ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 166



                                               

George Toisutta

Letnan Jendral George Toisutta, iku sawijining perwira TNI Angkatan Dharat sing mengku kalungguhan Pangkostrad. Profil: 1981: Lulus Lembaga Pertahanan Nasional Lemhanas. 1992: Lulus Sekolah Staff Komando Angkatan Darat Seskoad. 1993: Kepala Staff ...

                                               

Kitaro

Kitaro ya iku sawijining musikus asal Jepang. Asma "Kitaro" diwènèhi deneng kanca-kancane dijupuk saka sawijining anime jepang, "Kitaro".

                                               

Korrie Layun Rampan

Korrie Layun Rampan ya iku sastrawan Indonésia. Bapaké jenengé Paulus Rampan lan ibuné jenengé Martha Renihay-Edau Rampan, saka ètnis Dayak Bawanaq. Nalika isih enom, Korrie uripé ing Yogyakarta. Ing kutha iku dhèwèké kuliah. Sinambi kuliah, dhèw ...

                                               

Victoria Wood

Victoria Wood CBE ya iku juru kumidhi, juru paraga, juru nyanyi lan juru nulis lagu, juru nulis adegan layar, lan juru ngarah asal Inggris. Wood nulis lan maragani blabaran, sandiwara, filem, lan kumidhi swasana. Lakoné ing kumidhi urip asring ka ...

                                               

Xi Jinping

Xi Jinping, dhèwèké ngawali karier pulitike ing provinsi Fujian. Dhèwèké banjur diangkat dadi ketua parté ing provinsi Zhejiang, lan sabanjuré banjur diangkat dadi ketua parté ing Shanghai sawisé Chen Liangyu dipecat. Jinping dikenal amarga dhèwè ...

                                               

Ang Lee

Ang Lee minangka sutradara filem kang asalé saka Taiwan, Ang Lee iku sutradara Taiwan kang urip ing Amérikah Sarékat, dhèwèké tau nggarap filem kang judhulé LUST, CAUTION. Film mau ning taun 2007 pkantuk pitu panghargaan ing acara pahargyan Golde ...

                                               

Anne Avantie

Anne Avantie ya iku perancang busana Indonésia kang misuwur lumantar koleksi kebaya asil karyané. Kebaya asil karyané wis dikenal kanthi skala internasional lan kerep dienggo déning selebriti Indonésia nganti ratu sejagat kang wistau teka ing Ind ...

                                               

Denzel Washington

Denzel Hayes Washington jr. iku sawijining aktor filem Amérikah Sarékat. Washington akèh olèh kritik apik kanggo karyané wiwit taun 1990-an kalebu olèhé mragakaké Steve Biko, Malcolm X, Rubin Carter, Melvin B. Tolson, Frank Lucas, lan Herman Boon ...

                                               

François Hollande

François Gérard Georges Nicolas Hollande inggih punika satunggaling pulitikus saking Perancis ingkang kapilih dados presidhén Perancis. Panjenenganipun awit taun 1997 ngantos 2008 njabat dados Sekretaris Kapisan Parté Sosialis Perancis lan dados ...

                                               

Aleksandr Lukashenko

Alexander Lukashenko inggih punika Présidhèn Belarus wiwit wulan Juli 1994. Piyambakipun kapisanan kapilih wonten ing taun 1994. Pamarètahanipun kawèntar kontroversial: pendukungipun nganggep kabijakan-kabijakanipun smapun nylametaken Belarus sak ...

                                               

Condoleezza Rice

Condoleezza Rice, Ph.D., iku mantan Mantri Jaban Rangkah AS. Condoleezza iku wanita Afriangka Amérika pisanan, wong Afriangka Amérika kaloro, lan wanita kaloro sing njabat ing posisi iki. Rice minangka Penasehat Keamanan Nasional AS marang Présid ...

                                               

Jockie Surjoprajogo

Jockie Surjoprajogo inggih punika tiyang musisi, kang ngréka lagu ingkang natè gègayutan ing pinten-pinten grup rock kados ta Bigman Robinson, Double O,Giant Step, Contrapunk, lan Jaguar, meski ing pungkasaning Jockie punika langkung dipuntèpang ...

                                               

Leon de Winter

Leon de Winter iku sawijining panulis Walanda katurunan Yahudi. Leon de Winter nulis mawa basa Walanda. Leon kawin karo Jessica Durlacher lan pinaringan anak loro.

                                               

Bruce Willis

Bruce Willis dhèwèké aktor Amérikah Sarékat, jeneng kang kondhang ning masarakat ya iku John McClane, jejeneng kang diolih nalika main ning filem Die Hard, dhèwèké iku mantan garwané Demi Moore, Bruce Willis kondhang ning masarakat awit main ning ...

                                               

Chow Yun Fat

Chow Yun Fat dhèwèké iku aktor lan penyanyi saka Hong Kong, dikenal suwijining aktor filem berbakat. nyusul suksesé kanca-kancané, kaya Bruce Lee, Jackie Chan, Jet Li, Zhang Ziyi lan Michelle Yeoh. Chow ya iku salah sijiné bintang Hong Kong kang ...

                                               

Kevin Costner

Kevin Costner ingkang gadhah asma lair Kevin Michael Costner, lair ing Lynwood, California, Amérikah Sarékat, 18 Januari 1955. Piyambakipun miwiti karir dados aktor, prodhuser, lan ugi dados sutradara. Aktingipun dadosaken piyambakipun misuwur in ...

                                               

Michel Platini

Michel Platini iku salah siji tokoh kang misuwur ing donya ulah raga, mligi ing babagan bal-balan saka Prancis. Sasuwéné urip ing bal-balan, Platini kacathet ing tim AS Nancy-Lorraine, AS Saint-Etienne, lan Juventus. Ing Juventus, Platini ngasila ...

                                               

Adnan Oktar

Adnan Oktar, uga dikenal minangka Adnan Hoca, Harun Yahya, minangka pimpinan kultus agama Turki uga sawijining kreasionisme Islam. Ing taun 2007, dheweke ngirim ewonan salinan bukune, The Atlas of Creation, sing nyengkuyung kreasi Islam, menyang ...

                                               

Arinal Djunaidi

Ir. H. Arinal Djunaidi (lair ing Tanjungkarang, Lampung, 17 Juni 1956; umur 64 taun minangka Gubernur Lampung sajroné taun 2019-2024 karo Chusnunia Chalim minangka wakil gubernur. Sadurungé nyekel jabatan dadi gubernur, Arinal dadi Sekretaris Daè ...

                                               

Basuki (Pelawak)

Basuki lair ning Surakarta, Jawa Tengah, tanggal 5 Maret 1956, dikenal ning masarakat umum dadi pelawak, bintang iklan lan aktris sinétron. Dhèwèké anaké pelawak Pete aliyas Suwito kang dadi legendha amarga kiprahé, dhèwèké uga anggota srimulat k ...

                                               

Danny Boyle

Danny Boyle wujud sawijining sutradara kabangsan Inggris kang menangaké nominasi Golden Globe lan Academy Award. Dhèwèké dadi misuwur nalika nyutradharai filem mligi kaya déné Trainspotting, The Beach, 28 Days Later, Millions, Sunshine, lan Slumd ...

                                               

Leslie Cheung

Leslie Cheung Kwok-Wing miyos wonten ing Hong Kong kanthi nama Cheung Fat-chung, ingkang lajeng dipunéwahi dados Cheung Kwok-Wing. Cheung minangka putra rahil saking 10 sadhèrkè wonten ing kulawarga kelas menengah. Cheung Wut Hoi - bapakipun ingg ...

                                               

Christine Lagarde

Christine Madeleine Odette Lagarde sapunika panjenenganipun dados mantri kauangan, mantri urusan ékonomi, lan perindhustrian Perancis. Sapunika Lagarde ugi dados dhirektur kapilih Dana Moneter Internasional. Panjenenganipun nembé badhé njabat kal ...

                                               

Carrie Fisher

Carrie Frances Fisher iku sawijining aktris, panulis skénario, panulis, prodhuser lan pambiwara Amérikah Sarékat. Dhèwèké kawentar main dadi Putri Leia sajeroning sawatara filem Star Wars. Paraga liyané antarané ing filem Shampoo, The Blues Broth ...

                                               

Godi Suwarna

Godi Suwarna,Inggih punika salah satunggaling pujangga Sunda, ugi sastrawan Indonésia ingkang taksihproduktip ndamel karya- karya sastra. Godi Suwarna miyos ing Tasikmalaya tanggal 23 Mèi 1956. Lan sapunika piyambakipun dalem wonten ing Ciamis, J ...

                                               

Tom Hanks

Thomas "Tom" Jeffrey Hanks dhèwèké iku aktor saka Amérikah Sarékat kang wus menangaké Academy Awards nganti kaping loro, ora namung iku, dhèwèké uga tau dadi prodhuser ning televisi HBO, Band of Brothers, bebarengan karo Steven Spielberg. Tom Han ...

                                               

Kenny G

Kenneth Gorelick, kondhang wonten ing masyarakat kanthi asma Kenny G. Samenika piyambakipun dados musisi ingkang ngasta saksofon saking Amérikah Sarékat. Kenny miyos wonten ing kutha Seattle, kulawarga Yahudi. Piyambakipun nggagem asma kasebat na ...

                                               

Mahmud Ahmadinejad

Mahmud Ahmadinejad utawi saged dipunwaos Ahmadinezhad inggih punika Présidhèn Iran kaping enem ingkang pikantuk 61.91% swanten pamilih nalika Pamilian Prèsidhén Iran tanggal 24 Juni 2005. Jabatan krèsidhénanipun dipunwiwiti tanggal 3 Agustus 2005 ...

                                               

Agus Martowardojo

Agus Dermawan Wintarto Martowardojo iku bankir Indonésia sing wiwit Mèi 2005 njabat minangka Direktur Utama Bank Mandiri, nggantèkaké ECW Neloe sing kalibet dugaan kasus korupsi. Sadurugé Agus Martowardojo tugas minangka Direktur Utama Bank Perma ...

                                               

Sys NS

Raden Mas Haryo Heroe Syswanto Ns. Soerio Soebagio utawa kang luwih ditepungi kanthi jeneng Sys NS iku aktor lan sutradara Indonésia. Saliyané iku, Sys NS uga dadi salah sijiné kang ngrintis Parté Dhémokrat. Wiwit taun 2007 Sys metu saka Parté Dh ...

                                               

Afrizal Malna

Afrizal Malna kang lair ing Jakarta tanggal 7 Juni 1957 ya iku panulis Indonésia kang ngasilaké pirang-pirang karya puisi, cerkak, novèl, esai, lan teks pertunjukan teater. Ing antarané karya-karyané, tema puisi Afrizal Malna kang paling katon ya ...

                                               

Roberto Azevêdo

Roberto Carvalho de Azevêdo, iku sawijining diplomat lan wakil Brasil ing Organisasi Padagangan Donya wiwit taun 2008. Nalika sasi Mèi 2013, dhèwèké kapilih minangka Dirèktur Jèndral Organisasi Padagangan Donya nggantèkaké Pascal Lamy.

                                               

Gloria Estefan

Gloria Estefan inggih punika tiyang penyanyi lan aktris bérkébangsaan Amérikah Sarékat keturunan Kuba. Piyambakipun kalébét saking 100 artis top ingkang kalébét kategori artis-artis kaliyan album ingkang kasadé langkung saking 90 yuta album ing s ...

                                               

Faruk Tripoli

Prof. Dr. Faruk Tripoli, S. U. iku sawijining nimpuna ing lapangan ngèlmu budaya uga minangka profésor saka Universitas Gadjah Mada. Panjenenganipun punika dhosèn ing Fakultas Ilmu Budaya sing resmi pikantuk sarujukan saka mantri pandhidhikan min ...

                                               

Gamawan Fauzi

Gamawan Fauzi, S.H., M.M. Gamawan Fauzi iku Mantri Dalam Negeri Indonésia wiwit tanggal 22 Oktober 2009. Sadurungé dadi mantri, Gamawan Fauzi iku njabat dadi Gubernur Sumatra Kulon wiwit 15 Agustus 2005 nganti 22 Oktober 2009. Gamawan uga nampa B ...

                                               

Azahari Husin

Dhoktor Azahari bin Husin iku insinyur Malaysia kang dinuga minangka utek Bom Bali 2002 lan Bom Bali 2005 sarta serangan-serangan liyané kang diayahi déning Jemaah Islamiyah. Bebarengan karo Noordin M Top, Azahari iku salah siji buronan ing Indon ...

                                               

Hamid Karzai

Hamid Karzai inggih punika Présidhèn Afganistan wiwit 7 Dhésèmber 2004). Sasampunipun pamaréntahan Taliban dhawah, piyambakipun dominan sanget wonten ing poltik Afganistan lan dados tokoh pulitik ingkang misuwur wonten ing Afganistan. Wiwit Dhésè ...

                                               

M. Kulasegaran

Cithakan:Nama India M. Kulasegaran s/o V. Murugeson kang padhatan sinebut minangka M. Kulasegaran ya iku pulitikus Malaysia lan Anggota Parlemem saikine kanggo Ipoh Barat, Perak. Dhèwèké ya iku Wakil Ketua Nasional Parté Aksi Dhémokratis PAD ing ...

                                               

Mbah Surip

Mbah Surip kang jeneng asliné Urip Ariyanto iku musisi Indonésia kang unik. Ciri kas Mbah Surip iku rambut gimbal ala Rasta kaya penyanyi reggae lan ngguyune kang kas, Hah.hah.hah.hah. I Love You Full. Panjenengane miyos ing Mojokerto, 5 Mèi 1949 ...

                                               

Osama bin Laden

Osama bin Laden iku tokoh saka Saudi Arabia. Osama lair kanthi asma jangkep Usamah Bin Muhammad bin Awwad Bin Ladin. Osama lair saking palakramanipun ingkang rama kaliyan Alia Ghanem.

                                               

Yuen Biao

Yuen Biao inggih punika salah satunggaling aktor saking Hong Kong. Piyambakipun gadhah kawegigan ingkang mirunggan wonten ing seni bela diri kungfu lan sampun nyambut damel kirang langkung wonten ing 80 filem minangka aktor, stuntman lan koréogra ...

                                               

Ahmadun Yosi Herfanda

Ahmadun Yosi Herfanda utawa uga ditulis Ahmadun Y. Herfanda utawa Ahmadun YH, ya iku penulis puisi, carkak, lan esei saka Indonésia. Ahmadun dikenal dadi sastrawan Indonésia kang akèh nulis esei sastra lan sajak sufistik. Nanging, penyair Indonés ...

                                               

Din Syamsuddin

Prof. Dr. Sirajuddin Syamsuddin, utawi kang langkung misuwur dipuntimbali Din Syamsuddin inggih punika politisi ingkang samangke dados Ketua Umum Pimpinan Pusat Muhammadiyah periode 2005-2010. Miyos ing Sumbawa Besar, Nusa Tenggara Barat tanggal ...

                                               

Ellen DeGeneres

Ellen Lee DeGeneres iku sawijining aktris warga nagara Amérikah Sarékat saka amerika sing menang ing nominasi lan Emmy Award minangka pelawak paling apik. Lair ing New Orleans, Louisiana. Karyané ing donya filem diwiwiti nalika taun 1988.

                                               

Isbedy Stiawan ZS

Isbedy Stiawan ZS, ingkang miyos wonten ing Tanjungkarang, Bandar Lampung, tanggal 5 Juni 1958) inggih punika salah satunggaling sastrawan Indonésia. Déning H.B. Jassin Isbedy Stiawan ZS dipunsebat Paus Sastra Lampung.

                                               

Keith Haring

Keith Allen Haring ya iku seniman saka Amérikah lan aktifis sosial sing kasil pakaryané merbawani kabudayan dalanan kutha New York City ing taun 1980an kanthi expressing konsép-konsép kalairan, kesripahan, seksualitas, lan perang. Kasil pakaryané ...

                                               

Madonna

Madonna Louise Ciccone inggih punika penyanyi, penulis lagu, penari, prodhuser, aktris, penulis buku lan pengusaha saking Amérikah Sarékat. Piyambakipun punika dados salah satunggalipun ikon musik populer ing donya lan dipunjuluki kanthi jejuluk" ...

                                               

Mahesh Manjrekar

Mahesh Manjrekar iku sawijining sutradara, aktor, panulis, lan prodhuser India. Dhèwèké dipétungaké amarga ngarahaké filem kritis sing diakoni Vaastav: The Reality, Astitva lan Viruddh. Family Comes First. Dhèwèké menangaké sawijining Bebungah Fi ...

                                               

Mehmet Ali Ağca

Mehmet Ali Ağca inggih punika tiyang militan saking Turki ingkang némbak Paus Yohanes Paulus II ing Lapangan Santo Petrus nalika tanggal 13 Mèi 1981 ing satunggalipun usaha badhé merjaya pati Sang Paus punika. Mehmet sampun némbak wetengipun Paus ...

                                               

Gary Oldman

Gary Leonard Oldman iku sawijining aktor Inggris sing wis tau main sandiwara, filem kelir amba, lan télévisi. Dhèwèké kawentar déné gayané lan akèh maragakaké tokoh-tokoh gedhé lan bisa rena-rena olèhé main sandiwara. Mula Oldman bisa olèh paraga ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →