ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 180



                                               

Kaisar

Tembung kaisar asalé saka basa Latin caesar kang mauné iku jeneng dhiri kaisar Romawi, Julius Caesar. Wiwit Julius Caesar, kaisar-kaisar Romawi migunakké jeneng wuriné minangka gelar, sanadyan gelar kaisar Roma kang pisanan lumrahé diwènèhaké mar ...

                                               

Tsar

Tsar, iku gelar kanggo pamimpin Kakaisaran Pisanan lan Kapindho Bulgaria wiwit taun 913, ing Serbia nalika patengahan abad kaping-14, lan ing Rusia wiwit taun 1547 nganti taun 1917.

                                               

Badminton

Badminton utawa bulu tangkis iku ulah raga mawa rakèt kang dimainaké déning wong loro utawa rong pasangan kang silih tetandhingan. Mèmper karo tènes, badminton duwé tujuan nampèl bal awujud wulu "kok" utawa shuttlecock ngliwati jaring supaya tiba ...

                                               

Federasi Bulu Tangkis Dunia

Federasi Bulu Tangkis Dunia) inggih punika organisasi internasional kanggé ulah raga bulu tangkis. Organisasi ini didirikan pada taun 1934 sebagai Federasi Bulu Tangkis Internasional kaliyan 9 anggota angliputi Kanada, Denmark, Inggris, Perancis, ...

                                               

Bal-balan

Bal-balan iku dolanan bal kang dimainaké déning rong tim, lan saben tim dumadi saka 11 juru main. Mlebu ing abad 21, ulah raga iki wis dimainaké punjul 250 yuta wong ing 200 nagara, lan ndadèkaké ulah raga paling kondhang ing donya. Bal-balan iku ...

                                               

A.S. Roma

A.S. Roma iku cekakan saka ukara Associazione Sportiva Roma, nanging luwih asring kanthi jejuluk AS Roma, yaiku salah siji grup bal-balan saka Italia kang ana ing Roma. Grup iki main ing Liga Italia.

                                               

Arema

Arema Indonésia, rumiyin ingkang nama Arema Malang, inggih punika sawijining klub bal-balan ingkang gadhah markas ing Malang, Jawi Wétan, Indonésia. Arema dipunadegaken rikala tanggal 11 Agustus 1987, Arema gadhah jejuluk "Singo Edan".Arema main ...

                                               

Bayer 04 Leverkusen

Bayer Leverkusen inggih punika salah satunggalipun klub bal-balan ing Jerman ingkang basisipun wonten ing kutha Leverkusen, Westphalia. Bayer Leverkusen jumeneng nalika tanggal 1 Juli 1904, lan saged dipunkenal kanthi nama TSV Bayer 04 Leverkusen ...

                                               

Bèg

Sajeroning ulah raga bal-balan, bèg iku juru main kang posisiné ana ing mburi para glandhang lan tugasé njurung marang tugas kiper kanggo nyegah supaya bal ora mlebu gawang. Ana sawatara jinis bèg, ya iku: bèg tengah, bèg sayap full back / wing b ...

                                               

Giovani dos Santos

Giovani dos Santos Ramírez ya iku salah sijining juru main bal-balan sing kewarganegaraané Meksiko sing main kanggo klub RCD Mallorca ing posisi glandhang. Panjenengané naté main kanggo FC Barcelona lan Tottenham Hotspur F.C.

                                               

Jonny Evans

Jonathan Grant "Jonny" Evans yaiku salah sijining juru main bal-balan sing kewarganagaraané Irlandia Lor sing main kanggo klub Manchester United ing posisi bèg. Evans lair ing Belfast lan miwiti kariré ing Greenisland FC, dhéwéké tinemu déning pa ...

                                               

Mathieu Debuchy

Mathieu Debuchy inggih punika satunggaling juru main bal-balan profèsional saking Perancis ingkang main ing Liga Utama Inggris Arsenal lan Tim Nasional Bal-balan Perancis. Piyambakipun asring dipunposisikaken dados bèg tengah lan bèg tengen, nang ...

                                               

Persijap Jepara

Persatuan Sepak bola Indonésia Japara yaiku klub bal-balan kang dumunung ana ing tlatah Jepara, Kabupatèn kang ana ing Jawa Tengah paling kidul Pulo Jawa. Jepara iku wujud sawijining kutha kabupatèn sing mayoritas masarakaté nyambut gawé ing sèkt ...

                                               

Persiraja Banda Aceh

Persatuan Sepak bola Indonésia Kutaraja Banda Acèh, utawa kerep kasingkat Persiraja Banda Acèh yaiku klub bal-balan Indonésia saka Kutha Banda Acèh, kutha krajan Provinsi Acèh. Kutaraja yaiku jeneng mbiyèn Kutha Banda Acèh. Klub ini diadhekaké an ...

                                               

Rangers F.C.

Rangers Football Club minangka klub bal-balan ing Glasgow, Sekotlan, kang main ing Liga Utama Skotlandia, tingkat pertama Liga Sepakbola Profesional Skotlandia. Papan ngarep, Stadion Ibrox, dumunung ing sisih kidul-kulon kutha. Rangers wis menang ...

                                               

S.S.C. Napoli

S.S.C. Napoli yaiku tim bal-balan kang ana ing Serie A Italia sing digawé ing taun 1926, tim iku duwé situs web resmi yaiku www.sscnapoli.it, Napoli dipangajengi Aurelio De Laurentiis, dirèkturé yaiku Riccardo Bigon. Markas klub bal-balan iki dum ...

                                               

Simon Mignolet

Simon Mignolet ya iku juru main bal-balan kang kewarganagaraané Belgia kang main kanggo klub Club Brugge ing posisi kiper. Simon kang maune wus karir ing Inggris belani Sunderland, lan Liverpool.

                                               

Stadion Emirates

Stadion Emirates utawa Emirates Stadium iku stadion utawa lapangan gedhé kang dadi kandhangé Arsenal F.C. Dijenengaké Emirates amarga Fly Emirates dadi panyokong duit gedhé dhéwé kanggo Arsenal. Lapangan iki sajatiné dudu kandhang Arsenal kang ka ...

                                               

Steven Fletcher

Steven Kenneth Fletcher ya iku juru main bal-balan kang kewarganagaraané Sekotlan kalairan Inggris kang main ing posisi penyerang kanggo klub Sunderland. Fletcher sadurungé naté main kanggo Hibernian F.C., Burnley F.C., lan Wolverhampton Wanderer ...

                                               

Thiago Motta

Thiago Motta inggih punika satunggaling juru main bal-balan saking Italia ingkang main ing posisi gelandhang lan samenika main ing klub Perancis Paris Saint-Germain FC lan Tim Nasional Italia. Piyambakipun miwiti kariripun ing Barcelona. Motta ug ...

                                               

Sekak

Catur utawi sekak inggih punika salah satunggalipun dolanan utawi ulah raga ingkang mbetahaken konsèntrasi ingkang temenan. Sekak ingkang basa Inggrisipun chess punika salah satunggalipun ulah raga karemenanipun para mudha ngantos tiyang sepuh.

                                               

Deep Blue

Deep Blue iku siji komputer catur kang digawé déning IBM. Deep Blue iku komputer pisanan kang menangaké siji dolanan catur nglawan siji jawara donya Garry Kasparov ing sajeroning wektu standar siji turnamèn catur. Kamenangan pisanané sajeroning t ...

                                               

Angry Birds

Angry Birds inggih punika video game ingkang kawangun déning Rovio Mobile, satunggaling pambangun piranti alus komputer saking Finlandia. Pikantuk inspirasi saking gambar peksi tanpi swiwi, dolanan punika kababar ingkang sapisanan kanggé Apples i ...

                                               

Grand Theft Auto V

Grand Theft Auto V utawa kerep dicekak GTA V iku sawijining dolanan komputer kalebu genre aksi-panglelanan kang digawé déning Rockstar North lan kapisan dibabar ing taun 2013 déning Rockstar Games. Kanggo format Playstation 3 lan X Box 360, dolan ...

                                               

Minesweeper

Minesweeper iku sawijining dolanan komputer. Dolanan iki awujud segi papat sing kapérang dadi kothak cilik-cilik. Ing sajeroné saben kothak iku bisa ana ranjauné utawa ora. Dadi wong sing dolanan gim iki kudu nemokaké kabèh ranjau.

                                               

Medhia grafis

Nggunakaken Medhia Grafis ing SD Médhia grafis ingkang saged dipun-ginakaken ing SD wonten 5, antawisipun: 1. Bagan Bagan miturut Nana Sudjana 2005: 27 inggih punika kombinasi antawis medhia grafis, gambar, lan foto ingkang dipunrakit kanggé memv ...

                                               

Rab Ne Bana Di Jodi

Rab Ne Bana Di Jodi, judhul basa Inggris: A Match Made By God) inggih punika filem India ingkang dipunsutradarani Aditya Chopra. Film punika dipunproduksi déning Yash Chopra lan Aditya Chopra. Rab Ne Bana Di Jodi dipunrilis ing tanggal 12 Dhésèmb ...

                                               

About Fifty

About Fifty nggih punika filem sandiwara independen saking Amerika Serikat produksi taun 2011. Filem punika kaarahaken déning Thomas Johnston. Piyambakipun ugi ngrangkep minangka panganggit skénario ingkang dipunbiyantu kaliyan Drew Pillsbury lan ...

                                               

Adam (filem 2009)

Adam nggih punika sesirah filem sandhiwara romantis saking Amérikah Sarékat taun 2009. Filem punika kaarahaken déning Max Mayer. Piyambakipun ugi kapatah dados panganggit skénario. Ingkang ngayahi jejibahan minangka juru damel filem nggih punika ...

                                               

Adopted (filem)

Adopted nggih punika sesirah filem sandhiwara komedi mokumenter independen saking Amérika Sérékat taun 2009. Filem punika kaarahaken déning Pauly Shore. Piyambakipun ugi ngrangkep minangka juru damel, sesarengan Sam Hendrikse, lan Ann Roberts. Wo ...

                                               

Adult Beginners

Adult Beginners inggih punika filem drama komedi saking Amérikah Sarékat ingkang dipundamel taun 2014. Filem punika dipunsutradarani Ross Katz, dhedhasar skénario anggitanipun Jeff Cox lan Liz Flahire, dipunangkat saking lakon kasunyatan ingkang ...

                                               

After the Storm (film 2016)

After the Storm inggih punika filem sandhiwara kulawarga saking Jepang ingkang kadamel taun 2016. Filem punika dipunsutradarani lan kaanggit skénarionipun déning Hirokazu Koreeda. Ingkang maragani filem punika antawisipun Hiroshi Abe, Kirin Kiki, ...

                                               

Aftermath (film 2017)

Aftermath inggih punika filem sandhiwara thriller saking Amérikah Sarékat ingkang kadamel taun 2017. Filem punika dipunsutradarani Elliott Lester, dhedhasar skénario anggitanipun Javier Gullón. Filem punika dipunangkat saking lelakon sajatosipun ...

                                               

The Air Mail

The Air Mail inggih punika filem bisu saking Amérikah Sarékat ingkang dipundamel déning Famous Players-Lasky taun 1925. Filem punika dipunsutradarani Irvin Willat, dhedhasar skénario anggitanipun James Shelley Hamilton, dipunangkat saking pamikir ...

                                               

Alam Ara

Alam Ara yaiku filem sandhiwara saka India sing digawé taun 1931. Filem iki disutradharani déning Ardeshir Irani. Skenario ditulis déning Joseph David, lan ing basa Urdu katulis déning Munshi Zaheer. Sing mroduseri filem iki Imperial Moviestone. ...

                                               

All I See Is You (filem)

All I See Is You nggih punika filem thriller psikologi drama Amérikah Sarékat ingkang kadamel ing taun 2016, dipunarahaken déning Marc Forster, adhedhasar saking skenario anggitanipun Sean Conway. Filem punika dipun paragani déning Blake Lively l ...

                                               

Alter Egos

Alter Egos nggih punika filem independen saking Amérikah Sarékat ingkang dipundamel ing taun 2012. Filem punika kaarahaken déning Jordan Galland. Piyambakipun ugi ngrangkep menangka panganggit skénario. Juru damel filem punika kapasrahaken dhumat ...

                                               

Amanda (filem)

Amanda inggih punika filem sandhiwara kumedhi romantis saking Amérikah Sarékat ingkangdidamel taun 2009. Filem punika dipunsutradarani Steve Marra. Piyambakipun ugi ngrangkep minangka panganggit skénario. Ingkang maragani filem punika antawisipun ...

                                               

Amazing Grace (filem 2006)

Amazing Grace inggih punika filem sandhiwara biografi saking Inggris-Amérikah Sarékat ingkang kadamel taun 2006. Filem punika dipunsutradarani Michael Apted, dhedhasar skénario anggitanipun Steven Knighht, nyariyosaken babagan kampanye nglawan do ...

                                               

The Amazing Grace

The Amazing Grace inggih punika filem sandhiwara sujarah saking Inggris-Nigeria ingkang kadamel taun 2006. Filem punika dipunsutradarani Jeta Amata, dhedhasar skénario anggitanipun Jeta Amata lan Nick Moran. Wondéné juru damel dipunayahi déning A ...

                                               

American Gangster (filem)

American Gangster yaiku film biografi drama kriminal Amerika taun 2007 sing disutradarani dening Ridley Scott lan diprodhuksi dening Brian Grazer lan Ridley Scott.Naskah film iki ditulis dening Steven Zaillian adhedhasar buku The Return of Superf ...

                                               

American Gun (filem 2002)

American Gun inggih punika filem sandhiwara saking Amérikah Sarékat ingkang didamel ing taun 2002. Filem punika dipunsutradarani Alan Jacobs ingkang ngrangkep minangka panganggit lakon. Ingkang maragani filem punika antawisipun James Coburn, Virg ...

                                               

American Gun (filem 2005)

American Gun inggih punika filem independen sandiwara kriminal saking Amérikah Sarékat ingkang dipundamel déning Participant Productions, IFC Films, IFC First Take, lan Spirit Dance Entertainment ing taun 2005. Filem punika dipunsutradarani Aric ...

                                               

American Honey (filem)

American Honey nggih punika filem drama Amérikah Sarékat lan Inggris ingkang dipun damel taun 2016, kaserat skénarionipun déning sineas Andra Arnold saking Inggris. Wondéne ingkang sami maragani filem punika antawisipun Sasha Lane, Shia LaBeouf, ...

                                               

American Hustle

American Hustle nggih punika filem drama komedi kriminal thriller saking Amérikah Sarékat ingkang dipundamel taun 2013. Filem punika dipunarahaken déning David O. Russell kanthi juru damel Jonathan Gordon, Megan Ellison, Charles Roven dan Richard ...

                                               

American Made (filem)

American Made inggih punika filem sandhiwara biografi kriminal thriller saking Amérikah Sarékat ingkang kadamel taun 2017. Filem punika dipunsutradarani Doug Liman, dhedhasar skénario anggitanipun Gary Spinelli, dipunangkat saking lelampah pagesa ...

                                               

American Pastoral (filem)

American Pastoral nggih punika filem drama kriminal Amérikah Sarékat ingkang kadamel taun 2016, kaarahaken déning Ewan McGregor, adhedhasar saking skénario ingkang kaanggit déning John Romano, dipun pundhut saking novel babaran taun 1997 kanthi s ...

                                               

American Sniper

American Sniper nggih punika filem drama biografi yuda Amérikah Sarékat ingkang dipundamel taun 2014. Filem punika dipunarahaken déning Clint Eastwood kanthi juru damel Bradley Cooper, Clint Eastwood, Andrew Lazar, Robert Lorenz lan Peter Morgan. ...

                                               

Another Earth

Another Earth nggih punika sesirah filem sandhiwara fiksi ilmiyah saking Amérikah Sarékat taun 2011. Filem punika kaarahaken déning Mike Cahill. Piyambakipun ugi ngrangkep minangka panganggit skénario sesarengan Brit Marling. Wondéné ingkang ngay ...

                                               

Answer This!

Answer This! nggih punika sesirah filem drama komedi saking Amérikah Sarékat taun 2011. Filem punika kaarahaken déning Christopher Farah. Piyambakipun ugi ngrangkep minangka panganggit skénariyo. Anna Wenger sesarengan Mik Farah kajibah minangka ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →