ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 171




                                               

Amaterasu

Amaterasu, Amaterasu-ōmikami utawi Ōhiru-menomuchi-no-kami wonten ing mitologi Jepang inggih menika dewi srengenge sareng kaliyan sedaya jagat raya. Amargi menika, Amaterasu menika déwa ingkang wigati wonten ing agami Shinto; para kaisar Jepang d ...

                                               

SA-7 Grail

9K32 "Strela-2" iku pluru kendhali darat udara ketinggian cendhèk jinjing, sing diluncuraké saka pundhak, sing setara karo REDEYE Amérikah Sarékat, kanthi hulu ledhak high explosive lan penuntun infra abang pasif. SA-7 iku génerasi pisanan pluru ...

                                               

Cidher

Cider iku sawijining wedang alkohol digawe saka fermentasi jus saka apples. Cider kasedhiya ing Inggris lan Republik Irlandia. Inggris duwe konsumsi per kapita paling dhuwur ing donya, uga perusahaan sing ngasilake cider paling gedhe. Mobil saka ...

                                               

Gibanica

Gibanica minangka panganan jajanan tradisional sing misuwur ing saindenging Balkan. Biasane digawe nganggo keju lan endhog. Resep bisa diwiwiti saka sing enak nganti gurih, lan saka kue multi-lapisan sing ringkes lan mewah. Kadhangkala Gibanica u ...

                                               

Distrik Brčko

Brčko District) ing lor-wétan Bosnia-Herzegovina iku unit adminisrasi mandhiri sing ana ing sangisoré kadhaulatan Bosnia-Herzegovina; tlatah iki sadurungé kanthi resmi minangka péranganing kaloro èntitas yaiku Federasi Bosnia Herzegovina lan Répu ...

                                               

Diktator

Diktator iku pamimpin nagara kang mréntah kanthi otoriter lan nindhes rakyaté. Lumrahé siji diktator munggah tahta kanthi migunakaké kekerasan, asring uga kanthi cara kudhéta. Nanging ana uga diktator kang munggah tahta kanthi démokratis. Conto k ...

                                               

Nemanja Vidić

Nemanja Vidić yaiku pemain bal-balan Serbia sing main ing klub Inggris lan kapten Internazionale. Dheweke dadi anggota tim nasional Serbia wiwit taun 2002 nganti 2011. Ing wulan Juli 2014, Vidic bakal ngrampungake transfer gratis menyang Inter Mi ...

                                               

Kuwait Water Tower

Kuwait Water Tower ya iku salah sawijining yasan kang wanguné kaya torong. Nalika awan, menara banyu iki katon nyolok banget amarga saka wernané kang dicèt biru lan putih. Saben komplèks, ana lima tekan sanga yasan menara banyu. Kejaba ana kang u ...

                                               

Podvarak

Podvarak minangka panganan, sing misuwur ing negara-negara tilas Yugoslavia. Bahan utami yaiku kubis asem utawa sauerkraut utawa kubis segar, bawang lan bawang bombay cincang, biasane daging babi panggang utawa ayam sing dimasak, sing banjur diga ...

                                               

Šiprage

Šiprage ya iku masarakat lokal Bosnia-Herzegovina. Šiprage dumunung ing kali ingkang Vrbanja, kotamadya Kotor Varoš, tlatah Banja Luka. Nanging wolung taun sawisé iku getih wiwit muncrat manèh ing kutha iki ya iku kanthi pecahing perang sadulur a ...

                                               

KTT Non-Blok

KTT Non-Blok ya iku konferènsi ingkang digelar déning nagara-nagara ingkang duwé prinsip ora mihak salah sawijining blok, blok wétan utawa blok kulon. Tembung Non-Blok dianggo pisanan déning mahamantri India Nehru ing wicarane taun 1954 ing Colom ...

                                               

Imljani

44°24′02″N 17°29′29″E Imljani ya iku masarakat lokal Bosnia-Herzegovina, kotamadya Skender-Vakuf, tlatah Banja Luka. Nanging wolung taun sawisé iku getih wiwit muncrat manèh ing kutha iki ya iku kanthi pecahing perang sadulur antara ètnis Kroasia ...

                                               

Pasulj

Pasulj utawa grah, yaiku sup kacang sing biasane digawe saka kacang putih, cranberry utawa pinto, lan kacang-kacangan ginjel sing asring ditemokake, sing umume digunakake ing masakan Albania, Serbia, Montenegrin, Bosnia, Kroasia lan Slovenia. Bia ...

                                               

Pljeskavica

Pljeskavica, minangka salah sawijining sajian panggang daging Spiced Patty dicampur daging babi, daging sapi lan wedhus iku panganan nasional Serbia, uga misuwur ing Montenegro, Bosnia lan Herzegovina lan Kroasia. Iki minangka kursus utama dise ...

                                               

Čačak

Čačak iku kutha lan kuthamadya sing dumunung 140 km ing sisih kidul Beograd, Serbia ing koordinat 43°50 LU, 20°20 BT. Taun 2003, kutha iki sing ndunungi 64.092 jiwa. Kutha iki dadi pusat administratif Dhistrik Moravica ing Serbia. Čačak uga minan ...

                                               

Ushahidi

Ushahidi punika asma ingkang dipunparingakè kanggé sejenis halaman web utawi aplikasi ingkang dipunginaakèn kanggé madukan kathah data, presentasi, utawi fungsi saking kalih sumber utawi langkung kanggé nyiptakakèn layanan jasa ènggal. Ushaidi di ...

                                               

Cacciucco

Cacciucco minangka godhogan iwak Italia sing asale saka kutha gisik kulon Tuscany lan Liguria. Utamane ana gandhengane karo kutha pelabuhan Livorno ing Tuscany lan kutha Viareggio ing sisih lor.

                                               

Rheinland-Pfalz

Praja fédheral Rheinland-Pfalz diresmèkaké tanggal 30 Agustus 1946 lan diwangun saka pérangan Bayern Rheinpfalz, pérangan kidul Provinsi Prussia Rheinland kalebu Distrik Birkenfeld sing biyèné kalebu Oldenburg, péranganing Provinsi Prussia Nassau ...

                                               

Konflik Israel–Gaza 2014

Eskalasi konflik Israèl–Palestina diwiwiti taun 2014 sawisé kadadéan serangkaian prastawa. Prastawa- prastawa iki nyakup pamblokiran Jalur Gaza déning pamaréntah Mesir lan Israèl, serangan roket saka Gaza, gagalé dhiskusi perdamaian sing disponso ...

                                               

Pagunungan Ural

Pagunungan Ural, kerep mau kalih Ural utawa ing basa Greco-Roman, iku barisan rante pagunungan ingkang njalar wonten pérangan lor lan kidul nglewati pérangan kulon Rusia. Pagunungan Ural iku salah sijiné saka barisan pagunungan kangg tuwa dhéwé l ...

                                               

Kepaten kanthi digodhok

Pepaten kanthi digodhok minangka metode eksekusi sing wong dipateni kanti cara direndhem ing cairan sing wis umob. Sanajan ora umum kaya metode eksekusi liyane, nggodhok nganti-nganti wong tekan pati wis ditindakake ing pirang-pirang wilayah ing ...

                                               

Kamijara (tanduran)

Kamijara ya iku sawijining tuwuhan kang kalebu tuwuhan tradhisional. Kamijara utawa asring sinebut "sere" ing basa e, minangka tuwuhan sing bisa dimanfaatake kanggo jamu,bumbu pawon,utawa kanggo tamba.

                                               

Triptofan

140px|Chemical structure of Triptofan inggih punika asem amino èsènsial ing salebeting salira manungsa ingkang migunani kanggé sintesis protéin. Triptofan inggih punika trip to fan n Kim asem amino esensial ingkang dipunbetahaken kanggé pertumb ...

                                               

Rénda

Rénda iku kerawang digawé saka bolah dirajut kang biyasa dipasang ing pinggiran klambi, kain, bantal lan sapanunggalé. Ana manéka jinis rénda: Cutwork: rénda kang digawé kanthi njupuk bolah saka kain kang ana. Rénda rajut: rénda kang digawé kanth ...

                                               

Tekat

Tèkat iku diarani Bordir,Sulaman,Sujian.Tèkat bèrsuji yaiku: Bordir nganggo bolah sutra,kajaba kèrajinan tènun,Riau ugi kathah Khazanah tèkat.Tèkat digawè kanggo kapèrluan: tudung,emban-emban busana,emban-emban sasana wiwaha, emban-emban amben,la ...

                                               

Sumbu

Sumbu utawa uceng ya iku bolah, kawat utawa kayu papan urupe geni ing lilin utawa diyan, uga ing kompor lenga. Sumbu ngrembesake lenga utawa lelehan lilin marang urupe geni kanthi daya kapilaritas. Urupe geni ing lilin lan diyan uga ditemtokake s ...

                                               

Scamorza

Cithakan:Infobox Cheese Scamorza dipunsebat ugi scamorze utawi scamorzo inggih punika kèju jinis pasta filata saking susu sapi ingkang asalipun saking Italia. Conto kèju jinis pasta filata sanèsipun punika Provolone, Caciocavallo, lan Mozzarella ...

                                               

Kalach

Kalach, kalács, kolach, kolač, utawa colac, minangka salah sawijining olahan jinis roti tradisional Eropa Wétan, umume disajikake sajrone macem-macem panganan. Jeneng kasebut asale saka tembung Slavia Lawas kolo sing artine "bunder", "rodha".

                                               

Lemonade

Lemonade minangka omben - omben rasa lemon sing legi. Ana macem-macem jinis limun sing ditemokake ing saindenging jagad. Ing Amerika Utara lan Asia Kidul, jeruk nipis mendhung. Biasane ngombe krasan nganggo jus lemon, banyu, lan pemanis kayata gu ...

                                               

Tavuk göğsü

Tavuk göğsü yaiku puding susu Turki sing digawe nganggo dhadha pitik. Iki minangka panganan enak kanggo sultan Uthmaniyah ing Istana Topkapı. Dina iki dianggep minangka panganan khas Turki. Versi tradisional nggunakake daging susu pethak. Daging ...

                                               

Bulgur

Bulgur iku sereal panganan saka retak parboiled groats sawetara beda gandum spesies, paling asring saka gandum durum. Asale saka masakan Timur Tengah. Bulgur sok-sok bingung karo gandum sing retak, yaiku gandum sing ditumbuk sing, ora kaya bulgur ...

                                               

Baler

Baler utawa hay baler minangka alat mesin pertanian sing digunakake kanggo meksa potong lan potong dadi bal sing kompak sing gampang ditangani, diangkut, lan disimpen. Biasane, bal dikonfigurasi kanggo garing lan bisa dilindhungi sawetara nilai i ...

                                               

Nduja

Nduja minangka olahan daging babi sing pedhes, nyebar saka Italia. Mirip banget karo sobrassada saka Kapuloan Balearic ing Spanyol. Biasane digawe nganggo bagean saka babi kayata pundhak lan weteng, uga tripe, mrica panggang lan campuran rempah-r ...

                                               

DC Comics

DC Comics, Inc. iku pambabar buku komik Amérikah. DC Comics, Inc. kuwi pérangan pambabaré DC Entertainment, kongsiné Warner Bros. Entertainment, péranganing Time Warner. DC Comics kalebu salah siji perusahaan gedhé dhéwé lan paling suksès ning pr ...

                                               

Christian Bromberger

Christian Brombeger ya iku ahli antropologi saka Paris, Prancis kalairan taun 1946. Pendhidhikané Brombeger iku saka Licence de Lettres lan Certificat d’Ethnologie, Paris taun 1966. Sabanjuré ing Diploma of the Centre de Formation la Recherche Et ...

                                               

Prau dlajah Jepang Kiso

Prau Kiso iku prau dlajah ènthèng klas Kuma kang kaanggo nalika Perang Donya II darbéné Wadya Sagara Kamaharajan Jepang. Aran prau iki saka jenengé Kali Kiso ing Honshu, Jepang. Kiso kapernahaké rikala 10 Agustus 1918 déning Mitsubishi Heavy Indu ...

                                               

Akplé

Akple punika Ghanaian sajian pribumi menyang Ewe suku saka Volta Region. Akple wernane abu-abu putih lan biasane digulung dadi bal bola, beda-beda diametere kanggo wong sing bakal dilayani akple. Bahan-bahan utama kanggo nyiapake yaiku tepung jag ...

                                               

Segara wedhi Atacama

Segara wedhi Atacama iku plato ing Amérika Kidul, sing mawujud larikan palemahan 1.000 kilomèter ing pasisiré Pasifik, ing bang kuloné Pagunungan Andes. Laladan iki minangka segara wedhi non-kutub garing dhéwé sadonya. Miturut prakiran, Segara we ...

                                               

Phoenix, Arizona

Phoenix iku kutha krajan lan kutha gedhé dhéwé ing praja Arizona, Amérikah Sarékat. Kutha iki ndarbèni kang ndunungi kurang luwih 1.5 yuta jiwa lan dunungé ana ing satengahé ara-ara wedhi. Kutha iki kutha kang gedhé dhéwé kaping 6 in Amérikah Sar ...

                                               

Sandbakelse

Sandbakelse utawa Sandbakkels utawa Sandkaker minangka salah sawijining olahan cookie gula Norwegia. Dheweke minangka tradhisi Natal ing pirang-pirang kulawarga. Sandbakelse digawe saka glepung, mentega, endhog, gula, lan ekstrak almond - bisa ug ...

                                               

Panggaringan

Pangatusan minangka proses transfer massal sing kasusun saka ngilangi banyu utawa pelarut liyane kanthi penguapan saka padatan, semi-padhet utawa cairan. Proses iki asring digunakake minangka langkah produksi pungkasan sadurunge adol utawa ngemas ...

                                               

Kulkas pot ing pot

A pot-in-pot kulkas, pot lempung adhem utawa zeer Iku sawijining evaporative cooling kulkasan piranti kang ora nganggo listrik. Iki nggunakake panci lempung njaba sing keropos sing ngemot pot njero ing njero panganan kasebut dipasang. Penguapan c ...

                                               

Pagunungan Altai

Pagunungan Altai, Алтайн нуруу, Altain nurú ; Kazakh: Алтай таулары, Altay tawları, التاي تاۋلارى Rusia: Алтайские горы, Altayskiye gory ; Cina: 阿尔泰山脉, Āěrtài Shānmài, Xiaoerjing: اَعَرتَىْ شًامَىْ) iku jajaran gunung ing Asia Tengah lan Wét ...

                                               

Appa

Appa yaiku salah sawijining karakter fiktif kang ana ing serial animasi telvisi Nickelodeon kanthi irah-irahan Avatar: The Legend of Aang. Ing seri kasebut, Appa mujudaké siji-sijiné bison sing isa miber kang isih urip. Swarane ing televisi diisi ...

                                               

Nepenthes distillatoria

Nepenthes distillatoria ya iku sawijining tetuwuhan tropis kang asalé saka Sri Lanka. Tetuwuhan iki kalebu tetuwuhan kang mangan kewan gegremetan. Ing pérangan tetuwuhan iki ana kantong kang isiné jebakan kanggo kewan gegremetan. Kèwan gegremetan ...

                                               

Buxoro

Buxoro iku sawijining wewengkon ing Uzbèkistan kang kapernah ing kidul-kuloné nagara iku. Pérangan gedhé wewengkoné dhapur Segara wedhi Kyzyl Kum. Wewengkon iki watesan karo Turkménistan, Wewengkon Navoiy, Wewengkon Qashqadaryo, pérangan cilik We ...

                                               

Luosifen

Luosifen punika Chinese mie sup lan spesialisasi Liuzhou ing Guangxi, China. Piring kasebut kalebu mie beras sing digodhog lan disajikake ing sup. Duduh sing mbentuk sup digawe karo ngicipi keong kali lan balung daging babi nganti pirang-pirang j ...

                                               

Yamaha L2

Yamaha L2 sijing pit montor kangf diprodhuksi déning Yamaha ing Indonesia saka taun 1976 nganti 1979. Montor iki migunakaké mesin 2-tak kanthi kapasitas 97cc, migunakaké sistem pelumasan kang diarani Autolube, kanthi tengki kang dipisah antarané ...

                                               

Motif Hias Kanoman

Kanoman adalah nama salah satu keraton di Cirebon. Motif hias kanoman ya iku motif kang ditenar aken ing bentuk macan utawi Harimau. Motif iki diduga merupakakenn kemngbangan motif anyar. Bentuk Macane merupakaken lambang ing Kraton Kanoman, ya i ...

                                               

Soda kuwé

Sodium bikarbonate, umume dikenal minangka baking soda utawa bikarbonat soda digunakake tinimbang Sodium), yaiku salah sawijining jinis senyawa kimia sing rumus NaHCO 3. Iki minangka uyah sing kasusun saka kation natrium lan anion bikarbonat. Sod ...