ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 167



                                               

Rini Mariani Soemarno Soewandi

Rini Mariani Soemarno Soewandi inggih punika Mantri Paindhustrian lan Perdangan ing Kabinet Gotong Royong. Rini punika lulusan sarjana ékonomi lulusan taun 1981 saking Wellesly College, Massachusetts, Amérikah Sarékat. Rini mapan ing Amérikah Sar ...

                                               

Tim Robbins

Tim Robbins iku sawijining aktor paraga saka Amérikah Sarékat. Saliyané iku dhèwèké uga panulis skénario, sutradara, prodhuser, aktivis lan musikus. Tim Robbins kawentar déné olèhé maragakaké Andy Dufresne ing filem drama kunjara The Shawshank Re ...

                                               

Tajuddin Noor Ganie

Tajuddin Noor Ganie, S.Pd., M.Pd. inggih punika salah satunggaling sastrawan saha budayawan Indonésia ingkang miyos wonten ing Banjarmasin, Kalimantan Kidul ing tanggal 1 Juli 1958.

                                               

Viggo Mortensen

Viggo Peter Mortensen, Jr. dhèwèké iku sutradara, aktor, fotografi, lan penyanyi saka Amérikah Sarékat, kondhang amarga filem A History of Violence, Hidalgo, Boiling Point lan dadi Aragorn ning filem Peter Jacksons The Lord of the Rings filem tri ...

                                               

Christian Wulff

Christian Wilhelm Walter Wulff inggih punika Présidhèn nagari Républik Federal Jerman awit 30 Juni 2010 lan langsung nyambut damel. Dia diambil sumpahnya pada 2 Juli 2010. Panjenenganipun punika saking parte Uni Dhémokratik Kristen ingkang gadhah ...

                                               

Mauricio Funes

Carlos Mauricio Funes Cartagena iku Présidhèn El Salvador. Dhèwèké menangaké pamilihan présidhèn taun 2009 calon saka parté pulitik swiwi kiwa Farabundo Martí National Liberation Front lan dilantik tanggal 1 Juni 2009.

                                               

Luluk Purwanto

Luluk Purwanto ya iku musisi jazz Indonesia kang prigel lan trampil ngungelake piyul. Saiki, Luluk urip lan nyambut gawé ing Amsterdam, Walanda. Luluk tau ngangsu kawruh ing Institut Kagunan Indonesia Yogyakarta banjur ing Akademie voor Beeldende ...

                                               

Val Kilmer

Val Edward Kilmer inggih punika salah satunggalipun aktor saking Amérikah Sarékat. Kilmer misuwur ing jaman 1980-an sasampunipun main ing filem komedi, dipunwiwiti kanthi filem Top Secret! taun 1984, Real Genius taun 1985, Top Gun, Willow. Ing ta ...

                                               

Abdurrahman As-Sudais

Abdurrahman as-Sudais inggih punika salah satunggalipun qori kawentar ingkang asalipun saking Arab Saudi. Panjenenganipun lair ing Saudi Arabia saking kabilah kulawarga Anza. Panjenenganipun sapunika dados imam utama ing Masjidil Karam, Makkah Al ...

                                               

Mazen Dana

Mazen Dana iku sawijining juru kodhak Irak sing nyambut gawé ing kantor berita Reuters. Dhèwèké ndarbèni bojo lan anak papat. Ing tanggal 15 Mèi 2001, dhèwèké nalika lagi milem démonstran Palèstina, ditémbak ing pupuné déning prajurit Israèl saka ...

                                               

Darwin Zahedy Saleh

Darwin Zahedy Saleh. Darwin Zahedy Saleh iku ékonom lan pulitikus kang njabat Mantri Energi dan Sumber Daya Mineral Indonésia wiwit 22 Oktober 2009. Darwin Saleh duwé karir ing donyané akadhemisi kanthi dadi dhosén ing Universitas Indonésia lan k ...

                                               

Heri Dono

Heri Dono iku sawijining pelukis sing manggon ing Yogyakarta, Indonésia. Wiwit kuliah ing Institut Seni Indonésia, Yogyakarta, lan éntuk nugraha lukisan paling apik ping pindho int taun 1981 lan 1985, kariré terus onja nganti manca nagara. Medhiu ...

                                               

Ahmad Jabari

Ahmad Said Khalil al-Jabari ya iku wong militan lan aktivis pulitik Palestina sing njabat dadi komandan militèr Hamas. Jabari kakenal dadi pemimpin ing pajerone njumukalih Jalur Gaza teka Hamas lan penembakan roket Qassam marang Israèl. Lahir ing ...

                                               

Jean Claude Van Damme

Jean Claude Van Damme utawi ingkang gadhah asma lair Jean-Claude Camille François Van Varenberg inggih punika aktor kelairan Brussels, Bèlgi, 18 Oktober 1960, ingkang terkenal ing akting action punika. Akting igkang terkenal inggih punika ing fil ...

                                               

Yves Leterme

Yves Camille Désiré Leterme iku pulitikus Bèlgi, anggota Parté Kristen Dhémokrat Flandria, lan wiwit 20 Maret 2008 dadi Mahamantri Bèlgi. Sadurungé dhèwèké wis dadi Wakil Mahamantri lan Mantri Keuangan, Réformasi Institusional, Perhubungan saha U ...

                                               

Diego Maradona

Diego Armando Maradona. yaiku mantan juru main bal-balan Argentina lan dianggep dadi juru main bal gedhé dhéwé selawasé. Diego Armando Maradona makarya ana klub profesional kanggo Argentinos Juniors, Boca Juniors, Barcelona, Napoli, Sevilla lan N ...

                                               

Hasan Nasrallah

Hasan Nasrallah, utawa kadhangkala ditulis Hassan Nasrallah utawa Nasrullah iku pulitikus Libanon. Dhèwèké dadi Sekretaris Jendral Hizbullah ing taun 1992 sawisé pamimpin sadurungé, ya iku Abbas al-Musawi dipatèni Israèl. Hizbullah iku organisasi ...

                                               

Andy Lau

Andy Lau 劉德華 lair ing Hong Kong, 27 Sèptèmber 1961; umur 59 taun ya iku juru main filem, prodhuser filem, pranatacara kuis, lan penyanyi saka Hong Kong, Dhebut aktingé diwiwiti taun 1980-an, nalika dhèwèké mbintangi filem sérial TV kang disiya ...

                                               

Diana Spencer

Diana Frances Mountbatten-Windsor ; née Lady Diana Spencer; lair 1 Juli 1961 – pati 31 Agustus 1997 ing umur 36 taun) iku garwa pisanan saka Charles, Pangeran Wales, anak pambarep Ratu Elizabeth II lan uga mianangka pewaris takhta karajan Britani ...

                                               

Eddie Murphy

Eddie Murphy dhèwèké aktor lan komedian utawa pelawak Amérikah Sarékat uga dadi penyanyi, Kariré dadi pelawak diwiwiti nalika umuré nembé 13 taun, bebarengan karo kancané Mitchell Kyser. Sawisé iku, nalika umur 19 taun Eddie miwiti main peran nin ...

                                               

Garin Nugroho

Garin Nugroho kang nduwé jeneng asli Garin Nugroho Riyanto lair ing Yogyakarta, 6 Juni 1961. Dhèwèké iku produsèr lan sutradara Indonésia kang dikenal ing manca nagara.

                                               

Jacky Cheung

Jacky Cheung Hok-Yau ya iku penyanyi lan aktor saka Hong Kong awit taun 1980-an nganti saiki. Jacky karan déning médhia dadi salah sijining 4 raja langit hong kong bebarengan karo Aaron Kwok, Andy Lau lan Leon Lai. Jacky tau nganakaké world tour ...

                                               

Naoko Matsui

Naoko Matsui, April 4, 1961) punika piyantun Jepang aktris pangisi swara saking Hakodate. Matsui dados salah satunggaipun anggota kathi gegabungan sampun 20 taun kapungkur lan saderengipun gabung panjenengané nngadahi perdamelan ingkang boten tar ...

                                               

Nirwan Dewanto

Nirwan Dewanto Ingkang miyos wonten ing Surabaya, Jawa Wétan, Indonésia ing tanggal 9|1961 inggih salah satunggaling sastrawan saha pujangga Indonésia. Piyambakipun ugi misuwur saking peranipun minangka Albertus Soegijapranata wonten ing filem bi ...

                                               

Stephen Hillenburg

Stephen McDannell Hillenburg ya iku animator, panulis, produsen, aktor lan pangisi swara sarta direktur Amérikah Sarékat kang paling misuwur amarga nggawé seri animasi SpongeBob SquarePants. Dhèwèké lair 21 Agustus 1961. Saiki dhèwèké duwé prusah ...

                                               

Agus R. Sarjono

Agus R. Sarjono ya iku penyair lan penulis Indonésia. Ing taun 1988, dhèwèké lulus saka Jurusan Basa lan Sastra Indonésia, Fakultas Pendidikan Basa dan Seni, IKIP Bandung, saterusé ngrampungaké program pasca sarjana ing Jurusan Kajian Sastra, Fak ...

                                               

Chairul Tanjung

Chairul Tanjung inggih punika pangusaha saking Indonésia. Chairul Tanjung misuwur minangka konglomerat Indonésia ingkang namanipun naté kacathet ing urutan 927 saking 1000 tiyang paling sugih sadonya versi kalawarti Forbes kanthi kasugihan USD 1 ...

                                               

Demi Moore

Demi Moore ya iku aktris Amérikah Sarékat, Kariré ora namung dadi aktris, uga dadi bintang model lan prodhuser filem. Debut aktingé diawali nalika dhèwèké main akting dadi Rock Temptress ning filem ITS NOT A RUMOR taun 1980, lan perané nalika dad ...

                                               

Joko Pinurbo

Joko Pinurbo ingkang miyos wonten ing Pelabuhan Ratu, Sukabumi, Jawa Kulon ing tanggal 11 Mèi 1962 inggih kalebet salah satunggaling sastrawan ugi penggurit ing Indonésia. Karya-karya puisinipun kalebet karya kanthi campuran gaya panyeratan ing a ...

                                               

Paula Abdul

Paula Julie Abdul inggih punika aktris rekaman, penari, lan bintang filem televisi saking Amérikah Sarékat. Taun 1980, Abdul miwiti karieripun minangka cheerleader saking klub basket Los Angeles Lakers. Paula naté mlebet kalawarti Billboard Hot 1 ...

                                               

Frank Rijkaard

Franklin Edmundo Rijkaard ya iku manten juru main bal-balan saka Walanda, pelatih lan manajer. Rijkaard tau main kanggo klub bal-balan Ajax Amsterdam, Real Zaragoza lan AC Milan. Dhèwèké main kanggo timnas bal-balan Walanda kaping 73 lan nyumbang ...

                                               

Stephen Chow

Stephen Chow ya iku aktor, prodhuser, lan sutradara filem kang kondhang saka Hong Kong dhèwèké olih jejuluk "raja komedi" déning pers Hong Kong. Ya iku Aktor saka Hong Kong kang kondhang amarga filem-filem komedi, dhèwèké duwé jeneng lair Sing-Ch ...

                                               

Tom Cruise

Tom Cruise dhèwèké iku aktor lan prodhuser filem saka Amérikah Sarékat kang dadi nominasi ning ajang Academy Award, lan dadi pamenang nganti ping telu nggawa bali panghargaan Golden Globe Award, Tom uga kagolong aktor kang paling sukses ning Holl ...

                                               

Wesley Snipes

Wesley Trent Snipes dhèwèké iku aktor, pebela dhiri, lan prodhuser Amérikah Sarékat, Wesley kondhang ning peranné nalika dadi pamburu vampir ning filem trilogi Blade Trilogy, filem iki uga dijukut lan diinspirasri saka Matrix trilogy, Dhèwèké ged ...

                                               

Michelle Yeoh Choo Kheng

Michelle Yeoh Choo-Kheng iku penyanyi lan aktris sing manggon ing Hong Kong. Yeoh dilairaké ing Ipoh, Perak, Malaysia. Yeoh kapilih déning Majalah People minangka salah siji saka 50 wanita paling sulistya ing donya taun 1997.

                                               

Brad Pitt

William Bradley "Brad" Pitt inggih punika aktor saking Amérikah Sarékat ugi dados prodhuser filem lan aktivis babagan sosial. Pitt sampun pikantuk kalih nominasi kanggé Penghargaan Academi lan sekawan nominasi Penghargaan Golden Globe. Panjenenga ...

                                               

Donnie Yen

Donnie Yèn dhèwèké iku bintang filem utawa aktor,sutradara, prodhuser filem kang asalé saka Hong Kong. Ora namung kondhang dadi bintang filem lan aktor ning tivi Hong Kong, Donnie Yèn uga olèh pangakonan internasional amarga aktif anggoné meranak ...

                                               

Gōshō Aoyama

Gosho Aoyama, lair Yoshimasa Aoyama 21 Juni 1963. ing Hokuei, Tottori Prefecture, Jepang inggih punika panyerat manga saking nagari Jepang. Panjenenganipun misuwur amargi karyanipun Detective Conan.

                                               

Johnny Depp

Johnny Depp ya iku aktor saka Amérikah Sarékat kang dadi nominasi ning Academy Award, Dhèwèké kondhang amarga pinter meranake karakter kang béda-béda, Dhèwèké katurunan Indian Cherokee. Miturut Depp, mbah buyuté iku wanita Cherokee. Depp dikenal ...

                                               

José Mourinho

José Mourinho iku salah siji pelatih bal kang kapéntar ing dunya. Dhèwèké lair ing Setubal, Portugal tanggal 26 Januari 1963. Jejuluk kang raket karo dhèwèké ya iku" The Special One”. Saiki Mourinho ngelatih klub bal Inggris Tottenham Hotspurs. I ...

                                               

Pierre Nkurunziza

Pierre Nkurunziza iku mantan pamimpin pambrontak Hutu sing kapilih dadi présidhèn Burundi ing pamilihan ing parlemèn tanggal 19 Agustus 2005. Tindhakan iki dianggep kalangan amba dadi langkah kapisan kanggo mbubaraké perang sadulur sing suwéné wi ...

                                               

Quentin Tarantino

Quentin Jerome Tarantino iku sawijining sutradara, aktor, lan panulis skenario kang tau menangaké ajang piala Oscar kang asalé saka Amérikah Sarékat, Dhèwèké dingerteni duwé profesi dadi aktor, sutradara, presenter lan panulis naskah filem. Filmé ...

                                               

Tukul Arwana

Tukul Arwana, jeneng asliné Tukul Riyanto iki wis fenomenal sak wisé tampil dadi host EMPAT MATA, acara bincang-bincang duwéné TV Trans7. Joke-joke seger lan banyolan khas Tukul kaya Kembali ke Laptop, tak sobek-sobek, katro, ndeso, silent please ...

                                               

Whitney Houston

Whitney Houston dhèwèké iku penyanyi pop lan R&B, artis, prodhuser rekaman, penulis lagu lan mantan model Amérikah Sarékat, kasuksèsané nggawe motivasi kanggo para penyanyi Afrika-Amérika liyané, kaya ta saka kaum wanita kanggo sukses ning do ...

                                               

Widji Thukul

Widji Thukul, utawi ingkang gadhah nama asli Widji Widodo inggih salah satunggaling sastrawan saha pujangga lan aktivis ing Indonésia ingkang miyos wonten ing kampung Sorogenen, Sala, ing tanggal 26 Agustus 1963. Widji Thukul miyos saking kulawar ...

                                               

Anna Maria

Anna Maria Sofyana luwih misuwur kanthi jeneng Anna Maria. Anna Maria ya iku modhel lan bojoné aktor Roy Marten.

                                               

Barrington Levy

Barrington Levy iku penyanyi reggae sing lair ndhik Clarendon, Jamaica tanggal 30 April 1964. Piyambaké nduwéni jinis musik ya iku Dancehall, Roots Reggae, Contemporary Reggae, Lovers Rock, lan Reggae Pop. Penyanyi sing teka West Kingston iki ndu ...

                                               

Keanu Reeves

Keanu Charles Reeves dhèwèké iku pemeran utawa aktor filem kang mbintangi filem-filem Hollywood dhèwèké paling kondhang ning filem trilogi kang judhulé The Matrix lan dhèwèké iku duwé kewarganagaraan loro, Kanada lan Inggris, Keanu Reeves, uripé ...

                                               

Lars Lokke Rasmussen

Lars Lokke Rasmussen iku Mahamantri Denmark lan pemimpin parté Venstre. Tau njabat minangka Mantri Dalam Negeri lan Kasehatan wiwit 27 November taun 2001, minangka péranganing rong kabinèt pisanan para mantri Anders Fogh Rasmussen lan Mantri peru ...

                                               

Mira Lesmana

Mira Lesmanawati iku salah sawijining prodhuser filem asal Indonésia sing dianggep suksès ing dasawarsa 2000-an. Mira iku putriné tokoh jazz Indonésia, Jack Lesmana lan penyanyi sènior Indonésia ing taun 1960-an Nien Lesmana. Mira iku mbakyuné mu ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →