ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 143



                                               

Govinda (aktor)

                                               

Irrfan Khan

Sahabzade Irrfan Ali Khan, kondhang karo jeneng Irrfan Khan 30 Novèmber 1962), dhèwèké iku aktor saka India. Wong tuané loro duwé asma Sayeeda Begum lan Jagirdar. Irrfan Khan ngelanjutaké pandidikan S2-né nalika dhèwèké olih beasiswa ning Nationa ...

                                               

Jackie Shroff

Jackie Shroff lair tanggal 1 Fèbruari 1960, ya iku aktor saka India. Dhèwèké miwiti kariré ning indhustri filem wis punjul 28 taun lan wis mbintangi filem kang akehé 150 judhul filem. Jaikishen lair ning Gujarati, lair saka kulawarga Shroff. Bapa ...

                                               

Jaya Bachchan

Jaya Bachchan April 9, 1948) ya iku artis lan pulitisi saka India. Dhèwèké iku alumni saka Institusi Film lan Televisi India, Pune. Bachchan urip bebrayanan karo Amitabh Bachchan. Duwé anak kang dijenengi Abhishek Bachchan kang uga dadi aktor. Sa ...

                                               

John Abraham

John Abraham ya iku aktor filem lan modhèl saka India kang lair tanggal 17 Dhésèmber 1972. dhèwèké miwiti kariré dadi model, John Abraham dadi salah sijining artis kang paling laris ning India. Saka model dhèwèké ngembangaké kariré dadi artis. Fi ...

                                               

Juhi Chawla

Juhi Chawla 13 Novèmber 1967) dhèwèké iku aktris, prodhuser filem lan pranata cara saka India. Sawisé dadi pemenang ning ajang kontès kecantikan Miss India ning taun 1984, Chawla miwiti karir aktingé. Dhèwèké dadi salah sawijining top aktris boll ...

                                               

Karan Johar

Karan Johar 25 Mèi 1972) ya iku aktor, direktor filem, lan prodhuser filem saka India. Dhèwèké duwé anak loro ya iku Hiroo Johar lan Yash Johar. Dhèwèké lair ing Mumbai, Maharashtra, India. Dhèwèké ya iku anak saka pasangan Hiroo Johar lan Yash J ...

                                               

Shahrukh Khan

Shahrukh Khan iku aktor Bollywood sing mbintangi akèh filem-filem India paling laris. Kuch Hota Hae minangka salah siji filem fenomenal-é singagawé tansaya dikenal ing donya. Lair saka siji kulawarga muslim, bapaké anama Muhammad Mir Taz, lan ibu ...

                                               

Madhuri Dixit

Madhuri Dixit 15 Mèi 1967), ya iku artis saka India. Dhèwèké saiki jumeneng ning Denver, Colorado, USA. Madhuri miwiti aktingé liwat filem ABODH, filem kang dirilis ning taun 1984 namung meranaké dadi selintas lalu. Nanging, dhèwèké olèh pujian l ...

                                               

Mallika Sherawat

Mallika Sherawat, dhèwèké iku aktria lan modhèl saka India. Dhèwèké kondhang dadi bintang modhèl lan uga aktris filem Bollywood, ora mung iku, saiki Mallika olèh jejuluk lan dadi simbol sèx India. Dhebuté dadi bintang diwiwiti liwat panampilané i ...

                                               

Manisha Koirala

Manisha B. Koirala Agustus 16, 1970) dhèwèké iku aktris saka India. Dhèwèké iku aktifis sosial lan uga penari India klasik. Manisha kondhang amarga meranaké tokoh Shaila Bano ning filem BOMBAY, kang akiré nganteraké dhèwèké olih bebungah Best Akt ...

                                               

Pran

Pran ya iku aktor saka India. Pran lair tanggal 12 Fèbruari 1920 ing tlatah Dehli, India. Pran nikahi Shukla Sikand ing taun 1945. Panjenengané duwé telu putra.

                                               

Rakhi Sawant

Rakhi Sawant lair tanggal 25 Novèmber 1978. Dhèwèké iku aktris saka India. Dhèwèké anak saka pasangan Jaya Bagdi lan Sawant, pulisi ing Kantor Pulisi Worli. Sawant mbiyené sekolah ing SMA Golklibai ing Ville Parle, Mumbai kang nuli nerusaké sekol ...

                                               

Randeep Hooda

Randeep Singh Hooda Agustus 20, 1976) dhèwèké iku aktor saka India. Asma ibuné Asha Hooda iku pekerja sosial lan bapaké Dr. Ranbir Hooda kang dadi ahli bedhah. Nalika iku dhèwèké nembé ning umur 8 taun, dhèwèké sekolah ning sekolah asrama MNSS ni ...

                                               

Rani Mukherjee

Rani Mukerji 21 Maret 1978, dhèwèké iku aktris saka India. Dhèwèké miwiti debut aktingé karo Raja Ki Aayegi Baraat, lan olih jeneng kaping pisanan awit dhèwèké mainkaé peran ning filem Kuch Hota Hai riptané Karan Johan. Amarga perané ning filem m ...

                                               

Raveena Tandon

Raveena Tandon 26 Oktober 1974 dhèwèké iku aktris kang olih bebungah ning ajang National Film Award, dhèwèké uga lan modhél saka India. Dhèwèké iku tau menangaké National Film Award dadi aktris India, prodhuser, lan uga modhél senior. Kariré diwi ...

                                               

Riya Sen

Riya Sen 24 Januari 1981). Dhèwèké iku aktris lan model saka India. Dhèwèké lair saka kulawarga artis lan isih duwé gayutan kulawarga karo Suchitra Sen. Dhèwèké iku putuné Suchitra Sen. Jenenge ibuné ya iku Moon Sen lan dhèwèké duwé sadulur kang ...

                                               

Saif Ali Khan

Saif Ali Khan 16 Agustus 1970) dhèwèké iku aktor India lan aktor Bollywood. Saif Ali Khan ya iku aktor lan prodhuser filem India kang wis njegur ning donya filem awit taun 1992. Khan lair ning New delhi, India saka pasangan Mansoor Ali Khan Patau ...

                                               

Sanjay Dutt

Sanjay Dutt 29 Juli 1959) dhèwèké iku saka India, politisi uga miwiti debuté dadi aktor awit taun 1981. Dhèwèké iku aktor India lan politisi, anaké bintang filem Hindi Sunil Dutt lan Nargis. Dhèwèké nikahi aktris Richa Sharma ning taun 1987, nang ...

                                               

Shilpa Shetty

Shilpa Shetty 8 Juni 1975) dhèwèké iku aktris lan model India. Ya iku aktris filem Bollywood kang kariré diwiwiti dadi bintang model ning taun 1991, nalika dhèwèké esih ning umur 15 taun. Wanita kang uga kondhang dadi aktivis anti-HIV AIDS lan pe ...

                                               

Vidya Balan

Vidya Balan 1 Januari 1978) dhèwèké iku Aktris India. Dhèwèké iku aktris India, kang uga dadi sarjana lulusan sosiologi. Dhèwèké njukut gelar sarjana ning St Xaviers College lan ngelajutaké kuliyah S2né ning University of Mumbai. Karir aktingé di ...

                                               

Vivek Oberoi

Vivek Oberoi 3 Sèptèmber 1976 विवेक ओबरॉय dhèwèké iku aktor India. Dhèwèké iku aktor India lan aktivis sosial. Dhèwèké iku putra aktor Bollywood Suresh Oberoi lan Yashodhara Oberoi. Vivek Oberoi saka Pakistan, lan miwiti debut aktingé ning Perusa ...

                                               

Zayed Khan

Zayed Abbas Khan 5 Juli 1980) dhèwèké iku aktor saka India. Dhèwèké iku aktor India kang sok mainaké peran ning filem-filem Bollywood.

                                               

Sidharta Gotama

Buda Gotama dipunwiyosaken kanthi asma Siddhārtha Gautama, panjenenganipun tumunten dados sang Buda. Panjenenganipun ugi dipuntepangi minangka Shakyamuni utawi Sakyamuni lan minangka sang Tathagata.

                                               

Rahul Gandhi

Rahul Gandhi ingkang miyos 19 Juni 1970 punika setunggaling pulitikus India lan anggota Kongres Nasional India. Rahul punika putra saking Sonia lan Rajiv Gandhi, wayah saking almarhum Mahamantri India, Indira Gandhi, lan buyut saking Mahamantri I ...

                                               

Sonia Gandhi

Sonia Gandhi punika pulitikus India wiyosan Italia, Présidhèn Konggrès I, lan garwanipun mantan Mahamantri India Rajiv Gandhi. Piyambakipun mundur saking Chairperson United Progressive Alliance ing Lok Sabha tanggal 23 Maret 2006. Naminipun kaleb ...

                                               

Pratibha Patil

Pratibha Patil inggih punika Présidhèn India ingkang kaping 12 ingkang sapunika taksih njabat. Panjenenganipun punika satunggalipun pulitikus Konggrès Nasional Indial. Penjenenganipun dados présidhèn èstri kapisan lan warga Marathi kapisan ingkan ...

                                               

Anton Blok

Anton Blok ya iku ahli antropologi saka Amsterdam, Walanda kalahiran 1935. Blok naté kuliah sarjana 1960, pasca sarjana MA, lan doktor Ph.D ing Universitas Amsterdam. Blok uga naté nglakoni panlitian lapangan ing Sisilia, Itali taun 1961 lan 1065 ...

                                               

Peter Geschiere

Peter Geschiere ya iku ahli antropologi saka Belanda, kalairan taun 1941. Peter olèh pandhidhikan pawiyatan luhur ana ing Free University, MA sujarah taun 1967, MA antropologi ing taun 1969, lan Ph.D. antropologi ing taun 1978. Panlitian lapangan ...

                                               

Christiaan Snouck Hurgronje

Snouk Hurgronje utawa Christiaan Snouck Hurgronje lair tanggal 8 Fèbruari 1857 ing Tholen, Oosterhout, Walanda. Kaya bapak, embah, lan embah buyuté kang betah dadi pandhita Protèstan, Snouck nalika wiwit cilik wis diarahaké ing babagan teologi. T ...

                                               

Rembrandt

Rembrandt Harmenszoon van Rijn soːn vɑn ˈrɛin" ; 15 Juli 1606 – 4 Oktober 1669) iku sawijining pelukis lan etcher Walanda. Dhéwéké kanthi umum dianggep salah siji saka pelukis lan printmaker paling misuwur ing kagunan Éropah lan paling wigati ing ...

                                               

Wong Arwaniti

Wong Arwaniti, utawa Arvanites ya iku golongan cacah jiwa dwibasa ing Yunani kang asliné nyaturaké basa Arwanitika, sawijining dhialèk basa Albania bebarengan karo basa Yunani. Wong-wong iki ndunungi Yunani sasuwéné pungkasaning Jaman Tengahan la ...

                                               

Raja Yordania

Krajan Yordania madeg taun 1921 wiwit uwal saka Inggris. Putra-putra Syarif Husain bin Ali dadi panguwasa kanggo Krajan Irak lan Yordania. Ing Yordania, Abdullah I dadi Emir Trans-Yordania, Raja Trans-Yordania, dan Raja pada 3 April 1949. Puncak ...

                                               

Hussein saking Yordania

Hussein bin Talal inggih punika Raja Yordania saking taun 1952 ngantos 1999. Hussein punika Raja Yordania kaping tiga ingkang minangka gantos ramanipun, Raja Talal. Hussein bin Talal dados ratu wiwit tanggal 11 Agustus 1952 ngantos tilar donyanip ...

                                               

Albumin

Albumin ya iku aran kang minangka ngrujuk tumuju kabèh jinis protéin monomer kang larut ing banyu lan ing larutan uyah. Albumin ngalami koagulasi nalika kena panas. Substansi kang ngandhut albumin kaya ta putih endhog kang diarani albuminoid. Ing ...

                                               

Basofil

Basofil inggih punika salah satunggaling jinis leukosit ingkang wosipun lan saged ngeculaken histamin lan serotonin sadangunipun respon kekebalan badan. Gunggungipun basofil mindhak nalika reaksi alergi. Basofil punika granulosit kanthi gunggungi ...

                                               

Eosinofil

Eosinofil ya iku leukosit saka golongan granulosit kang nduwé kagunan ing sistem kekebalan awak nalika nglawan parasit multiseluler lan sawatara infèksi ing makluk vèrtebrata. Bebarengan karo sèl biang, eosinofil uga mèlu ngendhalèkaké alèrgi. Eo ...

                                               

Eritrosit

Èritrosit utawa sèl getih abang, erythrocyte) ya iku jinis getih kang paling akèh ana ing awak lan nduwé kagunan nggawa oksigèn tumuju jaringan-jaringan awak lumantar getih ing kéwan vèrtebrata. Tembung èritrosit asalé saka basa Yunani, ya iku er ...

                                               

Leukosit

Leukosit utawa sèl getih putih ya iku salah sawijiné sel kang mbentuk komponèn getih. Leukosit iki nduwé kagunan kanggo mbantu awak nglawan manéka jinis lelara minangka péranganing sistem kekebalan awak. Leukosit ora nduwé warna, nduwé inti sèl, ...

                                               

Mutah getih

Mutah getih yaiku mbebasake getih kanthi cangkeme. Muntahake getih bisa dadi kedadeyan sing nguwatirake, nanging ing sawatara, mula buka kasebut bisa amarga ora pati penting ing lambene, banjur getih dileg lan mutah maneh, utawa ngubur liwat irun ...

                                               

Neutrofil

Neutrofil ya iku péranganing leukosit saka golongan granulosit. Bebarengan karo loro sèl granulosit liyané, ya iku eosinofil lan basofil kang nduwé granula ing sitoplasma banjur diarani polymorphonuclear amarga nduwé wujud inti sèl kang anèh. Gra ...

                                               

Ambu

Ambu utawa ganda iku saka anané dat kimia, lumrahé wujud gas kanthi konsèntrasi èncèr, kang ketampa liwat indra pangambu. Ambu bisa wujud ambu kang sedhep utawa ambu kang kurang énak. Aroma kang énak asring dianggo sajeroning panganan, pewangi ru ...

                                               

Kaféin

Cithakan:Chembox LD50 Kaféina, utawa luwih kawentar kanthi jeneng kaféin, yaiku senyawa alkaloid xantina wujud kristal lan rasané pahit kang digunakaké minangka obat perangsang psikoaktif lan diuretik ènthèng. Kafeina tinemu déning kimiawan Jerma ...

                                               

Kokaina

Kokaina iku senyawa sintetis kang micu metabolisme sel dadi rikat banget. Kokaina iku minangka alkaloid kang diasilaké saka tetuwuhan koka Erythroxylon coca, kang asalé saka Amérika Kidul. Godhongé biyasa dimamah déning kang ndunungi saenggon kan ...

                                               

Koniin

Koniin ya iku sajinis alkaloid kang asalé saka tuwuhan Poison Hemlock lan asifat racun Saliyané koniin, ana senyawa alkaloid racun γ-coniceine ing tuwuhan mau, maung baé koniin tikel 8 luwih ngandhut racun tinimbang γ-coniceine. Profil alkaloid i ...

                                               

Formaldehida

Senyawa kimia formaldehida, kalebu aldehida kanthi rumus kimia H 2 CO, senyawa iki dhapuré gas, utawa cuwèr kang dikenal kanthi jeneng formalin, utawa padhetan kang dikenal kanthi jeneng paraformaldehyde utawa trioxane. Formaldehida sepisanan dis ...

                                               

Pentosa

Pentosa iku sawijining monosakarida sing duwé limang atom karbon, kanthi sa gugus fungsi aldehida ing posisi 1 utawa keton ing posisi 2. Aldopentosa duwé telu pusat kiral "atom karbon asimetris" saèngga ana wolu stereoisomer. Molekul 4-D-aldopent ...

                                               

Ribosa

Cithakan:Chembox DrugBankCithakan:Chembox SpecRotation Ribosa, utawa D-ribosa, iku aldopentosa - siji monosakarida sing kapérang saka limang atom karbon, lan kalebu siji gugus fungsional aldehida ing wujud linearé. Ribosa duwé formula kimia C 5 H ...

                                               

Robert Brown

Robert Brown FRS iku sawijining botanis Sekotlan sing mènèhi kontribusi wigati marang botani kanthi kapeloporan migunakaké mikroskop. Kontribusiné kalebu panemon nukléus sèl lan cytoplasmic streaming ; obsèrvasi pisanan ngenani Brownian motion ; ...

                                               

Gempol

Gempol ya iku spesies wit ing kulawarga Rubiaceae, asale saka Asia Kidul-wétan, New Guinea, lan Australia. Wit iki duwé godhong kang gedhé lan nggilap. Wit iki dhuwuré bisa nganti 30 mèter lan dhiamèter galihé 100 cm. Galihé silindris werna krém. ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →