ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 229




                                               

Motorola RAZR V3I

Motorola RAZR V3I ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Motorola. Sèri iki kawanuhaké ing Novèmber taun 2005, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 98 x 53 x 13.9 mm déné boboté 100 gram. Layaré TFT, 256K werna ukuran 2.2 inc ...

                                               

Sony Ericsson W302

Sony Ericsson W302 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Sony. Sèri iki kawanuhaké ing Juli taun 2008, wiwit dipasaraké Oktober taun 2008 wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 100 x 46 x 10.5 mm déné boboté 78 gram. Layaré TF ...

                                               

Sony Ericsson W610

Sony Ericsson W610 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Sony. Sèri iki kawanuhaké ing Fèbruari taun 2007, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 102 x 46 x 14 mm déné boboté 95 gram. Layaré TFD, 256K werna ukuran 1.96 inchi k ...

                                               

Sony Ericsson W350

Sony Ericsson W350 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Sony. Sèri iki kawanuhaké ing Januari taun 2008, wiwit dipasaraké Mèi taun 2008 wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 104 x 43 x 10.5 mm déné boboté 80 gram. Layaré TFT ...

                                               

Pansear

Pansear, ing Jepang diarani Baoppu, iku spésies Pokémon tipe geni ning Pokémon saka Nintendo lan Game Freak. Digawé déning Ken Sugimori, Pansear pisanan muncul ing dolanan vidéo Pokémon Black lan White lan bacutan sakterusé. Dikenal minangka Poké ...

                                               

USS Thatcher (DD-514)

USS Thatcher iku prau panumpes klas Fletcher kang kaanggo nalika Perang Donya II darbéné Wadya Sagara Amérikah Sarékat. Aran prau iki saka jenengé Laksmana Mudha Henry K. Thatcher. Prau iki kapernahaké rikala 20 Juni 1942 ing Bath, Maine déning B ...

                                               

Simisear

Simisear, ing Jepang diarani Baokkie, iku spésies Pokémon tipe geni ning Pokémon saka Nintendo lan Game Freak. Digawé déning Ken Sugimori, Simisear pisanan muncul ing dolanan vidéo Pokémon Black lan White lan bacutan sakterusé. Dikenal minangka P ...

                                               

USS Anthony (DD-515)

USS Anthony yaiku prau pemusnah kelas Fletcher nalika Perang Donya II ing Wadya Sagara Amérikah Sarékat. Prau iki kapernahaké rikala 20 Dhésèmber 1942 ing Bath, Maine. Prau kasebut dijenengi saka Sersan Mayor Marinir Amérikah Sarékat William Anth ...

                                               

Meze

Meze, mezze, utawa mazza iku pilihan saka pasugatan cilik dadi appetizers ing bagéan Timur Tengah, ing Balkan, Yunani, lan Afrika Utara. Ing sawetara wilayah Timur Tengah lan Afrika sing ana, utamane wilayah sing umume umat Islam sing alkohol kur ...

                                               

Roti ilat

Roti lidah minangka roti lapis tradisional sing disiapake nganggo basa sapi tumis lan endhog orak. Wis dibumboni kanggo rasa karo mrica ireng lan bawang. Ilate kadang disajeni nganggo roti panggang kanthi endhog rebus lan ora digoreng. Nalika dis ...

                                               

Salam Lintas Agami

Salam Lintas Agami, Salam Bebuka Sedaya Agami utawi Salam Sedaya Agami inggih punika satunggaling ucapan salam mligi saking enem agami ingkang dipunakèni ing Indonésia ingkang dipunucapaken kanthi sesarengan. Salam menika kasusun saking assalamua ...

                                               

Creole urang

Kreol udang minangka sajian asale saka Louisiana Creole, sing kalebu udang sing dimasak ing campuran tomat utuh utawa diced, trinitas suci bawang, celery lan lada lada, dibumbui saos mrico panas utawa cayenne- adhedhasar bumbu, lan disedhiyakake ...

                                               

Budhaya Turko-Pèrsian

Budhaya Turco-Persian iki nuduhake budaya sing jumeneng ing 9 lan 10th abad ing Khorasan lan Transoxiana. Corak budhaya Pèrsi iki pusaté ing tradisi budhaya saka Iran lan karo wong-wong Turkic budhaya Pèrsi minangka budhaya acuan kanggo akeh gene ...

                                               

Institut Teknologi India

Institut Teknologi India ya iku golongan institut pendidikan tinggi kang orientasine ing rekayasa lan teknologi. IIT diatur déning Undang-Undang Institut Teknologi taun 1961, tindakan parlemèn kang wis nyatakake minangka lembaga kepentingan nasio ...

                                               

Nokia 2330 Classic

Nokia 2330 Classic ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Nokia. Sèri iki kawanuhaké ing Novèmber taun 2008, wiwit dipasaraké Juni taun 2009 wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 107 x 46 x 13.8 mm déné boboté 80 gram. Layaré ...

                                               

Nokia 2323 Classic

Nokia 2323 Classic ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Nokia. Sèri iki kawanuhaké ing Novèmber taun 2008, wiwit dipasaraké Agustus taun 2009 wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 107 x 46 x 13.8 mm déné boboté 78 gram. Laya ...

                                               

USS Mullany (DD-528)

USS Mullany yaiku prau panumpes klas Fletcher nalika Perang Donya II ing Wadya Sagara Amérikah Sarékat. Prau iki kapernahaké rikala 15 Januari 1942 ing San Francisco, California dening Bethlehem Shipbuilding Corporation. Prau kasebut dijenengi sa ...

                                               

USS Mason (DE-529)

USS Mason iku prau panumpes iringan klas Evarts nalika Perang Donya II ing Wadya Sagara Amérikah Sarékat. Prau iki kapernahaké rikala 14 Oktober 1943 déning Boston Navy Yard; banjur kababar rikala 17 Novèmber 1943. Kang mragadi prau iki Nyonyah D ...

                                               

USS Hazelwood (DD-531)

USS Hazelwood iku prau panumpes klas Fletcher nalika Perang Donya II ing Wadya Sagara Amérikah Sarékat. Prau iki kapernahaké rikala 20 Novèmber 1942 ing San Francisco, California. Prau kasebut dijenengi saka John Hazelwood; pimpinan laut ing Wady ...

                                               

Aerolineas Argentinas

Aerolíneas Argentinas inggih punika maskapé penerbangan ingkang ageng ing Argentina lan dados maskapé penerbangan nasional Argentina. Maskapé punika, ingkang berbasis ing Buenos Aires, beroperasi saking hub maskapé ing Aeroparque Jorge Newbery ka ...

                                               

Siemens SL45i

Siemens SL45i ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Siemens. Sèri iki kawanuhaké ing taun 2001, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 105 x 46 x 17 mm déné boboté 88 gram. Layaré monokrom ukuran 1.5 inchi kanthi résolusi 101 ...

                                               

Siemens SX1

Siemens SX1 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Siemens. Sèri iki kawanuhaké ing kwartal 3 taun 2003, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 109 x 56 x 19 mm déné boboté 116 gram. Layaré TFD, 65K werna ukuran 2.2 inchi kanth ...

                                               

Truffle soklat

Truffle coklat minangka jinis manisan coklat, kanthi tradisional digawe karo pusat ganache coklat sing dilapisi coklat, bubuk koko, klapa, utawa kacang panggang sing dicincang, biasane nganggo bentuk bola, kerucut, utawa melengkung. Jinis utama t ...

                                               

Wates kesalahan

Wates kesalahan iku istilah sajeroning statistik sing nuduhaké gedhéné kesalahan ana ing sampel sing dipilih kanthi acak sajeroning sawijining survey. Yèn ukuran margin kesalahané luwih gedhé, luwih adoh keyakinan marang sawijining survey saka as ...

                                               

Pai susu mertéga

Pie buttermilk minangka pie ing masakan Amerika. Digandhengake karo masakan ing Amerika Serikat Kidul, iki minangka salah sawijining kue nekat, digawe nganggo bahan-bahan pokok sing sederhana. Mirip karo, lan kadang bingung karo, kue catur, nangi ...

                                               

Évaporator

Evaporator yaiku sawijining piranti kang duwé fungsi nowahi sapérangan utawa sekabehane sawijining pelarut saka sawijining larutan saka wujud cair dadi uwab. Evaporator duwé rong prinsip dhasar, kanggo nijolake panas lan anggo misahake uwab kang ...

                                               

Bride Wars

Bride Wars nggih punika sesirah filem sandhiwara komedi romantis saking Amérikah Sarékat taun 2009. Filem punika kaarahaken déning Gary Winick. Skénario kagem filem punika dipunanggit déning Greg DePaul, June Raphael, lan Casey Wilson saking Satu ...

                                               

Korrika

Korrika tegesé mlayu ing Basa Basque iku sawijining kagiyatan mlayu kang dianakaké saben rong taun sepisan ing Nagara Basque kang ancasé kanggo nglumpukaké sumbangan kanggo sawijining organisasi kang ngajaraké basa Basque kang dijuluki AEK. Kagiy ...

                                               

Duduh kaldhu

Duduh, uga ditepungi kanthi jeneng bouillon, minangka cuwèran gurih sing digawe saka banyu kang diwowori balung, daging, utawa jejanganan uga disambi. Bisa dipangan, nanging umume digunakake kanggo nyepakake panganan liyane, kayata sup, lawuh, la ...

                                               

USS Charles Ausburne (DD-570)

USS Charles Ausburne yaiku prau pemusnah kelas Fletcher nalika Perang Donya II ing Wadya Sagara Amérikah Sarékat. Prau iki kapernahaké rikala 16 Maret 1942 ing Bath, Maine. Prau kasebut dijenengi saka Sersan Mayor Marinir Amérikah Sarékat William ...

                                               

Barbekyu Mongolia

Barbekyu Mongolia minangka sajian gorengan sing digawe dening Wu Zhaonan ing Taiwan taun 1951. Daging lan sayuran dimasak ing kothak wesi gedhe, bunder, lan padhet kanthi suhu nganti 300 ° C. Sanajan jenenge, sajian kasebut dudu wong Mongolia, la ...

                                               

Cangkir wedang

Cangkir minangka salah sawijining piranti wadhah open-top sing digunakake kanggo nahan cairan kanggo nyiram utawa ngombe ; nalika umume digunakake kanggo ngombe, uga bisa digunakake kanggo nyimpen padatan kanggo nyiram. Cangkir bisa digawe saka k ...

                                               

Tart molase

Treacle tart minangka panganan cuci mulut tradisional Inggris. Resep paling dhisik kanggo panganan cuci mulut yaiku saka penulis Inggris Mary Jewry ing buku masak wiwit pungkasan abad ka-19. Disiapake nggunakake jajanan cekak, kanthi isi kandel s ...

                                               

Motorola WX161

Motorola WX161 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Motorola. Sèri iki kawanuhaké ing April taun 2010, wiwit dipasaraké Juli taun 2010 wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 108 x 46 x 14.8 mm déné boboté 70 gram. Layaré mono ...

                                               

Motorola WX290

Motorola WX290 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Motorola. Sèri iki kawanuhaké ing April taun 2010, wiwit dipasaraké Juli taun 2010 wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 107.6 x 45.3 x 14.3 mm déné boboté 83 gram. Layaré ...

                                               

Motorola WX260

Motorola WX260 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Motorola. Sèri iki kawanuhaké ing April taun 2010, wiwit dipasaraké Juli taun 2010 wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 107.6 x 45.3 x 14.3 mm déné boboté 83 gram. Layaré ...

                                               

Motorola WX295

Motorola WX295 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Motorola. Sèri iki kawanuhaké ing April taun 2010, wiwit dipasaraké Juli taun 2010 wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 96 x 46.5 x 16.7 mm déné boboté 83 gram. Layaré TFT ...

                                               

Motorola WX265

Motorola WX265 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Motorola. Sèri iki kawanuhaké ing April taun 2010, wiwit dipasaraké Juli taun 2010 wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 96 x 46.5 x 16.7 mm déné boboté 83 gram. Layaré TFT ...

                                               

Nokia 2600 Classic

Nokia 2600 Classic ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Nokia. Sèri iki kawanuhaké ing Januari taun 2008, wiwit dipasaraké Maret taun 2008 wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 109.6 x 46.7 x 12 mm déné boboté 73.2 gram. Lay ...

                                               

Daging sapi iris

Daging sapi cincang disajikake ing akeh restoran lan restoran ing Amerika Serikat minangka barang sarapan. Iki misuwur ing antarane komunitas veteran sing umume nyebut "Shit On a Shingle"; daging sapi sing dicincang ing kuah susu minangka pangana ...

                                               

Sosis pasar anyar

Newmarket sosis punika daging babi sosis digawe kanggo resep tradisional saka kutha Inggris saka Newmarket, Suffolk. Rong jinis Sosis Newmarket digawe merek kanthi jeneng loro jagal kulawarga sing beda. Loro-lorone didol ing saindenging Inggris. ...

                                               

Schweinshaxe

Schweinshaxe, ing masakan Jerman, minangka ham hock. Hckckck minangka ujung sikil babi, ing sadhuwure tungkak lan ngisor bagean daging daging. Utamane misuwur ing Bayern kaya Schweinshaxn. Variasi sajian iki dikenal ing bagean Jerman minangka Eis ...

                                               

Siemens ST55

Siemens ST55 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Siemens. Sèri iki kawanuhaké ing kwartal 3 taun 2003, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 99 x 47 x 22 mm déné boboté 87 gram. Layaré TFT, 65K werna kanthi résolusi 120 x 1 ...

                                               

Siemens ST60

Siemens ST60 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Siemens. Sèri iki kawanuhaké ing kwartal 1 taun 2004, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 99 x 49 x 22 mm déné boboté 87 gram. Layaré TFT, 65K werna kanthi résolusi 120 x 1 ...

                                               

Daging mentah

Daging mentah umume nuduhake jinis jaringan otot sing durung masak kanggo kewan sing digunakake kanggo panganan. Ing industri produksi daging, tembung daging nuduhake khusus daging mamalia, dene tembung unggas lan panganan segara laut digunakake ...

                                               

Pastry puff

Puff pastry, uga dikenal minangka pâte feuilletée, yaiku kue-kue ringan sing digawe saka adonan laminasi sing digawe adonan détrempe lan mentega utawa lemak padhet liyane beurrage. Mentega dilebokake ing adonan utawa kosok baline, nggawe paton si ...

                                               

Briskét

Brisket minangka sawijining irisan daging saka dhadha utawa ngisor daging sapi utawa daging sapi. Daging sapi daging sapi minangka salah siji saka sangang potongan daging sapi primal, sanajan definisi potongan kasebut beda karo internasional. O ...

                                               

Bolu Gulung

Bolu gulung ya iku jajanan bolu kang dipanggang nganggo loyang kang cethék, lan diisi nganggo selai utawa krim mentega lan sawisé iku banjur digulung. Bolu gulung kerep dikenal kanthi jeneng jam roll, utawa jelly roll ing nagara Amérikah Sarékat. ...

                                               

Kaymak

Kaymak minangka produk susu krim sing padha karo krim klok, digawe saka susu kebo, sapi, wedhus, utawa wedhus ing Asia Tengah, sawetara negara Balkan, sawetara negara Kaukasus, wilayah Turk, Iran lan Irak. Cara tradisional nggawe kaymak yaiku ngg ...

                                               

Roti cekak

Roti cekak minangka biskuit tradisional Skotlandia sing biasane digawe saka siji bagean gula putih, mentega loro, lan telung bagean tepung gandum polos. Bahan-bahan liyane kaya ta nasi utawa tepung jagung kadang ditambahake kanggo ngowahi tekstur ...