ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 19



                                               

Rématologi

Rematologi, iku subspesialis èlmu lelara njero, kang konsèntrasi marang diagnosis lan terapi lelara rematik. Istilah iki asal saka basa Yunani rheuma, kang tegesé "kang mili kaya kali utawa aliran" lan panambang -ologi, kang tegesé "èlmu". Para r ...

                                               

School tot Opleiding van Indische Artsen

School tot Opleiding van Indische Artsen, utawa luwih ditepungi mawa cekakan STOVIA, ya iku sekolah kadhokteran pribumi ing Batavia nalika jaman kolonial Hindia-Walanda. STOVIa saiki dadi Fakultas Kedhokteran Universitas Indonésia.

                                               

Sindrom iritasi usus

Sindrom iritasi usus ya iku gangguan ana ing sistem pancernaan mliginé ana ing usus gedhé. Ing donya medhis lelara iki sinebut uga irritable bowel syndrome. Racaké, lelara iki nyebabaké kram weteng, diaré lan rasa ora kepènak ing weteng. Sapa wae ...

                                               

Staphylococcus aureus

Staphylococcus aureus ya iku bakteri gram positif kang ngasilaké pigmen kuning, asipat aerob fakultatif, ora ngasilaké spora lan ora motil, racaké urip kanthi pasang-pasangan lan golongan, kanthi diameter sakiwa-tengené 0.8-1.0 µm. S. aureus urip ...

                                               

Stroke

Stroke iku siji kaanan kang dumadi nalika pasokan getih menyang siji pérangan utek dumadakan kaganggu. Sajeroning jaringan utek, kurangé ilining getéih njalari sarangkèn réaksi biokimia, kang bisa ngrusak utawa matèkaké sel-sel saraf ing utek. Pa ...

                                               

Vivien Thomas

Vivien Theodore Thomas punika satunggiling tèknisi bedhah mawi kabangsan Amérika ingkang mbiyantu ngembangaken tata cara pambedhahan sindrom bayi biru. Panjenenganipun punika asistènipun Alfred Blalock, profésor bedhah ing Univèrsitas Vanderbilt ...

                                               

Komunikasi

Komunikasi iku prosès sistematik ijol-ijolan informasi ing antarané kang sesambungan liwat simbol utawa pralambang. Pralambang kang asring digunaaké manungsa kanggo komunikasi yaiku basa.

                                               

BlackBerry

BlackBerry ya iku piranti seluler kang duwé kasanggupan ladènan push e-mail, telepon, sms, njlajah internèt, messenger, lan kamampuan nirkabel liyané. Panggunan gadget canggih iki fenomenal banget ing jaman saiki, nganti dadi kabutuhan kaya fashi ...

                                               

Kabel

Kabel ing basa Inggris cable ya iku piranti kang kanggo ntransmisikaké sinyal saka siji panggon marang panggon liyané. Kabel ana ing perkembangan jaman wis tumuwuh miturut jinis lan ukurané kang mbedakaké siji karo sijiné. Miturut jinisé kabel di ...

                                               

Modem GSM

Modem GSM ya iku modem sing migunakaké sistem tèknologi modem sèlulèr, racaké dikenal uga jénénge modem nirkabel. Modem nirkabel bisa nancep ing laptop utawa piranti sing tipené exsternal. Modem nirkabel exsternal wujud connect card, modem usb ka ...

                                               

Médhia massa

Medhia massa yaiku wujud komunikasi sing nganggo saluran kang nggayutaké antarané komunikator lan komunikan. Ana uga fungsi liyané saking médhia massa, salah sijiné yaiku fungsi penyaluran émosi.

                                               

Nangis

Nangis minangka respon fisik akibat refleks utawa rasa sumaleng sawijining emosi sing dirasakaké dening pawongan. Ing sawetara kasus, nangis iku sawijining sinyal dikirim wong kanggo ngandhani manawa wong iku lagi sedhih utawa deprèsi. Nangis ora ...

                                               

Propagandha

Propagandha iku pratélan, mligi kang sipaté sih-sihen, kanggo ngangkat lan mbiwara ancas utawa cara pandeleng pulitik tinamtu. Propagandha iku ana gayutané karo mékanisme psikologis kanggo mrabawa lan ngrobah cara pandelengé wong akèh marang anca ...

                                               

Sesambetan

Sesambetan ya iku sinambungan interaksi watara wong loro utawa luwih kanggo nggampangké proses penepungan siji lan sijiné. Sesambetan ana ing saben-saben proses keuripan manungsa. Sesambetan bisa dibedaké dumadi sesambetan karo kanca-kenthel, won ...

                                               

Tindak tutur konstantif

Tindak tutur Konstantif punika jinising tindak tutur ingkang kalebet tindak tutur deklaratif. Amargi miturut Austin tuturan deklaratif punika wonten kalih inggih punika Konstantif lan performatif. Tindak Tutur Konstatif constative utterance utawi ...

                                               

Télévisi

Télévisi utawa TV ya iku médhium tèlèkomunikasi medium kanggo nyaluraké swara karo gambar-gambar kang obah ing monokrom / sak warna, utawa ing warna-warni, lan ing dhiménsi loro utawa dhiménsi telu. TV bisa ngrujuk marang saprangkat télévisi, saw ...

                                               

Wawancara

Wawancara ya iku golèk informasi saka wong kang diarani narasumber. Anggonmu wawancara marang wong kang luwih tuwa kudu gatekake tata kramane basa. Babagan kang perlu digatekake sadurungé nindakaké wawancara ya iku kaya kang ngisor iki: Nyiapake ...

                                               

Wawancara telung langkah

Wawancara telung langkah iku sawijining métode pawiyatan sing ditrapaké kanggo ngrangsang komunikasi lan kerja sama antar siswa. Métode iki bagéan saka ngèlmu sosial. Para siswa iku dipérang dadi telung grup: A, B, lan C. Ing langkah kapisan sisw ...

                                               

Giant Little Ones (filem 2018)

Giant Little Ones minangka film drama 2018 saka Kanadha, dipimpin dening Keith Behrman. Lintang film Kyle MacLachlan lan Maria Bello minangka wong tuwa saka bocah remaja, sing urip kanthi sedhih sawise putrane lan kanca sing gegayutan ing insiden ...

                                               

Ibu

Ibu ya iku wong tua wadon saka anak, merga sesambungan biologis utawa sesambungan sosial. Sesambungan biologis kuwi yèn Ibu sing ngandhut langsung anaké, déné sesambungan sosial jalaran wong wadon kuwi luwih tuwa umuré utawa kanggo sebutan kinurm ...

                                               

Ideal Home (filem)

Ideal Home ya iku minangka film drama komedi saka negara Amerika Sarekat, kang ditulis lan diarahake dening Andrew Fleming lan dibintangi Steve Coogan, Paul Rudd, Alison Pill, Jake McDorman, lan uga Jack Gore. Film iki Minangka perdana ana ing Fe ...

                                               

Kulawarga

Kulawarga yaiku masarakat cilik kang ing njeroné ana sapérangan wong kang isih kaiket. Kulawarga iku dibawahi bapak, lan sakabèhing wong manggon ana ing papan kang nyawiji lan padha nyengkuyungan. Manut aturé Salvicion lan Celis 1998 ing kulawarg ...

                                               

Pet Sematary (2019 filem)

Pet Sematary minangka filem horor supernatural saka Amerika ing taun 2019 sing diarahake dening Kevin Kölsch lan Dennis Widmyer lan tinulis dening Jeff Buhler, saka crita layar dening Matt Greenberg. Adaptasi kapindho saka novel 1983 kanthi jenen ...

                                               

Transmigrasi

Transmigrasi ya iku terapan saka pola alihan para warga saka siji panggon menyang panggon kang liyané. Model saka transmigrasi dhéwé ngrupa-rupa, anyak saka transmigrasi saka daerah kang tetel banget para warga menyang daerah kang arang para warg ...

                                               

Alkoholisme

Alkoholisme iku lelara kecandhuwan ing alkohol. Dadi wong sing senengané ngombé-ngombé lan minum-minum minuman keras nganti mendhem, diarani ngidhep lelara iki. Wong sing ngidhep alkoholisme iku rawan kena lelara lever, ginjel lan pankreas.

                                               

Badan

Badan ya iku pérangan fisik materi manungsa utawa kéwan, kang bisa dikontrasake karo roh, sipat, lan tindak tanduk. Badan kerep digunakaké ing konteks penampilan, kasarasan, lan kepatèn. Badan siji wong kang wis mati diarani mayit. Badan kéwan ka ...

                                               

Biotin

Biotin minangka vitamin larut banyu uga dikenal minangka vitamin H. Vitamin iki nduweni peran gedhe ing reaksi biokimia ing awak, kaya ta ing transfer karbon dioksida lan metabolisme karbohidrat lan lemak. Ora kaya vitamin liyané, biotin minangka ...

                                               

Bocah

Bocah utawa anak iku wong utawa manungsa kang isih cilik utawa kang isih dirumati karo wong tuwa. Luwih trepé bocah iku fase antara bayi lan wong diwasa.

                                               

Bungah

Rasa seneng utawa bungah iku kadadean ing atine utawa pikiran sing ditandhani dening kacukupan kanggo kesenengan, katresnan, kepuasan, kesenengan, utawa bungah kuat. Macem-macem pendekatan filosofi, agama, psikologis lan biologis wis dijupuk kang ...

                                               

Disgrafia

Disgrafia ya iku gangguan nalika nulis, utamané nalika nulis nganggo tangan. Tembung disgrafia sasalé aka basa Yunani ya iku dys sing ateges ganggunan lan graphia sing tegesé nulis nganggo tangan. Sing kalebu gangguan iki kaya ta ganggunan koding ...

                                               

Entut

Ngentut yaiku mbuwang gas liwat anus utawa rektum amarga panumpukan gas ing weteng. Acara ngisi gas biasané diarani entut utawa uga diarani angin. Wangi biasané ditandhani karo mules Lan padatané ana ambune ora enak, pratandha pawongan iku: Kaluw ...

                                               

Guyu

Ngguyu minangka eksprèsi swara, utawa minangka gegambaran kabungahan utawa rasa seneng, utawa ing babagan rasa bungah lan tekanan. Minangka asil saka lelipuran, cekikik lan bebarengan liyané. Guyon sing akèh bisa nggawa luh utawa uga lara sing se ...

                                               

Kekancan

Persahabatan minangka hubungan saling tresno ing antarane wong liya. Iki minangka wujud ikatan interpersonal sing luwih kuwat tinimbang asosiasi, lan wis ditliti ing bidang akademik kayata komunikasi, sosiologi, psikologi sosial, antropologi, lan ...

                                               

Komédho

Komédho ya iku grenjelan cilik sing tuwuh ana ing pori-pori kulit, lan bisa dadi cikal tuwuhing kukul. Komédho minangka pambuntetan ing folikel rambut. Folikel kang buntet iku wosé sèl kulit mati, sebum, lan sajinis protèin kulit jejuluk keratin. ...

                                               

Leukimia mieloid akut

Léukimia mieloid akut ya iku salah sawijining jinis kanker ana ing getih lan sumsum balung bagéyan jero sing alus saka balung tartamtu. Penyakit iki nyerang sèl darahé panandang. Lelara iki nyebabaké myeloblast, sèl getih abang utawa platelet ora ...

                                               

Manungsa

Manungsa utawa wong bisa dimangertèni kanthi warna-warna, yaiku miturut biologis, rohani, lan istilah kabudayan. Miturut biologis, manungsa ingaran Homo sapiens, sawijining jinis primata saka golongan mamalia kang duwé utek lan kalantipan. Ing ba ...

                                               

Migrasi

Migrasi inggih punika pindhahing warga menyang papan panggénan sanèsipun kanthi ngléwati wates administrasi, kanggé gesang sekedhap utawi selawasé. Migrasi dipunpérang dados kalih, inggih punika migrasi lokal utawi nasional kaliyan migrasi intern ...

                                               

Nelangsa

Nelangsa utawa sedhih minangka emosi sing ditandhai dening rasa ora seneng, kelangan, lan ora duwé daya. Nalika sedhih, wong asring dadi luwih meneng, kurang gumregah, lan ndéwé. Nelangsa uga bisa dideleng minangka nyuda rasa ing ati sawetara, sa ...

                                               

Nesu

Nesu, minangka sawijining emosi sing nyebabaké fisik, antarané, paningkatan denyut jantung, tekanan getih, lan tingkat adrenalin lan noradrenalin. Nesu dadi perasaan sing dominan ing tingkah laku, kognitif, lan fisiologi nalika ana wong sing ngga ...

                                               

Neuroblastoma

Neuroblastoma ya iku sawijining jinis kanker sing ngrembaka saka neuroblast utawa sèl saraf sing durung mateng saka bocah cilik. Sèl saraf sing kuduné ngrembaka dadi sèl saraf malah dadi sèl tumor sing padhet. Neuroblastoma asring kadadeyan ing s ...

                                               

Ngising

Ngising utawa defaksi minangka tumindak utawa proses urip kanggo ngguwak ampas padhet utawa semi-solid utawa fèsès sing asalé saka sistem pencernaan makhluk urip. Manungsa bisa ngalami ngising kaping pirang-pirang ing sedina utawa kaping pirang-p ...

                                               

Nguyuh

Nguyuh yaiku kedadean ekskresi urin ing alat urinasi saka uretra nganti meatus urinal metu awak. Prastawa iki uga dimangerteni minangka pipis lan nguyuh. Ing kasarasan manungsa lan sawetara kewan liyane proses nguyuh digawa ing kontrol sukarela. ...

                                               

Nikah

Pernikahan minangka upacara sing ana wong loro sing rukun ing bebrayan. Tradhisi lan adat istiadat perkawinan beda-beda banget antarane budaya, klompok etnis, agama, negara, lan kelas sosial. Umume upacara perkawinan kalebu ijin jodhomu karo pasa ...

                                               

Padunung

Pandunung siji nagara utawa laladan bisa dipérang dadi rong pangertèn: Wong kang manggon ing laladan mau Wong kang kanthi ukum duwé hak manggon ing laladan mau, utawa duwé layang parijawat Ind: surat resmi kanggo manggon ing kana, nanging milih m ...

                                               

Penyakit dhékomprèsi

Penyakit dhékomprèsi sing ditepungi uga kanthi jeneng barotrauma ya iku perkara medhis sing disebabaké transisi cepet saka panggonan tekanan dhuwur menyang panggonan tekanan cendhèk. Gangguan iki ora amung ditandhang juru silem ananging uga pawon ...

                                               

Penyakit wilson

Penyakit wilson yaiku penyakit keturunan sing nyebabaké panumpukan tembaga ing jero perangan awak kaya ta utek, ati lan kornéa mata. Lelara iki ditepungi uga minangka degenerasi hepatolentikular amarga kadadéyan ing gunggung 30.000 nganti 40.000 ...

                                               

Rambut brodhol

Rambut rontog, uga dikenal kanthi alopecia utawa botak, nuduhake rambut rontog saka bagean endhas utawa awak. Biasane, paling ora sirah kasebut melu. Keruwetan rambut rontog bisa beda-beda saka area cilik menyang kabeh awak. Peradangan utawa paru ...

                                               

Rhinitis

Rhinitis minangka radhang lan iritasi sing kadadéan ing membran mukosa irung. Lelara iki dipara dadi 2 ya kuwi rhinitis alergi lan rhinitis non-alergi. Rhinitis alergi disebabaké dening alergèn kaya ta serbuk sari, bledug, utawa wulu kéwan. Kanék ...

                                               

Sindrom Serotonin

Sindrom Sérotonin ya iku kadadeyan mawa kakèhan kadhar sérotonin ing awak. Prastawa iki dumadi manawa wong ngonsumsi obat kang ngandhut sérotonin kang bisa munggahaké kadhar sérotonin. Sérotonin ya iku sanyawa kimia sing diasilaké dening sistem s ...

                                               

Sinusitis

Sinusitis minangka lelara peradhangan ing dhaèrah sinus. Sinus minangka rongga kothong sing ana ing balung pipi, ing bagean ngisor bathuk, bagean mburi rongga irung sarta antaraning irung lan matang. Nalika sinus bengkak, cuwèran ora bisa mlebu l ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →