ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 22




                                               

Superman

Superman punika tokoh fiksi karakter superhero utawi pahlawan super ingkang paling kondhang lan gadhah prabawa saking panerbit komik DC Comics saking Amérikah Sarékat. Superman kanthi wiyar sampun dipunanggep dados ikon budaya ingkang ngalmabanga ...

                                               

Vancouver

Vancouver punika satunggaling kutha ing Provinsi British Columbia, Kanada. Kutha punika kalebet laladan metropolitan paling ageng ing Kanada pérangan kulon lan paling ageng nomer tiga ing Kanada. Laladan metropolitan Vancouver dienggeni déning 2. ...

                                               

Wong Arab-Indonésia

Suku Arab-Indonésia iku sing ndunungi Indonésia saka katurunan ètnis Arab lan ètnis pribumi Indonésia. Wiwiané manggon ing perkampungan Arab sing kasebar ing warna-warna kutha ing Indonésia - kaya ta ing Jakarta, Bogor, Surakarta, Surabaya, Gresi ...

                                               

Hengky Tornando

Hengky Tornando. Hengky Tornando iku salah sijiné aktor Indonesia. Hengky nduwéni jeneng asli ya iku Husain Habib Asgar. Hengky Tornando iku bojoné aktris Baby Zelvia. Hengky krama karo Baby Zelvia nalika tanggal 9 Oktober 1992. Sadurungé krama k ...

                                               

Ibrahim Khalil Alkatiri

Ibrahim Khalil Alkatiri utawi asring dipuntimbali kanthi nama Baim inggih punika aktor alit saking Indonesia. Namanipun Baim misuwur awit main ing sinétron Cerita SMA. Wiwit punika, paraga Ibrahim Khalil Alkatiri ing sadaya sinetronipun tansah ng ...

                                               

Muhammad bin Yahya

Habib Muhammad bin Yahya mʊˈħæmmæd bin jɑħjɑ:" asma jangkep: ; 1844 M/1260 H - 17 Februari 1947 M/26 Rabiul awal 1366 H) utawa Pangeran Noto Igomo yaiku sawijining ulama Indonesia kalairan Hadramaut sing dadi mufti Kasultanan Kutai Kartanegara in ...

                                               

Said Agil Husin Al Munawar

Prof. Dr. Haji Said Agil Husin Al Munawar inggih punika satunggalipun guru lan tilas Mantri Agami Indonésia. Panjenenganipun dados Mantri Agami ing Kabinét Gotong Royong. Panjenenganipun lulusan saking Fakultas Syariah ing Universitas Ummu Al Qur ...

                                               

Saleh Afiff

Prof. Dr. Saleh Afiff inggih punika Mantri Koordinator babagan Ékonomi lan Kauangan Indonésia nalika Kabinet Pembangunan VI. Afiff punika lulusan Fakultas Ékonomi Universitas Indonésia ing taun 1959. Panjenenganipun naté dados mantri Pendayagunaa ...

                                               

Salim Segaf Al-Jufri

Salim Segaf Al-Jufri. Salim Segaf Al-Jufri iku Mantri Sosial Indonésia wiwit tanggal 22 Oktober 2009. Sadurungé dadi mantri, Salim Segaf Al-Jufri dadi Duta Besar Indonésia kanggo Arab Saudi lan Kesultanan Oman wiwit sasi Dhésèmber 2005. Salim ngg ...

                                               

Bangsa Jepang

Bangsa Jepang utawa wong Jepang yaiku klompok etnis ingkang paling dominan ing Jepang. Ing saindenging jagad ana udakara 130 yuta wong keturunan Jepang, lan 127 yuta wong ing antarane kalebu warga Jepang. Wong keturunan Jepang sing urip ing negar ...

                                               

Wong Ryukyu

Wong Ryukyu utawa Lewchewan yaiku wong pribumi ingkang manggon ing Kapuloan Ryukyu, ingkang letakipun wonten ing antarane pulo Kyushu lan pulau Taiwan. Wong Ryukyu umume dipérang dadi sawetara sub-suku, yaiku Amami, Okinawa, Miyako, Yaeyama, lan ...

                                               

Wong Han

Suku Han iku suku mayoritas kang ana ing Tiongkok. Sukuiki éntuk jeneng saka Dinasti Han lan duwé sajarah kang dawa wiwit 2200 taun kapungkur. jeneng Han kanggo ngarani bangsa Tiongkok wis suwé, kadadéan iku amarga Dinasti Han kang makmur lan mre ...

                                               

Wong Uzbèk

Uzbek iku salah siji suku Bangsa Turkik kang akèh urip ing Uzbekistan, Asia Tengah. Wong Uzbek uga akèh kang urip ing Afganistan, Tajikistan, Kyrgyzstan, Turkmenistan, Kazakhstan, Rusia lan provinsi Xinjiang ing Républik Rakyat Cina. Paling sithi ...

                                               

Pasepuluhan

Pasepuluhan utawa persepuluhan minangka kegiyatan menehi 10% penghasilan menyang papan ibadah. Saiki persepuluhan biasane dadi sukarela lan mbayar awis, cek, utawa saham. Biyen, prasepuluhan dibayar ing bentuk produk pertanian utawa sapanunggalan ...

                                               

Elisabet

Elisabèt inggih punika tokoh Alkitab wonten ing Prajanjian Anyar. Elisabet inggih punika garwa saking satunggaling Imam ingkang nama Zakharia. Kekalihipun inggih punika keturunan Harun Dumunung wonten ing sawijining kutha ing wewengkon Yudea. Dan ...

                                               

Kotbah ing Bukit

Pocapan bagja Matius 5:1 Perumpamaan uyah donya lan Perumpamaan pelita lan ukuran|terang donyaMatius 5:13 Wong Kristen kudu dadi uyah kang mènèhii rasa lan terang kang nyunari donya Yesus lan hukum Torèt Matius 5:17-48 Yesus rawuh kanggo nggenepi ...

                                               

Prajanjian Anyar

Prajanjian Anyar, iku péranganing Alkitab Kristen sing tinulis sawisé kelairan Gusti Yesus. Kitab Prajanjian Anyar kabèh ditulis nganggo basa Yunani. Tembung "Prejanjèan Anyar" iku dijarwakaké saka basa Latin, Novum Testamentum, sing jarwan saka ...

                                               

Prajanjian Lawas

Prajanjian Lawas utawa Tanakh ing basa Ibrani iku péranganing Alkitab kang katulis sadurungé Gusti Yesus miyos. Kitab-kitab iki katulis ing basa Ibrani, nanging ana pérangan-péranganing Kitab Daniel kang katulis nganggo basa Aram. Kitab-kitab kan ...

                                               

Tèks Masorèt

Tèks Masorèt inggih punika tèks Ibrani ingkang gadhah otoritas ing Kitab Yahudi ingkang dipunakèni kanthi umum dados vèrsi resmi ing Tanakh. Teks Masoret nganggè basa Ibrani lan namung ginaakèn huruf konsonan. tèmbung ing teks punika saged kawaos ...

                                               

Sajarah kaum Yahudi ing Polandia

Sajarah kaum Yahudi ing Polen lawasé kurang luwih 1.000 taun. Sadawaning 1.000 taun sajarah, manifèstasiné warna-warna banget, saka masa-masa toleransi religius lan karaharjan kanggo komunitas Yahudi nganti mèh kasirnan total komunitas utawa géno ...

                                               

Petrus Alphonsi

Petrus Alphonsi utawi ingkang ugi dipunsebat Peter Alfonsi inggih punika satunggaling dhokter Yahudi saking Spanyol, satunggaling pujangga, astronom, lan polemicist ingkang dados Kristen. Petrus Alphonsi miyos wonten ing Musa Sephardi ing abad ka ...

                                               

Obahan budaya bébas

Obahan budaya bébas iku obahan sosial sing manuhaké kabébasan ngedum lan ngréka karya-karya kréatif kanthi wujud kontèn bébas utawa kontèn binuka lumantar Internèt lan médhia-médhia liyané. Obahan iki ora sarujuk marang aturan hak cipta sing kela ...

                                               

Magister

Magister iku sesebutan akademik kang dianugerahaké marang lulusan program pendhidhikan Magister. Sacara normatif dibutuhaké wektu 1.5 nganti 2 taun, nanging ana uga kang ngrampungaké sajeroning setaun utawa punjul 2 taun. Bab iki gumantung saka k ...

                                               

Meester in de Rechten

Meester in de Rechten iku siji sesebutan sing digayuh sawisé sadhengah wong ngrampungaké pasinaon sajeroning èlmu ukum ing siji universitas sing mganut sistem ing Walanda lan Bèlgi. Sajeroning basa Walanda, sesebutan iki tegesé "Magister sajeroni ...

                                               

Baji (sandhangan)

Baji ya iku jinis clana tradhisional Koréa, bagieyan saka hanbok. Baji wujudé mlembung saéngga kudu ditalekake ing bangkekan nganggo kain. Saliyané longgar, ing gelangan sikil, baji bakal ngluwihi wates, saéngga ditalekake nganggo tali kang diara ...

                                               

Durumagi

Durumagi ya iku jinis sandhangan njaba kang digunakaké wong Koréa minangka jubah saka hanbok. Durumagi katon padha karo jeogori, nanging landhung nganti tekan dhengkul lan lengen, lan guloné luwih amba. Sejarahé, sandhangan iki wis dianggo déning ...

                                               

Gat (topi)

Gat ya iku jinis topi tradhisional Koréa kang digunakaké déning wong lanang nalika metu omah utawa nekani acara-acara kang wigati. Gat duwé pinggiran kang amba kang diarani yangtae, lan pérangan tengahe wujudé tabung dhuwur. Gat duwé tali kang lu ...

                                               

Hanbok

Hanbok ya iku sandhangan tradhisional Koréa kang uga diarani sandhangan sang angin. Garis-garis lan lekukan-lekukane kang alus yèn disawang pancen kaya angin. Wong Koréa asring nganggo tembung baram utawa angin kanggo nggambaraké rasa bungah kaya ...

                                               

Jangot

Jangot ya iku jinis sandhangan jaba kang digunakake déning wanita Korea ing mangsa Dinasti Joseon minangka kerudung kanggo nutupi rai. Jangot padha karo durumagi, jubah njaba hanbok. Nanging bedane, jangot duweni gulon lan pita pangiket. Gulon ja ...

                                               

Myeonbok

Myeonbok ya iku jinis sandhangan resmi kang kusus dihunakake déning raja Dinasti Joseon di Koréa nalika ana prstawa-prastawa wigati. Myeonbok racaké digunakaké déning raja nalika upacara pelantikan, pertemuan rutin ing wayah ésuk, upacara penghor ...

                                               

Politèknik Negri Pontianak

Gedhung Rèktorat POLNEP Politèknik Negri Pontianak iku sawijining paguron dhuwur nagari kang dumunung ing Kutha Pontianak, Kalimantan Kulon, Indonésia. Kampus Politèknik Pontianak dumunung ana ing sisihé kampus Universitas Tarumanagara ing Kutha ...

                                               

Universitas Tanjungpura

Universitas Tanjungpura utawa dicekak UNTAN iku universitas nagari ing kutha Pontianak, Indonésia. Lokasi kampus UNTAN dumunung ing kutha Pontianak lan kanthi gampang bisa dikenali saka anané Tugu Digulis kang dumunung ing ngarep kampus. Tugu Dig ...

                                               

Universitas Kristen Satya Wacana

Universitas Kristen Satya Wacana utawa dikenal uga minangka Satya Wacana Christian University iku universitas swasta misuwur ing Indonésia sing dumunung ing Salatiga, Jawa Tengah. "Satya Wacana" asalé saka basa Sangskerta, sing tegesé "Setia mara ...

                                               

STAIN Purwokerto

Sekolah Tinggi Agama Islam Negeri Purwokerto utawa kasingkat STAIN Purwokerto ngrupaake sawijining sekolah tinggi negri ing kutha Purwokerto, Indonésia. Lokasi kampus STAIN Purwokerto ana ing Jalan Ahmad Yani Purwokerto.

                                               

Sekolah Tinggi Bahasa Asing Satya Wacana

Sekolah Tinggi Basa Asing Satya Wacana ya iku pawiyatan luhur swasta ing Salatiga kang fokus ngajar basa Inggris, Jepang, lan Mandarin. pernahé kampus ana ing Jl. Kartini 11 A, Kota Salatiga 50711, Jawa Tengah dhene Kantor ana ing Jl. Kartini 16- ...

                                               

Universitas Dian Nuswantoro

Universitas Dian Nuswantoro, ya iku perguruan tinggi swasta ing Semarang, Indonesia, kang diadhekake ing taun 1990. Rektor ing taun 2010 ya iku Dr. Ir. Edi Noersasongko M. Kom.

                                               

Universitas Muhammadiyah Semarang

Universitas Muhammadiyah Semarang ya iku siji perguruan tinggi swasta ing Semarang. Ing wiwitane, Universitas Muhammadiyah Semarang ya iku Perguruan Tinggi Keséhatan Muhammadiyah Semarang kang sampun diadhekaké wiwit taun 1982, kapérang saka 3 ak ...

                                               

Universitas Pandanaran

Universitas Pandanaran, ya iku Pawiyatan luhur swasta ing Semarang, Indonésia, kang diadhekaké ing taun 1996. Rektor ing taun 2010 ya iku Dr. Inu Kencana Syafiie, M.Si.

                                               

Universitas Semarang

Universitas Semarang ya iku pawiyatan luhur swasta ing Kutha Semarang, Jawa Tengah, Indonesia. Pawiyatan luhur punika didhamél kaliyan Yayasan Alumni Universitas Diponegoro. Pawiyatan luhur sapunika duwé lokasi kampus ing margi Soekarno-Hatta, Tl ...

                                               

Universitas Surakarta

Universitas Surakarta ya iku universitas ing Jawa Tengah, lokasi ana ing Kutha Surakarta. Unsa uga jeneng celukan kang pernahé ana ing simpang lalulintas utama tumuju Tawangmangu, Karanganyar lan marang arah Jawa Wétan. UNSA duwé slogan kados Kam ...

                                               

Universitas Tunas Pembangunan

Universitas Tunas Pembangunan ya iku pawiyatan luhur swasta ana ing Surakarta, Jawa Tengah. Pernahé ana ing Jl. Balekambang Lor No. 1, Surakarta, Jawa Tengah, Telepon 726278 lan Fax &26248.

                                               

Dhaptar sekolah dhasar negeri ing Indonésia

Cithakan:Pratélan durung pepak Pratélan Sekolah Dhasar Negeri ing Indonésia: Berikut ya iku pratélan sekolah dhasar nagari di Indonésia menurut masing-masing provinsi.

                                               

SDN 1 Jatiluhur

Sekolah Dhasar Negeri 1 Jatiluhur punika salah satunggaling sekolah dhasar ingkang dumunung wonten ing Kacamatan Jatiluhur Kabupatèn Purwakarta.

                                               

SMK Muhammadiyah 2 Cepu

SMK Muhammadiyah 2 Cepu sawijiné Sekolah Menengah Kejuruan kelompok Teknologi lan Rekayasa, diakreditasi B, ing taun 2012 enthuk SMM ISO 9001:2008 saka PT. TUV Rheinland Indonesia.

                                               

SMK Migas Cepu

SMK Migas Cepu sawijiné Sekolah Kategori Prestasi lan taun 2012 diakreditasi A. Sekolah iki kagolong Sekolah Menengah Kejuruan kelompok Teknologi lan Rekayasa.

                                               

SMK Negeri 1 Blora

Sekolah Menengah Kejuruan Negeri 1 Blora utawa dicekak SMK Negeri 1 Blora iku sawijining sekolah menengah kejuruan sing dumunung ing kalurahan Maguan, Kacamatan Tunjungan, Kabupatèn Blora diresmékaké ing tanggal 11 Maret 1985, lan sadurungé diken ...

                                               

SMP Negeri 1 Blora

SMP Negeri 1 Blora iku sekolah menengah pertama sing dumunung ing dalan DR. Sutomo no. 38, Blora, Jawa Tengah, Indonésia. SMP Negeri 1 Blora madeg tanggal 1 April 1946. Sajeroning lomba baris berbaris lan tata upacara gendéra tingkat provinsi Jaw ...

                                               

SMP Negeri 1 Rowokele

SMP Negeri 1 Rowokele inggih punika salah satunggaling smp nagari wonten ing margi Jatijajar km 4, Désa Rowokele, Kacamatan Rowokele, Kabupatèn Kebumen, Provinsi Jawa Tengah, Indonésia. SMP Negeri 1 Rowokele gadhah sarana saha prasarana ingkang s ...

                                               

SMP Negeri 1 Wates

SMP Negeri 1 Wates inggih punika salah satunggaling SMP ingkang dumunung wonten ing tlatah Wates. Alamat jangkepipun wonten ing Jl.Terbah no.6 Wates Kulon Praga Yogyakarta. SMP Negeri 1 Wates kapérang dados kalih papan, inggih punika Unit 1 wonte ...

                                               

Hollandsch-Inlandsche School

Hollandsch-Inlandsche School iku sekolah ing jaman penjajahan Walanda. Sekolah iki diadegaké pisanan ing Indonésia nalika taun 1914 sairing lumakuné Pulitik Etis. Sekolah iki kalebu sekolah ing tataran cendhèk utawa satingkat karo Pendhidhikan Dh ...