ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 179




                                               

Istana Djoen Eng

Istana Djoen Eng awujud bangunan ing Salatiga duwèké pengusaha Taiwan Kwik Djoeng Eng kang disita Javaassche Bank nalika krisis ekonomi taun 1930 kang nyebabaké Kwik Djoeng Eng bangkrut. Ing sasi April 1940 bangunan kasebut ditawakaké Javaasche B ...

                                               

Apartemèn

Apartemen, utawa flat, minangka salah sawijining unit omah mandhiri sing mung manggoni bagean bangunan, umume ana ing sawijining crita. Ana akeh jeneng kanggo bangunan umum kasebut, deleng ing ngisor iki. Ing drajat omah saka Apartemen uga beda-b ...

                                               

Pininyahang manok

Ayam pininyahang, umume anglicis dadi pitik nanas, minangka panganan Filipina sing kapisah saka pitik sing diresiki ing saus adhedhasar susu utawa santen nganggo nanas, wortel, kentang, lan lada. Sawetara varian sajian nggunakake basis stok pitik ...

                                               

A Cinderella Story (serial filem)

A Cinderella Story minangka filem seri saka Amérika sing digawé déning Leigh Dunlap, lan adhedhasar saka cerita Cinderella. Seri filem iki diduwèni déning Warner Bros. Filem pisanan dirilis kanthi téatrikal, nanging telung filem terusané dirilis ...

                                               

Boku no Taiyou

Cithakan:Album Cithakan:Extra album cover 2 }} Cithakan:Infobox single "Boku no Taiyō" inggih punika singel ke-7 saking grup idola Jepang AKB48 utawi singèl kaping 5 ingkang dipunrilis ngèlampahi labèl mayor DefSTAR Records ing tanggal 8 Agustus ...

                                               

Zutto Mae Kara

Cithakan:Infobox Single Cithakan:Infobox Single "Zutto Mae Kara" inggih punika singèl perdana saking French Kiss, unit saking grup idola Jèpang AKB48. Singel punika dipunrilis Avex Entertainment ing tanggal 8 September 2010.

                                               

R.A. Kosasih

R.A. Kosasih inggih punika salah satunggaling komikus lan pujangga ingkang misuwur ing Indonésia. Generasi komik ing wekdal sapunika nganggep bilih piyambakipun dados Bapak Komik Indonésia. Karya-karyanipun ingkang paling wigati inggih padatanipu ...

                                               

Panulak sètan

Panulak sètan utawa kasebut èksorsisme ya iku tumindak miturut agama kanggo ngusir lan nolak dhemit utawa memedi spiritual liyané saka wong, utawa papan panggonan tartamtu. Gumantung saka kapercayan spiritual exorcist, iki bisa ditindakake kanthi ...

                                               

Keluarga Tak Kasat Mata

Keluarga Tak Kasat Mata ya iku filem memedi Indonesia kang dibabar ing taun 2017. Disutradharai déning Hedy Suryawan. Filem iki diangkat saka forum Kaskus. Filem sing kedadeane bener-bener dilakoni Genta sing ditulis ing Kaskus minangka 13 pérang ...

                                               

Cek Toko Sebelah

Cek Toko Sebelah ya iku filem komedi Indonésia prodhuksi Starvision Plus kang dirilis ing 28 Dhésèmbér, 2016 lan disutradarai déning Ernest Prakasa. Ide crita saka filem iki digawé saka kasunyatan etnis Tionghoa nalika anaké wis diwasa, sékolah k ...

                                               

Upacara Tumpak Landep

Upacara Tumpak Landep utawa kerep sinebut Upacara Pawedalan yaiku upacara kang ana ing Desa Munggur, Kecamatan Mojogedang, Karanganyar, Jawa Tengah. Upacara iki ditindakaké déning para umat Hindhu ing wayah bengi kanggo mèngeti dina kelairan papa ...

                                               

Satya Yuga

Satya yuga wonten ing ajaran agama Hindhu, inggih punika sawatawis kurun jaman ingkang dipunsebut "jaman keemasan", nalika umat manungsa caket sanget dhumateng Tuhan saha para Déwa, nalika kebecikan wonten ing saben papan, saha angkara murka puni ...

                                               

Festival Film Indonesia 2005

Festival Film Indonésia 2005 inggih punika sawijining penghargaan ingkang dipunparingakè kanggé insan-insan perfileman Indonésia lan dipunwontènakèn ing surya 5 lan 15 Dhésèmber 2005 ing Jakarta. saksampunè kathah kèluhan ingkang dipuntampi penye ...

                                               

Semedi

Tujuane Semedi kanggo nyidekno kito dateng Gusti Allah. Cara lan syarate nglakoni: lungguh sila tangan ano dukuré dengkul. awake kudu resik luwih apiké yèn sawisé adus kramas lan wudhu. nafas diatur pelan nangéing konsèntrasi amung menyang Gusti ...

                                               

Nafsul Mardhiyyah

Nafsu Mardhiyyah inggih punika nafsu kang merkuleh ridho saking Allah. Anapun tataran nafsu punika luwih dhuwur saking nafsul radhiyah. Amargi tiyang kang gadah nafsul radhiyah, meski dipunsenengi Guti Allah, dèrèng tentu merkuleh sambutan saking ...

                                               

Tobat

Tembung tobat asalé saka basa Arab at-taubah sing tegesé rujuk, mbalik. Pangertosané ya iku: Ninggalaké kepinginan kanggo nglakoni tumindak ala, kaya sing wis tau dilakoni amarga njunjung namanipun Allah lan ngadohké awaké saka kamurkané Allah. M ...

                                               

Suluk lan Kidung

Suluk lan Kidhung Jenis sastra kang sami sareng guguritan klasik ingkang sepantar sareng suluk pedhalangan.,yaniku kidhung. Kalihane nggadahi kebentenan uga kesepadanan. Yen suluk langkung nekenaken minangka pengiyat crita utawi swasana bathin ge ...

                                               

Humanisme

Humanisme iku aliran kapracayan sing ngutamakaké manungsa. Béda karo aliran liyané sing ngutamakaké Allah utawa Déwa-Dèwi. Panganut aliran iki diarani humanis.

                                               

Abid

Abid inggih punika kata saking basa Arab abada, kang gadhah arti nyembah, ngerendahke awak dewe, khidmat, lan tangat. Abid punika berarti tiyang kang nyembah Allah utawi sesuatu kang dianggap sebagai Gusti Pangeran kaleh ngrendah, khidmat, lan ma ...

                                               

Kodratollah Manembah Goibing Pangéran

Organisasi Kodratullah Manembah Goibing Pangéran iki didegaké déning Ki Ngabehi Atma Sentana taun 1974 ing Klathèn, Jawa Tengah. Luwih trepé ana ing Dk Béru, Désa Banjareja, Kecamatan Padangan, Kabupatèn Bajanegara, 62162. Nganti saiki wis nduwe ...

                                               

Khadijah binti Khuwailid

Khadijah binti Khuwailid yaiku garwa pisanan Muhammad. Khadijah yaiku seapik-apiké wanita ahli swarga kaya kang disabdakake deéing Rasulullah," seapik-apiké wanita ahli swarga yaiku Maryam binti Imran lan Khadijah binti Khuwailid.” Khadijah yaiku ...

                                               

Mursyid

Mursyid inggih menika basa Arab ingkang tegesipun "pituduh" utawi "guru", ingkang asalipun saking akar tembung r-sy-d, kanthi makna dhasar ingkang nggadhahi teges integritas, mlebet akal, mateng. Utaminipun babagan tasawuf ingkang nengenaken pitu ...

                                               

Kristus

Kristus iku tembung silihan saka basa Yunani Χριστός, kang duwé teges "kang diurapi". Ing basa Iberani, Kristus iku padha karo Mesias utawa Al Masih. Kristus iku pribadi kang dienten-enteni umat Yahudi amarga dianggep bisa agawa kamulyan, katentr ...

                                               

Nafsul Mutmainnah

Nafsul Mutmainnah inggih punika nafsu kang disinari kaleh cahya, kang saged ngosongaken ati saking sipat-sipat kang èlèk. Nafsu biki saged nyiptaake ketenangan ati kanggé tiyang kang miliki. Anapun ciri-ciri tiyang kang gadah nafsu punika inggih ...

                                               

Nafsul Radhiyah

Nafsul Radhiyah inggih punika nafsu kang diliputi rasa ikhlas. Tiyang kang gadhah nafsu punika saged negajanake sesuatu tanpa diiringi rasa pamrih. Anapun nafsu radhiyah punika tinggakatanipun ingatase nafsul Mutmainnah, ya iku nafsu kang dimilik ...

                                               

SinemArt

SinemArt ya iku perusahaan rumah produksi ing Indonésia kang diadegaké tanggal 17 Januari 2003 ing Jakarta déning Leo Sutanto sawisé metu saka Prima Entertainment. Saikine, mayoritas sinétron produksi SinemArt digiyaraké ing stasiun televisi sang ...

                                               

Dina Arapah

Hari Arapah iku dina kaping sanga ing sasi Dzulhijjah lan dina kaping kalih ing ritual Haji. Dina Arapah minangka dina khusus amarga dina iku Allah ngembanake para hambane sing kumpul ing Arafah menyang Malaikat. Arafah minangka jeneng gunung, pa ...

                                               

Rukun kaji

Rukun kaji ya iku prakara kang kudu ditindakaké ing ngibadah kaji. Rukun kaji ana 8 ya iku, niyat, ihram, thawaf, sai, wukuf, mbalang jumroh, tahalul lan tertib. Kabèh kang ana ing rukun kaji, kudu ditindakaké. Jamaat kaji kang ora nglaksanakake ...

                                               

Kyai Ahmad Warson Munawwir

Kyai Haji Ahmad Warson Munawwir ya iku pangripta bausastra Arab-Indonésia al-Munawwir. Panjenengané putra Kyai Munawwir kang yasa Pesantrèn al-Munawwir Krapyak lan murid saka Kyai Ali Maksum Krapyak. Kamus al-Munawwir rampung diripta ing taun 140 ...

                                               

Syrian Air

Syrian Arab Airlines beroperasi minangka Syrianair ya iku maskapé pamaburan nasional Suriah. Maskapé iki nglayani penerbangan kaping 40 tujuan internasional ing Asia, Afrika Utara, lan Éropah. Maskapé iki basise ing Papan Anggegana Internasional ...

                                               

Festival Film Indonesia 2008

Festival Film Indonésia 2008 inggih punika Festival Film Indonésia ingkang kaping 53. Malam Pucuk FFI 2008 dipunsèlènggarakakèn ing surya 12 Dhésèmber 2008 ing Gedung Sate, Bandung, Jawa Kilen. inggih punika kaping tiga Bandung dados tuan rumah, ...

                                               

Rahman Tamin

Rahman Tamin ya iku siji pengusaha tekstil asal Indonésia. Bapake, Haji Tamin ya iku siji pengusaha Minangkabau kang wis bisnis ing Bukittinggi wiwit taun 1914. Usaha Tamin Group sangsaya gedhé wiwit Rahman Tamin nerusaké usahane wongtuwane. Taun ...

                                               

Liga Primèr Indonésia

Liga Primèr Indonésia, dicekak LPI iku kompetisi bal-balan antar klub profésional ing Indonésia kang dianakaké wiwit 2011. LPI diadani déning PT Liga Primèr Indonésia kang dimotori déning pengusaha Arifin Panigoro. LPI ora afiliasi karo PSSI, saé ...

                                               

Pulo Pinang

Pulo Pinang utawa Penang iku péranganing Praja Malaysia, kang kapengkar saka Pulo Pinang kanthi jembar 293 km², lan" Seberang Perai” kang ana ing tlatah pinggir pasisir kulon Ujung Malaysia kanthi jembar 760 km². Dasanamané saka Wit Pinang. Pulo ...

                                               

Festival Film Indonesia 2006

Festival Film Indonésia 2006 ingkang dipunlangsungakèn ing wulan Dhésèmber 2006 ing Jakarta Convention Center. Panyèrahan Piala Vidia dipunlampahi ing surya 2 Dhésèmber 2006 sawètara Piala Citra dipunsèrahakèn ing surya 21 Dhésèmber. Ing taun 200 ...

                                               

Prasasti Sukawana

Prasasti Sukawana kaperang dadi lima kumpulan, Prasasti Sukawana AI lan AII kalebu ing panunggalan prasasti sing cacahe ana lima lembar. Kabeh prasasti kagawe saka tembaga sing ukuran dawa, amba, lan kandhele meh pada. Ana telu jinise prasasti ka ...

                                               

Éskatologi Islam

Éskatologi Islam yaiku ngèlmu kang nyinaoni babagan panguripan sawisé mati sajeroning akirat lan al-Qiyāmah "Pangadilan Pungkasan". Éskatologi gegayutan karo salah siji aqidah Islam, yaiku yakin anané dina pungkasan, kepatèn, jenggèlèk saka, mahs ...

                                               

Zaidiyah

Zaidiyah, Zaidiyyah utawa Zaidisme yaiku Madahab Singah, diarani miturut Imam Zaid bin ˤAlī. Panganut fiqih Zaidi diarani Zaidis. Nanging uga ana siji grup kang diarani Zaidi Wasītīs kang minangka panganut Rolas Imam.

                                               

Yahya bin Main

Yahya bin Main ya iku ulama saka abad ke-2 Hijriyah. Yahya dilairake ing taun 158 H lan Adz-Dzahabi ngendika menawa Yahya bin Main wis nulisake ilmu hadits nalika umur 20 taun lan Yahya bin Main kang paling tuwa saka ulama kang saangkatan, kayade ...

                                               

Syarif Radhi

Abul-Hasan Muhammad bin Al-Husayn Al-Musawi utawa luwih kondhang ing bangsa Arab kanthi jejuluk al-Sharif al-Radi utawa ing Persi kanthi sebutan Sharif Razi utawa Seyyed Razi iku sawijining ulama Singah lan pujangga kang lair ing Baghdad. Panjene ...

                                               

Kadadéan Srikaton

Kadadean Srikaton iku ontran-ontrak kang ditindakaké Imam Sampurna ing 11 Oktober 1888. Srikaton iku pesanggrahan duwéné Kangjeng Adipati Mangkunagara ing Tawangmangu, Dhistrik Karangpandhan.

                                               

Christophorus Tri Harsono

Mgr. Christophorus Tri Harsono nggih punika uskup Purwokerto wiwit kapilih ing surya 14 Juli 2018 nggantos Mgr. Julianus Sunarka, S.J.

                                               

Kunut

Ètimologis tembung Kunut asalé saka tembung ing basa Arab sing nduwéni akeh makna, kalebu ngadeg ingkang dipun danguaken, mèndel, tansah manut, tundhuk, pandonga lan khusyuk. Minangka saking segi istilah kunut yaiku pandonga sing diwaca dening wo ...

                                               

Salam Lintas Agama

Salam Lintas Agama, Salam Bebuka Kabèh Agama utawa Salam Kabèh Agama yaiku sawijining ucapan salam mligi saka enem agama kang diakoni ing Indonésia kang diucapaké kanthi bebarengan. Salam iki kasusun saka assalamualaikum warahmatullahi wabarakatu ...

                                               

Jajanan pinggir dalan

Panganan ing dalan, panganan utawa omben sing wis siyap kanggo didol ing dalan utawa papan umum liyane, kayata pasar utawa pameran, dening penjual utawa vendor, asring saka kios portebel, duwe variasi ing kaloro wilayah lan budaya. Contone, Dorli ...

                                               

Bulan Terbelah di Langit Amerika 2

Bulan Terbelah di Langit Amerika 2 ya iku filem Indonésia kang diarahaké déning Rizal Mantovani lan dibintangi Abimana Aryasatya, Acha Septriasa, Nino Fernandez, Rianti Cartwright, Ira Wibowo, lan Boy William. Bulan Terbelah di Langit Amerika 2 n ...

                                               

Lungguh

Lungguh iku lemah utawa bumi kanggo gaji. Ing kabudayan Kulon, konsep iki diarani apanage. Nalika jaman penjajahan Walanda, sistem lungguh kulina diarani Mataramsch apanage-bezit amarga eksis ing Vorstenlanden. Sanajan pernah misuwur ing abad 19, ...

                                               

Lindswell Kwok

Lindswell Kwok yaiku ratuning wushu saking Indonesia. Wanita kang miyos ing Binjai, 24 September 1991 punika sampun dados juwara langgananipun lomba wushu ing internasional. Paling caket, piyambakipun dados juara wushu cabang Putri Asian Games 20 ...

                                               

Panyalam

Panyalam utawa panyam, yaiku pancake beras goreng tradisional Filipina. Digawé nganggo beras ketan, muscovado, lan santen dicampur dadi adhonan sing wis digoreng. Panyalam asale saka Mindanao lan pulau-pulau sing cedhak. Utamane misuwur ing kalan ...

                                               

Tarékat Qodiriyah

Tarékat Qodiriyah, inggih menika satunggaling tarékat sufi ingkang dipungulawenthah déning ulama Syeikh Muhyidin Abu Muhammad Abdul Qodir Jaelani Al Baghdadi QS utawi misuwur kanthi asma Syekh Abdul Qadir Jaelani ingkang asalipun saking Gilan. Aj ...