ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 157



                                               

Karl Liebknecht

Karl Liebknecht punika satunggiling revolusioner sosialis Jerman kaliyan ugi sami ngadegaken Liga Spartakus kaliyan Parté Kuminis Jerman. Piyambakipun ugi ngraman sami kaliyan Rosa Luxemburg ing Berlin taun 1918 - 1919. Kakalihipun saged ditangke ...

                                               

Charles Greeley Abbot

Charles Greeley Abbot inggih punika salah satunggaling astronom ingkang miyos wonten ing tanggal 31 Mèi 1872 lan séda ing taun 1973. Piyambakipun ugi minangka panaliti astrofisik saking Amérikah Sarékat lan minangka sekretaris ingkang kaping gang ...

                                               

Calvin Coolidge

John Calvin Coolidge, Jr., uga dikenal kanthi jeneng Calvin Coolidge ya iku Présidhèn Amérikah Sarékat angka 30. panjenengané nggantekaké Présidhèn Warren G. Harding sing tilar donya nalika isih njabat.

                                               

Forest Ray Moulton

Forest Ray Moulton iku sawijining astronom Amérikah Sarékat. Dhèwèké lair ing Le Roy, Michigan, lan olèh pendhidhikan awal ing Albion College. Sawisé lulus nalika taun 1894 B.A., dhèwèké nerusaké studi sarjanané ing Universitas Chicago lan olèh g ...

                                               

Park Jung-yang

Park Jung-yang, Koréa Kidul, 7 Januari 1872 – tilar donya in Daegu, Koréa Kidul, 23 April 1959 kanthi yuswa 87 taun) punika Birokrat lan politikus, liberalisme filsuf saka Koréa. Gubernur saka Province Gyeongsang Utara, Province Jeolla Selatan, P ...

                                               

Alexis Carrel

Alexis Carrel inggih punika dhokter bedhah "inovatif" ingkang panaliténipun kaliyan transplantasi lan "perbaikan organ" badan njalari perkembangan babagan pembedahan lan seni biakan jaringan. Pamikir "orisinal" lan "kreatif", Carrel minangka tiya ...

                                               

Lee De Forest

Lee DeForest ya iku sawijining ahli fisika saka Amérikah Sarékat kang kasil naggone nemu triode utawa tabung audion ing taun 1906.

                                               

Thérèse saking Lisieux

Thérèse saking Lisieux, utawi Sainte Thérèse de lEnfant-Jésus et de la Sainte Face, asma wiyosan Marie-Françoise-Thérèse Martin, punika satunggiling suster Karmelit Katulik Roma ingkang dipunkanonisasi minangka santa lan ugi satunggiling Dhoktor ...

                                               

Zhang Zuolin

Zhang Zuolin ya iku salah sijiné panglima perang Tiongkok nalika jaman Républik Tiongkok ing wiwitan abad 20. Zhang Zuolin iku panglima perang kanggo wewengkon Manchuria lan tau nguwasani laladan kang amba ing pérangan lor Tiongkok. Zhang Zuolin ...

                                               

Arnold Schonberg

Arnold Schoenberg ya iku komponis sing lair ndhik Vienna Austria tanggal 13 September 1874 lan séda ndhik Los Anggeles California tanggal 13 juli 1951. Sadurungé umuré sangang taun, piyambaké nyusun lagu kanggo loro biala. Biasanipun piyambaké ma ...

                                               

Herbert Hoover

Herbert Clark Hoover yaiku Présidhèn Amérikah Sarékat angka 31. Mangsa kalungguhan Hoover kang utama dibayangi karo krisis ékonomi kang lekas saka taun 1929. Amarga iku, perkampungan-perkampungan miskin ing Amérika mau Hooverville. Panjenengané u ...

                                               

William Sealey Gosset

William Sealy Gosset iku stastitikawan misuwur, sing kondhang kanthi jeneng sesinglon Student lan asil karyané ya iku Dhistribusi t Student (’Students t-distribution’’. Lair ing Canterbury, Inggris saka pasangan Agnes Sealy Vidal lan Kolonèl Fred ...

                                               

Ibnu Saud

`Abd al-`Azīz as-Sa`ūd inggih punika Raja Arab Saudi ingkang kapisan. Panjenenganipun ugi gadhah asma sanès, kados Ibnu Saud. Panjenenganipun asalipun saking Kulawarga Karajan Saudi ingkang maréntah ing sawatawis wewengkon ing Jazirah Arab.

                                               

Jack London

Jack London inggih punika salah satunggaling sastrawan asal nagara Amérikah Sarékat ingkang minangka panyerat The Call of the Wild lan langkung saking 50 buku sanèsipun. Piyambakipun minangka salah satunggaling tiyang Amérikah Sarékat kapisanan i ...

                                               

Paus Pius XII

Paus Pius XII, nama lair Eugenio Maria Giuseppe Giovanni Pacelli punika ngasta kalungguhan Paus Gréja Katulik Roma wiwit tanggal 2 Maret 1939 dumugi 9 Oktober 1958. Panjenenganipun ngasta kalungguhan minangka paus ka-260. Sadèrèngipun kapilih min ...

                                               

Walter Sydney Adams

Walter Sydney Adams inggih punika salah satunggaling astronom saking Amérika ingkang miyos wonten ing tanggal 20 Dhésèmber 1876 lan séda ing tanggal 11 Mèi 1956.

                                               

Alben Barkley

Alben William Barkley lair ing Lowes, Graves County, Kentucky, tanggal 24 November 1877. iku Wakil Présidhèn Amérikah Sarékat ing taun 1949 nganti taun 1953. Wong tuwané ya iku John Wilson Barkley lan Electra Eliza Smith sawijining wong tani kang ...

                                               

Hermann Hesse

Hermann Hesse yaiku siji penyair, novelis, lan pelukis Jerman-Swiss. Ing taun 1946,panjenengané nrima Penghargaan Nobel dalam Sastra. Karya misuwur panjenengané yaiku Steppenwolf, Siddhartha, lan The Glass Bead Game.

                                               

James Hopwood Jeans

Sir James Hopwood Jeans MA OM FRS DSc ScD LLD iku sawijining fisikawan, astronom, lan matematikawan Inggris. Dhèwèké olèh pendhidhikan ing Merchant Taylors School, Northwood; Wilsons Grammar School; Camberwell; lan Trinity College, Cambridge. Dhè ...

                                               

Manuel L. Quezon

Manuel Luis Quezón y Molina menjabat dados présidhèn Persemakmuran Filipina saking taun 1935 ngantos 1944. panjenenganipun dianggap déning sakageman agung warga Filipina dados présidhèn kaping kalih Filipina, sasampunipun Emilio Aguinaldo. Quezón ...

                                               

Sergio Osmeña

Sergio Osmeña ya iku Présidhèn Filipina ingkang datheng-4. panjenenganipun gumantosaken Manuel L. Quezon ugi ngakhiri kalenggahan kepresidenannya wonten taun 1946, kala dipungantosaken déning Manuel Roxas.

                                               

Albert Einstein

Albert Einstein punika saged dipunanggep ngèlmuwan fisika teoretis ingkang ageng piyambak ing abad ka-20. Piyambakipun ingkang nyiptakaken téyori relativitas kaliyan ugi kathah nyumbang ing babagan pangembangan téyori mekanika kuantum, mekanika s ...

                                               

Ernest Douwes Dekker

Dr. Ernest François Eugène Douwes Dekker yaiku piyantun pajuang kamardikan lan pahlawan nasional Indonésia. Ernest yaiku piyantun kang peletak dhasar saka nasionalisme Indonésia wiwit abad ka-20, panulis ingkang kritis déning kabijakané pamarènta ...

                                               

Otto Hahn

Otto Hahn ya iku pemenang Penghargaan Nobel ing ngèlmu Kimia 1944. Asalé saka Frankfurt, Jerman, nyinaoni kimia ning Marburg kang tujuané kanggo nyambut gawé ning babagan indhustri. Ning taun 1904, dhèwèké lunga ing Inggris kanggo nyambut gawé in ...

                                               

Emiliano Zapata

Emiliano Zapata Salazar wujud salah satunggil pamimpin salebetipun Révolusi Mèksiko nglawan diktator Porfirio Díaz ingkang kelampahan nalika taun 1910. Emiliano Zapata dipunanggep minangka satunggiling pahlawan nasional Mèksiko. Kutha, dalan, ugi ...

                                               

Helen Keller

Helen Adams Keller punika pamenang Honorary University Degrees Womens Hall of Fame, The Presidential Medal of Freedom, The Lions Humanitarian Award, malah cariyos kagesanganipun pikantuk 2 piala Oscar. Panjenenganipun nyerat artikel sarta buku-bu ...

                                               

Kuniaki Koiso

Kuniaki Koiso inggih punika Perdana Mnteri Jepang ingkang kaping-41 awit taun 22 Juli 1944 ngantos dumugi 7 April 1945. Kuniaki Koiso miyos ing Prefektur Tochigi Jepang warsa 1880. Panjenenganipun punika lulusan Akadhemi Tamtama Jepangh ing taun ...

                                               

Tirto Adhi Soerjo

Raden Mas Djokomono Tirto Adhi Soerjo yaiku sawijining bleger kang kondhang ing babagan pèrs lan minangka salah sawijining bleger ing kebangkitan nasional Indonésia. Dhèwèké uga dadi plopor persuratkabaran lan kewartawanan nasional Indonésia. Jen ...

                                               

Ernest Townsend

Ernest Townsend inggih punika satunggaling pelukis potrèt saking Derby, Inggris. Ernest Townsend ngangsu kawruh wonten ing Sekolah Seni Derby, Heatherleys ing Chelsea lan ing Royal Academy. Ing antawis karyanipun ingkang kawéntar punika potret Wi ...

                                               

Lu Hsün

Lu Hsün utawi Lu Hsün, punika nama pena saking Zhou Shuren punika salah satunggil panulis utami Cina saking abad kaping 20. Panjenenganipun dipunanggep déning kathah tiyang minangka pangadeg sastra Cina modhèren, panjenenganipun nyerat ing baihua ...

                                               

Roger Martin du Gard

Roger Martin du Gard inggih punika pengarang saking Perancis piyambakipun naté angsal Bebungah Nobel Sastra 1937. Nimba kawruh wonten ing babagan paleograf sarta arsiparis, Martin du Gard nyebaraké semangat obyektivitas sarta perhatian cermat mar ...

                                               

Mustafa Kemal Atatürk

Mustafa Kemal Atatürk, dumugi taun 1934 namanipun punika Gazi Mustafa Kemal Pasa, punika satunggiling perwira militèr lan nagarawan Turki ingkang mimpin révolusi nagari punika. Panjenenganipun ugi wujud pangadeg lan Présidhèn pisanan Républik Tur ...

                                               

Hermann Staudinger

Hermann Staudinger inggih punika salah satunggaling kimiawan Jerman ingkang nedahaken wontenipun makromolekul ingkang dipunsebut minangka polimer. Staudinger minangka pamenang Nobel Kimia rikala taun 1953. Piyambakipun ugi dipunkenal amargi penem ...

                                               

James Franck

James Franck inggih punika salah satunggaling fisikawan Jerman ingkang pikantuk Penghargaan Nobel babagan Fisika sesarengan kaliyan Gustav Ludwig Hertz taun 1925 kanggé "penemuan" kekalihipun ing hukum ingkang nemtokaken dapak elektron tumrap ato ...

                                               

Giorgio Abetti

Giorgio Abetti inggih punika salah satunggaling astronom ingkang miyos wonten ing tanggal 5 Oktober 1882 lan séda wonten ing tanggal 24 Agustus 1982 lan piyambakipun inggih astronom ingkang nliti srengengé saking Italia. Giorgio Abetti inggih miy ...

                                               

Yakub Kolas

Yakub Kolas, punika piyantun ingkang gadhah asma asli Kanstantsin Mitskievich panjenenganipun Belarus ugi panyerat, Panyair Rakyat Belarus RSK, ing taun.Ugi dados wakil présidhèn saking Belarusia Academy of Sciences. Sajeroning ngasilaké karya-ka ...

                                               

Yanka Kupala

Yanka Kupala -punika asma pena panjenenganipun Ivan Daminikavich Lutsevich, Belarus. Kupala ugi kagolong penyair lan panyerat ingkang misuwur kanthi seratanipun ingkang migunakaké basa Belarusia paling ageng ugi misuwur ing abad angka 20.

                                               

Ahmet Ali Çelikten

Ahmet Ali Çelikten, iku ditepungi mawa jeneng Arap Ahmet Ali utawa Izmirli Ahmet Ali,iku sawijining dirgantarawan Ottoman sing uga dadi salah sawijining pilot kulit ireng sajeroning sajarahé kadirgantaran. Dhèwèké iku salah sawijniné pilot kulit ...

                                               

Khalil Gibran

Khalil Gibran inggih punika satunggalipun seniman, penyair, lan panyerat Lebanon Amérika. Panjenenganipun miyos ing Lebanon lan dangu gesang ing nagari Amérikah Sarékat.

                                               

Otto Heinrich Warburg

Otto Heinrich Warburg inggih punika salah satunggaling ilmuwan Jerman ingkang menangaken Bebungah Nobel Fisiologi utawi Kedhokteran ing taun 1931 saking panaliténipun babagan "pernapasan sel". Sabibaripun pikantuk gelar dhoktor wonten ing ngèlmu ...

                                               

Agus Salim

Agus Salim utawi Haji Agus Salim ; lair ing Koto Gadang, Agam, Sumatra Kulon, Hindhia-Nèderlan, 8 Oktober 1884 – pati ing Jakarta, Indonésia, 4 Novèmber 1954 ing umur 70 taun) inggih punika salah satunggalipun pejuang kamardikan Indonésia. Agus S ...

                                               

Peter Debye

Petrus Josephus Wilhelmus Debije inggih punika salah satunggaling kimiawan fisika Walanda-Amérikah Sarékat. Sasampunipun dados warga nagara Amérikah Sarékat, piyambakipun ngéwahi namanipun kanthi resmi dados Peter Joseph William Debye. Peter Deby ...

                                               

Eleanor Roosevelt

Anna Eleanor Roosevelt punika Ibu Nagara Amérikah Sarékat wiwit taun 1933 dumugi taun 1945. Eleanor punika panyengkuyung kawicaksanan New Deal garwanipun, Présidhèn Franklin D. Roosevelt, sarta gadhah peran minangka pejuwang hak sipil. Sasampunip ...

                                               

Antonie Aris van de Loosdrecht

Antonie Aris van de Loosdrecht ya iku tenaga pekabar Injil utawa Zendeling sepisanan kang ana ing Tana Toraja. Antonie Aris van de Loosdrecht asalé saka Walanda lan nyambut gawé ing Tana Toraja awit utusan Perhimpunan Pekabaran Injil Gereformeerd ...

                                               

Chester William Nimitz

Chester William Nimitz ya iku komandan armada pasifik Amérikah Sarékat sasuwéné Perang Dunia II. Dhèwèké uga salah sawijiné administrator utama lan panggawe strategi ing angkatan laut. Dhèwèké mrintahake kabèh wadyabala darat lan laut ingwilayah ...

                                               

François Charles Mauriac

François Charles Mauriac inggih punika penulis Prancis, pamenang Bebungah Nobel Sastra. Piyambakipun diakuni dhumateng salah satnggaling penulis Katulik Roma abad kaping-20. Mauriac miyos wonten ing Bordeaux, Prancis. Piyambakipun nimba kawruh ba ...

                                               

Robert von Heine Geldern

Robert von Heine Geldern ya iku ahli prasajarah, arkeolog, lan etnolog saka Wina, Austria, lan guru besar ing Iranian Institute lan School for Asiatic Studies, New York. Dhèwèké lair tanggal 16 Juli taun 18585 ing Grub, Austria lan tilar donya in ...

                                               

Zhou Zuoren

Zhou Zuoren ya iku penulis esai lan penerjemah saka Cina. Dhèwèké ya iku adhi saka penulis Lu Xun. Lair di Shaoxing, Zhejiang, Zhou Zuoren nyinaoni Basa Jepang lan kulture nalika sinau ing kono. Ing kono dhèwèké wiwit nyinaoni Yunani kuna kanthi ...

                                               

George Coedès

George Coedès ya iku arkeolog lan sejarawan Perancis abad angka 20 kang ngususake dhiri ing wewengkon Asia Tenggara. Coedès lair saka kulawarga kang kira-kira minangkaemigran Yahudi-Hongaria. Kasunyatane, kulawargané wis manggon ing Strasbourg sa ...

                                               

Kwee Tek Hoay

Kwee Tek Hoay ingkang miyos wonten ing Bogor, Jawa Barat ing tanggal 31 Juli 1886 lan séda ing Cicurug, Sukabumi, Jawa Kulon ing tanggal 4 Juli 1952 inggih punika salah satunggaling sastrawan Indonésia, Melayu Tionghoa saha tokoh ajaran Tridharma ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →