ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 224




                                               

Motorola C155

Motorola C155 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Motorola. Sèri iki kawanuhaké ing kwartal 3 taun 2004, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 104 x 49 x 24 mm déné boboté 80 gram. Layaré CSTN, 4096 werna kanthi résolusi 98 ...

                                               

Nokia 1110i

Nokia 1110i ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Nokia. Sèri iki kawanuhaké ing Juni taun 2006, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 104 x 44 x 17 mm déné boboté 80 gram. Layaré monokrom kanthi résolusi 96 x 68 piksel. Kang ...

                                               

Nokia X3

Nokia X3 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Nokia. Sèri iki kawanuhaké ing Sèptèmber taun 2009, wiwit dipasaraké Dhésèmber taun 2009 wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 96 x 49.3 x 14.1 mm déné boboté 103 gram. Layaré TF ...

                                               

Sony Ericsson G700 Business Edition

Sony Ericsson G700 Business Edition ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Sony. Sèri iki kawanuhaké ing Juni taun 2008, wiwit dipasaraké taun 2008 wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 106 x 49 x 13 mm déné boboté 99 gram. La ...

                                               

Nokia 3110 Evolve

Nokia 3110 Evolve ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Nokia. Sèri iki kawanuhaké ing Dhésèmber taun 2007, wiwit dipasaraké taun 2008 wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 108.5 x 45.7 x 15.6 mm déné boboté 87 gram. Layaré T ...

                                               

Transformator

Transformator utawa yah ya iku piranti kang minangka ngunggahaké utawa midunaké tegangan bolak-balik. Transformator kasusun saka 3 komponèn ya iku: Kumparan pertama kang fungsiné minangka input, Kumparan kapindho kang funsiné minangka output lan ...

                                               

Budva

Budva iku sawijining kutha ing Montenegro. Kutha ii duwé padunung 15.000 jiwa, lan dadi pusat saka munisipalitas Budva. Tlatah pesisir saubengé Budva, diarani Budva Riviera, iku dadi pusat pariwisata Montenegro, kang miisuwur kanthi pasisir pasir ...

                                               

Nokia X5 01

Nokia X5 01 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Nokia. Sèri iki kawanuhaké ing Juni taun 2010, wiwit dipasaraké Sèptèmber taun 2010 wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 74.3 x 66.4 x 16.9 mm déné boboté 129 gram. Layaré TF ...

                                               

Sony Ericsson K530

Sony Ericsson K530 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Sony. Sèri iki kawanuhaké ing Juni taun 2007, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 102 x 46 x 14 mm déné boboté 92 gram. Layaré TFT, 256K werna ukuran 2.0 inchi kanthi ...

                                               

Sony Ericsson K810

Sony Ericsson K810 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Sony. Sèri iki kawanuhaké ing Fèbruari taun 2007, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 106 x 48 x 17 mm déné boboté 103 gram. Layaré TFT, 256K werna ukuran 2.0 inchi k ...

                                               

Sony Ericsson Jalou D&G Edition

Sony Ericsson Jalou D&G Edition ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Sony. Sèri iki kawanuhaké ing Agustus taun 2009, wiwit dipasaraké Novèmber taun 2009 wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 73 x 45 x 18.2 mm déné bobot ...

                                               

Sony Ericsson G502

Sony Ericsson G502 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Sony. Sèri iki kawanuhaké ing April taun 2008, wiwit dipasaraké Juni taun 2008 wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 103 x 46 x 13.5 mm déné boboté 83.5 gram. Layaré TF ...

                                               

Sony Ericsson W595S

Sony Ericsson W595S ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Sony. Sèri iki kawanuhaké ing Juli taun 2008, wiwit dipasaraké Sèptèmber taun 2008 wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 100 x 47 x 14 mm déné boboté 105 gram. Layaré ...

                                               

Sony Ericsson C901 Greenheart

Sony Ericsson C901 Greenheart ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Sony. Sèri iki kawanuhaké ing Mèi taun 2009, wiwit dipasaraké Juli taun 2009 wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 105 x 45 x 13 mm déné boboté 107 gram. Lay ...

                                               

Sony Ericsson J105 Naite

Sony Ericsson J105 Naite ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Sony. Sèri iki kawanuhaké ing Mèi taun 2009, wiwit dipasaraké Oktober taun 2009 wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 108 x 47 x 12.6 mm déné boboté 84 gram. Laya ...

                                               

Sony Ericsson K850

Sony Ericsson K850 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Sony. Sèri iki kawanuhaké ing Juni taun 2007, wiwit dipasaraké Oktober taun 2007 wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 102 x 48 x 17 mm déné boboté 118 gram. Layaré TFT ...

                                               

Sis köfte

Sis köfte, Shish kofte, utawa Sis kofte kalebu jinis kebab utawa köfte sajian ing masakan Turki. Iki kalebu wedhus gandum, daging domba, daging sapi utawa daging sapi, utawa campuran sawetara daging iki kanthi tanduran, asring kalebu peterseli la ...

                                               

Babi ngepet

Babi Ngepet yaiku dhemit wujud babi ing mitologi Indonesia. Miturut mitos lokal, makhluk kasebut dipercaya dadi manifestasi saka wong sing nindakake pesugihan babi ilmu sihir ireng. Pesugihan asale saka tembung Jawa sugih tegese "sugih". Iki mina ...

                                               

Bendhé

Bendhé ya iku perangkat muni-munian sejenis kempulo kang ukurané cilik lan swaraé nyaring. Perangkat iki wis beli umum dienggo maning ning jaman sekien. Sekien iku bendhé sok dienggo ning kraton minangka perangkat kang ngupai aba-aba atawa tanda ...

                                               

Motorola T725

Motorola T725 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Motorola. Sèri iki kawanuhaké ing taun 2003, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 90 x 47 x 21 mm déné boboté 100 gram. Layaré CSTN, 4096 werna kanthi résolusi 120 x 160 pi ...

                                               

Siemens Xelibri 6

Siemens Xelibri 5 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Siemens. Sèri iki kawanuhaké ing kwartal 4 taun 2003, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 87 x 52 x 17 mm déné boboté 74 gram. Layaré FSTN, 4096 werna kanthi résolusi ...

                                               

Motorola V501

Motorola V501 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Motorola. Sèri iki kawanuhaké ing kwartal 1 taun 2004, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 89 x 46 x 23.6 mm déné boboté 113 gram. Layaré TFT, 65K werna kanthi résolusi 17 ...

                                               

Motorola T720i

Motorola T720i ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Motorola. Sèri iki kawanuhaké ing Oktober taun 2002, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 90 x 47 x 21 mm déné boboté 100 gram. Layaré CSTN, 4096 werna kanthi résolusi 120 ...

                                               

Siemens Xelibri 5

Siemens Xelibri 5 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Siemens. Sèri iki kawanuhaké ing kwartal 4 taun 2003, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 87 x 52 x 17 mm déné boboté 74 gram. Layaré FSTN, 4096 werna kanthi résolusi ...

                                               

Hidrostatika

Hidrostatika inggih punika cabang ngèlmu Fisika ingkang bérkénaan kaliyan toya ing kaanan diam Statis lan gaya-gaya ingkang mérdamél utawi ingkang dilampahi mliginipun ngèngingi péngaruh tékanan. Hidrostatika inggih punika hid-ro-sta-ti-ka cabang ...

                                               

Chhena

Chhena utawa sana minangka kari utawa keju keju, asale saka bawana India, digawe saka kebo banyu utawa sapi susu kanthi nambah asam panganan kayata jus lemon lan laktat kalsium tinimbang rennet lan nyaring whey liwat filtrasi. Chhena dipencet lan ...

                                               

Khichdi

Khichdi, yaiku sajian ing masakan Asia Kidul sing digawe saka beras lan kacang, nanging jenis liyane kalebu bajra lan mung dal kichri. Ing budaya India, dianggep minangka salah sawijining panganan padhet pisanan sing dipangan bayi. Umat Hindu, si ...

                                               

Tandoori pitik

Ayam Tandoori minangka panganan pitik sing disiapake karo daging panggang sing diasinake nganggo yoghurt lan rempah-rempah ing tandoor, oven lempung silinder. Piring kasebut asale saka anak bawana India lan misuwur ing pirang-pirang dhaerah liyan ...

                                               

Sharbat

Sharbat minangka Iran uga populer ing Turki, Asia Kidul, Kaukasus lan Balkan. Wis disiapake saka woh-wohan utawa kelopak kembang. Iku manis cordial, lan biasane dadi chilled. Bisa disajikake kanthi bentuk konsentrat lan dipangan nganggo sendok ut ...

                                               

Baingan bharta

Baingan bharta minangka salah sawijining panganan saka sub bawana India sing asale saka wilayah Punjab. Baingan ka bharta minangka bagean saka masakan sawetara negara baeian saka bawana India. Iki minangka panganan vegetarian sing disiapake kan ...

                                               

Saos amatriciana

Sugo allamatriciana, utawa alla matriciana, uga dikenal minangka salsa allamatriciana, yaiku saus pasta tradisional Italia adhedhasar gu financiale, keju pecorino saka Amatrice, tomat, lan, ing sawetara variasi, bawang. Asal saka kutha Amatrice, ...

                                               

Kalé

Kale, utawa kubis godhong, kalebu klompok kultivar kubis sing ditandur kanggo godhong sing bisa dipangan, sanajan ana sing digunakake minangka ornamen. Tanduran Kale duwe godhong ijo utawa ungu, lan godhong tengah ora wujud endhas. Kales dianggep ...

                                               

Nokia C2 01

Nokia C2 01 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Nokia. Sèri iki kawanuhaké ing Novèmber taun 2010, wiwit dipasaraké Maret taun 2011 lan duwé ukuran 109.8 x 46.9 x 15.3 mm déné boboté 89 gram. Layaré TFT, 256K werna ukuran 2.0 i ...

                                               

Pangaseman brambang

Bawang pickled minangka panganan sing kalebu bawang diasinake ing larutan cuka lan uyah, asring diawet lan bahan pengawet liyane. Ana macem-macem bawang putih pickled putih sing diarani bawang silverskin, amarga ora sampurna, jeruk kasebut diasin ...

                                               

Pratélaning déwata Hindhu

Artikel punika minangka pratélan Déwa-Dewi wonten ing agama Hindhu. Asma Déwa-Dewi sampun dipunadaptasi kaliyan ejaan wonten ing Indonesia, kados ta: Vishnu dados Wisnu; Shiva dados Siwa; Aśhvin dados Aswin. Amargi ngalami adhaptasi, saèngga wont ...

                                               

Arak

Arak utawa araq yaiku semangat sulingan sing durung dicampur karo Levantine ing kulawarga minuman anis. Iki minangka minuman aneka warna putih anise kembang tembus. Pabrik diwiwiti karo kebon anggur, lan anggur sing berkualitas minangka kunci kan ...

                                               

Pocong (memedi)

Pocong, uga dikenal minangka hantu guling, yaiku hantu Indonesia lan Malaysia sing diarani minangka jiwa wong sing mati sing kepepet ing kafane. Dikenal ing Indonesia / Malaysia minangka kain mori, kain kafan kasebut minangka kain sing diwenehake ...

                                               

Puyuh

Puyuh minangka jeneng kolektif kanggo sawetara genera manuk ukurane umume dilebokake ing urutan Galliformes. Puyuh World Old diselehake ing kulawarga Phasianidae, lan puyuh New World diselehake ing kulawarga Odontophoridae. Spesies tombolquail di ...

                                               

Motorola T190

Motorola T190 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Motorola. Sèri iki kawanuhaké ing Sèptèmber taun 2002, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 106 x 40 x 16 mm déné boboté 99 gram. Layaré monokrom kanthi résolusi 98 x 64 pi ...

                                               

Mi ta-a

Mie ta-a utawa mi danzai kalebu jinis olahan nyaman sing ditemokake ing Tainan, Taiwan. Uga dikenal kanthi jeneng "Slack Season Ta-a Mie", asale saka Tainan, udakara 130 taun kepungkur. Nalika resep umum wis dingerteni, sawetara rempah-rempah lan ...

                                               

Sporting CP

Sporting Clube de Portugal inggih punika asma sebuah klub ulah raga Portugal ingkang paling misuwur nglampahi tim bal-balannipun. Bermarkas ing Lisboa. Tim sepak bolanipun madeg taun 1906 lan misuwur amarga sistem latihan remaja. Kanthi Benfica l ...

                                               

G.A.G.Ph. Baron van der Capellen

Mr. Godert Alexander Gerard Philip Baron van der Capellen iku Panguwasa Hindhia-Walanda sing kapisan maréntah ing Hindhia sawisé dikuwasani déning Inggris pirang taun suwéné. Ing Konggrès Wina, marang Walanda diwèhaké balik Hindhia-Walanda. Van d ...

                                               

Wortel

Wortel iku salah sijiné tetuwuhan kang duwé akèh baget vitamin c lan karokèn. Salah sijiné jinis antioksidan kang banget wigatiné kanggo sèhaté mripat. Saliayané iku uga bisa kanggo njaga-jaga saka lara jantung sarta sapérangan jinisé kangker. Si ...

                                               

Siemens CL55

Siemens CL55 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Siemens. Sèri iki kawanuhaké ing kwartal 4 taun 2003, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 83 x 41 x 22 mm déné boboté 79 gram. Layaré TFT, 65K werna kanthi résolusi 128 x 1 ...

                                               

Motorola C289

Motorola C289 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Motorola. Sèri iki kawanuhaké ing kwartal 1 taun 2003, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 105 x 41 x 18 mm déné boboté 89 gram. Layaré monokrom. Kanggo sesukan, uga ana g ...

                                               

Araning Godhong

Araning Godhong ing tandhuran dèning basa Jawa, kaya ta: Godhong cocor bèbèk jenengé tiba urip Godhong kacang jenengé rendeng Godhong jarak kebo jenengé lomah - lamèh Godhong turi jenengé pethuk Godhong randhu jenengé baladewa Godhong lempuyang j ...

                                               

Mofongo

Mofongo minangka panganan Puerto Rican kanthi pisang goreng minangka bahan utamane. Plantain dijupuk ijo lan digoreng, banjur ditumbuk nganggo uyah, bawang putih, duduh kaldu, lan lenga zaitun ing pilon kayu. Tujuane yaiku ngasilake werni pisang ...

                                               

Sbrinz

atos lan angel banget45%24 nganti 30 wulanAOC lan AOP Sbrinz minangka salah sawijining jinis keju sing angel digawe ing Swiss tengah. Iki asring digunakake tinimbang keju Parmesan ing masakan Swiss. Keju iki diprodhuksi mung 42 dair ing Swiss pus ...

                                               

Motorola V878

Motorola V878 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Motorola. Sèri iki kawanuhaké ing kwartal 4 taun 2003, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 82 x 42 x 21.5 mm déné boboté 85 gram. Layaré TFT, 65K werna kanthi résolusi 128 ...

                                               

Motorola KRZR K1

Motorola KRZR K1 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Motorola. Sèri iki kawanuhaké ing Juli taun 2006, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 103 x 42 x 16 mm déné boboté 102 gram. Layaré TFT, 256K werna ukuran 1.9 inchi kan ...