ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 189



                                               

Dwain Chambers

Dwain Chambers yaiku salah sawijining atlét mlayu kang asalé saka Britania Agung. Jeneng jangkepé yaiku Dwain Anthony Chambers, lair surya kaping 5 wulan April taun 1978 ing Islington, London Lor, London, Inggris. Chambers yaiku atlét mlayu ing n ...

                                               

Ranté pit

Ranté pit iku siji ranté mubeng sing kanggo ngowahi daya sing diasilaké pedhal marang rodha pit. Ranté pit lumrahé kagawé saka waja utawa wesi campuran lan sapérangan dilapisi nikel kanggo nyegah tèyèngen.

                                               

Stadion Green Point

Stadion Green Point sing dumunung ing kutha Cape Town, Afrika Kidul iku siji stadion. Sajeroning tahap perancangan stadion mau dirujuk minangka "Stadion Renaisans Afrika".

                                               

A.C. Milan

Associazione Calcio Milan ya iku sawijining klub bal-balan utawa bal-balan Italia kang basisé ana ing kutha Milan. Milan main nganggo seragam garis abang-ireng lan clana ireng, saéngga dijuluki rossoneri. Milan dadi tim paling sukses kapindho saj ...

                                               

Chelsea F.C.

Chelsea F.C., uga kaloka minangka The Blues utawa sadurungé The Pensioners, yaiku salah sawijining klub bal-balan utawa sepakbola Inggris kang main ing Liga Utama Inggris lan duwé markas ing kutha London. Klub iki didhegaké déning H.A. Mears ana ...

                                               

Jose Bosingwa

Jose Bosingwa utawa jeneng dawa José Bosingwa da Silva iku juru main bal kang asalé saka Portugal, dhèwèké kondhang kanthi sesebutan Bosingwa. Uga kagolong salah sijiné juru main bal saka Portugal kang main kanggo Chelsea FC ing Liga Premier Ingg ...

                                               

A.C. Parma

Parma Football Club ya iku sawijing klub bal-balan Italia kang markasé ana ing Parma, Emilia-Romagna. Klub iki markasé ana ing Stadion Ennio Tardini kang andhuweni kapasitas 29.050 penonton. Seragam klub iki ya iku biru-kuning, kanthi jejuluk Gia ...

                                               

Atalanta B.C.

Atalanta Bergamasca Calcio, limrahipun dipuntèpang dados Atalanta, Atalanta Bergamo utawi Atalanta BC, inggih punika sawijining klub bal-balan Serie A Italia bèrbasis ing Bergamo, Lombardy. Jejuluk piyambakipun inggih punika Nerrazzuri lan Orobic ...

                                               

Bologna F.C. 1909

Bologna FC ya iku tim bal-balan kang ana ing Serie A Italia sing digawé ing taun 1909, tim iku duwé situs web resmi ya iku www.bolognafc.it, Bologna FC diketuwani déning Joey Saputo, dhirèkturé ya iku Pier Giovanni Ricci. Markas klub bal-balan ik ...

                                               

Cagliari Calcio

Cagliari Calcio ya iku sawijining klub bal-balan kang markasé ana ing Cagliari, Sardinia, Italia. Cagliari Calcio diadhekaké ana ing taun 1920 lan kala iku taksih main ana ing Seri A. Klub iki markasé ana ing Stadion Nereo Rocco lan uga main laga ...

                                               

Calcio Catania

Calcio Catania ya iku sawijining tim bal-balan Italia kang markasé ana ing Catania, Italia. Tim iki diadhekaké ing taun 1946. Sapréne, tim iki main ana ing kompetisi Seri A. Markasé ana ing Stadion Angelo Massimino kang kapasitasé 26.500 penonton ...

                                               

A.C. Cesena

A.C. Cesena ya iku nama tim bal-balan Italia. Minangka duwé basis ing Cesena, Emilia-Romagna. Tim iki madeg ing taun 1940 kanthi migunakaké warna kostum utama ireng-putih.

                                               

ACF Fiorentina

ACF Fiorentina yaiku tim bal-balan kang ana ing Serie A Italia sing digawé ing taun 1926, tim iku duwé situs web resmi yaiku www.acffiorentina.it, Fiorentina dipangajengi Mario Cognigni, dhirèkturé yaiku Daniele Pradè. Markas klub bal-balan iki d ...

                                               

Genoa C.F.C.

Genoa Cricket and Football Club ya iku klub bal-balan Italia kang main ana ing Serie A, Italia. Markasé ana ing Genoa, Liguria, Italia. Diadhêkaké taun 1893. Klub ini sawijing klub kang tuwa dhéwé ana ing Italia. Genoa duwé parté derby kanthi klu ...

                                               

Inter Milan

Football Club Internazionale Milano S.p.A utawa luwih kaloka kanthi jeneng Inter Milan utawa jejuluk liyané il Nerazurri, il Biscone, lan uga La Beneamata yaiku sawijining klub bal-balan utawa sepakbola Italia, kang main ing Seri A.

                                               

Juventus F.C.

Juventus F.C. ya iku salah sawijining klub bal-balan utawa bal-balan sing tuwa dhéwé ing Italia. Klub iki markasé ana ing Torino lan main ing Serie A. Juventus racaké main nganggo seragam garis ireng-putih lan clana cekak ireng nanging biyèn naté ...

                                               

Palermo Football Club

Palermo F.C. ya iku salah sawijining klub bal-balan Italia. Markasé ana ing Palermo, Italia. Klub iki diadhêkaké ing taun 1898. Wiwit balik promosi marang Serie A tim iki duwé prestasi kang stabil ing Italia, Saprené klub iki dadi tim jaran ireng ...

                                               

A.C. Chievo Verona

Associazione Calcio Chievo-Verona (jeneng liya ChievoVerona utawa Chievo palafalan jroning basa Italia: yaiku tim bal-balan kang ana ing Serie A Italia sing digawé ing taun 1929. Tim iku duwé situs web resmi yaiku www.chievoverona.it, Fiorentina ...

                                               

Borussia Dortmund

BV Borussia Dortmund inggih punika klub sèpak bola ing Jerman bèrbasis ing kutha Dortmund, Westphalia. Borussia dortmund punika yaiku kawiwitan tim jerman.

                                               

FC Schalke 04

FC Schalke 04 minangka siji klub bal-balan saking nagara Jerman ingkang gadhah markas Gelsenkirchen, siji kutha pertambangan ing nagara Jerman. Main wonten ing divisi Bundesliga 1. Klub punika gadhah cabang-cabang ulah raga, nanging ingkang palin ...

                                               

SV Werder Bremen

Werder Bremen ya iku sawijining klub bal-balan kang markasé ana ing kutha Bremen ing Jerman. Werder Bremen ya iku klub bal-balan kang disegani ing kompetisi Bundesliga saprénè kanthi dolanan bal-balan kang aktraktif. ing Jerman Werder Bremen ya i ...

                                               

Leicester City F.C.

Leicester City Football Club ya iku sawijining klub bal-balan profèsional Inggris kang duwé markas ing Stadion King Power ing Kutha Leicester. Klub iki main ing kasta paling ndhuwur ya iku Liga Primèr Inggris. Klub iki diadegaké ing taun 1884 kan ...

                                               

Manchester City F.C.

Manchester City Football Club yaiku salah siji klub bal-balan profésional Inggris kang main ing Liga Premier Inggris. Klub iki manggon ana ing kutha kang padha karo klub Manchester United, kang nduwé markas ing stadion City of Manchester, Manches ...

                                               

Southampton F.C.

Southampton Football Club yaiku salah sawijining klub bal-balan kang mapan ana pesisir kidul Inggris. Saiki Southampton wis nglakoni 18 mangsa Liga Inggris kaetung saka taun 2005, klub iki wis main ana ing telung dhivisi, naté mlorod dhivisi kapi ...

                                               

Tim nasional bal-balan Selandia Anyar

Tim nasional bal-balan Niu Selan, kanthi jejuluk All Whites, iku tim nasional bal-balan Niu Selan lan dikontrol déning Bal-balan Niu Selan. Niu Selan racaké tarung karo Ostrali sajeroning Konfederasi Bal-balan Oseania. Nanging bab iki ora bakal k ...

                                               

Andrew Robertson

Andrew Henry Robertson utawa Andrew Robertson utawa Andy Robertson yaiku salah sawijining pamain bal-balan aguna saka nagara Sekotlan lan main ing klub Liverpool FC. Andy Robertson lair ing kutha Glasgow, Sekotlan surya kaping 11 wulan Maret taun ...

                                               

Georginio Wijnaldum

Georginio Wijnaldum utawa Georginio Gregion Emile Wijnaldum yaiku salah sawijining pamain bal-balan aguna kang asalé saka nagara Walanda uga dwé getih Surinamé lan main kanggo klub Liga Primèr Inggris, Liverpool FC. Dhèwèké lair ing kutha Rotterd ...

                                               

Jeonbuk Hyundai Motors

Jeonbuk Hyundai Motors Football Club, uga dikenal minangka Jeonbuk Hyundai Motors, yakuwi salah sawijining klub bal-balan utawa sepakbola Koréa Kidul lan nduwèni markas ing kutha Jeolla Lor. Klub iki didhegaké ana ing taun 1994.

                                               

FC Dynamo Kyiv

FC Dynamo Kyïv ya iku siji klub bal-balan utawa bal-balan Ukraina kang basisé ana ing kutha Kyiv. Klub iki resmi ngadeg ing taun 13 May 1927. Main wonten ing divisi Ukraїnska Premjer-Liga.

                                               

Besiktas JK

Besiktas Jimnastik Kulübü inggih punika sawijining klub ulah raga Turki. Tim bal-balan klub punika inggih punika salah satunggaling tim ingkang ageng ing Turki. Klub ulah raga profésional dipundiriakèn ing taun 1903 ing distrik Besiktas ing Istan ...

                                               

Tim nasional bal-balan Turki

Tim nasional sépak bola Turki diawasi déning Federasi Bal-balan Turki. Prestasi paling apik tim iki yakuwi peringkat ka-3 ing Piala Donya FIFA ing Jepang lan Koréa Kidul ing 2002. Turki dumunung ing bawana Éropah lan sapérangan ing bawana Asia, n ...

                                               

Bèker Donya FIFA

Piala Donya FIFA utawa kerep dicekak Piala Donya iku kajuwaraan bal-balan paling wigati ing donya internasional. Diselenggarakaké déning Fédération Internationale de Football Association, sing kajibah nata ulah raga iki, turnamen babak final Pial ...

                                               

Piala Donya FIFA 1930

Piala Donya FIFA kang pisanan diadani taun 1930. Kajuwaraan iki diadani ing Uruguay, juwara Olimpiade wektu iku. Uruguay dadi juwara kang pisanan, ngalahaké Argentina ing babak final kanthi asil 4 – 2.

                                               

Piala Donya FIFA 1990

Piala Donya FIFA 1990 dilangsungaké ing Italia. Semangat permainan bertahan gaya pamengku hajat kang dikenal kanthi sebutan cattenaccio kaya-kaya mrebawani penampilan amèh kabèh 24 tim finalis. Sadurungé diwiwiti Italia 1990 diprediksi bakal dadi ...

                                               

Piala Donya FIFA 2014

Piala Donya FIFA 2014 iku Piala Donya FIFA ke-20 aing putaran finalé ianakaké ing Brasil. Prastawa iki minangka prastawa kaloro Brasil dadi tuan-omah turnamèn iki sawisé 1950. Turnamèn iki uga minangka Piala Donya FIFA pisanan sing diadani ing Am ...

                                               

Universiade mangsa adhem 2009

Alpine skiing Cross country skiing Freestyle skiing Snowboarding Ski jumping Biathlon Nordic combined

                                               

André-Marie Ampère

André-Marie Ampère iku ahli fisika lan matematika saka Perancis. André-Marie Ampère lumrahé dikenal amarga salah sijiné penemu utama saka Gaya Elektromagnetik lan Elektrodinamis. Salah siji saka jenenge, "Ampere" dikangge Ékan Internasional SI ga ...

                                               

Rani

Rani yaiku wong kang mandhégani kulawarga nagara wadon. Dhèwèké uga bisa diarani bojoné ratu. Ing nagara kang sistem pamarintahané monarki, kang nerusaké dadi panguasa utawa pimpinan nagara, ditentokaké nganggo aturan warisan. yaiku wektu panguas ...

                                               

Robert Hooke

Robert Hooke, FRS iku èlmuwan polymath Inggris kang mainaké peran wigati sajeroning révolusi ilmiah, liwat makarya eksperimen lan teoretis. Dilahiraké ing Freshwater ing Pulo Wight, Hooke nampa pendhidhikan wiwitanal ing Sekolah Westminster. Taun ...

                                               

Amenhotep III

Amenhotep III ingkang gadhah pamaréntahan kirang langkung 40 taun ing Dinasti 18 sajarah Mesir minangka satunggaling périodhe ingkang saé piyambak lan makmur. Simbah saking Amenhotep III, inggih punika Tuthmosis III, ingkang naté kasebat dados Na ...

                                               

Bernardo Tolomei

Santo Bernardo Tolomei punika satunggiling teologian saking Italia, pangadeg Kongregasi Kenya Binerkahan Monte Oliveto. Ing salabeting Martirologi Roma, panjenenganipun dipunpèngeti tanggal 20 Agustus. Bernardo Tolomei dipunkanonisasi déning Paus ...

                                               

Al-Hadi

Abu Muhammad, Musa bin Al-Mahdi al-Hadi iku Khalifah Bani Abbasiyah kang nggantèkaké bapané Al-Mahdi lan mréntah antarané taun 785 tekan patiné taun 786. Al-Hadi wujud putra pambarepé Al-Mahdi, kaya déné bapané dhèwèké binuka banget marang kabèh ...

                                               

Harun Ar-Rasyid

Harun Ar-Rasyid inggih punika khalifah kaping gangsal saking dhinasti Abbasiyah, panjenenganipun misuwur minangka kadhermawananipun lan ugi gurit-syairipun. Panjenenganipun maréntah ngantos 23 taun, lan mbekta dhinasti kasebat dados majeng lan ja ...

                                               

Lembaga Penerbangan lan Antariksa Nasional

Cithakan:Infobox lembaga nonstruktural Indonésia Lembaga Penerbangan lan Antariksa Nasional utawi ingkang asring dipuncekak kanthi nama LAPAN, inggih punika Lembaga Pamarentah Non Departemen Indonésia ingkang gadhah tugas nindakaken tugas pamarén ...

                                               

NASA

National Aeronautics and Space Administration iku agensi pamaréntah Amérikah Sarékat sing duwé tanggung jawab marang program akasa AS lan risèt aerospace umum jangka dawa. NASA wujud organisasi masarakat sing nglakokaké risèt kanggo sistem ruang ...

                                               

Tempel 1

Tempel 1 iku sawijining komèt périodik sing tinemu ing tanggal 3 April 1867 déning Ernst Wilhelm Leberecht Tempel, sawijining ahli astronomi ing Marseille. Nalika tinemu, Tempel 1 nggayuh periphelion saben 5.68 taun. Komèt iki banjur diamati ing ...

                                               

STS-41-D

STS-41-D iku misi pesawat ulang alik pisanan tumrap Discovery. minangka misi ulang alik ka-12, lan diluncuraké saka Kennedy Space Center, Florida ing 30 Agustus, 1984.

                                               

Challenger

Challenger iku montor mabur ulang-alik NASA kang kaloro. Paluncuran perdhanané dumadi nalika tanggal 4 April 1983. Montor mabur iki tau nglakoni misi kaping 9 sadurungé akiré remuk ing detik angka 73 paluncuran kanggo misiné kang kasepuluh lan ni ...

                                               

Chandrayaan-1

Chandrayaan-1 iku sawijining misi panjelajahan menyang bulan tanpa awak kang diayahi déning Organisasi Panelitèn Ruang Angkasa India, lembaga ruang akasa nasional India. Misi iki nyakup sawijining pangorbit bulan lan impactor. Wahana jaban akasa ...

                                               

Discovery (pesawat luar angkasa)

Pesawat ulang-alik Discovery iku sawijining pesawat ulang-alik NASA. Sepisanan diaburaké tanggal 30 Agustus 1984, Discovery minangka pesawat ulang-alik katelu lan sing tuwa dhéwé sing isih dioperasèkaké nganti saiki. Fungsi-fungsiné ya iku kanggo ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →