ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 159



                                               

Margaret Mead

Margaret Mead inggih punika salah satunggaling antroplog budaya Amérika. Mead miyos ing Philadelphia, Pennsylvania lajeng ageng ing kitha Doylestown, Pennsylvania ingkang boten tebih saking kitha miyosipun. Ramanipun inggih punika satunggaling pr ...

                                               

Salvatore Quasimodo

Salvatore Quasimodo yaiku penyair, kritikus, lan pengalihbasa Italia. Lair ana Modica, Italia, tanggal 20 Agustus 1901. Séda ana Naples, Italia, tanggal 14 Juni 1968. Dhèwèké yaiku pemimpin penyair Hermetik sepisanan. Sawisé Perang Donya 2, dhèwè ...

                                               

Werner Heisenberg

Werner Karl Heisenberg inggih punika salah satunggaling ahli téyori sub-atom saking Jerman, pemenang Penghargaan Nobel nidang Fisika taun 1932.

                                               

Andjar Asmara

Abisin Abbas, langkung misuwur kanthi asma Andjar Asmara, inggih punika salah satunggaling panyerat sandhiwara lan sutradara filem. Saderengipun dados panyerat lan sutradara, panjenenganipun naté dados manggalaning ariwarta Doenia Film. Ing taun ...

                                               

Ansel Adams

Ansel Easton Adams inggih punika salah satunggaling astronom ingkang miyoswonten ing tanggal 20 Pebruari 1902 lan séda ing tanggal 22 April 1984. Kajawi dados astronom, piyambakipun ugi dados fotografer Amérika lan tiyang ingkang gadhah asiling f ...

                                               

John Steinbeck

John Ernst Steinbeck iku salah siji penulis Amérikah Sarékat misuwur ing abad kaping-20 sing menangaké Bebungah Nobel Sastra ing taun 1962. Steinbeck mlebu Universitas Stanford kanthi terputus-putus antara 1920 lan 1926 nanging ora ngétukaké gela ...

                                               

Mike Dalton (Romo)

Michael Joseph "Mike" Dalton MBE MC punika satunggiling Romo militèr Katulik Roma Kanada. Dalton dipunangkat dados Romo tanggal 21 Mèi 1932. Ing taun 1939, awal dumadosipun Perang Donya II, panjenenganipun selaras kaliyan kersanipun piyambak ngga ...

                                               

Mohammad Hatta

Dr. Drs. H. Mohammad Hatta inggih punika salah sawijining pejuang, nagarawan, lan pahlawan nasional wonten ing Indonésia. Mohammad Hatta inggih dados wakil présidhèn kang kapisan wonten ing Indonésia. Mohammad Hatta gadhah asma ingkang misuwur in ...

                                               

Njoo Cheong Seng

Njoo Cheong Seng, inggih punika sutradara Indonésia ing era taun 1940-an. Karya filemipun kathah dipunmainaken déning aktris ingkang misuwur ing Èra Fifi Young.

                                               

Abul Ala Maududi

Abul Ala Maududi 25 September 1903 – 22 September 1979), iku sujana Ahl-e-Hadith, filosofer, ahli ukum, jurnalis, islamis, lan imam saka Pakistan. Karya-karyané dianggit mawa basa Urdu, nanging dipertal menyang basa Inggris, Arab, Hindi, Bengali, ...

                                               

Ali Sastroamidjojo

Ali Sastroamidjojo SH ya iku tokoh pulitik, pamaréntahan, lan nasionalis. Panjenengané diwènèhi gelar Meester in de Rechten minangka déning Universitas Leiden, Walanda ing taun 1927. Uga panjenengané dadi salah sijiné Mahamantri Indonésia ka-8 ka ...

                                               

John Dillinger

John Herbert Dillinger iku sawijining parampog bank Amérikah Sarékat sing aktif ing tlatah Midwest nalika taun 1930-an awal. Dhèwèké iku kaanggep sawijining tokoh durjana sing mbebayani lan sempet matèni sawatara agèn pulisi, ngrampog minimal 20- ...

                                               

Ba Jin

Ba Jin yaiku jeneng pena saka penulis kontemporer Cina, Li Yaotang uga sinebut Feigan. Karyane kang paling misuwur yaiku Trilogi Guncangan (激流三部曲)yaiku Jia, Chun lan Qiu. Trilogi iku musatake ing panulisan ngenani gulat kulawarga-kulawarga ...

                                               

Louis Eugène Félix Néel

Louis Eugène Félix Néel, fisikawan saking Perancis ingkang miyos wonten ing Lyon, piyambakipun salah satunggaling panerima Bebungah Nobel Fisika 1970, angsal bebungah kaliyan astrofisikawan Swèdhen Hannes Alfven amargi studi rintisan sipat-sipat ...

                                               

Harry Martinson

Harry Edmund Martinson inggih punika salah satunggaling pengarang lan penyair. Nalika taun 1949 piyambakipun kapilih dhateng Akademi Swèdhen. Harry dipunanugrahi Penghargaan Nobel babagan Sastra sesarengan kaliyan kancanipun, Eyvind Johnson nalik ...

                                               

Pablo Neruda

Pablo Neruda inggih punika sesinglon penulis Chili, Ricardo Eliecer Neftalí Reyes Basoalto. Neruda ingkang dipunanggep minangka salah satunggaling penyair kanthi basa Spanyol paling ageng wonten ing abad 20, inggih punika salah satunggaling penul ...

                                               

Soeman Hs

Soeman Hasibuan utawi ingkang langkung misuwur kanthi sebatan Soeman Hs inggih punika salah satunggaling sastrawan Indonésia saking Riau ingkang asalipun saking Tapanuli. Soeman Hs miyos wonten ing Bengkalis, Riau ing tanggal 4 April 1904 lan séd ...

                                               

Elias Canetti

Elias Canetti inggih punika salah satunggaling novelis ingkang miyos wonten ing Bulgaria, ingkang nyerat wonten ing basa Jerman lan pikantuk Penghargaan Nobel babagan Sastra nalika taun 1981.

                                               

J. Leimena

Dr. Johannes Leimena iku pahlawan Indonésia. Dhèwèké iku tokoh pulitik kang paling asring jabat dadi mantri kabinèt Indonésia lan dadi mantri kang paling suwé njabat, ya iku 21 taun tanpa mandhek. Leimena kalebu ing 18 kabinèt kang béda-béda. Wiw ...

                                               

Gerard Kuiper

Gerard Peter Kuiper iku sawijining astronom kalairan Walanda. Dilairaké lan didhidhik ing Walanda, Kuiper pindhah menyang Amérikah Sarékat nalika taun 1933 lan éntuk kawarganegaran Amérikah Sarékat nalika taun 1937. Kuiper nemu loro rembulan kang ...

                                               

Sanoesi Pane

Sanoesi Pane inggih punika salah satunggaling sastrawan ing Indonésia ingkang miyos wonten ing Muara Sipongi, Mandailing Natal, Sumatera Utara ing tanggal 14 Novèmber 1905 lan séda wonten ing Jakarta tanggal 2 Januari 1968. Sanoesi Pane inggih ka ...

                                               

Sekarmadji Maridjan Kartosoewirjo

Sekarmadji Maridjan Kartosoewirjo utawa luwih kawentar kanthi jeneng Kartosoewirjo ya iku téoritisi lan pulitikus, jaman taun 1920-an-pertengahan 1940-an), wartawan, lan imam gerilyawan DI TII. Sekarmadji Maridjan Kartosoewirjo sosok kang gigih s ...

                                               

Michail Aleksandrovich Sholokhov

Mikhail Aleksandrovich Sholokhov, 24 Mèi 1905 – pati ing Vyoskhenskaya, 21 Fèbruari 1984 ing umur 78 taun) inggih punika salah satunggaling panulis novèl asal Rusia. Piyambakipun menangaken Penghargaan Nobel babagan Sastra taun 1965.

                                               

Ernst Boris Chain

Ernst Boris Chain inggih punika salah satunggaling biokimiawan Inggris keturunan Jerman Yahudi. Bapak Ernst Chain rawuh saking Kamaharajan Rusia dhateng Jerman saperlu sinau kimia. Piyambakipun dumunung ing mrika, nikah kalih satunggaling wanita ...

                                               

Faisal saka Arab Saudhi

Faisal bin Abd al Aziz Al Saud ya iku Raja Arab Saudi kang njabat wiwit taun 1964 nganti tekan taun 1975. Raja Faisal lair ana ing Riyadh lan anak nomer papat saka Raja Abdul Aziz Al Saud. Raja Faisal mrentah sekumpulan laskar lan sukses menang p ...

                                               

Hannah Arendt

Johanna "Hannah" Arendt ya iku salah siji uwong Amérika panggagas ancangan pulitik sing lair ing Jerman. Sanadyan kerep cinandra minangka siji filsuf, dhèwèké nampik tetenger kuwi lumantar pamikiran yèn filsafat iku ngenani "manungsa ijén" lan dh ...

                                               

Hasan al-Banna

Hasan al-Banna iku tokoh agama, ulama, lan pimpinan obahan Islam Ikhwanul Muslimin. Awit cilik wis akrab karo pendidikan Islam, pengajian Alqur’an, hadist lan ngèlmu fiqih sarta merguru marang wong tuwané. Kacerdasan otake kabukten ing umur 14 ta ...

                                               

Albert Hofmann

Albert Hofmann punika satunggiling kimiawan Swiss ingkang misuwur amargi pamanggihan asem lisergat dietilamid. Hofmann nyerat langkung saking 100 karya èlmiah lan sapérangan buku, kalebet LSD: Mein Sorgentkind.

                                               

Maria Goeppert-Mayer

Maria Goeppert-Mayer inggih punika salah satunggaling fisikawan Amérikah Sarékat–Jerman. Piyambakipun minanga namung satunggalipun putra saking Friedrich Goeppert lan garwanipun, Maria Wolff. Saking sisih bapakipun, piyambakpun minangka keturunan ...

                                               

Dmitri Shostakovich

Dmitri Dmitrievich Shostakovich listen punika satunggiling komponis Rusia saking mangsa Sovyèt. Panjenenganipun gadhah sesambetan ingkang komplèks kaliyan pamaréntah Rusia, amargi kaping kalih, nalika taun 1936 lan taun 1948, musikipun resmi dipu ...

                                               

François Duvalier

François Duvalier ingkang dipunkenal minangka Papa Doc inggih punika Présidhèn Haiti saking taun 1957 lan ing wuri minangka diktator wiwit taun 1964 dumugi piyambakipun séda. Pamarèntahanipun dipuntandhani déning otokrasi, korupsi, lan pangginaan ...

                                               

J.E. Tatengkeng

Jan Engelbert Tatengkeng utawi JE Tatengkeng utawi Oom Janingkang ingkang miyos wonten ing Kolongan, Sangihe, Sulawesi Utara, Hindia Walanda ing tanggal 19 Oktober 1907 lan séda ing Ujung Pandang, Sulawesi Selatan, Indonésia ing tanggal 6 Maret 1 ...

                                               

Ian Fleming

Ian Lancaster Fleming iku sastrawan asal Inggris, pengarang, wartawan, lan mantan anggota angkatan laut Inggris. Fleming dikenal minangka pengarang lan pangripta karakter James Bond, nanging saliyané iku uga, Fleming naté nulis buku kanggo bocah ...

                                               

Józef Gosławski

Józef Jan Gosławski – Polen seniman pematung lan seniman ukir medhali. Pangripta koin, monumèn lan medhali. Pamenang akèh kompetisi artistik; lan nampa bintang Silver Cross of Merit.

                                               

William Hartnell

William Henry Hartnell iku sawijining aktor Inggris. Ing taun 1963-66 dhèwèké maragakaké Sang Dhoktor, ing sérial tv fiksi ngèlmiah BBC Doctor Who.

                                               

Alfred Hershey

Alfred Day Hershey punika satunggiling bakteriolog lan genetikawan Amérikah Sarékat. Sinau kimia lan pikantuk gelar dhoktor salebeting bakteriologi taun 1934 saking Univèrsitas Michigan. Ing taun 1950 panjenenganipun pindhah dhateng Carnegie Inst ...

                                               

Marijac

Cithakan:Infobox biographie Marijac, kanthi nama aslinipun Jacques Dumas, inggih punika satunggaling dèsainer, penulis lan panerbit komik kanthi kebangsaan Perancis, miyos wonten ing Paris nalika tanggal 7 November, 1908 lan séda nalika tanggal 2 ...

                                               

Mohammad Roem

Mr. Mohamad Roem ingkang miyos wonten ing Parakan, Temanggung ing tanggal 16 Mèi 1908 lan séda ing Jakarta tanggal 24 September 1983 inggih punika salah satunggaling diplomat ingkang saé, pinter lan ugi minangka salah satunggaling pandhéga bangsa ...

                                               

Muhammad Natsir

Muhammad Natsir ya iku ulama, politisi, lan pejuang kamardhikan Indonésia. Muhammad Natsir iku kang ngadegaké uga kang dadi pemimpin parte pulitik Masyumi, sarta tokoh Islam kang misuwur ing Indonésia. Ing Indonésia, Muhammad Natsir tau dadi mant ...

                                               

Sicco Mansholt

Sicco Leendert Mansholt ya iku Présidhèn Komisi Éropah ka-4 antarané taun 1972-1973. Sadurungé iku dhèwèké njabat Komisaris Pertanian Éropah antarané taun 1958-1972. Mansholt asalé saka kulawarga wong tani sosialis saka Groningen. Bapaké lan kaki ...

                                               

Juliana saka Walanda

Ratu Juliana Louise Marie Wilhelmina van Oranje-Nassau inggih punika Ratu Karajan Walanda saking 6 September 1948, dumugi tanggal 30 April 1980, ambal warsa beliau ingkang kaping 71, nalika putrinipun Ratu Beatrix minggah tahta. Juliana palakrama ...

                                               

Li Xiannian

Li Xiannian ya iku Présidhèn Republik Rakyat Tiongkok antara taun 1983 dan 1988. ugi lajeng pangarsa Konferensi Konsultatif Pulitik Rakyat Tiongkok ngantos kesedanipun. Li ya iku sapriyantun tokoh pulitik ingkang berpengaruh wonten ing sedaya RRT ...

                                               

Sariamin Ismail

Sariamin Ismail ingkang miyos ing Talu, Pasaman, Sumatera Barat, tanggal 31 Juli 1909 saha séda ing Pekanbaru, Riau ing taun 1995 ing yuswa 86 taun inggih punika pujangga wanita ingkang sapisan ing Indonésia. Piyambakipun asring ngginakaken sandh ...

                                               

Sutan Syahrir

Sutan Syahrir ya iku pulitikus lan mahamantri pisanan ing Indonésia. Dhèwèké njabat dadi Mahamantri Indonésia saka 14 November 1945 nganti tekan 20 Juni 1947. Syahrir ngedegaké Parté Sosialis Indonésia ana ing taun 1948. Sutan mati ana ing pangas ...

                                               

Ahmed Ali (panulis)

Ahmed Ali ya iku novelis, pujangga, kritik, panerjemah, diplomat, lan paramakawi saka India. Buku kapisané ya iku Twilight in Delhi. Dhéwéké lair ing Delhi, India. Ahmed Ali sinau ing universitas Aligarh and Lucknow, wisudha kanthi kelas pratama ...

                                               

Bagindo Aziz Chan

Bagindo Aziz Chan ya iku wali kutha Padang, kang dilantik tanggal 15 Agustus 1946 nggantèkaké Mr. Abubakar Jaar kang pindah tugas dadi residen ing Sumatra Lor. Ing mangsa pamaréntahané, bala Sakuthu isih njajah kutha Padang minangka ngrampas bala ...

                                               

Diosdado Macapagal

Diosdado Pangan Macapagal inggih punika pulitikus Filipina. Piyambakipun njabat minangka Présidhèn Filipina ingkang kaing 9 lan présidhèn kaping 5 saking républik katiga. Piyambakipun kapilih wonten ing taun 1961 saperlu nggantosaken Présidhèn Ca ...

                                               

William Hanna

Cithakan:Other people William Denby Bill Hanna 14 Juli 1910 – 22 Maret 2001 juru animasi Amérika, sutradara, prodhuser, voice actor, lan juru gambar kartun, sing filem lan karakter tartun tipiné wis nglipur èwonan wong punjul 20 abad. Sawisé kerj ...

                                               

Konrad Zuse

Konrad Zuse ya iku sawijining tokoh tèknisi sipil kan kang dadi perintis komputer. Pencapaian paling gedhéné ya iku komputer panyampurna Turing fungsional pisanan kang dikendhalèkaké déning program, Z3, ana ing taun 1941. Zuse nampa Werner-von-Si ...

                                               

Abdul Halim

Abdul Halim ya iku Perdhana Mentei Indonésia jaman Kabinèt Halim kang maréntah nalika Républik Indonésia isih dadi péranganing Républik Indonésia Serikat kanthi Pejabat Présidhèn RI Mr. Assaat.

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →