ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 160




                                               

Penasehat Keamanan Nasional Amérika Sarékat

Asistèn Présidhèn ngenani Masalah Kaamanan Nasional, racaké karan Penasihat Keamanan Nasional, iku penasihat utama marang Présidhèn AS ngenani masalah keamanan nagara. Jabatan iki ana ing sajeroning Dewan Keamanan Nasional AS sing dadi péranganin ...

                                               

Hamburger

Hamburger iku panganan kang wujudé arep kaya sandwich kang kapérang saka roti bunder satangkup, daging kang diasepi padhatan disèlehaké ing sajeroning roti satangkup. Hamburger kerep disajikaké karo slada, daging beluk, tomat, bawang bombay, acar ...

                                               

Adiwira

Adiwira utawa Pahlawan super iku karakter fiksi kang "duwé kakuwatan luar biyasa kanggo ngayahi tindakan hébat tumrap kapentingan umum". Adiwira duwé kemampuan utawa kasektèn sadhuwuring rata-rata manungsa, nganggo sandhangan kang khas lan nyolok ...

                                               

Janji jenthik

Janji jenthik yaiku tumindaké antaraning rong wong kang padha nggayutaké driji jenthiké karo ngikrarké sawiji janji. Ing Amérika Sarékat, janji iki asring diarani pinky promise. Sanadyan mangkono, janji iki ditengarani kaasal saka Jepang, dikenal ...

                                               

Aeroméxico

Aeroméxico punika maskapé pamiberen saking Mèksiko ingkang punjeripun ing Kota Meksiko. Maskapé punika mengoperasikan penerbangan domèstik lan internasional ing Asia,Kanada, Éropah, Amérika Tengah, Amérika kidul lan Amérikah Sarékat. Pangkalan ml ...

                                               

Suku Bangsa ing Indonesia

Ono luwih teko 300 kelompok etnik utawa bebrayan ing Indonesia. utawa, bener e 1.340 bebrayan miturut sensus BPS taun 2010. Suku Jawa ya iku kelompok suku gedhé dhéwé ing Indonesia sing jumlah e bisa tekan 41% saka jumlah populasi. Wong Jawa akèh ...

                                               

Michel Vorm

Michel Armand Vorm inggih punika satunggaling juru main bal-balan profèsional saking Walanda ingkang main ing posisi kiper ing Liga Primér Inggris kanggé klub Tottenham Hotspur lan Tim Nasional Bal-balan Walanda. Vorm miwiti karir profèsionalipun ...

                                               

Chutney

Chutney minangka kulawarga bumbu utawa saos ing masakan ing bawana India. Chutneys bisa temen maujud ing formulir kayata tomat relish, lemah kacang garnish, yogurt utawa curd, timun, klapa pedhes, trikatuka pedhes utawa Mint saus cocol. Powder ch ...

                                               

Dal bhat

Dal bhat minangka panganan tradisional saka anak bawana India, populer ing pirang-pirang wilayah ing India, Bangladesh lan Nepal. Isine nasi kukus lan sup lentil sing wis mateng diarani dal. Minangka panganan pokok ing negara kasebut. Bhat utawa ...

                                               

Donal Bèbèk

Donal Bèbèk ya iku salah sawijining karakter Disney kang wujud Bèbèk kang asring nganggo klambi pelaut biru / kelasi ora nganggo kathok. Donal tampil pertama tanggal 9 Juni 1934 ana ing kartun The Wise Little Hen ". Miturut kartun Donald Gets Dra ...

                                               

Ikea

IKEA iku sawijining toko prabotan kanggo isi omah saka nagara Swèdhen. Ing mangsa anyep 2004, wis ana 202 toko IKEA ing 32 nagara ing donya lan watara 20 manèh kang bakal dibukak ing taun 2005. Katalog IKEA kang isiné info produk IKEA dikira-kira ...

                                               

Gyda seka Swedia

Gyda Anundsdotter saka Swèdhen, uga dikenal minangka Guda lan Gunhild, yaiku putra abad pertengahan lan Viking putri Swèdhen lan permaisuri Denmark, pasangan Raja Sweyn II saka Denmark.

                                               

Daejeon

Daejeon inggih punika kutha ingkang paling ageng angka 5 wonten inng Korea Kidul. Cacahipun pendudukipun punika luwih saking 1.5 yuta wong sawetawis wiyaripun inggih punika 539.84 km². Kutha punika dados papan ngawontenaken Piala Dunia FIFA 2002.

                                               

Exocet

Exocet ya iku peluru kendali anti-kapal gawéan Prancis kang ditokaké sajeroning pira-pira versi kang bisa dilancaraké saka kapal, kapal selem, lan montor mabur. Exocet wis digunakaké kanthi amba sajeroning peperangan awit taun 1980-lan seterusé. ...

                                               

Kelabat

Klabet utawi Fenugreek kalebet tuwuhan saking kulawarga Fabaceae. Klabet saged dipun-ginakaken kanggé obat herbal herb lan dados rempah. Klabet ugi kondhang minangka methi). Tuwuhan punika dipunbudi dayakaken kanthi global minangka semi-arid crop ...

                                               

Decepticons

Decepticons punika salah satunggaling paraga/tokoh baku saking Autobots. Decepticons punika grup ingkang gadhah watak antagonis wonten ing serial Transformers. Para Decepticons punika saged memba dados manéka werna barang, kadosta mobil, motor ma ...

                                               

Piala Donya FIFA 1998

Piala Donya FIFA 1998 iku Piala Donya FIFA ingkang kaping nembelas, kang dianakake ing Perancis, 10 Juni nganti 12 Juli 1998. Perancis dipilih FIFA ing sasi Juli 1992 nalika pemilihan ing Zürich, Swiss, ngalahake Maroko lan Swiss. Piala Donya iki ...

                                               

Iskandar

Iskandar dhéwéké yaiku pelatih tim LKG-SKF Indonesia. Iskandar mulai sinau babagan bal-balan awit saka umur sepuluh tahun lan melu sekolah sepak bola utawa SSB Pusri Yunior pas isih jaman sekolah menengah pertama. Karier bal-balané diwiwiti pas d ...

                                               

Ujung (Géografi)

Ujung ya iku sebidang lemah kang njorok ning lautan lan diubengi déning banyu. Kaya ta, Ujung Florida, Ujung Malaya, lan Ujung Skandinavia. Banyu kang ngubengi ujung biasané permanen. Ujung nduwèni dasanama, kaya ta, headland, cape, island promon ...

                                               

Panganan pinggir dalan

Panganan ing dalan yaiku panganan utawa omben sing kasedhiya ana sing didol dening penjaja, utawa vendor, ing dalan utawa papan umum liyane, kayata ing pasar utawa pameran. Iki asring didol saka kios panganan sing bisa digawa portebel, kranjang p ...

                                               

Wora-wari gantung

Wora-wari gantung ya iku spésiès wora-wari kang asalé saka laladan tropis Afrika wétan, mligi ing Kenya, Tanzania lan Mozambik.

                                               

Vinson Massif

Vinson Massif iku gunung sing paling dhuwur ing Antartika, mujur sadawaning Sentinel Range ing pagunungan Ellsworth Mountains, sing madeg ing sadhuwuring Ronne Ice Shelf cedhak punjeé Ujung Antartika. Gunung iki dumunung watara 1.200 km saka Kutu ...

                                               

Vanilla èkstrak

Ekstrak vanilla minangka solusi sing digawe dening polong vanila macerating lan percolating ing larutan etanol lan banyu. Iki dianggep minangka bahan penting ing panganan cuci mulut Kulon, utamane panganan panggang kayata kue, cookie, brownies, l ...

                                               

Kèju walanda

Kèju Walanda inggih punika minangka salah satunggaling jinis kèju lokal ingkang dipunwedalaken wonten ing nagari Walanda. Negeri Walanda inggih misuwur kanthi keju nipun ingkang dipunsebat Kaas wonten ing basa Walanda, mliginipun Gouda lan Edam. ...

                                               

Oven Walanda

A oven Walanda minangka salah sawijining wajan masak tembok sing kandel kanthi tutup sing pas. Oven Walanda biasane digawe saka wesi ; Nanging, sawetara oven Walanda malah digawe saka aluminium cor, utawa keramik. Sawetara jinis logam kalebu enam ...

                                               

Aksara Walanda

Huruf Walanda yaiku jinis jajanan utawa cookie sing biasane disiyapake nggunakake campuran glepung, endhog lan mentega utawa jajanan puff minangka basis lan diiseni pasta almond, dibumboni gula lan dibentuk nganggo "S" utawa bentuk huruf liyane. ...

                                               

Kuwé dadar bayi Walanda

Bayi pancake Walanda, kadang diarani pancake Jerman, Bismarck, utawa puff Walanda, yaiku popover Amerika sing gedhe. Bayi Walanda mirip karo puding Yorkshire sing gedhe. Dibandhingake karo pancake khas, bayi Walanda mesthi dipanggang ing oven, ti ...

                                               

Agrèsi Militèr Walanda I

Agrèsi Militèr Walanda I ya iku prastawa militèr Walanda kang ancasé kanggo nguwasani Indonésia kang kadadéyan ing Jawa lan Sumatera tanggal 21 Juli - 5 Agustus 1947. Agrèsi Militèr Walanda I kuwi salah siji jenis aksi polisionil resminé Belanda ...

                                               

Basa Melayu Sri Lanka

Basa Melayu Sri Lanka yaiku basa krèol Melayu kang dituturké ing wewengkon Sri Lanka utawa Ceylon. Basa iki isih dituturké karo wong Melayu Sri lanka kang asalé sing keturunan wong Indonésia lan Malaysia nalika jaman kolonial Inggris lan Walanda. ...

                                               

Dhuwit (tembung)

Tembung kasebut asale saka jeneng salah sawijining dhuwit recehan sing digunakake ing perdagangan ing Walanda lan wilayah ing Jerman sisih kulon sing wates Kleve lan Geldern ing abad kaping 17 lan 18. Indonesia, Malaysia lan sawetara wilayah ing ...

                                               

Oliebol

An oliebol yaiku salah sawijining olahan jinis beignet tradisional Belgia lan Walanda. Padha disebut oliebollen utawa smoutballen ing Walanda, smoutebollen ing Flanders lan croustillons ing Wallonia, Schmalzkugeln ing Belgia Wétan Jerman. Ing Pra ...

                                               

Hochepot

Hochepot minangka jinis rebus sing dihargai ing wilayah Nord-Pas-de-Calais ing Prancis, lan ing Flanders lan Hainaut ing Belgia. Asal-Usulé diwiwiti ing Abad Pertengahan lan resep-resep sing pisanan dikenal ing Manuscript of Sion, risalah masak p ...

                                               

Kaptèn

Cithakan:Pangkat militèr Kaptèn saka basa Walanda, kapitein, saka basa Latin, capitaneus saka tembung dhasar caput endhas. Kapten iku: Nakhoda siji kapal. pangkat militèr ing Tentara Nasional Indonésia lan Pulisi Républik Indonésia, sarta sapéran ...

                                               

Schleswig-Holstein

Schleswig-Holstein iku praja Jerman kang papané lor dhéwé. Ing kéné ana minoritas Dhénemarken kang cukup gedhé. Ing basa Dhénemarken, Schleswig-Holstein ingaran Slesvig-Holsten, ing basa Saxon Asor jenengé ya iku Sleswig-Holsteen, ing basa Frisia ...

                                               

Liga Champions UEFA

Kanggé kagunan sanès saking, mangga mriksani. Liga Champions UEFA iku kajuwaraan antarklub bal-balan taunan antara klub-klub bal-balan paling suksès ing Éropa, lan kerep dianggep trofi tingkat klub sing paling prestisius ing Éropa. Real Madrid CF ...

                                               

Dubai (jinis huruf)

Dubai minangka jinis huruf sans-serif ingkang digagas Pamrentah Dubai kanthi kemitraan karo Microsoft lan dirancang dening tim enem anggota sing dipimpin dening Nadine Chahine saka perusahaan Monotype sing berbasis ing A.S. Isine aksara Latin lan ...

                                               

San Francisco (jinis huruf)

San Francisco minangka salah sawijining jinis huruf neo-grotesque sans-serif Amerika sing digawe dening Apple Inc. Huruf iki pisanan dirilis kanggo para pangembang tanggal 18 November 2014. Huruf iki minangka typeface anyar sing dirancang kanggo ...

                                               

Charcoal (jinis huruf)

Charcoal yaiku jinis huruf sans-serif sing dirancang dening David Berlow saka Font Bureau sajrone periode taun 1994-1997. Charcoal minangka font menu standar ing Mac OS 8 lan 9 Apple Computer, ngganti Chicago sing relatif angel diwaca minangka ba ...

                                               

Tipografi

Tipografi yaiku kabèh ilmu babagan huruf. Gunané tipografi iku kanggo nyiptaaké susunan huruf supaya basa tulis bisa dadi jelas, kewaca, lan apik yèn ditampilaké. Setèlan huruf iki kalebu bab milih modhèl huruf, ukuran huruf, dawané baris, let-le ...

                                               

Bitsream Vera

Vera minangka kulawarga typeface digital kanthi lisensi liberal. Jinis huruf iki dirancang dening Jim Lyles saka Bitstream Inc., lan adhedhasar banget karo Bitstream Prima, sing Lyles uga tanggung jawab. Huruf iki minangka huruf TrueType kanthi i ...

                                               

Skia (jinis huruf)

Skia minangka jinis sans-serif humanis sing dirancang dening Matthew Carter kanggo Apple Computer ing taun 1994. Skia iku basa Yunani kanggo "bayangan", bentuk aksara iki pancen njupuk inspirasi saka tulisan Yunani abad kaping-1 kanthi ukiran wat ...

                                               

Giambattista Bodoni

Giambattista Bodoni inggih punika salah satunggaling tipografer, desainer huruf, kompositor, juru cetak lan penerbit kabangsaan Italia ing kutha Parma. Bodoni miwiti babagan desain huruf kalih nyinauni karya-karya dening Pierre Simon Fournier, na ...

                                               

Liter

Liter yaiku unit ukur saka volume. Liter dudu salah siji saka unit SI, sanajan dianggep "unit sakjabaning SI kang bisa ditampa ppigunane karo SI". Unit SI kanggo volume yaiku mèter kubik. 1 l = 1 dm 3 = 1.000 cm 3 = 1.000 cc 1 ml = 1 cm 3 = 1 cc ...

                                               

Helvetica

Helvetica utawa Neue Haas Grotesk yaiku huruf jinis sans-serif sing akeh digunakake. Jinis huruf iki digawe ing taun 1957 dening desainer typeface saka nagara Swiss, Max Miedinger kanthi masukan saka Eduard Hoffmann. Helvetica minangka desain neo ...

                                               

Open Sans

Open Sans minangka typeface sans-serif humanis ingkang dirancang dening Steve Matteson, ditugasake dening Google lan dirilis ing 2011. Huruf iki adhedhasar desain Droid Sans sadurunge, sing dirancang kanggo piranti seluler Android, nanging rada a ...

                                               

Isep Misbah

Isep Misbah inggih punika satunggaling tiyang ingkang panemu fon uga bisa diarani jinis huruf LPMQ Misbah. Jinis huruf LPMQ Misbah inggih punika satunggaling jinis huruf dipunginakaken kanggé nyérat mushaf Al-quran kanthi standhar Indonésia. Dipu ...

                                               

Kayu Susu

Kayu Susu R. Br) minangka salah sawijining jinis tanduran obat sing kalebu tanduran langka. Kayu susu utawa dikenal kanthi jeneng pulai, kalebu spesies sing cepet tuwuh.Tanduran kayu susu nyebar méh ing kabéh wilayah ing Indonésia, loro tuwuh ing ...

                                               

Triazavirin

Triazavirin TZV, Riamilovir yaiku antivirus analog Nukleotida kang awale dikembangake ning negara Ruslan kang uwis nunjukake khasiat kangge penyakit Influenza A lan B, kalebu strain H5N1. Miturut riset, Triazavirin dinuga angsal nyudai penyakit f ...

                                               

Ragi

Ragi utawa fermen ya iku dat kang njalari dumadiné fermentasi. Ragi racaké ngandhut mikroorganisme kang nglakoni fermentasi lan medhia biakan kanggo mikroorganisme mau. Medhia biakan iki bisa awangun butiran-butiran cilik utawa cuwèran nutrien. R ...

                                               

Enceng gondhok

Eceng gondok utawa enceng gondok ya iku salah sijiné tuwuhan banyu kang ngambang. Saliyané misuwur kanthi jeneng Enceng gondhok,ing panggonan liya ing Indonésia, enceng gondok duwé jeneng liya, kaya ing wewengkon Palembang misuwur kanthi jeneng K ...