ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 141




                                               

Kéfir

Kefir utawa kephir, iku susu ngombe fermented padha menyang lancip yogurt utawa ayran sing digawe saka pari-parian kefir, jinis tartamtu saka mesophilic budaya simbiosis. Omben-omben kasebut asale ing Kaukasus Lor, khususe Elbrus ing sadawane kal ...

                                               

Kemiosmosis

Kemiosmosis minangka sawijining mekanisme pangkopelan ènergi kanthi nggunakaké ènergi kang kasimpen kanthi wujud gradien H + kanggo nggerakake kerja seluler. Ing mitokondria, ènergi kanggo pambentukan gradien asalé saka reaksi redoks eksergonik l ...

                                               

Roti uyah

Roti sing nambah uyah minangka roti putih padhet sing akeh digawe dening para pendhudhuk awal ing Pegunungan Appalachian, ragi dening parfum Clostridium lan bakteri liyane sing alami tinimbang ragi. Roti sing nambah uyah digawe saka glepung gandu ...

                                               

Panyakit ebola

Lelara virus ebola utawa demam berdarah Ebola iku lelara manungsa sing disebabaké déning virus Ebola. Gejalané lumrahé diwiwiti rong dina nganti telung minggu sawisé kejangkit virus, kanthi anané demam, lara tenggorokan, nyeri otot, lan ngelu. Lu ...

                                               

Uji coba kéwan

Uji coba kéwan ya iku kagiyatan kang migunakaké kéwan-kéwan dadi obyèk kanggo nglakokaké tès uji coba produk-produk kang digawé déning manungsa sadurungé produk kuwi mau didol ing pasaran. Kéwan-kéwan kang biyasané digunakaké kanggo uji coba ya i ...

                                               

Penyakit Huntington

Lelara Huntington, chorea Hunting utawi chore mairo inggih punika pényakit ingkang nyérang. éenyakit punika dipunsbéapakeé déning faktor gènètika, saéngga saged dipunwarisakén saking bapak ibu déning putranipun. Pényakit punika jangkiti kira-kira ...

                                               

Stretford

Stretford inggih menika satunggaling kitha ing Trafford, Greater Manchester, ing nagari Inggris. Mapan ing antawisipun Lèpèn Mersey kaliyan Terusan Baita Manchester, tebihipun 6.2 km arah kilèn-kidul saking punjering Kitha Manchester, 4.8 km arah ...

                                               

Mohammad Shah Qajar

Mohammad Shah putra Abbas Mirza, pangeran putra lan gubernur Azerbaijan minangka anak saka Fath Ali Shah Qajar, Shah saka Dinasti kasebut. Ing wiwitan, Abbas Mirza dadi pewaris pilihan Shah. Nanging, sasampunipun seda, Shah milih Mohammad dados a ...

                                               

Lou mei

Lou mei minangka jeneng Kanton sing diwenehake kanggo masakan sing digawe nganggo saos sing dikenal minangka stock master utawa saos lou 滷水; utawa滷汁;). Sajian kasebut dikenal kanthi jeneng lu wei ing Taiwan. Lou mei bisa digawe saka potongan ...

                                               

Pho

Phở utawa pho minangka sop Vietnam sing ngemot duduh, mihun, rempah, lan daging, kadhangkala pitik. Pho minangka panganan sing kawentar ing Vietnam sing disuguhake ing omah, warung lan restoran ing saindenging negara. Pho dianggep minangka sajian ...

                                               

Horchata

Horchata, utawa orxata, yaiku jeneng sing diwenehi macem-macem jinis omben-omben susu tanduran sing rasane padha lan rupane. orxata de xufa Valencia ing abad kaping 13, ing endi diarani orxata de xufa. Ing Spanyol digawe nganggo kacang macan sing ...

                                               

Mezcal

Mezcal yaiku minuman beralkohol sing digawe saka jinis agave. Tembung mezcal asale saka Nahuatl mexcalli. Agave utawa magueys biasane ditemokake ing pirang-pirang wilayah Meksiko lan kidul menyang khatulistiwa, sanajan umume mezcal digawe ing Oax ...

                                               

AllMovie

AllMovie iku situs jaringan layanan panuntun online sing isiné katerangan-katerangan bab filem, acara télévisi, lan aktor-aktoré. Kawit 2013, AllMovie.com lan mèrek konsumèn AllMovie dadi duwèké All Media Network.

                                               

Entomologi

Cithakan:Zoologi Entomologi inggih punika èlmu ingkang nyinaoni bab gegremet. Nanging, tegesipun punika ugi dipunwiyaraken kanggé nyinaoni bab artropoda, saha luwing lan kerabatipun. Teges punika asalipun saking kalih tembung Latin inggih punika ...

                                               

Rugbrod

Rugbrod minangka jinis roti rai sing umum banget saka Denmark. adonan kanggo adonan dhasar, amarga ragi komersial ora cocog. Adonan sing difermentasi alami bakal ngembangake budaya Lactobacillus kanthi kombinasi simbiotik kanthi ragi sing saiki. ...

                                               

Olahan Kamboja

Masakan Khmér utawi masakan Kamboja inggih punika masakan bangsa Khmér ing Kamboja. nanging ing umumè botén pédès, panganan Khmér sami kaliyan panganan Thailand lan masakan Vietnam. pintén-pintén panganan khas Khmér ugi saged dipuntémui ing Vietn ...

                                               

Réaksi kimia

Réaksi kimia inggih punika prosés alam ingkang asring ngasilaken éwahan Senyawa Kimia. Sényawa utawi sényawa-sényawa wiwit ingkang gégayutan ing réaksi saged dipunsébapaken dados réaktan. Réaksi kimia dipunkaraktérisasikakén kaliyan Pérubahan kim ...

                                               

Máchica

Máchica yaiku salah sawijining jinis glepung sing digawe saka gandum panggang sing digiling utawa gandum panggang liyane. Iki digunakake ing masakan Bolivia, Ekuador lan Peru.

                                               

Ubisoft

Ubisoft Entertainment S.A. yaiku developer, Pangembang lan Perusahaan game global saka Montreuil, Prancis. Perusahaan iki awalé saka Carentoir ing dunya wis dhuweni 26 studio ing 19 kutha lan 26 sub-kutha. Jeneng "Ubi" iku pamendhekan saka jeneng ...

                                               

Sekèt

Sekèt yaiku gambar tangan bebas sing ditindakake kanthi cepet lan ora biasane dadi garapan rampung. Sekèt bisa uga nyedhiyakake sawetara tujuan: bisa uga nyathet sawetara sing dideleng dening seniman, bisa uga ngrekam utawa ngembangake ide kanggo ...

                                               

Aloo gosht

Aloo gosht minangka kari daging, asale saka anak bawahan India, lan populer ing masakan Pakistan, Bangladesh lan India Lor. Iku kasusun saka kentang masak karo daging, biasane Lamb utawa daging kambing, ing godhok -like shorba duduh. Piring kaseb ...

                                               

Wong Hutsul

Wong Hutsul ya iku sawijining golongan étno-budaya wong Ukraina, kang uwis ndunungi pagunungan Karpathia suwéné pirang-pirang abad, mligi ing Ukraina lan ing pojok Lor Rumeni. Wong Hutsulnganggep dhiriné minnagka péranganing étnis minoritas Rusyn ...

                                               

Injèra

Injera minangka roti difermentasi asem kanthi tekstur sing rada spons, kanthi tradisional digawe saka tepung teff ing masakan Ethiopia lan Eritrea. Iki minangka panganan nasional kanggo kaloro negara kasebut, lan negara-negara Afrika Wétan. Pusat ...

                                               

Pasak bumi

Pasak bumi duwé jeneng èlmiah Eurycoma longifolia Jack minangka tuwuhan saka Asia kidul wetan lan ditepungi uga minangka jeneng wit Tongkat Ali. Wit iki bisa tuwuh ing daratan cendhèk udakara 500 mèter nganti 1000 mèter sakdhuwuring samodra. Asri ...

                                               

Cassoulet

Cassoulet yaiku kaserol sing dimasak alon-alon, ngemot daging, kulit daging babi lan kacang putih, asale ing Prancis kidul. Iki dijenengi miturut wadhah masak tradisional, kaserol, pot lempung sing jero, bunder, kanthi sisih miring. Kabeh cassoul ...

                                               

Panta bhat

Panta bhat utawa poitabhat yaiku salah sawijining jinis panganan adhedhasar beras sing disiyapake kanthi rendhem pari, umume turah, ing banyu sewengi. Biasane disedhiyakake ing wayah esuk nganggo uyah, bawang, cabe lan kentang tumbuk gaya bengali ...

                                               

Krofne

Krofne yaiku salah sawijining olahan tradisional donat sing wis kebak. Bunder lan biasane diiseni jeli, marmalade, senggol utawa coklat uga butter, nutella lan kayu manis. Uga bisa diisi karo kastard, utawa krim, nanging umume kurang umum. Jeneng ...

                                               

Dak-bokkeum-tang

Dak-bokkeum-tang, Dak-dori-tang utawa pitik pedhes sing diuleni yaiku salah sawijining jinis olahan arupapanganan tradisional Korea sing digawe nggodhok pitik sing ana sayuran lan bumbu. Bahan-bahan kasebut kadang diaduk sadurunge digodhog. Iki m ...

                                               

Ahmad Qavam

Ahmad Qavam, Uga dikenal minangka Qavam os-Saltaneh, iku sawijining pulitikus sing dadi Perdana Menteri Iran kaping lima.

                                               

Zentralbibliothek Zürich

Zentralbibliothek Zürich iku kapustakan utama saka kutha Zürich lan uga kapustakan Universitas Zürich, kang dumunung ing Predigerkloster, tilas Black Friars abbey, ing tengah kutha Rathaus. Kapustakan iki diadegaké taun 1914 kanthi nggabungaké ti ...

                                               

Armando Diaz

Armando Diaz yaiku jenderal Italia lan Marsekal Italia. Dhèwèké dikenal kanthi sebutan minangka Kepala Staf Regio Esercito nalika Perang Donya I wiwit November 1917. Dheweke bisa ngendhegake pendudukan Austro-Hungaria ing sadawane Kali Piave ing ...

                                               

Lima

Lima minangka ibukutha lan kutha paling gedhe ing Peru. Dununge ana ing lembah kali Chillón, Rímac lan Lurín, ing sisih pesisir tengah negara kasebut, sing nyawang Samodra Pasifik. Bebarengan karo pelabuhan Callao, wilayah kasebut dadi wilayah ku ...

                                               

Gunung Elbrus

Gunung Elbrus iku gunung geni ora aktif sing dumunung ing sisih kulon Pagunungan Kaukasus, ing Kabardino-Balkaria lan Karachay-Cherkessia, Rusia, cedhak tapel wates karo Nagara Georgia. Pucuk Gunung Elbrus iku paling dhuwur ing Pagunungan Kaukasu ...

                                               

Arunachal Pradesh

Arunachal Pradesh iku negara ing lor India. Watese karo propinsi Assam lan Nagaland ing sisih kidul. Iki nuduhake wates internasional karo Bhutan ing sisih kulon, Myanmar ing sisih wetan, lan wates sing regejegan karo China ing sisih lor ing Gari ...

                                               

Luzon

Luzon iku pulo gedhé dhéwé lan akèh dhéwé padunungé ing Pilipina. Pulo iki klebu 15 pulo gedhé dhéwé ing donya. Kapernah ing sisih lor kapuloan Pilipina, Pulo iki dadi punjering ékonomi lan pulitik negara. Ing pulo iki kapernah kutha krajan Pilip ...

                                               

Los Angeles Galaxy

Los Angeles Galaxy utawi asring sinebut LA Galaxy inggih punika tim bal-balan profesional ingkang markasipun dumunung ing Carson, California. Klub punika main ing salebeting Major League Soccer. Tim punika ugi gadhah markas ing Stadion Home Depot ...

                                               

Salad Yunani

Salad Yunani utawa salad horiatiki minangka salad populer ing masakan Yunani umume digawe potongan tomat, timun, bawang, keju feta, lan zaitun lan disandangi nganggo uyah, mrico, Yunani oregano, lan minyak zaitun. Tambahan umume kalebu irisan mri ...

                                               

Anne saking Bretagne

Anne, Adipati Wanita Bretagne, uga dikenal minangka Anna saking Bretagne, minangka salah sijining pamimpin Bretagne, kang dadi ratu saking rong raja Prancis kang maréntah. Panjenengané dilahiraké ing Nantes, Bretagne, lan minangka putri Francis I ...

                                               

Nue

Nue inggih punika makluk mitologis wonten ing carita rakyat Jepang. Nue punika dipundamel deksripsi minangka makluk kanthi sirah monyet, kanthi awak tanuki, mawi suku kaki macan, sarta mawi buntut ula. Miturut legenda, satunggaling Nue saged éwah ...

                                               

Kapuloan Kuril

Kapuloan Kuril utawa Chishima rettō, ing Oblast Sakhalin, Rusia, yaiku kapuloan vulkanik kang ngabentang dawané 1.300 km wiwit lor-wétan Hokkaido, Jepang, nganti Ujung KamchatkaKamchatka, Rusia, kapisah déning Segara Okhotsk saka Samudra Pasifik ...

                                               

Hentai

Ing njaba Jepang, hentai minangka pornografi anime lan manga. Nanging, ing basa Jepang, "hentai" dudu jinis media nanging ana jinis kepinginan utawa tumindak seksual sing aneh utawa nyeleneh. Contone, ing njaba Jepang karya animasi sing nggambara ...

                                               

Perang geni

Perang geni yai ku salah siji tradisi masarakat Hindu ning pulo Lombok kangge nyambut dinten Raya Nyepi. Tradisi puniki sampun ditindakake dening masarakat kampung Negara Saka lan Sweta ning pulo Lombok, Nusa Tenggara Barat turun-temurun enggal s ...

                                               

Hassan Pirnia

Hassan Pirnia, ana penting Iranian politisi abad kaping-20 Iran. Dhèwèké njabat sajroning rong puluh papat jabatan nalika karier pulitik, sing kaping papat minangka Perdhana Mentri Iran. Dheweke uga sejarawan, bebarengan karo Society for the Heri ...

                                               

Tupaiidae

Tupaiidae iku siji saka lorokulawarga bajing, kulawarga liyané ya iku Ptilocercidae. Kulawarga iki dumadi saka patang genera lan 19 spesiès.

                                               

Dina Basa Ibu Internasiyonal

Dina Basa Ibu Internasiyonal) iku dina pangargyan taunan kang katindakaké ing saindenging jagat ing tanggal 21 Fèbruwari kanggo nuwuhaké panggrahita tumrap manéka rupaning basa lan budaya lan manuhaké multilinguwalisme. Dikukuhaké UNESCO ing tang ...

                                               

Wong Kurdhi ing Ruslan

Wong Kurdhi ing Ruslan iku minangka pérangan penting saka dhiaspora Kurdhi, kanthi sesambungan raket karo bebrayan Kurdhi ing Kaukasus lan Asia Tengah. Sènsus Ruslan taun 2010 nyathet ana udakara 63.818 wong saka golongan ètnis Kurdhi sing dedunu ...

                                               

John Owen Dominis

John Owen Dominis iku sawijining negarawan Amerika. Piyambakipun dados Pangeran ing karajaan Hawai lan nikah karo Queen Kapiolani.

                                               

Sirene

Sirene uga dikenal kanthi jeneng brine putih" minangka jinis keju brined sing digawe ing Balkan, utamane populer ing Bulgaria, Serbia, Montenegro, Makedonia Lor, Rumania, Albania lan uga ing Israel lan Libanon. Iki digawe saka susu wedhus, wedhus ...

                                               

Wong Ukraina

Ukrainians ya iku sawijining golongan ètnis Slav Wétan sing asli saka Ukraina, kanthi gunggung cacah jiwa paling akèh ping enem ing Éropah. Konstitusi Ukraina ngecakaké istilah wong Ukraina marang kabèh wargané. Sawenèh jeneng kunané ana wong Rus ...

                                               

Wong Kurdhi ing Jerman

Wong Kurdhi ing Jerman ngrujuk marang wong-wong Kurdhi asli utawa turunané sing lair utawa manggon ana ing Jerman. Ana bebrayan Kurdhi sing gedhé ing Jerman, cacah wongé udakara 650.000-800.000 wong. Bab iki ndadèkaké bebrayan Kurdhi ing Jerman k ...