ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 220




                                               

Candhi Karang Besuki

Candhi Karang Besuki iku candhi kang ana ning Sukun, Kutha Malang, Jawa Wétan. Panggonané ana ing cerak situs Candhi Badut. Candhi iki digawé saka watu-watuan andesit kang ana ing èrèng gunung lan jembaré 16 x 36 mèter. N. J Krom uga ngarani Cand ...

                                               

Manting

Manting ya iku salah sijining ttetuwuhan ing Jawa. Manting dipèrang dadi loro ya iku manting lan manting. Nanging, sajroné pangrembakané tetuwuhan iki arang dikenal manèh. Kayu-kayu iki tuwuh ing dhaèrah Jawa Kulon lan Sumatera.

                                               

Morkovcha

Wortel gaya Korea utawa salad wortel Korea, yaiku salah sawijining olahan jinis salad wortel sing diasinake pedhes. Iki minangka varian kimchi ing Koryo-saram.

                                               

Kashk

Kashk yaiku maneka produk susu sing digunakake ing masakan wong-wong Iran, Turki, Mongolia, Asia Tengah, Transcaucasian lan wong-wong Lewi. Kashk digawe saka yogurt lemes utawa susu asam sing wis dicelupke kanthi dibentuk lan garing. Bisa digawe ...

                                               

Tamponade jantung

Tamponade jantung, utawa padhatan uga sinebut minangka tamponade perikad, ya iku tipe akut saka efusi perikard kang cairane ngakumulasi ing perikardium.

                                               

Oyakodon

Pirang-pirang masakan Jepang liyane yaiku tema oyakodon kanggo wong tuwa lan bocah. Tanindon 他人丼, Tanindon?, secara harfiah "mangkuk asing", identik nanging ngganti pitik karo daging sapi utawa daging babi. Sajian salmon lan salmon roe sing di ...

                                               

Nokia 6133

Nokia 6133 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Nokia. Sèri iki kawanuhaké ing Oktober taun 2006, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 92 x 48 x 20 mm déné boboté 102 gram. Layaré TFT, 16M werna ukuran 2.2 inchi kanthi réso ...

                                               

Sony Ericsson Xperia X10 Mini Pro

Sony Ericsson Xperia X10 Mini Pro ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Sony. Sèri iki kawanuhaké ing Fèbruari taun 2010, wiwit dipasaraké Juni taun 2010 wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 90 x 52 x 17 mm déné boboté 120 g ...

                                               

Gunung Sinai

Gunung Sinai iku siji gunung kang ana ing Ujung Sinai ing Mesir. Dhuwuré 2.285 mèter lan ana ing barisan pagunungan ing sisih kidul ujung mau. Nalika tanggal 4 Fèbruari 1859, Codex Sinaiticus, siji manuskrip Prajanjian Lawas saka abad kaping 4, t ...

                                               

Carbonara

Carbonara minangka sajian pasta Italia saka Roma digawe nganggo endhog, keju keras, daging babi sing wis mari, lan mrica ireng. Sajian kasebut teka ing bentuk modern, kanthi jeneng saiki, ing pertengahan abad kaping 20. Keju biasane Pecorino Roma ...

                                               

Nokia 3710 Fold

Nokia 3710 Fold ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Nokia. Sèri iki kawanuhaké ing Juni taun 2009, wiwit dipasaraké Dhésèmber taun 2009 wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 89 x 47 x 15.2 mm déné boboté 94 gram. Layaré TFT ...

                                               

Nokia 8800 Gold Arte

Nokia 8800 Gold Arte ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Nokia. Sèri iki kawanuhaké ing Dhésèmber taun 2008, wiwit dipasaraké April taun 2009 wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 109 x 45.6 x 14.6 mm déné boboté 150 gram. ...

                                               

Nokia 8800 Sapphire Arte

Nokia 8800 Sapphire Arte ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Nokia. Sèri iki kawanuhaké ing Novèmber taun 2007, wiwit dipasaraké Februari taun 2008 wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 109 x 45.6 x 14.6 mm déné boboté 150 ...

                                               

Nokia 6212 Classic

Nokia 6212 Classic ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Nokia. Sèri iki kawanuhaké ing April taun 2008, wiwit dipasaraké April taun 2009 wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 114.7 x 47.1 x 14.5 mm déné boboté 88 gram. Layar ...

                                               

Nokia 5700

Nokia 5700 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Nokia. Sèri iki kawanuhaké ing Maret taun 2007, wiwit dipasaraké April taun 2007 wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 108 x 50 x 17 mm déné boboté 115 gram. Layaré TFT, 16M we ...

                                               

Nokia 5130 XpressMusic

Nokia 5130 XpressMusic ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Nokia. Sèri iki kawanuhaké ing Novèmber taun 2008, wiwit dipasaraké Fèbruari taun 2009 wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 107.5 x 46.7 x 14.8 mm déné boboté 88 g ...

                                               

Nokia 3120 Classic

Nokia 3120 Classic ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Nokia. Sèri iki kawanuhaké ing Februari taun 2008, wiwit dipasaraké April taun 2008 wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 111 x 45 x 13 mm déné boboté 85 gram. Layaré T ...

                                               

Provinsi Viterbo

Viterbo iku provinsi ing regione Lazio ing Italia. Kutha krajané dumunung ana ing kutha Viterbo. Jembar wewengkon 3.612 km², kanthi populasi 288.783 2001. Ana 60 comune ing provinsi iki.

                                               

Sharp 940SH

Sharp 940SH ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Sharp. Sèri iki kawanuhaké ing Dhésèmber taun 2009, wiwit dipasaraké Januari taun 2010 wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 111 x 51 x 16 mm déné boboté 130 gram. Layaré TFT ...

                                               

Conpoy

Konpoy utawa scallop pepe minangka jinis produk panganan laut garing Kanton sing digawe saka otot adductor saka scallops. Ambune konpoy yaiku segara, pungent, lan ngelingake daging sing diobati uyah tartamtu. Rasane ono ing umami amarga akeh isin ...

                                               

Tapa

Tapa minangka daging sapi, daging domba, daging rempah-rempah utawa daging jaran sing wis garing utawa diobati, sanajan daging liyane utawa iwak uga bisa digunakake. Wong Filipina nyiyapake tapa kanthi nggunakake irisan daging sing lancip lan ngo ...

                                               

Sharp GX17

Sharp GX17 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Sharp. Sèri iki kawanuhaké ing kwartal 1 taun 2005, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 106 x 45.5 x 17.4 mm déné boboté 85 gram. Layaré TFT, 65K werna ukuran 1.9 inchi kanth ...

                                               

Siemens Xelibri 7

Siemens Xelibri 7 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Siemens. Sèri iki kawanuhaké ing kwartal 4 taun 2003, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 105 x 46 x 26 mm déné boboté 83 gram. Layaré CSTN, 4096 werna kanthi résolusi ...

                                               

Sharp GX40

Sharp GX40 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Sharp. Sèri iki kawanuhaké ing kwartal 2 taun 2005, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 93 x 46 x 22 mm déné boboté 98 gram. Layaré TFT, 256K werna kanthi résolusi 240 x 320 ...

                                               

Sharp 703

Sharp 703 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Sharp. Sèri iki kawanuhaké ing Juli taun 2005, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 99 x 47 x 23 mm déné boboté 107 gram. Layaré TFT, 256K werna ukuran 2.0 inchi kanthi résolus ...

                                               

Motorola W220

Motorola W220 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Motorola. Sèri iki kawanuhaké ing Fèbruari taun 2006, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 95 x 46 x 16.7 mm déné boboté 93 gram. Layaré CSTN, 65K werna ukuran 1.6 inchi ka ...

                                               

Siemens Xelibri 8

Siemens Xelibri 8 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Siemens. Sèri iki kawanuhaké ing kwartal 4 taun 2003, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 91 x 56 x 23 mm déné boboté 67 gram. Layaré CSTN, 4096 werna kanthi résolusi ...

                                               

Sharp 825SH

Sharp 825SH ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Sharp. Sèri iki kawanuhaké ing Juni taun 2008, wiwit dipasaraké Juli taun 2008 wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 102.9 x 48 x 14.9 mm déné boboté 105 gram. Layaré TFT, 16M ...

                                               

Pengasah potlot

Pengasah potlot utawa rautan potlot minangka alat kanggo ngasah titik nulis potlot kanthi nguculi kayu sing wis saya entek. Pengasah potlot bisa dioperasikake kanthi manual utawa nganggo motor listrik. Umume akeh sing ngasah duwe casing ing sakiw ...

                                               

Motorola RAZR V3XX

Motorola RAZR V3XX ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Motorola. Sèri iki kawanuhaké ing Juli taun 2006, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 103 x 53 x 15 mm déné boboté 107 gram. Layaré TFT, 256K werna ukuran 2.2 inchi k ...

                                               

Prau dlajah Itali Pola

Prau Pola iku prau dlajah abot klas Zara kang kaanggo nalika Perang Donya II darbéné Wadya Sagara Karajan Itali. Aran prau iki saka jenengé Kutha Pola ing Itali. Pola kapernahaké rikala 17 Maret 1931 déning Odero Terni Orlando; banjur kababar rik ...

                                               

Aushak

Aushak, uga ditulis ashak, iku salah sawijining jinis olahan arupa panganan Afghan digawe saka pasta dumplings kapenuhan chives, karo tomat sauce, paling ndhuwur karo yogurt lan pepe Mint. Panganan sing mbutuhake wektu kanggo nyiyapake, biasane d ...

                                               

Dahi vada

Dahi vada minangka jinis chaat sing asale saka anak bawahan India lan populer ing saindenging Asia Kidul. Disiapake kanthi ngrendhem vadas ing dahi sing kenthel. Lentil urad sing wis dicuci direndhem sewengi banjur digiling dadi adonan kanggo vad ...

                                               

Mămăligă

Mămăligă yaiku bubur sing digawe saka glepung jagung kuning, tradisional ing Rumania. Nyepakake sajian tradisional uga diterusake dening Polandia saka Lviv sing kulawargane dipanggoni maneh ing Wilayah sing Wis Dipulih sawise Perang Dunia II. Ing ...

                                               

Sisig

Sisig minangka panganan Kapampangan sing digawe saka bagean endhas babi lan ati pitik, biasane dibumbui karo calamansi, bawang lan mrico. Sisig pisanan disebutake ing kamus Kapampangan ing abad kaping 17 sing artine "ngemil sing asem" lan "salad" ...

                                               

Shashlik

Shashlik, utawa shashlyk, punika sajian saka skewered persagi lan garang saka daging, padha utawa sinonim karo kebab kebab. Dikenal kanthi tradhisional, kanthi maneka jeneng liyane ing Kaukasus lan Asia Tengah, lan wiwit abad kaping 19 dadi kawen ...

                                               

Wédang kopi

Wédang kopi iku sajinins ombèn-ombèn sing bahan mligi wujud wiji kopi. Jinis wédang iki warna-warna, antarané: Nggodhog wédang kopi wis dadi kabiasaan padinan ing kutha lan padésan, nanging supaya rasané énak prosès gawé wédang kopi iki pranyata ...

                                               

Chupe

Chupe minangka panganan kang umum sing digunakake ing Amerika Selatan kanggo macem-macem godhogan umume digawe nganggo daging pitik, daging abang, wedhus utawa tripe daging sapi lan offal liyane, utawa nganggo iwak, urang, udang utawa kerang kaya ...

                                               

Kuwé pangantèn

Kue panganten yaiku kue tradisional sing disajikake ing resepsi pesta sawise nedha bengi. Ing sawetara wilayah ing Inggris, kue pengantin disajikake nalika sarapan ; sarapan manten ora ateges panganan bakal dianakake ing wayah esuk, nanging ing w ...

                                               

Prau panumpes Jerman Z21 Wilhelm Heidkamp

Prau Z21 Wilhelm Heidkamp iku prau panumpes tipe 1936 kang kaanggo nalika Perang Donya II darbéné Wadya Sagara Jerman Nazi. Aran prau iki saka jenengé Pumpenmeister Wilhelm Heidkamp. Prau iki kapernahaké rikala 15 Dhésèmber 1936 ing Bremen déning ...

                                               

Sharp 923SH

Sharp 923SH ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Sharp. Sèri iki kawanuhaké ing Juni taun 2008, wiwit dipasaraké uli taun 2008 wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 113 x 50 x 18.6 mm déné boboté 132 gram. Layaré TFT, 16M we ...

                                               

Saos kerang celup

Celup kerang minangka salah sawijining jinis olahan saus celup lan bumbu sing disiyapake nganggo kerang, krim asem utawa keju krim, lan bumbu kanggo bahan utama. Macem-macem bahan tambahan bisa digunakake. Biasane disajikake adhem, sanajan adhem ...

                                               

Pambedhiling pakumpulan wengi Orlando 2016

Nalika mangsa 12 Juni 2016, insiden tetèmbak massa kedadèyan ana ing sajeroning klub-wengi Pulse. Klub-wengi ikui uga ana ing kutha Orlando, nagara bagèan Florida, Amérikah Sarékat. Insiden iki kalebu kategori rajapati ingkang gedhé, sabanjuré an ...

                                               

Nokia 2700 Classic

Nokia 2700 Classic ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Nokia. Sèri iki kawanuhaké ing Januari taun 2009, wiwit dipasaraké Juli taun 2009 wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 109.2 x 46 x 14 mm déné boboté 85 gram. Layaré T ...

                                               

1908

Maret Juni:-30 Juni Prastawa Tunguska ing Sibéria-Kulon, Rusia Dhésèmber Agustus Januari Mèi April November Oktober Fèbruari Juli September

                                               

Nokia 1280

Nokia 1280 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Nokia. Sèri iki kawanuhaké ing Novèmber taun 2009, wiwit dipasaraké Maret taun 2010 wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 107.2 x 45.1 x 15.3 mm déné boboté 81.9 gram. Layaré m ...

                                               

Sugiono

Kolonel Anumerta R. Sugiyono Mangunwiyoto inggih punika salah satunggaling pahlawan Indonésia ingkang dados salah satunggalipun kurban prastawa Gerakan 30 September. Kol. Sugiyono palakrama kaliyan Supriyati. Piyambakipun gadhah nem putra jaler; ...

                                               

Nggodhog

Braising minangka metode masak-kombinasi sing nggunakake panas sing udan uga garing: umume, panganan kasebut pisanan diiseni utawa diresiki ing suhu dhuwur, banjur rampung ing panci sing ditutupi ing suhu sing luwih murah nalika ana ing sawetara ...

                                               

Vèteran

Vèteran ya iku wong kang tau duwé pengalaman ing babagan Militèr utawa panegak hukum. Lumrahé ana telung tataran kanggo vèteran, kang paling dhuwur ya iku vèteran perang kamardékaan, banjur vèteran perang kanggo njaga kamardékaan bangsa saka agre ...

                                               

Provinsi Lecco

Provinsi Lecco iku provinsi ing regione Lombardia, Italia. Kutha krajané dumunung ing kutha Lecco. Nalika tanggal 1 Januari 2001 provinsi iki sing ndunungi cacahé 311.452 ing sadhuwuring wewengkon kang jembaré 816 km², dipérang dadi 90 commune. M ...