ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 14



                                               

Déterjèn

Déterjèn iku salah sijinè pembersih, sing di wujud saka bahan-bahan turunanè lenga bumi. Katimbang sabun, détergèn duwèni kaluwihan ya iku daya umbahe luwih apik lan ora prabawa saka sadahè banyu.

                                               

Humaniora

Humaniora asalé saka basa Latin Humanus. Ing basa Inggris ya iku The Humanities kang ngemu arti manusiawi, bebudaya, lan alus. Humaniora ana gandhéng cènèngé karo masalah aji manungsa kang dadi homo humaus utawa manungsa kang bebudaya. Ana 3 para ...

                                               

Kimia

Kimia iku ngèlmu kang manyinaoni sifating dat-dat dhasar matéri kang ana ing jagat. Ngèlmu iki nyinaoni sipat dhasar, pangowahan lan interaksi atom-atom, ya iku dat-dat dhasar matéri. Olèhé manyinaoni ngèlmu iki, papané ana ing laboratorium.

                                               

Matématika

Matématika ingkang tegesipun "sains, èlmu pangertosan, utawi sinau" ugi μαθηματικός ingkang tegesipun "remen sinau") inggih punika studi besaran, struktur, ruwang, lan éwah-éwahan. Para matématikawan pados manéka pola, ngrumusaken konjektur éngga ...

                                               

Métodhe èlmiah

Métodhe èlmiah utawa prosès èlmiah iku siji prosès kaèlmuan kanggo ngetukaké kawruh kanthi sistematis dhedhasar bukti fisis. èlmuwan ngayahi pangamatan sarta mbentuk hipotèsis sajeroning upaya njelasaké fénoména alam. Predhiksi kang digawé didhas ...

                                               

Psikologi

Psikologi yaiku ngèlmu kang ana gandhèng cénèngé karo prosès-prosès mèntal, ya normal utawa abnormal lan pangaruhé ing sipating wong urip. Teges liyané yaiku ngèlmu prakara tandha-tandha lan kagiyatan-kagiyatan jiwa. Ngèlmu iki akèhé nyinaoni pra ...

                                               

Sabun

Sabun iku salah siji senyawa kimia tuwa dhéwé kang tau dikenal. Sabun iku ora kanthi aktual tinemu, nanging saka usaha ngembangaké campuran senyawa alkali lan lemak utawa lenga. Sabun iku surfaktan kang umbah-umbah utawa ngresiki lan digunakaké k ...

                                               

Statistika

Statistika iku èlmu kang nyinaoni cara gawé rencana, ngumpulaké, nganalisis, gawé interpretasi, lan présentasi data. Cekaké, statistika iku èlmu kang magepokan karo data. Istilah statistika béda karo statistik. Statistika minangka èlmu kang magep ...

                                               

TTA

True Audio iku sawijining piranti elektronika kanggo ngodhe/bukak kodhe audio, kang duwé ciri simple real-time lossless dhedhasar saringan adaptif prognostik kang nuduhaké kasil kang padha utawa luwih becik tinimbang piranti analog modern lumrahé.

                                               

Téyologi

Téyologi inggih punika wacana ingkang adhedasar pangraos ngenani babagan agama, kerohanian lan Pangéran. Kanthi makaten, téyologi inggih punika ngilmu ingkang ngrembag babagan sadaya ingkang wonten gandheng cenengipun kaliyan agama. Téyologi puni ...

                                               

Pratélan Abang IUCN

IUCN Red List of Threatened Species utawa dicekak IUCN Red List iku pratélan sing mbahas status konsèrvasi manéka jinis makluk urip kaya kéwan lan tetuwuhan sing diwetokaké déning IUCN. Pratélan iki diwetokaké sepisanan ing taun 1948 lan minangka ...

                                               

Arief Budiman

Arief Budiman ya iku dhosèn uga pengamat pulitik kang kerep ngritik pamaréntah Orde Anyar. Lair ana Jakarta, 14 Januari 1941. Kawit enomé, dhèwèké kondhang minangka bocah pinter lan tukang protès. Amarga kekerepen protès, ora langka, dhèwèké dito ...

                                               

Lan Fang

Go Lan Fang ya iku seniman, sastrawan, aktivis Tionghoa. Dhèwèke lair ana Banjarmasin, Kalimantan Kidul ing 5 Maret 1970. Séda ana Singapura ing 25 Dhésèmber 2011 amarga kanker ati. Lan Fang kagolong sastrawati Tionghoa asli ana Indonesia. Èksprè ...

                                               

Y.B. Mangunwijaya

Yusuf Bilyarta Mangunwijaya, punika budayawan, arsitèk, panulis, rohaniwan, aktivis lan pambéla wong cilik. Y.B. Mangunwijaya punika pambarep saking 12 sadhèrèk putra pasangan Yulianus Sumadi lan Serafin Kamdaniyah. Yusuf Bilyarta Mangunwijaya in ...

                                               

Mikhail Bakunin

Mikhail Aleksandrovich Bakunin ya iku penyebar anarkismé, agitator révolusioner Russia, juru tulis pulitik. Dhèwèké lair ana Premukhino, Russia, tanggal 30 Mèi 1814. Séda ana Bern, Swiss, tanggal 1 Juli 1876. Selisihané karo Karl Marx marakaké pe ...

                                               

Ratna Sarumpaet

Ratna Sarumpaet yaiku salah siji seniman Indonésia kang nlatèni ana ing babagan téater. Dhèwèké ngyasa organisasi sosial sing jenengé ya iku Ratna Sarumpaet Crisis Center kang kawentar kanthi monolog Marsinah Menggugat.

                                               

Gulma

Gulma iku tuwuhan kang anané ora dikarepaké ing lahan pertanian amarga ngurangi asil tanaman prodhuksi. Tembung gulma asipat teknis lan plastis. Teknis, amara kagandhèng karo prosès prodhuksi tuwuhan pertanian. Anané gulma bakal ngurangi asil ama ...

                                               

ATM Bersama

ATM Bersama ya iku jaringan ATM kang kapisan sing mlaku ana ing Indonesia. Jaringan iki didegake déning PT Artajasa Pembayaran Elektronis ing taun 1990 lan nyonto model saka MegaLink, ya iku jaringan ATM saka Filipina. Saiki, jaringan ATM Bersama ...

                                               

Bank Donya

International Bank for Reconstruction and Development utawa Bank Internasional kanggo Pambangunan Manèh lan Perkembangan, kondhang minangka Bank Donya, iku siji organisasi internasional sing diyasa kanggo nglawan kamiskinan kanthi cara mbiyantu b ...

                                               

Bank Pembangunan Asia

Bank Pembangunan Asia iku sawijining institusi finansial pembangunan multilateral sing didhèdhikasi kanggo ngurangi kamelaratan ing Asia lan Pasifik. Bank iki diadegaké taun 1966 kanthi 31 nagara anggota lan saiki wis ngembang dadi 63 nagara. Ban ...

                                               

Citibank

Citibank ya iku bank AS pisanan kang ngenalake ATM nalika taun 1970-an. Citibank diadegaké taun dadi Bank Kutha New York. Nalika taun 1894 bank iki dadi bank gedhé dhéwé ana ing Amérikah Sarékat. Nalika taun 1902 citybank nganakake perluasan meny ...

                                               

Oversea-Chinese Banking Corporation

Oversea-Chinese Banking Corporation Limited, kacekak minangka jeneng OCBC Bank,ya iku organisasi jasa kauangan publisitas kang duwé kantor punjer ana ing Singapura, madeg ing taun 1932 amarga Depresi Besar banjur digabungake déning telu bank-bank ...

                                               

Badan Koordinasi Penanaman Modal

Cithakan:Infobox lembaga nonstruktural Indonésia Badan Koordinasi Penanaman Modal basa Inggris: Investment Coordinating Board inggih punik Lembaga Pemerentah Non Departemen Indonésia ingkang gadhah tugas kanggé ngrumusaken kawicaksanan pamaréntah ...

                                               

Warung mangan Padang

Warung mangan Padang utawa Warung Padang utawa Restoran Padang iku sawijining bisnis warung mangan/ rumah makan/ restoran sing adol utawa ngladekaké manéka warna pangan utawa masakan saka Minangkabo sing asalé saka Sumatra Kulon. Warung mangan ik ...

                                               

Warung

Warung punika panggènan tiyang sadéyan barang, panganan, dèdhaharan, unjukan, busana, lan sakpanunggalipun. Priyayi ingkang nindhakaken pedhamelan punika dipunsebat bakul.

                                               

Dhuwit

Dhuwit ing èlmu ékonomi tradhisional ngemu teges saben piranti silih genti kang bisa ditampa kanthi umum. Piranti silih genti iku bisa wujud bandha apa waé kang bisa ditampa déning saben wong ing masarakat ing prosès silih genti barang lan jasa. ...

                                               

Bank

Bang ya iku panggonan kang resmi kanggo nyimpen dhuwit. Miturut pasal 1 Undhang-Undhang No. 4 Taun 2003 babagan Prabangan, Bang iku Bang umum lan Bang Pakrèdhitan Rakyat kang nglakoni usaha konvènsional utawa manut prinsip saréngat kang nglakonan ...

                                               

Indèks Rega Saham Gabungan

Indèks Rega Saham Gabungan iku salah siji indèks pasar saham kang dipigunakaké déning Bursa Èfèk Indonesia). Dikenalaké sepisanan ing tanggal 1 April 1983, minangka indikator perobahan rega saham ing BEJ, Indeks iki nyakup perobahan rega Kabèh sa ...

                                               

Paritas daya tuku

Kaseimbangan kemampuan blanja, kadhangkala uga karan paritas daya beli sajeroning èlmu ékonomi iku metodhe sing dipigunakaké kanggo ngitung alternatif aji tukar antar mata uang saka rong nagara. PPP ngukur sepira akèhé sawiji mata uang bisa tuku ...

                                               

Inflasi

Ing èlmu ékonomi, inflasi punika satunggiling prosès ningkatipun reregi kanthi umum lan teras kémawon. Kanthi tembung sanès, inflasi ugi wujud prosès mandhaping nili valuta kanthi kontinu. Inflasi punika prosès saking satunggilipng prastawa, sanè ...

                                               

Hiperinflasi

Hiperinflasi, ning ngèlmu ékonomi, ya iku inflasi sing ora bisa dikendalikaké, kedaden nalika rega-rega pada munggah cepet banget lan aji dhuwit miturut drastis. Sacara formal, hiperinflasi kedadian nalika tingkat inflasi punjul 50% sawulané. Mut ...

                                               

IMF

Dana Monetèr Internasional utawa International Monetary Fund iku organisasi internasional kang duwé tanggel waler ngatur sistem finansial global lan nyawisaké silihan marang nagara anggotané kanggo mbiyantu masalah-masalah kaimbangan neraca kauan ...

                                               

Koperasi

Koperasi ya iku organisasi kang otonom kang ana ing lingkungan sosial ékonomi. Koperasi duwé sistem kang duwé ancas kang otonom. Tujuwan iki digawé kanthi dhasar kasepakatan saben wong. Tujuwan iki diwujudaké kanthi anané aktivitas ékonomi kang d ...

                                               

Krisis finansial

Tembung krisis finansial digunakaké minangka duwé peran déning institusi utawa aset keuangan ilangé sapérangan biji kang ana. Ing abad ka-19 lan ka-20, kaanan krisis finansial kang duwé gayutan déning kepanikan perbankan lan resesi. Suasana lan k ...

                                               

Owahan iklim

Owahan iklim ya iku owahé ing panyebaran pola cuaca statistik sing owahané ana terus tekan suwé. Owahan iklim bisa ngarujuk marang owahan ing kondhisi cuaca rata-rata, utawa kondhisi rata-rata jangka suwé ing variasi wektu. Owahan Iklim iku diseb ...

                                               

Badan Arbitrase Pasar Modal Indonesia

Badan Arbitrase Pasar Modal Indonésia utawi ingkang asring dipuncekak BAPMI utawi ingkang basa Inggris ipun dipunsebat Indonésian Capital Market Arbitration Board, dipundhirikaken déning Organisasi Regulator Mandiri inggih punika Bursa Efek Jakar ...

                                               

NASDAQ

NASDAQ, asliné siji singkatan kanggo National Association of Securities Dealers Automated Quotations, iku siji bursa saham kang dioperasikaké déning National Association of Securities Dealers. Nalika miwiti perdagangan tanggal 8 Fèbruari 1971, NA ...

                                               

Pasar Beringharja

Pasar Beringharja iku pasar tradhisional kang ana ing Daerah Istimewa Yogyakarta. Saiki para wisatawan bisa nemu pasar tradhisional iki ing laladan Malioboro. Pasar iki diyasa nalika pamarentahanipun Sri Sultan Hamengkubuwana I lan dumunung ing s ...

                                               

Pasar Gedhé Hardjanagara

Pasar Gedhé Hardjanagara iku salah sijiné pasar kang gedhé dhéwé kang ana ing Kutha Surakarta. Pasar Gedhé kanthi umum artiné" Pasar kang paling Gedhé”

                                               

Pasar Glondhongan

Pasar Glondhongan utawa pasar Glondongan ya iku pasar kang kalebu ing wewengkon Kecamatan Palakarta Kabupatèn Sukaharja. Pasar iki kanggo adol tinuku janganan, woh-wohan, asil tetanèn, lan manéka jajanan. Pasar iki manggon ing kidulé kali Samin l ...

                                               

Pasar Kartasura

Pasar Kartasura ya iku sawijining pasar sing dumunung ana ing Kecamatan Kartasura, Kabupatèn Sukaharja, Provinsi Jawa Tengah. Pasar iki peneré ana ing wetan tugu Kartasura. Pasar iki bukak wiwit esuk nganti soré. Wayah ramé nalika esuk nganti awa ...

                                               

Pasar Klèwèr

Pasar Klèwèr iku siji pasar, panggonan pusat dedagangan bathik lan kain ing Kutha Surakarta. Pasar iki dumunung ing kacamatan Pasar Kliwon. Pasar iki madeg ing tlatah sing jembaré 12.950 m2. Dijenengke "Klèwèr" amarga ing pasar punika pakaian uta ...

                                               

Pasar Seni Gabusan

Pasar Seni Gabusan punika satunggaling wisata belanja ingkang mapan wonten ing Jln. Parangtritis km 9.5 Désa Gabusan, Kacamatan Sewon, Kabupatèn Bantul, Yogyakarta. Pasar Seni Gabusan punika pusat kerajinan kanthi bahan baku saking kulit, kayu, l ...

                                               

Pasar wengi

Pasar wengi utawa bazaar wengi minangka pasar dalan sing umume ditemokake ing Asia Wétan lan Tenggara sing operasi ing wayah wengi lan umume kanggo mlaku-mlaku, blanja, lan mangan luwih santai tinimbang pasar awan kaya bisnis. Biasane pasar terbu ...

                                               

Solo Grand Mall

Sala Grand Mall ya iku toko gedhé kang ana ing kutha Sala,uga mal anyar kang ana ing kutha Sala sing dumunung ing dalan slamet riyadi. Grand Mall iku papan panggonan dinggo tuku apa waé amarga ana ing kana akèh banget barang dodolan kang apik-api ...

                                               

Solo Square

Sala Square inggih punika satunggaling pasar modhèren ingkang dumunung wonten ing kutha Sala. Papan panggonan ingkang gampil lan strategis ndadosaken sadaya transportasi dharat, ngemutaken caket kaliyan papan panggènan taksi, lan bis. Sala Square ...

                                               

Supermarket

Supermarket utawi peken swalayan punika papan ingkang nyadé sadaya kabetahan masarakat saben dinten. Supermarket punika saking Basa Inggris super ingkang tegesipun ageng kaliyan market ingkang tegesipun peken. Manawi wonten ing Indonesia tuladhan ...

                                               

Andrew Darwis

Andrew Darwis ya iku ingkang ngadekaken komunitas online ingkang paling ageng wonten Indonesia Kaskus liwat situs Kaskus.us ingkang sapunika nggadah anggota kabehe luweh saking 1.6 juta member. Andrew sapunika uga dadi Chief Technology Officer PT ...

                                               

Ace Hardware

Ace Hardware Corp., iku toko prabotan kang markas pusaté ing Oak Brook, Illinois, Amérikah Sarékat, kang diwangun ing taun 1924 déning Richard Hesse, E. Gunnard Lindquist, Frank Burke lan Oscar Fisher ing Chicago, Illinois. Perusahaan iki, kang d ...

                                               

Mitsui & Co.

Mitsui & Co., Ltd) minangka salah sawijining sogo shosha ing Jepang; iku bagéan saka Grup Mitsui, lan dhaérah bisnisé kalebu ènergi, mesin, bahan kimia, panganan, tekstil, logistik, keuangan, lan liya-liyané.

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →