ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 194




                                               

Fa gao

Fa gao minangka sawijining jajanan kaya kue mangkok saka Tionghoa, sing umume dikonsumsi ing taun anyar Tionghoa, sing digawe saka glepung, ragi, gula utawa pemanis liyane, dikukus, nganti ndhuwur dipérang dadi "pamisah ndhuwur" kanthi patang s ...

                                               

Swiwi pedhes

Swiwi kebo, ing masakan Amerika Serikat, iku sawijining unbreaded pitik bagean wing kang padatan jero-goreng banjur ditutupi utawa ditambah ing sauce dumadi saka cuka -based cayenne mrico sauce panas lan ilang butter sadurunge kanggo ngawula. Say ...

                                               

Kripik tortilla

Kripik tortilla yaiku panganan cemilan sing digawé saka tortilla jagung, sing dirajang dadi seg itelu lan banjur digoreng-utawa dibakar. Tortilla jagung digawé saka jagung, lenga, uyah lan banyu. Sanajan ing produksi komersial massa pisanan ing A ...

                                               

Pancit

Ing masakan Filipina, pancit minangka olahan mi sing digawé saka panganan, umume digawé nganggo mi. Mi ditepungaké menyang Filipina awal dening para pemukim Cina ing Nusantara, lan nganti pirang-pirang abad wis diadopsi kanthi sajian lokal, sing ...

                                               

Setengah keluk

Asap setengah yaiku "panganan sosis lokal" ditemokake ing Washington, DC, lan wilayah sekitar. Mirip karo segawon panas, nanging biasane luwih gedhe, spicier, lan kanthi daging sing digiling kanthi kasar, sosis asring setengah daging babi lan set ...

                                               

Bolani

Bolani Periki minangka roti datar saka Afghanistan, dipanggang utawa digoreng nganggo isi janganan. Nduwe kulit tipis lan bisa diiseni macem-macem bahan, kaya ta kentang, lentil, waluh, bawang, utawa bawang. Bisa disajeni nganggo yogurt biasa uta ...

                                               

Biskuit pancernaan

A biscuit pencernaan, kadhangkala dipratélakaké yèn biscuit manis-meal, punika semi manis biscuit sing asalé ing Skotlandia. Pencernaan pisanan dikembangake ing taun 1839 dening rong dhokter Skotlandia kanggo mbantu pencernaan. Tembung "pencernaa ...

                                               

Roti gedhang

Roti gedhang minangka jinis roti sing digawe saka gedhang sing wis ditumbuk. Biasane roti cepet sing lembab, manis, kaya kue ; nanging ana sawetara resep roti pisang sing roti ukuran tradisional. Roti pisang pisanan dadi fitur standar buku masak ...

                                               

Diary of a Wimpy Kid: Dog Days (filem)

Diary of a Wimpy Kid: Dog Days nggih punika filem saking Amérikah Sarékat lan Kanada taun 2012. Filem punika kaarahaken déning David Bowers. Skénario kagem filem punika dipun anggit déning Wallace Wolodarsky sesarengan kaliyan Maya Forbes adhedha ...

                                               

Jayaningrat (Patih Surakarta)

Raden Adipati Jayaningrat ya iku pepatih ing Surakarta ing taun 1710-1722 J. Saka uruting trah, RA Jayaningrat turun saka Sultan Agung kanthi urutan Sampeyan dalêm Ingkang Sinuhun Kangjêng Sultan Agung Prabu Anyokrokusumo ing Mataram, pêputra Pan ...

                                               

Adien Gunarta

Adien Gunarta nggih punika pangripta fon komputer saking Indonésia. Fon ingkang kasil diripta sesirah "Ceria Lebaran" naté dipungunakaken wonten filem Despicable Me. Taun 2019, asmanipun dados wicantenan amargi fon anggitanipun, "Upakarti" dipuna ...

                                               

Soun gulung

Gulungan bihun uga diterjemahaké minangka gulungan bihun kukus yaiku olahan Kanton sajian saka Provinsi Guangdong ing Tiongkok kidul lan Hong Kong, umum dadi salah siji minangka cemilan, mangan cilik utawa manéka dim sum. Iki minangka gulungan cr ...

                                               

Kuwé Herman

Kue Herman minangka kue persahabatan. Kaya roti persahabatan Amish, wiwitan diwiwiti saben wong lan terus tuwuh amarga ngemot bakteri asam ragi lan laktat. Siji pamula bisa, miturut teori, tetep tanpa wates. Bahan-bahan liyane sing dicampur yaiku ...

                                               

Selé kacang

Mentega kacang minangka tempel panganan utawa disebar digawe saka kacang tanah sing wis garing lan garing. Asring ngemot bahan-bahan tambahan sing ngowahi rasa utawa tekstur, kaya ta uyah, pemanis, utawa emulsi. Mentega kacang populer ing pirang- ...

                                               

Craster kipper

Sanajan tradhisi sing wis suwe digunakake ing Craster, produksi kipper komersial saiki mung diterusake dening L. Robson & Sons, nggunakake smokehouse sing umure 100 taun. Proses persiyapan diwiwiti karo herring Laut Lor sing mentah, sing dikenal ...

                                               

Harira

Harira minangka sup tradisional Maroko. Iki misuwur minangka wiwitan nanging uga bisa dipangan dhewe minangka nyaman ringan. Ana macem-macem variasi lan umume disajikake sajrone Ramadhan, sanajan bisa digawé sajrone taun.

                                               

Looks

Looks ya iku jeneng kalawarta wulanan saka Indonesia kang terbit sepisanan ing taun 2007 lan diterbitake déning New Era Wahana Sukses. Kalawarta iki ditebitake kanthi Basa Indonesia. Saliyané edhisi cetak, ana uga edisi onlinene.

                                               

MasterChef Asia

MasterChef Asia ya iku wanacara kompetisi masak ana ing bawana Asia. Acara iki digawé dibesut karo salah sawjiné médhia cithak lan élktronik kalawarta gedhi ana ing donya, ya iku Lifetime Asia. Médhia iki uga gédhi lan ngadèg ana ing sisih Asia k ...

                                               

Narpawandawa

Narpawandawa punika salah satunggaling medhia massa wonten ing jaman Walandi. Narpawandawa ngêwrat punapa rembagipun pakempalan Narpawandawa, saha kawruh warni-warni. Narpawandawa terbit saben tanggal sapisan wulan Walandi nalika jamanipun. Narpa ...

                                               

Warren report

Warrent report ya iku laporan saka sawijining panitia kang kawangun déning Présidhèn Lyndon Johnson kanggo neliti rajapati sing digawé marang Presuden John F. Kennedy. Laporan kang diumumke taun 1964 iku nganddhakke manawa kang matèni Kennedy lan ...

                                               

Damien Perez

Yusuf Perez, utawa kang kondhang kanthi jeneng Damien Perez, iku mantan modhel saka Prancis lan mantan garwané Julia Perez. Dhèwèké wiwit kondhang ning Indonésia awit garwané, Julia Perez bola-bali dadi bahan berita kontroversial ning donya hibur ...

                                               

Sui Ishida

Sui Ishida ya iku salah siji Artis Mangaka Jepang. Piyambaké misuwur amarga séri fantasi ila-ila ya iku Tokyo Ghoul, kang nyeritaké cah nom jenengé Ken Kaneki kang bisa malih dadi ghoul sawisé kacilakan.

                                               

Final Fantasy VIII

Cithakan:Infobox CVG Final Fantasy VIII inggih punika sawijining permainan role-playing game ingkang dipunciptakakèn déning Square Co., Ltd. kanggé Sony PlayStation lan PC berbasis Microsoft Windows. Game punika gadhah irah-irahan kèwolu ing sèri ...

                                               

Pulo Solor

Pulo Solor inggih punika salah satunggaling pulo ing Indonèsia ingkang dumunung ing Kapuloan Nusa Tenggara, ing sisih wétan Pulo Flores. Pulo Solor dipunwatesi kaliyan Selat Lowotobi ing sisih kulon, Selat Solor ing sisih lor, Selat Lamakera ing ...

                                               

Siatas Barita, Tapanuli Lor

Kacamatan Siatas Barita iku kacamatan ing Kabupatèn Tapanuli Utara Provinsi Sumatra Lor, Indonésia. Siatas Barita minangka pamekaran saka kacamatan Tarutung. Diresmèkaké minangka Kacamatan Persiapan tanggal 9 September 2002 lan dadi Kacamatan Def ...

                                               

Fakultas Tèknik Universitas Indonésia

Fakultas Tèknik Univèrsitas Indonésia iku salah siji Fakultas ing Universitas Indonesia. Sajarah Fakultas Tèknik Univèrsitas Indonésia diwiwiti saka para enom-enoman Insinyur kang kagabung déning Persatuan Insinyur Indonésia, kang kabawah Présidè ...

                                               

Unexpected

Cithakan:Infobox album Unexpected inggih punika album musik kaping tiga saking pényanyi R&B asal Amèrika Sérikat, Michelle Williams, dipunrilis ing tanggal 7 Oktober 2008 déning perusahaan rèkaman Columbia Records lan Music World Entertainmen ...

                                               

Kumquat

Kumquats iku sawijining klompok saka cilik woh -bearing wit ing tanduran ngembang kulawarga Rutaceae. Sadurunge diklasifikasikaké minangka mbentuk genus saiki Fortunella, utawa dilebokake ing jeruk Citrus sensu lato. Woh sing bisa dipangan meh pa ...

                                               

Deutzia

Deutzia menika génus saka sewidak spésies kembang-kembangan saka kulawarga Hydrangeaceae, tuwuhan asli saka Asia Tengah lan Wétan, Amérika Tengah, lan Èropah. Samenika, keragaman spésies paling akèh ana ing Tiongkok, papan sing duwèni sèket spési ...

                                               

Panpour

Panpour, ing Jepang diarani Hiyappu, iku spésies Pokémon tipe banyu ning Pokémon saka Nintendo lan Game Freak. Digawé déning Ken Sugimori, Panpour pisanan muncul ing dolanan vidéo Pokémon Black lan White lan bacutan sakterusé. Dikenal minangka Po ...

                                               

Bánh rán

Bánh rán minangka ondé-ondé beras ketan goreng ing Vietnam sisih lor. Ing Vietnam, bánh minangka kategori panganan kalebu kuwé, pai, lan pastri, déné rán tegese "goreng." kulit njaba digawé saka beras ketan glepung, lan dijamin kabèh liwat karo w ...

                                               

Kayu legi

Kayu legi utawa manis jangan iku siji wit racaké dijupuk klikané dianggo bumbon crakèn. Klika kayu legi ambuné wangi. Kayu legi uga asring kanggo panyedhep roti lan ombénan. Kayu legi ing Indonésia akèh ing laladan Sumatra, mligi ing Sumatra Kulo ...

                                               

Fruktan

Fruktan merupakan polimer fruktosa dan jauh lebih kecil daripada polimer glukosa ing pati. Fruktan racaké mung duwé telu nganti pirang-pirang atus unit fruktosa. Fruktan larut banget ing banyu lan disintesis sarta akèh-akèhé disimpen ing vakuola. ...

                                               

Krangkungan

Krangkungan ya iku salah siji spésiès saka génus Ipomoea kang asring tinemu ing sawah. Tuwuhan iki duwèni godhong wangun ati warna ijo, dawané 15–23 cm. Tuwuhan iki gampang tindandur kanthi stèk utawa isiné. Isiné ngandhut racun kang bebayani tum ...

                                               

Gudir jambu

Jeli jambu biji, "cemilan jambu biji"), utawa guava paste, yaiku kuali Kolombia sing digawe nganggo pulp jambu biji lan panela, sing dikonsumsi akeh ing saindenging Kolombia, salah sawijining produsen jambu biji paling gedhe ing saindenging jagad ...

                                               

Ès campur

Ès campur yaiku ès watu kang dicampur karo woh-wohan. Ès campur iku warna- warna rasané manut campuran buah kang digunakke. buah kang diolah kaya déné melon, pepaya utawa kates, nangka, mangga utawa pelem, jambu, jeruk, bengkoang, pir, semangka, ...

                                               

Goiabada

Pengucapan Goiabada Portuguese pronunciation: iku panganan cuci mulut populer saindhenging Portugis negara -speaking donya, gendakan bali menyang dina kolonial ing Brazil, ngendi guavas padha digunakake minangka sulih kanggo quinces digunakake ka ...

                                               

Féni

Feni minangka roh sing diprodhuksi ing Goa, India. Rong jinis feni sing paling populer yaiku feni jambu mete lan wiji aren, gumantung karo bahan asline; nanging, akeh jinis liyane sing didol. Penyulingan feni sekedhik duwe pengaruh dhasar marang ...

                                               

Cucurucho

Cucurucho minangka salah sawijining jinis olahan arupa panganan lokal saka kutha Baracoa ing sisih wétan Kuba. Dibungkus ing godhong aren sing bentuk kerucut, yaiku campuran klapa, gula lan bahan liyane kayata jeruk, jambu, lan nanas.

                                               

Pandebono

Pandebono utawa pan de bono minangka salah sawijining jinis roti Kolombia sing digawe saka pati singkong, keju, endhog, lan ing sawetara wilayah ing negara kasebut dipasang selai jambu biji. Biasane, dikonsumsi nalika isih anget nganggo coklat pa ...

                                               

Dayoh

Dayoh utawa mau tamu ya iku wong kang teka utawa dolan/mertamu ana ing pangonan utawa omah, warung toko, bengkel kang mumpangaté bisa njlari tali silahturohmi sajeroning urip guyub ruku ana ing masarakat sakiteré utawa ana kapentingan.Dayoh bisa ...

                                               

Jinising Tanduran

Jinising Tanduran yaiku jinis-jinis tanduran kang dibagi saka golongane, kaya ta: Jenenge jeruk, tuladha: bali, keprok, pacitan, uwik, pecel, lan liya-liyane. Jenenge gedhang, tuladha: jambe, ambon, raja, kusta, byar, kepok, lan liya-liyane. Jene ...

                                               

Olahan Somali

Masakan Somalia beda-beda gumantung ing saben wilayah lan dadi gabungan saka macem-macem tradisi kuliner Somalia. Iki minangka produk tradhisi perdagangan lan perdagangan Somalia. Sawetara panganan khas Somalia sing misuwur kalebu Sabaayad / Kimi ...

                                               

Parva

Ing wilayah Paisa ing Kolombia, parva nuduhake macem-macem jinis roti panggang lan permen sing digunakake minangka cemilan cepet utawa panganan esuk, lan uga legi utawa gurih. Jinis panganan iki biasane disertai kopi, coklat panas, utawa omben-om ...

                                               

Wiji kembang srengéngé

Wiji kembang srengenge minangka woh kembang srengenge. Ana telung jinis wiji kembang srengenge sing umume digunakake: wiji linoleat, oleic dhuwur, lan kembang srengenge. Saben macem-macem duwe kadar lemak tak jenuh tunggal, jenuh, lan poliaturatu ...

                                               

Wiji poppy gulung

Gulung wiji poppy minangka salah sawijining bentuk jajanan sing kalebu roti ragi manis kanthi wiji empuk, legi, lan pait. Isi alternatif yaiku tempel kenari cincang, utawa kastanye cincang.

                                               

Lenga wiji anggur

Cithakan:Infobox oilCithakan:Infobox oil Minyak wiji anggur minangka minyak nabati sing asale saka wiji anggur. Produk sampingan saka industri pembuatan anggur, umume digunakake kanggo aplikasi sing bisa dipangan. Winemaking nyumbang 90% taneman ...

                                               

Susu wiji poppy

Susu Poppy minangka omben-omben utawa sup tradisional Lituania, salah siji saka 12-sajian Natal Supper Kūčios. Biasane, dipangan bareng karo kūčiukai, sajian tradisional Natal Lituania liyane. Iki uga bahan ing kutya sajian sing disajekake sajron ...

                                               

Wiji-wijian

A gandum punika hard, cilik, garing wiji, karo utawa tanpa ditempelake awake utawa woh lapisan, panen kanggo konsumsi manungsa utawa kewan. Panen gandum minangka tanduran sing ngasilake gandum. Kaloro jinis utama tanduran gandum komersial yaiku s ...

                                               

Lenga wiji waluh

Lenga wiji waluh minangka minyak kuliner, sing digunakake utamane ing Eropa tengah. Lenga iki beluk saka apa digunakake kanggo dadi bagéan saka Austro-Hungaria Kakaisaran lan saiki kidul Austria, wétan Slovenia, Central Transylvania, wilayah Orăs ...