ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 226




                                               

Transponder

Transponder ya iku kacekak saka transmitter responder kang ngandut arti sawijining piranti otomatis kang narima, uga mguatake lan ngirim sinyal sajeroning frekuensi tartemtu.

                                               

Nokia X3 02 Touch And Type

Nokia X3 02 Touch And Type ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Nokia. Sèri iki kawanuhaké ing Agustus taun 2010, wiwit dipasaraké Sèptèmber taun 2010 wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 106.2 x 48.4 x 9.6 mm déné boboté 7 ...

                                               

Nokia 6108

Nokia 6108 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Nokia. Sèri iki kawanuhaké ing kwartal 3 taun 2003, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 106 x 46.4 x 22.8 mm déné boboté 98 gram. Layaré CSTN, 4096 werna kanthi résolusi 128 ...

                                               

Çökèlèk

Çökelek, yaiku salah sawijining jinis keju seger sing difermentasi lan asam / panas saka Turki lan Azerbaijan. Bisa diprodhuksi saka produk sampingan pembuatan butter sing difermentasi kayata buttermilk, sanajan yoghurt susu skim uga bisa digunak ...

                                               

Mujigae-tteok

Mujigae-tteok utawa jajan sega pelangi yaiku tteok lapis kanthi warna-warna padha karo pelangi. Iki digunakake kanggo acara khusus kayata pesta, pesta, utawa pesta kaya doljanchi, hwangapjanchi. Jeneng alternatif kanggo mujigae-tteok kalebu saekt ...

                                               

Sony Ericsson Txt

Sony Ericsson Txt ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Sony. Sèri iki kawanuhaké ing Juni taun 2011, wiwit dipasaraké Oktober taun 2011 wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 106 x 60 x 14.5 mm déné boboté 95 gram. Layaré TFT ...

                                               

Asopao

Asopao minangka olahan godhogan asli ing Puerto Rico. Asopao bisa digawé saka pitik, daging babi, daging sapi, panganan udang, jangan, utawa kombinasi apa wae ing ndhuwur. Asopao minangka sup nasional Puerto Rico lan salah sawijining resep gastro ...

                                               

Nokia 2680 Slide

Nokia 2680 Slide ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Nokia. Sèri iki kawanuhaké ing April taun 2008, wiwit dipasaraké Sèptèmber taun 2008 wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 99 x 47 x 15 mm déné boboté 97 gram. Layaré TFT ...

                                               

Téh barlé

Cithakan:Infobox tea Teh barley minangka ombenan adhedhasar gandum-panggang sing digawe saka gandum sing dadi pokok ing wilayah Asia Wétan kayata China, Jepang, Korea, lan Taiwan. Iki nduweni rasa sing enak lan seger. Ing Korea, teh iki dikonsums ...

                                               

Lemak babi

Cithakan:Infobox oilsCithakan:Infobox oils Lemak babi iku putih semi-ngalangi lemak produk dijupuk dening Rendering ing lemak saka babi. Punika bentenaken saking tallow, produk padha asalé saka lemak saka sapi utawa wedhus. lemak babi bisa diwene ...

                                               

Jalébi

Jalébi, uga dikenal minangka zulbia, jilapi, mushabak lan zalabia, minangka jajanan legi India sing misuwur ing saindenging Asia Kidul, lan Timur Tengah. Kang digawé kanthi nggorèng Maida glepung giliran ing pretzel utawa manéka bunder, kang banj ...

                                               

Nokia 1680 Classic

Nokia 1680 Classic ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Nokia. Sèri iki kawanuhaké ing April taun 2008, wiwit dipasaraké Juli taun 2008 wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 108 x 46 x 15 mm déné boboté 73.7 gram. Layaré TFT ...

                                               

Lokma

Lokma, loukoumádes, Karo jeneng liyane ing basa liyane, sing pastries digawe saka ragi lan diproses jero goreng, direndhem ing sirup utawa madu, kadhangkala ditutupi karo kayu manis utawa bahan liyane. Panganan kasebut diterangake nalika abad kap ...

                                               

Cakranegara I

Raden Adipati Arya Cakranegara I ya iku bupati Purwareja kang sepisan, 1831-1856. Putra pambarep Raden Ngabehi Singawijaya, lair ing Bragolan, Bagelen ing Rebo Pahing, 17 Mei 1779. Ramane mantri gladhag mancanegara Kasunanan Surakarta ing laladan ...

                                               

Salad tuna

Salad tuna minangka salah sawijining olahan diwiwiti kanthi campuran rong bahan utama: tuna lan mayones. Tuna sing digunakake biasane wis dimasak, dikemas kaleng, lan dikemas ing banyu utawa minyak. Acar, celery, relish, lan bawang bombay bahan u ...

                                               

Dow Chemical

The Dow Chemical Co., disingkat Dow ya iku perusahaan kimia kang duwé kantor pusat ing Midland, Michigan, Amérikah Sarékat. Nganti taun 2007, Dow ya iku perusahaan kimia gedhé dhéwé ing dunya manawa dideleng saka pametune lan ing wulan Fèbruari 2 ...

                                               

Panasonic VS7

Panasonic VS7 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Panasonic. Sèri iki kawanuhaké ing kwartal 1 taun 2005, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 102 x 51 x 18.8 mm déné boboté 113 gram. Layaré TFT, 16M werna kanthi résolusi ...

                                               

Nokia 2720 Fold

Nokia 2720 Fold ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Nokia. Sèri iki kawanuhaké ing Mèi taun 2009, wiwit dipasaraké Sèptèmber taun 2009 wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 93 x 46 x 17.9 mm déné boboté 90.3 gram. Layaré TF ...

                                               

R.M. Wisnoe Wardhana

R.M. Wisnoe Wardhana iku seniman tari, dhalang lan uga aktor film. Wisnoe Wardhana lair ing Ngayogyakarta, 17 Januari 1929 lan sédané surya kaping 18 ing wulan April taun 2002. Bakaté seni, bisa diarani marisi saka wong tuwané kang uga sawijining ...

                                               

Badan Regulasi Telekomunikasi Indonesia

Badan Regulasi Telekomunikasi Indonesia utawi ingkang asring dipuncekak BRTI inggih punika salah satunggaling lembaga ingkang fungsinipun dados badan regulator telekomunikasi ing Indonésia.

                                               

Kombu

Kombu utawi konbu inggih punika ganggang segara padatanipun saking spesiès Laminaria japonica ingkang dipunkonsumsi déning tiyang ing nagara-nagara Asia Wétan kados Tiongkok, Koréa lan Jepang. Wonten ing Basa Koréa kawéntar kanthi nama dashima ut ...

                                               

Ragil Suwarna Pragolapati

Ragil Suwarna Pragolapati ya iku pangripta kang moncèr. Kanggé para pujangga, Ragil temtunipun nama ingkang sampun kondhang. Amargi piyambakipun dados salah satunggaling pujangga ingkang ngadegkaké Persada Studi Klub wonten Malioboro, Yogyakarta. ...

                                               

Pizza leléwa Detroit

Pizza gaya Detroit minangka pizza persegi panjang sajian jero sing diwenehi keju bata Wisconsin lan saos adhedhasar tomat sing dimasak. Adonan biasane duwe tingkat hidrasi 70 persen utawa luwih dhuwur, sing nggawe kerak terbuka, keropos, lan keny ...

                                               

Nokia X2 02

Nokia X2 02 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Nokia. Sèri iki kawanuhaké ing Dhésèmber taun 2011, wiwit dipasaraké Januari taun 2012 lan duwé ukuran 113 x 50 x 15 mm déné boboté 71 gram. Layaré TFT ukuran 2.2 inchi kanthi rés ...

                                               

Pulo Adonara

Pulo Adonara inggih punika salah satunggaling pulo ing Indonèsia ingkang dumunung ing Kapuloan Nusa Tenggara, ing sisih wetanipun Pulo Flores. Miturut cathetan administratipipun,Pulo Adonara kalebet wewengkon Kabupatèn Flores Timur, Provinsi Nusa ...

                                               

Kissel

Kissel utawa kisel minangka sajian buah kenthel, misuwur minangka panganan cuci mulut lan minangka omben-omben ing Eropa Lor, Tengah lan Wétan. Iki kalebu jus sing legi, kayata mors, nanging kandel karo jagung, pati kentang, utawa panah ; kadang ...

                                               

Hamonado

Hamonado yaiku panganan Filipina sing kalebu daging sing diasinake lan dimasak nganggo saus nanas sing legi. Iki minangka panganan sing populer nalika Natal ing wilayah Filipina, nanas umume ditandur. Hamonado uga istilah umum kanggo masakan guri ...

                                               

Motorola C113

Motorola C113 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Motorola. Sèri iki kawanuhaké ing kwartal 3 taun 2005, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 101 x 45.7 x 21.5 mm déné boboté 86 gram. Layaré monokrom kanthi résolusi 96 x 6 ...

                                               

Motorola C118

Motorola C118 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Motorola. Sèri iki kawanuhaké ing kwartal 3 taun 2005, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 101.3 x 45.7 x 21.5 mm déné boboté 86 gram. Layaré monokrom kanthi résolusi 96 x ...

                                               

Motorola C113A

Motorola C113A ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Motorola. Sèri iki kawanuhaké ing kwartal 3 taun 2005, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 101.3 x 45.7 x 21.5 mm déné boboté 86 gram. Layaré monokrom kanthi résolusi 96 ...

                                               

Motorola C139

Motorola C139 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Motorola. Sèri iki kawanuhaké ing kwartal 3 taun 2005, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 100.6 x 45.6 x 21.8 mm déné boboté 85 gram. Layaré TFT, 65K werna kanthi résolus ...

                                               

Motorola W177

Motorola W177 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Motorola. Sèri iki kawanuhaké ing April taun 2008, wiwit dipasaraké taun 2008 wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 113.8 x 42.9 x 14 mm déné boboté 82 gram. Layaré TFT, 65K ...

                                               

Siemens ME75

Siemens ME75 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Siemens. Sèri iki kawanuhaké ing Oktober taun 2005, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 105 x 46 x 18 mm déné boboté 95 gram. Layaré TFT, 65K werna kanthi résolusi 132 x 17 ...

                                               

Motorola W230

Motorola W230 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Motorola. Sèri iki kawanuhaké ing Januari taun 2008, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 110 x 45 x 14.7 mm déné boboté 80 gram. Layaré CSTN, 65K werna ukuran 1.6 inchi ka ...

                                               

Motorola W270

Motorola W270 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Motorola. Sèri iki kawanuhaké ing Januari taun 2008, wiwit dipasaraké taun 2008 wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 95 x 45 x 17 mm déné boboté 94 gram. Layaré CSTN, 65K w ...

                                               

Sega abang charleston

Sega abang Charleston utawa beras abang Savannah minangka sajian nasi sing umume ditemokake ing saindenging wilayah pesisir Tenggara Georgia lan South Carolina, sing dikenal mung beras abang dening warga asli ing wilayah kasebut. Panganan tradisi ...

                                               

Hortobágyi palacsinta

Hortobágyi palacsinta minangka Crêpe Hongaria sing gurih, diisi daging. Daging disiapake minangka rebusan; daging cincang digoreng nganggo bawang lan rempah-rempah kaya pörkölt utawa sajian paprikás, nggunakake daging pedet, daging sapi karo jamu ...

                                               

Nokia C2 00

Nokia C2 00 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Nokia. Sèri iki kawanuhaké ing Juni taun 2010, wiwit dipasaraké Juli taun 2011 wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 108 x 45 x 14.7 mm déné boboté 74.1 gram. Layaré TFT, 65K ...

                                               

Kuwé lardy

Cake Lardy, uga dikenal minangka roti lardy, lardy Johns, cake keuangan lan fourses cake punika wangun Spiced sugih tradisional roti ketemu ing sawetara kabupatèn kidul Inggris, saben ngakoni kanggo nyedhiyani resep asli. Iki isih dadi kue teh ak ...

                                               

Watkins Glen, New York

Watkins Glen New York inggih punika tlatah ing pétangaan kilèn New York, ing dhusun Watkins Glen, ing sisih kidul TlagaSeneca. Watkins Glen gadhah curug-curug ingkang alit lan dados papan ingkang éndah, amargi wonten tetingalan ingkang éndah. Ing ...

                                               

Motorola W181

Motorola W181 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Motorola. Sèri iki kawanuhaké ing Fèbruari taun 2008, wiwit dipasaraké Maret taun 2008 wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 110 x 45 x 15 mm déné boboté 80 gram. Layaré CST ...

                                               

Pyridam Farma

PT. Pyridam Farma Tbk ya iku perusahaan multinasional kang ngasilaké produksi farmasi ana ning Jakarta, Indonésia. Perusahaan iki ngadhek nalika taun 1972. Perusahaan iki wis ngasilaké macam-macam bahan farmasi. Perusahaan iki ngasilaké produk fa ...

                                               

Taufik Fikri Adisusilo

Taufik Fikri ya iku musanip lan konsultan prakara sèksual kang cukup produktif. Tulisané akèh muncul ing manéka warna mèdia massa. Swarané bisa disimak liwat radhio RCT FM dina Jumat bengi lan radhio POP.

                                               

Pengabdi Sétan (filem 2017)

Pengabdi Setan yai ku filem horor Indonesia kang dirilis tanggal 28 September 2017, distrudarai lan ditulis dening Joko Anwar. Filem iki minangka digawé balen saka filem sing padha ing taun 1980. Ing 7 November, 2017,filem iki wis ditonton dening ...

                                               

Sony Ericsson Hazel

Sony Ericsson Hazel ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Sony. Sèri iki kawanuhaké ing Dhésèmber taun 2009, wiwit dipasaraké Mèi taun 2010 wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 102 x 49.5 x 16 mm déné boboté 120 gram. Layaré ...

                                               

Motorola WX395

Motorola WX395 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Motorola. Sèri iki kawanuhaké ing Dhésèmber taun 2009, wiwit dipasaraké taun 2010 wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 105 x 44.9 x 12 mm déné boboté 83 gram. Layaré CSTN, ...

                                               

Advocaat

Advocaat / ˈ æ d v ə k ɑː / utawa advocatenborrel punika salah sawijining jinis ombenan saka walanda arupa wedang alkohol digawe saka endhog, gula, lan Brandy. Ngombe sugih lan ono krime wis Gamelan, custard -like konsistensi. Kandungan alkohol u ...

                                               

Bierschinken

Bierschinken, utawa Schinkenwurst minangka salah sawijining sosis utawa potongan dingin sing umum digunakake ing negara-negara sing nganggo basa Jerman. Beda karo jeneng kasebut, Bierschinken ora ngemot bir, nanging luwih becik dipangan minangka ...

                                               

Magenbrot

Magenbrot punika cilik, manis gilap biscuit sing Enggo bareng akeh podho karo gingerbread cookie. Jeneng sajian kasebut langsung diterjemahake menyang "roti lambung" amarga dipercaya bisa nambah pencernaan. Resep iki diwiwiti saka Jerman lan bias ...

                                               

Flammekueche

Flammekueche, Flammkuchen utawa tarte flambée minangka spesialisasi ing wilayah bersejarah Alsace, Saarland, Baden lan Pfalz ing wilayah tapel wates Prancis-Jerman. Iki digawe saka adonan roti sing digulung tipis banget kanthi bentuk persegi panj ...