ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 169




                                               

Andy Roddick

Andrew Stephen Roddick iku petenis profèsional saka Amérikah Sarékat. Andy dikenal kanthi servis lan forehand -é sing kuwat, sarta perilakuné sing ramah. Rékor serve paling rikat sing dicithak ing taun 2004, yakuwi 246.2 km/jam. Dhuwuré watara 18 ...

                                               

Kevin Sanjaya Sukamuljo

Kevin Sanjaya Sukamuljo lair ing Banyuwangi, 2 Agustus 1995; umur 23 taun. Kèvin yaiku pemain bulutangkis ganda putra lan ganda campuran Indonesia, ananging saiki main ganda putra pasangan karo Marcus Férnaldi Gidéon. Mbok arepa dhèwèké isih padh ...

                                               

AS Saint-Étienne

Association sportive de Saint-Étienne ya iku klub bal-balan sing diadhekaké déning grup kasino, sing asalé saka Saint-Étienne. Saint-Étienne ya iku laladan sing tempate ing sisih wétan mengalor jejere prancis ing departemen loire lan laladane Rhô ...

                                               

Riyal Saudi

Riyal punika dhuwit saka Kerajaan Arab Saudi. Asring dicekak ر.س utawa SR. Itungan iki dipérang dadi 100 Halala. Siji Ghirsh iku padha karo limang Halala.

                                               

Perpustakaan Arif Hikmat

Cithakan:Infobox Library Perpustakaan Arif Hikmat Arab: مكتبة عارف حكمت Maktabah Arif Hikmat ‎‎ ya iku pabukon bersejarah ing Madinah, Arab Saudi. Perpustakaan iki diadegaké déning Arif Hikmat ing taun 1853 ing Madinah. Arif Hikmat ngutamakake pe ...

                                               

Perpustakaan Al-Mahmudiyah

Cithakan:Infobox Library Perpustakaan Al-Mahmudiyah Arab: المكتبة المحمودية Maktabah al-Mahmudiyah ‎‎ ya iku sawijing pabukon bersejarah ing Madinah, Arab Saudi. Perpustakaan iki minangka pabukon gedhé dhéwé kapindho ing Madinah sawisé Perpustaka ...

                                               

Riyadh

Riyadh inggih punika salah satunggaling kutha ingkang dumunung wonten ing Arab Saudi ingkang papanipun manggèn wonten ing kawasan Nejd. Riyadh papanipun wonten ing samadyaning ujung Arabia ingkang dipunpanggeni kaliyan langkung saking 4.500.000 t ...

                                               

Gendéra Setengah Cagak

Gendéra Setengah Cagak ya iku istilah kang digunakaké kanggo nyebut kagiyatan pangibaran gendéra kang dipasang ing tengah-tengah cagak. Ing akèh-akèhé nagara, acara iki ditindakaké kanggo pakurmatan, belasungkawa, utawa kasengsaran. Acara masang ...

                                               

Glasgow

Glasgow inggih punika kutha ingkang ageng ing Sekotlan. Kutha punika panggènanè ing Sungai Clyde ing laladan dataran rèndah Sekotlan. Tiyang-tiyang saking Glasglow dipunsebat Glaswegians;; ing basa inggris, lan "Keelies" lan "Weegies" kaliyan tiy ...

                                               

Estrid

Estrid saka Obotrite yaiku ratu Viking seko Swèdhen lan putri Slavia Kulon, nikah karo Olof Skötkonung, Raja Swèdhen, taun 1000 – 1022, ibune Raja Anund Jacob saka Swèdhen lan Rusian Rus Rusian lan putri grand Ingegerd Olofsdotter.

                                               

Pura Agung

Pura Agung utawi ingkang gadhah sebatan Grand Palace inggih punika wisata ingkang paling ageng ing Bangkok. Pura punika dipunyasa ing taun 1782 déning Raja Rama I, piyambakipun gadhah préntah supados wangun Grand Palace malih saking panggènan asl ...

                                               

Basuki Abdullah

Basuki Abdullah inggih punika pelukis aliran réalisme romantis kang kondhang ing Indonesia. Katah tokoh lan negarawan sampun dilukis, ya iku; Bung Karno, Ratu Sirikit lan Raja Bhumibol, Ratu Juliana, Imelda Marcos, Raja Malaysia Ambul Halim Muazz ...

                                               

Mi krop

Mi krop minangka panganan Thailand. Jeneng kasebut tegese "mie renyah". Iki digawe nganggo mie lan saos sing akehe legi nanging bisa diimbangi karo rasa asam, biasane jeruk nipis utawa jeruk nipis. Rasa kecut / jeruk sing misuwur ing sajian iki a ...

                                               

Daftar pamimpin ingkang dipun paringi julukan Ingkang Agung

Pratélan ing ngandhap punika awujud daphtar tokoh kanthi gelar ingkang Agung: Tigranes ingkang Agung, Armenia Yakobus Valdemar I ingkang Agung, Denmark Charles ingkang Agung Herod ingkang Agung, Yudea Bolesław ingkang Agung Napoleon ingkang Agung ...

                                               

Durian

The durian minangka woh saka pirang-pirang jinis wit sing kalebu genus Durio. Ana 30 spesies Durio sing diakoni, paling ora sangang ing antarane ngasilake buah sing bisa dipangan, kanthi luwih saka 300 jinis jeneng ing Thailand lan 100 ing Malays ...

                                               

Yasar Kemal

Yasar Kemal ya iku penulis Turki ètnis Kurdi. Dhèwèké ya iku salah sawijiné penulis kondhang ing Turki. Kemal tau dadi kandidat panampa Bebungah Nobel Sastra kanggo novèlé Memed, My Hawk.

                                               

Sabda Palon

Sabda Palon inggih punika paraga legendharis ingkang dipunanggep dados pandhita kaliyan pamomongipun Brawijaya V, panguwaos pungkasan ingkang angrasuk agami Buda saking Majapahit ing Jawi. Namanipun dipunsebat wonten ing Serat Darmagandhul, salah ...

                                               

Ufologi

Ufologi ya iku ngèlmu utawa wulangan sing nyelidiki fenomena UFO, wong sing nganaake penyelidikan ngenani hal iki karan Ufolog. Di Indonesia istilah UFO ini cukup popuer dengan sebutan BETA. Makluk sing gawa utawa mengendalikan UFO karan Ufonaut ...

                                               

Nevado del Huila

Nevado del Huila inggih punika salah satunggaling nama gunung aktif ingkang wonten ing Kolombia, papanipun manggèn wonten ing Departemen Huila. Sampun taunan laminipun, cacah salju utawi es wonten ing gunung api kasebat cacahipun sangsaya kirang. ...

                                               

Tugu Khatulistiwa

Tugu Khatulistiwa utawa Equator Monument dumunung ing Dalan Khatulistiwa, Pontianak Lor, Provinsi Kalimantan Kulon. Lokasiné dumunung watara 3 km saka punjer Kutha Pontianak, arah kutha Mempawah. Tugu iki dadi salah siji ikon wisata Kutha Pontian ...

                                               

Kuwé Madeira

Kuwé Madeira minangka kue span utawa kuwe butter ing masakan tradisional Inggris lan Irlandia. Kadhangkala jenenge malah ngelingake saka Kepulauan Madeira ; Nanging, prastawa kasebut ora kedadeyan kaya sing dijenengi sawise anggur Madeira, anggur ...

                                               

Chantal Della Concetta

Chantal Della Concetta, ya iku présènter pawarta RCTI. Dhèwèké miwiti karir ing donya tivi ing Metro TV ing taun 2001, nuli pindhah menyang RCTI nalika taun 2007. Jeneng Chantal iku kombinasi saka jeneng manéka basa ing donya, Chantal artiné temb ...

                                               

Ulama Minangkabau

Ulama Minangkabau ngrujuk dhateng para winasis agami Islam ingkang ageng utawi asalipun saking Minangkabau. Ulama-ulama kasebat sampun paring prabawa ing manéka warni prastawa sajarah perkembangan Islam ing Nuswantara lan mliginipun ing Sumatra K ...

                                               

Nowruz

Nowruz ya iku sebutané Taun Anyar Iran, kang uga dikenal minangka Taun Anyar Pèrsi, sing dipèngeti ing saindenging donya déning wong Iran, bebarengan karo sawenèh golongan ètno-basa, minangka dina kawitan saka Taun Anyar. Sanajan aslaé saka Iran ...

                                               

Netti Darlina

Nètti Darlina inggih punika salah sawijining bidan mawi sagudhang préstasi pelopor program "Simbah Trésna Putu" ugi program "ASI Éksklusif" dhumateng paguyuban-paguyuban posyandhu ing désanipun. Panjenenganipun miyos ing Pariaman, 14 Oktober 1980 ...

                                               

Jayakatwang

Jayakatwang iku bupati Gelang-Gelang sing kraman marang Singhasari ing taun 1292. Dhèwèké banjur ngedegaké manèh Krajan Kadiri, nanging mung bisa ngadeg nganti 1293.

                                               

Pentagon

The Pentagon iku gedhong Departemen Pertahanan AS ing Arlington, Virginia cerak Washington D.C., sing wangun segi lima. Pentagon iku kantor utama angkatan bersenjata AS. Pentagon déning akèh pihak dideleng minangka salah siji gedhong sing diranca ...

                                               

Pencarian Terakhir

Pencarian Terakhir inggih punika filem drama Indonesia ingkang dipunrilis wonten ing 2012. Film punika dipunsutradarani Affandi Abdul Rachman sarta dipunparagani Lukman Sardi, Richa Novisha, Yama Carlos, saha Alex Abbad. Film punika dipunpundhut ...

                                               

Nokia 7510 Supernova

Nokia 7510 Supernova ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Nokia. Sèri iki kawanuhaké ing Juni taun 2008, wiwit dipasaraké Januari taun 2009 wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 92.5 x 46.4 x 16.7 mm déné boboté 124 gram. La ...

                                               

Nokia 7100 Supernova

Nokia 7100 Supernova ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Nokia. Sèri iki kawanuhaké ing Novèmber taun 2008, wiwit dipasaraké Januari taun 2009 wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 98 x 48.4 x 15 mm déné boboté 103.5 gram. ...

                                               

Nokia 7310 Supernova

Nokia 7310 Supernova ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Nokia. Sèri iki kawanuhaké ing Juni taun 2008, wiwit dipasaraké Juni taun 2008 wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 106.5 x 45.4 x 12 mm déné boboté 83 gram. Layaré ...

                                               

Nokia 7610 Supernova

Nokia 7610 Supernova ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Nokia. Sèri iki kawanuhaké ing Juni taun 2008, wiwit dipasaraké Agustus taun 2008 wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 98 x 48 x 15 mm déné boboté 99 gram. Layaré TF ...

                                               

Nokia 7210 Supernova

Nokia 7210 Supernova ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Nokia. Sèri iki kawanuhaké ing Juni taun 2008, wiwit dipasaraké Sèptèmber taun 2008 wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 106 x 45 x 10.6 mm déné boboté 69.8 gram. La ...

                                               

Dhaptar lintang ing rasi lintang Volans

Pratélan lintang ing rasi lintang volans inggih punika satunggaling pratélan ingkang ngêwrat nama- nama lintang ingkang wontên ing rasi lintang Volans. Ing ngandhap punika inggih lintang-lintang ingkang wontên ing rasi bintang Volans inggih punik ...

                                               

Abū al-ʿAbbās Ahmad ibn Muhammad ibn Kathīr al-Farghānī

Abū al-ʿAbbās Ahmad ibn Muhammad ibn Kathīr al-Farghānī ingkang ugi dipunmangertosi minangka Alfraganus ing bangsa kulon nan, inggih punika satunggaling astronom saking Pèrsi, ingkang ugi salah satunggaling astronom Muslim saking Sunni, lan salah ...

                                               

Dhaptar lintang ing rasi lintang Vulpecula

Pratélan lintang ing rasi lintang vulpécula inggih punika satunggaling pratélan rasi lintang ingkang ngewrat nama- nama lintang ingkang wonten ing rasi lintang vulpécula. Ing ngandhap punika inggih lintang-lintang ingkang wonten ing rasi lintang ...

                                               

Iko Uwais

Iko Uwais jeneng asline Uwais Qorny, lair 12 Februari 1983 Jakarta, penggaweane aktor, koreografer, atlet. Wiwit cilik Iko Uwais wis nekuni bela diri Pencak silat, Iko Uwais sinau ilmu bela diri karo pakdene sing jenenge Tiga Berantai aliran Sila ...

                                               

Lapangan Merdeka

Lapangan Merdeka utawa Medan Merdeka ya iku sawijining alun-alun gedhé kang ana ing punjering Jakarta. Ambané sakilomèter pesagèn. Manawa ara-ara sakiwa-tengené kètung, Lapangan Merdeka dadi alun-alun gedhé dhéwé sadonya utawa kalebu kang gedhé d ...

                                               

Hifni Djafar

Hifni Djafar ya iku salah sawijining wong Pulau Ende, Nusa Tenggara Timur. Hifni Djafar iku sukalila kang gawe taman bacaan saka bilik pring, saiki usiane wis 35 tahun, manggon ing bilik pring kang luase 4x6 meter, sing fungsine kanggo omah lan p ...

                                               

Fotografi makro

Fotografi makro yakuei ngèlmu fotografi kang gambaré dijupuk cedhak supaya bisa meruhi detail kang rumit nanging ora merlukaké bantuwan saka piranti pembesar optik kaya ta mikroskop. Fotografi makro racaké duwé rasio 1:1 ya iku gdhené gambar kang ...

                                               

Lomografi

Lomografi ya iku fotografi analog kang gunakake kodhak mirunggan kang diarani kodhak Lomo. Tembung LOMO saka Leningradskoye Optiko-Mechanichesckoye Obyedinenie. Jeneng iku saka pabrik lensa kang ana ing St. Petersburg, Rusia. Pabrik iku mroduksi ...

                                               

Lentil

Lentil minangka legume sing bisa dipangan. Iki minangka tetuwuhan taunan sing dikenal kanthi wiji kanthi lensa. udakara 40 cm dhuwur, lan wiji tuwuh ing polong, biasane saben wiji loro. Minangka potong panganan, mayoritas produksi donya asale sak ...

                                               

PL20

PL20 yaiku kamera kantong digital saka Samsung. Kamera iki duwe piksel sensor 14.2 megapiksel. Samsung PL20 bisa ngrekam video kanthi resolusi dhuwur kanthi format AVI. Kamera saku iki dirilis ing taun 2011.

                                               

GOTV Makassar

GOtv Makassar ya iku stasiun TV lokal kanggé laladan Sulawesi Selatan, Indonesia. GOtv minangka televisi kapindho kang diduwèni déning Harian Cakrawala sawisé Cakrawala TV iki mapan ing frekuensi 53 UHF lan nyakup laladan Maminasata.

                                               

Nikon Corporation

Nikon Corporation ya iku jeneng perusahaan Jepang kang ngasilaké piranti elektronik kang mbiyantu manungsa, mligi babagan optik lan gambar. Produké iku kagolong kodhak, teropong, mikroskop, piranti pengukur. Perusahaan iki ana awit taun 1917 kant ...

                                               

Ati vanila

Jantung vanilla, utawa vaniljhjärtan ing basa Swedia, minangka jinis jajanan sing digawe saka adonan cekak sing dibentuk dadi ati, diisi karo krim vanila, karo gula bubuk sing ditaburi ing sisih ndhuwur. Biasane ditemokake ing antarane sepuluh be ...

                                               

Canon EOS 1100D

Canon EOS 1100D ya iku kodhak DSLR 12.2 megapiksel kang dirilis déning Canon nalika tanggal 7 Pebruari 2011. Kodhak iki dikenal kanthi jeneng EOS Kiss X50 ning Jepang lan EOS Rebel T3 ning Amérikah Sarékat lan Kanada. 1100D iki kagolong level mas ...

                                               

Wektu Standar Jepang

Wektu Standar Jepang utawa JST yaiku zona wektu standar ing Jepang, sangang jam luwih dhisik saka UTC. Nang kéné ora ana daylight saving time. Kala Perang Donya II, jenenge Wektu Standar Tokyo. Wektu Standar Jepang padha karo Wektu Standar Korea, ...

                                               

Setatsiyun Tulangan

Setatsiyun Tulangan yaiku kelas III / setatsiyun sepur cilik sing dununge ing Kemantren, Tulangan, Sidoarjo ; kalebet ing Kawasan Operasi VIII Surabaya. Dhuwure setatsiyun +4 m, dene sisih bangunan setatsiyun ditulis +14 m. Setatsiyun iki gampang ...

                                               

Borang

Borang yaiku wiwitan, ning Jawa ana uga sing ngarani gorang. Informasi bab wiwitan kiyen setitik pisan. Miturut penelitian K. Heyne ning buku Tumbuhan Berguna Indonésia I-IV, dijelasaken yèn wiwitan kiyen nduwèni pang sing eriyen. Wiwitan mau duw ...