ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 144




                                               

Gagok

Gagok punika seni swara ingkang lair nalika periode pungkasan Dinasti Joseon abad kaping 16. Nalika masa punika, ingkang remen kaliyan seni punika sapérangan ageng saking kaum bangsawan, aseing kempal sesarengan kanggé nyerat puisi lan nyipta tem ...

                                               

Kethoprak Jawa

Kethoprak Jawa inggih punika pagelaran drama rakyat ingkang ngginakaken Basa Jawa. lairipun kethoprak menika saking konteks Jawa, ananging asal cariyos saged saking daerah sanesipun. Kethoprak Jawa biasanipun konteks-ipun budaya Jawa, wiwit sakin ...

                                               

Sabirun

Sabirun yaiku seniman karawitan saka Yogyakarta lan anggota saka Pusat Latihan Tari Bagong Kussudiardjo, Yogyakarta. Panjenengané melu dadi anggota PLT Bagong Kussudiardjo wiwit tanggal 2 Januari 1936.

                                               

Masres

Arrifin C Noer, téater lan sutradara film saka desa anjog Kenduruan Indonesia Jalan Bahagia Kotamadya Cirebon, ing diskusi ing Taman Ismail Marzuki ing Jakarta wis ditulis pendapat: "Yen pengin dadi bioskop pemain dipercaya lair ing Cirebon". Ing ...

                                               

Grebeg Gethuk Magelang

Grebeg gethuk inggih menika salah satunggalipun tradhisi ingkang dipuntengga dening masarakat Magelang. Tradhisi menika kangge mengeti Hari Jadi Kota Magelang saben taunipun. Grebeg Gethuk menika ngginakaken kalih gunungan ingkang kadamel saking ...

                                               

Arief Yudi Rahman

Arief Yudi Rahman lair ing Majalengka, 9 Januari 1967. Dhèwèké nempuh pendhidhikan ana ing Akademi Seni Tari Indonesia Bandung ananging ora bisa namataké pendhidhikan kasebut. Dhèwèké yaiku salah sijining penggagas kabentuké Jebor Hall kang ana i ...

                                               

Muhammad Soleh Adipramono

Muhammad Soleh Adipramono ya iku sawijining tokoh masarakat kang ana nèng Dhusun Kemulan, Desa Tulus Besar, Kecamatan Tumpang, Kabupaten Malang, Jawa Timur. M. Soleh Adipramono utawa Ki Soleh ya iku seniman ana ing kéné, dhèwèké njaga kabudayan w ...

                                               

Basri Baharuddin Sila

Basri Baharuddin Sila inggih punika salah satunggaling juru kagunan musik lan kagunan tradhisi ingkang kawentar puluhan warsa saking dhaérah Bugis-Makassar. Panjenenganipun asring dipuntimbali Daèng Bas. Daèng Bas punika kirang langkung sampun sè ...

                                               

LiAngelo Ball

LiAngelo Ball ya iku pemain basket saka Amerika. Ball lair ing Anaheim, California saka pasangan LaVar Ball lan Tina Ball. LiAngelo Robert Ball minangka pemain basket profesional ing Amérika sing saiki gabung karo Vytautas Prienai - Birštonas, ti ...

                                               

Wayang Ron Tal

Wit tal iku wujude kaya wit klapa, godhonge rada kandel tur dawa lan amba. Godhong iku isa dinggo piranti kanggo nulis prasasti-prasasti nalika jaman semana, uga bisa dinggo nyorek utawa nggambar. Godhong iki kalebu pawet. Yaiku gunane godhong ta ...

                                               

Bathik jawa

Bathik Jawa yaiku sawijining warisan budaya wong Indonésia. Mliginè dhaèrah Jawa kang dikuwasani kawit biyèn. Bathik Jawa nduwéni motif kang bèda. Bédané motif iki biasanè kadadèyan amarga motif-motif nduwéni arti, maksudè ora mung gambar anangin ...

                                               

Museum Batik Pekalongan

Museum Batik Pekalongan dipunwontenaken tanggal 12 Juli taun 1972 déning perwakilan Departemen Pendidikan dan Kebudayaan Jawa Tengah ingkang kadukung déning Drs. R. Soepomo walikota kaping 10 kutha Pekalongan. Ing taun-taun wiwitan, Museum Batik ...

                                               

Wayang Pancasila

Wayang Pancasila iku carita wayang kang persis karo wayang purwa kang bedakaké mung lakon-lakoné, ning wayang Pancasila lakoné pejuang-pejuang bangsa Indonésia caritané uga bab perjuangan Bangsa Indonésia. Wayang modern iki kacipta amarga wayang- ...

                                               

Wayang Timplong

Wayang timplong utawa wayang klithik punika kasenian wayang saking kajeng waru ingkang wonten ing kutha Nganjuk, Jawa Wètan. Miturut sejarahipun, wayang timplong dipundamel saking kajeng. Nanging amarga abot saha rekasa dipunowahi, asta wayang ti ...

                                               

Birmingham

Birmingham inggih punika salah satunggiling kutha lan dhistrik metropolitan ingkang papanipun manggèn wonten ing West Midlands, Inggris. Birmingham inggih punika kutha ingkang paling ageng nomer kalih wonten ing Britania Raya kanthi cacahipun pen ...

                                               

The Stolen Eagle (sèrial TV)

The Stolen Eagle ya iku sèrial TV British-Amerika kang ditulis déning Bruno Heller lan disutradarani déning Michael Apted. Sutradhara sèri iki ya iku Michael Apted lan ditulis déning Bruno Heller. Déné pemain sèri kasebut ya iku Ciarán Hinds, Kev ...

                                               

Cnidaria

Cnidaria iku divisi saka kingdom animalia. Dijenengi Cnidaria amarga kéwan iki duwé sel knidoblast kang isiné organel antup. Ana paling ora 10.000 spésies melbu ing filum Cnidaria. Akeh-akèhé spésies kang mlebu ing filum iki uripé ing laut. Ana s ...

                                               

Vaksin

vaksin kang asalé saka patogen kang dilemahaké. Contoné ya iku vaksin campak lan vaksin gondong. Vaksin jinis iki kekebalané luwih suwé saka jinis vaksin kang asalé saka patogen kang dipanasaké. vaksin kang asalé saka patogen kang wis dipaténi ng ...

                                               

Mesin

Mesin, inggih punika piranti mekanik utawi elektrik ingkang saged ngowahi ènergi dados tenaga kanggé mbiyantu pagawéanipun manungsa. Biasane mbutuhaké ènergi kang mlebu, supaya bisa ngetokaké ènergi kang luwih ana gunané ning kagiyatané manungsa. ...

                                               

KEGG

KEGG iku sawijining kolèksi database sajeroning jaringan internèt ngenani genome, enzymatic pathway, lan dat kimia biologi. Database lintasan nyathet jaringan interaksi molekul sajeroning sèl, lan variané mligi marang organisme tinamtu. Ing sasi ...

                                               

Yves Le Grand

Yves Le Grand inggih punika guru spesialis optik biologi sarta kolorimetri. Plus on rêve à ce monde, plus on pense que les couleurs ont été faites pour qu’il soit beau. Et la beauté n’est pas une ruse, c’est un besoin pour l’homme. Yves Le Grand ...

                                               

Klika

Klika utawa kulit kayu ya iku pérangan paling njaba saka tuwuhan kang ngasilaké kayu, kalebu tetuwuhan cilik kang rupa grumbul. Ing ilmu biologi, kang kasebut klika ya iku sakabèhing pérangan sajabaning kambium kalebu ing oyot tuwuhan. Klika nutu ...

                                               

Identitas gender

Idhéntitas jender carané pangertén lan kesadaran saka wong bab jènderé dhéwé. Idhentitas jènder wong bisa slaras karo jinis kang ditetepake ing lair utawa iku temené pancén béda. Kabéh masyarakat wis ngreténi saka kategori jènder minangka basis k ...

                                               

Fototrof

Fototrof inggih punia organismé ingkang ngélampahi fotosintèsis kanggé pikolèh ènérgi. Sédaya mupangatakén ènérgi saking cahya srengéngé kanggé ngubah karbon dioksida saha toya dados bahan organik ingkang badhé dipunginaakén ing fungsi-fungsi sèl ...

                                               

Grasak

Grasak ya iku salah sijining uwit kang khas Indonesia. Uwit iki bisa ditemoni ing Taman Nasional Ujung Kulon, Jawa Kulon. Ficus annulata kalebu uwit saka ordho Rosales lan duwé jeneng ilmiah Ficus annulata. Uwit iki duwé padanan jeneng ilmiah ya ...

                                               

Tawon endhas

Ana 11 subspésiès sing dikenal ing saindenging Asia, kanthi variasi warna sing beda: V. a. alduini - V. a. alticincta - V. a. archiboldi - V. a. Kontinental - V. a. hainensis - V. a. indosinensis - V. a. moluccana - V. a. nigriventris - V. a. mol ...

                                               

Cyanophyta

Cyanophyta utawa ganggang ijo - biru iku sumebar ing akèh papan panggonan, ya iku ing nggon banyu, ing lemah, ing watu, lan telanan watu. Lumrahé organisme iki akèh ing nggon bany kanthi pH nétral utawa bebanyon sing duwé sipat rada basa. Uga ana ...

                                               

SMA Negeri 1 Cepu

SMA Negeri 1 Cepu, minangka salah siji saka Sekolah Menengah Atas Negeri sing dumunung ana ing kacamatan Cepu, Kabupatèn Blora, Jawa Tengah, Indonésia. Kayadéné ing sekolah menengah atas lumrahé, mangsa pendhidhikan sekolah ing SMA Negeri 1 Cepu ...

                                               

Pratélan Daerah Tingkat II

Pratélan Daerah Tingkat II yaiku divisi ing wilayah administratif ing Indonesia miturut Wilayah Level 1. Dati II bisa awujud Kabupaten Dati II utawa munisipalitas Dati II. Bentenane antarane kabupaten lan kotamadya ana ing aspek demografi, ukuran ...

                                               

Olahan Aljazair

Masakan Aljazair dipengaruhi dening interaksi lan pertukaran Algeria karo budaya lan bangsa liyane ing pirang-pirang abad. Iki ditondoi dening kasugihan sing asale saka produk dharatan lan segara. Conquests utawa gerakan demografi menyang wilayah ...

                                               

Future Leader Summit

Future Leader Summit utawa FLS iku sawijining konferensi nasional taunan kang dianakake kawit taun 2011 déning organisasi kepemudaan kajeneng Nusantara Muda kang ono ing Semarang. Konferensi iki ngajak para mudha-mudhi Indonesia supaya padha gele ...

                                               

Batu Televisi

Batu Televisi ya iku Televisi Lokal Malang Raya kang ana ing Frekuensi Lokal 48 UHF. Kantor lan Studio Siaran mapan ing pèrèng Gunung lan Pegunungan kang dhuwuré ± 1.100 m saka lumah laut lan ditunjang kanthi sesawangan éndah kang minangka keuntu ...

                                               

Dudi Krisnadi

Dudi Krisnadi, yaiku petani herbal kang lair ing Pangandaran tanggal 15 Maret 1969. Dudi Krisnadi iku Sarjana Agronomi, Fakulltas Pertanian Universitas Siliwangi, Tasikmalaya. Nduwéni garwa kang jenege Titik Marwiyah. Dudi Krisnadi nduweni kagiya ...

                                               

Basa Cia-cia

Basa Cia-Cia utawi Basa Buton Kidul inggih punika kalebet jinising Basa Austronesia ingkang dipuntutur ing sakiwa tengenipun kutha Bau-Bau ing kidul Pulo Buton ingkang mapan wonten ing sisih lor-wetan Pulo Sulawesi wonten ing Indonesia. Wonten in ...

                                               

Vlamertinge

Vlamertinge kuwi sawijining désa ing provinsi Flanders Barat lan borough kutha Ypres. Pusat desa Vlamertinge dumunung ing njaban tengah kutha Ypres, ing sadawane dalan utama N38 menyang kutha Poperinge. Saliyané pusat kutha Ypres dhéwé, Vlamertin ...

                                               

Sword Art Online

Sword Art Online ya iku seri saka novel ringan saking Jepang kang ditulis déning Reki Kawahara lan digambar déning ABEC. Serial niki njupuk wektu ing mangsa modhèren lan fokus ing manéka warna donya gim virtual reality MMORPG. Sword Art Online di ...

                                               

Gijang

Wewengkon Gijang inggih menika satunggaling gun, utawi wewengkon. wewengkon menika mapan wonten ing antawisipun Haeundae-gu lan Ulsan wonten ing lor Busan, Korea Kidul.

                                               

Dewan TIK Nasional

Déwan TIK Nasional utawi Dewan Teknologi Nasional inggih punika salah satunggaling lembaga pamaréntah nonstruktural Indonésia ingkang ugi kalebet lembaga koordinasi èksekutif ingkang dipunbentuk lan dipunpandhegani déning Prèsidhen Républik Indon ...

                                               

Pratélan pawiyatan luhur swasta ing Riau

Ing ngisor iki kapacak Pratélan pawiyatan luhur swasta ing Riau sing kabawah Kementerian Pendidikan Nasional Indonesia. Pratélan iki ora kalebu pawiyatan luhur Islam swasta sing kabawah Kementerian Agama Indonesia.

                                               

Tepian TV

Cithakan:Bukanmengenai Tepian TV biyèn jenenge Tepian Channel ya iku salah sijiné televisi lokal ing Samarinda. Tepian TV duweke PT. Tepian Multimedia kang mapan sangisoring naungan Mitra Kabel Group. Jangkauan siarane wis tekan kutha Samarinda. ...

                                               

Pratélan pawiyatan luhur swasta ing Lampung

Ing ngisor iki kapacak Pratélan pawiyatan luhur swasta ing Lampung sing kabawah Kementerian Pendidikan Nasional Indonesia. Pratélan iki ora kalebu pawiyatan luhur Islam swasta sing kabawah Kementerian Agama Indonesia.

                                               

BMS TV

BMS TV utawa Banyumas Televisi ya iku stasiun televisi lokal pisanan kang ana ing daerah Banyumas, Jawa Tengah. BMS TV dhéwé biyèné minangka stasiun televisi kang diduwèni déning Bina Sarana Informatika lan jaréné uga akèh-akèhé dana BMS TV uga d ...

                                               

Setatsiyun Tandhes

Setatsiyun Tandhes minangka setatsiyun kelas III / stasiun sepur cilik sing dununge ing Tandes Lor, Tandes, Surabaya lan kalebu ing Wilayah Operasi VIII Surabaya. Stasiun iki dununge ana ing ketinggian +2 meter lan dununge rada sisih lor Jalan Ra ...

                                               

Djuki Ridwan

Djuki Ridwan yaiku uwong kang dipercaya kanggo bangun Garuda Wisnu Kencana ing Dusun Ungasari, Kabupaten Badung, Bali. Djuki Ridwan duweni Putra lan putri saka Nia Rosyiortiwati. Putra lan putri kasebut yaiku Julian Pratama Ridwan lan Adrian Augu ...

                                               

Pratélan pawiyatan luhur swasta ing Sumatra Kidul

Ing ngisor iki kapacak Pratélan pawiyatan luhur swasta ing Sumatra Kidul sing kabawah Kementerian Pendidikan Nasional Indonesia. Pratélan iki ora kalebu pawiyatan luhur Islam swasta sing kabawah Kementerian Agama Indonesia.

                                               

Setatsiyun Kandhangan

Setatsiyun Kandhangan yaiku setasiun kelas III / stasiun sepur cilik sing papane ing Banjarsugihan, Tandes, Surabaya ; ing dhuwur +2 m; kalebet ing Kawasan Operasi VIII Surabaya. Sanajan diwenehi jeneng "Kandangan", stasiun iki ora dununge ing wi ...

                                               

Sinarmas Group

Sinarmas Group ya iku salah sijiné konglomerasi ing Indonésia. Perusahaan iki diwangun taun 1962 lan duwé anak perusahaan kaya ta Asia Pulp & Paper lan produsèn lenga sawit PT SMART Tbk. Sinarmas Group diadegaké déning sawijining pengusaha keturu ...

                                               

Jelantir

Jelantir atawa jlantir yaiku spesies tanduran suket kembang sing asale saka genus konyza, kalebu kulawarga Asteraceae. Tanduran iki uga diarani lokal minangka jalantir, dan situduh langit. Tanduran iki tuwuh liar ing pekarangan utawa kebon lan sa ...

                                               

SMA A.Wahid Hasyim Tebuireng

SMA A. Wahid Hasyim ya iku salah sawijining unit pandhidhikan kang ana ing Pondhok pesantrèn Tebu Ireng. Sanajan ana ing lingkungan Pesantrèn, sekolah iki uga kagolong sekolah umum. Amarga, ing sekolah iki uga ngajaraké wulangan-wulangan umum kay ...

                                               

Tèknisi

Teknisi ya iku salah sawijining manungsa sing nyekel utawa nguwasani babagan teknologi tartamtu, bisa ngenani téyori lan praktik, racaké tèknisi luwih nguasani layperson malah luwih profesional ing babagan sing digelutine. teknisi racaké saka paw ...