ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 173




                                               

Muhammad Mursi

Muhammad Mursi Isa al-Ayyat iku pulitikus lan Présidhèn pinilih Mesir. Ing tanggal 24 Juni 2012, komisi pilihan umum Mesir mbiwara manawa Mursi menangaké pamilu présidhèn Mesir kanthi ngalahaké Ahmed Shafik, Mahamantri pungkasan sangisoré Hosni M ...

                                               

Direktorat Jenderal Bea dan Cukai Kamentrian Kauangan Indonesia

Direktorat Jenderal Bea dan Cukai asring dipuncekak kanthi cekakan DJBC utawi béya cuké inggih punika satunggaling nama saking instansi pamaréntah ingkang nglayani masarakat ing babagan kepabeanan lan cuké. Nalika taksih jaman penjajahan Walanda, ...

                                               

CBS

CBS inggih punika salah satunggaling stasiun televisi wonten ing Amérikah Sarékat. Stasiun tivi punika ngedalaken siaraken ingkng sepisanan wonten ing taun 1927 wonten ing radio lan ing taun 1939 wonten ing sak ngajengipun tivi langsung. Kantor p ...

                                               

Milenium ka-3

13 November 2009-Penayangan perdana filem layar lebar 2012 yang mencaritakan kiamat 2012. 11 Juni-11 Juli 2010-Pelaksanaan Piala Donya FIFA 2010. 7-29 Juni 2008-Pelaksanaan Euro 2008. 11 September 2001-Tragedi World Trade Center: penabrakan pesaw ...

                                               

Abolhassan Banisadr

Abol-hassan Banisadr minangka Présidhèn Iran pisanan wiwit Revolusi Iran 1979 lan jatoh Dinasti Pahlevi. Ing taun 1980, dhèwèké mbentuk pamaréntahan koalisi kanggo nguwasani Iran. Masae dheweke ditandhani dening krisis marang Amerika Serikat lan ...

                                               

Bremen

Artikel iki ngenani nagara bagéan Bremen. kanggo kutha aran Bremen, pirsanana Bremen kutha. Freie Hansestadt Bremen, iku siji saka 16 nagara bagéan Jerman. Nagara bagéan iki kapérang saka rong bagéan sing kapisah lan let antarané bagéan siji lan ...

                                               

Thüringen

Nagara Bebas Thüringen iku siji praja Jèrman lan nduwèni wiyar wewengkon 16.171 km² lan cacahé padunung 2.392.000 jiwa. Kutha krajané ya iku Erfurt.

                                               

Festival de Cannes

Cithakan:Infobox filem festival Festival de Cannes cara Jawa: Karaméan Cannes inggih punika festival filem paling bèrgèngsi ing donya. Piyambakipun dipunwontènakèn pertama kali saking 20 September ngantos 5 Oktober 1946 ing kutha peristirahatan C ...

                                               

Kuil Meiji

Cithakan:Kuil Shinto Kuil Meiji 明治神宮 Meiji Jingū, mapan wonten ing Shibuya, Tokyo lan kalebet Kuil Shinto ingkang dipun dedikasi aken kanggé muja arwah Kaisar Meiji sarta garwanipun, Permaisuri Shōken.

                                               

Kim Jung-sook

Kim Jung-sook minangka penyanyi Korea Kidul klasik. Dheweke saiki dadi Lady pertama Republik Korea Kidul lan pasangan kasebut Moon Jae-in, Presiden kaping 12 saka Korea Kidul.

                                               

Dhaptar Presidhèn Serbia

Présidhèn Serbia iku kepala nagara Républik Serbia.Wektu iki, Présidhèn Serbia dijabat déning Boris Tadić, kang olèh swara mayoritas sajeroning pemilu présidhèn 2004.

                                               

Magas

Magas inggih punika kutha krajan saking Républik Ingushetia, Ruslan. Kitha punika wonten wiwit taun 1995; nggantosaken Nazran dados kutha krajan saking Républik Ruslan wonten taun 2002, nanging taksih wonten kinten-kinten 300 warga. Wonten sensus ...

                                               

Somalia Kidul-kulon

Somalia Kidul-kulon iku wewengkon ing Somalia sing dinyatakaké kanthi sepihak minangka laladan otonomi déning Hassan Muhammad Nur "Shatigadud" ing tanggal 1 April 2002. Nanging wiwit tanggal 3 Oktober 2002, kutha krajan régional Baidoa wis dikuwa ...

                                               

Volkswagen Beetle

Untuk Volkswagen Beetle anyar, deleng Volkswagen New Beetle Volkswagen Beetle, utawa Volkswagen Tipe 1, yaiku sawijining mobil cilik kang diprodhuksi déning Volkswagen. Mobil iki uga dikenal karo sebutan VW Kodok ing Indonesia utawa Bug ana ing b ...

                                               

Du Fu

Du Fu, ugi dipunwastani Dù Shàolíng utawi Dù Gōngbù punika satunggiling pujangga Cinten ingkang misuwur ugi wigati piyambak nalika wayahipun Dinasti Tang. Nami gelaripun inggih Zǐ Měi. Sami kaliyan Li Po, piyambakipun asring dipunwastani pujangga ...

                                               

Konjaku Monogatarishū

Konjaku Monogatarishū utawi Konjaku Monogatari inggih punika kempalan cariyos ingkang kinten-kinten kapungkasan dipunserat wonten ing Jepang ing pungkasan jaman Heian. Irah-irahan buku asalipun saking ukara pambuka cariyos ingkang kathahipun kawi ...

                                               

Prefektur Osaka

Kanggé kagunan sanès saking, mangga mriksani. Osaka yaiku kutha ing wewengkon Kansai, Jepang. Saliyané minangka kutha krajan Prefektur Osaka, kutha iki dikukuhaké minangka salah siji Kota Terpilih dhedhasar Undang-Undang Otonomi Lokal. Osaka yaik ...

                                               

Buda Tanah Murni

Buda Tanah Murni , uga sinebut minangka Amidisme, ya iku sawijining cabang saka Buda Mahāyāna lan salah sijiné aliran kang paling akèh mraktikaken tradisi-tradisi Buda ing Asia Timur. Tanah Murni ya iku sawijining tradisi pengajaran Buda kang pun ...

                                               

Kwétiau

Kwétiau ya iku mi gepeng kang wernane putih digawé saka beras. Kwetiau bisa digoreng utawa dimasak nganggo duduh. Ing nagara-nagara Asia Tenggara kaya Indonésia, Malaysia lan Singapura, kwetiau kang paling kawentar ya iku kang digoreng. Ing Singa ...

                                               

Pad Thai

Pad Thai inggih punika salah satunggaling olah-olahan tumisan mi beras ingkang limrahipun dipuncawisaken minangka jajanan wonten ing pinggiring margi lan wonten ing restoran lokal wonten ing Thailand. Dhaharan punika dipundamel saking mi beras ga ...

                                               

Naser al-Din Shah Qajar

Naser al-Din Shah Qajar. 16 Juli 1831 - 1 Mei 1896), uga Nassereddin Shah Qajar, yaiku Raja Turki saka 5 September 1848 nganti 1 Mei 1896 nalika dheweke dipateni. Panjenenganipun putra Mohammad Shah Qajar lan Malek Jahān Khānom lan raja kaping ti ...

                                               

Wong Kurdhi ing Kanadha

Wong Kurdhi ing Kanadha ngrujuk marang wong asli Kurdhi utawa katurunan Kurdhi sing dedunung ana ing Kanadha. Wong Kurdhi ing Kanadha cacahé ana 11.685 wong miturut Sènsus Kanadha ing taun 2011, lan akèh-akèhé dumadi wong Kurdhi saka Irak, ngluwi ...

                                               

Serangan Gas Kimiya ing Halabja

Serangan Gas Kimiya ing Halabja, uga dikenal minangka Panumpes Halabja utawa Bloody Friday, ya iku sawijining panumpesan wong- wong Kurdhi sing kadadéyan tanggal 16 Maret 1988, nalikané dina pamungkasing Perang Iran–Irak ing sawijining kutha Kurd ...

                                               

Aush jushparè

Aush Jushpare iku jinis Aash, umum masak ing Khorasan, Gonabad, Ferdous lan Sabzevar ing Iran.wis padha menyang chines lan Jepang Jiaozi sajarah Bayhaqi disebutake Aush Jushpare ing bukune Tarikh-i Bayhaqi ". Aash Jushpare minangka salah sawijini ...

                                               

Nizami Ganjavi

Nizami Ganjavi, Nizami Ganjei, Nizami, utawa Nezāmi, kanthi jeneng formal Jamal ad-Dīn Abū Muhammad Ilyās ibn-Yūsuf ibn-Zakkī, ya iku juru geguritan saka Pèrsi ing abad ka-12 kang dianggep dadi juru geguritan épik romantis sing paling apik ing li ...

                                               

Rum (unjukan mawi alkohol)

Rum inggih punika unjukan mawi alkohol saking asil fermentasi lan distilasi saking molase utawi toya tebu ingkang kalebet produk samping indhustri gula. Rum asil distilasi wujud cuwèran warna bening lan padatanipun dipunsimpen kanggé prosès pemat ...

                                               

Austrian Airlines

Austrian Airlines yaiku maskapé penerbangan utama Austria kang kantor punjeré ing Office Park 2 ing aréa duwéné Papan Anggegana Internasional Wina ing Schwechat, Wien-Umgebung lan dadi anak perusahaan saka Deutsche Lufthansa AG. Bebarengan karo a ...

                                               

European Air Transport

European Air Transport N.V./S.A. yaiku maskapé pamaburan kargo kang punjeré ing Zaventem ing Brussel, Bèlgia. Diduwéni sekabéhané déning Deutsche Post World Net lan ngoperasikaké layanan pengiriman parsel lan ekspres kanti mèrék DHL ing Éropah. U ...

                                               

QCW-05

Pistol mitraliur utawi sènjata Personal defense weapon QCW-05, kanthi barès saged dipuntègèsakèn "Pistol Serbu ber peredam suantèn", ugi dipuntèpang kaliyan asma Type 05 inggih punika pistol mitraliur ingkang dipunjangkèpi kaliyan peredam suantèn ...

                                               

Kanton Schwyz

Ewunan taun kapengker, sampun wonten tiyang ingkang manggén lan gesang ing wewengkon Kanton Schwyz. Pamukiman paling ageng dipunpanggihi ing satunggaling wewengkon ingkang namanipun laladan Freienbach-Hurden. Miturut panaliten nedahaken bilih tiy ...

                                               

Kèju édham

Edam inggih punika kèju ingkang asalipun saking Walanda ingkang kanthi tradhisional awujud bunder lan mawi warna kuning terang ugi dipunwungkus mawi parafin lan malam kanthi warna abang. Kèju punika dipunparingi nama kados makaten amargi kapisan ...

                                               

Czech Airlines

Czech Airlines wujud maskapé pamaburan darbéné Républik Céko kang duwé kantor punjer ing lemah duwéne Papan Anggegana Ruzyne ing Ruzyne, Praha. CSA ya iku maskapé penerbangan kaloro kang nandai kesuksesan pelayanan maskapé jet lan maskapé penerba ...

                                               

Pan American World Airways

Pan American World Airways, limrahipun dipuncekak Pan Am, inggih punika satunggaling maskapé penerbangan Amérikah Sarékat ingkang aktif operasi ing taun 1930-an ngantos 1991.

                                               

Angkatan Udara Malaysia

Cithakan:Infobox Military Unit Angkatan Udara Malaysia asma resmi: Tentera Udara Diraja Malaysia, dipuncekak TUDM inggih punika cabang Angkatan Tentera Malaysia ingkang gadhah tanggèl jawab ingkang operasi lan pertahanan wewengkon udara Malaysia. ...

                                               

Saté celup

Sate Celup utawa Satay Celup minangka sajian panganan, jinis panganan segara sing mentah lan setengah mateng, daging lan sayuran ing tusuk sate dicelupake menyang kuah godhok sate sing wis panas. Satay celup misuwur ing Malaka kutha sajarah ing M ...

                                               

SilkAir

SilkAir ya iku anak perusahaan teka Singapore Airlines lan wujud maskapé penerbangan sing berbasis ing Singapura. SilkAir miber saka Singapura marang tujuan-tujuan "eksotis" ing Asia Tenggara, India lan Républik Rakyat Cina.

                                               

Timor (mobil)

Timor ya iku merek mobil kang minangka mobil nasional Indonésia,kaya déné Proton ing Malaysia. Mula saka iku, wiwitane mobil merek Timor iki dibebasake saka pajak-pajak lan biaya liyané kang padatan di alami déning mobil-mobil liyané kang didol i ...

                                               

Papan Anggegana Internasional Jiangbei Chongqing

Papan Anggegana Internasional Jiangbei Chongqing ya iku sebuah papan anggegana internasional kang mapan ing Chongqing, Republik Rakyat Cina. Dibangun nalika Januari 1990 kanggo nggantèni Papan Anggegana Baishiyi lawas. Papan Anggegana iki pernahé ...

                                               

Heckler & Koch PSG1

PSG1 wujud senapan semi otomatis kang didésain déning perusahaan senjata asal Jerman Heckler & Koch ing kota Oberndorf am Neckar. Senapan iki wujud sniper tercanggih kapindo ing dunya.

                                               

Mi

Mi iku panganan paling misuwur ing Asia, mliginé ing bawana Asia Wétan lan Kidul-wétan. Miturut cathetan sajarah, mi kapisanan digawé ing Cina nalika jaman pamaréntahan dinasti Han. Saka Cina, mi nyebar tekan Jepang, Koréa, Taiwan lan nagara-naga ...

                                               

The Boys (album)

Cithakan:Infobox Album The Boys inggih punika album studio kaping tiga saking girlband saking Koréa Kidul, Girls Generation. Album punika dipunrilis tanggal 19 Oktober 2011 ing Koréa Kidul kaliyan singel utami judulipun "The Boys".

                                               

Areng watu

Areng watu utawa setingkul yaiku sawijining watu bahan bakar fosil. Arti umum yaiku watu kang bisa kanggo bahan bakar, asalé saka endhapan organik, yaiku saka sisa tuwuhan lan kadhapur liwat prosès pembatubaraan. Unsur-unsur mligi saka karbon, hi ...

                                               

Gréja Ayam

Gréja Ayam, yaiku papan kanggo ngibadah sing ana ing wewengkon Magelang, Jawa Tengah, Indonésia. Yasan kasebut ora adoh saka candhi Barabudhur. Sanajan yasan kasebut dijuluki Gréja Ayam, nanging yasan kasebut sejatinè awujud manuk dara. Yasan kas ...

                                               

Piye (Pirangon)

Piye iku pirangon sepisanan kang asalé saka pedalaman Afrika, Nubia, kang naklukaké Mesir Kuna ing taun 730 SM. Mila panjenengané dadi panguwasa rong nagara sisan, Nubia lan Mesir. Tulisan Robert Drawer dhéwé, didhasaraké marang panemon Charles B ...

                                               

Poseidon

Cithakan:Infobox déwa Yunani Wonten ing mitologi Yunani, Poseidon Basa Yunani: Ποσειδῶν, Poseidó̱n utawi déwa ingkang nguwasani segara, lèpèn, lan tlaga. Poseidon gadhah gaman wujud trisula ingkang saged damel bena banjir lan lindhu. Trisula mau ...

                                               

Hestia

Ing mitologi Yunani, Hestia inggih punika déwi palaton lan kulawargi. Hestia inggih punika patutanipun Kronos lan Rhea. Hestia nampi persembahan kawiwitan ing sabén ritual ing dalém. Tungku perapian mnéika panggénan suci kanggénipun. Piyambakipun ...

                                               

HMS Neptune (20)

HMS Neptune iku prau dlajah ènthèng klas Leander kang kaanggo nalika Perang Donya II darbéné Wadya Sagara Karajan Manunggal. Aran prau iki saka jenengé déwa Romawi aran Nèptunus. Neptune kapernahaké rikala 24 Sèptèmber 1931 ing Portsmouth déning ...

                                               

Basilika

Dalam Basa Latin, Basilika sajeroning basa Latin, wiwitané dipigunakaké kanggo nggambaraké sawiji yasan publik Romawi, racaké dumunung ing pusat kutha Romawi. Ing kutha-kutha Yunani kuna, basilika umum wiwit muncul ing abad kaping-2 sadurungé Mas ...

                                               

Ngerum

Rum utawa Ngerum ya iku aran negara kang asring kasebut ing Quran lan kadis uga ing kasusastran Jawa kang rupa carita utawa babad. Nanging negara kang dikarepaké béda. Negara Rum kang karan ing Quran lan kadis ngurujuk marang Krajan Romawi kang n ...

                                               

Alexius III Angelus

Alexius III Angelus iku Kaisar Bizantium sing mréntah antara taun 1195 tekan taun 1203. Alexius iku anaké Andronikus Angelus. Andronikus dhéwé iku putu Kaisar Aleksius I Komnenus. Aleksius III dhéwé iku kakangné Isaakios II Angelos.