ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 192




                                               

Amasi

Amasi, maas ing basa Afrikaans lan mafi ing Sesotho, minangka tembung umum kanggo susu fermentasi sing rasane kaya keju pondok utawa yoghurt biasa. Iki misuwur banget ing Afrika Selatan lan Lesotho. Amasi tradisional disiapake kanthi nyimpen susu ...

                                               

Daging kethek

Daging kethek minangka daging lan bagean sing bisa dipangan sing asale saka kethèk, utamane jinis kethek sing urip ing semak semak. Konsumsi daging monyet manungsa miturut sejarah wis kacathet ing pirang-pirang wilayah, kalebu pirang-pirang negar ...

                                               

Saos palaver

Saus Palaver utawa saus palava utawa plasas minangka jinis rebus sing akeh dipangan ing Afrika Kulon, kalebu Ghana, Liberia, Sierra Leone lan Nigeria. Tembung palaver asale saka basa Portugis lan tegese pacelathon, debat dawa utawa pasulayan. Ora ...

                                               

Paratha

Paratha minangka lembaran roti asli saka subbawana India, lazim ing saindenging negara-negara modern India, Sri Lanka, Pakistan, Nepal, Bangladesh, Maldives lan Myanmar, woworan arupa gandum minangka pokok tradisional. Paratha iku sawijining amal ...

                                               

Puri

Puri yaiku roti goreng lemu jero sing digawe saka glepung gandum tanpa ragi sing asale saka benua India. Wis dipangan kanggo sarapan utawa minangka cemilan utawa panganan ringan. Biasane disajeni nganggo kari utawa bhaji sing gurih, kayadene ing ...

                                               

Treviso

Treviso wujud sawijining kutha ing Italia. Kutha iki ana ing pérangan lor-wétan ing nagara iku. Kutha iki wujud kutha krajan Provinsi Treviso. Gunggung pendhudhuké 82.112 jiwa kanthi wiyar wewengkon 55 km². Kapadhetan pendhudhuké 1.493 jiwa/km².

                                               

Panggang lan hiu

Bake and Shark minangka salah sawijining jinis olahan arupa panganan cepat saji tradisional masakan Trinidad sing disiapake nggunakake roti lapis goreng, daging hiu lan bahan tambahan. Iki minangka panganan jalanan klasik sing didol ing pirang-pi ...

                                               

Kothak panganan panutup

Bar panganan cuci mulut, utawa mung bar utawa kothak, minangka jinis "bar cookie" Amerika sing tekstur kue sing kuat utawa luwih alus tinimbang cookie sing biasane. Wis disiyapake ing wajan banjur dipanggang ing oven. Dheweke dipotong dadi kothak ...

                                               

Callaloo

Callaloo minangka salah sawijining olahan tradisional Karibia sing populer. Ana macem-macem jinis ing Karibia, gumantung saka kasedhiyan sayuran lokal. Bahan utamane yaiku sayuran godhong pribumi, umume amaranth, taro utawa Xanthosoma.

                                               

Libreville

{{Infobox settlement |official_name = Libreville |image_skyline = Libreville1.jpg |imagesize = 300px |image_caption = |image_map = |mapsize = 150px |map_caption = Peta Gabon kang nunjukake Libreville |pushpin_map = Gabon |pushpin_label_position = ...

                                               

Pitik moambé

Poulet à la moambé utawa mung poulet moambe minangka panganan pitik gurih sing populer ing Afrika Tengah lan dianggep minangka sajian nasional Republik Demokratik Kongo. Piring kasebut digawe kanthi nggabungake pitik, rempah-rempah lan butter kan ...

                                               

Olahan Haiti

Masakan Haitian kalebu tradhisi masak lan praktik saka Haiti. Iki minangka masakan Kreol, sing asale saka campuran pirang-pirang gaya kuliner sing ndunungi bagean kulon pulau Hispaniola, yaiku pengaruh Afrika, Prancis, pribumi Taíno, Spanyol lan ...

                                               

Pikliz

Pikliz minangka salah sawijining jinisbumbu ing masakan Haitian saka kubis acar, wortel, mrico lan mrico bonet Skotlandia. Asring dibumboni bawang putih lan bawang bombay lan diasinake ing cuka putih. Sajian pedhes umume disajekake ing meja lan ...

                                               

Griot

Griot minangka olahan sajian kang wigati ana ing masakan Haitian. Yaiku pundhak daging babi sing diasinake ing jeruk, sing dikuleni banjur digoreng. Umume diselenggarakake ing pesta. Griot bebarengan karo diri ak pwa wouj dianggep sawetara minang ...

                                               

Allium

Bawang prei punika kagolong wonten ing génus Allium inggih punika kulawarga bawang. Raosipun punika mèmper kaliyan bawang bombai. Bawang prei punika kathah dipun-ginakaken wonten ing olahan Eropa. Padatanipun dipuntumis wonten ing mentéga dumugi ...

                                               

Presnel Kimpembe

Presnel Kimpembe ya iku juru main bal-balan profèsional Perancis sing saiki main minangka bèg kanggo klub Ligue 1 klub Paris Saint-Germain FC. Kimpembe lair ing Kutha Beaumont-sur-Oise, Perancis saka bapak kembar lan ibu katurunan Haiti. Kimpembe ...

                                               

Bánh patê sô

Bánh patê sô, uga dikenal minangka pâté chaud, punika Vietnam gurih puff pastry. kue digawe saka eksterior sing dilapis lan flaky kanthi isi daging. Biasane, ngisi kalebu daging babi sing diiseni nanging daging pitik lan daging sapi saiki wis bia ...

                                               

Olahan Cuba

Masakan Kuba minangka campuran saka masakan Afrika, Spanyol, lan Karibia liyane. Sawetara resep Kuba nuduhake rempah-rempah lan teknik nganggo masakan Spanyol lan Afrika, kanthi pengaruh Karibia ing rempah-rempah lan rasa. Iki nyebabake campuran ...

                                               

Olahan Amérika Latin

Masakan Amerika Latin minangka panganan khas, omben-omben, lan gaya masak umume kanggo pirang-pirang negara lan budaya ing Amerika Latin. Amerika Latin minangka wilayah sing akeh macem-macem negara sing bangsane duwe macem-macem masakan. Sawetara ...

                                               

Judd mat Gaardebounen

Judd mat Gaardebounen minangka sajian gurih daging babi asap lan kacang buncis sing asri minangka salah sawijining sajian nasional sing paling misuwur ing Luksemburg. Digandhengake karo desa Gostingen ing sisih kidul-wétan negara kasebut ing endi ...

                                               

Es anggur

Anggur es yaiku salah sawijining jinis panganan cuci mulut anggur sing diasilake saka anggur sing wis beku nalika isih ana ing anggur. Gula lan padatan sing larut liyane ora beku, nanging banyune ora ana, saengga bisa tuwuh jus anggur sing luwih ...

                                               

Bakul pinggir dalan

Bakul pinggir dalan minangka bakul barang dagangan sing bisa diangkut kanthi gampang; tembung iki yaiku kira-kira sinonim karo costermonger utawa peddler. Ing pirang-pirang panggonan sing digunakake istilah kasebut, penjaja adol barang murah, ker ...

                                               

Panggaringan panganan

Panganan garing punika cara saka pengawetan pangan kang pangan pepe. Pangatusan nyandhet tuwuhing bakteri, ragi, lan jamur kanthi ngilangi banyu. Dehidrasi digunakake kanthi akeh kanggo tujuan iki wiwit jaman kuno; praktik paling wiwitan yaiku 12 ...

                                               

Sukulen

Tetuwuhan sukulen, uga ditepungi minangka sukulen utawa tetuwuhan lemu, iku tetuwuhan sing nahan banyu minangka adhaptasi sajeroning iklim sing bera utawa kaanan lemah. Tetuwuhan sukulen nyimpen banyu ing godhong, wit, lan uga ing oyoté.

                                               

Iwak garing

Iwak garing minangka cara pangawetan panganan nganggo cara tradisional kayata pangatusan, pangasepan lan panguyahan iwak nganggo angin lan srengenge garing. Panganan pangatusan minangka metode pengawetan paling tuwa ing donya, lan iwak garing duw ...

                                               

Atolé

Atole, uga dikenal minangka atolli lan Atol de elote, panas corn- lan tradisional masa wedang -based saka Mesoamerican asal. Atole coklat dikenal minangka champurrado utawa atole. Biasane diiringi tamale, lan misuwur banget nalika Day of the Dead ...

                                               

Pupusa

Pupusa minangka salah sawijining jinis olahan panganan nasional El Salvador. Pupusas minangka kue lapis utawa roti lapis saka El Salvador, sing misuwur ing saindenging Amerika Tengah, kayata Honduras, digawe nganggo tepung jagung utawa tepung ber ...

                                               

Memela

Memelas goreng utawa panggang roti digawe saka masa paling ndhuwur karo úa seger beda dipangan minangka antojitos utawa cemilan ing negara Oaxaca, Meksiko kang asli ing pangan prehispanic. Dheweke padha karo tortilla jagung sing seger, nanging ra ...

                                               

Pinolé

Pinole, uga diarani pinol utawa pinolillo, yaiku salah sawijining olahan jinis jagung panggang, sing banjur dicampur karo kombinasi cacao. Bubuk sing diasilake banjur digunakake minangka bahan padhet nutrisi kanggo nggawe macem-macem panganan, ka ...

                                               

Tyler Adams

Tyler Shaan Adams minangka pemain bal-balan Amerika sing main kanggo RB Leipzig ing Bundesliga. Pemain ing akademi New York Red Bulls, Adams dadi profesional karo New York Red Bulls II minangka umur nembelas taun sadurunge gabung karo tim pertama ...

                                               

Nacatamal

Nacatamal minangka salah sawijining olahan panganan tradisional sing ditemokake ing Nikaragua sing padha karo tamal. Nacatamal mbok menawa sing paling diprodhuksi ing masakan tradisional Nikaragua lan minangka acara sing asring dikhususake kanggo ...

                                               

Olahan Nicaragua

Masakan Nicaraguan minangka salah sawijining jinis olahan dicampur saka pribumi Native American masakan, masakan Spanyol, lan masakan Creole. Sanajan campuran lan penggabungan masakan pra-Columbian lan Spanyol, masakan tradisional beda-beda ing p ...

                                               

Mahua

Mahua utawa Fried Dough Twist minangka corak adonan Tionghoa sing digoreng lenga kacang. Nduwe tampilan mengkilap lan emas. Wis disiapake kanthi macem-macem cara kanthi macem-macem rasa, sing kalebu manis nganti pedhes, lan biasane duwe tekstur s ...

                                               

Buñuélo

A buñuelo yaiku fritter adonan goreng sing ditemokake ing Eropa Barat Kidul, Amerika Latin, lan bagean-bagean ing Afrika lan Asia. Iki minangka cemilan populer ing Argentina, Belize, Bolivia, Kolombia, Cuba, Ekuador, El Salvador, Yunani, Guam, Gu ...

                                               

Bollo

Bollo minangka salah sawijining olahan jinis bun, populer ing Amerika Latin, digawe saka jagung, yuca utawa kentang. Variasi dipangan ing masakan Kolombia, masakan Kuba, lan masakan Panamania. Bollos jagung lan yuca minangka panganan pribumi ing ...

                                               

Johnny marzetti

Johnny Marzetti minangka salah sawijining jinis olahan arupa sajian pasta Amerika ing masakan ing Amerika Serikat Midwestern sing disiapake karo mie, keju, daging sapi, lan saos tomat sing biasane kalebu sayuran arum lan jamur. Mirip karo suey ch ...

                                               

Kosereva

Kosereva minangka salah sawijining jinis permen "laras" umum kanthi kandungan protein tinggi sing asline digawe ing Paraguay, digawe nganggo kulit jeruk sing atos lan dimasak nganggo molase ireng, nyebabake rasa manis lan rasa asem. Jeneng "koser ...

                                               

Olahan Asunción

Masakan Asunción nuduhake masakan lan restoran ing kutha Asunción, Paraguay. Dibandhingake karo ibukutha Amerika Latin, kutha iki duwe sawetara restoran lan pengaruh Eropa ing masakan. Nanging, internasional lan masakan tradisional Paraguayan kas ...

                                               

Vori vori

vorí minangka sup kuning sing kenthel karo bal cilik sing digawé saka jagung, glepung jagung, lan keju sing biasa banget ing Paraguay lan zona Lor-Wétan Argentina.

                                               

Puchero

Puchero minangka jinis rebus sing asale saka Spanyol, disiapake ing Yucatán, Meksiko, Argentina, Paraguay, Uruguay, Perú, kidul Brasil, Filipina, lan Spanyol, khusus komunitas otonom Andalusia lan Kepulauan Canary. Tembung Spanyol puchero wiwitan ...

                                               

Pastafrola

Pasta frola, is a type of sweet tart common to Italy, Argentina, Paraguay, Uruguay, Egypt and Greece. It is a covered, jam-filled shortcrust pastry dish principally made from flour, sugar and egg. Common fillings include quince cheese, dulce de b ...

                                               

Marraqueta

Roti marraqueta, Prancis, utawa gulung Portugis minangka salah sawijining olahan jinis roti sing renyah digawe karo gandum, uyah, banyu lan ragi. Roti gandum iki nduweni tekstur sing renyah, lan misuwur banget ing Amerika Selatan, lan uga Portuga ...

                                               

Olahan Uruguay

Masakan Uruguay minangka gabungan saka sawetara negara Eropa, utamane saka panganan Mediterania saka Spanyol, Italia, Portugal lan Prancis. Pengaruh liyane ing masakan asale saka imigrasi saka negara kayata Jerman lan Skotlandia. Gastronomi Urugu ...

                                               

Chivito

Chivito punika nasional sajian saka Uruguay, Iku irisan lancip saka tender masak daging sapi steak, karo mozzarella, tomat, mayonnaise, ireng utawa ijo olives, lan umum uga daging babi, goreng utawa endhog hard-nggodhok lan Ham, dadi roti lapis i ...

                                               

Biskuwit marie

Biskuit Marie minangka jinis biskuit sing padha karo biskuit teh sing sugih. Uga dikenal kanthi jeneng María, Mariebon, Мария lan Marietta, ing antarane jeneng liyane. Ing Uruguay, disajekake diisi dulce de leche lan disiram karo klapa abon. Ing ...

                                               

Churrasco

Churrasco yaiku jeneng Portugis lan Spanyol kanggo daging sapi utawa daging panggang sing umume. Iki minangka fitur sing misuwur ing masakan Brasil, Uruguay lan Argentina. Tembung sing gegandhengan churrascaria umume dingerteni minangka steakhous ...

                                               

Provoleta

Provoleta minangka varian keju provolone saka Argentina sing diterangake minangka "keju Provolone sing ditarik Argentina." Sampeyan bisa dipanggang ing Argentina lan Uruguay. Bisa digawe ing panggangan, utawa ing njero ruangan ing wajan wesi. Kej ...

                                               

Zabaione

Zabaione utawa zabaglione minangka panganan mulut saka Italia, utawa kadang wedang, digawe karo kuning telur, gula, lan anggur legi. Sawetara versi resep ngemot semangat kayata cognac. Ing versi dessert punika cahya custard, ngalahake kanggo inco ...

                                               

Hallaca

Hallaca minangka panganan saka Venezuela. Wujude adonan jagung sing diiseni irisan daging sapi, daging babi, utawa pitik lan bahan-bahan liyane kaya ta kismis, caper, lan zaitun Kaya sapérangan tamales, hallacal dilempit ing godhong plantain, dit ...

                                               

Mitchel Wongsodikromo

Mitchel Wongsodikromo iku pamain lan pelatih badminton saka Surinam, kang asli Jawa. Dhèwèké wis tau mlebu Pan-American Games ping telu: 2003, 2007 lan 2011 makili Surinam. Minangka pamain nom ing klub Tan Na Fesi ing Paramaribo, Surinam, Wongsod ...