriméa punika lajeng mar ...

                                               

Rumeni

Rumèni yaiku nagara ing kidul-wétan Éropah, ing laladan Balkan lan minangka siji-sijiné nagara ing laladan iki sing basané turunan saka basa Latin.

                                               

Badan Intèlijen Negara

Cithakan:Infobox lembaga nonstruktural Indonésia Badan Intèlijen Nagara, dicekak BIN, iku Lembaga pamaréntah Non Departemen Indonésia kang tugasé nindakaké tugas pamaréntahan ing babagan intèlijen.

                                               

Badan Nasional Penanggulangan Terorisme

Badan Nasional Penanggulangan Terorisme, disingkat BNPT, inggih punika salah satunggaling lembaga pamaréntah nonkementerian Indonesia ingkang gadhah tugas nindakaken tugas pamaréntahan ing babagan nanggulangki terorisme. BNPT dipunpandhegani déni ...

                                               

Bank Indonésia

Bank Indonésia iku bank sentral Républik Indonésia. Minangka bank sentral, BI ndarbèni siji tujuan tunggal, yaiku nggayuh lan miara kastabilan ajiné dhuwit rupiah. Kastabilan aji rupiah iki ngandhut rong aspèk, yaiku kastabilan aji mata uang mara ...

                                               

Banua

Banua ya iku siji teritorial/kawasan kang dumadi saka gabungan sapérangan kampung kang ana ing Kalimantan Selatan ing mangsa Kesultanan Banjar lan mangsa kolonial Hindia Belanda. Ing saben banua ana siji sistem kemasyarakatan kang sinebut Sasangg ...

                                               

Bom Gréja Santa Anna lan HKBP 2001

Cithakan:Terorisme ing Indonésia Bom Gréja Santa Anna lan HKBP iku prastawa jeblugan bom ing Gréja Santa Anna lan Gréja Huria Kristen Batak Protèstan ing Kawasan Kalimalang, Jakarta Wétan, tanggal 22 Juli 2001. Watara jam 07.05, bom njeblug ing s ...

                                               

Bom Jakarta 2009

22 Dès - Sabubaré paluncuré rokèt Falcon 9, SpaceX kasil ndharataké kaping pisan wahana iku citra nyang Pongol Canaveral. 25 Dès - Piagem Bank Invèstasi Infrastruktur Asia wis wiwit lumaku. 28 Dès - Pamréntah Jepang lan Koréa Kidul mbiwarakaké ka ...

                                               

Bursa Èfèk Indonésia

Bursa Èfèk Indonésia) iku bursa asil penggabungan saka Bursa Èfèk Jakarta karo Bursa Èfèk Surabaya. Kanggo èfèktivitas operasional lan transaksi, Pamaréntah mutusaké nggabung Bursa Èfèk Jakarta minangka pasar saham karo Bursa Èfèk Surabaya minang ...

                                               

Candhi Bajang Ratu

Candhi Bajang Ratu utawa Gapura Bajang Ratu ya iku gapura / candhi tetilasan Majapahit ing Désa Temon, Kacamatan Trowulan, Kabupatèn Mojokerto, Jawa Timur, Indonésia, kanthi arah timur laut lan ana ing ketinggian ± 41.49 mèter sakduwuré segara. W ...

                                               

Candhi Plaosan

Candhi Plaosan ya iku sebutan kanggo komplèks candhi kang manggon ing Dukuh Plaosan, Désa Bugisan, Kacamatan Prambanan, Kabupatèn Klathèn, Provinsi Jawa Tengah, Indonésia. Candhi iki kira-kira 1 kilomèter menyang arah timur-laut saka Candhi Sewu ...

                                               

Daerah Khusus

Nagara Kesatuan Républik Indonésia kapérang dadi laladan-laladan provinsi. Nagara ngakoni lan ngurmati ékan-ékan pamaréntah laladan kang asipat mirunggan utawa asipat istimewa kang diatur déning undang-undang. Kang sinebut ékan-ékan pamérntah lal ...

                                               

Kamentrian Dalam Negri Republik Indonésia

Kamentrian Dalam Negeri, dicekak Kemendagri, iku kamentrian ing Pamaréntah Indonésia kang mbidangi urusan dalam nagari. Depdagri dibawahi Mantri Dalam Negeri kang wiwit tanggal 21 Oktober 2004 diwengku déning Mardiyanto lan wiwit 22 Oktober 2009 ...

                                               

Kamentrian Energi lan Sumber Daya Mineral Republik Indonésia

Kamentrian Energi lan Sumber Daya Mineral, biyasa karan Kamentrian ESDM, iku departemen ing Pamaréntah Indonésia kang mbidhangi urusan pertambangan lan ènergi. Kamentrian ESDM dibawahi Mantri Energi lan Sumber Daya Mineral kang wiwit tanggal 21 O ...

                                               

Kamentrian Kauangan Republik Indonésia

Kamentrian Kauangan, dicekak Kemkeu, iku kamentrian ing Pamaréntah Indonésia kang mbidhangi urusan keuangan. Kemkeu dibawahi Mantri Kauangan kang wiwit tanggal 7 Dhésèmber 2005 diwengku déning Sri Mulyani Indrawati.

                                               

Kamentrian Komunikasi lan Informatika Republik Indonésia

Kamentrian Komunikasi lan Informatika, dicekak Kemkominfo, sadurungé aran "Departemen Penerangan", "Kamentrian Nagara Komunikasi lan Informasi", iku kamentrian ing Pamaréntah Indonésia kang mbidangi urusan komunikasi lan informatika. Kemkominfo d ...

                                               

Kamentrian Lingkungan Urip Republik Indonésia

Kamentrian Lingkungan Urip, dicekak Kem LH, iku kamentrian sajeroning PamaréntahIndonésia kang mbidhangi urusan lingkungan urip. Kem LH dibawahi Mantri Nagara Lingkungan Urip kang wiwit tanggal 21 Oktober 2004 dijabat déning Ir. Rachmat Witoelar, ...

                                               

Kamentrian Luar Negri Republik Indonésia

Kementrian Jaban Rangkah utawa Kamentrian Luar Negeri dicekak Kemlu, iku kamentrian ing Pamaréntah Indonésia kang mbidangi urusan jaban rangkah. Kemlu dibawahi Mantri Luar Negeri kang wiwit tanggal 21 Oktober 2004 diwengku déning Hassan Wirajuda, ...

                                               

Kamentrian Pembangunan Dhaérah Tertinggal Republik Indonésia

Kamentrian Pembangunan Laladan Tertinggal Républik Indonésia, dicekak Kem PDT, sadurungé aran "Kementerian Nagara Percepatan Pembangunan Kawasan Timur Indonésia", iku kamentrian sajeroning Pamaréntah Indonésia kang mbidhangi urusan pembangunan la ...

                                               

Kamentrian Pendhidhikan lan Kabudayan Republik Indonésia

Kamentrian Pendhidhikan lan Kabudayan, dicekak Kemdikbud, sadurungé aran "Departemen Pengajaran", "Departemen Pendidikan lan Kabudayan", lan "Kamentrian Pendhidhikan Nasional" iku kamentrian ing Pamaréntah Indonésia kang mbidangi urusan pendidika ...

                                               

Kamentrian Perdagangan Republik Indonésia

Kamentrian Perdagangan, dicekak Kemperdag, iku kamentrian ing Pamaréntah Indonésia kang mbidhangi urusan perdagangan. Kemperdag dibawahi Mantri Perdagangan kang wiwit tanggal 21 Oktober 2004 diwengku déning Dr. Marie Elka Pangestu.

                                               

Kamentrian Perhubungan Republik Indonésia

Kamentrian Perhubungan, dicekak Kemhub, iku kamentrian ing Pamaréntah Indonésia kang mbidangi urusan transportasi. Kemhub dibawahi Mantri Perhubungan kang wiwit tanggal 9 Mèi 2007 diwengku déning Jusman Syafii Djamal, lan wiwit 22 Oktober 2009 sa ...

                                               

Kamentrian Riset lan Teknologi Republik Indonésia

Kementerian Riset lan Teknologi, dicekak Kemristek, iku kamentrian sajeroning Pamaréntah Indonésia kang mbidhangi urusan ngèlmu kawruh lan teknologi. Kemristek dibawahi Mantri Nagara Riset lan Teknologi kang wiwit tanggal 21 Oktober 2004 diwengku ...

                                               

Kamus Besar Bahasa Indonesia

Kamus Besar Bahasa Indonesia iku bausastra ekabasa parijawat basa Indhonésiyah sing disusun déning Tim Penyusun Kamus Pusat Basa lan dibabar déning Balai Pustaka. Bausastra iki dadi acuan paling dhuwur kanggo basa Indhonésitah sing baku. Nganti w ...

                                               

Kementerian Perdagangan Indonesia

Cithakan:Kotak info kementerian Indonesia Kementerian Perdagangan ya iku kementerian sajeroning Pamaréntah Indonesia kang mbidgangi urusan perdagangan. Kementerian Perdagangan dibawahi sawijining Mantri Perdagangan kang wiwit tanggal 27 Oktober 2 ...

                                               

Komisi Panyiaran Indonesia

Komisi Panyiaran Indonésia utawa dicekak KPI iku lembaga independen ing Indonésia kang kedudukané setingkat karo lembaga nagara liyané kang duwé fungsi minangka regulator penyelenggaraan panyiaran ing Indonésia. Komisi iki madeg wiwit taun 2002 d ...

                                               

Kreteg Selat Sundha

Kreteg Selat Sundha iku salah sawijining proyèk gedhé kanggo gawé kreteg nyebrangi Selat Sundha. Proyèk iki diusulaké taun 1986. Béa proyèk pembangunan kreteg Selat Sundha asal saka pambiayaan Konsorsium watara 8-10 miliar Dollar Amérika utawa 80 ...

                                               

Kutha Parahyangan Wetan

"Priangan Wétan" minangka calon propinsi sing arep dipérang saka propinsi Jawa Kulon West Java. Ibukutha ngrancang dadi ing Tasikmalaya. Nanging, ing pirang-pirang buku, Atlas Provinsi East Priangan wis didhukung.

                                               

Nickelodeon Indonesia Kids Choice Awards

Indonesia Kids Choice Awards ya iku penghargaan sepisanan kang pemenange dipilih langsung déning bocah-bocah ing tanggal 29 November 2008. Penghargaan iki minangka adhaptasi saka acara Nickelodeon Kids Choice Awards, lan Indonesia ya iku nagara i ...

                                               

Olah-olahan Sunda

Olah-olahan Sunda inggih punika olah-olahan saking masarakat Sunda ing Jawi kidul, Indonèsia. inggih punika salah satunggaling panganan ingkang populèr ing Indonésia. panganan Sunda gadhah titikan kesegeran bahanipun, lalap sampun misyhur dipunma ...

                                               

Pamaréntah Indonésia

Pamaréntah Indonésia iku cabang utama sajeroning pamaréntahan Indonésia kang nganut sistem presidensial. Pamaréntah Indonésia dikepalani déning présidhèn kang dibantu sawatara mantri kang kagabung sajeroning siji kabinèt. Sadurungé taun 2004, mit ...

                                               

Pratélan beksa ing Indonésia

Jogèd Bambangan Cakil Jogèd Banjar Jogèd Bedhaya Srimpi Jogèd Bedana Jogèd Bedhaya Jogèd Bines Jogèd Beksan Lawung Ageng Jogèd Batu Nganga Jogèd Banyumasan Jogèd Bidadari Teminang Anak Jogèd Bosara Jogèd Badui

                                               

Rp1

Rp1 ya iku duit kertas lan koin kang dicetak uga diedarake kanthi resmi ing Indonésia.Duit kanthi nominal Rp1 diedarake lan dicetak déning aneka rupa emisi dan seri.

                                               

Sarékat Islam

Sarékat Islam, sadurungé aran Sarékat Dagang Islam, iku pakumpulan sudagar bathik Jawa ing Indhiya-Nèderlan. Pakumpulan iki diyasa Haji Samanhudi, sudagar bathik, rikala 1905 ing Surakarta utawa 1912. Sarékat Dagang Islam duwé ancas mikuwati suda ...

                                               

Taman Nasional Siberut

Taman Nasional Siberut dumunung wonten ing Pulo Siberut, Kabupatèn Kapuloan Mentawai, Sumatera Barat. Taman Nasional ingkang jembaripun 190.500 hektar punika katetepaken kanthi "Surat Dudutan Mantri Kehutanan No. 407/Kpts-II/1993". Saderengipun t ...

                                               

Taman Nasional Way Kambas

Taman Nasional Way Kambas inggih punika taman nasional kannge nglindungi gajah ingkang dumunung wonten ing tlatah Lampung, ing kacamatan labuhan ratu, lampung timur, Indonésia. Kajaba ing Way Kambas, sekolah gajah ugi saged pinanggih wonten ing M ...

                                               

Wong Simeulue

Wong Simeulue iku wong baku kang manggoni Pulo Simeulue, kang kapernah ing kulon Pulo Sumatra. Wong Simeulue lumrahé tinemu ing Kacamatan Teupah Kulon, Simeulue Wétan, Simeulue Tengah, Teupah Kidul, lan Teluk Dalam. Wong Simeulue guneman basa Sim ...

                                               

Uni Sovyèt

Uni Républik-Républik Sosialis Sovyèt ; alihaksara: Soyuz Sovyetskih Sotsialisticeskih Respublik), uga sinebut Uni Sovyèt, wujud sawijining nagara kuminis ing Éropah Wétan lan Asia Lor sing tau ana saka taun 1917 tekan taun 1991. Nagara iki diyas ...

                                               

Oblast

Oblast iku sawijining istilah saka basa Rusia lan basa Slavia liyané lan tegesé kurang luwih "praja", "tlatah" utawa "provinsi". Ing basa Slavia tembung iki pasang aksarané kaya mengkéné: basa Ceko: oblast, basa Slovakia: oblasť, basa Rusia lan b ...

                                               

Kapuloan Canaria

Kapuloan Canary dumadi saka pitung pulo vulkanik kang dumunung ing Samudra Atlantik, sisih lor-kulon pasisir Afrika. Kapuloan iki kalebu sajeroning wewengkon Sepanyol lan minangka salah siji komunitas otonomi nagara iku. Kapuloan Canary uga didha ...

                                               

Teide

Teide ya iku gunung geni yang terletak di pulau Tenerife. Pada 3.718 mèter merupakan gunung tertinggi di Spanyol, juga gunung tertinggi di pulau-pulau di Samudra Atlantika. Selain Teide juga gunung geni terbesar katiga di donya dari basisnya di d ...