ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 167




                                               

Pengantèn

Pengantèn iku sepasang wong ing acara penganténan kang wis nglakoni upacara ijab kabul lan sah dadi pasangan suami istri miturut hukum agama. Pengantén utawa mantèn iku uga biyasa diarani raja sadina amarga ing dina pawiwahan, pasangan iku disand ...

                                               

Kuningan

Kuningan inggih punika salah satunggaling dinten riyaya ingkang wigati tumrap Agama Hindhu. Kuningan punika dipunpengeti saben dinten saniscara, kliwon, wuku kuningan. Pawiwahan Kuningan punika dipunadani saben 210 dinten, kanthi petung migunakak ...

                                               

Klenikologi

Klenikologi inggih menika ngèlmu klenik ingkang ngarupa-rupi gesanging tiyang Jawi. Ngèlmu klenik menika salah satunggaling kontèks mungguhing agama Jawa. Tiyang Jawi gadhah pamanggih bilih agama Jawa menika minangka sarana hubungan langsung deng ...

                                               

Sundha Wiwitan

Sundha Wiwitan iku agama tradhisional wong Sundha. Agama iki muja kuwasaning alam lan jiwaning para leluhur. Ing Carita Parahyangan, agama ingaran Jatisunda. Para nggilut Sundha Wiwitan racaké sumebar ing désa-désa Jawa Kulon, kaya ta Kanekes, Le ...

                                               

Mepandés

Mepandés, Metatah, Mesangih ya iku tradhisi ngethok untu utawa magas untu kanggo bocah lanang utawa wadon kang wus ngancik umur baligh. Sejatiné telung tembung mau duwéni teges kang padha ya iku ngethok untu, ngaluské untu, ngikir untu. Déné ing ...

                                               

Kapur barus

Kapur barus utawa kamper ya iku zat padhet wujud lilin warna putih lan semu transparan kanthi ganda kang mirunggan lan kuwat. Zat iki ya iku terpenoid kanthi formula kimia C 10 H 16 O. Zat iki tinemu ing kayu saka wit laurel kamper, wit gedhé kan ...

                                               

Guthuk

Guthuk yaiku sup mi ing masakan Tibet. Sampeyan bisa dipangan rong dina sadurunge Losar, Taun Anyar Tibet lan variasi saka Thukpa bhatuk. Upacara religius Tibet Gutor, sing secara harfiah tegese ditawakake tanggal 29, ditindakake tanggal 29 wulan ...

                                               

Ruwahan

Ruwahan menika saking tembung Ruwah kang ateges wulan kaping pitu lan bareng kaliyan wulan Sya’ban. Tembung Ruwah piyambak menika saking tembung arwahutawi ruh nenek moyang. Tembung arwah menika miturut kabar dipundadosaken wulan kanggé mengeti p ...

                                               

Kacang kola

Kacang kola ya iku woh saka wit kola, sawijining jinis wit kang asalé saka alas tropis ing Afrika. Wiji kacang kola ana kang ngandhut kaféin. Wiji kang ana kaféiné kuwi bisa digunakaké kanggo nambah rasa ing ombénan cola utawa ombénan kang berkar ...

                                               

Candhi Lesung Batu

Candhi Lesung Batu yaiku situs arkéologi kang ana ing Kacamatan Rawas Ulu, Musi Rawas, Jambi. Situs iki yaiku tinggalan budaya saka masa klasik yaiku masa Hindhu-Buda ing Indonésia. Candhi mau ana ing perkebunan karèkagungané masarakat kang ngant ...

                                               

Gojoseon

Miturut Samguk Yusa, Dangun, sang pendiri nagara Joseon Kuno, lair saking pasangan Hwanung, putra déwa langit lan Ungnyeo, seekor beruang ingkang kaewah dados manungsa. Dangun mimpin Gojoseon langkung saking 1000 taun.

                                               

Hieroglif helikopter

Hieroglif helikopter nuduhake patung hieroglif Mesir saka Kuil Seti I ing Abydos. Gambar "helikopter" minangka asil saka watu ukir sing digunakake maneh suwe-suwe. Ukiran awal digawe nalika pamaréntahan Seti I lan diterjemahake: "Dheweke sing ngu ...

                                               

Nginang

Paan minangka persiyapan sing nggabungake godhong sirih karo kacang areca sing akeh dikonsumsi ing saindenging Asia Tenggara, Asia Kidul lan Asia Wétan. Kunyit kanggo efek stimulan. Sawise ngunyah, banjur diwutahake utawa ditelan. Paan duwe macem ...

                                               

Tetanduran lan kèwan ing Austronesia

Tetanduran lan kèwan ing Austronèsia yaiku salah sawijining prekara hijrah manungsa yaiku pemukiman maritim ing wilayah Indo-Pasifik dèning masyarakat Austronèsia, kang diprecaya wiwit paling ora 5.500 dadi 4.000 BP.

                                               

Baskèt Valéncia

Baskèt Valéncia ya iku sawijining Klub baskèt Valencia, S.A.D., sing umum dikenal minangka Baskèt Valéncia, ya iku tim baskèt profésional sing asalé saka Valencia, Spanyol. Tim kasebut main ing Liga ACB lan EuroLeague, kanthi game ing saindhengin ...

                                               

Sepatu Converse

Sepatu Converse inggih menika salah satunggalipun ageman ingkang kathah dipunremeni, Converse menika saking nama pabrik ingkang damel sepatu menika Pabrik sepatu Converse wis adheg saking taun 1908, nalika taun 2003 dipuntumbas $ 305.000.000 USD, ...

                                               

Tsuchinoko

Tsuchinoko inggih punika kéwan ingkang wonten ing Jepang nanging dèrèng naté kebukti. Wujudipun kados sawer nanging gadhah weteng ingkang gendhut kados botol utawi pin boling kanthi buntut alit kados buntut tikus. Kéwan punika dipunlaporaken naté ...

                                               

Sony Ericsson Z200

Sony Ericsson Z200 yaiku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Sony. Sèri iki kawanuhaké ing kwartal 3 taun 2003, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 96 x 52 x 25 mm déné boboté 98 gram. Layaré STN, 4096 werna kanthi résolusi 128 ...

                                               

Sony Ericsson Z600

Sony Ericsson Z200 yaiku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Sony. Sèri iki kawanuhaké ing kwartal 3 taun 2003, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 96 x 52 x 25 mm déné boboté 98 gram. Layaré STN, 4096 werna kanthi résolusi 128 ...

                                               

Nokia 6085

Nokia 6085 yaiku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Nokia. Sèri iki kawanuhaké ing Sèptèmber taun 2006, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 92 x 46 x 23 mm déné boboté 84 gram. Layaré CSTN, 256K werna ukuran 1.8 inchi kanthi ré ...

                                               

Nokia 6230i

Nokia 6230i yaiku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Nokia. Sèri iki kawanuhaké ing kwartal 1 taun 2005, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 103 x 44 x 20 mm déné boboté 99 gram. Layaré TFT, 65K werna ukuran 1.5 inchi kanthi ré ...

                                               

Nokia 6111

Nokia 6111 yaiku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Nokia. Sèri iki kawanuhaké ing Juni taun 2005, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 84 x 47 x 23 mm déné boboté 92 gram. Layaré TFT, 256k werna ukuran 1.8 inchi kanthi résolusi ...

                                               

Nokia 8600 Luna

Nokia 8600 Luna yaiku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Nokia. Sèri iki kawanuhaké ing Mèi taun 2007, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 107 x 45 x 15.9 mm déné boboté 143 gram. Layaré TFT, 16M werna ukuran 2.0 inchi kanthi r ...

                                               

Nokia 6230

Nokia 6230 yaiku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Nokia. Sèri iki kawanuhaké ing kwartal 4 taun 2003, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 103 x 44 x 20 mm déné boboté 97 gram. Layaré Active TFT, 65K werna ukuran 1.5 inchi kan ...

                                               

Havregrynskugle

Bal Oatmeal, utawa Bola coklat Yaiku jinis jajanan tanpa dipanggang sing uga misuwur Danish lan Swedia ing kitha. Olahan Bal Oatmeal biasane rada luwih cilik tinimbang bal golf lan kalebu gandum, gula, coklat, gula vanila, mentega, lan kadhang-ka ...

                                               

Taman Impian Jaya Ancol

Taman Impian Jaya Ancol iku objèk wisata ing Jakarta Lor. Papan iki disadiyakaké kanggo komunitas pembaharuan ing kauripan masarakat kang dadi kebanggaan bangsa. Nyiptakake lingkungan sosial kang luwih apik nganggo kasenengan kang kualitasé duwé ...

                                               

OkeVision

OkeVision inggih punika salah satunggaling saluran televisi ingakng dipunwedalaken wiwit sasi Novèmber 2008 ing Jakarta deéning PT. Nusantara Vision, minangka salah satunggaling lembaga penyiaran kanggé lengganan ingakng gadhah jasa giyaran telev ...

                                               

Nofrizal

Nofrizal yaiku atlit takraw Indonèsia saka Sumatera Barat. Dhèwèké suksès ngèntokaké medali emas kanggo Indonèsia lan Muhammad Gibran, anak keloroné sing séda menawa dhèwèké tampil ing Asian Games. Sejarah anyar kanggo Indonesia amarga sepisanan ...

                                               

Dilan 1990

Dilan 1990 minangka film drama Indonésia taun 2018. Film iki adhedhasar novel Dilan: Dia is Dilanku Tahun 1990 anggitane Pidi Baiq lan lakon Iqbaal Ramadhan lan Vanesha Prescilla. Para pemain pendukung kalebu Farhan, Ira Wibowo, Tike Priatnakusum ...

                                               

Eat Pray Love (filem)

Eat Pray Love nggih punika sesirah filrm sandhiwara saking Amérikah Sarékat taun 2010. Filem punka kadamel adhedhasar saking novel kanthi sesirah Eat, Pray, Love anggitanipun Elizabeth Gilbert. Pamundhutan gambar kawiwitan ing wulan Agustus 2009, ...

                                               

Frenemies (filem)

Frenemies nggih punika filem televisi saking Amérikah Sarékat taun 2012, Filem punika kadamel adhedhasar saking novel kanthi sesirah sami, pakryanipun Alexa ingkang kagiyaraken déning Disney Channel. Para juru paraga ingkang kadhapuk ing filem te ...

                                               

Geek Charming

Geek Charming nggih punika filem Amérikah Sarékat-Kanada saking Disney Channel Original Movie taun 2011. Filem punika kadamel adhedhasar saking novel kanthi sesirah ingkang sami, anggitanipun Robin Palmer. Filem punika kaarahaken déning Jeffrey H ...

                                               

Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides

Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides nggih punika sesirah filem kaping sekawan saking Pirates of the Caribbean. Wonten filem punika Kapten Jack Sparrow nyawiji kaliyan Angelica saperlu madosi Toya Mancur Awet Enom, ngadhepi bajak laut Blac ...

                                               

Pasukan Gerak Khas

Pasukan Gerak Khas utawa Pasgeras ya iku salahsijiné prajurit mirunggan Kepulisian Karajan Malaysia, gabungan antara batalyon Komando Khusus 69 lan Unit Tindak Khas. Pasukan mirunggan kang duwé baret maroon lan perang pasir kang dilatih mirunggan ...

                                               

Studio Ghibli

Studio Ghibli, Inc. inggih punika studhio filem animasi ingkang mapan wonten ing Koganei, Tokyo, Jepang. Filem-filem animasi ingkang dipundamel asring ngandut unsur-unsur ingkang provokatif, imajinatif, émosional lan sampun misuwur wonten ing sau ...

                                               

Metro-Goldwyn-Mayer

Metro-Goldwyn-Mayer Inc., utawa MGM yaiku parusahan multinasional kang ngasilaké warna-warna prodhuk filem. Kantoré ana ing Los Angeles, California, Amérikah Sarékat. Diadegaké ing tanggal 16 April 1924. Perusahaan iki duwé 1.440 karyawan nganti ...

                                               

Dhaptar Film Walt Disney Animation Studios

Pratélan Film Walt Disney Animation Studios inggih dipundamel déning Walt Disney Animation Studios, inggih punika salah satnggaling studio animasi wonten ing Amérika ingkang sampun damel fitur filem animasi lan filem animasi cekak kanggé The Walt ...

                                               

DreamWorks

DreamWorks, LLC, ugi dipuntèpang dados DreamWorks Pictures, DreamWorks SKG, utawi DreamWorks Studios, inggih punika perusahaan ndamèl filem utama ing Amérikah Sarékat, ingkang ndamèl, ngasilakèn lan masarakè filem-filem, video permainan lan progr ...

                                               

Wong Kikim

Wong Kikim yaiku salah sijine suku ing Indonesia sing manggon ing sakupenge Kali Kikim, dumunung ing Kecamatan Kikim lan Kecamatan Lahat, Sumatera Kidul. Suku Kikim iki isih nunggal budaya karo suku Pasemah, Serawai, lan Gumai sing manggon ing sa ...

                                               

Dhukun

Dhukun ya iku wong kang nambani, nulung wong kang lagi lara. Dhukun uga ménéhi jampi-jampi kaya ta mantra,guna-guna, lan liya-liyané. Ing Asia tenggara kaya ta ing Indonésia, Malaysia dhukun uga diarani bomoh.

                                               

Wong Tanka

Wong Tanka utawa wong prau ya iku sawijining subgolongan ètnis ing Cina Kidul sing uripé ana ing dhuwur prau jong ing pasisir Guangdong, Guangxi, Fujian, Langkawi district, lan Zhejiang, uga Hong Kong, lan Makau. Sanadyan saiki akèh kang manggon ...

                                               

Honda Jazz

Honda Jazz saiku sawijining jinis montor hatchback kanthi lawang cacahé lima, kang diprodhuksi déning pabrikan otomotif Jepang Honda Motor Company. Wiwit dikenalake nalika taun 2001 lan saiki wis mlebu ana ing génerasi kapindho. Jeneng Honda Jazz ...

                                               

Radio France

Radio France gadhah pitung stasiun nasional ingkang ageng inggih punika kados makaten: France Musique inggih punika channel ingkang ngewrat musik klasik lan jazz France Bleu inggih punika jaringan stasiun regional FIP inggih punnika channel ingka ...

                                               

2020

Januari 6 Januari Ria Irawan, aktris dan penyanyi Indonesia Lina Jubaedah, istri komedian Sule 3 Januari - Qasem Soleimani, Jenderal Perwira Iran 5 Januari - Mien Sugandhi, Politikus Indonesia 1 Januari - Chris Pattikawa, produser film Indonesia ...

                                               

Filé bubuk

Powder filé, uga diarani gumbo filé, minangka ramuan pedhes sing digawe saka godhong garing lan lemah wit sassafras Amerika Utara. Wêdakakêna Filé digunakake ing masakan Louisiana Creole nalika nggawe sawetara jinis gumbo, sup Creole sing kenthel ...

                                               

Bossa nova

Bossa nova ya iku jinis musik kang sangkané saka Brasil. Ya iku campuran samba lan jazz lan kawitan digawé déning João Gilberto banjur dipopulèraké déning Antonio Carlos Jobim lan Vinicius de Morães ing taun-taun 1950an lan 1960an. Bossa nova yak ...

                                               

Bombardier CRJ700

Bombardier CRJ700, CRJ900, lan CRJ1000 yaiku pesawat penumpang regional kang basisé saka pesawat Bombardier CRJ200. Perakitan akir saka pesawat iki dilakokaké ing Papan Anggegana Internasional Montréal-Mirabel ing Mirabel, Quebec, ing sak njaba k ...

                                               

Désa Wisata Brayut

Désa Wisata Brayut minangka salah sawijining obyek wisata turis ing Kabupatèn Sléman Daérah Istiméwa Yogyakarta. Konsèp désa wisata iku sawijining désa kanthi ciri lan karakteristik, utamané minangka tujuan wisata. Désa Wisata Brayut minangka dés ...

                                               

NH10

NH10 yaiku filem génré thriller saka India-Hindi taun 2015 sing disutradarai déning Navdeep Singh lan naskahé filem ditulis déning Sudip Sharma. Lakon-lakon kondhang ing filem iki ana Anushka Sharma, Neil Bhoopalam, Darshan Kumar, Deepti Naval la ...

                                               

Enka

Cithakan:Infobox Music genre Enka ya iku salah sawijining genre musik pop Jepang wujud balada kanthi nada sentimental kang ngekspresikake rasaning wong Jepang. Penyanyi enka nyanyikake lagu kanthi teknik nyanyi kang sinebut melisma. Penyanyi enka ...