ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 16




                                               

Rami

Wonten ing Indonesia, tuwuhan rami utawi Haramay Boehmeria nivea L.Gaud sampun misuwur wiwit Perang Donya II, nanging punjer asal tuwuhan mau dèrèng dipuntingali pinten-pinten literature nyebutaken tuwuhan rami punika asalipun saking kawasan Asia ...

                                               

Sutra

Sutra wujud serat protéin alami kang bisa ditenun dadi tèkstil. Jinis sutra kang paling umum ya iku sutra saka kepompong kang diasilaké larva uler sutra murbei kang diternak. Sutra duwé tèkstur mulus, lembut, nanging tidak licin. Rupa meling-meli ...

                                               

Tenun

Tenun iku tèhnik tradhisional ngrakit benang supaya dadi kain. Manut asal-asulé, tèhnik tenun iku turunané tèhnik nganyam kang lumrahé kanggo wilahan pring utawa suketan. Cara nenun lumrahé nganggo gedhogan kang bisa ndadèkaké saukuran karo sadhe ...

                                               

Pipa

Pipa minangka salah sawijining jinis bagean tubulus utawa silinder kothong, biasane nanging ora kudu bagean salib bunder, utamane digunakake kanggo ngirim zat sing bisa mili saka - cairan lan gas, slurries, bubuk lan massa padhet cilik. Uga bisa ...

                                               

Grojogan

Grojogan iku formasi géologi saka arus banyu kang mili liwat siji wewaton kang ngalami érosi lan tiba mudhun saka ndhuwur. Grojogan bisa wujud gawéan kang biyasa dipigunaaké ing taman. Sapérangan grojogan kawangun ing lingkungan pagunungan ing ng ...

                                               

Pasisir

Pasisir yaiku wewengkon kang dadi wates watara segara lan dharatan. Wujud pasisir béda-béda miturut kaanan lan prosès kang kedadèn ing wewengkon mau kaya ta pangangkutan, pengendapan lan pangikisan kang disebabaké déning gelombang, arus, angin la ...

                                               

Watu kramat

Watu kramat utawa watu filsuf ya iku dat alkimiya lègendharis sing bisa ngowah métal dhasar kaya déné mèrkuri dadi emas utawa pérak. Watu kramat uga bisa kanggo ndawakaké umur wong sarana usada amerta, sing bisa kanggo pangenom lan panggawé amert ...

                                               

Roncèn kimia

Roncèn kimia iku siji prosès fisika kang duwé tanggung jawab sajeroning interaksi gaya tetarikan antarané loro atom utawa molekul kang njalari siji senyawa diatomik utawa poliatomik dadi stabil. Panjlèntrèhan ngenani gaya tetarikan iki rumit bang ...

                                               

Ikatan Kovalen

Ikatan kovalèn utawi Covalent bond inggih punika ginaakén sami sepasang Èlèktron valensi kaliyan kalih atom. Saben atom hidrogen gadhah kalih elektron. Ikatan kovalèn inggih punika ikatan ing antawisipun atom adédasar ginaakén Èlèktron kanti saré ...

                                               

Kolésterol

Kolesterol ya iku metabolit yang mengandung lemak sterol yang ditemukan pada membran sel dan disirkulasikan dalam plasma darah. Ya iku sawijing lipid kang awujud molekul lemak utawa kang meh padha. Kolesterol ya iku jinis mirunggan lipid kang kar ...

                                               

Emas sing bisa dipangan

Emas sing bisa dipangan minangka salah sawijining olahan arupa jinis emas tartamtu sing diidinake dening Uni Eropa lan Amerika Serikat minangka bahan tambahan panganan, miturut kode E 175. Iki digunakake ing masakan haute kanthi tren gastronomi m ...

                                               

Garis (géomètri)

Sajeroning géomètri Euklides, siji garis iku wujud lengkungan kenceng. Nalika géomètri dipigunakaké kanggo gawé modhèl ing donya kasunyatan, garis dipigunakaké kanggo nggambaraké obyèk kenceng kanthi amba lan dhuwur sing béda. Garis iku idéalisas ...

                                               

Quadrilateral

Sajeroning géomètri lan papat pojok. Tembung quadrilateral asal saka tembung quad lan lateral. Quadrilateral iku poligon sing bisa awujud prasaja utawa komplèks. Quadrilateral bisa awujud convex utawa concave.

                                               

Ater-ater SI

Prefix SI iku ater-ater sing bisat diaplikasèkaké sajeroning ékan SI kanggo mbentuk sawijining ékan sing nandhakaké tikelan saka ékan mau. Akèh awalan SI wis ana sadurungésistem SI iku dhéwé kawanuhaké ing taun 1960. Minangka conto, ater-ater kil ...

                                               

Horus

Horus ya iku siji dewata kang gatèn ing agama Mesir kuna, kang dipuja wiwit udakara pungkasaning jaman Prasujarah nganti jaman Greco-Roman. Wujud kang béda-béda saka Horus kacathet in sujarah lan wujud-wujud iki dipandheng minangka déwa kang miru ...

                                               

Ganésa

Ganesa iku salah siji déwa misuwur sajeroning agama Hindhu lan akèh dipuja déning umat Hindhu, sing nduwé gelar minangka Déwa kawruh lan kacerdasan, Déwa pelindhung, Déwa penolak bala utawa bencana lan Déwa kawicaksanan. Lukisan lan reca né akèh ...

                                               

Hefaistos

Cithakan:Infobox déwa Yunani Hefaistos ana ing mitologi Yunani ya iku déwa tèknologi, pandhé wesi, pengrajin, pemahat, logam, metalurgi, geni, lan gunung geni. Ana ing mitologi Romawi dhèwèké ditepungi dadi Vulkanus. Hefaistos ya iku putra saka Z ...

                                               

Moirai

Moirai ana ing mitologi Yunani ya iku dèwi takdir kang cacahé ana telu. Dewi telu mau kang ngendalikake nasib saka manungsa wiwit saka lair nganti tekan mati. Ana ing mitologi Romawi dikenal dadi Parkae utawa Fata.

                                               

Okeanos

Cithakan:Infobox déwa Yunani Okeanos ya iku Titan lautan lan samudra ana ing mitologi Yunani. Okeanos ya iku putra saka Gaia lan Uranus. Déning masarakat ing Yunani lan Romawi kuna, Okeanos dipercaya dadi Samudra donya, ya iku segara reksasa kang ...

                                               

Udan daging Kentucky

Udan daging Kentucky minangka kedadeyan sing ana ing antarane jam sewelas nganti jam rolas sajrone sawetara menit tanggal 3 Maret 1876, ing endi umume potongan daging abang ukurane 2 nganti 2 inci ; kanthi paling ora ana siji yaiku 4 nganti 4 inc ...

                                               

Acil Bimbo

Acil Darmawan Hardjakusumah, SH. utawa luwih kondhang karo jeneng Acil Bimbo, anggota utawa personil saka grup band bersaudara ning Indonésia, ya iku Bimbo Dhèwèké lair ning kutha Bandung, Jawa Barat, ning tanggal 20 Agustus 1943.Lulusan saka Fak ...

                                               

Mochamad Adnan

Prof. Dr. Ir. Mochamad Adnan, M.Sc. ya iku rektor UGM periode 1990 - 1994). Taun 1958 éntuk gelar B.S. saka Fakultas Pertanian UGM.

                                               

Andi Mallarangeng

Andi Alifian Mallarangeng. Andi Mallarangeng iku pengamat pulitik Indonésia kang njabat dadi Mantri Pemuda lan Olah Raga ing Kabinet Indonésia Bersatu II. Andi Mallarangeng uga njabat dadi juru bicara kepresidenan kanggo Présidhèn Susilo Bambang ...

                                               

Djoko Kirmanto

Ir. Djoko Kirmanto, Dipl. HE. Djoko Kirmanto iku Mantri Pekerjaan Umum Indonésia wiwit tanggal 21 Oktober 2004. Djoko Kirmanto ngrampungaké pendhidhikan sarjanané ing Jurusan Teknik Sipil Universitas Gadjah Mada, Yogyakarta nalika taun 1969 lan p ...

                                               

Sartono Kartodirdjo

Prof. Dr. Aloysius Sartono Kartodirdjo ya iku sejarawan Indonesia. Dhèwèké minangka pelopor sajeroning panulisan sajarah kanthi cara pandang Indonesia. Sasuwene urip, dhèwèké dadi dhosèn ing Universitas Gadjah Mada lan dinobatake minangka Guru Be ...

                                               

Rustriningsih

Rustriningsih inggih punika Wakil Gubernur Jawa Tengah periodhé 2008-2013. Sadèrèngipun dados wakil gubernur, panjenenganipun dados Bupati Kebumen periodhé 2000-2005 lan 2005-2010, nanging boten saged purna amargi panjenenganipun kapilih dados wa ...

                                               

Sri Adiningsih

Dr. Sri Adiningsih ya iku ékonom lan dhosèn Fakultas Ékonomi Universitas Gadjah Mada kang njabat minangka anggota Dewan Pertimbangan Présidhèn wiwit 19 Januari 2015. Dhèwèké tau ditunjuk dadi anggota Tim Ahli Panitia Ad hoc MPR taun 2001 lan cand ...

                                               

Universitas Jambi

Universitas Jambi iku perguruan tinggi nagari ing Jambi, Indonésia, sing diadegaké ing tanggal 23 Maret 1963. Rektor ing taun 2006 iku H. Kemas Arsyad Somad, SH. MH. Ing taun 1960, diahekake Perniagaan Djambi kang kanaungan ing ngisore yayasan Pe ...

                                               

Universitas Pendidikan Ganesha

Universitas Pendidikan Ganesha yaiku perguruan tinggi nagari kang ana ing Singaraja, Bali, Indonésia. Universitas iki yaiku perguruan tinggi kang dikembangake adhedasar Pancasila lan Undang-Undang Dasar 1945 kang anjunjung aji-aji kemanusiaan, ka ...

                                               

Universitas Negeri Gorontalo

Universitas Negeri Gorontalo, kasingkat UNG, yaiku perguruan tinggi ngeri ing Gorontalo, Indonésia, kang diadhekake ing 1 September 1963. Mulane Universitas iki jenenge Junior College, lan dadi pérangan saka FKIP UNSULUTENG. Tahun 1964 statuse ka ...

                                               

Universitas Muhammadiyah Jakarta

Universitas Muhammadiyah Jakarta ya iku salah siji Perguruan Tinggi Muhammadiyah kang ana ing kutha Jakarta. Universitas Muhammadiyah Jakarta saiki ana ing urutan nomer 7.187.

                                               

Universitas Trisakti

Universitas Trisakti ya iku Pawiyatan luhur swasta kang mangon ing pusat kutha Jakarta ya iku ing Jalan Kyai Tapa, Grogol, Jakarta Kulon. Yèn dodelok saka panggonane, kaanan kampus Universitas Trisakti strategis sanget amarga manggon ing tegah-te ...

                                               

Politeknik Manufaktur Bandung

Politeknik Manufaktur Negeri Bandung iku politeknik ing Bandung, Indonésia kang mapan ing Dl. Kanayakan 21, Dago. Wiwitané politeknik iki jenengé Politeknik Mekanik Swiss-ITB. Diwènèhi jeneng mangkono amarga politeknik iki minangka asil makarya b ...

                                               

Politeknik Negeri Bandung

Politeknik Negeri Bandung iku pawiyatan luhur nagari sing awèh pendhidhikan vokasi. Politeknik Negeri Bandung utawa biyasa dicekak POLBAN dumunung ing Dl Gegerkalong Hilir, Ds Ciwaruga, Bandhung, papané cedhak karo Politeknik Pos Indonésia, Unive ...

                                               

STIE Muhammadiyah Bandung

STIE Muhammadiyah Bandung ya iku STIE saka Persyarikatan Muhammadiyah ing sangisore pembinaan Majelis Pendidikan Tinggi, Penelitian dan Pengembangan Pimpinan Pusat Muhammadiyah.

                                               

UIN Sunan Gunung Djati

Universitas Islam Negeri Sunan Gunung Djati utawa dikenal kanthi nama UIN Bandung utawa biyasa kasingkat UIN SGD ya iku Universitas Islam kang ana ing laladan Cibiru Bandung, Jawa Barat. Jeneng UIN Bandung kanthi Sunan Gunung Djati ya iku jeneng ...

                                               

Pratélan pawiyatan luhur swasta ing Jawa Wétan

Ing ngisor iki kapacak Pratélan pawiyatan luhur swasta ing Jawa Wétan sing kabawah Kementerian Pendidikan Nasional Indonesia. Pratélan iki ora kalebu pawiyatan luhur Islam swasta sing kabawah Kementerian Agama Indonesia.

                                               

Universitas Airlangga

Universitas Airlangga, iku perguruan tinggi nagari sing dumunung ing kutha Surabaya, Jawa Wétan. Madeg ing taun 1954, Unair minangka salah siji PTN pinunjul ing Indonésia. Wektu iki ana punjul 21.949 mahasiswa kadaftar ing Unair. Ing taun 2009, a ...

                                               

Universitas Merdeka Malang

Universitas Merdeka Malang, kasingkat Unmer, ya iku pawiyatan luhur swasta paling kemuka ing Kutha Malang, Indonésia, kang diadhekaké ana ing taun 1964. Rektor ing taun 2007 ya iku Dr. Kridawati Sadhana, MS

                                               

Universitas Muhammadiyah Gresik

1994 - 1995 Ch. Rusdi Afandi 2000 - 2005 Drs. Suyoto, M.Si. 1980 - 1981 Dr Mutadi 1981 - 1994 Ch. Madjedi afandi 2008 - 2013 Drs. Sarwo Edy, M. Pd. 2005 - 2008 Drs. Irwani Zawawi. M. kes. 1995 - 2000 dr. Ruslan Efendy. MS, drg.

                                               

Universitas Lambung Mangkurat

Universitas Lambung Mangkurat yaiku Universitas tuwa dhéwé di Kalimantan. Universitas iki diadhekaké ing tanggal 21 September 1958, namung uga bisa diremiake ing tanggal 1 November 1960 lan duugi saprene. Lokasi kampus sempet pindah-pindah papan, ...

                                               

Universitas Lampung

Universitas Lampung yaiku universitas nagari ing Lampung, Indonésia. pernahé ana ing Jalan Sumantri Brojonegoro No. 1 Gedungmeneng, Bandar Lampung.

                                               

Universitas Mataram

Universitas Mataram, kasingkat Unram, yaiku perguruan tinggi nagari kang pernahé ing Mataram, Indonésia, kang diadhekaké ing 1 Oktober 1962. Rektor wayah iki, periode 2009-2013 yaiku Prof. Ir. H. Sunarpi, Ph.D.

                                               

Universitas Al Amin

Program Studi Manajemen Sumberdaya Perairan Terakreditasi C Program Studi Agronomi Terakreditasi C Fakultas Pertanian Program Studi Ilmu Administrasi Nagara Terakreditasi C Program Studi Ilmu Pamaréntahan Terakreditasi B Fakultas Ilmu Sosial dan ...

                                               

Universitas Mulawarman

Universitas Mulawarman, kasingkat Unmul, yaiku perguruan tinggi nagari ing Samarinda, Kalimantan Timur, Indonésia. Universitas ii diadhekaké ing tanggal 27 September 1962, lan ngrupaake universitas tuwa dhéwé ing Kalimantan Timur. Universitas Mul ...

                                               

Universitas Muhammadiyah Magelang

Universitas Muhammadiyah Magelang iku perguruan tinggi swasta kang ana ing Magelang Provinsi Jawa Tengah, Indonésia. Universitas iki ngadek tanggal 31 Agustus 1964 lan dadi lembaga pendidikan tinggi ing sangisore persyarikatan Muhammadiyah. Ing U ...

                                               

Universitas Muhammadiyah Surakarta

Universitas Muhammadiyah Surakarta ya iku saka 164 Perguruan Tinggi Muhammadiyah lan salah siji ing antarané 1.890 Perguruan Tinggi Swasta Ing Indonésia. Amal usaha babagan pandidikan iki duwé tekad wujudake kampus dadi "Wacana Keil­muan lan Keis ...

                                               

Universitas Muhammadiyah Purwokerto

Universitas Muhammadiyah Purwokerto ya iku alih wujud saka IKIP Muhammadiyah Purwokerto, kang sampun diadhekake ing tanggal 5 April 1965. IKIP Muhammadiyah Purwokerto ya iku cabang saka IKIP Muhammadiyah Surakarta. Tahun 1968 IKIP Muhammadiyah Su ...

                                               

Sekolah Tinggi Ilmu Ekonomi Ahmad Dahlan Jakarta

Sekolah Tinggi Ilmu Ékonomi Ahmad Dahlan ya iku asil salah siji STIE Muhammadiyah. STIE iki asil saka ngembangke Akademi Keuangan lan Perbankan Muhammadiyah. Sadurungé AKPM jenenge Akademi Bank Muhammadiyah kang ngadek taun 1968. Adhedhasar Akade ...

                                               

Universitas Ahmad Dahlan

Universitas Ahmad Dahlan ya iku salah siji universitas swasta kang ana ing Yogyakarta, Indonésia. Universitas Ahmad Dahlan ngembangaké keprigelan ing babagan tèknologi, babagan sosial, lan humaniora.