ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 190



                                               

Guwa

Guwa yaiku bolongan alami ing lemah kang lumayan gedhé lan jero. Sapérangan ilmuwan njlentrehake manawa guwa iku kudu lumayan gedhé saéngga sapérangan pérangan ing jerone ora nampa cahya srengéngé; nanging ing kagunan racaké pangertene lumayan ge ...

                                               

Guwa Jepang Parangtritis

Guwa Jepang Parangtritis utawa Guwa Jepang Parangtritis ngrupakne salah siji paninggalan bala Jepang ana ing masa Perang Donya II. Guwa iki sabenere dudu duwé wujud kaya guwa ana ing umumnya ning guwa iki duwé wujud kaya bunker panggon berlindung ...

                                               

Guwa Lechuguilla

Guwa Lechuguilla ya iku guwa watu kapur kang ana ing urutan angka enem ing donya diukur saka dawané), uga pali jèro ing dharatan Amérikah Sarékat), Lechuguilla misuwur géologi kanggo, formasi bebaya, uga kaanan murni uga ana lawa guano.Guwa Lechu ...

                                               

Guwa Son Doong

Guwa Son Doong iku guwa kang gedhé dhéwé ing donya. Guwa iki ana ing Vietnam. Guwa iki duwé ukuran amba 150 mèter lan dhuwure 200 mèter. Goa Son Doong ana ing Taman Nasional Phong Nha-Ke Bang, Kabupatèn Bo Trach, Provinsi Quang Binh, Vietnam. Guw ...

                                               

Guwa Thien Duong

Guwa Thien Duong iku guwa kang gedhé dhéwé ing donya. Guwa iki ana ing Vietnam. Guwa iki duwé ukuran amba 150 mèter lan dhuwure 200 mèter. Guwa Thien Duong ana ing Taman Nasional Phong Nha-Ke Bang, Kabupatèn Bo Trach, Provinsi Quang Binh, Vietnam ...

                                               

Guwa Holloch

Guwa Holloch ya iku guwa kang duwé dawa 197 kilomèter guwa Holloch dumunung ing antarané kali Muota lan laladan Pragelpass tlatah Lembah Muotha ing Swiss. Guwa Holloch misuwur minangka duwé jèro 939 mèter uga didadèkaké guwa paling dawa kaloro in ...

                                               

Gua Optymistychna

Gua Optymistychna iku salah sijiné guwa paling dawa kang dumunung ana ing gipsum cerak désa Korolivka, Borschiv Raion, Ternopil Oblast. Guwa Optymistychna ing taun 2005, duwé dawa 230 km saka lorong-lorong ing sajeroning lambung guwam lan didadèk ...

                                               

Pasisir Pandhawa

Pesisir Pandawa ya iku salah sawijining panggonan wisata ing wilayah Kuta sisih kidul, Kabupatèn Badung, Bali. Pesisir iki dumunung ing waliké bukit-bukit lan kerep diarani Pesisir Sécrét. Ing kiwa tengené pesisir iki ana rong tebing sing gedhé s ...

                                               

Fatamorgana

Fatamorgana ya iku salah siji kadadèyan utawa fenomena optis kang lumrahé ana ing panggonan kang amba kaya ta padhang gesik utawa padhang ès. Fatamorgana bisa diarani gambaran kang diwangun déning hawa utawa udara. Fatamorgana disebabaké amarga s ...

                                               

Kluwung

Kluwung, kuwung, wangkawa utawa éndracapa iku pratanda optik lan météorologi wujud cahya manéka warna jinèjèr mlengkung ing langit utawa papan liyané. Ing langit, kluwung katon kaya gandéwa cahya kang pucuké ngarah ing horizon nalika udan riwis-r ...

                                               

Cuaca

Cuaca iku nuduhaké apa kang kadadéan ing langit. Cuaca kalebu angin, kilat, lésus, hurricane, tornado, udan, udan ès, lan salju. Energi saka srengéngé duwé prabawa marang cuaca. Iklim nuduhaké kaya apa cuaca lumrahé lumaku ing siji panggonan ing ...

                                               

Mangsa gugur

Mangsa palastra iku salah siji saka patang mangsa ing laladan mawa iklim sedheng, mangsa peralihan saka mangsa panas menyang mangsa adhem. Ing zona iklim sedheng, mangsa palastra iku mangsa ing endi akèh-akèhé tuwuhan dipanèn utawa dipetik, lan w ...

                                               

Mangsa paceklik

Mangsa paceklik ya iku mangsa susah pangan, amarga ing mangsa iki tuwuhan susah urip lan uga ora ana panènan. Lumrahé ing mangsa paceklik iki reregan kebutuhan sandhang pangan dadi larang lan para among tani ora duwé pengasilan amarga tuwuhan ora ...

                                               

Mangsa panas

Mangsa panas iku mangsa ing nagara mawa hawa sedheng. Gumantung panggonan siji nagara, mangsa panas bisa dumadi ing wektu sing béda-béda. Ing wilahan lor bumi, mangsa panas diwiwiti watara tanggal 21 Juni nganti 23 September, sauntara ing wilahan ...

                                               

Mangsa udan

Mangsa udan utawa mangsa rendheng uga mau mangsa teles yaiku mangsa kang njalari curah udan dadi dhuwur ing salah sijiné tlatah ing donya, kang dibandingaké mangsa-mangsa racaké ing sajeroning wektu kang tetep. Mangsa udan kang ana ing tlatah Ind ...

                                               

Uwuh

Uwuh utawa larahan, iku barang turah kang wis ora dikarepaké manèh utawi barang kang sengaja utawa ora sengaja diguwan sumberé saka prosès manungsa lan ngalam jagad, kang durung ana aji kang migunani lan dadi regedan.

                                               

Nglalu

Nglalu ya iku tumindak mungkasi uripé dhéwé kanthi temaha. Ing basa Inggris karan suicide, saka tembung Latin suicidium, saka sui caedere, "matèni awaké dhéwé"). Tumindak nglalu asring disebabaké déning rasa mutung kang sebabé digayutaké marang g ...

                                               

Pati

Pati minangka penghentian permanen kanggo kabeh fungsi biologis sing nyengkuyung organisme urip. Sisa organisme urip wiwit bosok sawise seda. Iki minangka proses sing ora bisa diendhani sing kedadeyan ing kabeh organisme urip. Akeh budaya lan aga ...

                                               

Taman Satwa Taru Jurug

Taman Satwa Taru Jurug ya iku sawijining kebon kewan kang dumunung ing Jawa Tengah. Taman iki dumunung ana ing dalan Jl. Ir. Sutami No.109 Jébrés Surakarta pas ing kulon kali Bengawan Sala lan étané Universitas Sebelas Maret. Kebon kéwan iki diya ...

                                               

Pairi Daiza

Pairi Daiza utawi ingkang kasebat The Kingdom of Ganesha inggih punika taman ingkang gambaraken kaendahan nagara Indonésia ing Bèlgi. The Kingdom of Ganesha inggih punika gambar saking alam lan keanekaragaman budaya ingkang wonten ing Indonésia i ...

                                               

Taman

Taman iku satunggaling ing njaba ruangan. Taman uga artine bidang lahan nganggo pager lan dikanggo seneng-seneng. Pangertian taman iku sebidang lahan kabukak kang ditanduri wit-witan, perdu, semak, lan suket kang di kombinasiake.

                                               

Taman alam

Taman minangka area ruang alami, semi-alam utawa tanduran sing disisihake kanggo kesenengan lan rekreasi manungsa utawa kanggo nglindhungi satwa utawa habitat alam. Taman kutha minangka papan ijo sing disisihake kanggo rekreasi ing kutha lan kuth ...

                                               

Taman Kadhaton Osaka

Taman Kadhaton Osaka inggih punika papan awujud taman ingkang mapan wonten ing sakiwa tengenipun Astana Osaka, kutha Osaka, Jepang. Taman punika dipunbikak nalika 6 November 1931 kanthi wiyar 106.7 hektar. Ing kawasan taman punika wonten Astana O ...

                                               

Taman Nasional Wakatobi

Taman Nasional Wakatobi punika nama taman ing ngandhaping segara ingkang mapan wonten ing Sulawesi Kidul-Wétan. Kanthi wiyar aréa kirang langkung 1.39 juta hektar, taman punika gadhah potensi sumber daya laut ingkang inggil saking jinis lan kauni ...

                                               

Taman Sari Guwa Sunyaragi

Taman Sari Guwa Sunyaragi ya iku salah sawijiné paninggalan sujarah kang dumunung ing tengah-tengahing kutha Cirebon. Taman Sari Guwa Sunyaragi kalebu ing laladan Kalurahan Sunyaragi, Kacamatan Kesambi, Kutha Cirebon lan mapan ing lemah kagungané ...

                                               

Taman Sriwedari

Taman Sriwedari inggih punika komplèks taman ingkang dipunginakaken kanggé pagelaran manéka warni pasugatan kagunan rakyat ing Kitha Sala. Taman Sriwedari dumunung ing tengah-tengahing Kitha Sala ingkang celak kaliyan Museum Radya Pustaka inggih ...

                                               

Taman Wijaya Brata

Taman Wijaya Brata inggih punika pasarean kanggé kulawarga Taman Siswa. Kajaba punika wonten ing papan punika tokoh pendidikan Indonésia, Ki Hadjar Dewantara kasarékaken.

                                               

Walibi World

Walibi World iku salah siji papan plesir awujud taman hiburan gedhé dhéwé ing Walanda. Taman iki dumunung ing Biddinghuizen ing provinsi Flevoland Walanda. Dhisike diarani taman Six Flags Holland, Walibi Flevo, lan Flevohof. Jeneng taman Flevohof ...

                                               

Taman Nasional Alejandro de Humboldt

Parque Nacional Alejandro de Humboldt inggih punika sawijining taman nasional wonten ing provinsi Holguín lan Guantánamo, Kuba. Taman punika dipunsukani nama sasampuning ilmuwan Jerman, Alexander von Humboldt ingkang ngunjungi pulo mau rikala tau ...

                                               

Taman Nasional Laiwangi Wanggameti

Taman Nasional Laiwangi-Wanggameti iku taman nasional kang wujudé bisa dadi tuladha kabèh wujud alas ing pulo Sumba, Kabèh warna alas sing ana ing pulo Sumba bisa tinemu ing taman nasional iki. Ana warna-warna tuwuhan endemik ing taman nasional i ...

                                               

Taman Nasional Lore Lindu

Taman Nasional Lore Lindu yaiku taman nasional ing Indonésia sing dumunung ing provinsi Sulawesi Tengah lan salah siji lokasi perlindungan hayati Sulawesi. Taman Nasional Lore Lindu dumunung watara 60 kilomèter kidulé kutha Palu lan dumunung anta ...

                                               

Taman Nasional Segara Hallyeo Haesang

Taman Nasional Segara Hallyeo Haesang inggih punika taman nasional ingkang ngambah kawasan Pulo Geoje, Pulo Hansan lan kepuloan wonten ing sakitaripun, ing provinsi Gyeongsang Selatan. Dipunjuluki minangka salah satunggal saking 8 papan kanthi se ...

                                               

Nyi Rara Kidul

Nyi Roro Kidul inggih punika salah satunggalipun carita ingkang misuwur. Boten namung ing masarakat Yogyakarta lan Surakarta piyambak, nanging carita punika sampun wonten ing Jawa. Ing Jawa Tengah, Jawa Kulon, lan Jawa Wétan. Ing Yogyakarta carit ...

                                               

Miss Universe 2009

Cithakan:Kotak info kontès kecantikan Miss Universe 2009 iku kontès Miss Universe angka 58. Miss Universe 2008, Dayana Mendoza saka Venezuela masang tiara marang Stefania Fernandez saka Venezuela ing pungkasan acara. Watara 83 nagara ngrebutaké t ...

                                               

US Airways Pamaburan 1549

US Airways Pamaburan 1549 iku pamaburan kajadwal asal saka Papan Anggegana LaGuardia ing New York menyang Papan Anggegana Internasional Charlotte/Douglas ing Charlotte, North Carolina, lan Papan Anggegana SeaTac nglayani Seattle lan Tacoma, Washi ...

                                               

STEREO

STEREO iku sawijining misi pangamatan srengéngé. Loro wahana antariksa sing amèh padha diluncuraké menyang orbit sing bisa agawé narik luwih adoh mangarep lan tiba kanthi baka sethithik ing saburiné Bumi. Bab iki bakal mungkinaké pencitraan stere ...

                                               

10 Hygiea

10 Hygiea iku sawijining asteroid sing ana ing sabuk asteroid utama. Kanthi dhiamèter sing sithik mbujur sadawané 350–500 km, lan duwé massa kira-kira 2.9% saka total massa sabuk utama, Hygiea iku asteroid gedhé dhéwé kapapat sajeroning babagan v ...

                                               

Allan Hills 84001

Cithakan:Meteorite Allan Hills 84001 racaké disingkat ALH 84001 ya iku meteorit kang tinemu ning Allan Hills, Antarktika, nalika tanggal 27 Dhésèmber 1984 déning kelompok pencari meteorit Amérikah Sarékat saka proyek ANSMET. ALH 84001 dinuga saka ...

                                               

Proxima Centauri

Proxima Centauri iku lintang kate abang kang manggon adohé 4.2 taun cahya. Lintang iki ana ing rasi lintang Centaurus. Proxima Centauri tinemu nalika taun 1915 déning Robert Innes, Dirèktur Observatorium Union ing Aprikah Kidul. Lintang iki wujud ...

                                               

Taman Nasional Nikkō

Taman Nasional Nikkō yaiku sawijining taman nasional kang ana ing Dhaerah Kantō, pulo utama Honshū, Jepang. Taman iki kasebar ing patang prefektur: Tochigi, Gunma, Fukushima, dan Niigata. Taman nasional iki diadegne ing taun 1934.

                                               

Taman Nasional Sanriku Fukkō

Taman Nasional Sanriku Fukkō yaiku sawijining taman nasional ing Jepang sing ngewentang ing Pesisir Sanriku Jepang saka Hachinohe ing Prefektur Aomori nglewati Prefektur Iwate nganti Kesennuma ing Prefektur Miyagi. Didekne ing taun 2013 sawise li ...

                                               

Taman Nasional Alas Purwo

Taman Nasional Alas Purwa mapan ing Ujung Blambangan ing Kabupatèn Banyuwangi, ing Jawa Wétan. Taman iki misuwur karo banteng kang liyarlan papan kanggo selancar ing Lempongan Grajakan. Jeneng taman iki duwé teges alas kang tuwa, kaya carita ing ...

                                               

Taman Nasional Bali Kulon

Taman Nasional Bali Kulon mapané ing pérangan kulon pulo Bali ing Indonésia. Taman nasional iki ambané 77.000 hektar, kang kira-kira 10% saka ambané pulo Bali. Taman Nasional Bali Kulon kadhapur saka habitat alas lan sabana. Ing tengah-tengah tam ...

                                               

Taman Nasional Bogani Nani Wartabone

Taman Nasional Bogani Nani Wartabone iku salah siji taman nasional kang ana ing Ujung Minahassa, Sulawesi, Indonésia. Taman nasional iki ambané kurang luwih 2.871.15 km². Taman Nasional Bogani Nani Wartabone ngadek taun 1991. Jeneng taman nasiona ...

                                               

Taman Nasional Bunaken

Taman Nasional Bunaken iku taman nasional kang ana ing Sulawesi Lor, Indonésia. Taman nasional iki mapan ing segi telu Terumbu Karang, kang dadi panggon uripé 390 spésies terumbu karang, iwak, moluska, reptil lan mamalia segara. Taman Nasional Bu ...

                                               

Taman Nasional Daisen-Oki

Daisen-Oki National Park is a national park in the Chūgoku region, Honshū, Japan, and spans the prefectures of Okayama, Shimane, and Tottori. Mount Daisen is the focus of the park, which also includes the volcanic mountains and plains of Hiruzen, ...

                                               

Taman Nasional Fuji-Hakone-Izu

Taman Nasional Fuji-Hakone-Izu yaiku taman nasional kang mapan ana ing Prefektur Yamanashi, Shizuoka, Kanagawa, lan bagean kulon Tokyo Metropolis, Japan. It consists of Mount Fuji, Fuji Five Lakes, Hakone, the Izu Peninsula, and the Izu Islands. ...

                                               

Taman Nasional Glacier

Taman Nasional Glacier yaiku sawijing taman nasional kang kapernah ing wewatesan antara Amerika Sarékat lan Kanada. Taman nasional iki duwéni kali kang dawané luwih saka 1.500 mil lan 700 tlaga, rawa, lan kolam. Ékosistem ing taman iki ora kegang ...

                                               

Taman Nasional Grand Teton

Taman Nasional Grand Teton yaiku taman nasional kang kapernah ing Wyoming, Amerikah Sarékat. Ing taman nasional iki para wisatawan bisa deleng gunung kang pucuké katutup salju, tlaga, lan kali kang ilèné rendhet. Taman nasional iki manggon ing 7. ...

                                               

Taman Nasional Guadarrama

Taman Nasional Siérra de Guadarrama iku taman nasional ing Spanyol, jembaré 34.000 héktar, gedhé dhéwé kalima ing sistem taman nasional Spanyol. Pagunungan Guadarrama ngandhut sawetara laladan kang sugih ékologiné, mapan ing Komunitas Madrid lan ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →