ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 163



                                               

Elvis Presley

Elvis Aaron Presley inggih punika salah satunggalipun penyanyi rock n roll legendaris saking Amérikah Sarékat. Panjenenganipun ugi dados prodhuser musik lan aktor. Panjenenganipun gadhah jejuluk "Raja Rock n Roll". Amari lagu-lagunipun ingkang ma ...

                                               

Kwik Kian Gie

Kwik Kian Gie inggih punika satunggalipun ahli èkonomi lan pulitikus Indonésia ingkang taksih gadhah trah Tionghoa. Panjenenganipun njabat dados Mantri Koordinator Ékonomi lan Mantri Perencanaan Pembangunan Nasional & Ketua Bappenas. Panjenengani ...

                                               

Lewis Arquette

Lewis Michael Arquette dhèwèké iku paraga lanang, panulis lan prodhuser. Arquette dikenal nalika main dadi "J.D. Pickett" ing sèri TV, The Waltons, sing dhèwèké makarya saka taun 1978 – tekan 1981.

                                               

Mahmud Abbas

Mahmoud Abbas ; limrahipun misuwur kanthi asma miturut kunya utawi nom de guerre Abu Mazen inggih punika Présidhèn kapilih ing Pemilu Présidhèn taun 2005 tumrap Otoritas Nasional Palestina ing tanggal 9 Januari 2005. Mahmoud Abbas lair lan ageng ...

                                               

Benedict Anderson

Benedict Anderson utawa Benedict Richard OGorman Anderson ya iku ilmuwan pulitik, pengkaji Asia Tenggara paling kondhang ing donya. Anderson naté dicekal ing jaman Orde Anyar, agi olèh mlebu Indonesia taun 1999. Lair ana Kunming, Tiongkok, ing 26 ...

                                               

Benny Hoed

Prof. Dr. Benny Hoedoro Hoed inggih punika wasising linguistik saking Indonésia, mahaguru émeritus Fakultas Èlmu Budaya, Universitas Indonésia. Tlatah kawasisan mliginipun piyambakipun inggih punika panlitèn wacana, pamertalan, lan sémiotika. Piy ...

                                               

Frederik Willem de Klerk

Frederik Willem de Klerk iku Présidhèn kulit putih sing pungkasan ing Afrika Kidul. Dhèwèké mengku kalungguhan Présidhèn wiwit September 1989 nganti Mèi 1994, lan mimpin Parté Nasional utawa National Party Afrika Kidul wiwit Fèbruari 1989 nganti ...

                                               

Joseph Estrada

Joseph Ejercito Estrada kanthi nama José Marcelo Ejército akrab jejuluk Erap inggih punika satunggaling aktor filem ingkang kawéntar wonten ing Filipina. Piyambakipun njabat minangka Présidhèn Filipina ingkang angka 13 wonten ing periode 30 Juni ...

                                               

Khalifah bin Salman al-Khalifah

Pangeran Khalifah bin Salman al-Khalifah minangka bangsawan lan politisi Bahrain sing njabat dadi Perdana Menteri Bahrain wiwit 10 Januari 1970 nganti tilar donya tanggal 11 November 2020, sawise nate ngladeni luwih saka setaun sadurunge kamardik ...

                                               

Yves Saint Laurent (dhisainer)

Yves Henri Donat Mathieu-Saint-Laurent, kaloka minangka Yves Saint Laurent, ya iku sawiji fèsyen desainer saka Prancis, lan diajèni minangka salah sawijining panggedhé ing sujarah fèsyen. Ing taun 1985, Caroline Rennolds Milbank nulis manawa, "Sa ...

                                               

Zainal Afif

Zainal Afif inggih punika salah satunggaling sastrawan Indonésia ingkang miyos wonten ing Lhok Sukon, Acèh Utara, Acèh, 25 April 1936 lan séda ing Huddinge, tlatah ingkang tebihipun kirang langkung 15 kilomèter ing njawi Stockholm, Swèdhen, 28 Ok ...

                                               

Abdelaziz Bouteflika

Abdelaziz Bouteflika iku présidhèn Aljazair wiwit 27 April 1999. Dhèwèké iku kawentar amarga bisa mungkasi Perang Sipil Aljazair ing taun 2002. Saliyané iku dhèwèké uga mungkasi Kaanan Gawat Dharurat ing taun 2011.

                                               

Ahmed Yassin

Sheikh Ahmed Yassin iku pangadeg Gerakan Panglawan Islami Hamas sarta sayap militèr lan dinas keamanane. Dhèwèké sawijining simbul perlawanan uga guru para mujahid Palestina. Sanajan lumpuh lan kabèh uripé diblenggu déning terali wesi, nanging dh ...

                                               

Anna Hazare

Kisan Baburao Hazare pelafalan, kang kondhang kanthi jeneng Anna Hazare pelafalan ya iku aktivis sosial India kang diakoni partisipasine ana ing obahan anti-korupsi India 2011. Hazare uga mènèhi kontribusi kanggo pangembangan lan penataan Ralegan ...

                                               

Budi Darma

Budi Darma ingkang miyos wonten inh Rembang 25 April 1937 inggih punika guru besar wonten ing FPBS Universitas Negeri Surabaya. Piyambakipun putra angka sekawan sakin g enem sedherekipun ingkang sedayanipun kakung. Bapakipun inggih makarya dados ...

                                               

Mario Capecchi

Mario Renato Capecchi inggih punika salah satunggaling genetikawan molekuler ingkang asalipun saking nagara Amérikah Sarékat ingkang miyos wonten ing Italia lan minangka pemenang sesarengan Penghargaan Nobel ing babagan Fisiologi taun 2007. Wekda ...

                                               

Francisco Xavier do Amaral

Francisco Xavier do Amaral Dili, 6 Maret 2012 ing yuswa 75 taun) inggih punika Proklamator Kemerdekaan Timor-Leste ingkang dipunploklakmirkan tanggal 28 November 1975 ingkang salajengipun njabat dados Présidhèn kapisan. Panjenenganipun punika dad ...

                                               

Hasri Ainun Habibie

Hasri Ainun Habibie kanthi nama asli Hasri Ainun Besari punika garsa saking Présidhèn Indonésia kaping tiga BJ. Habibie. Hasri Ainun Habibie dados Ibu Nagara Indonésia kaping tiga saking taun 1998 dumugi taun 1999.

                                               

Martti Ahtisaari

Martti Oiva Kalevi Ahtisaari, 23 Juni 1937; umur 83 taun) inggih punika Présidhèn Finlandia kaping 10 lan Pikantuk kanugrahan bebungah Nobel Perdaméan taun 2008. Panjenenganipun misuwur minangka négosiator véteran ingkang gadhah panyurung tumrap ...

                                               

John McPhee (pamain bal-balan)

John McPhee, iku sawijining juru main bal-balan Sekotlan. Dhèwèké main minangka bèg lan aktif antara taun 1957 lan 1973.

                                               

Colin Powell

Colin Luther Powell punika Mantri Luar Negri AS kaping 65 ingkang dipunlantik tanggal 20 Januari 2001. Panjenenganipun dipunnominasiaken déning George W. Bush tanggal 16 Dhésèmber 2000 lan dipunpilih kanthi mutlak déning Senat AS. Pangunduran dhi ...

                                               

David Baltimore

David Baltimore inggih punika salah satunggaling ahli biologi saking Amérikah Sarékat. Piyambakipun minangka lulusan Swarthmore College sarjana, 1960 punika pikantuk gelar Ph.D. saking Rockefeller University nalika taun 1964. Saking taun 1965 dum ...

                                               

Kenny Rogers

Kenneth Ray "Kenny" Rogers ya iku penyanyi musik country Amérikah Sarékat kang ngerangkep dadi kang ngréka lagu, fotografer, prodhuser rekaman, aktor, lan pengusaha. Wis atusan paghargian ndhik babagan misik lan djalmo manungsa kang diéntukné, ug ...

                                               

Ricardo Lagos

Ricardo Froilán Lagos Escobar inggih punika satunggaling pengacara, konom, lan politisi Sosialis, ing pundi piyambakipun naté njabat minangka Présidhèn Chili taun 2000-2006. Piyambakipun menangaken Pemilu Présidhèn Chili 1999-2000 tahap angka kal ...

                                               

Edi Sudradjat

Jenderal Edi Sudradjat inggih punika salah satunggaling tokoh militèr Indonésia. Piyambakipun minangka namung satunggaling tiyang ingkang naté njabat minangka Kepala Staf Angkatan Dharat, Panglima ABRI lan Mantri Pertahanan dan Keamanan Indonésia ...

                                               

Abdullah Ahmad Badawi

Dato Seri Abdullah bin Haji Ahmad Badawi inggih punika tilas Mahamantri Malaysia kaping gangsal, minangka pawaris kakuwaosanipun Tun Dr. Mahathir bin Mohamad. Panjenenganipun ugi tilas pandhega kaping enem parté pulitik paling ageng ing Malaysia, ...

                                               

Harmoko

Harmoko ya iku pulitikus Indonésia kang tau dadi Mantri Penerangan Républik Indonésia ing mangsa Orde Baru, lan Ketuwa MPR ing pamaréntahan BJ Habibie. Dhèwèké tau dadi ketuwa Persatuan Wartawan Indonésia, lan dadi Mantri Penerangan ing ngisore p ...

                                               

Ray Manzarek

Raymond Daniel Manczarek, Jr., kondhang minangka Ray Manzarek, ya iku musisi, penyanyi, prodhuser, sutradara filem, lan pengarang Amérikah Sarékat. Manzarek dikenal minangka anggota pangadeg lan juru main kibor The Doors wiwit taun 1965 nganti 19 ...

                                               

Adam Osborne

Adam Osborne ya iku wong kang wiwitan nemu laptop. Pancen sadurungé Osborne nemu laptop, nanging gagasan ngenani laptop wis digagas déning Alan kay saka Xerox palo Alto Researc Center. Adam ngimpiake sawijining komputer kang duwé ukuran kang pada ...

                                               

Shunmugam Jayakumar

Profesor Shunmugam Jayakumar ya iku Deputi Mahamantri Singapura wiwit taun 2004 nganti tekan saiki bareng karo Tony Tan Keng Yam. Dhèwèké uga nyekel kalungguhan dadi Mantri Hukum Singapura. Dhèwèké nerusaké pendidikan ana ing Raffles Institution. ...

                                               

Stanislav Yevgrafovich Petrov

Stanislav Yevgrafovich Petrov iku sawijining tokoh militèr Rusia. Dhèwèké iku minangka lètnan kolonèl Angkatan Udara Uni Sovyèt dadi misuwur minangka wong sing nylametaké donya saka perang nuklir kanggo pamaragané nalika insidèn alarm palsu nukli ...

                                               

Susumu Tonegawa

Susumu Tonegawa inggih punika salah satunggaling ilmuwan Jepang ingkang Penghargaan Nobel ing babagan Fisiologi utawi Kadhokteran wonten ing taun 1987 kanggé "penemuanipun babagan asas genetika saperlu pembangkitan rupa antibodi." Éwadéné menanga ...

                                               

João Bernardo Vieira

João Bernardo "Nino" Vieira ya iku Présidhèn Guinea-Bissau awit 1 Oktober 2005 nganti mati dipateni angkatan bersenjata Guinea-Bissau nalika 2 Maret 2009. Vieira balik mudun marang dunya pulitik nalika pertengahan 2005 kanti menangi pemilu présid ...

                                               

Wes Craven

Cithakan:Kino sənətçisi Cithakan:Infobox Cinéma personnalité Wesley Earl "Wes" Craven lair 2 Agustus 1939; umur 81 taun inggih punika tiyang pènyèrat lan sutradara Amérika, dipuntèpang amargi kathah ndamèl filem-filem horor.

                                               

Bruce Lee

Bruce Lee 27 Novèmber 1940) Dhèwèké kondhang dadi aktor aktion legendaris China kang populer amarga filem-filem silaté. Meski ngono iku, Lee lair ning San Francisco, California, Amérikah Sarékat, lan gedhené ning Hong Kong. Ora namung dadi aktor, ...

                                               

Danarto

Danarto ingkang miyos wonten ingSragen, Jawa Tengah ing tanggal 27 Juni 1940 inggih punika salah satunggaling sastrawan saha pujangga Indonésia Karya-karyanipun ingkang misuwur ing antawisipun kados ta kempalan carkak, Godlob. Kempalan cerpenipun ...

                                               

John Maxwell Coetzee

John Maxwell Coetzee ya iku penulis saka Afrika Kidul. Nalika tanggal 2 Oktober 2003 dhèwèké nampa kanugrahan Nobel ana ing babagan Sastra minangkani penulis angka 4 saka bawana Afrika kang nampa kanugrahan iku. Dhèwèké lair ing Cape Town, nalika ...

                                               

Jean-Marie Gustave Le Clézio

Jean-Marie Gustave Le Clézio, utawa J.M.G. Le Clézio ya iku pawongan novèlis Perancis. Dhèwèké wis ngasilaké punjul 30 karya sastra lan éntuk Prix Renaudot nalika 1963 sarta Penghargaan Nobel sajrone Sastra 2008.

                                               

John Lennon

John Winston Ono Lennon iku siji panyanyi Inggris. Dhèwèké misuwur minangka anggota kelompok musik The Beatles. John Lennon olèhé tilar donya dipatèni ing New York. John Lennon tau kawin karo Cynthia Lennon lan Yoko Ono, siji wanita Jepang.

                                               

Mien Achmad Rifai

Prof. Mien Achmad Rifai, M.Sc.,Ph.D. utawi ingkang asring dipunceluk Pak Mien miyos wonten ing Désa Gapura Tengah, Sumenep, Madura, ing tanggal 1 Januari 1940 saking pasangan Mas Atmosugondo lan H. Halimatusyabiah. Wiwit sekolah dhasar ngantos du ...

                                               

Tony Tan Keng Yam

Dr Tony Tan Keng Yam ya iku Présidhèn Singapura kang njabat ana ing wektu saiki. Sadurungé dhèwèké dadi mantan Wakil Mahamantri lan Mantri Koordinasi Pertahanan lan Keamanan Singapura. Tan njabat dadi Mantri keuangan saka 24 Oktober 1983 nganti t ...

                                               

Alex Ferguson

Sir Alex Ferguson ya iku salah sawijiné pelatih sing paling suksès ing klub Manchester United Inggris. Ferguson lair tanggal 31 Dhésèmber 1941 pas malem taun baru ing Glasgow, Sekotlan. Ferguson nikah karo Cathy Holding lan duwé anak 3, ya iku Ma ...

                                               

Arifin C. Noer

Arifin Chairin Noer, utawa luwih ditepungi Arifin C. Noer. Ya iku sutradara téater lan filem saka Indonésia kang wis akèh menangké Piala Citra ing bab filem paling apik lan panulis skénario paling apik. Salah siji filem Arifin kang paling kontrov ...

                                               

Bob Dylan

Bob Dylan yaiku seniman ingkang pedamelanipun penyanyi-penulis lagu, musikus lan penyair saka nagari Amérika ingkang sampun lègendaris seni kanthi Amérika kawigati lan kontribusi seniné kathah kaliyan rencang-rencang Stephen Foster, Irving Berlin ...

                                               

Martin Evans

Sir Martin John Evans FRS inggih punika salah satunggaling genetikawan Inggris, ingkang dipunhurmati kanthi panemon kados pundi ngkulturaken sèl punca wonten ing taun 1981, lan karyanipun babagan pertumbuhan tikus ingkang sampun dipunlumpuhaken l ...

                                               

Julia Kristeva

Julia Kristeva inggih punika salah satunggalipun teoretikus, ahli linguistik, kritikus sastra, lan filsuf ingkang gadhah getih Bulgaria. Sanèsipun punika, Julia Kristeva ugi satunggalipun psikoanalis lan novelis. Julia Kristeva lair ing nagari Bu ...

                                               

Václav Klaus

Václav Klaus tampil ingkang angka kalih minangka Présidhèn Républik Ceko lan minangka mantan Mahamantri Républik Ceko taun 1992-1997. Boten ragu malih bilih piyambakipun minangka salah satunggaling pulitikus Ceko ingkang paling wigati wonten ing ...

                                               

Liamine Zéroual

Liamine Zéroual iku présidhèn Aljazair wiwit 3 Januari 1994 nganti 27 April 1999. Liamine Zéroual lair ing Batnah, kutha gedhé dhéwé nomer limo ana ing Aljazair lor. Dhèwèké nggabung dadi anggota Tentara Pambébasan Nasional ing taun 1957 nalika u ...

                                               

Slobodan Milošević

Slobodan Milošević dengarkan iku Présidhèn Serbia lan Présidhèn Yugoslavia. Slobodan mengku kalungguhan Présidhèn Serbia taun 1989-1997 lan sabanjuré njabat Présidhèn Républik Federal Yugoslavia taun 1997-2000. Slobodan uga mimpin Parté Sosialis ...

                                               

Ivica Osim

Ivan "Ivica" Osim inggih punika minangka mantan juru main bal-balan ingkang sapunika dados pelatih kanggé tim bal-balan. Piyambakipun minangka mantan pelatih tim nasional bal-balan Yugoslavia wonten ing taun 2006-2007 dados pelatih utama tim nasi ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →