ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 219




                                               

Honda City

Cithakan:Kotak info mobil Honda City ya iku kendaraan sedan kang diprodhuksi déning perusahaan Jepang, Honda wiwit taun 1981 kangga pasaran Asia. Honda City sepisanan diluncurake taun 1981 kanthi lawang telu. Ing Indonesia, rega mobil iki wiwit 2 ...

                                               

Taman Nasional Banff

Taman Nasional Banff inggih punika taman nasional ingkang paling sepuh ing Kanada, lan gadhah bentang alam ingkang paling éndah. Taman Nasional Banff dados ingkang no 1 ingkang saé piyambak ing Kanada amargi pikantuk parlindungan fédheral. 2.564 ...

                                               

Gorèngan Burma

Fritters Burma yaiku fritter tradisional sing kalebu sayuran utawa panganan laut sing wis mateng lan digoreng. Macem-macem fritter diarani a-kyaw-sone. Fritter Burma umume gurih, lan asring nggunakake kacang buncis lan pulsa, padha karo vada Asia ...

                                               

Puntas

Puntas minangka salah sawijining jinis olahan arupa panganan tradisional masakan Meksiko. Iki kalebu potongan daging sing dimasak ing macem-macem saos Meksiko, uga saka cabai garing utawa saus cabai sing seger. Wiwitane, tips kasebut digawe ngang ...

                                               

Titel

Titel iku sawijining kutha cilik lan munisipal ing Dhistrik Bačka Kidul ing wewengkon Vojvodina, Serbia. Kutha Titel kang ndunungi 5.831, déné kang ndunungi munisipal Titel ana 16.936 jiwa. Kutha iki dumunung ing pérangan kidul Bačka, misuwur kan ...

                                               

Mijiu

Mijiu yaiku anggur beras Cina digawe saka beras ketan. Umumé jelas katon kanthi rasa legi lan asam sing imbang, padha karo sake mitra Jepang lan cheongju saka rekan Korea. Isi alkohol kalebu antara 15% lan 20%. Anggur pari digawe udakara utawa sa ...

                                               

Sugeng Wiyadi

Sugeng Wiyadi, lair ing Wonogiri, 8 Dhésèmber 1964, ya iku panulis basa Jawa. Kajaba nulis, piyambaké uga dhosèn ing Universitas Negeri Surabaya jurusan Pawiyatan Basa Daerah Fakultas Bahasa lan Seni wiwit taun 1994. Piyambaké miwiti nulis cerkak ...

                                               

Pudhing mangsa panas

Puding musim panas utawa puding buah musim panas minangka panganan cuci mulut saka Inggris sing digawe saka roti putih sing diiris, dilapisi ing mangkuk jero kanthi jus buah lan jus buah. Ninggalake direndhem sewengi lan diuripake ing piring. Mak ...

                                               

Kumis

Kumis minangka produk susu fermentasi sing biasane digawe saka susu jantan utawa susu kuldi. Minuman kasebut tetep penting kanggo masarakat stepa Asia Tengah, asal Huno-Bulgar, Turki lan Mongol: Kazakh, Bashkirs, Kalmyks, Kirgiz, Mongol, lan Yaku ...

                                               

Kurung

Kurung ya iku sawijining tuwuhan paku kang tuwuh sumebar warata ing Indonésia, saéngga nduwé aran béda-béda saben panggonan. Ing Acéh kena diarani reusam, ing Minang ransam utawa rasam, ing Sundha paku andam utawa paku payung. Ing Jawa dhéwé diar ...

                                               

Margo Suci Rahayu

Margo Suci Rahayu yaiku Organisasi sing didegake dening Soemantri Ki Koesoemowidjojo, ing Surabaya tanggal 3 Januari 1931. Soemantri Ki Koesoemowidjojo menika dipunlairake ing Jombang tanggal 1 Januari 1901. Wong tuane panjenengane asmane yaiku R ...

                                               

Kèju cheddar

Keju Cheddar minangka keju sing atos banget, putih, kadang-kadang ngicipi tajam, keju alami. Asal saka desa Inggris ing Cheddar ing Somerset, keju kanthi gaya iki saiki diproduksi ing saindenging jagad. Tembung keju cheddar akeh digunakake, nangi ...

                                               

Nissan Silvia

Nissan Silvia ya iku salah sijiné montor sport kompak kang duwé rodha pérangan mburi kang digawé déning Nissan Motors, Japan. Generasi kang sepisanan mobil Nissan Silvia kang digawé kanthi wektu kang rikat lan cacahé uga ora akèh. Generasi kang s ...

                                               

Wakiyem

Wakiyem utawa luwih dikenal kanthi sebutan mbok Yem ya iku wong kang dadi padunung lan duwé salah siji warung kang ana ing sangisoré puncit Gunung Lawu. Jeneng lan warungé kawentar ing antarané para pecinta alam amarga wis puluhan taun nyedhiani ...

                                               

Gulha

Gulha utawa gulhaa minangka panganan cendhak khas Maldivian sing populer lan kawentar Gulha yaiku pangsit werni cilik sing diiseni campuran tuna, bawang bombay sing disigar alus, klapa parut, lan cabai. Gumantung karo juru masak, kunir, jus jeruk ...

                                               

Laban (Tuwuhan)

Laban yaiku salah siji wit sing ngasilake kayu sae ing Indonesia. Biasane cukul sae ing hutan sekunder, ing pinggire kali lan sakdawane dalan kelebu ing lahan marjinal. Wit laban ditemokake meh ing sak kabehe daerah ing Indonesia ing dataran rend ...

                                               

Levengi

Levengi utawa Lavangi minangka sajian nasional Azerbaijan lan fitur ing masakan Azerbaijan lan Iran. Yaiku iwak utawa pitik sing diiseni kenari, bawang lan macem-macem bumbu lan dipanggang ing oven. Lavangi paling misuwur ing Semenanjung Absheron ...

                                               

Téisme

Téisme ing babagan agama komparatif ya iku kapercayan tumrap ananing dumara. Ing basa populèr, tembung téisme lumrahé mangku teges kantha klasik ngenani bathara utawa gusti pangéran ing agama-agama monotéis lan politéis. Tembung téisme tumurun sa ...

                                               

Club Atlético River Plate

Club Atlético River Plate utawi ingkang asring sinebut River Plate minangka sawijining klub bal-balan Argentina ingkang main ing Divisi Primera División Argentina. Kanthi markas ing Nuñez, Buenos Aires, Argentina. Dipundhirikaken taun 1901. Klub ...

                                               

Babka kenthang

Babka kentang minangka panganan gurih, misuwur utamane ing Belarus lan Polandia, sing diarani babka ziemniaczana. Kang digawe saka grated kentang, endhog, bawang, lan bagéyan saka garang, nggodhok utawa goreng daging babi lan sosis. Punika open-b ...

                                               

Langon

Langon mujudaké tetuwuhan jinis terna kang ambuné bacin, umuré nganti taunan, banjur wiwit saka bagéyan ngisoré akèh kang ngepang lan rapet banget. Langon ing Jawa ana kang ngarani legetan, legetan warak, lan randha nunut. Dhuwuré antarané 30-160 ...

                                               

HMAS Moresby (1918)

Cithakan:Otherships HMAS Moresby sebelumnya HMS Silvio ya iku sawijining kapal jaga "Armada Besar" kelas 24 dikenal uga minangka kelas Racehorse kang duwé tugas sajeroning Angkatan Laut Karajan lan Angkatan Laut Karajan Australia minangka panyapu ...

                                               

Pra-fermentasi

A wis ferment iku wiwitan fermentasi digunakake ing langsung ‍ cara roti nggawe. Bisa uga diarani adonan ibu. Pre-fermentasi lan fermentasi luwih dawa ing proses nggawe roti duwe macem-macem mupangat: luwih akeh wektu kanggo ragi, enzim lan, yen ...

                                               

Nyacah

Giling salah sawijining cara nggawe bahan kang pangan úa sing sacoro apik dibagi menyang bêsik seragam. Pangan minced ing bêsik cilik saka diced panganan utawa disigar, lan asring disiapake karo chef kang piso utawa pangan prosesor, utawa ing cil ...

                                               

Endhog mertéga

Endhog Mentega yaiku campuran butter lan endhog rebus sing wis disigar. Iki minangka nyebar ing masakan Finlandia lan masakan Estonia ing Finlandia, butter endhog biasane disebar ing pasties Karelian sing panas. Ing Estonia, butter endhog lan lei ...

                                               

Duqqa

Duqqa, duah, doa, utawa dukkah minangka bumbu Mesir lan Timur Tengah sing kasusun saka campuran ramuan, kacang-kacangan, lan rempah-rempah. Biasane digunakake kanggo dicelupake karo roti utawa janganan seger kanggo hors doeuvre. Versi duqqa sing ...

                                               

Puto

Puto yaiku olahan saka Filipina arupa kukusan roti beras, tradisional saka fermentasi beras adhonan. Iki dipangan kaya utawa minangka regenerasi kanggo sawetara panganan utama. Puto uga minangka istilah payung kanggo macem-macem jinis kuwe kukus ...

                                               

Lawang (tuwuhan)

Lawang utawa tetuwuhan yaiku sing ngasilake kembang lawang, sing akeh dikanggokake gawe empon-empon, obat lan bumbu masak. Dhuwure wit kembang lawang bisa nganthi 8 meter. wujud kembang lawang persis kaya lintang utawa kembang sing duweni wolung ...

                                               

Panasonic X66

Panasonic X66 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Panasonic. Sèri iki kawanuhaké ing taun, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 75 x 45 x 27 mm déné boboté 82 gram. Layaré CSTN, 65K werna kanthi résolusi 128 x 128 piksel. ...

                                               

Motorola A732

Motorola A732 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Motorola. Sèri iki kawanuhaké ing Juli taun 2005, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 88 x 43 x 21.8 mm déné boboté 95 gram. Layaré TFT, 65K werna ukuran 1.8 inchi kanthi ...

                                               

Motorola V872

Motorola V872 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Motorola. Sèri iki kawanuhaké ing kwartal 3 taun 2004, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 87 x 46 x 21.8 mm déné boboté 90 gram. Layaré TFT, 65K werna kanthi résolusi 128 ...

                                               

Sop babi

Sup daging babi yaiku sup sing digawe saka daging babi. Umume pirang-pirang sayuran ditambahake lan asring dadi agen ngembang kayata gandum mutiara, lentil utawa tepung jagung. Bisa ditambah menyang sup minestrone Italia kanggo nambah rasa. Akeh ...

                                               

Roti legi

Roti legi minangka salah sawijining jeneng kuliner kanggo timus utawa pankreas, umume saka pedhet lan wedhus. Roti legi "jantung" luwih bentuke bundher, dene roti manis "tenggorokan" luwih bentuke silinder. Amarga timus diganti karo jaringan fibr ...

                                               

Lenga apokat

Lenga alpukat minangka lenga sing bisa dienggo sing diekstrak saka pulp alpukat, woh saka Persea americana. Iki digunakake minangka minyak sing bisa dipangan kanggo bahan baku lan kanggo masak, mula diarani titik asap sing dhuwur. Iki uga digunak ...

                                               

Prastawa 3 Juli 1946

Prastawa 3 Juli 1946 iku salah sawijine prastawa kudeta kang dilakokake dening para oposisi pamarentah Republik Indonesia. Kudeta iki kasebut dadi kudeta pisanan ing sejarah Republik Indonesia.

                                               

R. M Soejadi Madinah

Raden Mohammad Soejadi Madinah ya iku sawijiné penulis lair ing Yogyakarta,14 Januari 1928. Bapakné, Raden Bekel Roebangi Atmohudroyo, abdi dalem Keraton Yogyakarta, nalika ibuné, Siti Madinah, putri pengusaha Batik Cap Leo ing Jaan Lempuyangan 6 ...

                                               

Kèju èmmental

Cithakan:Infobox Cheese Emmental, Emmentaler, Emmenthal, utawi Emmenthaler inggih punika kèju saking Swiss ingkang dipundamel saking susu sapi mentah gadhah kathah bolongan utawi mata mawi ukuran ingkang ageng. Keju punika kondhang minangka "keju ...

                                               

Barisan Kongō

The Kongō Range is a mountain range on the borders of Nara and Osaka Prefectures on the island of Honshū in the southwest of central Japan. The range separates the Osaka Plain and the Nara Basin, and forms a natural place for the boundary between ...

                                               

Sony Ericsson T230

Sony Ericsson T230 yaiku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Sony. Sèri iki kawanuhaké ing kwartal 3 taun 2003, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 101 x 44 x 19 mm déné boboté 79 gram. Layaré STN, 4096 werna ukuran 1.5 inchi ka ...

                                               

Sony Ericsson T105

Sony Ericsson T105 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Sony. Sèri iki kawanuhaké ing kwartal 2 taun 2003, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 99 x 43.5 x 17.7 mm déné boboté 75 gram. Layaré Grayscale graphics, 4 shades uk ...

                                               

Motorola C390

Motorola C390 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Motorola. Sèri iki kawanuhaké ing kwartal 4 taun 2004, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 107 x 44 x 20.9 mm déné boboté 91 gram. Layaré CSTN, 65K werna kanthi résolusi 1 ...

                                               

Panggang ora langsung

Panggang ora langsung yaiku salah sawijining jinis teknik masak barbekyu sing panganan dilebokake ing sisih utawa ing ndhuwur sumber panas tinimbang langsung liwat geni kaya umume. Iki bisa ditindakake kanthi mung ngobong sawetara burner ing barb ...

                                               

Swaraning Gunung

Swaraning Gunung ya iku nopeling juru ripta Nippon Kawabathah Yasǔnari kang kacaritatutugake 1949-1954. Swaraning Gunung kalêbu dawa kanggo nopeling Kawabatha kanthi 276 kaca ing jarwa Inggrise. Kaya akeh karyane, nopel iki katulis ing gurita cêk ...

                                               

Puff nun

Kentut Nun minangka jajanan panganan cuci mulut sing asale saka Prancis, sing dikenal minangka pets-de-nonne, lan saiki uga diproduksi ing Prancis Kanada, Amerika Serikat, Inggris lan Spanyol. Campuran butter tartamtu diarani "butter nuns butter" ...

                                               

Clafoutis

Clafoutis, dieja clafouti ing negara Anglophone, punika panggang French panganan cuci mulut saka woh, tradisional cherries ireng, disusun ing sajian buttered lan dijamin karo nglukis flan -like antuk giliran. Klafoutis dibubuhi karo gula bubuk la ...

                                               

Anfield

Anfield yaiku salah sawijining stadhion bal-balan kang ana ing kutha Liverpool, Inggris. Anfield dadi kandhange klub bal-balan Liverpool FC. Stadhion kang didegaké ing taun 1884 iki dadi stadhion kang bisa gawé gigrig mungsuh-mungsuhé Liverpool n ...

                                               

Nestlé

Nestlé inggih punika salah satunggaling perusahaan dhaharan multinasional ing Vevey, Swiss. Dipunbangun ing taun 1866 kaliyan Henri Nestlé. Perusahaan punika ngasilaken dhaharan saha unjukan kados ta dhaharan bayi, susu, kopi, coklat, lan sapanun ...

                                               

Bún mắm

Bún mắm minangka sup bihun Vietnam sing difermentasi sing asring diarani gumbo Vietnam." Pengulas panganan Mike Sula nerangake, Bun nuduhake bihun nasi sing dikukus, sing bisa uga entheng. Nanging kunci sup iki yaiku mam, kaya ing mam ca loc utaw ...

                                               

Barmbrack

Barmbrack, uga asring disingkat dadi brack, minangka roti cepet kanthi sultanas lan kismis sing ditambahake. Roti kasebut digandhengake karo Halloween ing Irlandia, ing endi barang dilebokake ing njeron roti, karo wong sing nampani dianggep begja ...

                                               

Bom kutha Sala 2016

Bom Kutha Sala 2016 ya iku salah sawijiné insiden teroris ing kutha Sala, nagara Indonésia. Insiden pati tunggal iki uga kadadéan ana ing salajengipun kantor pulisi kutha Sala nalika tanggal 5 Juli 2016.