ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 160



                                               

Amir Hamzah

Tengku Amir Hamzah ingkang gadhah nama jangkep Tengku Amir Hamzah Pangèran Indera Putera inggih punika sastrawan Indonèsia saking angkatan Pujangga Baru. Amir Hamzah lair wonten ing lingkungan kulawarga saking bangsawan Malayu lan berkècimpung wo ...

                                               

Czesław Miłosz

Czesław Miłosz inggih punika salah satunggaling sastrawan warnga nagara Polen-Amérikah Sarékat ingkang pikantuk Bebungah Nobel Sastra nalika taun 1980. Piyambakipun miyos wonten ing Šeteniai, Lituania saking kulawarga Polen. Wonten ing jaman alit ...

                                               

Le Duc Tho

Le Duc Tho ya iku pejuang, jendral, diplomat, lan pulitikus saka Vietnam. Taun 1930, Le mèlu awèh dana Parté Kuminis Indochina. Pamaréntah kolonial Prancis njeblosaké Le menyang pakunjaran saka taun 1930 nganti tekan taun 1936 lan uga sapisan man ...

                                               

Maurice Félix Charles Allais

Maurice Félix Charles Allais inggih punika ékonom sarta fisikawan Perancis ingkang naté angsal Nobel Ékonomi nalika taun 1988 amargi nyumbang ngèlmu babagan rintisan téyori dagang kaliyan pamanfaatan dana ingkang tepat guna. Piyambakipun dados pr ...

                                               

Naguib Mahfouz

Naguib Mahfouz inggih punika salah satunggaling novelis Mesir ingkang pinatuk Pangaji Nobel Kasusastran. Naguib Mahfouz miyos wonten ing laladan Gamaliya ing Kairo. Namanipun dipunparingi déning tiyang sepuhipun sami kaliyan nama Profesor Naguib ...

                                               

Todor Zhivkov

Todor Hristov Zhivkov iku siji pulitikus Bulgaria. Dhèwèké tau njabat dadi pangrèh Parté Komunis Bulgaria nganti taun 1989. Jabatan iki dipangku wiwit taun 1954. Todor Zhivkov dadi kalebu salah siji pangrèh donya sing suwé banget olèhé lenggah. O ...

                                               

Erich Honecker

Erich Honecker iku pulitikus Jerman kanthi aliran kuminis kang mimpin Jerman Wétan saka taun 1971 tekan 18 Oktober 1989. Sawisé manunggalé Jerman, dhèwèké mlayu menyang Uni Sovyèt nanging pamaréntah Rusia dhémokratik ngèkstradhisi dhèwèké manèh. ...

                                               

Glenn T. Seaborg

Glenn Theodore Seaborg inggih punika salah satunggaling kimiawan Amérikah Sarékat ingkang kagayut wonten ing pengenalan 9 unsur transuranium, lan piyambakipun njabat minangka ketua Komisi Energi Atom Amérikah Sarékat saking 1961 dumugi taun 1971. ...

                                               

Hamengkubuwana IX

Sri Sultan Hamengkubuwana IX punika satunggaling Raja Kasultanan Ngayogyakarta kaliyan Gubernur Daérah Istiméwa Yogyakarta. Panjenenganipun punika satunggaling Ratu wonten ing Kasultanan Ngayogyakarta watawis taun 1940-1988, ugi naté dados Gubern ...

                                               

Jacques Bergier

Cithakan:Infobox Écrivain Jacques Bergier, miyos nalika tanggal 8 Agustus, 1912 wonten ing Odessa, Ukraina lan séda nalika tanggal 23 November, 1978 wonten ing kutha Paris inggih punika satunggaling insinyur, ahli kimia, agén rahasia, wartawan la ...

                                               

Julia Child

Julia Child iku salah sijiné koki, penulis lan pengisi acara tivi kang asalé saka nagara Amérikah Sarékat. Julia Child ngenalaké masakan Prancis lan teknik masak karo akèh wong ing Amérika. Julia Child ngenalaké iki kabéh lumantar buku masaké. Bu ...

                                               

Julius Axelrod

Julius Axelrod urip nalika taun. Julius Axelrod iku salah sijiné farmakolog lan ahli saraf Amérikah Sarékat kang tau éntuk Penghargaan Nobel sajeroning Fisiologi utawa Kedhokteran nalika taun 1970.Nobel iki amarga panemuané ing aksi neurotransmit ...

                                               

Otto von Habsburg

Otto von Habsburg saking Austria, asma resminipun awit 1919 inggih punika Otto Habsburg-Lothringen. Otto naté manggèn ing Austria, nanging sampun boten malih amargi ing taun 1918 an dados warga nagari ing pinten-pinten nagari, asma resminipun ing ...

                                               

David Packard

David Packard inggih punika salah satunggaling pendiri Hewlett-Packard. Piyambakipun miyos wonten ing Pueblo, Coloradi, pikantuk gelar sarjana mudha saking Unversitas Stanford rikala taun 1934. Sasampun piyambakipun kerja nyambut damel wonten ing ...

                                               

Pak Kasur

Soerjono utawa biyasa ditepungi minangka Pak Kasur iku tokoh pendhidhikan Indonésia. Panjenengané uga mandhu acara Taman Indria ing TVRI stasiun pusat Jakarta. Jenengé asalé saka jejuluk "Kak Soer" sing biyasa digunakaké déning anak buahé ing Ger ...

                                               

Jackson Pollock

Paul Jackson Pollock punika satunggiling pelukis Amérikah Sarékat ingkang cekap gadhah prabawa lan wujud tokoh utami ing obahan abstrak espresionis. Panjenenganipun tilar donya ing satunggiling kacilakan montor caket griyanipun ing Long Island, N ...

                                               

Patrick White

Patrick Victor Martindale White utawa Patrick White yaiku novelis, dramawan Australia. Lair ana London, Inggris, tanggal 28 Mèi 1912. Séda ana Sydney, New South Wales, Australia, tanggal 30 September 1990. Dhèwèké éntuk pahargyan Nobel Sastra tau ...

                                               

Any Asmara

Any Asmara, jeneng asliné Achmad Ngubaeni Ranusastraasmara. Penulis klairan Banjarnegara, 13 Agustus 1913 iki kondhang amarga akèh mbabar buku roman panglipur wuyung. Ing jaman Orde Lama, ora kurang 70 novèl/carita sambung lan 750 carita cekak ka ...

                                               

Gerald Ford

Gerald Rudolph Ford, Jr., iku Présidhèn Amérika Sarèkat sing kaping 38. Dhèwèké uga sawijining Wakil Présidhèn Amérika Sarèkat sing kaping 40. Ford ngganti Présidhèn Nixon sing kudu ngunduraké dhéwé amarga Watergate. Ford asalé saka parté Républi ...

                                               

Khalid bin Abd al Aziz Al Suud

Khalid bin Abd al Aziz Al Suud ya iku Raja Arab Saudi sawisé prastawa dipatenine Raja Faisal ya iku nalika taun 1975 nganti tekan dhèwèké mati taun 1982. Khalid dilantik dadi Putra Makutha nalika taun 1965 sawisé kakang kandunge Muhammad bin Abdu ...

                                               

Menachem Begin

Menachem Begin rungokna iku pulitikus Israèl lan pamenang bebungah Nobel Bedhamèn. Dhèwèké iku pangadeg Parté Likud lan uga tau njabat dadi Mahamantri Israèl kaping 6. Begin iku katurunan Yahudi Polen lan sadurungé Israèl mardika njabat dadi kepa ...

                                               

Rosa Parks

Rosa Parks punika aktivis hak asasi Afro-Amérika ingkang dipunsebat déning Kongrès Amérikah Sarékat minangka "Ibu perobahan Hak Asasi Manungsa Modhèrn". Ing tanggal 1 Dhésèmber 1955, Parks dados misuwur sasampunipun nulak nuruti préntah sopir bis ...

                                               

Sindoesoedarsono Soedjojono

Sindoedarsono Soedjojono sok diarani Bapak Seni Lukis Indonésia Modern. Asmane sok diarani kanthi S. Sudjojono. Priyayi iki dadi cucuk jurit ngrembakané seni lukis modern khas Indonésia. Celukan akrabé" Pak Jon”. Panjenengané naté miwiti Persatua ...

                                               

Yap Thiam Hien

Yap Thiam Hien iku sawijining pengacara Indonésia katurunan Tionghoa. Dhèwèké ngabdikaké kabèh uripé berjuwang kanggo ngadegaké kaadilan lan hak asasi manungsa. Jenengé dilestarèkaké minangka jeneng sawijining bebungah sing diwènèhaké marang wong ...

                                               

Jerry Siegel

Jerry Siegel ya iku penulis komik Superman kang misuwur banget ing taun kaping 20. Jerry Siegel wiwit nulis komik Superman karo Joe Suster ing taun 1933. Wiwitane, komik Superman dipublikasekake minangka komik strip, nanging ora ana kang kepincut ...

                                               

Joe Shuster

Joseph "Joe" Shuster utawa Joe Shuster ya iku salah sawijiné komikus saka Kanada. Joe Shuster lair ing Toronto, Ontario, Kanada. Nalika umuré 9 taun, dhèwèké lan kulawargané pindhah menyang Toledo, Ohio. Joe Shuster sinau seni ing Institut Polite ...

                                               

Hedy Lamarr

Hedy Lamarr inggih punika tiyang aktris lan matematikawan Austria-Amérika ingkang misuwur amargi kecantikanipun lan dados bintang kontrak ageng ing "Zaman Keemasan" MGM. Max Reinhardt, rekan mérdamél ing Berlin, nyébatakén Lamarr "wanita tercanti ...

                                               

Pierre Balmain

Pierre Alexandre Claudius Balmain ya iku desainer fèsyen saka French lan nara yasané omah fèsyen Balmain sing kawentar lan gedhé ing periode sabubaré perang donya. Kaloka minangka mewah lan kaéndahané, dhèwèké jarwakaké manawa seniné gawé gaun mi ...

                                               

Wahid Hasyim

Wahid Hasyim utawa kang asring karan Kiai Haji Abdul Wahid Hasyim iku Pahlawan Nasional Indonésia. Wahid Hasyim iku wong tuwané présidhèn nomer papat Indonésia, Abdurrahman Wahid. Dhèwèké iku putra pahlawan Hasyim Asyarie. Wahid Hasyim disarèkaké ...

                                               

Basoeki Abdullah

Basoeki Abdullah iku pelukis legendaris Indonésia. Pelukis iki putu saka Wahidin Sudirohusodo, tokoh Perobahan Kebangkitan Nasional Indonésia. Jenengé ditulis nganggo rong éjaan, ya iku" Basoeki” nganggo ejaan Van Ophuysen lan" Abdullah” nganggo ...

                                               

Fred Hoyle

Sir Fred Hoyle FRS iku sawijining astronom Inggris misuwur, mligi kanggo kontribusiné ing téyori nukléosintèsis lintang lan pendhapat kontrovèrsialé ngenani prakara-prakara kosmologi lan èlmiah liyané, kanthi mirunggan mligi panolakané marang téy ...

                                               

Ki Hadi Sukatno

Ki Hadi Sukatno lair ing Delanggu, 26 Mèi 1915 – pati ing Yogyakarta, 10 Novèmber 1983 ing umur 68 taun yaiku Seniman Indonésia kang uga minangka Pangripta Lagu Laladan lan Pangripta Tembang Dolanan Bocah. Dhèwèké disarekake ing Taman Wijaya Brat ...

                                               

Yitzhak Shamir

Yitzhak Shamir dengarkan iku Mahamantri Israèl wiwit taun 1983 tekan taun 1984 lan mengku kalungguhan manèh taun 1986 - 1992. Lair ing Rozana, Polen saiki Ruzhany, Belorusia kanthi jeneng Icchak Jaziernicki, dhèwèké ngrampungaké Sekolah Menengah ...

                                               

Camilo José Cela

Don Camilo José Cela Trulock, Markis saking Iria Flavia inggih punika salah satunggaling panulis Spanyol ingkang gadhah prabawa lan minangka salah satunggaling anggota Generasi 50.

                                               

Jean-Baptiste-Gabriel-Joachim Dausset

Jean-Baptiste-Gabriel-Joachim Dausset piyambakipun inggih punika imunolog Perancis. Piyambakipun angsal Bebungah Nobel Fisiologi utawa Kedhokteran nalika taun 1980 sesarengan kaliyan Baruj Benacerraf sarta George Davis Snell kanggé panemuan kaliy ...

                                               

Hasyim Ning

Hasyim ya iku sawijining perantau Minangkabau kang teka ing Jakarta taun 1937. Nanging, rong taun candhaké, dhèwèké wis katunjuk minangka perwakilan NV Velodrome Motorcars ing Tanjung Karang, Lampung. Sawisé iku, dadi pamborong tambang batu bara ...

                                               

Walker Percy

Walker Percy punika satunggaling panyerat saking Amérikah Sarékat Kidul. Panjénenganipun anak kaping kalih saking tiga sedhèrèk. Lampah gesangipun boten gampil amargi kathah pengalaman boten énak ing rikala alit. Nyariosaken Walker Percy berarti ...

                                               

Soedirman

Soedirman utawi jangkepipun Jéndral Besar TNI Anumerta Soedirman inggih punika salah sawijining wira Indonésia ingkang berjuang ing mangsa kamardhikan Républik Indonésia. Katulis wonten ing sajarah Indonésia, panjenengané njabat dados Panglima la ...

                                               

Arthur C. Clarke

Sir Arthur Charles Clarke iku sawijining penulis fiksi èlmiyah lan èlmuwan saka Britania Raya. Clarke dadi misuwur déning buku fiksi ngèlmiahé 2001: A Space Odyssey sing didadèkaké filem déning Stanley Kubrick in taun 1968. Arthur C. Clarke diang ...

                                               

Heinrich Böll

Heinrich Theodor Böll inggih punika salah satunggaling penulis Jerman lan pamenang Bebungah Nobel Sastra nalika taun1972.

                                               

Gesang Martohartono

Gesang utawa jangkepé kang aran Gesang Martohartono ya iku gerong lan pangripta lelagon saka Indonésia. Gesang misuwur dadi sang "maestro kroncong Indonésia," dhèwèke misuwur banget saka lelagon riptané ya iku Bengawan Sala kang misuwur nganti te ...

                                               

Djadoeg Djajakoesoema

Djadoeg Djajakoesoema ya iku pemeran dan sutradara filem Indonesia yang pernah bermain dalam filem "Perempuan Dalam Pasungan" pada taun 1980. Film yang disutradarainya banyak dibintangi olèh para aktris kaloka diera itu seperti Rd Ismail, Bambang ...

                                               

George McTurnan Kahin

George McTurnan Kahin ya iku sejarawan, kritikus pulitik. Dhèwèké akèh kontribusi ing obahan anti perang nalika taun 1960-1970, nalikané jaman Perang Vietnam. Minangka salah sijining ketua akadhemisi Amérika ngenani Asia, Kahin ora mung lungguh s ...

                                               

Arthur Kornberg

Arthur Kornberg inggih punika salah satunggaling biokimiawan Amérikah Sarékat. Kornberg dipunanugrahi Penghargaan Nobel wonten ing Fisiologi utawi Kedhokteran kanggééé" penemuannya pada mekanisme sintesis biologis asem deoksiribonukleat ” sesaren ...

                                               

Lim Goh Tong

Lim Goh Tong)ya iku salah sawijining pengusaha lan pendiri kawasan wisata Genting Highlands, Malaysia. Lim Goh Tong minangka anak kaping 5 saka 7. Bapake ya iku Lim Shi Quan lan Goh Ban. Dhèwèké duwé siji kang mas, 3 mbak, siji adi lanang, lan si ...

                                               

Louis Althusser

Louis Althusser inggih punika satunggalipun filsuf aliran Marxis ingkang paling gadhah prabawa wonten ing dekade 1960-lan 1970-an. Althusser lair ing taun 1918 lan tilar donya taun 1990. Karyanipun kanthi irah-irahan Dhateng Marx damel Althusser ...

                                               

Rd Mochtar

Haji Raden Mochtar utawi asring dipunsebat Rd. Mochtar inggih punika pemeran Indonésia. Piyambakipun sampun wiwiti karier ing filem layar lebar ngantos dekade taun 1930 ngantos taun 1990an. Film kawiwitan ing taun 1935 ingkang irah-irahan Pareh, ...

                                               

Rosemary Kennedy

Rose Marie "Rosemary" Kennedy ya iku anak wadon angka siji saka Rose Fitzgerald lan Joseph P. Kennedy, Sr., sarta bakyu tuwa dhéwé saka Présidhèn John F. Kennedy, lan Sénator Robert F. Kennedy saha Ted Kennedy. Dhèwèké wong wadon sing karan ayu l ...

                                               

Jusuf Ronodipuro

Muhammad Jusuf Ronodipuro utawa Joesoef Ronodipoero iku misuwur minangka salah sawijining perintis RRI. Saliyané iku dhèwèké uga naté dadi Duta Besar Indonésia. Ronodipuro tau dadi Duta Besar ing Uruguay, Argentina, lan Chili. Jusuf Ronodipuro ge ...

                                               

Zhao Ziyang

Zhao Ziyang ya iku sapriyantun pulitikus wonten ing Republik Rakyat Tiongkok. panjenenganipun ya iku mantan Mahamantri Republik Rakyat Tiongkok saking 1980 ngantos 1987, ugi Sekretaris Jendral Partai Kuminis Tiongkok saking 1987 ngantos 1989. dad ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →