ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 185



                                               

Shogun

Shogun iku istilah basa Jepang kang tegesé jendral. Sajeroning kontèks sajarah Jepang, yèn karan pejabat shogun mula kang dimaksudkaé ya iku Sei-i Taishōgun kang tegesé Panglima Paling Dhuwur Pasukan Ekspedisi nglawan Wong Biadab. Sei-i Taishōgun ...

                                               

Album

Album utawa jangkepé album rekaman iku kolèksi audio utawa musik sing didhistribusi kanggo publik. Cara paling umum yaiku liwat dhistribusi niaga, sanadyan kerep uga didhistribusi langsung ing siji konsèr utawa liwat situs wèb. Lumrahé, siji rera ...

                                               

Adiwarna

Kita Kan Bersama Malek Osman & Sham Amir Hussain Lagu Ku Di Hatimu Salman & Siti Nurhalizah Demi Kasih Sayang LY & Baiduri Purnama Merindu Azmeer & Lukhman S. Diari Hatimu Ferdi Ferdian Khalid NS Sendiri LY & Baiduri Gelora Asmara Adnan Abu Hassa ...

                                               

Cindai

Janji Lela Manja Es Lilin Damak Laksamana Mati Dibunuh Patah Hati Kaparinyo Joget Pahang Joget Berhibur Rahim Jantan & Siso Cindai Pak Ngah & Hairul Anuar Harun

                                               

Siti Nurhaliza 1

Jalanan Berduri Peter Fam & Hani MJ Jawapan Di Persimpangan Adnan Abu Hassan & Othman Zainuddin / Hazida Kerana Jelingan Mu Adnan Abu Hassan & Lukhman S. Sempadan Adnan Abu Hassan & Hani MJ Jerat Percintaan Adnan Abu Hassan & Othman Zainuddin / H ...

                                               

Siti Nurhaliza 2

The Colour Of My Love David Foster & Arthur Ganov Demi Kasih Kita Adnan Abu Hassan & Siti Nurhalizah Usah Diragui Zul Mahat & Habsah Hassan Kesilapanku Keegoanmu LY & Baiduri Wajah Kekasih Adnan Abu Hassan & Hani MJ Sri Mersing Aku Cinta Padamu L ...

                                               

Superman Is Dead

Superman Is Dead band sing diwiwiti Wong Bali saka acara-acara musik fèstival ing Kuta, Bali, Indonesia. Pawongan ingkang nyawiji, ya iku Bobby Kool, Eka Rock, lan Jerinx, iku durung tau ganti personil miwiti band Superman Is Dead saka taun 1995. ...

                                               

Genre musik

Genre musik utawa jinis musik ya iku pamérangan musik kang manut karo èmper-èmperan utawa padha klawan musik liyané. Musik uga bisa diklasifikasikaké miturut kritéria liyané, contoné géografi. Sawijining genre bisa ditetepaké déning teknik musik, ...

                                               

Neo soul

Neo soul ya iku sijine jinis genre lelagu kang moncér. Istilah iki digawé dèning pengusaha indhustri lelagon Kedar Massenburg ing pungkasan taun 1990an kanggo nggambaraké gaya musik saliyané saka jiwa R&B lan kontemporér. Tegese, manut karo j ...

                                               

Gitar bas

Gitar bas inggih punika piranti musik dawai ingkang ngginakaken listrik supados saged ngagengaken swantenipun. Wujudipun meh sami kaliyan gitar listrik nanging gadhah wujud ingkang langkung ageng, kajengipun langkung panjang, lan limrahipun gadha ...

                                               

Killing Me Inside

Killing Me Inside iku band kang duwé genre Modern Rock / Emo kang diwangun ing awal taun 2006. Personile Killms ya iku Sansan minangka vokalis, Raka lan Josaphat minangka gitaris, Onadio minangka bassis lan Rendy minangka drummer. Ing tengah taun ...

                                               

Pranawéngrum Katamsi

Pranawéngrum Katamsi inggih menika juru nembang seriosa ingkang misuwur taun 1950-1960an. Piyambakipun dipunsebat Ibu Seriosa Indonèsia. Piyambakipun sampun seda ing dinten Senin, 4 September 2006 kepengker. Piyambakipun tilar donya amargi gerah ...

                                               

Gangnam Style

"Gangnam Style" utawa "Gaya Gangnam" ya iku singel K-pop taun 2012 kang dinyanyèkaké déning rapper Koréa Kidul, Park Jae Sang, utawa kang kondhang kanthi jeneng PSY. Gangnam Style miturut umum merkoleh pujian saka kritikus-kritikus amarga ritme h ...

                                               

Gaon Chart

Gaon Chart ya iku chart rekor nasional Koréa Kidul. Dikompilasi déning Koréa Music Content Industry Association lan disponsori déning Kementerian Koréa Kidul Kebudayaan, Ulah raga, lan Pariwisata, kanggo gawé grafik nasional Koréa kaya déné Billb ...

                                               

Jembatan Merah (lagu)

Jembatan Merah iku sawijining lagu kroncong anggitan Gesang kang nyritakaké Jembatan Merah lan katresnan ing jaman perang. Lagu iki diripta nalika jaman Jepang, ing taun 1943. Lagu iki ora nganggo paugeran kroncong, nanging digawé prasaja lan lum ...

                                               

Lagu dolanan

Lagu dolanan utawa Tembang dolanan iku awujud gendhing kang prasaja sing biyasa ditembangaké déning bocah cilik nalika dolanan. Nanging kadhangkala uga ditembangaké déning waranggana sajeroning swasana tinamtu ing pagelaran wayang kulit lan wayan ...

                                               

Supermassive Black Hole

Supermassive Black Hole ya iku lagu saka band rock alternatif saka Inggris, Muse ana ing album kaping papat saka muse Black Holes & Revelations. Nalika dirilis dadi single ana ing sasi Juni 2006 karo B-side Crying Shame, lagu iki bisa mapan ing p ...

                                               

The Way (lagu Ariana Grande)

The Way kuwi salah siji lagu sing dinyanyèkné karo penyanyi lan penulis lagu teka Amérikah Sarékat ya iku Ariana Grande, ndhik album studio kapisané, Yours Truly. Lagu iki resmi dirilis mawa internasional tanggal 26 Maret 2013.

                                               

Jazz Goes To Campus

Jazz Goes To Campus inggih punika rerangkèn acara tahunan ingkang gadhah tema musik jazz - kaliyan pucuk acara festival musik jazz ing FEUI - ingkang dipunprakarsani déning Senat Mahasiswa Fakultas Ékonomi UI. Kegiatan punika kalangsungan miwiti ...

                                               

Fiersa Besari

Fiersa Besari ya iku penyerat novèl saka Bandung. Fiersa Besari mulané dikenal dadi musisi indie saka Bandung. Dhèwèké ajeg main musik dadi penyanyi band indie post rock Climacteric nganti metuaké album ’11:11’ lan lanjut 2 album manèh. Tulisan-t ...

                                               

Garpu tala

Garpu tala ya iku piranti kang wujudé memper kaya garpu nanging duwé pérangan kang kaya untu cacahé mung 2. Garpu tala duwé wangun kaya huruf "Y" kanggo munculakée getaran utawa gelombang swara, lan garpu tala duwé résonansi. Ing frekuènsi tinamt ...

                                               

Jongmyo Jeryeak

Jeryeak punika musik ingkang dipunmainaken kanggé upacara ritual jaman rumiyin ing Koréa. Déné Jongmyo Jeryeak punika dipunmainaken wonten ing upcara ritual pakurmatan dhateng leluhur lan déwa-déwa ing Candhi Jongmyo lan sajik ing salebeting asta ...

                                               

Munmyo Jeryeak

Munmyo Jeryeak, Munmyo-ak, utawi Eungan-jiak punika jinising musik tradhisional Koréa. Jeryeak, musik ingkang dipun-ginakaken wonten ing ritual jaman rumiyin ing Koréa. Musik punika mirunggan nalika dipunwontenaken upacara pakurmatan dhateng Kong ...

                                               

Organ èlèktronik

Organ èlèktronik utawa organ elektrik minangka kibot èlèktronik sing teka saka inspirasi gabungané harmonium, organ pipa, lan organ teater. Digawé kanthi nuladhani swara piranti musik ing ndhuwur, utawa swara orkèstra, organ èlèktrik dibedakaké d ...

                                               

Piano

Piano inggih punika piranti musik ingkang dipuntabuh kanthi asta. Tiyang ingkang asring mainaken piano asring sinebat pianis. Ing wiwitanipun piano dipunripta, swantenipun taksih dèrèng seru tinimbang piano ingkang wonten ing jaman sapunika, kado ...

                                               

Piranti musik

Piranti musik iku instrumèn utawa piranti kang digawé utawa diowahi kanggo ngasilaké suwara kang diarani musik. Pathokane sadhengah barang kang ngasilaké swara, lan kanthi cara tinamtu ditata déning musisi, bisa ingaran minangka piranti musik. Sa ...

                                               

Samulnori

Samulnori punika dolanan piranti musik perkusi tradhisional saking Koréa. Saged ugi dipuntegesi genre musik perkusi tradhisional saking korea. Tembung Samulnori piyambak ateges sekawan objek lan nori ateges dolanan. Dados kanthi barès samulnori p ...

                                               

Suling

Suling yaiku kulawarga piranti musik ing golongan piranti sebul kayu. Ora kaya piranti sebul kayu kang ana panggeteré, suling iku sawijining piranti aérofon utawa piranti sebul tanpa panggeter sing ngasilaké swara limantar aliran hawa kang ngliwa ...

                                               

Taepyeongso

Taepyeongso punika satunggaling piranti musik tradhisional Koréa ingkang wujud suling vertikal nanging mirib kaliyan trompet. Taepyeongso punika jinis uling kanthi nada inggil ingkang dipunjangkepi kaliyan kerucut. Piranti musik punika dipuntepan ...

                                               

Tambur

Tambur ya iku piranti musik perkusi kang diunèkaké kanthi cara ditabuh lan diobahaké. Tambur ngasilaké swara kumrincing kang bisa dicampur karo swara tabuhan saka pérangan mémbrané. Tambur digawé saka kayu kang diwangun bunder, lan mémbran kang d ...

                                               

ABBA

ABBA iku golongan musik pop saka Swèdhen, minangka salah siji artis paling suksès saka Skandinavia. Dumadi saka Benny Andersson, Björn Ulvaeus, Agnetha Fältskog, lan Anni-Frid Lyngstad. Sadurungé dadi ABBA, Fältskog lan Ulvaeus wis nikah lan saba ...

                                               

Boyzone

Boyzone ya iku boy band ingkang asalé saka Irlandia gadhah anggota Keith Duffy, Mikey Graham, Ronan Keating, Shane Lynch, lan Stephen Gately. Didamel rikala taun 1993, uga saged laris lagune ing lan suksés ing nagari Irlandia, Britania Raya, lan ...

                                               

Deftones

Deftones ya iku sawijining grup musik saka nagari musik Amérikah Sarékat ingkang didamel rikala taun 1988. Grup musik iki didamel tiyang 6, ya iku Chino Moreno, Stephen Carpenter, Chi Cheng, Frank Delgado, Abe Cunningham lan Sergio Vega.Album kap ...

                                               

Destinys Child

Destinys Child inggih punika kelompok musik R&B lan Pop saking Amérikah Sarékat ingkang beranggotakan Beyoncé Knowles, Kelly Rowland lan Michelle Williams. DC gadhah sèkawan album studio ingkang natè kasadè langkung saking 50 yuta keping seda ...

                                               

Dewa 19

Cithakan:Infobox penyanyi Indonésia Déwa 19 inggih punika grup musik ingkang jumeneng ing taun 1986 ing Surabaya, Indonésia. Grup punika sampun gumantos personil lan sapunika anggotanipun inggih punika Ahmad Dhani, Andra Junaidi, Yuke Sampurna la ...

                                               

Jesse McCartney

Jesse McCartney iku penyanyi lan aktor. Kang.ya iku dadi salah sijiné penyanyi pop saka ylatah Amérikah Sarékat kang dadi jawara Daytime Emmy ya iku aktor kang paling apik lam misuwur.Panjenengané teturunan saka Scott lan Ginger McCartney. Jesse ...

                                               

Mesin drum

Mesin drum minangka piranti musik elektronik sing bisa nggawé swara kaya drum lan perkusi liyane kanthi pola tartamtu. Piranti iki biasané nduwe kanggonan saperlu rekaman musik jogèt èlèktronik saha genre musik liyane. Mesin drum tau dinggo kangg ...

                                               

Momoiro Clover Z

Momoiro Clover Z ya iku grup idola kang asalé saka Jepang. Dibentuk déning Stardust Promotion warsa 2008. Awit 10 April 2011, cacahé ana 5 anggota.

                                               

MTV

MTV utawa Music Television iku stasiun télévisi Amérikah Sarékat sing mligi kanggo muter acara-acara sing magepokan karo musik. MTV uga wis ngadegaké cabang-cabang ing manéka nagara lan laladan ing donya, kaya MTV Indonésia, MTV India, MTV Jerman ...

                                               

Seri Balas

Lenggang Lenggok Fadzil Ahmad & Hairul Anuar Harun / Siti Nurhaliza Pulau Pisang Copyright Control Musalmah Manis Copyright Control & Rahim Jantan Walinong Sari Copyright Control Dondang Dendang Pak Ngah & Hairul Anuar Harun Ketawa Lagi Copyright ...

                                               

Shinee

Shinee inggih punika salah satunggalipun boy band saking Koréa Kidul ingkang gadhah aliran kontèmporer. Shinee dipunbentuk déning SM Entertainment ing taun 2008. Shinee gadhah anggota gangsal, inggih punika Onew, Jonghyun, Key, Choi Minho, lan Ta ...

                                               

Skid Row

Skid Row ya iku grup band asal New Jersey, Amérikah Sarékat, kang duwé aliran glam metal iki kadhapur ing taun 1986 kanthi formasi wiwitan Matt Fallon, Dave Sabo, Steve Brotherton lan Rachel Bolan. Grup band iki minangka salah siji saka génerasi ...

                                               

Slank

Slank inggih punika satunggalipun grup musik ing Indonésia. Dipunwujudaken déning Bimbim nalika 26 Dhésèmber 1983 amargi bosen main musik namung dados cover band lan gadhah tekad badhé damel lagu piyambak. Tekadipun punika saged kasil lan dados s ...

                                               

Tangga nada diatonik

Sajeroning téyori musik, skala diatonik iku komponèn dhasar téyori musik donya Kulon. Skala diatonik duwé pitu not sing béda-béda sajeroning sak oktaf. Not-not iki ya iku not-not ing tuts piano sing awarna putih. Sajeroning notasi solmisasi, not- ...

                                               

Tembang kabangsan

Tembang kabangsan utawi salebetipun ing punika tembang ingkang andadosake pralambang ing salah satunggaling nagara utawi laladan.Asring tetembangan kabangsan dipuntétépake salebetipun ukum, minangka utawi nyatakake tembangpunika adi karya salah s ...

                                               

The Click Five

. The Click Five iku band saka Boston, Amérikah Sarékat. Band kang ganti vokalis ing wulan Maret taun 2007 iki duwé anggota lima. Awalé vokalisé jenengé Eric Dill banjur diganti Kyle Patrick. Susunan anggota band iki ya iku Kyle Patrick kang dadi ...

                                               

The Cranberries

The Cranberries ya iku band wiwitan saka Irlandia ingkang didamel nalika ing kutha Limerick taun 1989 ingkang kapisan ngagem asem Cranberry Saw Us. Anggota band iki diwiwiwti kaliyan Dolores ORiordan, Noel Hogan, Mike Hogan, lan Fergal Lawler. Th ...

                                               

Tony Q Rastafara

Tony Q Rastafara ya iku wong kang dadi ikon utawa simbol reggae Indonésia. Dhèwèké kalebu pelopor, produktif lan duwé watak kang kuwat. Ora mung niru-niru musik reggae, nanging Tony Q nggarap, nggawé, lan ngrembakakake musike dhéwé. Jeneng asline ...

                                               

Westlife

Westlife ya iku jeneng band saka Irlandia. Jeneng anggotané Shane Filan, Kian Egan, Nicky Byrne, lan Mark Feehily. Siji anggota metu saka band westlife iki ing tanggal 9 maret 2004. Graoup Band iki kabukti misuwur ing tlatah Irlandia uga Britania ...

                                               

Bebungah Ramon Magsaysay

Bebungah Ramon Magsaysay utawa Ramon Magsaysay Award, iku program bebungah sing diwangun ing sasi April 1957, déning para wali amanat Rockefeller Brothers Fund sing punjeré ing Kutha New York, Amérikah Sarékat. Kanthi pasetujon saka pamaréntah Fi ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →