ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 192



                                               

Bačka Lor

Cithakan:North Bačka District Labelled Map Distrik Bačka Lor Basa Serbia: Севернобачки округ, Severnobački okrug ; Basa Hungaria: Észak-bácskai körzet ; Basa Kroasia: Sjevernobački okrug ; Cithakan:Lang-sk; Rusyn: Сивернобачки окрух ; Basa Rumani ...

                                               

Aleppo

Aleppo wujud kutha gedhé dhéwé kaloro ing Suriah, sawisé Damaskus, kutha krajan Suriah. Gunggung sing ndunungi 2.130.000 jiwa. Kutha Aleppo kalebu kutha tuwa dhéwé ing donya, wis ana wiwit taun 2000 SM. Kutha iki biyèn jenengé Halab. Sajeroning n ...

                                               

Amritsar

Amritsar, sing tegesé "Blumbang saka Sari Kalanggengan", iku kutha krajan saka distrik Amritsar, ing wewengkon Punjab, India. Sensus padunung nalika taun 2001 nglapuraké gunggung padunung ing kutha Amritsar luwih saka 1.000.000 jiwa lan padunung ...

                                               

Peshawar

Peshāwar iku kutha krajan Provinsi Tapel Wates Kidul-kulon Pakistan kang ndunungi 570.000 jiwa. Peshawar dumunung ing cedhak Kali Kabul ing sacedhaké pucuk wétan Celah Khyber ing Pagunungan Hindu Kush. Ana jaringan dalan tumuju menyang Kabul, Afg ...

                                               

Petra

Petra ya iku salah sawijining 7 kaajaiban donya anyar kang panggoné ing Yordania. Pernahé ana ing antarané Segara Abang lan Segara Mati lan minangka jalur kang wigati ing antarané Arabia, Mesir, lan Suriah-Phoenicia. Bab iki ngélingaké wis majuné ...

                                               

Teheran

Teheran utawa Tehran, yaiku kutha krajané Iran lan Provinsi Teheran. Kanthi cacah wong 8.400.000 lan cacah 15 yuta ing wewengkon métropolitan kang luwih gedhé ing Teheran Magung. Teheran kuwi kutha kang paling padhet ing Iran lan Asiah pérangan K ...

                                               

Kali Brahmaputra

Kali Brahmaputra, uga diarani Tsangpo-Brahmaputra, iku sawijining kali lintas-wates lan salah siji saka kali-kali utama ing Asia. Saka asal sumberé ing Tibet kidul-kulon minangka Kali Yarlung Tsangpo, kali iki mili ngliwati Tibet kidul nembus pag ...

                                               

Kali Gangga

Kali Gangga iku kali gedhé ing anak bawana India mili mangétan ngliwati dhataran eponymous ing India lor nganti tekan Bangladesh. Kali kang dawané watara 2.510 km iki miwiti saka Gangotri Glacier ing praja India Uttarakhand ing Himalaya tengah la ...

                                               

Maghribi

Maghribi ; uga duwé makna Maghrib, tegesé "panggonan srengéngé angslup" utawa "tlatah kulon" ing Arab. Panggonan kang uga dikenal minangka Afrika Lor-Kulon, lan Barbaria, iki minangka salah siji tlatah ing bawana Afrika. Papan iki minangka sawiji ...

                                               

Couscous

Couscous yaiku olahan Maghrebi kanthi ukuran cilik diameteripun) bal kukus semolina gandum durum remuk sing racake disajeni nganggo rebus ing ndhuwur. Millet lan sorghum mutiara, utamane ing Sahel, lan sereal liyane bisa dimasak kanthi cara sing ...

                                               

Aljir

Aljir iku kutha krajan Aljazair lan kutha gedhé dhéwé ing Aljazair kang dumunung ing Afrika Lor. Kutha iki uga minangka pelabuhan segara utama, punjer pulitik lan basis kabudayan, uga "omah" kanggo para perompak Berber kang misuwur ing abad kapin ...

                                               

Ankara

Ankara iku kutha krajan Turki wiwit taun 1923, nggantèkaké Konstantinopel utawa Istanbul. Kutha iki uga dadi kutha krajan Provinsi Ankara. Sadurungé, Ankara ditepungi kanthi jeneng Angora utawa Engürü ; ing mangsa Romawi ditepungi minangka Ancyra ...

                                               

Asmara

Asmara, utawa jeneng lokalé Asmera, yaiku kutha krajan Éritrèa kanthi populasi ±800.000 wong. Mayoritas indhustri yaiku tèkstil lan sandhangan, daging prosès, bir, sepatu lan keramik. Asmara dumunung ing 15°20 lor lan 38°55 wétan 15.333, 38.91667.

                                               

Beograd

Beograd yaiku kutha krajan sisan kutha krajan budaya lan pendhidhikan, kutha krajan science lan ékonomi uga dadi kutha kang gedhé dhéwé ing nagara Serbia, Serbia lan Montenegro lan Yugoslavia. Kutha iki ambané watara 359.96 km² lan populasi kuran ...

                                               

Bloemfontein

Bloemfontein, iku salah siji saka telu kutha krajan Afrika Kidul, bebarengan karo Pretoria lan Cape Town. Bloemfontein iku kutha krajan yudhikatif, sarta minangka kutha krajan provinsi Free State. Jeneng kutha iki sajeroning basa Sesotho yaiku Ma ...

                                               

Bogotá

Bogotá, duwé jeneng resmi Bogota, D.C., kang sadurungé kondhang dengan jeneng Santa Fe de Bogota, iku kutha krajan Kolombia lan kutha kang gedhé dhéwé lan paling sesak padununge ing nagara iku.Penduduk-e cacah-e 7.033.914 cacah jiwa. Kutha iki la ...

                                               

Buenos Aires

Kanggé kagunan sanès saking, mangga mriksani. Buenos Aires iku sawijining kutha kang sisan dadi kutha krajan nagara Argentina. Kutha iki dijenengaké miturut Nuestra Señora Santa María del Buen Aire lan duwé bulevar gedhé dhéwé ing donya. Bueonos ...

                                               

Bukarès

Bukares iku kutha krajan lan punjer indhustri, budaya lan finansial Rumania. Kutha iki dumunung ing pinggiring Kali Dâmbovita. Kutha București pisanan ingaran ing sawijining dhokumèn taun 1459. Wiwit wektu iku, kutha iki ngalami akèh owah-owahan. ...

                                               

Canberra

Canberra iku kutha krajan Australia kang dumunung ing Australian Capital Territory, 300 km sisih kulon-kidul Sydney lan 650 km wétan-lor Melbourne. Panggonan ing anatarané loro kutha gedhé ing Australia iku dipilih taun 1908 minangka kompromi awi ...

                                               

Doha

Doha iku kutha krajan Qatar kang ana ing Lempongan Pèrsi. Sing ndunungi gunggungé 339.847 jiwa. Koordinaté ya iku. Ing kutha iki ana Papan Anggegana Internasional Doha lan indhustri-indhustri palengaan lan perikanan kang gedhé. Doha diyasa mawa j ...

                                               

Hanoi

Hanoi, prakiran populasi 3.500.800 jiwa, iku kutha krajan Viètnam lan biyèné kutha krajan Viètnam Lor saka taun 1954 tekan taun 1976. Kutha iki ana ing sisih tengen Kali Merah. Indhustri kang diasilaké Viètnam ya iku peralatan mesin, plywood, tèk ...

                                               

Helsinki

Helsinki iku kutha krajan sisan kutha gedhé dhéwé ing Finlandia kang ndunungi ana 562.570 jiwa. Kutha iki dumunung ing pérangan kidul Finlandia, ing gisiking Lempongan Finlandia lan Segara Baltik. Laladan urban Helsinki kalebu kutha Espoo, Vantaa ...

                                               

Islamabad

Islamabad iku kutha krajan Pakistan. Kutha iki papané ana ing dhataran dhuwur Potohar ing sisih lor-kulon nagara iki. Minangka administrative, kutha iki papané ana ing Islamabad Capital Territory utawa "Laladan Ibu Kutha Islamabad". Nanging minan ...

                                               

Khartoum

Khartoum iku kutha krajan nagara Sudan, sisan kutha krajan praja Khartoum. Dunungé ing titik patemon Kali Nil, kang mili saka Uganda, karo Kali Nil Biru, kang mili saka arah kulon ing Ethiopia. Wewengkon kutha Khartoum duwé populasi 1.974.780 jiw ...

                                               

Kuala Lumpur

Kuala Lumpur yaiku kutha krajan nagara Malaysia kang uga minangka salah siji saka telu Wewengkon pasekuthon ing Malaysia. Jeneng resminé yaiku Wewengkon Pasekuthon Kuala Lumpur nanging jeneng kang asring dipigunaaké sajeroning wicara sadina-dina ...

                                               

London

London punika ibu kitha Inggris lan Britania Raya. Kutha ingkang kabangun déning tiyang Romawi ing mangsa rumiyin lan riyin mau Londinium punika ing 1 Januari 2005 padunungipun kirang langkung 7.4 yuta jiwa ing laladan London Raya lan mayuta-yuta ...

                                               

Lusaka

Lusaka iku kutha krajan sisan kutha gedhé dhéwé ing nagara Zambia. Kutha iki dumunung ing pérangan wétan-tengah Zambia ing elevasi 1.400 m lan koordinat 15°25 LS 28°17 BT. Sing ndunungi ana 1.640.000 jiwa. Lusaka diadegaké taun 1905 déning para m ...

                                               

Manila

Manila punika kitha krajan Filipina. Kitha punika dumunung wonten ing sisih wétan Lempongan Manila ing pulo paling ageng lan paling lèr Filipina, Luzon. Sanajan taksih wonten sawatawis panggénan tiyang mlarat, kitha punika minangka salah satunggi ...

                                               

Mogadishu

Mogadishu ; Arab: مقديشو ‎‎ Maqadīshū ; Itali: Mogadiscio) minangka kutha krajan lan kutha gedhé dhéwé ing nagara Somalia, sawijining nagara ing pasisir Afrika Wétan. Sing ndunungi cacahé kira-kira ana 2 yuta jiwa. Tembung Mogadishu iku jaré asal ...

                                               

Monrovia

Monrovia yaiku kutha krajan lan kutha kang gedhé dhéwé ing Liberia. Sing ndunungi cacahé ana 1.010.970 wong miturut sènsus ing taun 2008. Amarga kutha iku didunungi 29% saka gunggung cacah jiwa ing Liberia, Monrovia kutha sing paling padhet popul ...

                                               

NDjamena

NDjamena minangka kutha krajan lan kutha gedhé dhéwé ing nagara Chad, siji nagara ing Afrika Tengah kang kakurung déning dharatan. NDjamena dunungé ana ing 12°647" Lintang Lor lan 15°257" Bujur Wétan, ing patemon Kali Chari lan Kali Logone. Kutha ...

                                               

Naypyidaw

Naypyidaw iku kutha krajan nasional Myanmar sing saiki, pernahé ing Désa Kyatpyae, Kutha Pyinmana, Provinsi Mandalay. Kyatpyae sajeroning basa Myanmar tegesé mlayu sajeroning perjuangan. Naypyidaw tegesé Kutha/Pura Karajan, nanging uga duwé teges ...

                                               

Ottawa

Ottawa ya iku kutha krajan Kanada lan minagka kutha gedhé dhéwé kapapat nagara mau. Kutha ini mapan ing Lembah Ottawa pérangan étan provinsi Ontario, ing wates lor Quebec City-Windsor Corridor. Populasi kutha iki ya iku 808.391, lan populasi wewe ...

                                               

Ouagadougou

Ouagadougou yaiku kutha krajan sisan kutha gedhé dhéwé ing nagara Burkina Faso, Afrika Kidul. Sing ndunungi gunggung 1.475.223 jiwa.

                                               

Pretoria

Pretoria yaiku kutha kang dumunung ing sisih lor Provinsi Gauteng, Afrika Kidul. Kutha iki minangka salah siji kutha krajan saka nagara iku, yaiku kutha krajan èksekutif sarta de facto nagara. Liyané yaiku Cape Town kang minangka kutha krajan lèg ...

                                               

Riga

Riga iku kutha krajan nagara Latvia kang ana ing pasisir Laut Baltik ing muara Kali Daugava. Kutha iki wujud kutha gedhé dhéwé ing laladan nagara Baltik lan dadi pusat budaya, pulitik, bisnis, kauangan, indhustri, lan pendhidhikan ing wewengkon m ...

                                               

San Marino (kutha)

Kutha San Marino iku kutha krajan Républik San Marino ing ujung Italia, cedhak Segara Adriatik. Kutha iki duwé populasi cacahé 4.493 jiwa. Dunungé ing lembah kulon titik paling dhuwur ing San Marino, Monte Titano. Sanadyan dadi kutha krajan, raca ...

                                               

Seoul

Seoul iku kutha krajan Koréa Kidul kang umuré punjul 600 taun lan nganti taun 1945, kutha krajan saka kabèh Koréa. Kutha iki minangka Kutha Mligi Koréa. Wiwit madegé Républik Koréa - kondhang kanthi jeneng Koréa Kidul - ing taun 1948, kutha iki d ...

                                               

Taipei

Kutha Taipei iku kutha krajan sauntara Républik Cina sarta minangka kutha gedhé dhéwé ing Taiwan. Akèh parusahan indhustri lan jasa kalebu peralatan listrik lan elektronik, tekstil, logam, kapal, lan motor kang duwé kantor pusat ing kutha iki. Ku ...

                                               

Washington, D.C.

Washington, District of Columbia yaiku kutha krajan Amérikah Sarékat. Kutha iki ora kalebu praja ngendi baé, nanging minangka wewengkon fédheral. Minangka pusat pamaréntahan nagara Amérikah Sarékat, Kutha Washington ora banjur uga dadi kutha daga ...

                                               

Windhoek

Windhoek, kanthi populasi gunggung 230.000 jiwa, iku kutha krajan Namibia. Windhoek dumunung ing Namibia sisih tengah ing koordinat 22°56 LS 17°09 BT. Kutha iki minangka pusat perdagangan utama kanggo prodhuk kulit domba. Windhoek wiwitané dadi p ...

                                               

Yaren

Yaren, biyèn jenengé Makwa, iku sawijining dhistrik lan konstituensi ing Nauru pérangan kidul. Distrik sing ambané 1.5 km² iki duwé padunung 1.100 jiwa. Koordinaté ya iku. Yaren lumrahé dianggep kutha krajan nagara kanthi de facto amarga sapérang ...

                                               

Zagreb

Zagreb yaiku kutha krajan nagara Kroasia. Kutha iki kang ndunungi kurang luwih 973.667 jiwa, kalebu kang ndunungi kutha-kutha satelit é. Zagreb dumunung ing antarané gigir Gunung Medvednica lan Kali Sava, lan dhuwuré watara 120 m sak dhuwuré segara.

                                               

Niagara Falls, New York

Niagara Falls iku kutha ing Niagara County, New York, Amérikah Sarékat. Miturut sènsus taun 2000|2000, kutha iki duwé total populasi 55.593 jiwa. Kutha iki sebrang-sebrangan lan dipisahaké déning Kali Niagara saka kutha Niagara Falls, Ontario. Ne ...

                                               

Niagara Falls, Ontario

Niagara Falls, Ontario iku kutha ing Kanada, kanthi sing ndunungi 82.184 jiwa sing dumunung ing pinggir Kali Niagara ing saubengé tlatah Grojogan Tapel JaranOntario. Kutha iki dumunung ing sebrangé kutha Niagara Falls, New York, lan disawujèkaké ...

                                               

Madinah

Cithakan:Otheruses1 Madinah IPA: /mɛˈdiːnə/ Arab: المدينة المنورة ‎‎ IPA: "kutha Nabi" utawa Al Madīnah al Munawwarah "kutha kang dipadhangi/diènthèngké" utawa "kutha suminar". Madinah dumunung 338 kilomèter sisih lor Mekah lan kira-kira 193 km s ...

                                               

Kragujevac

Kragujevac iku kutha ing Serbia, kutha gedhé dhéwé ing region Šumadija lan minangka punjer administratif saka Distrik Šumadija. Kutha iki minangka kutha gedhé dhéwé nomer papat ing Serbia sawisé Beograd, Novi Sad lan Niš. Karagujevac dumunung ing ...

                                               

Tübingen

Tübingen, siji kutha universitas kang tradhisional ing Baden-Württemberg, Jerman, mapan 30 km sakidul-kuloné Stuttgart, sapinggiré Kali Neckar lan Ammer. Kutha iki kanggo minangka kalenggahan Distrik Administratif saka Tübingen, sarta kabupatèn T ...

                                               

Pagunungan Rhodope

Pagunungan Rhodope iku pagunungan ing Éropah kidul-wétan, sing punjul 83% wilayahé dumunung ana ing kidul Bulgaria lan sisané ing Yunani. Pucuk sing paling dhuwur, Golyam Perelik, iku minangka gunung sing paling dhuwur kapitu ing Bulgaria.

                                               

Gunung Šar

Pagunungan Šar, Basa Makedonia: Шар Планина, Šar planina) iku pagunungan ing tlatah Balkan sing mujur saka Kosovo kidul lan saloré Makedonia nganti tekan Albania wétan-lor.

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →