ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 158




                                               

Seni Erotis

Seni erotis minangka bidang seni rupa sing jembar kalebu karya seni apa wae sing ditrapake kanggo nuwuhake gairah erotis, biasane nggambarake ketelanjangan manungsa lan / utawa kegiatan seksual. Seni iki kalebu karya ing meh kabeh media visual, k ...

                                               

Taun anyar Hijriyah

Taun Anyar Islam minangka dina penting kanggo umat Islam amarga nandhani sawijining acara penting ing sajarah Islam sing ngelingi hijrah Nabi Muhammad. saka kutha Mekkah tekan Madinah taun 622 Masehi. Acara bersejarah iki ana ing wulan Muharram k ...

                                               

Bakmi

Bakmi utawa mi yaiku sawijining panganan kang dipercaya asalé saka China wiwit 5000 taun kapungkur. Bakmi kalebu panganan kang nduwé sajarah kuna. Wiwitane, panganan iki dipangan déning warga Tiongkok wiwit jaman Dinasti Han udakara ing taun 206 ...

                                               

Pleistosen

Kala pleistosen yaiku perangan kala geologi sing paling enom lan paling cendhak. Nanging kala iki sing paling tuwa lan paling dawa ana ing sejarah uripe manungsa. Kala Pleistosen udakara kawiwitan saka 3 yuta nganti 10 ewu taun kepungkur.

                                               

Karajan Yehuda

Karajan Yehuda gésang ing kalih kalamangsa ing sajarah Yahudi. Miturut Alkitab Ibrani, kraton tuwuh ing Yehuda saksampuné pejah Saul, ing suku Yehuda ngangkat Daud, ingkang asalipun saking Suku Yehuda, kanggé merintah wewengkon kasébut. Saksampun ...

                                               

Setya Novanto nabrak togor

Setya Novanto nabrak togor ya iku kedadéan nabraké mobil kang ditumpangi déning Ketua DPR Setya Novanto ing Dalan Permata Berlian, Jakarta, 16 Novèmber 2017 wengi. Prastawa iki dadi ramé ing parembugan amarga ing wektu kuwi, Setya Novanto lagi da ...

                                               

Jinny oh Jinny

Jinny oh Jinny ya iku sawijining sinétron kang digiyaraké ing RCTI wiwit dina Setu, 31 Mèi 1997 nganti tamat dina Senen, 27 Mèi 2002. Pemain mligi ya iku Diana Pungky, Indra Bruggman, Anya Dwinov, lan liya-liyané. Cacah episodene ana 120+. Sinetr ...

                                               

Jinny Oh Jinny Datang Lagi

Jinny Oh Jinny Teka Maneh iku sinétron Indonésia taun 2016 kang digiyaraké ing ANTV lan minangka modhel anyar saka séri sadurungé sing digiyaraké taun 2000-an. Sinétron iki diparagani déning Indra Bruggman lan Brianna Simorangkir minangka paraga ...

                                               

Criminal Minds

Criminal Minds inggih punika serial televisi ingkang dipungiyaraken déning CBS. Giyaran punika kawiwitan dipungiyaraken ing 22 September 2005. Ngantos ing wanci punika, juru main utamanipun inggih punika Joe Mantegna, Paget Brewster, Matthew Gray ...

                                               

Lorong Waktu

Lorong Waktu minangka sinetron religius bertema fiksi ilmiah digawe dening Deddy Mizwar karo panulis skrip Wahyu H.S. lan dipimpin dening Abdul Kadir lan Aldisar Syafar. Muncul minangka karakter utama sinetron iki, antara liya, Deddy Mizwar, Jour ...

                                               

Jodoh Wasiat Bapak

Jodoh Wasiat Bapak sinetron kang ditayangke ing ANTV. Iki sinetron diprodhuksi déning Tobali Putra Productions.

                                               

Smack Down

SmackDown ya iku acara ulah raga gulat ingkan disiarké ing tivi ing nagari Amérikah Sarékat. Acara iku kagungané World Wrestling Entertaintmet nalika sadurungé asmané World Wrestling Federation. SmackDown iku kaping pisan didamel nalika taun 1999 ...

                                               

WWE Over the Limit

WWE Over the Limit inggih punika acara Bayar-per-tayang dipunkasilakèn déning World Wrestling Entertainment. Acara punika diwontènakèn ing surya 23 Mèi, 2010 ing Joe Louis Arena, ing kutha Detroit, Michigan. ing acara punika wonten wolung tetandh ...

                                               

Engine Sentai Go-onger

Engine Sentai Go-onger inggih punika serial tokusatsu taun 2008 asal Jepang. Go-onger inggih punika sèrial Super Sentai ingkang kaping 32 saking sèrangkaian serial Super Sentai. Serial punika ingkang dipunproduksi déning TV Asahi lan Toei Company ...

                                               

Guwa Chauvet

Guwa Chauvet ya iku guwa arkéologis kang dumunung ing Lembah Ardeche, Prancis Kidul-Wétan. Guwa iki tinemu ing wulan Dhésèmber taun 1994 déning spéléologis telu cacahé kang jenengé Christian Hillaire, Eliette Brunel-Deschamps lan Jean-Marie Chauv ...

                                               

Dangun

Dangun Wanggeom inggih punika asmanipun ingkang madegaken Gojoseon, kerajaan sapisan bangsa Koréa ingkang kalebet wewengkon Liaoning, Manchuria lan Semenanjung Korea samenika. Adhedhasar saking sapérangan sumber sejarah Cina kuna ingkang nyeratak ...

                                               

Bakpao

Bakpao yaiku panganan tradhisional Tionghoa. Dijenengi bakpao amarga dijupuk saka basa Hokkian kang dicaturaké déning mayoritas wong Tyonghowa ing Indonésia. Bakpao kang kita tepungi yaiku roti wujudé bunder lan wernané putih, lumrahé dipangan na ...

                                               

Isan

Thailand utawa Isan Lor ; ; uga ditulis minangka Isaan, Isarn, Issarn, Issan, Esan, utawa Esarn; saka Pali īsānna utawa basa Sanskerta ईशान्य īśānya "timur laut") kasusun saka 20 provinsi ing wilayah sisih lor wétan Thailand. Isan minangka wilaya ...

                                               

Situs Majau

Petilasan Majau kacathet mawa Nomer Inventaris BPCB Banten: 005.01.02.01.94. Petilasan iki mapan ing Desa Majau, Kecamatan Saketi, Kabupaten Pandeglang, Provinsi Banten, penere ing koordhinat 06 o 25’31.4” Lintang Kidul lan 105 o 58’19.0” Bujur W ...

                                               

Sarajevo

Sarajevo yaiku kutha krajan Bosnia-Herzegovina. Kutha iki duwé sajarah kang dawa lan émané uga sajarah kang gupak getih. Ana ing taun 1914, ing kutha iki Pangeran Makutha Austria, Franz Ferdinand dipatèni sawijining nom-noman Serbia, Garvillo Pri ...

                                               

Universitas Cambridge

Universitas Cambridge iku universitas tuwa dhéwé kaloro ing donya, kanthi sarat mlebu kang paling ketat ing Karajan Manunggal. Cathetan wiwitan wis ora kasimpen manèh, nanging universitas iki tuwuh saka sawijining perhimpunan sarjana ing kutha Ca ...

                                               

Alkitab

Alkitab Nasrani utawa kacekak Alkitab yaiku kitab suciné wong Nasrani saperangan dhenominasi kaya ta Kristen Protèstan lan Katulik. Dene, Alkitab Yahudi iku bisa kalebu ing jeroning Alkitab Nasrani awujud Prajanjian Lawas. Alkitab bisa dipérang d ...

                                               

Sajarah Amérika Sarékat

Amérikah Sarékat mapan ing tengah-tengah bawana Amérika Lor, diwatesi karo Kanada ing pérangan lor lan Mèksiko ing pérangan kidul. Nagara Amérikah Sarékat jembaré saka Samudra Atlantik ing pasisir étan tekan Samudera Pasifik ing pasisir kulon, ka ...

                                               

Guwa Maria

Ing tradisi Katolik, Guwa Maria ya iku papan panggonan kang dipusatake kanggo nindakaké jiarah dan devosi marang Maria. Panggonan-panggonan mau bisa didadèkaké minangka panggonan jiarah amarga pertimbangan penampakan supranatural Maria utawa fakt ...

                                               

Ulm

Ulm minangka jeneng kutha ing Jerman. Dumunung ana ing pérangan kidul.Kanthi kang ndunungi 120.000 jiwa kacathet ing taun. Ulm uga dadi salah sijiné kutha kang ana ing laladan Baden-Württemberg, Jerman. Minangka Kutha kang ana ing 90 km saka Stut ...

                                               

Wadya Anggegana Radya

Royal Air Force utawa Wadya Anggegana Radya Inggris iku wadya anggegana nggoné Kadhaton Inggris. Digawé wektu akir Perang Donya Pratama ing 1 April 1918, RAF iku wadya anggegana sing tuwa dhéwé ing donya. Babar olèh wijaya saka Central Powers ing ...

                                               

National Museum of Natural History

National Museum of Natural History minangka musiyum ingkang dipunkelola Lembaga Smithsonian, dumunung wonten ing sisih lèr National Mall, Washington, D.C., Amérikah Sarékat. Museum mameraken langkung saking 125 yuta spésimèn tetuwuhan, kéwan, fos ...

                                               

Discovery Channel

Discovery Channel ya iku saluran TV kabel lan satelit kang didistribusikaké déning Discovery Communications kang nyediakaké program non-fiksi berfokus ing ngèlmu kawruh, sajarah, lan alam. Discovery Channel ya iku jaringan TV kabel kang paling ak ...

                                               

Quito

Quito inggih punika kaajaiban donya ingkang wonten ing nginggilipun 10.000 kaki. Dumunung ing 22 mil saking khatulistiwa, hawa ingkang panas manawi wonten nginggil. Boten wonten hawa ingkang ekstrim, dipuntingali saking rata-rata lan hawa sawekda ...

                                               

Butrint

Butrint ya iku kutha lan sawijining situs arkéologi ing Kabupatèn Sarande, Albania, sakiwa-tengené 14 kilomèter kidule Sarande lan cedhaké tapelwates Yunani. Butrint minangka salah siji sajarah remukan kutha kuna kang ana ing donya. Kutha iki dum ...

                                               

WWE Championship

WWE Championship inggih punika Gélar Dunia WWE, gelar punika gadhah déning promosi World Wrestling Entertainment. Gelar punika dipunciptakakén ing taun 1963 saking promosi WWWF lan gelar punika ya iku gelar donya ingkang kawiwitan ing sajarah WWE ...

                                               

Rumah Sakit Panti Rapih

Rumah Sakit Panti Rapih iku salah siji rumah sakit swasta ing Yogyakarta lan dikelola déning Yayasan Panti Rapih. Yayasan Panti Rapih diadegaké déning Ordo Katulik Carolus Borromeus.

                                               

Wong Minahasa

Suku Minahasa inggih punika salah satunggaling suku bangsa ingkang papan dunungipun wonten ing wewengkon Sulawesi Utara, Indonésia. Suku Minahasa minangka suku bangsa ingkang paling ageng ing provinsi Sulawesi Utara. Suku Minahasa kapérang dados ...

                                               

Basa Melayu Kuna

Basa Malayu Kuna iku basa sing mlebu ing grumbulan basa Austronésia lan dianggep salah sawijining wujud wiwitan kanggo basa Malayu. Manut sawatara cathetan, basa Malayu Kuna naté digunakaké ing antarané abad angka 7 nganti abad angka 13, ya iku i ...

                                               

Sastra Jawa Anyar

Sastra Jawa Anyar kurang luwih lair sawisé mlebune agama Islam ing tanah Jawa mligine ing jaman kasultanan Demak antarané abad kaping 15 - abad kaping 16 Masehi. Kanthi mlebune agama Islam, wong Jawa éntuk ilham anyar sajrone nulis karya sastrane ...

                                               

Kansai

Kansai ya iku istilah kang minangka nyebutaké wewengkon Jepang ing sisih kulon Pulau Honshu kang kasusun saka 9 prefektur: Fukui, Mi, Shiga, Kyoto, Osaka, Hyogo, Nara, Wakayama, lan Tokushima. Sanajan laladan Kansai mung manggoni 11% saka ambané ...

                                               

Waluku

Waluku utawa wluku utawa luku iku sawijining piranti ing babagan tetanèn sing dipigunakaké kanggo ngempukaké lemah sadurungé tandur lan sebar winih. Tujuan utama saka ngluku ya iku kanggo malik lan ngempukaké lemah supaya subur. Waluku racaké dit ...

                                               

Shennong

Shénnóng utawa sinebut Yandi ya iku saka Telu Maharaja lan Lima Kaisar ing legenda sajarah kuna Cina. Jeneng Shénnóng ateges Petani Suci lan dhèwèké ya iku Déwa Pertanian. Sumbangsihe ya iku nemu piranti pertanian lan marahi carané nandur pari. D ...

                                               

Mangsi

Mangsi ya iku bahan kang duwé warna kaya ta abang, ireng, biru. Mangsi duwé pigmèn warna kanggo nulis utawa mènèhi warna ing deluwang. Mangsi lumrahé kanggo ngisi pulpèn utawa spidol kang kena kanggo nulis utawa nggambar. Mangsi kalebu média kang ...

                                               

Efesus

Efesus utawi Ephesos inggih punika salah satunggalipun kitha Yunani Kuno ing sisih wétan saking Anatolia, ingkang sapunika misuwur kanthi asma kitha Selçuk, Provinsi Izmir, Turki. Efesus inggih punika satunggal saking kalih welas kitha saking lig ...

                                               

Changsha

Changsha punika kutha krajan Hunan. Changsha punika salah satunggaling propinsi wonten ing kidul tengah Républik Rakyat Cina. Changsha manggén wonten ing hilir kali Xiangjiang, salah satunggaling anak Kali Yangtze. Changsha wiyaripun 11.819 km² s ...

                                               

Myra

Myra iku kutha kuna ing Lycia, ing endi saiki manggon kutha cilik Kale ing wektu iki Porvinsi Antalya Turki. Papané ing kali Myros, ing dhataran alluvial sing subur antarané Alaca Dağ, rentang Massikytos lan Laut Aegean.

                                               

Khmelnytskyi, Ukraina

Khmelnytskyi iku sawijining kutha ing sisih kuloné Ukraina, punjeré administratif kanggo Oblast Khmelnytskyi lan Raion Khmelnytskyi. Khmelnytskyi dumunung ing wewengkon sajarah saka Podolia ing sapinggiring Kali Buh. Kutha iki nduwé pamaréntahan ...

                                               

Vermouth

Vermouth inggih punika salah satunggaling anggur fortifikasi ingkang sampun dipuntambah kaliyan manéka warna jinis bumbon crakèn ingakng raosipun pait, ing antawisipun inggih punika campuran saking Artemisia absinthium, adas manis, kina, kayu leg ...

                                               

Aia Kawa

Aia Kawa utawi kawa godhong, inggih punika unjukan ingkang dipundamel saking ron kopi ingkang dipunsedhuh kadosdene teh. Ron kopi lokal pilihan wiwitanipun dipungaringaken kanthi cara dipunsangrai sedangunipun 12 jam. Nalika badhe dipununjuk, ron ...

                                               

Indomaret

VIVA Mart ya iku jaringan minimarket kang nyedyakaké barang-barang kang dibutuhake saben dinane. Merek dagang Indomaret dicekel kaliyan PT. Indomarco Prismatama. Ing pisanan, Indomaret buka ing Ancol, Jakarta Lor rikala taun 1988. Tahun 1997 peru ...

                                               

McLaren F1

McLaren F1 ya iku montor super sing digawé lan diprodhuksi saka McLaren Automotive. Mulane konsèp diandhut karo Gordon Murray, dhèwèké percaya Ron Dennis ning mburi proyeke iki lan kalebu uga Peter Stevens kanggo désain eksterior mobil. Ing tangg ...

                                               

Pusat Data dan Informasi Kamentrian Pertahanan Indonesia

Pusat Data dan Informasi Kamentrian Pertahanan utawi ingkang asring dipuncekak Pusdatin Kemhan inggih punika unsur pelaksana tugas tartamtu ingkang mapan wonten ing sak ngandhaping Kamentrian Pertahanan Indonesia. Pusdatin Kemhan gadhah tugas kan ...

                                               

Skype

Skype iku sawijining program komunikasi nganggo tèknologi P2P. Program iki minangka program bébas lan digawé kanthi angkah panyadyan sarana komunikasi swara mawa kualitas dhuwur kang murah dhedhasar internet kanggo kabèh wong ing pérangan donya. ...

                                               

Krakatau Steel

PT Krakatau Steel ya iku perusahaan baja gedhé dhéwé ing Indonésia. BUMN kang pernahé ing Cilegon, Banten iki ngadeg nalika tanggal 31 Agustus 1970. Produk kang dikasilaké ya iku baja lembaran panas, baja lembaran dingin, lan baja batang kawat. H ...