ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 162



                                               

Roger Moore

Sir Roger George Moore KBE iku aktor filem asal Inggris. Roger More kaloka minangka pemeran loro jagoan Inggris, Simon Templar sajeroning versi serial TV The Saint wiwit 1962 nganti 1969, lan pameran James Bond sajeroning pitung filem antara taun ...

                                               

Njoto

Njoto iku pamimpin seniyor Parté Kuminis Indonésia. Dhèwèké lair tanggal 17 Januai 1927. Kajaba dadi pamimpin PKI, dhèwèké uga naté dadi mantri ing kalamangsa pamréntahané Soekarno. Ing pungkasan, Njoto dipaténi ing taun 1965 nalika jaman geger t ...

                                               

Samuel Huntington

Samuel Phillips Huntington inggih punika satunggalipun ilmuwan pulitik Amérikah Sarékat. Panjenenganipun dados guru besar ugi pandheganipun jurusan Ilmu Pulitik ing Universitas Harvard lan Pandheganipun Harvard Academy kanggé Kajian Internasional ...

                                               

Widjojo Nitisastro

Prof. Dr. Widjojo Nitisastro inggih punika tilas Mantri Indonésia ingkang misuwur minangka arsitek utami perékonomian ordhé énggal.

                                               

Ali Wardhana

Prof. Dr. Ali Wardhana inggih punika tilas dhékan Fakultas Ékonomi Universitas Indonésia lan ugi nimpuna parékonomian Indonésia ingkang misuwur lan pinitados kanggé nyepeng kalungguhan wigati ing pamaréntahan. Panjenenganipun naté njabat dados Ma ...

                                               

Iwan Simatupang

Iwan Martua Dongan Simatupang ya iku salah sijining novèlis Indonesia. panjenengané sekolah ing HBS Medan, terus nglanjutaké sekolah kadhokteran ing Soerabaja nanging ora rampung. Sabanjuré sekolah antropologi lan filsafat ing Leiden lan Paris. T ...

                                               

Hans Küng

Pastor Hans Küng, ya iku pawongan teolog Swiss kaloka lan penulis kang produktif. Awit 1995 dhèwèké dadi Présidhèn saka Yayasan kanggo Etika Global. Küng ya iku pawongan pastor Katolik Roma, nanging Vatikan wis jabut haké kanggo mulang teologi Ka ...

                                               

Li Peng

Li Peng ya iku Mahamantri Republik Rakyat Tiongkok kaping sekawan ingkang menjabat antawis taun 1987 ugi 1998 ugi pangarsa Komite Tetap Konggrès Rakyat Nasional, salira paling inggil lègislatif Tiongkok, saking 1998 ngantos 2003. wonten dekade 19 ...

                                               

Fidel Ramos

Fidel Valdez Ramos ya iku Présidhèn Filipina datheng-12. panjenenganipun gumantosaken Corazon Aquino ugi mengakhiri kalenggahan kepresidenannya wonten taun 1998, kala dipungantosaken déning Joseph Estrada.

                                               

Alfred Moisiu

Alfred Spiro Moisiu }} inggih punika Présidhèn Albania wiwit 24 Juli 2002. Sadangunipun 1943-1945, piyambakipun ndhèrèk mendhet pérangan wonten ing Perang Kamardika Albania saking pendudukan Jerman. Taun 1946, piyambakipun ndhèrèk Uni Soviet mina ...

                                               

Anne Frank

Annelies Marie "Anne" Frank punika satunggiling pawèstri kaum Yahudi ingkang nyerat satunggal buku dintenan nalika panjenenganipun sesidheman sesarengan kulawarga lan sekawan réncangipun ing Amsterdam ing mangsa pendhudhukan Nazi ing Walandi nali ...

                                               

Chadli Bendjedid

Chadli Bendjedid inggih punika Présidhèn Aljazair ingkang kaping 6, nalika periode 9 Fèbruari 1979 - 11 Januari 1992.

                                               

Fuad Hassan

Prof. Dr. Fuad Hassan inggih punika salah satunggalipun tokoh pendidikan Indonésia. Panjenenganipun njabat dados Mantri Pendidikan dan Kebudayaan Kabinèt Karya Pembangunan IV lan V.

                                               

Jacqueline Kennedy Onassis

Jacqueline Lee Bouvier Kennedy Onassis inggih punika garwanipun John F. Kennedy periode 1953-1963 lan misuwur kanthi asma Jacqueline Kennedy utawi Jackie Kennedy. Panjenenganipun dados ibu nagara Amérikah Sarékat ing taun 1961 ngantos garwanipun ...

                                               

Neil Armstrong

Neil Alden Armstrong ya iku astronot, juru anggegana uji coba, tèknisi pamaburan, profésor universitas, lan Pamabur Laut Amérikah Sarékat. Panjenengané minangka wong kapisan sing mlaku ing rembulan. Sadurungé dadi astronot, Armstrong iku perwira ...

                                               

Sean Connery

Sir Thomas Sean Connery iku mantan aktor lan prodhuser filem asal Sekotlan kang wish menangaké sawatara bebungah kaya ta Academy Award, Golden Globe, lan BAFTA Award, kang uga minangka aktor pisanan kang meranaké agèn rahasia Inggris, 007 James B ...

                                               

Clint Eastwood

Clinton Eastwood, Jr. inggih punika aktor, produsèr, komposèr, lan sutradara filem pèmènang Academy Award asal Amèrika Serikat. Eastwood misuwur ing peranipun dados jagoan lan boten pahlawan, dipuntèpang dados Inspektur Dirty Harry Callahan ing s ...

                                               

Hafez al-Assad

Hafez al-Assad ya iku présidhèn Suriah kang njabat ana ing telung mangsa kalungguhan. Hafez digantèkaké déning anaké, présidhèn Bashar al-Assad kang njabat wiwit taun 2000 nganti tekan saiki.

                                               

Nugroho Notosusanto

Prof. Dr. Nugroho Notosusanto inggih punika Mantri Pendidikan dan Kebudayaan Indonésia nalika wekdal Kabinét Pembangunan IV. Sadèrèngipun punika, panjenenganipun ugi naté najabat dados Rektor Universitas Indonésia. Panjenenganipun ngadhahi kariér ...

                                               

Harold Pinter

Harold Pinter CH, CBE inggih punika salah satunggaling dramawan Inggris ingkang pikantuk Bebungah Nobel babagan Kasusastran nalika taun 2005. Putra satungaling pedamel busana keturunan Yahudi, Pinter kajawi sampun nyerat 30 naskah drama, ugi nyer ...

                                               

Derek Walcott

Derek Walcott ya iku penyair lan dramawan. Lair ana Castries, Saint Lucia, tanggal 30 Januari 1930. Pakaryane njelajahi pengalaman kabudayan Karibia. Dhèwèké nampa Pahargyan Nobel Sastra taun 1992. Pengalamane urip ana pulau vulkanik pencil, sawi ...

                                               

Warren Buffett

Warren Edward Buffett inggih punika salah satunggalipun investor, pangusaha, lan dhermawan saking Amérikah Sarékat. Panjenenganipun misuwur minangka salah satunggalipun investor paling sukses sadonya. Panjenenganipun misuwur minangka Warren Buffe ...

                                               

Bob Hasan

Mohammad Hasan. Bob Sadino iku pengusaha lan naté mengku kalungguhan minangka Mantri Perindustrian dan Perdagangan Indonésia ing Kabinet Pangyasa VII. Bob Hasan iku warga Indonèsia katurunan Tionghoa. Bob Hasan ngugemi agama Islam. Jeneng liyané ...

                                               

Desmond Mpilo Tutu

Desmond Mpilo Tutu inggih punika salah satunggalipun téolog ingkang asalipun saking Afrika Kidul. Panjenenganipun ugi kalebet aktivis ingkang misuwur ing taun 1980-an minangka salah satunggalipun panentang apartheid. Tutu dipunpilih lan dipuntahb ...

                                               

Riccardo Giacconi

Riccardo Giacconi inggih punika salah satunggaling ilmuwan Amérikah Sarékat ingkang miyos wonten ing Italia. Miyos wonten ing laladan Genova, Riccardo Giacconi pikantuk gelar Ph.D. babagan fisika sinar kosmos saking Universitas Milano lan lajeng ...

                                               

Toni Morrison

Chloe Anthony Wofford utawa kondhang minangka Toni Morrison ya iku sastrawan, juru tulis Amérika. Kondhang amarga tulisané ngenani pengalaman wong kulit ireng, mligi wong wedhok kulit ireng, ana komunitas wong kulit ireng. Dhèwèké nampa pahargyan ...

                                               

Alice Munro

Alice Ann Munro ya iku sawijining penulis asal Kanada kang nampa Penghargaan Nobel Sastra ing taun 2013. Saliyané iku, dhèwèké uga nampa penghargaan Man Booker International Prize ing taun 2009 lan minangka pemenang kaping telu Penghargaan Gubern ...

                                               

Ali Alatas

Dr. H.C. Ali Alatas, S.H., 4 Novèmber 1932 – pati ing Singapura, 11 Dhésèmber 2008 ing umur 76 taun) ya iku diplomat Indonésia kang naté dadi Mantri Luar Negeri. Nganti séda, dhèwèké isih dadi Utusan Khusus Sekjen PBB kanggo Myanmar, Utusan Khusu ...

                                               

Benigno Aquino, Jr.

Benigno Simeon Aquino, Jr. ya iku Senator Filipina. Dhèwèké miwiti karir pulitik minangka wali kutha Concepcion. Sadurungé dhèwèké dadi wartawan ing Manila Times. Dhèwèké ya iku garwane Présidhèn Corazon Aquino. Sanalika sawisé mudun, dhèwèké dib ...

                                               

J. B. Sumarlin

Johannes Baptista Sumarlin inggih punika salah satunggalipun èkonom Indonésia. Pajenenganipun punika lulusan master kanthi gelar saking Universitas California, Amérikah Sarékat taun 1960 lan lulusan dhoktor kanthi gelar Ph.D saking Universitas Pi ...

                                               

Johnny Cash

thumb|Johnny Cash Johnny Cash ya iku musisi lan pandamel tembhang ingkang kawak lan pakaryané sampun legèndharis.\Piyambake sampun makarya miwiti taun 1950, ingkang damel musik alirané blues lan country. Cash iku garwané saka penyany country, ya ...

                                               

Debbie Reynolds

Debbie Reynolds iku sawijining aktris, penyanyi, pangusaha, sujarawan filem lan Amérikah Sarékat. Paragané sing dadi paraga dobrakan iku sajeroning filem Three Little Words. Kanggo paraga iki dhèwèké olèh Golden Globe Award minangka wong anyar si ...

                                               

Edhi Sunarso

Edhi Sunarso ngawiti sinahu lan latihan gawé patung ndek dadi tawanan perang KNIL ing Bandung wantara taun 1946-1949 sing banjur diteruske ing jalur pendidikan resmi ing ASRI, Yogyakarta lulus taun 1955 lan Kelabhawa Visva Bharati University Sant ...

                                               

Elizabeth Taylor

Dame Elizabeth Rosemond Taylor, DBE aktris Amérikah Sarékat wiyosan Inggris ingkang kaping kalih menang Academy Award minangka Aktris Paling Saé. Elizabeth Taylor naté palakrama kaping 8 lan pegatan kaping 7, kalebet ing antawisipun kaping kalih ...

                                               

Umar Kayam

Umar Kayam ingkang miyos ing Ngawi, Jawa Wétan tanggal 30 April 1932 saha séda ing Jakarta tanggal 16 Maret 2002 inggih punika salah satunggaling sosiolog, novelis, cerpenis, dan budayawan ugi guru besar ing Fakultas Sastra Universitas Gadjah Mad ...

                                               

Umberto Eco

Umberto Eco ya iku sastrawan, kritikus sastra, novèlis, ahli semiotika. Pakaryané kang kondhang ya iku Il Nome della Rosa utawa The Name of the Rose taun 1980. Dhèwèké lair ana Alessandria, Italia, tanggal 5 Januari 1932. Séda ana Milan, Italia, ...

                                               

Gene Wilder

Jerome Silberman, kawentar ing profèsional kanthi jeneng Gene Wilder, dhèwèké iku paraga karakter komik ing filem lan téater, panulis naskah, sutradhara filem, lan panganggit buku.

                                               

Henryk Mikolaj Gorecki

Henryk Mikołaj Górecki ya iku panjenengané komponis saka Polen. Salah sijiné karya kang paling misuwur ya iku Symphony, Kanthi judhul the Symphony of Sorrowful Songs, ditulis sajeroning taun 1992. Panjenengané sajeroning produksi karya rekaman in ...

                                               

Antoine "Spitz" Kohn

Cithakan:More footnotes Antoine "Spitz" Kohn 1 November 1933 – 24 November 2012 iku sawijining juru main lan manajer bal-balan saka Luxembourg. Kohn main minangka striker, lan suwé main ing klub Swiss, lan wusanané dadi manajer ing nagara Walanda ...

                                               

Mathieu Kérékou

Mathieu Kérékou ugi naté dipuntepungi minangka Ahmed Kérékou inggih punika Présidhèn Dahomey/Benin wonten ing masa diktator militèr wonten ing periode 1972-1991. Piyambakipun njabat malih dados Présidhèn lumantar pemilu ingkang dhémokratis kanggé ...

                                               

Misbach Jusa Biran

Misbach Jusa Biran ya iku sutradara lan juru tulis skénario, sinématèk, uga sastrawan. Lair ana Rangkasbitung, Lebak, Banten ing 22 September 1933 lan surud ana Tangerang Kidul, Banten, ing 11 April 2012. Nyandhang gelar haji taun 1964.

                                               

Arthur Neu

Arthur Alan Neu iku pangacara lan pulitikus Amérikah Sarékat. Dhèwèké saka Parté Républikan. Arthur Neu uga tau njabat dadi Lètnan Gubernur Iowa sing kaping 40 saka taun 1973 nganti 1979.

                                               

Quincy Jones

Quincy Jones dhèwèké iku musisi utawa pemusik jazz kang kebangsaané saka nagara Amérikah Sarékat, liyané iku berprofesi dadi juru main trumpet, komposer filem lan arranger musik. Jones kang diundhang karo nama "Q" déning kanca-kancané lair ing Ch ...

                                               

Roman Polanski

Roman Polanski ingkang dipuntepang dados Sutradara, panyerat, prodhuser filem punika sampun gadhah piala Oscar. Film The Pianist ingkang ngeteraken Roman dados sutradara ingkang saé piyambak ing Academy Award. Sapanunggalipun punika dados naminas ...

                                               

Bob Sadino

Robert Bob Sadino utawa kang asring diundang om Bob iku pengusaha saka Indonésia kang duwé bisnis babagan pangan lan peternakan. Sadino uga duwé usaha liya ing Kemfood lan Kemchick. Lumrahé Sadino asring nggunakaké sandhangan kang wujud klambi le ...

                                               

Willie Nelson

Willie Hugh Nelson ya iku penyanyi/kang ngréka lagu musik country Amérikah Sarékat kang uga dadi penulis, penyair, aktor, lan aktivis. Piyambaké kuwi anaké Myrle Marie lan Ira Doyle Nelson kang kerja dadi montir lan nduwé omah biliar. Piyambaké w ...

                                               

Yoko Ono

Yoko Ono Lennon dhèwèké musikus lan seniwati kalahiran Jepang, janda John Lennon, sadurungé karo Lennon dhèwèké karo Ichiyanagi Toshi watara taun 1956-1963, lan Anthony Cox watara taun 1963-1969, jeneng aasliné Yōko Ono, Yoko Ono iku aktris lan m ...

                                               

Shigeo Tokuda

Shigeo Tokuda ; lair 18 Agustus 1934; umur 86 taun) utawa luwih dikenal ing Indonesia minangka Kakek Sugiono utawa Kakek Sugi, ya iku jeneng panggung saka aktor vidio diwasa utawa filem saru ing Jepang. Dhèwèké dijuluki minangka "Kakek Legenda" s ...

                                               

Sjumandjaja

Sjumandjaja iki salah siji panyerat lan sutradara filem Indonésia. Saka nikahé karo Farida Oetoyo, Sjuman nduwé anak lanang loro, salah sijiné mantan drummer grup musik Déwa 19 ya iku Aksan Sjuman utawa kang kondhang kanthi jeneng Wong Aksan. Sju ...

                                               

Umar Junus

Umar Junus inggih punika salah satunggaling sastrawan Indonésia ingkang miyos wonten ing Silungkang, Sumatera Barat ing tanggal 2 Mèi 1934, yuswanipun 76 taun. Umar Junus séda ing dinten Senin, 8 Maret 2010 jam 9.15 wekdal Kuala Lumpur. Ing pungk ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →