ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 166




                                               

Kastil Zuylen

Kastil Zuylen iku kastil ing desa Oud-Zuilen cedhak kutha Utrecht. Katon saka Utrecht ing wiwitan laladan Vechtstreek. Sejarah kastil diwiwiti ing abad ka-13.

                                               

Taman Nasional Guwa Mammoth

Taman Nasional Gua Mammoth yaiku taman nasional Amerika ing Kentucky tengah, kalebu bagean saka Guwa Mammoth, sistem guwa sing paling dawa sing dingerteni ing jagad iki. Wiwit taun 1972 gabung karo Gua Mammoth kanthi sistem sing luwih dawa ing sa ...

                                               

Sundarbans

The Sundarbans ya iku muara alas bako kang gedhé dhéwé ing donya. Saliyané iku, Sundarbans uga minangka sawijining Taman kang dadi panggonan pelestarian macan lan tuwuhan biosfer. Taman iki dumunung ing delta Sundarbans ing nagara pérangan Bangla ...

                                               

Belvedere, Vienna

Belvedere iku kumpulan yasan kang nagndut sajarah ing Wina, Austria, kapengkar déning loro wangun pura Barok Belvedere Ndhuwur lan Ngisor, Orangery,uga Stables Pura. Wangunan-yasan ditata déning lanskap taman Baroque ing distrik ka-3 kutha, Kidul ...

                                               

Temu ireng

Temu ireng asalé saka Burma, Kamboja, Indocina, lan nyebar nganti tekan Jawa. Tuwuhan iki bisa urip ing plataran lan ing tegalan, temu ireng uga akèh tinemu ing alas jati, ing suket-suket, utawa ing sawah, lan ing dataran cendhèk kang dhuwuré 400 ...

                                               

Siraman

Siraman iku salah sawijiné rantaman ing upacara pengantènan. Acara siraman iku upacara pralambang kanggo ngresikaké jiwa calon pengantèn. Upacara iki dianakaké sadina sadurungé ijab kabul ing omahé calon mantèn. Padatan mapan ing pérangan omah si ...

                                               

Telaga umub

Blumbang umub utawa Dominikan Lake dumunung ana ing Morne Taman Nasional Trois Pitons - Situs Warisan Dunia Dominika. Tlaga iki dibanjiri kanthi fumarol 6.5-mil ing sisih wétan Roseau, Dominika. Tlaga iki kebak banyu saka banyu biru klawu sing bi ...

                                               

1 E10 m²

Kanggo mbiyantu mbandingaké Ukuran gedhé saka warna-warna laladan regional, pratélan jembar antara 10.000 km² lan 100.000 km² bisa dipirsani ing ngisor iki. 10.000 km² padha karo 1.000.000 hèktar sawijining bunderan kanthi radius 56 km 3.863 mil ...

                                               

Nining Nurhayati

Nining Nurhayati yaiku aktivis lingkungan saking Désa Jatiéndah, Kecamatan Cilengkrang, Kabupatèn Bhandung, Jawa Kulon. Nining minangka bojo saka ketua RW 17 Kampung Jatibaru ngajak ibu-ibu warga milah sampah organik. Sampah organik iku banjur di ...

                                               

Wuwu

Jebakan iwak minangka jebakan sing digunakake kanggo mancing. Trap iwak bisa awujud iwak mancing utawa jebakan lobster. Sawetara jaring mancing uga diarani jebakan iwak, kayata jaring fyke. Jebakan khas kontemporer kalebu pigura kawat baja sing k ...

                                               

Kemladéan

Kemladéan, benalu cengkéh atawa pasilan yaiku spesies tuwuhan parasit sing kalebu ing genus Dendrophthoe. Tanduran iki minangka tanduran parasit / penyusup ing cacao, cengkeh, mangga, woh bintang, cananga, duku, soursop, Kepel, makutha para dewa, ...

                                               

Pangantènan adat Jawa

Upacara pengantenan adat Jawa iku salah sawijiné upacara sakral adat Jawa sing duwé rantaman upacara lan tata cara sing wis pakem. Upacara pangantènan iki nglambangaké sapatemonan antarané pengantèn putri lan pengantèn kakung ing kaanan sing kusu ...

                                               

Sop sorrel

Sup sorrel yaiku olahan arupa sup sing digawe saka banyu utawa duduh kaldu, godhong sorrel, lan uyah. Varieties saka sayur sup padha kalebu bayem, Taman orache, Chard, nettle, lan sok-sok dandelion, goutweed utawa ramsons, bebarengan karo utawa t ...

                                               

Agus Suwage

Agus Suwage iku seniman pelukis Indonésia sing lair ing Purworejo, Jawa Tengah, 14 April 1959. Agus Suwage minangka salah siji seniman kontemporer pinunjul ing Indonésiai. Wiwit pungkasan taun 1980-an Agus miwiti aktif sajeroning seni rupa kontem ...

                                               

Bambang Witjaksono

Bambang Witjaksono kang asring dijuluki" Toko” yaiku seniman grafis kacitra taun 90-an. Damel cipta ripta lan makarya wiwit taun 1991 sampun mbébér wolu pameran tunggal ngawékani ambék unik. Boten amung Indonesia ananging anjog tlatah sabrang kad ...

                                               

Dorothea Rosa Herliany

Dorothea Rosa Herliany inggih punika salah satunggaling sastrawan èstri ing Indonésia ingkang dipunanggep kados Chairil Anwar, sastrawan priya ingkang misuwur ing Indonésia.Dorothea Rosa Herliany miyos ing tanggal 20 Oktober 1963 ing Magelang, Ja ...

                                               

Talbot Samba

Talbot Samba minangka salah sawijining jinis mobil kutha sing diprodhuksi dening PSA Group ing pabrik Simca ing kutha Poissy, Prancis lan dipasar ing ngisor merek Talbot modern sing wiwit taun 1981 nganti 1986. Adhedhasar Peugeot 104, iku mobil T ...

                                               

Lambang Słubice

Lambang kutha Słubice iku wujud pitik ing ngarepé gapura sing atepé awarna biru. Banjur ing kiwa-tengené gapura iki ana cagak wates sing warnané putih lan abang. Cagak loro iki nglambangaké lokasi kutha iki sing ana ing pawatesan Polen-Jerman. La ...

                                               

Lambang Wrocław

Lambang kutha Wrocław iku wis ditrapaké wiwit taun 1530. Sanadyan kutha iki wiwit taun iku dikuwasani bangsa kang séjé-séjé, nanging lambangé tetep padha. Mung antara taun 1938 lan 1945 lambangé diowahi déning para panguwasa Nazi. Banjur antara s ...

                                               

Lambang Powiat Chrzanów

Lambang Powiat Chrzanów iku awujud tamèng sing dipara loro ing sisih kiwa lan tengen. Sisih kiwa ana gambaré Garudha Putih mawa makutha separo. Garudha Putih iki lambang provinsi Malopolskie lan uga Lambang Polen. Sisih tengen ana gambaré Santo N ...

                                               

Lambang Provinsi Silesia

Lambang Provinsi Silesia ing Polen, iku awujud garudha kuning ing latar biru. Lambang iki mèmper Lambang Provinsi Opole. Bédané garudha Opole iku nduwé makutha. Lambang iki asalé saka lambang Adipati Opole sing wis dienggo wiwit abad kaping-14.

                                               

Lambang Poznań

Lambang kutha Poznań wujudé témbok kutha awarna putih sing dhuwuré ana telung menara. Ing sisih kiwa ana gambaré Santo Petrus sing nyekel kunci lan ing sisih tengen ana gambaré Santo Paulus sing nyekel pedhang. In gapura témbok ana kunci emas lor ...

                                               

LOT Polish Airlines

LOT Polish Airlines ya iku jeneng maskapé pamaburan nasional Polen. Kanti kodhe IATA LO lan kodhe ICAO LOT. Maskapé iki ngadeg naika taun 1928, wujud salah siji maskapé tuwa dhéwé ing dunya. Kanti 55 pesawat, LOT ngoperasikake penerbangan marang ...

                                               

Indonesian Idol

Indonesia Idol yaiku salah sijining kompètisi nyanyi sing ditayangke ana ing digawé dèning Simon Fuller kang diprodhuksi dèning Team Production RCTI lan Fremantle Media Asia, wiwit ditayangake ing RCTI tanggal Marèt 2004 lan dadi salah sijining p ...

                                               

Sin Yun-bok

Shin Yun-bok utawi Hyewon inggih punika seorang pelukis ingkang asalipun saking Dinasti Joseon, Koréa. Sami kaliyan Kim Hong-do, piyambakipun dipuntèpang badhé lukisannipun ingkang nampilakèn gambaran realistis babagan kauripan ing wanci punika. ...

                                               

Muséum Seni Kansong

Museum Seni Kansong ya iku sawijining musiyum kang dumunung ing sisih lor kutha Seoul, Koréa Kidul. Museum iki dibangun déning kolektor barang antik bebarengan karo Chun Hyung-pil lan nyimpen pirang-pirang koleksi barang-barang bersejarah Koréa. ...

                                               

Gyeongju

Gyeongju inggih punika kutha ing pèsisir pasisir Laut Timur ingkang panggènanè ing sudut tenggara Provinsi Gyeongsang Utara, Koréa Kidul. Kota punika kutha ingkang ageng kaping kalih ing provinsi punika saksampunè Andong, kaliyan amba area 1.324 ...

                                               

Gunnhildr Sveinsdóttir

Gunnhildr Sveinsdóttir utawa Gunnhildr Haraldsdóttir, Guda utawa Gyda, miturut panemu tradisional, permaisuri Raja Anund Jacob saka Swèdhen lan raja Sveinn II saka Denmark. Nanging, sumber-sumber kasebut ora cetha manawa sajrone sejarawan modern ...

                                               

Catherine saka Aragon

Catherine of Aragon ya iku Ratu Inggris saka Juni 1509 nganti Mèi 1533 minangka bojo pisanan saka Raja Henry VIII ; dhèwéké saiki dadi Putri Wales minangka garwané kakang Henry, Arthur. Anak putu Isabella I saka Castile lan Ferdinand II saka Arag ...

                                               

Arung Palakka

Arung Palakka, utawa La Tenritatta to Unru ya iku pangéran lan satriya saka Bugis ing abad ka-17. Dhèwèké ngréwangi Vereenigde Oostindische Compagnie ing the Perang Makassar nglawan Kasultanan Gowa ing Semenanjung Kidul, Sulawesi. Sawisé menang p ...

                                               

George Berkeley

George Berkeley lair tanggal 12 Maret 1685 neng Dysert Co. Kilkenny, Irlandia. deweke sinau neng Dublin wektu iku karyo-karyo Boyle, Newton lan Newton lan Locke nduweni pawulangan pokok le entuk soko Universitas. deweke pengarang soko baris konda ...

                                               

Jean Racine

Jean Racine ya iku juru kagunan, sastra, budaya lan uga minangka juru ngarang sandiwara saka Prancis, salah siji saka "telu kang luhur" misuwur ing Prancis abad ka-17, lan uga minangka salah sawijining sastrawan wigati ing tradhisi Kulonan.

                                               

James Ferguson

James Ferguson wiyos ing caketipun Rothiemay ing Banffshire, Miturut otobiografinipun piyambakipun sinau maos saking nggatosaken tiyang sepuhipun ingkang mulang kakangipun lan ugi saking pambiyantu tiyang èstri sepuh piyambakipun saged maos langk ...

                                               

Jean-Jacques Rousseau

Jean Jacques Rousseau ya iku filsuf saka Prancis utawa Swiss. Dhèwèké uga panulis lan priyayi pelopor Era Papadhangan. Idhé-idhé politiké awèh prabawa ing Revolusi Prancis. Ukarané sing misuwur dhéwé iku, Kontrak Sosial: "Manungsa iku lair bébas, ...

                                               

Kalākaua

Kalākaua 16 Nopember 1836 - 20 Januari 1891 Jeneng laire Dawud Laamea Kamananakapu Mahinulani Naloiaehuokalani Lumialani Kalākaua lan kadhangkala disebut The Merrie Monarch yaiku raja pungkasan lan raja penultimate Kerajaan Hawaii. Lunalilo nggay ...

                                               

Serat Bima Suci

Serat Bima Suci dipunéwahi déning Yasadipura I, pujangga kraton Surakarta, ing warsa 1720 Jawa utawi 1793 Maséhi kanthi sengkalan Niring Sikara Wiku Tunggal, ingkang tegesipun icalipun sedaya awon, tiyang suci saged nyawiji dhumateng Gusti. Sengk ...

                                               

Basa Ellas Katarewusah

Basa Ellas Katarewusah yaiku wujud parijaga saka basa Ellas Modheren kang lair ing pungkasan abad kaping 18 Masehi kanthi dalan tengah antaraning basa Ellas Kuna lan basa Ellas Dhimotiki jaman iku. Wiwitane, basa iki akeh digunakake kanggo basa s ...

                                               

Murma Wijaya

Murma Wijaya ya iku kiai saka dhaérah Pajang. Lair ing désa Maja kang statusé désa perdikan, Murma Wijaya pindhah menyang Kepundhung, sacedhaké Delanggu, Klathèn. Amarga sebab ora terang, Murma Wijaya dicekel déning Walanda banjur dikendhangaké m ...

                                               

Charles Felix

Carlo Felice di Savoia dilahirake ing Turin minangka anak nomer sewelas lan putra kalima lair saka Victor Amadeus III saka Savoy lan Maria Antonia Ferdinanda saka Spanyol. Kakek-neneke pamane yaiku Charles Emmanuel III saka Savoy lan garwane Jerm ...

                                               

Georges Cuvier

Baron Georges Léopold Chrétien Frédéric Dagobert Cuvier inggih punika panyelidik alam Perancis sarta zoolog. Panjenenganipun kangmas saking Frédéric Cuvier ingkang dados panyelidik alam ugi. Piyambakipun tokoh utami babagan daur ngèlmu pangetahua ...

                                               

Sasradiningrat IV

KRA Sasradiningrat IV ya iku pepatih Surakarta saka taun 1889 nganti 1916 M. Ramané ya iku KRA Sasranagara uga mengku kalungguhan pepatih. Sasradiningrat IV lair Akad Wage, 7 Rejeb taun Dal 1775, mangsa Sadha, wuku Landhep kanthi nama R.M. Salima ...

                                               

Pakubuwana III

Sri Susuhunan Pakubuwana III utawi Sampéyandalem Ingkang Sinuhun Kangjeng Susuhunan Pakubuwana Ingkang Jumeneng kaping Tiga iku ratu kapindho Kasunanan Surakarta kang maréntah antarané taun 1749 – 1788. Pakubuwana III iku ratu turunan Mataram pis ...

                                               

Pakubuwana V

Sri Susuhunan Pakubuwana V utawi Sampéyandalem Ingkang Sinuhun Kangjeng Susuhunan Pakubuwana Ingkang Jumeneng kaping Kalih-welas iku raja Kasunanan Surakarta kang maréntah antarané taun 1820 – 1823. Asma asliné yaiku Raden Mas Sugandi, putra saka ...

                                               

Umberto I

Cithakan:House of Savoy Umberto I Basa Italia: Umberto Ranieri Carlo Emanuele Giovanni Maria Ferdinando Eugenio di Savoia ; 14 Maret 1844 - 29 Juli 1900, basa Italia: il Buono, yaiku Raja Italia saka 9 Januari 1878 nganti tanggal 29 Juli 1900. Pa ...

                                               

Alphonse de Lamartine

Alphonse de Lamartine Alphonse de Lamartine lair ing Macon taun 1790. Bapak e sing bangsawan kasil lolos soko tarung antarane "La Terreur" lan urip tani ing deso Milly, cedak Macon. Lamartine cilik urip ing alam sing endah. di emong karo mbakyune ...

                                               

Mirza Aqa Khan Nuri

Mirza Aqa Khan Nuri, utawa dikenal minangka Aqa Khan Nuri, Etemad-ol Dowleh iku sawijining politikus ing Qajar Iran, sing dadi perdana menteri antara 1851-58 nalika masa pamaréntahan raja Naser al-Din Shah Qajar.

                                               

Amir Kabir

Mirza Taghi Khan Farahani, Luwih dikenal minangka Amir Kabir, uga dikenal kanthi gelar Atabak lan Amir-e Nezam minangka pangareping pemimpin Naser al-Din Shah Qajar kanggo telung taun pisanan pemerintahane. Dheweke dianggep minangka "reformis pis ...

                                               

Kaméhaméha V

Kaméhaméha V, jeneng minangka Lot Kapuāiwa dheweke minangka rojo ka-5 saka Karajan Hawaii saka 1863 kanggo 1872. Motto iku "Onipaa": ora bisa ditindakake, tetep, tetep utawa ditemtokake; piyambakipun nyambut damel sesarengan kaliyan rakyat lan ka ...

                                               

Kaméhaméha III

Kamehameha III yaiku raja kaping telu saka Kerajaan Hawaii saka taun 1825 nganti 1854. Asmane Hawaiian jeneng yaiku Keaweawe ula Kīwala ō Kauikeaouli Kaleiopapa lan banjur dilanjutake ing Keaweawe ula Kīwala ō Kauikeaouli Kaleiopapa Kalani Waiaku ...

                                               

Institut Teknologi Konfederasi Zürich

Institut Teknologi Konfederasi Zürich, sajeroning basa Jerman karan Eidgenössische Technische Hochschule Zürich, minangka salah siji universitas paling pinunjul ing Swiss. Lembaga pawiyatan luhur iki madeg taun 1854 minangka universitas nagari pa ...