ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 217




                                               

Panasonic A210

Panasonic A210 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Panasonic. Sèri iki kawanuhaké ing kwartal 1 taun 2005, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 91 x 44 x 16.5 mm déné boboté 71 gram. Layaré CSTN, 65K werna kanthi résolusi ...

                                               

Panasonic SC3

Panasonic SC3 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Panasonic. Sèri iki kawanuhaké ing kwartal 1 taun 2005, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 91.5 x 45 x 16.8 mm déné boboté 76 gram. Layaré TFT, 65K werna kanthi résolusi ...

                                               

Motorola A668

Motorola A668 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Motorola. Sèri iki kawanuhaké ing kwartal 4 taun 2004, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 92 x 44 x 23 mm déné boboté 90 gram. Layaré TFT resistive touchscreen, 256K wern ...

                                               

Motorola ROKR E1

Motorola ROKR E1 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Motorola. Sèri iki kawanuhaké ing Sèptèmber taun 2005, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 108 x 46 x 20.5 mm déné boboté 107 gram. Layaré TFT, 256K werna ukuran 1.9 in ...

                                               

Roti asem

Roti asem digawe kanthi fermentasi adonan kanthi nggunakake lactobacilli lan ragi. Asam laktat sing diprodhuksi dening laktobacilli menehi rasa luwih asem lan nambah kualitas. Roti sing digawe saka 100% glepung rai, populer ing sisih lor Eropa, b ...

                                               

Motorola Startac 85

Motorola Startac 85 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Motorola. Sèri iki kawanuhaké ing taun 1997, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 98 x 57 x 23 mm déné boboté 112 gram. Layaré monokrom kanthi résolusi 4 x 15 karakte ...

                                               

Siemens SL45

Siemens SL45 ya iku henpon sepisanan kang duwé memori eksternal lan fasilitas MP3 player. Henpon iki dikenalake ing taun 2001, lan seri Siemens SL45i uga henpon sepisanan kang duwé fasilitas java. Saliyané MP3 player, SL45 uga bisa kanggo ngrekam ...

                                               

Gunung Télamaya

Gunung Télamaya minangka stratovolcano utawi gunung berapi ingkang nggadhahi wujud lancip ing Jawa Tengah, Indonésia. Gunung geni menika pernahipun wonten ing sisih kidul saka gunung geni Sarapati Purba,ingkang wonten ing nalika jaman Plèstosèn, ...

                                               

Roti tawa

Klenthing punika, biasane dibunderaké utawa oblong, massa pangan, biasane lan Originally saka roti. Umume roti panggang ing wajan roti persegi panjang, uga diarani wajan, amarga sawetara jinis adonan roti ambruk lan nyebar nalika proses masak. Ad ...

                                               

Laurent Koscielny

Laurent Koscielny inggih punika satunggaling juru main bal-balan saking Perancis ingkang main minangka posisi bèg kanggé klub Liga Primèr Inggris klub Arsenal lan Tim Nasional Bal-balan Perancis. Piyambakipun dados wakil kaptèn ing Arsenal. Wekda ...

                                               

Prau pangayom pasisir Jepang Etorofu

Prau Etorofu iku prau pangayom pasisir angka siji ing klas Etorofu kang kaanggo nalika Perang Donya II darbéné Wadya Sagara Kamaharajan Jepang. Aran prau iki saka jenengé Pulo Etorofu. Etorofu kapernahaké rikala 23 Maret 1942 déning Hitachi Zosen ...

                                               

Lenga katul

Cithakan:Infobox oilsCithakan:Infobox oils Minyak dedak beras yaiku minyak sing diekstrak saka lapisan beras njaba sing keras sing diarani sekam. Dikenal kanthi titik asap paling dhuwur ing 232 °C lan rasa sing entheng, saengga cocog karo cara ma ...

                                               

Ganjé

Ganjé ya iku génus tuwuhan kembangan sing sajeroné ana telung spésies utawa subspésies wit, sativa, indica, lan ruderalis. Tuwuhan iki asli Asiah Tengah lan bawana anakan Indhia. Ganjé wis kawit suwé dianggo lantaran serat hèmé, lenga hèmé, minan ...

                                               

Sujeonggwa

Sujeonggwa ya iku jinis ombenan tradhisional kas Koréa kang digawé saka woh kesemek lan digaringaké lan diombenkaro sari jahe, kayu legi, madu lan gula. Lumrahé istilah sujeonggwa dienggo kanggo pirang-pirang jinis ombenan sari woh liyané. Sujeon ...

                                               

Sikhye

Sikhye ya iku jinis ombenan kas Koréa kang digawé saka sega kang difermentasekake karo tepung ragi. Ombenan iki disuguhake minangka ombenan enthèng lan duwen manpaat kanggo nglancarake saluran pencernaan. Glepung ragi kang digawé saka glepung jew ...

                                               

Baek-seolgi

Baekseolgi yaiku salah sawijining jinis beras sing digawe saka adonan tepung beras. Asale saka Korea lan bagean utama budaya Korea. Baekseolgi ngemot glepung beras, gula, lan uyah. Biasane iki minangka salah sawijining jinis olahan dipangan ing a ...

                                               

Yeot

Yeot ya iku jinis permen lan pemanis tradhisional kas Koréa kang biyasa dilapisake ing bahan roti-roti. Yeot kira-kira wis digawé déning masarakat Koréa kawit jaman kuna. Wong Koréa nggunakaké yeot minangka pemanis lan minangka panganan entheng, ...

                                               

Injeolmi

Injeolmi ya iku jinis roti beras kang digawé saka adonan glepung beras ketan kang dideplok kanthi kenyal. Sawise dideplok, dikethok cilik-cilik lan disebari glepung kacang lan kedelai. kanggo ngasilake injeolmi kanthi rasa lan kenyal kang pas dib ...

                                               

Songpyeon

Songpyeon ya iku jinis roti beras saka Koréa kang digawé saka adonan glepung beras kang wujudé kaya bulan sabit lan dikukus. Songpyeon ana kang nganggo isi lan ana kang ora nganggo isi.ref name="songpyon"/> Isi songpyeon wujud saus kacang aban ...

                                               

Jeolpyeon

Jeolpyeon ya iku jinis roti beras kang asalé saka Koréa. Jeolpyeon digawé saka adonan glepung beras kang dikukus lan dicetak nganggo piranti cetakan. Roti iki duwé tekstur kang lengket, kenyal, lan ora ana isiné nanging dibumboni lenga wijen supa ...

                                               

Prau dlajah Jepang Tone (1937)

Prau Tone iku prau dlajah abot klas Tone kang kaanggo nalika Perang Donya II darbéné Wadya Sagara Kamaharajan Jepang. Aran prau iki saka jenengé Kali Tone ing Kantō, Jepang. Tone kapernahaké rikala 1 Dhésèmber 1934 ing Nagasaki déning Mitsubishi ...

                                               

Sorullos

Sorullos minangka panganan adhedhasar jagung sing dadi bahan utama masakan Puerto Rico. Sorullos disedhiyakake sajian utawa panganan kanggo panganan pembuka, lan kadang diisi karo keju. Iki bisa disajekake nganggo mayoketchup, kopi utawa lebu ing ...

                                               

Daging pedhet dijèli

Pedhotan pedhet iku kadhemen Cut panganan kang digawé saka veal, kadhangkala daging babi, Simpenan, trikatuka lan rempah-rempah kayata allspice, teluk rwaning lan mrico putih. Mangan adhem saka kulkas. Asring nganggo kentang lan bit sing diasinak ...

                                               

Ketileng

Wit ketileng ing Jawa jinisé ana telu, ya iku ketileng, ketileng lan ketileng. Ketileng Vitex glabrata ing Sundha sinèbut bihbul. Ing Jawa ana kang ngarani gentileng lan ketileng. Dhuwuré wit bisa nganti 25 m, gèdhiné 1.25 cm. Tuwuh ing Jawa ing ...

                                               

Setatsiyun Malang

Stasiun Malang, sing sok diarani Stasiun Malang Kotabaru, minangka stasiun sepur tipe A sing gedhe sing dununge ing Kiduldalem, Klojen, Malang. Stasiun sing dununge ana ing dhuwur +444 meter, kalebu ing Area Operasi VIII Surabaya lan dadi stasiun ...

                                               

Poliamin

Poliamin ya iku kation polivalen kang ngandhut rong gugus amino utawa luwih, kalebu asem amino lisin lan arginin. Ing antarané poliamin kang paling akèh cacahé lan paling gaktif kanthi fisiologis ya iku putresin 4NH2), kadaverin 5NH2), spremidin ...

                                               

Optimus Prime

Cithakan:Infobox Transformers Optimus Prime inggih punika asma kanggé karaktèr rékan lan tokoh protagonis saking serial The Transformers. piyambakipun punika pemimpin grup Autobots. Optimus inggih punika salah satunggaling karakter Transformers i ...

                                               

Klampis

Wit Klampis nduwéni pang sing cilik nganti sedhengan, dhuwure antara 5-10 m, lan gedhine pang kira-kira 50 cm. Klampis nduwèni sipat bisa nggogrogaké godhong. Makuthané mèmper payung. Pang-pang anakan sing isih enom nduwèni rambut kuning, rapet, ...

                                               

Bocah panas (ombènan)

Balita panas, uga dikenal minangka wiski panas ing Irlandia, umume minuman campuran sing digawe saka omben - omben lan banyu karo madu, ramuan lan rempah-rempah, lan dadi panas. Resep toddy panas beda-beda lan tradisional diombe sadurunge turu in ...

                                               

Babad Pakepung

Babad Pakepung inggih menika karyanipun saking Kyai Yasadipura II. Naskah menika kalebet wonten ing jaman Surakarta enggal lan dipunlebetaken wonten ing serat enggal. Naskah Babad Pakepung dipunserat wonten ing jaman pamréntahanipun Kangjeng Susu ...

                                               

Pai apel

Pie apel minangka olahan pie sing bahan utamane ngisi apel, asale saka Inggris. Iki asring disajikake nganggo krim kocok, es krim, utawa keju cheddar. Umume lapisan kaping pindho, kanthi pastry ing ndhuwur lan ing ngisor ngisi; kerak ndhuwur bisa ...

                                               

Kedjenou

Kedjenou minangka rebus pedhes sing dimasak alon-alon ing kanari sing ditutup ing geni utawa areng lan disiapake karo pitik utawa guinea hen lan sayuran. Iki minangka panganan tradisional lan populer ing masakan Côte dIvoire. Cara nyiyapake kangg ...

                                               

Klanting

Klanting, witurut sing niteni K. Heyne ing njero buku wit migunani Indonesia 1-1V nduweni panyebutan bedo ing macem-macem wilayah. ing Batak Karo kasebut linkersap. ing Sundo kasebut jangkorang, panggang puyuh, Romo giling lan cerem. Ing jowo dew ...

                                               

New General Catalogue

Cithakan:Infobox astronomical survey New General Catalogue utawi ingkang asring dipuncekak NGC inggih punika salah satunggaling jinis katalog astronomi ingkang misuwur wonten ing dunya astronomi. Katalog punika dipunsusun déning John Louis Emil D ...

                                               

Frijoles charros

Frijoles charros minangka panganan tradisional Meksiko. Iki dijenengi miturut jaranan tradisional koboi Meksiko, utawa charros. Piring kasebut ditandai karo kacang pinto sing diiris karo bawang, bawang putih, lan daging babi. Bahan-bahan umum liy ...

                                               

Nyeplok endhog

Nalika masak, panganan koddle yaiku panas ing banyu sing disimpen ing sangisore titik sing wis umob. Biyen, resep njaluk woh kodhe, nanging ing jaman saiki istilah kasebut biasane mung ditrapake kanggo endhog sing dikodhog. Proses kasebut ditinda ...

                                               

Yogurt saring

Saring, yogurt, yogurt Yunani, yogurt keju, yogurt, utawa kerned yogurt punika yogurt sing wis saring, mbusak paling saka sawijining whey, asil ing konsistensi kenthel saka yogurt unstrained biasa, nalika isih dijogo khusu nguntungke rasa yogurt. ...

                                               

Nokia E65

Nokia E65 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Nokia. Sèri iki kawanuhaké ing Februari taun 2007, wiwit dipasaraké Februari taun 2007 wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 105 x 49 x 15.5 mm déné boboté 115 gram. Layaré TFT, ...

                                               

Sony Ericsson S710

Sony Ericsson S710 yaiku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Sony. Sèri iki kawanuhaké ing kwartal 3 taun 2004, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 107.5 x 49 x 24.5 mm déné boboté 137 gram. Layaré TFT, 256K werna ukuran 2.3 inc ...

                                               

Nokia 6290

Nokia 6290 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Nokia. Sèri iki kawanuhaké ing Novèmber taun 2006, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 94 x 50 x 20.8 mm déné boboté 115 gram. Layaré TFT, 16M werna ukuran 2.2 inchi kanthi r ...

                                               

Sony Ericsson S500

Sony Ericsson S500 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Sony. Sèri iki kawanuhaké ing Mèi taun 2007, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 99 x 47 x 14 mm déné boboté 94 gram. Layaré TFT, 256K werna ukuran 2.0 inchi kanthi r ...

                                               

Sony Ericsson Z770

Sony Ericsson Z770 yaiku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Sony. Sèri iki kawanuhaké ing Fèbruari taun 2008, wiwit dipasaraké Maret taun 2008 wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 93 x 48 x 16 mm déné boboté 91 gram. Layaré TFT, ...

                                               

Sony Ericsson T707

Sony Ericsson T707 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Sony. Sèri iki kawanuhaké ing Maret taun 2009, wiwit dipasaraké Mèi taun 2009 wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 93 x 50 x 14.1 mm déné boboté 95 gram. Layaré TFT, 2 ...

                                               

Sony Ericsson W980

Sony Ericsson W980 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Sony. Sèri iki kawanuhaké ing Fèbruari taun 2008, wiwit dipasaraké Juli taun 2008 wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 92 x 46 x 16.9 mm déné boboté 100 gram. Layaré T ...

                                               

Sony Ericsson K660

Sony Ericsson K660 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Sony. Sèri iki kawanuhaké ing Novèmber taun 2007, wiwit dipasaraké Fèbruari taun 2008 wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 104 x 47 x 15 mm déné boboté 95 gram. Layaré ...

                                               

Sony Ericsson W705

Sony Ericsson W705 yaiku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Sony. Sèri iki kawanuhaké ing Oktober taun 2008, wiwit dipasaraké Maret taun 2009 wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 95 x 47.5 x 14.3 mm déné boboté 98 gram. Layaré T ...

                                               

Sony Ericsson G705

Sony Ericsson G705 yaiku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Sony. Sèri iki kawanuhaké ing Sèptèmber taun 2008, wiwit dipasaraké Novèmber taun 2008 wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 95 x 47 x 14.3 mm déné boboté 98 gram. Layar ...

                                               

Sony Ericsson Xperia X10 Mini

Sony Ericsson Xperia X10 Mini ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Sony. Sèri iki kawanuhaké ing Fèbruari taun 2010, wiwit dipasaraké Mèi taun 2010 wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 83 x 50 x 16 mm déné boboté 88 gram. L ...

                                               

Nokia 7900 Prism

Nokia 7900 Prism ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Nokia. Sèri iki kawanuhaké ing Agustus taun 2007, wiwit dipasaraké Novèmber taun 2007 wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 112 x 45 x 11.3 mm déné boboté 101 gram. Layar ...

                                               

Prau panumpes Jepang Harukaze (1922)

Prau Harukaze iku prau panumpes klas Kamikaze kang kaanggo nalika Perang Donya II darbéné Wadya Sagara Kamaharajan Jepang. Prauné minangka prau angka telu ing klas Kamikaze. Harukaze kapernahaké rikala 16 Mèi 1922 déning Astragara Wadya Sagara Ma ...