ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 175



                                               

Marcus Rashford

Marcus Rashford inggih punika satunggaling juru main bal-balan profésional ingkang posisinipun panyerang, ingkang samenika main ing klub Liga Primér Inggris klub Manchester United lan Timnas Inggris. Rashford main ing Manchester United wiwit umur ...

                                               

Chloë Grace Moretz

Chloe Grace Moretz, Days of Summer, Diary of a Wimpy Kid, Kick-Ass, Let Me In, Hugo, Dark Shadows, Kick-Ass 2 and Carrie. Her upcoming movies in 2014 are Laggies and The Equalizer antarané.

                                               

Renato Sanches

Renato Sanches iku juru main bal-balan teka Portugal sing nduwé jeneng dawa ya iku Renato Júnior Luz Sanches. Piyambaké lair ndhik Lisboa tanggal 18 Agustus 1997. Piyambaké racaké main ndhik pérangan tengah lapangan. Tanggal 10 Mèi 2016 jam 11 is ...

                                               

Malala Yousafzai

Malala Yousafzai iku sawijining murid sekolah lan aktivis pendhidhikan saka kutha Mingora ing Distrik Swat provinsi Pakistan Khyber Pakhtunkhwa. Malala diweruhi minangka pawongan kang aktif ing babagan pendhidhikan lan aktivisme hak-hak perempuan ...

                                               

Jerome Polin

Jerome Polin Sijabat, utawa luwih dikenal kanthi jeneng Jerome Polin, yaiku selebriti internet YouTuber saka Indonesia. Jenengé wiwit dikenal masyarakat ngetrapake konten babagan urip pribadhi ing YouTube, nalika ing Jepang lan asring nggawe kont ...

                                               

Rex Orange County

Alexander OConnor, luwih dikenal karo jeneng panggung Rex Orange County, iku sawijining juru rekaman lan penulis lagu saka desa Grayshott ing kutha Haslemere, Surrey, Inggris.

                                               

Jaden Smith

Jaden Christopher Syre Smith ya iku salah saltunggaling aktor lanang saka Amérika kang lair 8 Juli 1998. Saliyané dadi aktor dhèwèké uga bisa nyanyi, nari lan dhèwèké iku anak saka Will Smith lan Jada Pinkett. Dhèwèké uga duwé adik wadon kang jen ...

                                               

Trènt Alèxander-Arnold

Trènt Alèxander-Arnold yaiku salah siji pemain bal-balan kang asalé saka Inggris lan main ing klub Liverpool FC. Dhèwèké lair ing kutha Liverpool tanggal 7 Oktober 1998 lan kawit cilik wis mlebu akadhemi bal-balan Liverpool. Pemain kang bisa gayu ...

                                               

Basa ing Amérika Sarékat

Amérikah Sarékat ora duwé basa resmi, nanging Basa Inggris dianggo wicara déning 82% kang ndunungi minangka basa asli, kanthi mayoritas pamicara basa Inggris mung wicara siji basa. Jinis basa Inggris kang dianggo wicara ing Amérika sarékat dikena ...

                                               

Tamo daleko

Tamo daleko iku lagu tradhisional Serbia saka jaman Perang Donya I. Lagu iki dianggep "lagu kabangsan" déning para saradhadhu Serbia sing lunga mangkat perang. Lagu iki ditembangaké déning saradhadhu ing pulo Corfu, wektu pamunduran bala Serbia l ...

                                               

Budaya Indonésia

Kabudayan Indonésia bisa didèfinisèkaké minangka sakabèhing kabudayan lokal sing wis ana sadurungé kawangun nagara Indonésia ing taun 1945. Kabèh kabudayan lokal sing asalé saka kabudayan anéka rupa suku-suku ing Indonésia minangka pérangan integ ...

                                               

Bapapai

Bapapai ya iku upacara Bamandi-mandi sadurungé upacara kawinan penganten saka kalangan rakyat biyasa suku Banjar, Kalimantan selatan, Indonesia. Ritual Bapapai uga ateges sawijining acara adus kembang calon pengantin kang ditindakake ing wayah be ...

                                               

Batik Pekalongan

Batik Pekalongan ing dalem mangsa saiki misurup ing sekabehane masarakat kang ana ing Indonesia, masio masarakat ing jabane Indonesia. Siji prakara ingkang gawé bathik Pekalongan misurup ya iku motife kang béda saka bathik gawéan daerah liya. Ing ...

                                               

Grebeg Seni lan Budaya Ukir Jepara

Grebeg Seni lan Budaya Ukir Jepara yaiku kagiyatan kang ginelar taunan ing kalurahan Mulyoharjo, kamantrèn Jepara, Kapanewon Jepara. Festival iki kagelar kanggo nepangaké budaya ukir Jepara marang murid ing tatar pawiyatan ngisor tumeka luhur, sa ...

                                               

Karnaval Pasisir Tegal

Karnaval Pasisir Tegal utawa Tegal Pasisir Carnival ya iku acara kabudayan sing digelar awujud arak-arakan utawa karnaval busana kang diwiwiti taun 2012 ing Kutha Tegal, Jawa Tengah. Arak-arakan iki dianakaké déning Pamarintah Kutha Tegal mengeti ...

                                               

Lamut

Lamut ya iku kasenian tradhisional kang nyitakaké babagan pesan lan aji-aji keagamaan, sosial lan budaya Banjar. Lamut awujud seni carita bertutur, kaya wayang utawa ciganjuran. Kang mbedakake ya iku yèn wayang utawa ciganjuran dimainake nganggo ...

                                               

Puputan (perang)

Puputan iku istilah asal saka tembung puput sing tegesé copot/pedhot/entèk/mati. Puputan tegesé perang nagnti mati, yakuwi kabèh wong sing ana saka kabèh kasta wajib nglawan kanthi ngurbanaké jiwa lan raga. Perang Puputan sing misuwur ing Bali, a ...

                                               

Rénda bangku

Rénda bangku iku cara kanggo ngrénda utawa nenun kang asalé saka Palémbang. Diarani rénda bangku amarga cara iki nganggo dudukan utawa landhesan wujud bantal separo bunderan kang duwé sikil papat. J.E. Jasper lan Mas Pirngadi ngarani rénda iki ré ...

                                               

Taman Budaya Jawa Tengah

Taman Budaya Jawa Tengah utawi kasebat Taman Budaya Surakarta inggih punika satunggalipun papan panggènan kagunganipun Pamaréntah Provinsi Jawa Tengah ingkang dipun-ginakaken minangka sarana pangembangan, dhokumèntasi, panalitèn, lan pagelaran se ...

                                               

Topèng

Topeng inggih punika salah satunggaling asil cipta kriya kang saged kita prangguli ing jaman samangkin. Nanging wonten ing kapitadosan jaman kina ugi saged kanggé nyekapi kabetahan ingkang gegayutan kalihan alam akérat ingkang kaanggep suci utawi ...

                                               

Changgeuk

Changgeuk ya iku jinis pementasan opera Koréa kang ngrembaka saka kesenian pansori. Jinis opera iki didayani déning pirang-pirang aspek opera kulon nanging nyritakake carita rakyat Koréa. Yèn pansori dinyanyekake déning sawijining penyanyi, mula ...

                                               

Gangneung Danoje

Gangneung Danoje utawa Festival Dano Gangneung ya iku sawijining festival Dano kang dianakake déning masarakat Gangneung ing Koréa Kidul. Festival iki dianakake setaun sapisan lan didaptarake minangka Karya Agung Warisan Budaya Lisan dan Nonbenda ...

                                               

Gut (ritual)

Gut inggih punika ritual upacara ingkang dipunlampahi déning tiyang mudang kanggé nyuwun berkat lan kasajahteraan manungsa dateng déwa ing Shamanisme Koréa, kapitadosan asli masarakat Koréa. Ing wanci punika, gut dipunlampahi manawi dados ritual ...

                                               

Hallyu

Hallyu utawi Korean Wave punika istilah kanggé nyebaripun budaya pop Koréa kanthi global ing nagara-nagara sanès ing donya. Padatanipun Hallyu damel kathah tiyang ing nagara-nagara mau supados nyinaoni babagan Basa Koréa lan kabudayan Koréa.

                                               

Jultagi

Jultagi utawi eoreum inggih punika salah satunggaling jinis kesenian lan dolanan tradhisional Koréa ingkang dipunlampahi kanthi cara mlampah wonten ing sanginggilipun tali. Jultagi punika kinten-kinten asalipun saking Cina utawi Asia Tengah, bote ...

                                               

Namsadang Nori

Namsadang Nori utawa Pertunjukkan Namsadang ya iku pertunjukkan kesenian tradhisional saka Koréa. Ing jaman biyèn Kelompok Namsadang mubeng ngibur rakyat-rakyat kang mlarat ing pedésaan dengan menyampaikan kanthi mènèhi pesan-pesan sosial, umumn ...

                                               

Sangtu

Sangtu ya iku jinis model kondhe rambut tradhisional kang digunakaké déning wong lanang Koréa nalika biyèn. Wong lanang biyèn padha ngingu rambut dawa lan dironce ing dhuwur sirah kanthi nguncir, nali, lan mbentuk kondhe. Sawijining wong lanang k ...

                                               

Upacara tèh (Koréa)

Darye inggih punika wujuding upacara tèh tradhisional ingkang wonten ing Koréa. Darye punika ètika ngunjuk tèh utawi tatacara ngunjuk tèh ingkang sampun dipunwarisaken déning nènèk moyang bangsa Koréa saking èwunan taun kepengker. Upacara tèh Kor ...

                                               

Yeongsanjae

Yeongsanjae inggih punika upacara ritual agama Buda ingkang dipunwontenaken ing Kuil Bongwon, Seoul, Koréa Kidul. Upacara wonten ing kapitadosan Buda punika kanthi ancas paring persembahan dhumateng Buda supados nuntun gesangipun manungsa, ingkan ...

                                               

Olahan Mesir

Masakan Mesir sing nganggo abot saka legumes, sayuran lan woh saka Mesir s sugih Nil Valley lan Delta. Iki nuduhake persamaan karo panganan ing wilayah Mediterania Wétan, kayata sayuran sing diiseni beras, godhong anggur, shawerma, kebab lan koft ...

                                               

Olahan Serbia

Masakan Serbia kasusun saka cara lan tradhisi kuliner Republik Serbia. Asale saka sejarah Serbia, kalebu pirang-pirang abad kontak budaya lan pengaruh karo Byzantine, Ottoman, negara Yugoslavia sing isih kurang, lan tangga teparo Serbia. Miturut ...

                                               

Amitabha

Amitābha inggih punika satunggaling Buda surgawi ingkang dipunandharaken wonten ing kitab suci Tipitaka aliran Buda Mahāyāna. Amitābha inggih punika buddha utama ing sekte Tanah Murni ingkang ngrembaka, utamanipun wonten ing Asia Timur. Miturut k ...

                                               

Babad Buda

Babad Buda kawiwitan saking abad ke-6 SM dumugi sapunika saking miyosipun sang Buda Sidharta Gotama. Kanthi punika, punika minangka salah satunggaling agama ingkang paling sepuh ingkang taksih dipunanut wonten ing donya. Sadanguning masa punika, ...

                                               

Bhinneka Tunggal Ika

Sesanti nagari Indonesia punika Bhinneka Tunggal Ika ingkang asalipun saking Basa Jawi Kina kaliyan asring dipunpretal dados" Bènten-bènten anging tetep tunggal”. Ukara punika kutipan saking satunggiling kakawin Jawi Kina inggih punika kakawin Su ...

                                               

Biksu

Biksu, biku, utawi wiku inggih punika pandhita agami Buda. Tembung biku punika asalipun saking basa Pali. Biksu punika tiyang ingkang gesangipun dipunsengkuyung umat, mliginipun para brahmana wonten ing salebeting asrama utawi tataran kaping seka ...

                                               

Buda Gotama ing Hindhu

Ana ing agama Hindhu, Buda Gotama kacantum ana ing kitab Purana minangka awatara kasanga ing antarané sepuluh awatara Déwa Wisnu. Ana ing Bhagawatapurana, Buda sinebut awatara kang angka patlikur ing antarané selawe awatara Wisnu. Tembung buddha ...

                                               

Buda ing Polen

Agama Buda ing Polen asalé lagi ana wiwit awal abad kaping-20 nalika nagara iki miwiti gayutan karo nagara-nagara Asia-Wétan kaytata Tiongkok, Jepang, lan Koréa. Sawisé Perang Donya II, wong-wong Polen ing tanah sabrang akèh sing mlebu agama Buda ...

                                               

Candhi Mendut

Candhi Mendut iku candhi mawa latar wuri agama Buda. Candhi iki dumunung ing désa Mendut, kacamatan Mungkid, Kabupatèn Magelang, Jawa Tengah, sawatara kilomèter saka candhi Barabudhur. Candhi bisa diarani lawang tumuju candhi Pawon lan candhi Bar ...

                                               

Mahayana

Mahayana iku siji saka loro aliran utama Agama Buda lan minangka istilah pambagéan filosofi lan ajaran Sang Buda. Mahayana, kang dilairaké ing India, dipigunakaké ing telu pangertèn utama: Minangka tradhisi kang isih ana, Mahayana minangka kumpul ...

                                               

Maitreya

Wonten ing agama Buda, Bodhisattva Maitreya inggih punika Buda ingkang badhé rawuh. Wonten ing basa Tionghoa, Maitreya dipunkenal minangka Mile Pusa. Wonten ing agama Buda dipunajaraken bilih buddha minangka sawijining gelar, saèngga Buda sanès n ...

                                               

Moksa

Moksa inggih punika siji konsèp agama Hindhu kaliyan Buda. Ateges kebebasan saking pagesangan kadonyan saha wucul ugi saking reinkarnasi utawi Punarbawa panguripan.

                                               

Nirwana

Ing Buda, nirvāna), kanthi barès: "pemadaman", iku kulminasi panggolèkan umat Buda marang kabébasan. Siddartha Gautama, sang Buda, njelasaké Buda minangka siji rakit sing, sawisé kemambang ing sadhuwuring kali, bakal ngolèhaké sang penumpangé kan ...

                                               

Pradnyaparamita

Artikel punika prakawis konsèp ing agami Buda. Kanggé panrapan sanès mangga mriksani: Penerbit Pradnya Paramita. Pradnyaparamita), punika salah satunggiling aspèk sipat saking bodhisattwa ingkang dipunwastani paramita. Tegesipun punika inggih" ka ...

                                               

Prasada Kataragama

Prasada Kataragama kang mapan ing Kataragama, Sri Lanka, ya iku komplèks papan ngibadah kang diyasa kanggo muja pangreksa agama Buda aran Kataragama deviyo lan déwa perang agama Hindhu aran Déwa Murugan. Prasada iki minangka salah sawijining papa ...

                                               

Theravada

Buda Theravada, punika salah satunggiling ilèn agami Buda. Theravada asalipun saking kalih tembung ing salebeting basa Pali inggih punika: Thera lan Vada. Thera tegesipun sesepuh, lan vada tegesipun ajaran. Dados, Theravada tegesipun Ajaran Para ...

                                               

Waisak

Dina Waisak utawa Waisaka iku dina suci agama Buda. Ing nagara-nagara sing ana penganut agama Buda, dina riraya iki diarani séjé-séjé antarané: Visakah Puja utawa Buda Purnima ing India, Vesak ing Malaysia, Singapura lan Sri Lanka, Visakha Bucha ...

                                               

Stupa

Stupa yaiku wangunan saka watu kang wujudé kaya genta, kang lumrahé dadi wangunan sucine kanggo agama Buddha stupa racaké tinemu ing candi Buddha kaya ta Candi Borobudur, Candi Mendhut, lan Candi Pawon. Ing jaman biyen stupa iku kanggo nyimpen ba ...

                                               

Awatara

Awatara utawi Avatar wonten ing agama Hindhu inggih punika inkarnasi Tuhan ingkang Maha Suci utawi manifèstasinipun. Tuhan ingkang Maha Agung utawi manifèstasinipun mandhap wonten ing donya, mendhet wujud wonten ing donya matèrial, saperlu maring ...

                                               

Baruna

Wonten ing ajaran agama Hindhu, Baruna utawa Waruna inggih punika manifestasi Brahman ingkang dados panguwaos samudra kaliyan seganten. Tembung Baruna asalipun saking var ingkang gadhah teges "nutup". Tembung "var" mau lajeng dipungayutaken kaliy ...

                                               

Cakra (ajaran Hindhu)

Ana ing ajaran Hindhu lan sapérangan kabudayan Asia sing magepokan klawan Hinduisme, ’’cakra’’’ iku pusating prana metafisik lan/utawa biofisik sajeroning awak manungsa.

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →