ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 150




                                               

Roti putih

Roti putih umume nuduhake roti sing digawe saka glepung gandum saka endi bran lan lapisan kuman wis dicopot saka gandum minangka bagean saka proses grinding utawa penggilingan tepung, ngasilake glepung warna-warni. Proses penggilingan iki bisa me ...

                                               

Rasa

Rasa, roso, utawa rasa minangka kesan persepsi panganan utawa zat liyane, lan ditemtokake utamane dening indra kimia sistem gustatory lan olfactory. Sensitori trigeminal ", sing ndeteksi iritasi kimia ing tutuk lan tenggorokan, uga suhu lan tekst ...

                                               

Tampon

Tampon minangka salah sawijining produk haid sing dirancang kanggo nyerep sekresi kanthi disisipake menyang pawadonan nalika haid. Beda karo bantalan, nanging diselehake ing njero kanal pawadonan. Sawise dilebokake kanthi bener, tampon ditrapake ...

                                               

Dahi

Curd minangka yogurt tradisional utawa produk susu fermentasi, asale saka anak bawana India, biasane disiapake saka susu sapi, lan kadang susu kebo, utawa susu wedhus. Iki misuwur ing saindenging bawana India. Tembung curd digunakake ing basa Ing ...

                                               

Woworan remuk

Bahan-bahan remuk, tagihan mashbill, mashbill, utawa tagihan gandum minangka bahan sing digunakake para brewers kanggo ngasilake wort sing banjur diombe dadi alkohol. Mashing minangka tumindak nggawe lan ngekstrak gula lan unsur-unsur fermentable ...

                                               

Uyah garang

Uyah Asap minangka uyah aromatik sing diasinake kanthi alas kayu pilih wae nganti 14 dina. Jinis kayu sing digunakake kanggo ngrokok mengaruhi rasa, sing bisa diwiwiti kanthi alus nganti kandel utawa malah manis. Pilihan sing paling umum yaiku al ...

                                               

Panganan beku

Panganan beku ngreksa saka wektu disiyapake nganti dipangan. Wiwit jaman biyen, petani, nelayan, lan trapper ngreksa pari-parian lan ngasilake ing bangunan sing ora digawe panas nalika musim salju. Panganan beku nyebabake proses dekomposisi kanth ...

                                               

Bathik Semarang

Bathik Semarang inggih menika bathik ingkang dipunprodhuksi kaliyan warga Semarang kanthi motif utawi ikon Kutha Semarang. Bathik Semarang menika warisan budaya ingkang khas lan unik dados idhèntitas budaya. Semarang menika wewengkon ingkang wont ...

                                               

Sekretariat Presiden Kamentrian Sekretariat Negara Indonesia

Sekretariat Présidhèn Kamentrian Sekretariat Nagara Indonesia utawi ingkang ugi dipunsebat Rumah Tangga Kapresidenan inggih punika salah saktunggaling lembaga ingkang wonten ing salebeting Kamentria Sekretariat Nagara Indonesia, ingkang gadhah tu ...

                                               

Kunir

Kunir iku sajinis tetuwuhan empo-empon taunan saka kulawarga jaé, Zingiberaceae. Tuwuhan iki asli saka tlatah Asia Kidul lan mbutuhaké temperatur antara 20 °C lan 30 °C lan kudu cukup curah udan taunan supaya bisa urip. Tetuwuhan iki dipanèn sabe ...

                                               

Tetanduran wiji kabukak

Gymnospermae lan sperma utawa tetuwuhan wiji kabuka wujud golongan tetuwuhan wiji sing wijiné ora kalindhung déning bakal woh. Saka tetuwuhan ngembang, wiji utawa bakal wiji mesthi kalindhungi penuh déning bakal woh saéngga ora katon saka njaba. ...

                                               

Lèng cacing

Sajeroné fisika lan fiksi, lèng cacing ya iku dalan pintas ngliwati papan lan wektu. Éngga saiki isih durung dimangertèni manawa lèng cacing kawujud kanthi cara alami apa ora. Manawa lèng cacing pancèn ana, kanggo gawè supaya lèng cacing tetep ti ...

                                               

Syekh Siti Jénar

Syekh Siti Jénar iku ulama kang nyebarake agama Islam ing tanah jawa. Arti Siti Jénar ya iku lemah kuning utawa kekuwatan api. Nanginng jeneng laire Siti Jénar ya iku Abdul Jalil. sepucuk carita Siti Jénar kan wus kabubuh ing Serat Centhini Temba ...

                                               

Olahan Fujian

Fujian masakan utawa masakan Fujianese, uga dikenal minangka masakan Min utawa masakan Hokkien, iku salah siji masakan Cina native asalé saka gaya masak pribumi China s Provinsi Fujian, paling notabene saka ibukutha provinsi, Fuzhou. Masakan Fuji ...

                                               

Wudani

Tanduran Wudani kalebu ing Familia Combretaceae. Tanduran Wudani sing asalé saka Asia Kidul-Wétan bisa ditemokake nganti ndhuwur 600 m dpl. Nyebar ing saindenging Nusantara, tuwuh liar ing alas, sawah, semak, kadang-kadang ditandur minangka tandu ...

                                               

Haji Mirza Aqasi

Haji Mirza Aqasi utawa Aghasi, sing uga dikenal minangka Haji-Mollah Abbas Iravani, yaiku Sadr-e Azam Qajar Iran antara taun 1835-1848, nalika masa pamaréntahan Raja Mohammad Shah Qajar.

                                               

Permén gudir

Permen gadis, permen karet, utawa permen jeli minangka kategori permen adhedhasar gelatin. Bears Gummi lan Bayi Sele umume misuwur lan minangka bagean saka industri permen sing kondhang. Gummy kasedhiya kanthi macem-macem macem-macem, umume nggam ...

                                               

Gyeon Hwon

Cithakan:Infoboks monark Gyeon Hwon 867?-936, bertahta ing taun 900-935 punika tiyang raja lan pendiri saking kraton Hubaekje, salah satunggaling saking Tiga Karajan Akhir Koréa. ing salebeting pinten-pinten catatan sajarah nyinggung namanipun da ...

                                               

Anémia

Anemia dipunngertosi dados kekirangan getih, punika keranten: Kirangipun konsèntrasi hemoglobin Jumlah sel getih abrit kirang. Mengandhapipun hematokrit Manawi kados punika, anemia inggih punika pengandhapan jumlah sel getih abrit utawi kadar hem ...

                                               

Hemeritrin

Hemeritrin ya iku protéin oligomer kang duwé tanggung jawab kanggo transportasi oksigèn ing filum invertebrata laut sipuncula, priapulida, brakiopoda, lan ing siji génus cacing Annelida, Magelona. Miohemeritrin ya iku monomer protéin ngikat O 2 k ...

                                               

Orong-orong

Orong-orong ya iku kéwan saka kulawarga gegremet kang ukurane cilik, wernané coklat padang lan pèteng, duwé kulit kandel kang urip ana ing lemah. Orong-orong sawah Jawa mau anggé-anggé, ing Sunda mau gaang, ing basa Toba mau singke. Ing basa Ingg ...

                                               

Sapèt

Sapèt ya iku kumpulan kéwan ros-rosan kang saèmper kalajengking nanging buntuté luwih cilik lan tanpa wisa. Kalebu ing ordho Thelyphonida. Sapèt gampang dikenali saka wernané kang ireng lan sapité kang gedhé. Dawané lumrahé watara 25–30 mm, sanaj ...

                                               

Jalak Gadhing

Jalak gadhing utawa jalak lawu ya iku salah siji sub spésiès saka manuk Anis Gunung. Manuk iki kalebu spésiès èndhemik kang mung tinemu ing Gunung Lawu.

                                               

Blumbang

Blumbang ya iku jugangan gedhé isi banyu. Racaké blumbang digawé ing pomahan wong-wong kang dumunung ing laladan kang cendhèk kanggo patusan banyu ing sakiwa tengen omah supaya jogan omah ora ngemes menawa mangsa rendheng, tetuwuhan nèng pomahan ...

                                               

Dhaptar kéwan lan tandhuran ing Zoo Tycoon Complete Collection

kanggo habitat kéwan: Banyu asin Padang pasir Padang suket Tundra Sabana Watu klawu Alas palastra Taiga/Alas konifer Krikil Watu soklat Banyu tawar Alas udan tropika Kanggo tamu: Konkrit Aspal

                                               

Gejiba

Gejiba utawi Res-respo ya iku jeneng umum kanggo kéwan éwoning moluska tanpa thothok, utawa mawa thothok cilik, utawa mawa thothok njero cilik. Kéwan iki uga diarani "bekicot tanpa omah" amarga tanpa omah kaya bekicot lumrahé. Kajaba ing tlatah, ...

                                               

Tripang

Tripang utawa trepang utawa timun laut yaiku istilah kang digunkaké kanggo kéwan ivertabrata Holothuroidea kang bisa dipangan. Teripang tersebar luas ing lingkungan laut ing donya, wiwit saka zona pasang surut nganti laut kang jeru mligi ana ing ...

                                               

Manatee

Manatee dikenal minangka kéwan banyu. Kéwan kang ing basa Latine mau iki minangka mamalia laut gedhé dhéwé ing Amazon. Boboté punjul 450 kg, déné dawané punjul 270 cm. Vocacrous hèrbivor, manatee mangan nganti 50 kg saben dinané, mathuk karo pros ...

                                               

Asem

Asem kanthi umum wujud senyawa kimia kang manawa dilarutaké ing banyu bakal ngasilaké larutan kanthi pH luwih cilik saka 7. Ing dhéfinisi modhérn, asem iku dat kang bisa mènèhi proton marang dat liya), utawa bisa nampa pasangan èlèktron bébas sak ...

                                               

Eksoskeleton

Eksoskeleton ya iku blongsong deposit sing atos ing pérangan njabané awak kéwan. Contoné, rata-rata moluska kablongsong ing sak jeroné bathok sing duwé kalsium, sing disekresikna déning mantel, ya iku temboking awak sing dadi amba kaya lembaran. ...

                                               

Pudhing

Pudhing ya iku jeneng kanggo warna-warna hidhangan panutup kang lumrahé digawé saka bahan-bahan kang digodhog, dikukus, utawa dipanggang. Istilah pudhing uga dianggo ing warna-warna jinis pai kang isiné lemak kéwan, daging, utawa woh-wohan kang d ...

                                               

Roti

Roti iku panganan kang digawé saka glepung trigu, banyu lan ragi. Babonané adonan diuléni lan dinengké supaya bisa ngembang. Yèn wis ngembang roti kang isih awujud adonan banjur dibakar ing oven. Wong Jawa jaman saiki wis padha séneng roti amarga ...

                                               

Jinis kéju

Jinis keju yaiku maneka werna keju yaiku asil susu lan maneka bakteri uga dawa proses pamatengan sing ora padha. Kajaba iku, panganan sing dipangan kéwan kanggo di asilaké susu uga menehi daya pangaribawa keju sing bakal diasilaké. Saiki saiki, l ...

                                               

Olahan kéwan

Produk kewan minangka bahan sing asale saka awak kewan. Contone yaiku lemak, daging, getih, susu, endhog, lan produk sing ora pati ngerti, kayata isinglass lan rennet. Produk sampingan kewan, kaya sing ditegesake dening USDA, minangka produk sing ...

                                               

Pakan iwak

Panganan iwak minangka produk komersial sing umume digawe saka iwak sing ora digunakake kanggo konsumsi manungsa; Fishmeal umume digunakake kanggo menehi panganan kewan tani ing lingkungan tetanen. Amarga padhet kanthi kalor lan murah kanggo dipr ...

                                               

Bèbèk ingon-ingon

Bebek lokal, bèbèk dalam negari, bèbèk ternak, utawa bèbèk ingon-ingon ya iku sawatara jinis bèbèk utawa bèbèk sing umumé diingu utawa diternak kanggo dijupuk dagingé utawa endhogé. Jinisé bèbèk sing diingu umumé saka genus Anas lan Cairina, kaya ...

                                               

Masakan Rusia

Masakan Rusia inggih punika sébatan kanggé pintén-pintén masakan ingkang nyangkup hidangan pura Kakaisaran Rusia, masakan nasional Federasi Rusia, lan republik békas Uni Sovyèt kados ta Ukraina lan Kazakhstan. dados négara ingkang ageng ing donya ...

                                               

Tawon undhuhan

Tawon undhuhan utawa tawon madu ya iku jinis tawon kang bisa ngasilaké madu, ya iku kulawarga tawon saka génus Apis. Hasil utama kang dimanpangatake déning manungsa saka kéwan iki ya iku madu, polen, royal jelly lan lilin malam kanggo mbathik sak ...

                                               

Kèju spanyol

Keju Spanyol inggih punika salah satunggaling jinis keju- keju lokal ingkang dipundamel ing sadaya tlatah ing nagara Spanyol. Nagara Spanyol inggih sampun mrodhuksi langkung saking 100 jinis keju (queso wonten ing. Saben tlatah ing Spanyol gadhah ...

                                               

Kapuloan Derawan

Kapuloan Derawan iku kapuloan kang dumunung ing Kabupatèn Berau, Kalimantan Wétan. Ing kapuloan iki ana sawatara obyek wisata bahari kang éndah, salah sijiné Taman Bawah Laut kang diminati wisatawan mancanagara mligi para penyelam kelas donya. Ka ...

                                               

I Made Kikik

I Made Kikik inggih punika pangarsa Kelompok Konservasi Penyu Saba Asri ing tlatah Gianyar, Bali. Dumugi sapmenika panjenenganipun makarya minangka nelayan ingkang saben dintenipun mukat mina wonten ing seganten. Bedanipun kalihan nelayan sanès, ...

                                               

Guilinggao

Guilinggao, uga dikenal minangka sele kura-kura utawa bubuk penyu, minangka obat Cina kaya jeli, uga didol minangka panganan cuci mulut. Biasane digawe saka gao, utawa tempel plastron saka kura-kura Cuora trifasciata lan macem-macem produk herbal ...

                                               

Rainbow Dash

Rainbow Dash minangka salah sawijining tokoh utama Kuda Pegasus saka seri kartun My Little Pony: Friendship is Magic lan My Little Pony: Equestria Girls. Karakter iki nduweni awak biru langit kanthi maneka warna pelangi. Karakter iki adhedhasar g ...

                                               

Cucut banthèng

Cucut banthèng utawa cucut Zambezi iku sajinising iwak cucut sing bisa urip ing banyu tawa. Senadyan mengkono, iwak cucut iki dudu iwak cucut tawa sajati. Nalika banjir bandhang ing Australia taun 2010 – 2011, cucut banthèng uga akèh tinemu ing k ...

                                               

Pratélan tokoh My Little Pony: Friendship is Magic

Tokoh-tokoh ing My Little Pony: Friendship is Magic wis umum ditampa dening kritikus televisi, lan kasebut minangka salah sawijining alasan para penggemar lawas, sing disebut "Bronies", dadi kasengsem ing acara kasebut. Karakter Friendship is Mag ...

                                               

Nedha wengi dina panuwun

Pusat Thanksgiving kontemporer ing Amerika Serikat lan ing Kanada yaiku nedha bengi Thanksgiving, panganan sing umume, umume dipentingake karo kalkun panggang sing gedhe. Thanksgiving bisa dadi acara mangan paling gedhe ing Amerika Serikat sing d ...

                                               

Olahan Kentucky

Masakan Kentucky biasane padha karo masakan tradisional Selatan. Sawetara sajian nedha bengi sing umum yaiku lele lan hushpuppy, ayam goreng lan steak goreng negara. Biasane disajeni karo sayuran kayata kacang ijo, sayuran ijo, kacang pinto sing ...

                                               

Simpanse

Simpanse, uga dikenal minangka simpanse umum, simpanse kuat, utawa mung simpanse, minangka spesies kera gedhe sing asale saka alas lan savannah ing tropis Afrika. Nduwe papat subspesial sing dikonfirmasi lan subspesies sing kaping lima sing diusu ...

                                               

Picisan

Picisan ya iku sawijining wit. Miturut K. Heyne ing buku Tumbuhan Berguna Indonesia I-IV ana telung werna Picisan, yaiku Picisan Nauclea Ianceolata, Picisan Myrica Javanica, Picisan Desmodium Pulchellum. Picisan Nauclea Ianceolata ya iku wit alas ...

                                               

Bedali

Tanduran Bedali ning Jawa, miturut penelitian K. Heyne ning buku Tumbuhan Berguna Indonesia I-V ana rong macèm. Yaiku: bedali lan bedali. Senajan sèjèn kéloroané yaiku tanduran kayu sing bèngen sempet dienggo kayuné ning masyarakat ségenaé. Bedal ...