ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 149




                                               

Sporangium

Sporangium spora + αγγείον wadhah) inggih punika panggènan ingkang wujud spora. Sporangium saged kapèrang saking sétunggal sèl utawi ugi saged dados multisel. Sedaya tanéman, jamur, lan kathah makluk urip sanès ingkang ngasilaken sporangium ing w ...

                                               

Flæskesteg

Flæskesteg, versi daging babi panggang versi Denmark, dianggep minangka salah sawijining panganan nasional utama Denmark. Tansah disiapake karo crackling, iki uga dadi favorit kanggo nedha bengi Natal Denmark sing dadi panganan sore ing 24 Desemb ...

                                               

Flu babi

Flu babi iku tegesé kasus influenza sing disebabaké déning Orthomyxoviruses endemic sajeroning populasi babi. Strains SIV sing dikenali nganti dina iki diklasifikasèkaké minangka Influenzavirus C utawa salah siji saka warna-warna subtipe saka gén ...

                                               

Asma kucing

Asma kucing ya iku alèrgi ing sistem pernapasan kang lumrahé dialami déning kucing. Udakara 1% kucing diwasa ing saindenging jagad kang kena lelara iki. Asma kucing minangka lelara progresif kronis kang ana obaté. Tandha-tandhané ya iku mengi, wa ...

                                               

Brojo lintang

Lintang Brojo sing asring diarani kembang Jamaka kalebu kulawarga Iridaceae. Sawetara ahli taksonomi nggolongake maneh balung minangka bagean saka Iris saengga ganti jeneng dadi Iris domestik. Ana limang subspesies lintang brojo sing dikonsumsi d ...

                                               

Mars

Cithakan:Infobox Planit Mars utawa Anggara yaiku planit kaping papat saka srengéngé. Jenengé dijupuk saka jeneng déwa prang Romawi, Mars. Planit iki asring diarani "planit abang" amarga yèn dideleng saka kadohan katon semu abang. Iki amarga anané ...

                                               

Corallus

Corallus iku salah sawijining jinis saka ula boa uwit kang ana ing Amérika Tengah lan Kidul. Sing jeneng umum ing basa Inggris yaiku Neotropical tree boas.

                                               

Pangrasa

Sistem gustatory utawa indra rasa yaiku sistem indera sing tanggung jawab sebagian tumrap pemahaman rasa. Rasa minangka pangerten sing digawe utawa dirangsang nalika ana zat ing tutuk reaksi kimia kanthi sel reseptor rasa sing ana ing selaran ras ...

                                               

Boa wit Amérika

Boa Amérika wit iku salah sawijining jinis saka ula boa uwit kang ana ing Amérika Tengah lan Kidul. Sing jeneng umum ing basa Inggris yaiku Neotropical wit boas.

                                               

Endometriosis

Endometriosis ya iku radang kang ana hubungane karo hormon estradiol utawa estrogen wujud pertumbuhan jaringan endometrium kang dibarengi perambatan pembuluh getih, nganti nonjol metu saka rahim lan nyebapake pelvic pain. Endometriosis dikabrake ...

                                               

Vapor

Vapor utawa udud èlèktrik yaiku salah siji jenis saka pènghantar nikotin èlèktronik. udud jènis iki dirancang kanggo ngèwangi pècandu udud mbako anyak mandhèg udud. karo bèralih saka udud mbako mènyang udud èlèktrik, amarga palèmahan déknè kabèh ...

                                               

Senyawa Antioksidan

Antioksida inggih punika sényawa ingkang mampu nunda, ngélambatake utawi menghambat réaksi oksida wonten makanan utawi jampi, tengpundhi senyawa-senyawa punika gampil teroksidasi saéngga sèl-sèl sanès kahindar saking Radikal bébas. Antioksida ing ...

                                               

Plexus brachialis

Cithakan:Infobox nerve Plexus brachialis inggih punika anyaman serat saraf ingkang mlampah saking balung belakang C5-T1, lajéng ngélampahi pérangan leher lan ketiak, lan pungkasaning ing sédaya léngan. Serabut saraf ingkang wonten badhé dipundist ...

                                               

Tétanus

Tétanus kang dikenal uga minangka lockjaw, punika lelara kang disebabaké déning tetanospasmin, ya iku sejenis neurotoksin kang diprodhuksi déning Clostridium tetani kang nginfèksi sistem urat saraf lan otot mula saraf lan otot dadi kaku. Kitasato ...

                                               

Pérangan daging sapi

Daging sapi iku jaringan otot sapi sing biyasa lan umum dipigunakaké kanggo kaperluan konsumsi panganan. Ing saben laladan, panggunaan daging iki béda-béda gumantung cara pangolahané. Contoné has njaba, daging iga lan T-Bone umum dimasak ing Érop ...

                                               

Gurita

Gurita utawa sotong kréta yaiku kéwan moluska saka kelas Kapalapada, ordho Asthapada. Kéwan iki habitaté ya iku ing trumbu karang ing samodra. Gurita iku ana 289 spésies. Gurita ing basa Inggris jenengé octopus. Tembung iki dijupuk saka basa Yuna ...

                                               

Mesin mekanik pamisah daging

Daging kapisah mesin, mesin mbalekake / iwak direklamasi, utawa iwak giling mekanik punika salah sawijining jinis olahan daging produk diprodhuksi dening mekso pureed utawa lemah daging sapi, daging babi, daging kambing, Turkey utawa pitik, ana i ...

                                               

Skalop

Scallop / ˈ s k ɒ l ə p, ˈ s k æ l ə p / iku jeneng umum sing utamané kanggo salah siji saka akeh spesies kerang utawa segara bivalve moluska ing taksonomi kulawarga Pectinidae, ing scallops. Nanging, jeneng umum "scallop" uga kadang ditrapake ka ...

                                               

Sklera

Sklèra inggih punika pérangan ing jawi soca ingkang ngélindungi, kiat saha warninipun pèthak. sklera punika jaringan ingkang kiat kaliyan sérat ingkang kiat, warninipun péthak burém, kéjaba ing pérangan ngajéng duwé sipat transparan, dipunsébat k ...

                                               

Proton Suprima S

Proton Suprima S yaiku salah sawijining jinis mobil lawang lima sing dirancang dening prodhusen mobil Proton Malaysia. Mobil iki didol ing pasar otomotip wiwit taun 17 Agustus 2013 lan adhedhasar saka rangka sèri mobil P2 generasi Proton. Suprima ...

                                               

Lexus UX

Lexus UX minangka salah sawijining SUV silang kompro mewah saka Lexus, divisi mewah saka Toyota. Dikenal ing Maret 2018 Geneva Motor Show minangka model kawin silang paling cilik ing barisan Lexus, sing ana ing ngisor NX kompak. Iki uga minangka ...

                                               

Suzuki Fronte

Suzuki Fronte yaiku mobil sing pisanan dikenalake ing Maret 1962 minangka versi sedan saka prodhusèn mobil Suzulight Van. Jeneng Fronte isih digunakake kanggo mobil sedan saka pabrik Suzuki, uga sawetara kendaraan sing digunakake komersial nganti ...

                                               

Wulu kéwan

Wulu minangka rambut wulu sing kandel sing nutupi kulit kewan sing beda-beda. Iki minangka ciri khas mamalia. Iki kalebu kombinasi rambut penjaga berminyak ing sisih ngisor lan ngisor sing kandel. Rambut penjaga njaga kelembapan saka kulit; under ...

                                               

Garudha ireng

Garudha ireng ya iku sejinis manuk pemangsa saka suku Accipitridae lan siji-sijiné anggota marga Ictinaetus. Dijenengi mangkono ya iku amarga warna wuluné kang sekabèhané wernané ireng. Sanajan ana uga sapérangan jinis garudha liyané kang warnané ...

                                               

Garudha Pancasila

Garudha Pancasila iku lambang nagara Indonésia. Lambang iki awujud manuk garudha kang mawa tamèng binagi ing limang pérangan. Tamèng iki nglambangaké dhasar nagara Indonésia; Pancasila kang uga dhedhasar konsèp falsafi Buda pañcasila. Lambang iki ...

                                               

Kucing asia

Jeneng liya Malaya kucing Kucing Asia uga dikenal minangka kucing Malaya, yaiku salah sawijining kucing sing padha karo kucing Burma, nanging nduwèni werna lan werna bulu. Variasi saka kucing asia sing asalé awaké diarani kucing wulu setengah daw ...

                                               

Adas legi

Adas legi, utawa jeneng latine Pimpinella Anisum, iku tuwuhan saka Laut Tengah lan Asia Kulon. Tuwuhan iki dhuwure kira-kira sameter, wujud godhonge nyirip kaya wulu. Adas legi wujudé lonjong, dawane 3–5 mm. Adas legi duwé rasa legi lan ambune kh ...

                                               

Pitik belèhan - Endhog-endhogan

Pitik kanthi jinis belèhan/ndhog-ndhogan diarani amarga pitik kasebut gunané kanggo dijupuk dagingé. Sawisé pitik-pitik kasebut wis ora ngendhog manèh, pitik iku banjur dijupuk dagingé menawa dagingé taksih apik. Iku sebabé jinis iki diarani jini ...

                                               

Kalajengking

Kalajengking yaiku kelompok kéwan mawa ros duwé wulu sikil kang kagolong ing ordho Scorpiones saka kelas Arachnida. Kalajengking isih kalebu sadulur karo ketonggèng, kalamangga, tungau, lan caplak. Kurang luwih ana 2000 rupa kalajengking. Uripé a ...

                                               

Udoh

Udoh minangka kahanane manungsa sing ora nganggo klambi utawa ora nutupi alat kelamin. Ing sawetara masarakat, ketelanjangan parsial ditetepake minangka ora nutupi bagean awak liyane sing dianggep seksual. Wuda, utawa ilang wulu awak, minangka sa ...

                                               

Olahan Quebec

Masakan Quebec nampilake karakteristik masakan nasional sing sugih kanthi spesialisasi regional. Iki asale saka masakan Prancis abad kaping 16 lan sejarah perdagangan wulu lan moro. Iki uga dipengaruhi dening sinau saka First Nations, masakan Ing ...

                                               

Alpaka

Alpaka yaiku mamalia saka Amérika Kidul sing méh padha karo llama. Alpaca luwih cilik tinimbang llama, lan alpaka ora digunakaké kanggo kéwan transportasi, nanging kéwan kang dijupuk wuluné. Serat Alpaca digunakakè kanggo nggawé barang rajutan la ...

                                               

Gelatin

Gelatin utawa gelatine yaiku bahan panganan sing tembus sawangan, ora ana warna, tanpa rasa, asale saka kolagen sing dijupuk saka bagean awak kewan. Iki mambubanget yen garing lan teles nalika lembab. Bisa uga diarani kololisis sing dihidrolisis, ...

                                               

Brambang

Brambang utawa bawang abang iku jeneng tuwuhan saka familia Alliaceae lan jeneng saka umbi kang dikasilaké. Umbi saka tuwuhan brambang minangka bahan utama kanggo bumbu dhasar masakan Indonésia. Brambang kalebu tuwuhan sayuran. Tuwuhan iki lumrah ...

                                               

Èkstrak ragi

Ekstrak ragi kalebu isi sel ragi tanpa tembok sel ; digunakake minangka aditif panganan utawa rasa rasa, utawa minangka nutrisi kanggo media budaya bakteri. Iki asring digunakake kanggo nggawe rasa gurih lan sensasi rasa umami, lan bisa ditemokak ...

                                               

Simbar menjangan

Simbar menjangan iku sawijining marga tetuwuhan paku mawa punjul sakiwa-tengené 18 jinis. Kabèh urip épifit ing tanduran liya lan kanthi rupa sing unik amarga ndarbèni rong tipe godhong kanthi fungsi lan wujud sing béda. Salah sijiné tuwuh nglamb ...

                                               

Porang

Porang yaiku tanduran sing ngasilake umbi sing bisa dimasak anggota Genus Amorphophallus. Amarga isih ana gegandhéngan lan wujud kang saèmper karo suweg, walur lan iles-iles, tanduran porang asring dianggep padha utawa klèru karo tanduran-tandura ...

                                               

Wedhus domestik

wedhus domestik utawa mung wedhus iku subspesies saka C. aegagrus dipunjinakaken saka wedhus alam bébas saka Asia Kidul-kulon lan Eropah Wétan. Wedhus kasebut minangka anggota kulawarga kewan Bovidae lan kulawarga Caprinae sing kalebu kulawarga, ...

                                               

Warna

Warna utawa rupa iku fénoména persèpsi visual manungsa. Uga bisa diarani asipat kang ana ing mata saka pantulan cahya kang dipantulaké barang utawa piranti. Mupangaté warna ing donya seni rupa dadi salah sijiné unsur kang wigati, kadadéan iki tum ...

                                               

Chromobacterium violaceum

Chromobacterium violaceum ya iku bakteri fakultatif anaerob, gram-négatif lan wujudé batangan sarta duwé pigmen ungu. Bakteri iki racaké tinemu ing laladan kang duwé iklim tropis lan subtropis, ing banyu lan lemah uga ing manungsa lan kéwan. Bakt ...

                                               

Anggur abang

Anggur abang minangka salah sawijining jinis anggur digawe saka varieties anggur. Werna anggur sing nyata bisa diwiwiti saka violet kuat, khas anggur enom, nganti abang bata kanggo anggur sing diwasa lan coklat kanggo anggur abang sing luwih tuwa ...

                                               

Antosianin

Antosianin ya iku pigmen kang bisa nyampur karo banyu kanthi alamiah ing saben tuwuhan. Manut jenengé, pigmen iki mènèhi warna ing kembang, woh-wohan, lan godhong tetuwuhan ijo, lan wis akèh digunakaké minanga pewarna alami ing prodhuk panganan. ...

                                               

Krayon

Krayon yaiku batangan lilin berpigmen sing digunakake kanggo nulis utawa nggambar. Krayon lilin beda karo pastel, ing endi pigmen dicampur karo binder garing kayata permen karet arab, lan beda uga saka pastel minyak, ing endi pengikat kasebut cam ...

                                               

Krim (ombènan)

Krim minangka produk susu sing kasusun saka lapisan lemak sing luwih dhuwur sing dicithak saka sisih ndhuwur susu sadurunge homogenisasi. Ing susu sing ora homogenisasi, lemak, sing kurang kandhel, pungkasané munggah ing ndhuwur. Ing produksi ind ...

                                               

Jeruk getih

Jeruk getih iku jinis orange Citrus × sinensis karo layung, meh getih werna daginge. Werna daging peteng sing khas yaiku amarga ana anthocyanin, kulawarga pigmen polifenol sing umume akeh kembang lan woh, nanging ora umum ana ing buah jeruk. Chry ...

                                               

Cakar mamalia

Cakar minangka bagean saka sikil sing lembut kayata mamalia, umume quadruped, sing duwe cakar. Cakar kasebut ditandhani karo epidermis tipis, pigmen, keratinised, tanpa rambut tanpa nutupi jaringan kolagen subkutaneus lan jaringan adiposa, sing n ...

                                               

Yoghurt

Yoghurt utawa yogurt, ya iku susu kang digawé saka fèrmentasi bakteri. Yoghurt bisa digawé saka susu apa waé, kalebu susu kacang kedelai. Nanging produksi modèrn saiki didominasi susu sapi. Fermentasi gula susu ngasilké asem laktat, kang duwé per ...

                                               

Punch

Tembung pukulan nuduhake macem-macem omben-omben, non-alkohol lan alkohol, umume ngemot woh - wohan utawa jus buah. Minuman kasebut dikenalake saka India menyang Inggris dening karyawan Perusahaan India Timur Inggris. Punch biasane disajikake ing ...

                                               

Curd

Curd minangka sawijining produk susu sing dipikolehi kanthi koagulasi susu ing proses sing diarani curdling. Koagulasi bisa disebabake nambah rennet utawa bahan asam sing bisa dimakan kaya ta jus lemon utawa cuka, lan banjur ngidini dadi koagulas ...

                                               

Oriflame

Oriflame inggih punika satunggaling prusahaan kosmetik alami saking Swèdhen. Madeg rikala taun 1967 ing Swèdhen. Mr. Jonas lan Rober af Jochnick inggih punika ingkang madegaken perusahaan punika.